Злостен слух за глухотата на слепите медии

В Blog.bg прочетох следния слух за медиите. Като почти прочут разпространител на слухове, реших да го разпространя:

“Медиите (няма да ви посочвам поименно, за да се обидите), както знаем, сте глухи. Това е естественото ви състояние. Затова се правите, че Иво Инджев не съществува. Тичате задъхани на всяка пресконференция на някой болен от хепатит в мозъка политик, на всяка „фото-сесия” – на разкрачен без гащи силикон или „проведена” от слабоумни депутати в крякалото, наречено парламент. Тичате след всеки министър, дори и в тоалетната, за да „разгадаете” бъдещето на нацията в златисто-жълтия плясък на урината му в жертвената урна на писоара. Избивате се да запаметите и най-безпаметните оргазми на българската морално-синтетична измет (като „хомо-хетеро-диалога” между Волен Сидеров и Яне Янев в кулоарите на „парламента”), за да ни го поднесете за вечеря, в новините.

Но Иво Инджев за вас не съществува. Защото пише. А вие мразите да четете. И, по дефиниция, ви е забранено да мислите. Но отговаряте на писма, с печата на премиера.
Рапортът е даден, и приет.

„…P.S. … писмото ти го пиша бавно, защото знам, че не можеш да четеш бързо”.

18 мнения за “Злостен слух за глухотата на слепите медии”

 1. Много точно го е казал човека! От медиите зависи обикновения българин каква ориентация ще има. Ако медиите ни са добри и обективни – отдавна да сме се оправили, няма да си избираме разни царе, бойковци, станишевци и тем подобни за премиери, нито ще си изберем за президент плазмодий като агент Гоце от Сирищник.
  Мен обаче ми тежи един проблем, не зная какво да направя, за да се сдобия с последната книга на г-н Инджев – “Президент на РъБъ”, тъй като живея в чужбина. Не получих отговор от автора, когато изявих желание да си закупя тази книга, както и предходната “Мълчанието е злото”. Сега след като са изчерпани от пазара, ще трябва да търся познати и приятели, които ги притежават, за да ги прочета, без да мога да ги притежавам.:(
  Ако има нещо за което съжалявам, че не съм в БГ е само това, че съм лишен от възможността да си ги купя в деня на представянето. Но ще трябва да го преживея някак си.

 2. Нищо ново под слънцето,когато се избира между политическа смелост,
  воля,благоразумие и мъдрост; или недалновидност и слабоумие
  Но нима има човек,който с чисто сърце би могъл,да заяви,че това не се отнася за него!
  Мизерията и бедността имат такъв парализиращ ефект върху човешката природа,че никога и никоя класа няма да признае собственото си страдание.
  Но е пределно ясно по дефиниция,
  че е забранено да се мисли!
  В кръговрата се връщаме към началните слова от Еклесиаста!

 3. Към Иван Христов:

  Благодаря ви за интереса.
  Информацията за начините, по които се разпространява книгата, е на най-видно място в блога ми. Бих искал, но повече от това не мога да направя.

 4. До Иван Христов:
  Поръчайте си книгата онлайн от Хеликон (или друго издателство).
  http://www.helikon.bg/books/302/151672_prezident-na-raba.html
  Имат и “Мълчанието е злото”.
  Поръчвала съм книги и ги получих, отне им около 3 седмици за доставка през Атлантика и то в суматохата с вулкана.

 5. “Обичай съвършенния път на Истината и Живота.
  Постави Доброто за основа на дома си, Правдата за мерило, Любовта за украшение, Мъдростта за ограда и Истината за светило.”
  С това символ-верую българската журналистика би била идеалния коректив на самоусъвършествуващото се общество.
  Сега си представете България с президент, който носи всичките тези
  добродетели! Ехааа!

 6. До Иван Христов
  http://www.helikon.bg
  За щастие сега се намирам в БГ, но опитай чрез този сайт. Вече поръчах за приятели и ми се обадиха, че до няколко дни ще я получа. Но преди това съм получавала книгите които ме интересуват в чужбина по пощата.

