“Дойче веле” обърна внимание на бракониера Първанов

Узбекска журналистка: Първанов е бракониерствал!

Всичко около прословутия лов е било в нарушение на закона

Българският президент е нарушил закона по време на визитата си в Узбекистан през 2008 г. и може да бъде смятан за бракониер – каза за Дойче Веле узбекската журналистка Гуласал Камолова, авторка на разследване по темата.

След като репортажът на узбекската журналистка бе излъчен по “Радио Свобода”, с нея по телефона се свърза Емилиян Лилов. Ето думите на Гуласал Камолова:

“Визитата на българския президент беше широко отразена в Узбекистан. Но много тесен кръг от хора са били запознати с подробностите, че извън официалната част президентът е бил гост във ВИП-комплекса в Айдаркул. Например това, че президентът е стрелял по зайци, което е интересно, знаят само местните хора от Фаришкия район. Само на малцина от областта е известно, че там е идвал българският президент. Това знаят единствено местните хора от Фаришкия район.”

Уцелил ли е Първанов архара?

С част от тези местни хора Гуласал Камолова се е срещала лично. Всички те са потвърдили пред нея фактите така, както преди два дни бяха описани и в публикацията на сайта Фергана.ру. Местните хора се вълнували от факта, че при тях е бил българският президент, а не от това дали е убивал архар. И още нещо й доверили те, а именно:

“Те живеят с убеждението, че президентът на България е бил освободен от длъжност заради това, че при посещението си в резервата е нарушил официалния график. Не защото е стрелял по архар, а защото е нарушил графика на официалната си визита в Узбекистан.”

Запитана за източниците си на информация относно тези събития, узбекската журналистка отказва да назове конкретни имена, тъй като това не е безопасно в страна като Узбекистан. Но по думите й не подлежи на никакво съмнение това, че:

“… българският президент е бил в резервата, придружаван от делегация. Това е факт. Това, което излъчихме в моя репортаж по “Радио Свобода”, са свидетелствата на местните хора. Защото доскоро мнозина се съмняваха, че българският президент е бил на територията на резервата. Сега вече е ясно, че той е бил там, че се е целил в архар, и че е стрелял по него. Оттук нататък обаче мненията се раздвояват – едни твърдят, че президентът е уцелил, а други – че не е.”

Не е без значение обаче дали е редно да се стреля по защитен вид животни в природен резерват. Затова и попитахме Гуласал Камолова дали всичко около този лов е било законно. Ето отговорът й:

“Нелегално е. Законът забранява да се ловува на територията на резервати. Но самият факт, че преди това е имало обаждане по телефона от министър-председателя на Узбекистан, е поставило служителите на резервата в позиция да не могат да му кажат нищо. По силата на закона това се смята за бракониерство.”

“Какъв запален ловец!”

А достоверна ли е историята с отстрела на зайци – попитахме още узбекската журналистка: “Това разказаха милиционери, които са пускали зайците край езерото Айдаркул. Те се смяли от сърце, когато наблюдавали какъв запален ловец бил Първанов и как много обичал да стреля. Той не се интересувал дали е уцелил или не, просто му било интересно да стреля. Казват, че за него било важно да чува този звук.”

Очаквате ли тази история да има някакви последици за българския президент, попитахме накрая Гуласал Камолова от узбекската секция на “Радио Свобода”: “Дори и да не е убивал, той е нарушил закона, защото е влязъл въоръжен на територията на резерват. Това вече е нарушение. Той се е целил с пушка в архар. Само заради това може да бъде смятан за бракониер, за човек, който е нарушил закона”, е категорична Гуласал Камолова.

Възможно ли е, според нея, президентът да е имал разрешение да стреля в резервата? Отговорът на узбекската журналистка: “Ако е имал такова разрешение, той е трябвало да го покаже на служителите на резервата. А такова те не са виждали. Изясних този въпрос много точно. Но дори и да допуснем, че президентът е имал разрешение, той пак няма право да стреля в резерват. На територията на резерват не са валидни никакви разрешения.”

Автор: Емилиян Лилов, Редактор: Даря Попова-Витцел

59 мнения за ““Дойче веле” обърна внимание на бракониера Първанов”

 1. От колко време г-н Инджев говори за това и всички медии го игнорират! Е, сега ГО казват и други! Да видим ще има ли реакция…

 2. Стига сте го нападали бедния Гоце без да знаете каква е истината.
  От достоверен източник (архар) знам, че Гоце е стрелял при неизбежна самозащита. Убитият (или само опушкан) архар е стрелял пръв!

