Целувките на Живков и Брежнев са дали плод

Вождовете на световния пролетариат винаги са имали склонност да оставят за поколенията мъдрите си насоки. На езика на Живков те се наричаха “тезиси”. Особено живо се дискутираха препоръките му за размножаването на населението, придружени с прословутите “пет лева от Бай Тошо” за отличниците – ергените и бездетните само подсмърчаха. Това си беше склоняване към секс в особено големи размери.

Сталин и Ленин са се произнасяли за какво ли не. Гигантски тиражи са отпечатани за съхраняванена мъдростите им – за всяка сфера от живота по нещо. Почти като в Корана ( да ме прощават за сравнението братята мюсюлмани, не онези “братя мюсюлмани “ в Египет, а изобщо), където има предписания дори за семейните задължения на жената, когато е неразположена.

В Северна Корея традицията и днес е жива, както и в Либия. Вождовете ръсят бисери и придворните писачи ги увековечават на хартия.

И у нас е така, но вече електронно. В сайта на президента на РБългария прочетох следното днес:

“ Армията има нужда от силни, модерни военновъздушни сили, защото ВВС означава преди всичко визия за модерност в развитието на българската нация”, каза президентът Георги Първанов.”

Сега стана ли ви ясно? Ако сте си мислили, че България няма нужда от модерни ВВС, сега вече трябва да ви е просветнало. На празника на хранително-вкусовата промишленост сигурно ще ни съобщи, че само храната ще избави човечеството от глада – особено хранителната и вкусната. Но има и още:

“През цялата 130-годишна история на новата българска държава всички правителства и парламенти винаги са имали отговорно отношение към големия въпрос за военната сигурност на страната ни, каза още президентът и подчерта, че трябва да отдадем дължимото на всички онези възпитаници на българската авиация, които показаха през годините висок професионализъм, изключителен дух и по този начин защитиха честта не само на авиацията, но и на българската армия”.

Както виждате, главнокомандващият, който е говорил на празник на ВВС, е уважил и колониалната ни владетелка СССР, че е отгледала отговорни български правителства и парламенти, които не са прекъснали традицията и под мъдрото ръководство на съветските другари са пазили небето от врага ( разбирай – от сегашните ни съюзници). Каквото по царско време, такова и по съветско, няма разлика, няма нюанси в оценката.

Това е хумор досущ като дебелащината на споменатия вече Живков, който се беше “пошегувал” пред германския външен министър Геншер, че “ние винаги сме били съюзници с Германия” ( “ха-ха-ха!). Напомня също и на разбиранията на Брежнев за смешното, описани от Хенри Кисинджър в книгата му “Дипломацията”. В негово присъствие и пред Никсън генсекът Брежнев разказвал антисемитски анекдоти и много се кискал на остроумието си.

Явно целувките уста в уста между Живков и Брежнев, които красяха Родината на огромни пана ( после откъде дошла в днешно време тази разюзданост с порното!) не са отишли на вятъра – имаме си рожба на тази дружба, родена от онази любов!

20 мнения за “Целувките на Живков и Брежнев са дали плод”

 1. Да, хубава вариация става от стария виц за видовете любов…там бяха “френска”, “шведска” и “българо-съветска”, а последната дори в наше време си е направо бясна и неутолима страст. Но Иво е хванал един много долен манипулативен мотив в куходрънченото на гоцэ сырыщныка- “Каквото по царско време, такова и по съветско, няма разлика, няма нюанси в оценката”. Това гоцэ е взел /както всичко друго/ от своя началник и ментор Путин.Става дума за меката реабилитация и узурпация на всички исторически периоди.Вижте иначе добре направения филм “Адмирал” за Колчак. Вижте и униформите на путинските гвардейци. (Това Сергей Дмитриевич може научно да го интерпретира, но и с просто око се вижда мирното съвместно съществуване на царско и СССРейско. И тъй- шапка- кутузовска. Ширити- хусарски. Кройка-от началото на ХІХ век. Цвят-син, хем царски, хем на НКВД.Кокарда-СССРейска, но с двуглав орел вътре. В главите- ленински, сталински и брежневски заповеди и завети. Началници- болшевики и КГБсти.
  Същото очевидно лансира и гоцэ.
  (демонстрирай презрение гъм него, пиши името му с малки букви и руски добавки!)

 2. Да, има нужда армията от … няколко нови контрактора (или старите с променени имена), които да засмучат няколко … стотин милиона бюджетни пари с Гоцева благословия.

  След 20 години театро мисля че има достатъчно мат’рял за една компютърна програма на която ще може да се зададе определна бъдеща дата и тя генерира как ще изглеждат новините към този ден.

  Единстено конкретните действащи лица ще останат като променлива.

