Българската омерта е по-стриктна от узбекистанската

Предоставям на вниманието на читателите на блога публикуваното днес в Kafene.net свидетелство на руския опозиционен сайт Фергана.ру, който първи оповести през октомври 2008 г. за бракониерския набег на Георги Първанов в Узбекистан. Част от текста, който ще прочете, съвпада с написаното от мен по темата на финала на книгата ми “Президент на РъБъ” (която ще бъде представена на публиката утре, 2 юни 2010 г.) и го доразвива.
Иво Инджев

Президентът на България – гордост за узбекското село Хаят

Фергана.ру
Превод: Атанас Чобанов

Българският президент със сигурност е бил на лов за архар в резервата Нуратински на 7 ноември 2008 г. пише сайта ferghana.ru, чийто кореспондент е посетил мястото и е записал свидетелствата на местните жители от село Хаят, което е в отправната точка към резервата.
Местните жители се гордеят с посещението на Първанов, единственият президент, който е идвал в селото им. Няколко дни преди лова те били мобилизирани да носят камъни, за да построят площадка за хеликоптер. Два дни преди визитата главният път Джизак-Фариш бил затворен. Охранявали го няколкостотин милиционера, разположени на всяка отбивка от двете страни на пътя. Времето било дъждовно и милиционерите стояли под чадъри.

Един от милиционерите разказва на кореспондента на Фергана.ру как Първанов е “разгрявал” за лова с питомни зайци. “Заповядаха ни да донесем около 40 заека. Когато президентът пристигна, той даже не влезе в дома да си почине, а веднага взе пушката и седна в открит автомобил. Ние пуснахме зайците и те веднага се разбягаха, а Първанов тръгна с колата и стреляше в тях. Виждаше се, че много обича лова. Той даже не проверяваше дали е уцелил заека или не”. – разказва милиционерът.

Тренировката със зайците се случила на брега на езерото “Айдъркул”, където Първанов нощувал в комплекс за VIP персони. Президентският лов е бил подготвян дълго, става ясно от репортажа. Две седмици преди това узбекските власти асфалтирали пътя до село Хаят и дори боядисали къщите.

В Хаят пристигнали 13 души, до един български граждани със 7 или 8 джипа. В селото събрали всички коне и ги предоставили на ловците, които тръгнали към резервата. Първанов направил впечатление като добър ездач и се изразявал добре на руски.

«Той (Георги Първанов) тръгна с охраната на коне към резервата. Там има дори древни скални рисунки на архар, но той не ги погледна. Заведоха го към място, където живее стадо архари. Той се прицели и стреля” – твърди един от очевидците на събитието. Той обаче не знае дали президентът е уцелил или не. След лова, по неговите думи, Първанов обядвал и заминал към Самарканд.

Впрочем, местните жители са убедени, че в България отдавна са “уволнили” президента, но не за стрелбата по архара, а за нарушаването на графика на официалната визита. Те нямали представа, че Първанов все още е президент на България.

Фергана.ру коментира, че узбекските власти са нарушили законите на страната като са разрешили лова в резервата, за да угодят на европейския президент Първанов. Дори инспекторите в резервата не носят оръжие, но пред българския президент те били безсилни.

«Имаше заповед отгоре. Самият премиер-министър Мирзияев заповяда. Нима след това можем да питаме дали президентът има разрешение за лов? – оправдават се служителите от резервата.

Публикацията отбелязва и активната гражданска реакция в България на новината за лова. В същото време официален Ташкент запазва пълно мълчание. Вероятно узбекското ръководство не е очаквало, че съобщенията на очевидци на лова на българския президент ще се окажат в медиите и, че ще имат такъв резонанс.

“Дали по този начин Узбекистан е искал да получи благосклонното отношение на представител на страна членка на Европейския съюз, който по това време започва да се замисля за отмяна на санкциите наложени на страната след Андижанските събития през 2005 г? Дали ловът на редкия овен е имал роля за промяна на отношението на европейските страни към Узбекистан? На тези въпроси може да отговори г-н Първанов. Рано или късно ще му се наложи да го направи” – завършва статията.

Кафене.нет припомня, официалното съобщение на прессекретариата на президента в отговор на въпрос на в-к Дневник: “По време на посещението си в Узбекистан президентът Георги Първанов е следвал предложената от домакините му програма и по време на цялото си посещение е бил придружен от министър-председателя на Узбекистан.” Според официалната програма от сайта на президентството на 7-ми ноември, когато Първанов е бил на лов, той е трябвало да бъде в Самарканд, за да присъства на подписването на протокол за установяване на партньорски отношения между град Самарканд и град Пловдив.