 3. Е и? Ще чакаме догодина следващия подобаващ за народа ни кретен – ББ или ЦЦ…

 4. Първо поздрави и от мен за заслужения успех на книгата “Президент на РъБъ” и нейния автор! То тия дни човек не може да се вреди от поздравляващи, за да поздрави като хората; но както и да е де, отрадно е, че има толкова много хора, които не са жертви на пропагандата за “милия”, “хрисим”, “добричък”, “винаги правдивия”, “състрадателния”, “недооценения правилно” и прочие, и так далее, и т.н. наш Президент. Така че в известен смисъл успехът на г-н Инджев и книгата му е успех и дори морална реабилитация по-скоро на почти погубената и унизена – в тия мрачни години на първановото медийно всевластие – българска журналистика.

  Ето за това се радвам аз най-много, все пак, оказва се, стойностната, сериозна и автентична журналистика може да бъде оценена в тия години на разврат и разгул на подлизурската, аморална, гнусна, верноподаническа, слугинска “журналистика” (някои я зоват “парцалистика” и по много други начини). А това, че журналистиката у нас беше спасена от пълния позор, е нещото, което оценявам като добро за България; щото без автентична журналистика и без свободни медии няма и не може да има функционираща и автентична демокрация…

 5. Повтарям- както е тръгнало, скоро ще чакаме критична информация за родната ни действителност и от туркменистански, и от казахстански, и от беларуски, и от мианмарски, и от либийски, и от кубински, и от БуркинаФасувски (впрочем с тази „Държава на гордите хора”, това значело в превод , вече сме на едно равнище по свобода на мехмедиите, според ФРИДЪМ ХАУС!!!) че и от севернокорейски журналисти! Снощи само ТВ 3 излъчи репортаж от премиерата на Иво! А в същия ден кухоглавниците ани, лорчета и т.н. караха сладки слугински лакърдии с пияндура и рушветчията иван славков (и неговото име трябва да се пише с малки букви!)и с други подобни на него.
  Позор за гоцэ сырыщныка!
  ДЕМОНСТРИРАЙТЕ ПРЕЗРЕНИЕ КЪМ ТОЗИ ГНУСЕН МЕРЗАВЕЦ, ПИШЕТЕ ИМЕТО му С МАЛКИ БУКВИ И РУСКИ ДОБАВКИ!

 6. Докато четях, все си мислех тази журналистка от Германия ли е или от Узбекистан. Такива ред и законност в една източна страна, при това бивша Съветска република не може да съществуват. Един държавен глава на посещение в чужда страна да показва разрешително… Телефонното обаждане е било достатъчно!

 7. Лоялен гражданин
  Следвайки следата на един оцелял заек се натъкнах на следните прилики в два различни казуса:
  1 Първанов – Дянков
  При правилен въпрос „Първанов млад милиардер ли е?” последва непълен
  отговор „Очевидно не е млад.” от което бяхме на Ръ Бъ на импийчмънта.
  2 Първанов – Диков
  При правилен въпрос „Каква е истината за козела – архар във вашия лов, убихте ли го?”
  пак непълен отговор „Не съм убил архар.” от което нищо не последва.
  Извод: за да се получат пълни отговори трябва да се задават неправилни въпроси, като:
  Първанов милиардер ли е? Първанов ловува ли в резерват?
  Не знам,може и да не съм прав.

 8. Личната война на Инджев омръзна на отбора на мислещите. Има много по-важни въпроси за разглеждане и обсъждане от обществото. Като например – нормално ли е в една държава вноската за парно да е по-висока от минималната пенсия, та дори и от минималната работна заплата? Или защо едни същи стоки в магазините на “Била” във Виена са по-евтини от тези в София?

  Дали всичко това е случайно?
  Става дума за играта на добро и лошо ченге…

 9. И ББ, и ЦЦ са много, много по-добър вариант от ГП (Гоце Първаноолу), уважаема sissi.

 10. Когато влезеш в устата на световните медии като браконер, тогава от тебе вече никакъв хей не става…….
  Какъв проект “Първанов”, какви пет лева ???
  Освен ако Бойко го съжали и го изпрати директор на булгарския културен център в Димитровград – там и името на града ще му пасва, и ще продължи спокойно да си работи по историята на БКП.
  Преди това обаче ще трябва да си изработи две години поправителен труд за обществото, според предвиденото в закона наказание за браконерство.

