Награди на РъБъ

Понеже често попадам на въпроса как да бойкотираме Георги Първанов, ето отговорът: поетът Борис Христов отказа орден “Кирил и Методий” Авторът на стихосбирките “Вечерен тромпет” (1977 г.) и “Честен кръст” (1982 г.), “Думи и графити” и “Думи върху други думи”, отказва да получи държавно отличие. В писмо до Министерски съвет, той обяснява решението си.
“От медиите научавам, че на заседание от 26 май Министерският съвет е приел решение да бъда награден с орден “Кирил и Методий” І степен – за заслуги в областта на културата.

Като оценявам Вашето признание, уведомявам Ви, че отказвам високото отличие, защото противоречи на моето решение от времето далеч преди промените в България – да не приемам държавни отличия, независимо от това коя политическа сила управлява страната”, се казва в писмото на Борис Христов, изпратено до медиите от Едвин Сугарев.

Поезията на Борис Христов е превеждана на много езици. Той издава и повестите “Смъртни петна”, “Сляпото куче” и “Долината на обувките”.

Автор е на сценариите на филмите “Смъртта на заека”, “Сънувам музика”, “Лабиринти”, “Корабът”, “Бащата на яйцето”.

Носител е на Голямата литературна награда на СУ.
/БЛИЦ

Както виждате, формално погледнато, поетът адресира писмото си до правителството. Такава е процедурата. Предложението се прави от кабинета, но указът се издава от президента и в крайна сметка той “обира овациите” за пред публиката при церемониите по награждаването.

Не знам доколко в момента правителството и президентът съгласуват наградите, но съвсем доскоро това е една от непрозрачните процедури на държавната пропаганда, в която инициативата всъщност има самият Първанов. В книгата ми “Президент на Ръбъ”, която предстои да се появи на 2 юни 2010 г.” , давам пример с награждаването на Петър Манджуков. Това е първият награден от новоизбрания през 2001 г. президент Първанов. За да уреди приятеля си с орден обаче Първанов се обадил на правосъдния министър Антон Станков с молба да предложи Манджуков и…речено, сторено! Така излиза, че кабинетът Сакскобургготски се е сетил сам за големите заслуги на оръжейния търговец към държавата, които всъщност са лични спрямо предизборната кампания на Първанов. Той пък, от него да мине, одобрил предложението.

Нямам представа какви ще бъдат реакциите на някои орденоносци, закичени от Първанов с държавни отличия, след като прочетат “Президент на РъБъ”, но няма да се учудя, ако пожелаят да си върнат отличията, получени от него. Но не театрално, като Ахмед Доган, който демонстрира влиянието си върху Първанов през 2004 г. , когато буквално го шантажира с връщането на ордена “Стара планина” като протест срещу отличаването на бившия главен прокурор от НРБ Васил Мръчков ( Първанов покорно смени указа си, изпълнявайки волята на Доган и награди “възродителя” Мръчков “само” със “Св.св. Кирил и Методий”).

За разлика от Доган от Първанов искрено се възмутиха българи от Македония, наградени от него през 2003 г., когато през 2007 г. той връчи орден на бившия посланик на Скопие в София Любиша Георгиевски. Никола Поп Илиев и други българи от Македония измиха очите на българите от България като заявиха, че не желаят да бъдат в една компания с доказания българомразец, награден от българския президент.

За съжаление “жертва” на президентския разгул с раздаването на награди на близки, приятели и идейни другари, стават достойни хора, които гледат на наградата като на институционален жест, но всъщност служат за прикритие. Така легитимират подигравката с нацията, от чието име държавният глава кичи с ордени и медали свои спонсори или хора като Доган, Батето и Батков. Или като генерал от съветското ГРУ ( за какъвто се представя гордо) Петър Христозов. Или като синдикалистите съглашенци Желязко, Тренчев , а вече и Янка Такева ( с последната реколта от тази година – за да е пълен циркът с българския синдикализъм).
А също така попадат в компанията на либийския посланик Хамад Бин Халифа ал Тани и на севернокорейския му колега Чонг Дже Сик (интересно, ще върнели той наградата на Първанов, след като вчера българското МвНР заклейми Северна Корея за агресията й срещу южнокорейския кораб – или другарите севернокорейци няма да обидят своя другар Първанов, знаейки, че той е на друго мнение от правителството?).