Свидетелствата на местните жители пред кореспондента на Фергана.ру очевидно уличават президента в лъжа. Той не е бил придружаван от министър-председателя на Узбекистан по време на лова. Остава открит въпросът дали предложената от домакините програма е включвала лов на защитен от закона вид в забранена за лов територия.

40 мнения за “Българската омерта е по-стриктна от узбекистанската”

 1. Че нашия многоуважаван Президент (да не споменавам името му щото ми е неприятно) обича да лъже, е всеизвестно и отдавна доказано; за него лъженето е станало част от природата му, е станало обичайно явление на най-дълбоката същина на “личността” му. Той лъже както диша вече. Той е много напреднал в тази област. За него лъжата е много по-стойностна от истината. Истината за такива като него е безинтересна. А лъжата е много вълнуваща. Аз така си обяснявам пристрастяването му към лъжата: като агент Гоце му се е налагало да казва (пише) доста срамни “истини” (доноси), и до такава степен се е погнусил от истината, че като стана виден политик от кохортата на ДС, почна да лъже, усети сладостта на лъжата, разбра, че благодарение на непрестънно лъжене може далече да стигне, и ето, стигна: стана президент (уподоби се на своя идол от младостта му бай Тодор Живков; стана нещо като своя кумир Сталин, за което свидетелства грижливо поддържаният му сталински перчем). Такива ми ти работи…

 2. какво да кажа че е стрелял стрелял е требва да бъде съден ама имали кой от прокуратурата да се задейсва ма то сиромасите нямат време за таквиз маловажни неща на тях им дай пинизи да правят дейност да отчитат сякаш още е 1984г. или тя сега започна гоцето става само за президент на ръ бъ нали е историк на бкп и едач бил милия каво ли ще стане кат го яхне историята например след 20г.само да не я яхне той че току виж го писали кат първия европейски президент създал формулата айде наште пак сме тук 3 5 8 пък след нас и потоп а ние от ръ бъ сигурно ще сме се преселили в адъ на ада

 3. Jalko e che ne Goce se izlaga, v statiqta se chete “BULGARSKIAT president”. Petnoto e za Bulgaria, zashtoto v chujbina ne znaiat, a i ne im e rabota da znaiat za vsiaka nasha prostotia. Taka si zatvurjdavame image-a na suvetska bananova republika s deribejstvashti vlastnici i naselenie s polurobski status. Dostojnite i kvalificirani bulgari napusnaha tozi raj, taka che perspektivite sa budeshteto sa mrachni.

 4. В случая мисля, че изобщо не става дума за лов. Това е истинска форма терористична акция на президента на РьБь, само че насочена срещу ПИТОМНИ зайци и овни. Нека наречем нещата с истинските им “имена”, президентът на РьБь проведе терористична операция по унищожението на бързо движещи се мишени в лицето на питомни зайци и диви овни в трудни природни условия. Още повече, той извършва това престъпление като Президент на България, което е още по-престъпно………………….

  Г-н Инджев, пожелавам Ви успешна презентация на книгата Ви утре, здраве, късмет и благодаря за възможността да имам достъп до написаното от Вас, възможността да “коментирам” и да правя опити да мисля. Вие сте добър учител.

 5. Фергана.ру коментира, Иво Инджев коментира, останалото е мълчание.Възможно ли е мълчанието да крещи?

 6. Това с питомните зайци не ми беше известно. То е далеч по-ужасяващо от случая с архара.
  Представяте ли си го въобще? Та, тези мили животинки, не са подозирали дори, че трябва да се крият. Ако е вярно – разкрива образа на един завършен садист!

  Един от милиционерите разказва на кореспондента на Фергана.ру как Първанов е „разгрявал“ за лова с питомни зайци. „Заповядаха ни да донесем около 40 заека. Когато президентът пристигна, той даже не влезе в дома да си почине, а веднага взе пушката и седна в открит автомобил. Ние пуснахме зайците и те веднага се разбягаха, а Първанов тръгна с колата и стреляше в тях. Виждаше се, че много обича лова. Той даже не проверяваше дали е уцелил заека или не“. – разказва милиционерът.

  Той даже не проверяваше дали е уцелил заека или не
  Той даже не проверяваше… – това представяте ли си го?
  РАЗБИРАТЕ ЛИ, КАКВО ОЗНАЧАВА?