 11. Ако Гоцето е убил нещастния архар, това със сигурност е престъпление. Мен обаче ме вълнува, дали наистина е стрелял от джипа по зайци, които милиционерите са му пускали и се е кефил на това. Човек определено трябва да има психически отклонения да прави това.
  Г-н Инджев, позравления за сутрешното интервю и цялостната ви журналистическа работа. Преди време имаше една история за индианци…..много се смяхме!

 12. Вече очаквам заглавие във вестник “Труп”, Резидента на РъБъ съди „Дойче веле“ и Гуласал Камолова. Нещо подобно на – Румбата погна Юрген Рот! Да започват от сега да треперят от страх!!

 13. Гоце, Гоце червения ти задник пак лъсна пред цяла Европа, с какво сме заслужили да берем срама от твойте постъпки….. Другите ти подвизи си ги знаем само ние и си ги говорим под сурдинка.

 14. Какво точно значи “авторка на разследване по темата”. Ако сте чели някога Майкъл Мур и сте обърнали внимание на източниците му, сигурно сте забелязали, че те са 98% статии от архиви на печата. Разбира се става дума за Ню Йорк Таймс и подобните на него медии… Но съм убеден и че “Радио Свобода” е един достоверен източник на информация (то си личи по името на медията), който вирее в енда истински правова държава, и който е защитен също толкова, колкото… защитените видове там. Мда.

 15. “какъв запален ловец бил Първанов и как много обичал да стреля. Той не се интересувал дали е уцелил или не, просто му било интересно да стреля. Казват, че за него било важно да чува този звук.“

  Ето това говори много за “човека“ Първанов. Всякакъв коментар е излишен.

 16. До Ivaylo Kirilov:
  Да не са те подкупили с рогата на ловния трофей за украса на главата ти, че се засягаш така лично?

 17. За информация на SISSI – ако нацията се състоеше само от кретени като теб нямаше да има изобщо необходимост от избори, но бъди сигурен ,че диаспората към която принадлежиш не е многобройна. А по темата – Бракониера от Сирищник ,ако разполагахме с читава журналистика въпроса щеше да е приключил преди година. Просто няколко екипа от телевизионни канали , радиа и вестници можеха да посетят Мястото ,да направят категорични констатации и на сбогуване да поискат коментар от ловеца.Вместо това се наложи да се “наслаждаваме ” на задаваните с хъс риторични въпроси – Г-н Президент стреляли сте по архар в резервата в Узбекистан.Дали имаше някой наивник ,освен Сашо Диков , да очаква истината като отговор.

 18. Здравей редник, пише ти един от немислещите. Отговор на сложните ти въпроси, могат да дадат само наследниците на тези, които ограбваха мандрите във времената преди ТКЗС-тата и преяждаха с кашкавал (разбира се по политически причини). Ако обаче не си случайно близък с някой от тях, нямаш шанс да научиш истината и ще трябва като мислещ… да помислиш сам.

 19. Относно vasil:
  Явно кордонът, освен в медиите, и в net-а вече е плътен…

 20. Наистина е тъжно, че много истински новини, могат да се видят само по блоговете. Аз в момента работя в Казахстан и за съжаление нещата по отношение на медиите са сравними с родината ни. Двете основни разлики са липсата на жълто и изобилието на медии, но качеството си е същото. Да не се забравя все пак че тука всичките медии се финансират от държавата и тези “слабости” са разбираеми.

 21. РЕДНИК, не си “прав”, да знаеш..;-) Но ако не се досещаш, може и да се опитат обяснения.., дори и по причинно-следствена (примерно) връзка м/у “личната война” и “цената на парното и доматито(у)”.

 22. Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) is a broadcaster funded by the U.S. Congress that provides news, information, and analysis to countries in Eastern Europe, Central Asia, and the Middle East “where the free flow of information is either banned by government authorities or not fully developed”.

  Гуласал пое риск, отиде на самото място и записа свидетелите. Иво, напиши моля те нещо и обясни с какви стандарти работи бившия ти работодател, че гледам на Гоце клакьорите са налазили и тук.