Каквото и да се случи, след като широката публика се запознае с грижливо скриваната истина за нашия “Президент на РъБъ”, поне следващите награждавани от него няма да могат да твърдят, че са били неинформирани с кого си имат работа.

В близко бъдеще притежаването на орден или медал, получен от ръцете на президента на РъБъ ще бъде компрометиращо обстоятелство, както се случи с онези 4000 ордена ”Георги Димитров”, раздени по времето на НРБ, когато светският вожд Леонид Брежнев стана 4 пъти носител на “Герой на България” и на “Димитровска награда”.

27 мнения за “Награди на РъБъ”

 1. За президента на Република България Георги Първанов трябва да се говорят или хубави неща или нищо. Аз съм от село, както по голямата част от населението на страната и спадам към средната класа от обществото, т.е. към по простите. Затова и немога да се изказвам по обширно както, (поклон пред доказания журналист) Иво Инджев и затова ще бъда максимално кратък и ясен. ГОЦЕ ЯЖ ЛАЙНА.

 2. Ако парата е полудяла вода от горещината,то би трябвало стотици и хиляди,да призоват своите скъпи покойници и им рекат: “Изправете се на своите кости и слушайте Неговото слово….”
  Никога не би ми дошло и на ум,да се сравнявам с поета Борис Христов,но точно сега е момента,да благодаря на Бога,че като библейския Йов,не ме отклони от Вярата за избрания път,в т.ч. и за щастливата звезда на Иво.
  Болнят и гангренясъл зъб се лекува след изчистване на заразата
  до корен и това е вече свършено!
  На никого няма да отмъщавам,а и ще спестя великите и вечни думи:”Прости им те не знаят какво вършат!”
  На премиера и на неговия верен приятел,ще кажа само,че думите на Леон Паета,ни са случайни и като истински (най-могъщи генерали и адмирали!),да се молят вечер пред иконата,защото тшеславието е погубно и не подбира…
  Знаели са го и много др.,преди Б.Борисов и Ц.Цветанов!
  А БКП,да престане да се излага историчски с тесно чели!

 3. A дали в храма “Възнесение Господне” слушайки топлите молитви към Всевишния от Негово преосвещенство Знеполския епископ,премиерът сред оглушителни
  залпове на “Аврора”,е могъл да се досети,защо “с повод и без повод” нарочно предизвикана политическа криза,сред финансово-икономическа
  таква,би обслужила най-добре и главен герой и ортаци,които вместо да пият вода от кладенеца,
  при др. агония на Отечеството,!!!
  зорлем се натискт да паднат в него…..
  Ако е до църкви и манастири,има и др. миряни,чийто веждания също не съвпадат с тези на президента,но ги посещават с вяра и упование,
  а не пиарсвуват….и Бог им помага,да разкриват много за жалената от държавния глава престъпност,като… п о т ъ р п е в щ и….

 4. Ако ми позволите едно “дисидентско мнение“. Поетът Борис Христов отказва орден с название (Св. Св.) «Кирил и Методий» а не «Червена звезда», който примерно като медал за храброст от Виетнамската война би могъл да бъде захвърлен в подножието на държавния Капитолий или президентската Бяла къща, това едно. Друго, наградата е по повод на стихосбирки създадени по комунистическо време, какво по-нормално тогава, признанието за тях да дойде от страна на тези, които са ги инспирирали, това всъщност е признание от тяхна страна за извършен грях. Трето, самият Христов изпада в противоречие, като твърди, че решението да не приема отличия, независимо от управляващата политическа сила, е взел далеч преди промените в България – по онова време не е могъл да съществува какъвто и да е вариант на политическа сила на власт освен тази на БКП. Четвърто, предложението не е дошло от страна на президента на РБ, той по-скоро е бил принуден (което е вид победа за противниците му) да го приеме. Пето, фактът, че негодници са удостоявани с отличието, трябва да си остава за тяхна сметка и за този, който го е допуснал, но не може да хвърля сянка нито в символа на отличието нито в действително заслужилите го. Шесто, ако институцията президентсво се отъждествява с личността на президента, значи нещо не сме наясно с устройството на демократичната държава – поетът Христов можеше да изрази несъгласието с политиката на държавния глава в личен план и на церемонията по награждаването (ефектът дори щеше да е по-голям). Седмо, съди по-малко – довери се на общественото мнение, което прави разлика между либийския и севернокорейския посланик и техния авер (и аватар) и достойните българи.

