Президентът с дългия нос и късите крака

Политикът Георги Първанов, който отдавна наложи вето на морала в личния си живот и на свободата на словото чрез личната си намеса в медиите, вече се изживява като пазител на морала и на същите тези медии, налагайки вето върху промените в Закона за медиите.

Пиша това само четири дни преди читателите да се запознаят с моята книга “Президент на РъБъ”. Основно място в нея заемат тъкмо примерите за това как се погазва моралът в политиката ( и не само) от самия него и как бе смачкана медийната свобода под неговото задкулисно ръководство.

Сега президентът се е загрижил, че намаляването на състава на Съвета за електронни медии е опит да се контролират медиите и да се всява страх сред журналистите. И това го казва Той?! Доколко тъкмо от неговите уста е неадекватно да излизат подобни упреци, читателите ще научат много скоро.
В пернишкото село Витановци, където присъства на откриването на църковния храм “Вси светии”, Първанов намерил за обезпокоително, че “върху медиите се упражнява последователна кампания за натиск”, че промените в този закон били стъпка, ”която идва да насади страх у медиите, да покаже, че каквото си е наумило правителството, това ще стане, и така да бъдат уплашени определени медийни среди.” И какво са си наумили? Явно са си наумили да дадат още един мандат на неговия човек начело на държавното радио Валерий Тодоров, което току – що се случи.
“Това не е правова държава”, заявява край Перник държавният глава, който е напълнил администрацията си със земляци, близки, познати, деца на колеги, приятелки на приятели, собствената си учителка и купища офицери, рожби на времето, през което България наистина не беше правова държава.

С патоса на лидер на опозицията, който отдавна е подчинил на личния си интерес политическата си дейност, Първанов застава в позата на борец срещу онези, които сега (едва сега се сеща?!) проявявали стремеж да внушат, да създадат “страх в обществото”.
“Да не допуснем криза на моралните ценности, въпреки икономическата криза”, призова президентът, подарявайки евхаристиен комплект и плащеница на храма.

Това е първата ми статия, свързана с президента Първанов, в която спестявам примерите за своята теза. Защото ги описвам достатъчно подробно в книгата си “ Президент на РъБъ”, която всеки ще може да прочете и да прецени защо твърдя, че воплите на президента са кощунствена подигравка в храма на истината.

47 мнения за “Президентът с дългия нос и късите крака”

 1. Безкрайно сте прав, г-н Инджев. За съжаление. За още по-голямо мое съжаление, кощунствата са навсякъде и са повсеместни, а недостигът на хора като Вас, които да наричат нещата с истинските им имена, е още по-кощунствен. Дано пък някой да се “зарази” от Вашата смелост. Ще чакаме … 🙁

 2. Очаквам книгата с нетърпение.
  Както и края на мандата на Г.П.

 3. След речта на президента Обама пред випускници на Уест Пойнт,
  няма как да не остане незабелязано посланието му,че САЩ ще се сбогува с тези на неговия предшественик за споделяне на отговорности с подходящите съюзници и опазване на своята и на др.народи сигурност…
  Но ако българите не са проспали “мотаенето” на иранския външен министър Манушер М о т а к и и това на дирекора на ЦРУ Лиън Панета,случайно съвпаднали в София,няма как да не се стигне до извода,че чистия витошки въздух се е оказал по-подходящ, от този на столичните канали…край които препускат мангалски к о н е…
  От други на Америка вече й писна!!
  а и поуките от времената на мисиятна на Донован,ще да са били оценени,както подобява и от малко запазени,но кадърни мъже!!!

 4. До Иво!

  Казваш:”купища офицери, рожби на времето, през което България наистина не беше правова държава.”

  И какво излиза?
  Излиза, че сега България е наистина правова държава?
  Да, ама не…
  Хайде да сложим ръка на сърцето и да признаем – Първанов не е по-лош от останалите – един за всички, всички за един – това е тъжната равносметка: Желю, Петьо, Хасан, Доган, Жан, Сергей, Бойко, Иван … и така до края на света.

  Въпрос на селекция.

  На нас и бандитите, и дисидентите, и антикомунистите ни са с двойно дъно.
  Честните са в небитието – преносно и буквално.