 3. В това фелетонче ще откриете всички признаци на западащия журналя. Тук те изобилстват и са на повърхността. Изплували са.

 4. Имам една снимка в РС-то как Брежнев пали цигара на Живков. Няма как да я постна тук г-н Инджев.

 5. Господин Инджев, как не се уморихте от АНТИ-. Поне днес не занимавайте публиката по този начин. Напишете нещо позитивно, мисля, че би могло все пак да се намери на този хубав ден. Не карайте хората да мислят, че всичко е злъч в нашата държава. Какво Ви топли, че събирате по този начин шепа омерзени от живота люде, които да ви четат. Наистина Ви уважавах, но вече ми идва в повече … Бъдете здрав.

 6. Аз пък не виждам нищо лошо в приемствеността в развитието на Българската държава и в частност на армията и авияцията. За разлика от политиците и журналистите българската армия винаги е служила на народа и на родината (не на държавата). Докато журналистите ближехте задници – преди на руснаците а сега на американците и европейците армията си вършеше работата а именно да е достатъчно силна и подготвена за отбрана. Стига сме скъсвали със старото и всеки път да започваме отначало. Така ли правят в Англия например? Там например все още има закон че не можеш да носиш лък в центъра на Лондон. Никой не уважава ветропоказателите.

 7. Aaaaaah ,kakvo popalznovenie-komunist4etata-pazni “o4evAdci”,”vili4ki”,”drugar4eta” i daje edin,koito ne se srami da se nare4e ” balgarin” rano-rano sa stanali i pod stroi pliuvat…

 8. Съжалявам,че трябва да го кажа,но къде авторът на последния коментар видя “приемствеността” между царската и комунистическата армия?Достойнството и честта на първите се сравнява с властта на политкомисарите,т.н. ЗКПЧ-ета.Българският офицер преди 9-ти септември наистина е отстоявал на практика с живота си свободата на държавата България.Политкомисарите след 9-ти бяха по-скоро ръката на Москва,а бай Тошо даже искаше да ни прави 16-та република на СССР.Добре,че самите руснаци го отклониха от тази дивашка идея.И нека аворът на последния бисер не ни сравнява с Англия.До там има светлинни години!

 9. Иво винаги е бил точен, актуален и саркастичен. За това и го четат хората. Неговото перо е анти-гоце, защото е про-европейско. Това е!

 10. До Другаря
  Авиация се пише, а не авияция и да, разграничаване трябва да има!
  А на другите недоволни от написаното – да трябва да има някой като г-н Инджев да напомня на поколенията, защото който забравя грешките си той лесно ги повтаря!

 11. @ДРУГАРЯ Много си прав, другарю, българската армия винаги е служила на родината! На чия родина е съвсем друг въпрос! 🙂

 12. Другаря: Нещо се опитахте да кажете, ама не стана. Пробвайте пак!

 13. Българин : Този форум не е със задължително присъствие, както е статиите не са задължително в десетката.

  Аз не се чувствам омерзен от живота, но предпочитам да чета Инджев и неговите критики, отколкото да чета глупости.

  Слава Богу, че г-н Инджев не работи за вашето или моето уважение, а следва принципите си.

 14. Честит празник и БРАВО г-н Инджев!
  Както за тази, така и за посветената на празника, така и за всичките ви статии, които надявам се ще отмият червената плесен от главите дори и на феновете на Мазното, Комунистическо Леке Гоце.

 15. Каква работа е вършила Бг армията-не мога да се сетя през соца.Добре платени идиоти.

  Към “Българин”-не тръбва да има умора да си антикомунист и антисъветчик.

 16. Този БЪЛГАРИН се нарича така,защото се е родил в България/може би/.Но иначе си е класически сталински ленинец и силно тъгува за съветските катюши.А относно армията-всеки мъж, минал от там, знае за каква пасмина става въпрос от време оно.А като прибавим и “висшия пилотаж” на генерали и министри от близките години,то спокойно можем да цитираме шопа-“е па,таково животно нема”/като славната бг армия/.

 17. гоцевите октоподчета са плъзнали из всички нормални форуми и изливат ли изливат крокодилски сълзи! гоце е символ на сивотата, бездушието и бездиханието на Балхарската невъзможност-бог да пази от липса на увство за хумор…

 18. Кога ще се разбере факта,че преди Девети,както и след Девети не е имало ЦАРСКА АРМИЯ. А просто Българска Войска и Министерство на войната. Както и сега няма президенстак армия.Фразата “Царска армия,царски офицери беш измислена от комунистическата сган,оприличаваща негативизма на офицерския и генералския състав ,който беше неполитичен…. Българана е мръсен комуноид и не заслужава да бъде четен,марш бе комунистическа свиньо при твоите комунисти,строители на капитализма,остави хората на мира.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.