 5. както отбелязах вчера дъргиш го здраво на сиджимката тоз историк на бкп който по неведомите пътища господне стана президент на ръ бъ както си го измислил отдаването на почест към хора допринесли с нещо за родината и народа ни е много важна част от признателния народ като ги почитаме и оказваме на избраните че ги обичаме и сме ги забелязали разбираемо е някой да не приемат отличията щото тези хора който дето си правят тяхните неща за полза наша и гордост не са горделиви по принцип и тез медали нямат стойност за тях разбирам поета когото тоз престъпник прездента иска да награди него обаче се чудя как да го разбера а прокуратурата още по малко само за онуй козлеце дет отсреля мръсника трябваше отдавна да сме го забравили и в този ред дали не трябява да сезираме някоя друга прокуратура щото то си е международно престъпление

 6. Тъй като има три въпроса от правителствената служба на кои от медиите е бил оказван натиск,сега
  Б ъ л г а р и я цяла нази гледа и ако имат такъв,да си каже и честно и почтено.Този връх висок е тя ще ни съзре!
  …На другата страна на кантара стои името и честта на Иво Инджев!
  Въпросът е кой,къде и кога е бил обект на злонамерено влияние,дори и срещу премиера ?
  Аз отговарям в болно време,че Иво Инджев ще го публикува и само ТОЙ си знае,колко е знаел за това предизвикателство,но тая държава,
  ще трябва най-после да се оправи или да й се такова майката…..защото омбудсмана има и по-невесела дума!!!!

 7. Вечерен тромпет

  Върти ни живота под жаркото слънце
  и трием нозе от горещия камък…
  Но щом вечерта от небето се спусне,
  ще взема тромпета и ще седна на прага.

  Стига край тия стени съм се лутал
  като звън на пробита камбана.
  Трябва да свиря, трябва да срутя
  тишината – само викът да остане.

  Искам да гръмне горещия вятър
  и докрай да отвори вратите.
  Искам да тръгне отново земята
  след кръстоносния марш на щурците.

  Искам бодливата тел пред дома ви
  с моята песен да скъсам.
  Искам съседа, който се прави
  на глух, да възвърне слуха си.

  Искам да върже своите пръсти
  крадецът, сърце да си купи пазача.
  Искам да капна от моите сълзи
  в окото, което ръждясва.

  Искам отново при нас да се върне
  панаирът – прахта да издуха.
  Искам от смях да умре и от гъдел
  този, който умира от скука.

  Трябва да свиря в глухата вечер,
  докато не дочуя към мене да иде
  гласът на хиляди тромпета далечни.
  Или на някой архангел невидим.

  Борис Христов

 8. Браво на достойния човек и голям български поет! Да прочетем

  СТЕНАТА

  Пак ще живея – една ръка ако имам,
  и ще се радвам, че тъкмо тя е останала.
  Пак ще се топля с листото през зимата
  и от листа ще си правя сандалите…

  Бяхме тръгнали да разбием стената
  и на площада да изгорим като слама,
  но в една дупка изгубих моя приятел,
  а след него и другите – двама по двама.

  Без да мисля тогава, че дойдох да живея,
  аз затворих очи, за да нямам свидетели –
  и я блъсках, и дращих, и вих срещу нея,
  докато не покапа кръв от ръцете ми.

  И припаднал накрая в дивия бурен,
  плаках тайно от гняв и обида –
  извикаш ли нещо, няма кой да те чуе,
  каквото напишеш – няма кой да го види.

  Последната моя надежда тогава издишах
  и сам си отрязах крилата наболи –
  какво е човекът, щом малката мишка
  може спокойно да мине отдолу!..

  Но свършва живота, ще прекипи като сода –
  всичко друго е вятър и стихове.
  И ако трябва сега да извикам свободно,
  извикал бих само: “Аз викам.”

  Ако имах и малко сили в ръката
  и трябваше да напиша някоя дума,
  написал бих смело върху стената:
  “Това е стена!” И нищо друго.

  Поетът Борис Христов е писал това, когато доносникът гоцэ е доносничил.Поклон пред поета- шамар в сурата на гоцэ сырыщныка.
  (Демонстрирай презрение към този мерзавец, пиши името му с малки букви и руски добавки!)

 9. Как да разбирам: “светският вожд Леонид Брежнев стана 4 пъти носител на “Герой на България” и на “Димитровска награда””? След като е бил вече награден с “Герой на България”, следващият път го награждават с “два пъти Герой на България”?
  Само питам и отговор не искам.