 5. off-topic:кое е издателството на книгата и съответно в кои книжарници може да се намери?

 6. Върхът е,че премиерът също се засегна
  от мъдрите слова на държавния глава,
  на вероятно, четейки блога на Иво Инджев,очевидно е забелязъл,че щом президента Барак Обама доверява най-важното в САЩ
  и света на републиканец,а той му идва на крака и оценява уcилията за повече сигурност в България,L a
  c o m e d i a e f i n i t a!
  Г-н Борисов е цар на ефектните изрази и не знам само как се е ограничил с фразата,”че един държавен глава не може да говори по този начин!”
  Ето така отминава световната слава!

 7. държиш го на сиджимката това ми харесва то кучета са за това да ги водим на разходка за нуждите им за ръ бъ трябва много голям нужник за тоз гоцко например голям сибирски саван ама де късмет.не народ а мърша и се убеждавам от 45г. а ти го дръж

 8. Наричайте го ГеПе, както те наричаха Филип Димитров ФеДе
  (Не по темата, а относно седенето в интернет противоречи на върховния закон но РБ (Конктитуцията);Чл. 34.
  (1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.

 9. То е ясно;
  Жан,Първан и Сие
  Работят за Русия.

 10. Истината боде-най-вредният човек в Бг последните 10 год е Георги Седефчов Първанов от с.Сирищник.Пред него такива като Доган,Волен и т.н. са благоухайни хризантеми.Дори и Станишев е малка теменужка,макар и леко опикана,но не е троскот или магарешки бодил.

 11. Моят коментар по същата тема, и то във видеоформат: Безочието на Първанов придоби и достигна вече космически измерения и висоти

  В тази връзка бих предложил и на г-н Инджев да опита с правенето на видеокоментари в блога си; не е трудна “технологията” на провенето им и бих могъл на му помогна в тази насока. Блогът му ще спечели неимоверно от тази иновация – и ще се превърне в истинския смисъл в една от най-популярните медии в България.

  На ония, които тихо се възмущават от моето участие тук с коментари и пр. искам за успокоението им да спомена, че с това просто практически прилагам една своя теория за т.н. “блогърско цунами”. Идеята ми е проста: когато някой, примерно г-н Инджев, подхвърли в блога си някаква идея, напише или каже нещо съществено, значимо, тогава, за да не си остане всичко “глас в пустиня”, е потребно блогърите, които мислят в същата координатна ценностна система, да подкрепят със свои публикации оня, който пръв е изказал нещо съществено; и тогава, малко по малко, енергията на блогърската реакции ще почне да се увеличава, за да се превърне в един момент в онова, което аз нарекох “блогърско цунами”. Управляващите, пък и безочниците като Гоце Първанов, чини ми се, могат да се уплашат истински само от всекидневни блогърски цунамита, а не от това, че някой си там, пък дори и този някой да се казва Иво Инджев, всеки ден си пишел нещо в блога.

  По тази причина си позволявам да призова за една по-голяма блогърска солидарност както израз на гражданска отговорност за страната. Длъжни сме нашето писане-говорене по блоговете да не си остава до нивото на мърморене и мрънкане, да не продължава да си е някакъв безсилен “глас в пустиня”, а като си обединим силите, да почнем с общи акции да респектираме управляващите. Тоест да покажем, че сме граждани, понеже граждани са ония, които се подкрепят; не може да има гражданско общество в една общност, в която всеки действа според максимата “и сам войнът е войн”.

  Тази е моята идея, и всеки ден като подкрепям в блога си подетото от г-н Инджев или от някои други по-активни блогове, давам пример за това, че е възможно и в български условия да си сътрудничим, да си обединяваме силите в името на една обща кауза. Аз го подкрепям съвсем безкористно и по ценностни подбуди, ала от двама-трима-четирима (и някои сайтове препечатват статиите на г-н Инджев) не може да се образува “блогърско цунами”.

  Затова призовавам ония блогъри, които странно, гордо и непристъпно мълчат, упоени от съзерцаването на собствената си величавост: надмогнате кухата си грандомания; дайте да почнем да се подкрепяме, ако искаме изобщо с нещо да повлияем на хора на събитията!