 23. Към “редника”на Партията
  Вие определено не сте от “отбора на мислещите”.Иначе щяхте да знаете,че за въпросите които задавате са виновни: К.Гергов,Г.Гергов,П.Манджуков,З.Захариев,Х.Ковачки,А.Томов…и други знайни и незнайни служители на “меча на партията”

 24. към мадам Sissi – за какъв медиен кордон говорите мадам , изразете се ако обичате по-конкренто, а относно net-a мисля че ситуацията е ясна – преобладават позитивните и здравомислищите

 25. Инициирам подписка за оставката на министър-председателя на Узбекистан, за това че е дал разрешение (по телефона) за провеждане на лова в резервата.
  Мисля че имаме по голям шанс, от колкото гоце да си подаде оставката…

 26. ЕТО ЕЗИКЪТ, КОЙТО ОЧЕВИДНО ТРЯБВА ДА УЧИМ, ЗА ДА РАЗБЕРЕМ ИСТИНАТА!

  Ўзбекистон Болгария президентига нега махсус илтифот кўрсатди?

  Кузатувчиларга кўра¸ Георгий Парванов¸ Ўзбекистон ва Европа иттифоқи муносабатлари 2005 йилги Андижон воқеалари ортидан совуқлигича қолаëтган ва иттифоқнинг Ўзбекистонга нисбатан санкциялари ҳамон кучда қолаëтган бир пайтда расмий ташриф билан Тошкентга келган кам сонли Европа иттифоқига аъзо давлат президенти эди.

  Қолаверса¸Парванов Тошкентга ўзбек газини Россияни четлаб Европага олиб келиш имконини берувчи лойиҳа билан келган эди.

 27. Вижте, колеги, и в какви условия работят узбекските независими журналисти! Е, как да не заплюеш държач(к)ите на микрофони из нашенско!

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:d3qA1ILYK0wJ:old.cafspeech.kz/uz/2004/ru/monitoring/2004/03/to%2520breach%2520violate/page04.htm+%D0%93%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BB+%D0%9A%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0&cd=97&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

 28. до редник….Била и другите вериги,са построени с наши пари,в проценти контролния пакет акции са на бившите соц величия….забележи кога се настаниха в бг…..когато им стана тясно на запад…. доколкото разликата в цените,я се опитаи да внесеш нещо без да те предупредят мутрите създадени с една единствена цел,да контролират вноса…..голям редник си:))))

 29. А за гоце,думите са излишни,мазен нещастник,чикиджия от класа,само на такива им лепват трипер….

 30. Ама че съм и аз! Забравих да вмъкна превода на текста “Кузатувчиларга кўра¸ Георгий Парванов Ўзбекистон ва Европа….” и т.н.
  Въпреки че повечето знаем узбекски,в свободен превод това означава:
  “гоцэ сырыщныка е позор за България, за Европа, че и за Узбекистан. Той е кремълски клозетолизец, хрантутник на мафията, рушител на България и национален предател. гоцэ паразитира върху безпросветността на най-долната измет в българското общество. Фен е на чалгарки и 3перливи малолетни циганки. Време е българите да го изритат, че им се смеят вече и в Узбекистан с такъв негодник начело на държавата.И да демонстрират презрение към този мерзавец като пишат името му с малки букви и с руски добавки!”
  И т.н., както казах, всички знаем узбекски, но явно с българския “българските” мехмедии имат проблеми…

 31. към vasil:
  Говоря за кордона от спорангии като теб. Познавам още поне две синчета на бивши тоталитарни шефове, които редовно висят в net-а, за да се заяждат с всеки, дръзнал да каже нещо срещу бивши и настоящи ченгета и техните креатури във властта.

 32. И кой закон е нарушил Георги Първанов,Узбекския,Българския,или някакъв ,международен.Ако има закононарушение,или съмнение в това,веднага се прави преписка и се внася в прокуратурата и започват следствени действия,които се донасят обратно в Прокуратурата. Явно не в Българската. Нарушаване на графика за посещението на президента. Това е невъзможно,при какъвто и вид посещения,има график-протокол за посещението,който се утвърждава от Узбексите власти и за спазването му отговаря съответна служба. Първанов не е могъл да отиде където и да е и да стреля по каквото и да е,ако няма разрешение от Узбексите власти. По нашенската логика,той е могъл да се включи в преследване на наркотрафиканти и дори да стреля по някой от тях. Абе ,просто човека се отклонил от графика и никой не се е противопоставил. Той може да си иска да се отклони,но затова е нужно разрешение. И е по-належащо да се търсят отклоненията на тази особа,тук,на Българска територия,че самата нби държавица се е толкова отклонила,че един-два узбекски козела,или зайците ,не са никакъв проблем за българския народ. Но на последния му се пускат все партенки,може и да се намери информация,че президента се е отклонил от графика и е посетил някой готина узбечка,в шатрата й и са си говорили за история на СССР или КПСС,той е специалист в тази област. Абе цял народ,цяла държва се е така отклонила от живота,нас ни занимават в Узбекистан и лова на Първанов. Кое ли ще е следващото отклонение,а че ще има такова,в това няма съмнение.