 7. Допълнение:

  Помни ли някой, какъв шум се вдигна навремето, че Желю Желев в качеството си на президент бил ловил риба с ръце, т.е. по непозволен начин?
  Къде са сега тези застъпници на законноста? Къде са тогавашните моралисти?
  Желю, въпреки че беше марксист, се видя принуден да плати глоба.

  А този?

 8. ПОЗОР ЗА ГНУСНИЯ МЕРЗАВЕЦ!
  Но- срамът е ПОВЕЧЕ за нас. Като народ и общество.Та от УЗБЕКСКИ МЕДИИ ли трябва да разберем, че “държавен глава” на европейската ни държава е отвратителният кремълски клозетолизец, престъпник и хрантутник на мафията гоцэ сырыщныка? От УЗБЕКСКИ?! Скоро, както е тръгнало, ще чакаме обективна и критична информация и от беларуски, и от молдовски, че и от севернокорейски медии! Ще я чакаме в страната с масмедиите на Тошо Пора, Валэрый КаГеБисткий и медийния бардак на Мадам В. Те са и знак, и среда, в която може да вилнее такава отрепка като гоцэ сырыщныка.
  (Демонстрирай презрение към този мерзавец, пиши името му с малки букви и с руски добавки!)

 9. Имам чувството, че от екипа на Първанов сами подклаждат ловджийската тема. Ще се разгорят страстите и тогава той ще излезе и ще каже, че не е убивал архар и това е плитка лъжа и долна инсинуация. И дълбокомъдрено ще продължи:
  – Както и всички обвинения, в които съм набеждаван са все от този род…

 10. Ако е вярно и за зайците,
  тепърва,нищо добро,да не чака и премиерът!
  Гневът на Симеон II,клиентът на на “Ипон”,ще му се стори един ден като мила другарска критика.
  Мен не ме впечатява патоса на хулите,или окото на Ястреба,а пефидността на др. известни птици,
  защото някои повече следят и броят
  “кривите” ефектни реакции
  …а кривата линия е най-краткият път от една хитрост до друга!
  Едно богато шоу винаги може да си позволи необходимите му мозъци,
  а сиромахомилството,да се окаже рахитично за потенциално уязвимо предизвикателство,дори след 2 юни!

 11. Гларус,недоверието в обществото към Първанов е толкова голямо,че абсолютно без значение какво ще каже той.Знаете приказката за лъжливото овчарче,което лъгало,лъгало,лъгало и когато веднъж казало истината вече пак никой не му вярвал.ТОЙ вече е едно голямо нищо за обществото,независимо какво го лъжат съветниците ала Андрей Райчев и Кънчо.

 12. Мухльо, по-мухльо, най-мухльо, Георги Първанов!
  Загубен, по-загубен, най-загубен, български гласоподавател!
  Такива ми ти работи…

 13. “Той (Георги Първанов) тръгна с охраната на коне към резервата. Там има дори древни скални рисунки на архар, но той не ги погледна.”

  Абе първанов, божем си некакъв “историк”, а и некакъв “президент” на страна членка на ЕС, защо бе първанов поне от благоприличие като “гост” и като “историк” не посети това древно място със скални рисунки, не се поинтересува поне от куртоазия, ако не от научен интерес, какво е това древно място… !?! Щеше да им стане много приятно на домакините. … А ти се хвана веднага за пушката… питомни зайци за “загрявка” !?! …

  КАКВА “ЗАГРЯВКА” БЕ!?!

  КАК НЕ ТИ ЧУКНА НЕЩО В ГЛАВАТА, ЧЕ ПРАВИШ ПРОСТОТИЯ?!?

  Ей първанов, НЕ ЗАСЛУЖАВАШ ДА СЕ НАРИЧАШ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ!

 14. Ако имаше истинска журналистика у нас, особено разследваща , отдавна щяха да го разпилеят г-н Президента. Той , милия е толкова гузен , че едвам се удържа. Показателна беше прословутата пресконференция по скандала ” Дянков” . Съветниците много усърдно му бяха втълпили философията , че нападението е най-добрата защита и баха направили тотална подготовка за въпроси по всички жълтини които се появиха за него през последните 2-3 години. Горката Зорка , бяха я домъкнали и нея , стоеше като смъртница пребледняла и сгърчена на предпоследния ред и се молеше Богу дано я подминат ” ония ” въпроси , но “благоверния ” и нема нерви да дочака и сам се опита да я хвърли на вълците , само дето вълци нямаше ,сал един помиар – Сашко се опита да джавне веднъж -дваж и толкова.