 12. osnovniat sydnik na istorika pyrvanov shte stane istoriata, ima li po strashno ot tova ???

 13. За Гари Бекет:
  Драги Гари,бяха времена,когато ми даваха работа само като охрана,за да ме унижат и набързо ме съкратиха в края на март след 8-9 години тегло,но “благоухойността” в цветната менажерия,опираше
  -както е в живота-до случайни срещи…..
  На върха на иглата в този блог дълго време се старах,да ги подръчквам с гегата в кошарата-наречена България-и даже си признах греха в творението на Иво,че повярвах на “Вашата” теменужка,която бе препикана и г-н президента….
  Бяха времена,когато С.Станишев,
  наречен от мен Октавиан,по примера от втория триумвират на древния Рим,бе приет от г-н Буш и маше шанс,да стане пример….
  казах го на приятелката му,която наминаваше да огледа охраняван от нас, дядов имот-което прави чест и на нея и на дядото-но вероятно,са й свили сърмите и юздите…защото има сбъркана сган,които няма как да си го мерят с нашите деди и бащи….които вярваха в Бог и свещенната собственост за децата….
  Тогава е било време теменужката,
  “да си стегне мъдете като мъж и да поведе своята си чета”,но очевидно и на Всевишния му е писнало,заради любовта му към нашето изстрадало Отечество.
  И БКП ще разчита на Матриархата,
  да си стегне нещо друго,преди пенетрацията!!!

 14. Точно “руска България” означава РБ, Дечко! А че е руска имаме прясно потвърждение: изборът на СеСеСеРейският плужек и безгръбначник Валэрый Феодорович Промосковский и КаГеБисткий за шеф на “Б” “Н” “Р”- всимки букви трябва да са в кавички в случая. Защо? Ами защото: 1.не е българско, а промосковско, 2.не е национално, а е червено и 3.не е радио, ами пропагандна радиоточка На да оставим Валэрый, ами да чуем гласа на интелектуалеца, медийния експерт, критичния и дълбок мислител доцент Георги Лозанов. Ето обяснение от самия Папиончо и на всички режими- ПАпАнчо (което не значи, че е човек без качества, обективен съм).
  И тъй- Гого Папиончо коментира избора на тов. Феодоров:
  “В универсалния симулакрум на собственото ни постпреходно неслучване колебанията на дискурсивните практики и трансформационните обрати в реформаторските стратегии биват ситуирани в дебата между дискретни социални структури, съпротивляващи се на недефинираното статукво на квазиконсенсус между псевдоелитите и монополизиращите публичната и медийна експресия информационни картели.” И т.н., и т.н…
  Което значи, че СеСеСеРейският плужек и безгръбначник Валэрый Феодорович Промосковский и КаГеБисткия е на служба при вечните си господари, ужким България “се променила” а ние ще си слушаме “ОТ СОВЕТСКОГО ИНФОРМБЮРО!”

 15. г-н Инджев,живея в малко населено място и е почти изключено да намеря вашата книга,когато излезе разбира се.има ли някаква друга възможност да си я купя.

 16. Към ЕВЕЛИНА:

  С появата на книгата ще се появи и подробна информация за възможностите тя да бъде закупена!

 17. Кардинале,абе кажи ни бе братле ,какво искаш да кажеш с тези творения,не се разбират изреченията ти,има нещо енигматично.

 18. Napalno podkrepiam Angel Gran4arov-da e dobra “stokata” ne e dostata4no- “etiketat” ia “prodava”.Izvinete za bakalskoto sravnenie,no vsiako cunami e rezultat ot parvi4en vzriv,nali? Kam FEODOR- Ah,ne nalivai mi v sarce otrova-davi se sam v neia…

 19. Смятам президента за отговорен,че лансира Станишев за лидер на БСП и за премиер.Но въпреки това и като цяло Първанов до сега се изявява като президент по-убедително,
  отколкото негови критици като журналисти.Журналист без талант
  е като президент без подкрепа.

 20. Най-учтиво моля, да спрем да папагалстваме, а всеки за себе си да определи дали е НАРОД или е мърша. Да се погледнем в огледалото, пък да решим !
  Тези, които не работят за България ги ядат лешоядите!