 33. Да… За гоце проблема е много голям, не защото е убил или само е стрелял по някакъв козел (пък бил той и архар), а за това че е хванат в нагла лъжа. Явно са засегнати много дълбоки интереси с този случай, щом в дискусията се включиха яростно не са само неговите, но и бойковите клакьори…

 34. Анкета на Медиапул. До момента резултатите са следните:

  Кой се вълнува от “проекта” на президента Първанов?

  ЦРУ
  (2.33% = 7 гласа)

  Кремъл
  (18.27% = 55 гласа)

  Бойко Борисов
  (13.62% = 41 гласа)

  Всички
  (7.31% = 22 гласа)

  Никой освен съпругата му и Румен Петков
  (57.48% = 173 гласа)

  Не мога да преценя
  (1% = 3 гласа)

  Общо 301 гласа

 35. Sissi, баба ми кара 96-тата си година, лежала е в ареста преди 9 септември 1944, крили са с дядо в дома си партизани, 8 години е била безработна по чл.20 от ЗЗД, според теб тя защо иска да заплюе Първаноолу в лицето, ако го види? Може би не е достатъчно голяма комунистка? Не позна, опитай нещо друго.

 36. Драги Стамбо, ама ваабще не е нужно да знаеш узбекистански език, за да разбереш какво иска да каже изразът:
  “..кўра¸ Георгий Парванов¸ Ўзбекистон..”
  Другарю Първанов, нищо лично,
  просто е петък вечер и можем
  малко да се посмеем,
  все пак уикендът започна..

 37. Аз пък си мисля, че никога няма да научим истината около целия този случай. Също така, да ме прощават журналистите, но не мисля, че една журналистка може толкова лекомислено да се изказва по един правен казус. Какво имам предвид: “Първанов влязъл в резервата. Ако е имал разреяение да го покаже на служителите, ама те казват, че не са го видели. Но дори и да е имал, няма право да влиза въоръжен в резерват.” Аз не съм юрист, но това дори и за мен от правна гледна точка звучи много налудничаво и не би минало пред никой съд. Журналистката ако беше добра, вместо да се прави на съдийка и да раздава присъди на база случайни реплики, да беше се консултирала с някой узбекистански съд и да цитира мнението на председателя му. Иначе, неща като по принцип знаем, че трябва да има разрешително, ама някой си ми каза, че не са му показали такова, ама няма да ви кажа името му … достоверност = 0.
  Затова аз не заемам ничия страна, защото не мисля, че някога ще имаме достатъчно информация какво точно се е случило. И апелирам към обективна журналистика, а не такава базирана на лично мнение и отношение.

 38. iskam da pripomnia Petyr Dertliev, neka nezabraviame edin velik Bulgarin… eh pyrvanov, kolko jalyk i beden si ti

 39. РЕДНИК, не си „прав“, да знаеш..;-)…

  Към „редника“на Партията…

  Здравей редник, пише ти един от немислещите…

  OK. Очевидно съм попаднал на сноби, за които цената на бедността не е от значение. Дето се казва – не е необходимо да си мислещ, за да ти е достатъчно сиренето от капана…

 40. До всички платени и неплатени писъри, злословещи на тема за лова на г-н Президента.
  Ако мислите, че ще пълните с простотиите си този сайт под егидата на нещастника И.Инджев – много се лъжете. Вашите лъжи са очевадни. И за да ви уверя – ще ви кажа следното:
  Компътърът, от който се пускат подобни клевети се наблядава по нареждане на м.в.р. г-н Ц. Цветанов./нововъведена технология на ЦРУ/. Не се сърдете на никой ако пишете клевети по адрес на държавния глава и бъдете проследен и след това арестуван от изпълнителната власт!!!

 41. колкото разликата в цените,я се опитаи да внесеш нещо без да те предупредят мутрите създадени с една единствена цел,да контролират вноса…..голям редник си:))))

  Posted by ico11111 | юни 4, 2010, 19:26

  Е, да де!