 10. Г-н Танушев, винаги съм уважавал Вашия ерудиран и коректен легализъм. Ценя и способността Ви да анализирате всеки проблем “спокойно, без злоба, човешки”. Всичко, казано от вас обаче има смисъл в общество, където са здраво установени традициите на сериозното говорене на сериозни теми от сериозни хора по сериозни медии. Но и Вие накрая ясно посочвате с какво общество имаме работа. Напълно съм съгласен с Вас, че жестът на Борис Христов би могъл да бъде по-ясен по своя протестен адресат и по-драматичен.Но и в днешното блато това е събитие- с този орден гоцэ сырыщныка увенча в 99% престъпници, негодници, бездарници и ченгета- нека в срамната им пасмина не се нарежда поетът, с чиито стихове живеехме като много млади.
  Из другите форуми обаче са се навъдили пишман- едни коментатори по новината- простак някакъв дрънка, “ам` чи то аз тоз писател хич ни съм го чуаал”, друг оценява дали Б. Христов е бил “дисидент”, трети пък намеква, че апартамента на Борис Хистов в ЛЮЛИН все пак “му го дали” от Съюза на писателите по живково време- сигурно трябва и за въздуха да сме им благодарни- както се пееше:
  Ушла зима, приходит лето-
  Спасибо Партии за это!
  Тук мога само да каже- алтернативна литература и дисидентска литература си остават условни понятия, но все пак са различни. В НРБ алтернативната (за разлика от Полша, Чехия и дори СССР) се възприемаше като дисидентска- особено стиховете на Борис Христов.

 11. Към Тодор Узунов:

  Брежнев е награден 4 пъти с “Герой на НРБ” и още толкова пъти с “Димитровска награда”. По мои скромни данни това са различни почести. С такива данни разполагам. Не съм специалист по церемониите от онова време и ако нещо греша – поправете ме. Ще се радвам да поправя грешката си.

 12. Статията е страхотна, този орден трябва да бъде премахнат, защото отдавна се притежава само от престъпници. Гоце е за затвора, по-голям национален предател от него няма.

 13. Г-н танушев,без малко щях да се съглася с коментара Ви,но катопрочетох,че Българския държавен глава води политика,оптказах се,в това сте абсолютно НЕправ. Има и нещо странно при Вас,но ще го открием…

 14. Тия дни стана въпрос че «култура» не може да се римува с «диктатура» , колкото и да им се иска на някои.
  Та затова и ПОЕТЪТ не иска да римува «овация» с каквато и да било «политизация», пък да не говорим че в случая става въпрос за нещо още по-лошо , за тотална «девалвация».
  Затова и им е написал писмо а не стихове , защото на тези някои това трябва да им се казва в прав текст.

 15. Ген. Власов, Вие сте много прозорлив човек!

 16. Г-н Инджев,има ли някаква възможност да получа автограф от Вас ,след като предварително закупя книгата,благодаря.

 17. Иво,чакай сега малко…Ти изтъкваш като голямо геройство и принципност на Борис Христов отказа му от наградата от президента.Добре де,ти не си от вчера,ти не помниш ли,че цялата “соц” лит. преса се надпреварваха да публикуват Борис Христов.Нямаше ден в който “Лит.фронт”- официоза на СБП, с-п “Съвременник”, с-п “Пламък”,сп.”Септември”, “Пулс”,та дори и “Работническо дело” на културната си страница,”Труд” и “Вечерни новини”,почти нямаше централно издание по “соц” времето да не публикуват стихотворения на Б.Христов.Ами соц.лит.критиката – цели страници се изписваха с “положителна” критика за поезията на Б.Христов.По публикации той надминаваше дори такива “априлски”корифеи като Левчев,Ефт.Ефтмов,Владимир Голев,Вътьо Раковски,Георги /какъв беше там,зам предс.на Държавния съвет на НРБ/ – а,Георги Джагаров беше и мн.други.Нямаше отчетен доклад-преглед на априлската лит.дискусия,в която Борис Христов да не беше издиган до небето и сега йок,отказвам наградата на президент Гоце.Далеч съм от мисълта да отричам литературните качества на поезията му,но защо тогава той приемаше да бъде публикуван от хората,създали Гоце,а сега пък не ще наградата от техното създание.Може би е усетил,че Гоце е бил по-голям галеник на “Партията” от него и сега “ревнува” неговото издигане или пък се прави на ощипана госпожица – нормална реакция на житейски “литературен похват” на хора опиянени от славата си.По-горе някой правилно отбеляза,че щом не е съгласен с това да иде на награждаването и публично пред камерите и журналистите да каже,че той тази награда я отказва и да се мотивира защо.Това щеше да е най-достойната постъпка на един истински поет и гражданин,когото цяла Б-я чете и обича.Само да не вземе някой да си помисли,че защитавам Първанов,защото лично съм потърпевш от такова едно Гоце от Интитута за литература в БАН,което тогава направи втората ми книга на пестил,цанен като външен рецензент с поръчка за отрицателна рецензия.Иво,тия Гоцета ни управляват вече 20г.Ето защо,това Гоце,слухтяло и докладвало за бай Методи Димов от Белгия стана президент на твоята Ръ-бъ,а моето Гоце,цанено да убие книгата ми беше Председател на народното събрание на Ръ-Бъ.Вярвам,че колко ли Гоцета са обикаляли около тебе в БТА.Чакай,че се увлякох,щото винаги като се сетя за това се ядосвам…