 21. Ot 10g zhiveya daleche ot Bulgaria.Profesiyata mi e taka, che kontaktuvam s razlichni sloeve ot obshtestvoto.Neprekasnato chuvam, che NYAMA NISHTO PO-LOSHO NA SVETA OT KOMUNIZMA!!!!!!
  i kazvat horata: “Kak mozhahte da si izberete Prezident-komunist, sled vsichko, koeto sa vi prichinili tezi zlodei????”
  I az si mislya: HAK IM E NA BULGARITE!!! NEKA IM E!!!PADA IM SE!!!!
  Shtom kato ne iskat i da se zamislyt, neka vi upravlyavat Parvanovtsi, Stanishevtsi, R.Petkovtsi, i prochie!!!!!!
  Nie 1/7 chast ot bulgarskiyat narod se spasihme, kato izbrahme trudniya pat na emigrantstvoto!!!!
  I ne sazhalyavame-zhiveem spokoino, normalno, i s leka usmivka, kogato nyakade stane duma za…BUlgaria………..

 22. Към Стамбо:
  Без да е невероятно, но е факт, открих смисъл във Вашето или цитираното от Вас (вече внимавам за авторството) изречение, без да се налага допълнително да си го превеждам на говорим език. – Поздравления за Вас или за”Папийончо”, който и да е от двамата, много добре е отразена медийната действителност в приведената мисъл. Имам обаче една молба към Вас – бихте ли ми посочили (или открили) целта на визирания във фразата дебат.

 23. Кой плаче за президента. Г-н Инжев, не бяхте ли вие този който се беше барикадирал и не искаше да напуска БТА, след като беше освободен от директорския пост. Предварително Ви благодаря за отговора г-н Номенклатурчик.

 24. До Нона.
  Мисля,че не е редно хора ,които не плащат данъци в България да правят каквато и да била оценка.Живей щастливо там където си…

 25. “Тези, които не работят за България ги ядат лешоядите!”

  Човек работи за себе си и за семейството си.

 26. Към glupak:

  Не, не бях аз. Едни глупаци измислиха тази лъжа, за да могат други да я повтарят и до днес.

  Онова, което глупаците така и не пожелаха да разберат (или не можаха), e, че на 3 юни 1993 г. премиерът Беров издаде противоконституционна заповед за уволнението на директора на БТА Иво Инджев. В чужбина с лекота разбраха противозаконноста на този акт. Вестници, като”Индипентът” посветиха на абсурда цяла статия още на следващия ден.Глупаците у нас обаче и до днес не вдяват…
  В конституцията ясно пише, че само НС има право да решава това. Отказах да нарушавам и аз конституцията, продължих да ходя на работа и междувременно спечелих дело във Върховния съд. След което се произнесе и Конституционният ( само с един въздържал се, на червения съдия Арабаджиев).

  Не искаха да си признаят откъде идва атаката, но им се наложи. Принудих ги. ДПС вече открито внесе ( Шерифе Мустафа) въпроса на гласуване в парламента и Кадир Кадир, замествайки Александър Йорданов ( в момента бил до клозета) и мнозинството на БСП и ДПС ме уволни. Още същият ден напуснах.

  Глупаците и до днес ми вменавят “кариеристични” подбуди след измислицата на “24 часа” , че съм се барикадирал ( интересно как, с маси и гардероби ли?). Трябва да си наистина много голям глупак , за да не разбираш, че кариеристите се подмазват на онези, от които зависи поста им. А аз бях тежко скаран с президента, премиера и мнозинството в НС.

  Дори след като спечелих делото осъденият Беров, без да му мигне окото, злословеше по мой адрес в стила на “24 часа” (пазя си паметно негово интервю, в което от висотата на премиерски пост обяснява, как Иво Инджев “пикае в кабинета се”). В омаскаряването ми бяха стигнали дотам да публикуват схеми на кабинета ми в БТА с указания къде точно “пикая”.

  Да, междувременно изпратиха ми шефа на Първо районно да ме заплашва, но след като му показах конституцията ( течеше делото във Върховния съд), той моментално си взе секретарката, която беше довел да стенографира и се омете. Така че никога не съм бил “извеждан с полиция”, както ( кой знае защо – за мен би било чест!) им се иска на глупаци като вас, повтаряйка тази лъжа и в днешно време по форуми и вестници.

