Властта взе интервю от медиите

Отново доказахме на света, че сме наопаки. Докато всички отбелязват 31 май като ден на борбата с тютюнопушенето, в България това е ден за размисъл ( що за държава сме!) по повод борбата срещу непушачите в заведенията, която получи законодателна подкрепа и влиза в сила от утре.

Радио “Дойче веле” разпространи изследване на Евробарометър, според което европейците подкрепят по-стриктните мерки за контрол на тютюнопушенето.
Съгласно препоръката на Съвета от ноември 2009 г. за среда без тютюнев дим Европейската комисия оказва солидна подкрепа на държавите- членки в тяхната работа за постигане на „Европа без тютюнев дим до 2012 г.“ . Комисията насърчава всички държави от ЕС “да защитават своите граждани от излагането им на тютюнев дим в затворени обществени пространства, на работното място и в обществения транспорт и да намалят излагането на децата на вторичен тютюнев дим”. Тютюнопушенето е основната и най-значима причина за смъртните случаи в ЕС, които биха могли да бъдат предотвратени. Всяка година на нея се дължат около 650 000 случая на преждевременна смърт в ЕС.

Но не само в това отношение сме уникални с обратната логика на ставащото у нас. Навсякъде по света журналистите интервюират управляващите. У нас властта зададе въпрос на медиите и те се надпреварват да отговарят.

В България властта интервюира медиите!

На този феномен отделям място в книгата си “Президент на РъБъ”, която се появява на 2-ри юни 2010 г. В нея припомням, че в Ирак журналист замери с обувки американския президент Буш. В България обаче президентът замеря със с(к)андал журналист. Това имаше доста миризливи последици за журналистиката ни, която е доведена до положението днес да се оправдава за своята независимост, вместо да доказва това с всекидневната си работа.

16 мнения за “Властта взе интервю от медиите”

 1. А бе, майна, казваш за книгата си “Президент на РъБъ”, която се появява на 2-ри юни 2010 г., което е хубаво, ама къде и от колко часа ще е туй чудо?

  И ще бъдат ли взети мерки срещу евентуални провокации?

 2. И аз така да питам. Къде и кога? А ще се купи на всяка цена.

 3. ИВО ИНДЖЕВ
  И
  ENTHUSIAST
  Представят книгата
  ПРЕЗИДЕНТ НА РъБъ
  2 юни 2010
  18:00
  Ресторант-градина „Синият лъв”
  ул. „Иван Вазов“ 6
  Enthusiast/ Flat 6, Floor 1, 20 Krakra St /1504 Sofia, Bulgaria/tel.: +359 2 943 87 16/fax: +359 2 943 87 18/ web: http://www.enthusiast.bg

 4. Иво,”борбата” срещу тютюнепушенето е въздух под налягане. Все едно един картел за производство на наркотици да обяви борба срещу наркоманите,ами не върви,мамака му… Държавата организира производството на цигари,определя техните цени,а после казва,абе г-да сънародници,не пушете,тютюна-никотина не е полезен за човешкия организъм. Питам аз,а кога държавата разбра вредата от него,преди да произведе цигарите и определи цените им,или след това.

 5. Съгласен съм с това,че всичко е наобратно в нашата родина,но не сме само ние по въпроса с тютюнопушенето. В Скандинавия е забранено,но това не им пречи да пушат навън или в малки помещения,пригодени за целта.И пушат много,това не ги прави по-малкоцивилизовани.В прибалтика обаче е разрешено и си пушат навсякъде,но много важно не си хвърлят фасовете на всякъде.Обобщението ви кореспондира с моето мнение,но мисля,че преекспонирате темата с пушенето.

 6. Според мен това с тютюнопушенето е едим много показателен въпрос за една нация как спазва правата и свободите на индивида. Всичко се свежда до правото на избор – за пушсчите, правото да избират дали да пушат или да не пушат, а за непушачите – правото да избират чист въздух или пасивно пушене. Всичко би трябвало да е наред докато изборът на едните не пречи на изборът на другите. Скандинавците са го решили явно – едните избират да пушат и отиват на място където не накърняват правото на избор на другите да не са пасивни пушачи. Та въпросът ме е – ние искаме ли да имаме гарантирано право на избор или искаме някой друг да избира вместо нас??

 7. От 5 години в Италия е забранено пушенето, но никой още не е умрял от това. Въпреки, че пуша подкрепюм да се забрани пушенето на обществени места. Но в Бг депутатите ни се чудят как да противодействат на това. И ка да гласуват такъв закон, като те самите прекарват работното си време в пушене?