  Това не трябва ли да се обсъжда?
  Не заслужава ли да му се отделя внимание, докато не бъде премахнато?
  И не означава ли, че всички приказки за пазарна икономика са същото бла-бла, каквото демокрацията и свободата на печата ни?

 42. Има моменти,когато след “запоя” и патоса,трябва да се уважат по друг начин и трезвомислещите,
  които се вслушват в “крещящото мълчание” на др.
  Представя ли си въобще някои,защо Станишев прогнозира въздух на малки глътки за година и половина най много,а вероятно и заявка на Първанов в центъра при вероятни по-малки заплати и пенсии,но по-високи данъци,докато мутри с ланци сплашват НДСВ в Габрово?
  Ако Барак Обама връща начело на разузнаването на САЩ продукт на осем поколения кадрови военни,да си “хортува”!!! с Лиън Панета,
  защо джанъм и тук не се престане с шаблонния телещки възторг…
  Зад гърба си Джеймс Клапър – младши,ще има мощта на 16 агнции,”извънземен” капацитет подсладен с бюджет от 50 млрд. и акъл със сателитно разузнаване
  ..за задкулисни политически игри,където и да било на тази планета!
  Защо си мислят някой,че Румен Петков е сляп,гух ии самоуверен да се кодоши с Лора Крумова,
  например? и за адаша си, и за адашката си Руми от правителствения прес-център!
  Хората падат и стават,дори след септември 2001 г.,но се учат и от идейните си неприятели,а по този въпрос колко пъти се говори вече в блога на Иво Инджев!

 43. А дали новият сайт bspnews.net не е сътворен от кръгъ гоце,защото там основно се осмиват вътрешнопартийните му врагове?А всеизвестно е,че по комунистическата идеология най-страшните врагове са вътрешнопартийните.А гоце,като виден архар от отмиращото стадо,застанал на РъБъ,може и такава крачка да направи.

 44. Към Слави:

  Въпросната журналистка е поела огромен риск като изобщо е направила това проучване на място – осведемоте се каквопредставлавя Узбекистан и тогава неглижирайте постигнатото от нея. Мноого е лесно да се философства начужд гръб как не било направено достатъчно. Смехотворно е да препоръчвате на една ( подефиниция враждебна на властта, защото е свързана с радио “Свобода”) журналистка да отправя “запитване” до (независимия?!) узбекистански съд…
  Въпросът е съвсем друг: защо българската журналистика, уж свободна, се прави на умряла лисица и от какво точно се страхува? Нали президентът ни е демократ та дрънка, загрижен е за свободата на медиите и дори играе вече ролята на техен защитник. Нима такъв бащица предизвиква страх, вместо порив за изпълняване на неговите предписания за повече свобода и прозрачност? Отгворът е: да, предизвиква страх.И не само в журналистите.

 45. В БКП отдавна бяха наясно,че личните човешки,умения са поколенческия решаващ фактор,
  съгласно волята на Твореца!!!, независимо от хамелеонщината по цветове,произход и месторождение.
  Още Иля Велчев вдигна булото над “българския” листопад и утопията за “прогресивна” работническа класа и трудолюбив “съюзник”
  в селячеството,когато са повалени поредните омразни буржоа,”с малко но завинаги!”.
  А мълчанието на Царя,и Доган при “бурни,продължителни аплодисменти,
  преминаващи в нестихващи овации..”
  болезнено “крещи” за Вяра и Родолюбие,ако въобще е вече възможно,по примера на началника на Лион Панета….
  Когато полицай наби черен във Вашингтон и Барак Обама, и заместика му поканиха на бира и двамата….в градинката…
  Защо бе др.Инджев,барем по една халба и за гости и за именити държавници,да не би “страхът от Лъва?”,да е осуетил невиждан подход по тези ширини…но ТОЙ ще се установи,когато България,се събуди…!!!