  Колкото до поста ми, до него стигнах след подписка на огромна част от колегите ми в БТА. Тя отлежа близо година в МС, защото Луканов не желаеше да й даде ход, а му беше ясно, че няма алтернатива( поради което държеше БТА “във въздуха”,без титуляр начело). Седмица, след като той подаде оставка, новият премиер Попов направи предложение на президента Желев и с негов указ бях назначен. Това се случи по волята на поне 500 “номенклатурчици”, които, впрочем, 3 години по-късно също направиха подписка в моя защита, г-н глупак.
  А най-интереснотов цялата история, е че доста медии и автори се онгажираха да обясняват, колко правилно и издържано от юридическа и управленска гледна точка били решението на Беров, но след като Върховният и Конституционният съд ги разбиха категорично, не само не се извиниха за лъжите си, но и продължиха да сипят обиди и лъжи тъкмо срещу мен – както правите и ви, г-н глупак.
  За сметка на това същата година на конгрес на Асоциацията на европейските журналисти в Гърция стотици колеги от цяла Европа аплодираха на крака моята позиция в този конфликт в знак на солидарност. Още от тогава се замислям дали да не се наричам “бивш български журналист”, а в днешно време тази идея ми се струва все по-актуална.

 27. Г-н Инджев,
  не се нервете. В интерес на истината и аз отначало повярвах на тъпите им лъжи, но понеже обикновено си правя труда да проверявам различни източници, преди да си съставя мнение, скоро разбрах как стоят нещата. Бяха впрегнали огромна част от т.нар. “независима” преса да ги разпространява и тя го правеше с такъв патос, че скоро си пролича – не, не е слугинска “независимата преса”, тя е част от мафията крадливи манипулатори. А за Гоце сме на едно мнение, то няма как и да е друго – всеки средно интелигентен човек с що-годе запазени морални устои в България е на това мнение.

 28. Ако политици, магистрати и други видове “общественици” са полезни само за себе си и семействата си, те в никакъв случай не са полезни за Балгария.
  За много млади хора БЪЛГАРИЯ е ниво на сазнание.
  Много скоро ще го забележите!
  Остава да видим и политици с такова ниво.
  Пожелавам Ви го!

 29. До НОНА
  Мисля,че на Вас,емигрантите,се падна леката част.Просто си взимаш куфарите и офейкваш!Много смело!За мен емигрантите са хора,които очакват всичко наготово и напускат кораба първи,когато той потъва.Предполагам чакате всичко някак от самосебе си да се оправи и да си довлечете задниците отново тук?А защо не останахте да се борите?Да дадете гласа си против комунистите,за да не спечелят?По-лесно беше да избягате и да гледате отстрани.И кога се идинтифицирахте като не-българи,да му се не види?,,Хак им е на българите”!!!А Вие каква сте,извинете,уважаема?И така ли си уреждате живота-бягайки и чакайки на готово да ви се сервира хубавия живот и свободата?
  Ужас!Такива хора не са ни нужни в България!Стойте си там,където сте!

 30. А отгоре на всичко сте високомерна и неблагодарна!Просто не мога да повярвам че има хора,които могат да разсъждават по този начин.Ами дайте всички да избягаме и да закрием държавата?
  Вие сте предатели!Наистина се надявам да не се връщате никога тук!

 31. До STY:

  нека го нервят. Крушетата са му по-яки когато го “нервят”. 😉 Защото е ЖУРНАЛИСТ а не цОЦИАЛИСТ.

 32. Лелееее и НОНА и Благовеста, дами please, calm down!

  Разбира се, че НОНА не е права. Не знам Нона, къде живееш, но тук в САЩ няма много такива като теб. Знаеш ли колко гласа получиха комунистите в Чикаго например на последните избори: 23! от близо 4000.

  И сега ресто и за Благовеста: наистина ли мислиш, че сме предатели?! Не мога да повярвам…

 33. Г-н Грънчаров,малка корекция,думата “воин” не се пише с и-кратко.