 18. С изненада видях нагараждаването на Стефан Димитров.

  Да приемеш награда от бсп е ПОЗОР !

  Никой не попита известния български композитор защо приема награда от бсп лидер ?
  Нима не осъзнава, че подкрепя 118 години бкп ?

  Хората, които приемат медали и ордени от бкп са жалки .

  Отвратително !

 19. Е,Г-н Йосифов,не Ви личи,че сте наивен,защо се учудвате на това,ами техен човек е,как няма да приеме нагрдата. Навремето “нашия” президент Петър Стоянов награди комунистическия режисьор Дучо Мундров и др. комунисти,които са “сътворили” само произведения,които прославят болшевизма-тероризма. Мундров е завършил МГИК-Мсковский,госсудартсвенъй институт кино. Има няколко филма,всичките до един за “антифашистката”(разб. антидържавната,антинародната ) борба на комунистите. Радой Ралин,навремето прекъсна отношенията си с него,а бяха големи приятели и одумваха комунистическата диктатура….И двмата от Сливен.

 20. Г-н Феодор,малко като ли сте двусмислен,или в най-добрия случай се бъзикате с мен. Ако намеквате за репликата ми поотношение на Г-н Танушев,нека се поясня. Политика не може да се води от президент,той не е политическо лице,деятел. Но думите и действията на “нашия” президент Г-н Първанов имат диктаторски маниер. Това личи най-малко от думите на нашия домакин,ако Г-н Инджев греши,греша и аз. Единствената разлика в подхода ни е,че комунистическата сган не може да бъде разобличена и победена персонално,за другите му позиции,категорично го подкрепям. А Вие как мислите.При това,не е и възможно да се води политика от лица,чиято длъжност е единствена,други президенти нямаме и не може да имаме,при това вицепрезидента е тежък комунист и е от котилото на Г-н Първанов.Дано сега сте разбрал по-добре думите ми,е,ако мисълта ми не я приемате,кажете. Ако пък сте бил искрен за прозоливостта ми,благодаря Ви много.

 21. Генерале,говорейки на Феодор,без да си искал,съвпадаш напълно с мен,без значение дали се бъзикаш или не!
  По-важното и прозорлвото е,че си описал точно образа на бъдещия държавен глава в частта “само представителни функции” и “еманация на политическата зрялост на нацията” към дадения исторически момент с ясна законова забрана срещу комунистически и фашистки идеи с отричане на каквато и да е диктатура…
  Степента на политическа зрялост и ръст на елита,включва зелена улица за всяко партийно и идеологическо начало-без утопия и тоталитаризъм-но изпълнителната власт,да е носител на политическа
  линия….с медийна свобода и естествена селекция!
  Така ще се възроди и правилната България в която свободният ГРАЖДАНИН ще стои над всичко,а онези,които са по-по най,ще бъдат съдени и глобявани ако имат нарушения на Закона!
  Друг е въпросът,че това сега не изглежда възможно,но и не бива,да се отрича напълно,защото и Времето не си губи времето!
  Дори Феодор,и да е казал много – с малко ,той без “да знае”!! е бил успешен с употрбата на слово съчетания от много зайци и малко куршуми със съчми….!!!
  Така ще ги стигнем англичани,
  датчани,холандци,шведи,испанци и т.н.

 22. Ако пък сте бил искрен за прозоливостта ми,благодаря Ви много.