 46. Уважаеми Г-н Инджев,еваллах Ви на смелостта и последователността в разобличаването на портерета на още един комунист. Казвате,че той лъже,да,точно така,но кой комунист не лъже,дайте да намерим поне един такъв екземпляр и да го снимаме и дори и ние да се снимаме с него. Абсолютно сте прав,че Узбекистан е рискова страна и не е демократична,поне така изглежда,но нашите реалности в ККБ са много по-меродавни от тази страна,ние не знаем,или почти нищо не занем за нея,едва ли някой ходи там .Какви дипломатически,икономически,търговски ,културни,религиозни връзки имаме с тази страна,повече от незначителни. Те имат съвсем други ценности,по всяка вероятност,може би и проблемите им са по-сериозни от нашите,ама ние сме толкова пропаднала държава,с толкова заспал народ,че дори Президента да е убил цяло стадо овни,или диви кози,нищо не променя,не влияе по никакъв начин на живота на нашия народ,няма начин да се направи никаква релация. Никой не пита Президента за такива трагични неща у нас,свързани с комунистическата диктатура и комунистическата проказа,а ние се напъваме да разберем,дали е стрелял по този овен,дали го е улучил и дали го е ранил,или убил. Ами да се направи следствие от Узбекска страна и точка. Българските власти-изпълнителната и съдебната власт не отговорят за закононарушения на български граждани зад граница,без разлика дали става въпрос за високопоставени ,държавни лица,или обикновени граждани и без разлика,дали те са били на частно ,или официално посещение. Да, може би има елемент на лъжа,може да има и нещо повече от лъжа,ама кой е засегнатия,дайте да видим кой е потърпевшия от евентуалното убиване на живитното и от евентуалното прикриване на този факт. И чак тогава да се кажат сериозните изводи. Засега,две години след случката,повече от прозаично е да се вълнува който и да е от народа. Но да допуснем,че има страстни защитници-българи, на животните в Узбекистан,какво да направят,ами да палят моторетките ,например Балканчетата и директно в Узбекистан и да сезират прокуратурата. Да,ама те не са узбекски граждани и не са засегнати и не се знае,има ли убит овен ,или няма. Засега,само мъгла…и излишни емоции.

 47. Искам да споделя нещо което е извън темата но не намерих масто за общ коментар. “By Иво Инджев” – как се чете това “ву-у-у Иво Инджев”. Смешно. Вярно, че народа с интернет общо взето поназнайва езици, но според мен смесването на азбуки е лоша практика.
  Или “От Иво Инджев”, или “By Ivo Indjev” /може да има и друга транскрипция на името не знам/.
  Иначе както казва народа ашколсун на туй момче. Истината колкото и лица да има, всички те трябва да са на светло и Иво определено има заслуга за това.

 48. Ех, Slavi, остави я ти правната гледна точка на юристите. Но от морална гледна точка…? Много е морално да се убива животно от застрашен вид, така ли? Хем не на родна земя, а на друг континент… Първаноолу я обърнал Земята на бащиния гачели.

 49. до *** :
  Вероятно сте ме разбрали погрешно. Просто изказах съжаление, че, въпреки вече и международните скандали, едва догодина, с изтичането на мандата, гоце ще бъде откъртен от поста, а алтернативата е: сякяш надзорници над партизани, но не и представителни ръководители на нация.

 50. Сиси,не проблем Президента на България,ако говорите за него и не се казва Гоце,а Георги Първанов. После ще има пак такъв президент,ти какво си мислиш,че ще се избере някой достоен,честен човек за такъв,Боже мили,браво на наивността ви. Комунизма да се откърти,а не някой негов представител,това е главната задача на народеца.

 51. Стрелял и убил архар в резерват; стрелял, но не уцелил; не е стрелял, но се е целил в архар; не се е целил в архар, но е стрелял по зайци, и ги е убил; стрелял, но не улучил зайци; не е стрелял, но се е целил по зайци; не се е целил по зайци, но отишъл въоръжен в резерват, което било забранено; не е сигурно дали е бил въоръжен, но според местните хора със сигурност е посетил резервата; не е сигурно дали е бил в резервата, но е имал намерение да го посети; не е имал намерение, но със сигурност е бил в Узбекистан, което е в нарушение на закона… “Голямата журналистка”

 52. Ето какво пише в сайта на Държавния департамент на САЩ за България:
  In October 2006, Georgi Parvanov, the former leader of the Bulgarian Socialist Party, became the first Bulgarian president to win re-election. Despite his limited constitutional powers, President Parvanov has played an important role in helping to ensure a consistent, pro-Western foreign policy.

 53. Аз съм винаги се радвам да се запознаят с нови начини за увеличаване на моя търсачката за оптимизация. Има много полезни плъгини за WordPress SEO, бих Ви препоръчваме да се провери на всичко на едно SEO пакет за WordPress.

 54. Вие сериозно ли говорите,че президента ще отиде незаконно на лов.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.