 8. Бързайте да си вземете книжката на Минджев, защото е издадена в минатюрен тираж- само 500 екземпляра. Ще ги разграбят като топъл хляб, щото Минджев много хубаво пише. (Ама иначе какво работи?)

 9. Някой забелязал ли е, че прегледът на варненския печат в Агенция Фокус сутрин се състои в преразказ на новините от вестника на ТИМ “Черно море”, който ще остане в историята освен с факта, че претендира да е регионална медия при печат от 400 броя и реализиран тираж от 200 броя, и с инициативата на главния му редактор Хари Касабов за подписка срещу досадните НПО, които не харесвали ТИМ? Нито едно друго печатно или интернет издание не се цитира, което означава, че варненските новини в националната агенция са контролирани от ТИМ, без чиято благословия или редакция не излиза нищо на страниците на вестника!

 10. Към Елена Калайджиева ( която си показва следното):

  dupe@abv.bg

  Какво да й коментираш на една жена с такъв език и с такова д… вместо име. Прави мръснишки каламбур с фамилията на врага, но сама си излага физиономията като dupe@abv.bg.

 11. Абе Иво,не обръщай внимание на идиоти,много са,и се размножават по мултпликационния метод,не може никой да се пребори с тях.

 12. До Елена, не можеш кунке да разбереш,че има хора ,които работят с мозъка, с разума си,те пишат книги,има такива ,които работят с ръцете си,създават материални блага,има такива като теб,дето движат само мускулите на езика си и нито книги пишат,нито добрини правят за себе си и околните. Ти си от тях,дребна,малка,като маймунче-комунче.

 13. ГЕРБ са втори отбор на червената мафия !!!
  ГЕРБ са мутри, милиционери, трафиканти, чалгаджии и бизнесмени от подземен тип – ВСИЧКИТЕ под червен комунистически чадър !!! С изключение на “геройски загиналите”, т.е. отстреляните мулета. ГЕРБ, от своя страна, не закача топ-червената мафия като : В.Божков, Иванов от 6-то, Захариев, Галеви, Стойков, Илиев от КАТ, Добрев, Първанов, Гергов, ТИМ, Мулти и т.н. Само се имитира дейност – уж са дава на прокуратурата, т.е. на “прикриватурата”. Защото прокуратурата е 100% червена, свързана е с ДС, и е яко корумпирана !!! Често юнакът Бойко Борисов казва: ” …. дал съм го на прокурор…”. Все едно – нищо. Имитации по ГЕРБ.
  БСП-ДС са топ-червената мафия, която е на най-високи места в енергетиката, контролира всички важни институции в държавата, контролира трафиците, тя е във фирми у нас и зад граница !!! Тя не закача мутрите на БОЙКО Борисов, както и самия него : за тъмното му мутренско минало, за трафиците и прането на пари, за Цветелинка и изпраните пари в СИ Банк и т.н. БСП-ДС също имитира анти-ГЕРБ действия ….
  Едните викат срещу другите, а те им го връщат. Играят си на опозиция и управляващи, а са едно и също. Все комунисти, все мафиоти. Разиграват ни театър. Уж са различни. Не случайно ГЕРБ се подкрепя безусловно от АТАКА !!! Логично дори. ТАКА няма да има измъкване !!! Капанът, който ни гласят, е комунисти мафиоти да ни управляват вечно. Или едните червени мафиоти, или другите мутри-мафиоти. “Проектът Бойко Борисов” в действие …
  Тодор Живков срещу Станишев-Първанов. ЦК на БКП срещу ВС на БСП. Дори ДС, сега като “новата” ДанС, е раздвоена на кого да слугува. Все по-често бай Бойко Борисов заприличва на Уго Чавес. От наш, роден мутренски, чалгарски тип. Да живей, живей съциализЪма !!! Заедно с недоимъка. Мъка ….
  Обречени сме , май ….

 14. Кобург,засега сме двама с такова мислене,казаното от теб е абсолютн истина,за тези работи трябва да се пишат книги,а не за козли.

 15. ЕХ, Хора! Новият бърдак пак е пълен със стари к……
  Песента продължава, аплодисменти за поредното изпълнение на групата, която вече седемдесет години повтаря еднаи съща песен. А групата си именувайте както Ви харесва – Черв. бокл., ДС, БСП-БКП9(к), ББ, АД, р.Ов, и ………………….

 16. Оказва се, че Комунистите могат да правят проекти. Ярък пример за това са (за последните 20 години)- “Проекта Ахмед Доган”, “Проекта Сакскобурга Симеон” и “Проекта Бойко Борисов”. За по незначителните да не говорим. Те са стотици.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.