  Posted by Gen. Vlasov | май 31, 2010, 21:05

  Искрен бях. Имах предвид думите Ви за г-н Танушев, с чиито публикации се запознах преди време и си помислих нещо, което Вие изразихте с думи.

 23. Gen. Vlasov, здраве желая !

  За съжаление съм наивен.
  Преди време петър стоянов се показа пред медиите с каскет пеейки Биитълс.!.
  Защо да не награди и Ламбо за изграждане на “исторически правдива роля” ?
  Червените / и сините / нямат представа какво означава семиотика.
  За да подкрепя горното Ви припомням, че в началото на тройното управление навсякъде се виждаха къскети.
  В РъБъ каскетът е като червена лента на ЧК.
  Орден, получен от онези е Позор !
  Защото ги легитимира.
  С уважение :
  малък човек предлагащ имоти на РъБъ

 24. Право на отговор по повод инсинуациите на подписващия се с ник Ген. Власов и прикачилият се към него Феодор:

  “Г-н танушев,без малко щях да се съглася с коментара Ви,но катопрочетох,че Българския държавен глава води политика,оптказах се,в това сте абсолютно НЕправ. Има и нещо странно при Вас,но ще го открием…”

  Не за първи път съм обект на подобни изопачавания. Написаното от мен да се преиначава незначително но достатъчно, за да се промени смисълът му. След това се развихрят страсти и обвинения, които нямат нищо общо с реалността, но пък служат за заблуда на по-повърхностните читатели.

  В конкретният случай ген. власов (имам “честта” и аз да бъда изписван от него с малка буква) дори не си е направил труда да забележи, че нито веднъж в дългия ми коментар по повод поетът Христов не е споменато името на президента на РБ, нито е изписано президент с “П”, а политиката за която става въпрос е в контекста на задочното ми предложение към г-н Христов, ще щеше да бъде по-подходящо да критикува поведението на награждаващия по време на церемонията.

  По-внимателните читатели на този блог със сигурност са способни да отсеят зърното от плявата и би било безсмислено точно за тях да давам сега тези обяснения. Но го правя защото искам да споделя с тях едно мое наблюдение – противниците на демокрацията, дори и когато самите те не се осъзнават като такива, по възможно най-кресливия начин се възползват от нея, раздавайки предимно оценки, които по правило са обиди – по този признак са най-лесно разпознаваеми, но си проличават и по избраните от тях никове, с претенции за ироничност, но в действителност отхвърлящи стойността на личността зад тях (глупак, простак и т.н.), или пък никове свързани с носталгия по казармения ред (сталин, генерал и т.н.).

  Липсата на демократични виждания не позволява на криещите се зад тези никове да изказват собствени мнения по материя в която те не са вникнали, затова паразитират върху чуждите. За да не си проличи обаче безпомощността им (естествено те си се мислят за много мощни дори) те продънват клавиатурите си, за да убеждават самонатрапвайки се, колко големи демократи са те самите в сравнение с другите, подразбиращо се, “фалшиви” демократи, които те се чувстват задължени да разобличават, за да не се осъмни някой в тях самите.

  Разбира се, тяхно право на избор е да пишат за каквото си искат, за когото си искат, както си искат и да опитват да се представят за такива каквито не са, но въпрос на възпитание е, да си спестят оценките към другите участници. Коментарите по принцип са предназначени за отразяването на мнения свързани със статията над тях.

  Да се изказваш просташки за другите (в това отношение генералът, признавам, доскоро не държеше палмата на първенството) е позволено при демокрацията, но не е етично, а етиката и моралът са неделима част от системата основана на зачитането на човешкото достойнство, каквато е демокрацията.

 25. Да, съгласен съм с критиката на г-н Танушев. Приемам я и поднасям извиненията си!
  Думите ми не прозвучаха добре, дори ми се искаше да напиша продължение, за да се изясня, но ме отвлякоха други дела. Мисля, че и генералът не е имал предвид някаква негативна оценка, а нещо друго, за което като мен не е намерил място и време за писане.

 26. Писателят Георги Марков много точно е описал Содомът и Гоморът през “комунизмът”! Кризата на ценностите е в пъти по-голяма от тяхното смазване от османците! Никой умен не харесва “левичарите парадници”! Дори и ляворезбованите подражатели на Прайдовете ги мразят, заради терорът и върху “не традиционно сексуалните”! Лично аз харесвам интелигентните и красиви жени, но не показвам предпочитанията си към тях открито! Реалността около нас е по-брутална и от мафията!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.