 34. Благовеста,борбата с комунистическата измет е категорично обречена на загуба. Вече не е възможно нито някой да се бори,нито как да се бори,нито с кого да се бори. Всичко е така ошлайфано,прикрито,закрито,че няма никакъв шанс истинта да излезе. Няма нито една антикомунистическа организация,тази,дето я носехме в душите и сърцата СДС,се оказа комунистическа креатура. Тя не пипна спръст истинските,сериозните устои на комунистическата организация . Парите,политиката,индустрията,търговията,дипломацията,МЕДИИТЕ,отбраната и МВР,всичко това е в техни ръце. Я кажи,какво предлагаш,кой да се опълчи срещу тези фактори и как. Комунистите ни победиха завинаги,не го ли усещаш това,не е сложно.

 35. Някъде към 1992 – 93г.станах неволен свидетел на гневна реплика на Андрей Луканов по повод преминаващ наблизо тогавашен активист на СДС:”Виждате ли го тоя от мръсната пяна дето се надига сега?Виждате ли го?!Да не сте и вие като него?!!!Преди искахте социализъм – направихме ви го!Сега искате капитализъм – и него ще ви направим!…Ама ние ще ви го направим…Не тия,дето крещат сега по митингите!Ние!…” Случайно попаднал сред тия неколцина човека,говорещи си прави в ъгъла на едно площадче в провинцията,наобиколили Луканов – аз за пръв път го виждах на живо и чувайки думите му, се изплаших.Имах чувството,че е пиян или дрогиран.Погледа му се рееше някъде извън неколцината му слушатели,като че тия думи не се отнасяха за тях, а бяха отправени към небето или към нищото…Беше точно времето,когато се разнасяха по цяла България куфарчетата с партиини и комсомолски пари на нуменклатурата на БКП,която да ги превърне от комунисти в капиталисти.Това ще го помня докато съм жив…

 36. Нона, Преобладаващия негативизъм при Българите в чужбина е разбираем факт, но тук в България нещата бавно и сигурно се променят към добро. България се нуждае от подкрепата на всички Вас които сте в чужбина. Сигурен съм , че “ще се оправите” финансово и въобще, но накрая това ли е смисъла на живота – Парите?

 37. драги ми Иво,познаваме се дълги години от работата ни в медиите.това с “куфарчетата”е метафора която е близка до истината но не е самата истина.Куфарчета нямаше ,а банкови “полици”и то във валута.Ето ти самият пример.регистрация по “56-то постановление”за работа в дадена област.Например “културата”.Примери колкото щеш.В дома на БНА “ЦДНА”тогава събират децата на ЦК и БПФК и казват .На теб 80хил.долара и ще правиш това или онова.Но заклетият “комунист”щеше да ме пребие тогава.И отказах.Другото беше служители от ДС преминават въ частния бизнес.Но тези деца не са служители.ТАТО не даваше и косъм да падне от главите ни.Значи не става .Та тия “служители”от разузнаването и политическия отдел,отдела за борба с капитализма знаеха по някоя друга сметка на техно име.Луканов знаеше това и реши да се разприказва и…Друг пък искаше самостоятелност и….И така над317 милиарда долари,стерлинги и дойче марки се разпределиха чак отатък океана.Някой тук наивник ги моли да се върнат…ха ..ха..На всяка втора душица от тия звена и внуци на “партизани”и БКП активисти са там вече две десетилетия…Как ще се върнат? Страх ги е за кожичката им.47 мил.долара платиха на Симеон ІІ дългове за да се върне тук .От тези пари и той не ги пипна и с малкия си пръст.Уж си печено момче ,а тези мероприятия не са ти ясни,или те е страх .та те не останаха ,освен тия около Първанов,където са го притиснали.Тук останаха тия от енергетиката защото са обвързани вече с Руснаците и там ако сбъркаш …Станишев е просто пионка ,безобидна за тази олигархия ,чиито деца и внуци са отатък океана.Уж ФБР,ЦРУ ДЕА,дрън рън,нали слушкат и си траят.А смъкнаха вече от “пролетариата близо 11 милиарда .Къде са? Това трябва да търсим иначе край с България.Доган знае някой неща,покрай Данчо Цонев и Христо Бисеров,но явно ги пази за да е между живите още.Аз така мисля ,а ти как кажи си…

 38. До знаещ | юни 2, 2010, 21:11 Звучиш убедително, макар на някои места е малко несвързано, и цифрата 317 милиарда изглежда печатна грешка.