 15. Тук темата не е тази и съжалявам че ще се отклоня, но не мога да не го споделя просто….днес гоце цитира Ботев като каза :
  “Историческата истина обаче показва, че огънят на пламенния поет е насочен към онези “пигмеи, които са се покачили на необозрими кокили и посягат със своите къси умове да уловят месеца за рогата и пеят баладични песни. Но не, за да събудят народа си, а да се чуят и порадват на гласа си.”
  Много точно, все едно с огледало пред очите си е говорил…и още има…
  “Този ден е най-тъжният и същевременно най-достойният в националния исторически календар, с тези думи започна словото си президентът Георги Първанов”…е кое му е достойното на този ден, това че Ботев загива разстрелян от ръката на предател ли???Може и според гоце да е така, те доносниците имат изкривено разбиране за ценностната система, Матросов е техния пример и те го следват неотлъчно!

 16. В десетката е,Г.Бекет,…просто в десетката и след Враца!Не му трябват съветници….той глава като дъжавен глава и историк,няма ли?

 17. Така,хайде да бъдем практици,нека приемем,че Президента е застрелял,сиреч убил архара и цялото стадо. Какво следва от това,какви постъпки трябва да се направят,от кого и къде. Сигурно е нарушен Закона за лова в Узбекистан,но какво значи това за България и Българския народ. Дори и елен да е убил,какво от това. Възмущава се г-н Грънчаров,че Първанов бил безочлив и много лъже.Край,топлата вода е открита,целия народец вече знае,че българския президент е лъжец. Добре,ама кой комунист не лъже и кой комунист не е безочлив идиот. Дайте,покажете поне един и кажете,ето го, един-единствен комунист,който не лъже,не краде,не убива….. Ами няма такъв,или поне на нормалните хора не е известен. Тези мръсници избиха десетки хиляди българи, стотици хиляди затвориха,има д стотици хора осъдени и убити с, и без присъда,гробовете им никой не знае,дори и родителите им,а ние гледаме Узбекистан през микроскоп и ловния излет на един комунист. Е,това ако не е “гражданско” общество,здраве му кажи.Ако допуснем,че Първанов признае за отстрела,какво става,ами нищо. Има нарушение на закон на друга страна. Ако пък каже,че е убил без да иска архара,съжелява за точния изстрел,какво става,пак нищо,ние сме си нищожен народец, народа е изгладнял и оголял,а ние се занимаваме с животинския свят на далечни изостанали страни,супер….

 18. Не ми се и пишеше за гоцето, но нещо ме подразни Gen. Vlasov. Всички комунисти били… И винаги ще се намери някой, който да каже “аз познавам комунист, който не е убивал”. А проблемът е, че имаме президент, който ЛЪЖЕ! И това е срам за всички нас. Този човек е просто обида за нацията и ако има 47% хора (според НЦИОМ), за които това не е проблем, значи наистина сме много зле…

 19. Генерале , или си изгори червената партийна книжка или си сбъркал влакал . С ТОВА МИСЛЕНЕ ДЕТО ДЕМОНСТРИРАШ ПОКАЗВАШ ,ЧЕ СИ ЗАМРЪЗНАЛ НА ПЕРОН 89 И НЕ СИ МРЪДНАЛ НА НИКЪДЕ.

 20. А снощи гледахте ли РЕФЕРЕНДУМ, колеги? Аз уважавам свинята (като ценно и интелигентно животно) и бъчвата (като много полезен съд), затова няма да ги обиждам в сравнение с Виза Недялкова.
  Та тази ЛОЯСАЛА И РАЗПЛУТА КОМУНИСТИЧЕСКА ТРЪТЛА- ДЪЩЕРЯ И СНАХА НА ЧЕРВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ и СЪПРУГА НА ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЧЕРВЕНИ МАНИПУЛАТОРИ заяви, че….. Иво Инджев бил правилно уволнен заради “нахалния си въпрос” (?!), кой построил мезонета на гоцэ сырыщныка!И това, колеги,е “журналистка”. Която- има още хора, помнят, виеше, храчеше и плюеше на воля в ХОРИЗОНТ по времето на “синия фашизъм”, олицетворяван от правителството на Филип Димитров. Е, както казах вчера, май вече догонваме беларуските стандарти за журналистика, но ще стигнем скоро и севернокорейските.

 21. г-н Инджев,тъй като довечера няма да мога да присъствам в Синия лъв,моля да подадете инфо от къде бихме се сдобили с бестселъра Резидента на РъБъ?

 22. г-н Инджев, как бихте коментирали вчерашното интервю с Красимир Гергов, настоящ законен (а както стана ясно и предишен, но заобиколил закона) собственик на БТВ, в контекста на Вашето уволнение от въпросната медия?

 23. Генерале,да го караме по накратко и да не се караме
  ….Каква е според Вас,разликата между “колегата Ви!”Бойко Борисов и бащата на Симеон II,когато години след “Черния четвъртък” 24 октомври 1929 г.,крахът на Нюйоркската борса, п е р в а с досада и “мухата България” а щастливият баща,черпи “с кисело вино” и сандвичи от сухо филе,за първа рожба – нещо нечувано – според дъртия Мушанов….
  Не само орязани,но и с месеци не получавани заплати!!! и т.н.!!!
  Били са времената на петачетата,
  рупчетата,овчарките и с двулевката
  -храна на цяло семейство на ден!!!
  От 150 лв. заплата оставали и за студент в странство и почепка с приятели /в т.ч. и за орекстър/ в “Дивите петли”,където берберинът на Елин Пели би могъл да ощастливи
  писателя с думите:
  “Димитре, прочетох една твоя книга цяла нощ…ама много си я усукал с т,ва зъглавие:
  “Конникът без главъ…”
  Ф.Шаляпин е “носил” много от виното на кръчмаря Димче…
  Все времена на К.Кисимов,
  А.Балабанов,Ал.Божинов,Илия Бешков,Р.Алексиев и т.н.,преди да “заиграе!” сатъра в “Дългата механа” и “Кебата” с три вида за мръвки и кайма:от свинско,
  телешко,агнешко и много специални подправки…
  Говорим зе времена,преди бомбардировките на 10.01.1944 г. и тези от липсата на исторически поуки,за които “Първият консул!” само може да е чувал със сестра си …от дядо им…
  На “Витошка”,между “Солунска” и “Гладстон”,понякога е идвал и бай Дечко,но….много “опасно” наближаваме във времето,за греховете на Българската Утопия и тези на БКП,когато Царят още при изпращане на делегация в СССР им е казвал:”Да не бързат,че сега не е време”
  Но нали те,другарите де…знаят!
  И си спретнали “българска”
  Марсилеза на мръкнало,когато съненият Балкан заспива….
  И така отворили работа и на Бойко Борисов и на Ц.Цветанов…
  И сега кой ще плаща счупените грънци,както казвал дядото на днешният охулен Цар на българите?

 24. Към ноно:

  Споменал съм го в книгата и без да знам, че ще си признае най-после за собствеността в БиТиВи.

 25. Г-н Инджев. Това не е коментар на статията по-горе, а опит за информирането Ви относно случили се вчера пререкания между Виза Недялкова и Гого Лозанов в предаването Референдум на БНТ, по повод напускането Ви на БТВ, случая с агент Гоце относно същото и т.н. Погледнете го, ако имате и има такава възможност….
  Поздрави,

 26. Би могло,да се предполага,че ако дойде време “за по една лула на мира” без”малко вожд” и много индианци…Красимир Гергов,ще свърши работата,която умее,след като приключи ДРУГА,но не и такава”самоубийствена атака,като тази на кавалерията на ген.Къстър!”
  В книгата си г-н Инджев и друго няма как да е знаел…,но и пръв ще го узнае,когато му дойде времето за позабравения диалог с МВФ…
  Отговора от индианския неприятел на предожението на глупака Къстър,
  да се п о и з ч а к а ,е било:
  “Why wait more…it,s good time for fighting!”
  Проззз!!! бил този “Винету??,и така не дочакал???очакваното подкрепление,което било вече по пътя,а стотици майки изгубили и децата си!!!
  А за диалога,ще поработи и времето и тшеславието!-дай Боже в новата битност на Иво Инджев!

 27. Ако онзи самонадеян генерал приемал капитулацията на самия шеф на южняците ген.Ли,е бил разглезен,
  колко по разсъдливи са жените 2010 г., със своите К Р И С Т А Л Н О! ясни евронамеци,къде изоставаме сред фанфари и тромпети!!!!