  Иво, обърни внимание на “Тук останаха тия от енергетиката защото са обвързани вече с Руснаците и там ако сбъркаш …” – това се отнася силно до г-н президента, също и на заключението на Gen. Vlasov|май 30, 2010, 21:04.

  Но битката не е загубена, само че е малко сложно да се намери онова гениално решение как да се разреже този гордиев възел. Номер 1 е ЧИСТИ хора и то не непременно интелектуалци и технократи; № 2 е да има някой много умен измежду тях (нас) или интуитивно да открият Решението. Новите технологии и възобновяемата енергия може да бъдат основата, например. № 3 е да могат да работят в разрастващ се екип – т.е. по-малко индивидуалисти, и да работят за реализирането му. № 4 – Решението да е устойчиво на диверсии и провокации, дори да му се увеличава силата от техните опити.

  Когато чисти хора застанат зад една кауза, ще привлекат много хора. Нататък е по-лесно.

 39. жалко за живота ни, че сме принудени всички ние, които не гласувахме, да изтърпим до края това руско мекере гоце!

 40. Иво Инджев един голям подръжник на комунизма и сега се обърна но не знае как. Той е една курвенска лопата, който е на власт към него е и сега говори за най успешният български Президент, а нищо не казва за онези мижитурки наричащи се Президент на РБ. Не знам какво ще говори като стане президент бат Бойко- най простия политик до сега, но Иво е като него, някой му е написал някаква книга та да може да изкара някакъв лев от нея, но не смятам, че представлява интерес за хората, освен някой злобари които нищо не разбират от политика.

 41. Наистина по времто на Лозан Стрелков и аз бях в БТА и знам че журналистическия занаят такива като Иво научиха точно от тия комунисти които сега плюват.Наистина всички кадърни журналисти отидаха скоропостижно в миналото но с чест.Не мога да приема когато стари журналисти се предлагат в услуга на просташката върхушка която ни управлява сега с цел оцеляване.Другарю Инджев умните и кадърни наши съвременици като Тошо Тошев доказаха на практика че с плачене на чужди гробища нищо не се постига.Истината е че дори оди да пишеш за Борисов ти ще си останеш разпознаваем комунистически журналист или лицемер по избор от който всеки ще се пази.Това го налагат не глупаците а поредния ни нагон за смяна на партньора.

 42. Към Ангел:

  Другарю Ангел,

  Вярвам, че си работил в БТА в праистерическсите времена на др. Стрелков ( любимец на Живков). Аз не го заварих, току що беше починал, но помня възторзите от него като “истински комунист”, от “честните” .Същият си беше построил вила на едни хвърлей място от вилата на БТА на Витоша с помощта на строителни воиски( познай дали си е платил, включително за прекарания за него път) и със слугинажа на кореспондентите в чужбина, впрегнати да му пазаруват несъществуващи в България западни луксозни екстри. Благоволявал да покани раята от БТА да се дивят на подовото му отопление и т.н. Ще да си бил от тях. Но от обслужващия персонал нейде по мазетата. Защото и шофьорите в БТА пишеха по-грамотно от теб. В БТА се влизаше с тежък конкурс, на партията й трябваха грамотни роби на труда да й предават автентичната информация от западната преса, макар и засекретена в специалните бюлетини. Лично аз съм държал 6 изпита.
  Разликата между нас, освен че си слабо грамотен, е в това, че ти си гниеш на онова същото ниво от времето на Стрелков и това много ти личи. И ти е кеф да ме оприличаваш на себе си, за да се усещаш значим в своята закърнялост. Такива като теб наричат “предатели” всички, които са дръзнали да се откъснат напред, да не говорим пък и ако си позволяват да оспорват бетонните ти идеи. И защо изобщо се обаждаш тук ?Пиши си на Тошо Тошев, твоят кумир.
  А одите за Борисов ги пишат други – само неграмотник ( ти май и да четеш не можеш) може да види в моите статии нещо подобно…
  Извинявай, че ти обръщам внимание, но май много ти се искаше да се покажеш и да блеснеш- поне именцето си да беше написал, “храбрецо”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.