 28. Интересен въпрос е с каква цел се съставя книгата за изчезващите видове, от кого и въз основа на какво. Мисля, че първо трябва да си отговорим на този въпрос. Ако разполагаме с верния отговор, лесно ще стигнем до оценката за същността на човека, ликвидиращ представител на изчезващ вид. Вторият въпрос е какви са мотивите на въпросния човек, за да убие въпросното животно, и на него следва да си отговорим също точно и непредубедено, не е трудно. И да съпоставим мотивите на убиеца с мотивите на хората, защитили определени биологични видове. Трети въпрос – ако убийството е част от служебната дейност на този човек, колко такива единици, заемащи въпросната служба, има в света, и какво би станало, ако всеки от тях убие по един представител от защитените видове. И сега, на фона на всичко това, ако въпросното лице е изразител на същността на нацията, колко от нас ще се чувстват уютно като част от тази нация, колко ще заклеймят несъгласните да застанат зад подобно „лице на нацията“ като предатели, и колко ще престанат да сънуват обичайните червени (пардон, розови) сънища. Логично следва и последният въпрос – Що е то патриотизъм и ако няма почва у нас, чия е заслугата?
  Не споделям менторския тон на ген. Власов, но не мога да отрека едно – ако някакво „гражданско общество“ се простира в интервал, значително по – широк от интервала на човешкия вид като същност, няма как това „гражданско общество“ да е наред. Човекът не е гарантиран да съществува вечно на тази планета и ако някой стреля в усилията ни да оцелеем, той би могъл да бъде лице само на „гражданско общество“ от гореказания тип, което е готово да приеме апокалипсиса, но не може да намери сили да се присъедини към общите усилия за избягването му.

 29. Кардинале,за събитията на 31 май,може да се окаже,че и турците са избързали,а тези на еврокомисари прибързани и неадекватни!!!
  Българската дипломация не винаги е била в крак с марша и щика на похотата,но не трябва и сама да изкривява острието му,за да не се обърне в друго време срещу нашата собствена национална сигурност,
  както през 1913 г.
  Поливалентна политика ,да,но не и с устой ръждясали от влага!

 30. към $imo:

  Благодаря.
  С Виза Недялкова ще “спори” самата ми книга, в която подробно обяснявам фактите около моето напускане на телевизията. С нея лично не разговарям, откакто беше изпратила репортерка в тоалетната на в. “Демокрация”, докато бях главен редкатор,която да осведоми слушателите на нейното радиопредаване какъв вестник се употребявал в точно този клозет ( очевидно пазейки топъл спомен от времето на НРБ, когато тоалетната хартия беше лукс).
  Как да спори човек с толкова ярка представителка на клозетната журналистика?

 31. Червената особа Виза стори много подвизи в онова славно време, в което тя воюваше като ранен глиган, на който изтича кръвчицата, срещу “сините екстремисти”, които бяха взели властта и посегнаха на така милия на сърцето й комунизъм (благодарение на който тя лично в по-новите времена стана скромна комуно-милионерка). Не знаех за случаят с вестника в клозета, но определянето й като “ярка представителка на клозетната журналистика”, определено ми хареса 🙂 Много вярно и на място казано…

 32. Повръща ми се от този мръсник и лъжец – Гоце….

 33. Президента на Република България г-н Георги Първанов е пример за това, какъв не трябва да бъде следващия президент. А това, че няма да осъществи какъвто и да било политически проект след двумандатната си (24-7-365)х2 излагация е ясно предполагам на всички. Що се отнася до ловуването на съответната персона, бих искал да си зададем въпроса с чия протекция се е случил този театър на узбекска сцена.

 34. Abandon, никой не знае кой и какъв ще е следващия президент,но ако народеца ни се чукне в заспалата глава,не трябва да се занимава повече с комунистическата сган. Не е проблемът за България,нито президента,нито Г-н Първанов. Нищо не може да стане у нас,ако страната не се декомунизира….

 35. Ловът на животни е ужасно занимание на дълбоко комплексирани хора. Стрелбата срещу питомни зайци е като стрелба срещу беззащитни деца.Отвратително и гадно! Тези хора, в частност т.нар. президент, живота за нищо го нямат. И след това ги(го) виждаме на големите празници да се кръстят в църква. Това е богохулство.

 36. Иве,а кога разбра,че комунистите са Богохулници, навярно не от лова на Първанов в бедната азиатска страна.

 37. Ако сега ровим, за да открием корените (които и без това са изгнили) на дървото, то след петдесет години ще сме постигнали целта си-комунистическата коренова оплетка ще изсъхне.

 38. Абандон,корените на комунистическото дърво са толкоз жилави и жизнение,че два ли подозираш,няма по-силни от техните корени,ти къде живееш?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.