 7. Здравейте др. (драги) медиен Батко,
  Обръщам се към вас с простонародното ама от сърце обръщение Бате, щото сега така е модерно – от братушки минахме (май отново) към батюшки. Пише ви един дето не ви чете (освен от зор по тоалетните) ама ви уважава, защото знае, че така трябва. Не съм вече септемврийче, ама това е само заблуждаващо, щото влакът, с който пътувах, както си беше спрял на гара „Септември” да напълни локомотивът му вода за парата на свирката си, така и не отлепи от нея по, казват, независищи от него субективни причини. Ако си имал възможност да прелетиш или профучиш през тази гара сигурно и ти си забелязъл изгнилата ни композиция. Ама не за това ти пиша, а защото разправят, че си бил глух, та си викам, ако не можеш да го чуеш, то поне да прочетеш, докато още виждаш, какво си мисля. Вярно, много малко знам за теб, докато чуя шума от превозното ти средство и се обърна поне да те зърна, ти вече си отпрашил по пътя. Но не губя надежда за челен сблъсък един ден, престоят ми на 9-та глуха ме кали, въпреки че не те съветвам и ти да опитваш. – Стой си там където си и не им се връзвай на приказките за разни стълби и кой бил оглушял и кой ослепял. Абе друго си е да можеш да виждаш и чуваш само каквото ти си пожелаеш. А то иначе и аз започвам да оглушавам от свирките на перонните ръководител-движение и да недовиждам от червените им фенери, но поне да имаше защо.
  Докато не е станало късно, имам една мечта – и на мен да започнат да ми плащат за удоволствието да си забърсвам задника със собствена статия – отсега си представям как до тоалетна хартия въобще няма и да се докосвам, та то си е истински онанизъм да съпреживяваш фройдисткото чувство за хумор на българските депутати.
  Та това е и същностната ми молба към теб, като към по-голям и отракан батко – абе светни ме как ви назначават по тия постове? Бутате ли на някого, във вечна вярност ли се кълнете, или декларации някакви подписвате? Само не ми разправяй шменти и капели за някакви си там таланти предадени ви по партийна линия и който се докопал, докопал. Беше тая, ама някога. Ако обаче чак толкова държиш да ги споменеш, можеш да ми издадеш името на банката, която ви ги умножава – ще ти се отблагодаря с лихвите, че и отгоре.
  Хайде засега, прощавай, трябва пак да проветрявам, че последните закони нещо съвсем ми одимиха купето.
  Твой (поне до назначението) по-малък брат.

 8. Г-н Танушев,към кого се обръщате все пак,кой е този Батко,нещо не е много ясно,поне за такива,поостарели като мен…

 9. към Борис Танушев
  Четейки Вашите “бисери на мъдростта”
  смятам, че френските социални служби са си баш на мястото и си вършат добре работата…Проветрявайте се по-често. Лято е- дръжте прозореца отворен…

 10. Към всички ружи, алени, гюлове, красненци и тем подобни родни измъченици на словото:

  От самото начало на моето коментарно участие в този блог знаех, че съм „уязвим” откъм „дуплики” почиващи не на изказаното от мен, а на казаното за мен. От трибуната на самото НС, депутатите си служат с психоанализата като аргумент, та как аз да разчитам да бъда подминат.
  От друга страна, това си е вид признание за стойността на коментарите ми. Означава, че защото нищо смислено не може да се изтъкне като аргумент срещу написаното, в ход е влязла обидата.
  Трябва ли обаче когато те ритне едно магаре да се принизиш до нивото му, за да го ритнеш и ти? Мисля, че за 99% от следящите този блог, отговорът е ясен. Затова няма да се разпростирам с мнението си за тези, които използват коментарното поле за батална изява на фрустрацията си. Но искам да припомня на всички, които знаят за какво се намеква със споменаването на френските социални служби, че става въпрос за съдбата на 4 български деца. Ако т.н. гражданско общество и съответното му съзнание може да се издигне над максимата на Вуте за Нане и да приеме, че българските деца са и българска кауза, то баща им също ще приеме да служи за кошче за душевни отпадъци, ако това е цената, която трябва да заплати, за да даде гласност на участта им.

  П.С. към ген. Власов – Приемете написаното от мен на второ ниво. То е точно толкова конкретно, колкото и поводът от статията за него. Ако все пак държите да се изясня, кой е този батко, то приемете, че това е системата на покровителстване, дружеско потупване по рамото, намигане към аверите, говорене много, за да се направи малко, и перчене на медийния мегдан, въведена не, но силно доразвита във всички публични сфери от сегашния министър-председател.

 11. покрай Иво Инджев няма необходимия скандал, няма новина, която са способни да отразят. дори за катастрофа на цариградско пишат повече

  трябва да се случи нещо битово – бой, манифестация, арест… за да се произведе новина, която репортерите да заснемат

 12. за телевизора имам дистанционно, вестници не купувам, на “мрежата” не вярвам…
  Медиите са глухи, слепи и продажни!

 13. Пара, пара му е майката! Да не мислиш че Батето – зетето на Татето, не си е платил? Всички си плащат, когато иззадът книга, песен, или нещо друго, … Нали си десен! На … Капиталът?!!? Въпроси???

 14. Не им обръщайте повече внимание, г-н Инджев. Не се опитвайте да предизвикате промяна, която е изначално противоестествена. Статуквото няма да се промени по пътя на емпиричната логика. Иначе само се трупа излишна агресия.
  А аз чакам с нетърпение да си дойда в България в края на юли, надявам се да намеря книгата Ви, която с най-голямо удоволствие ще прочета.

 15. Бас ловя, че под Борис Танушев се крие журналист от “национална” медия. Наистина се обидиха яко…

 16. По повод коментара на Д. Петров:
  А бе хора, вие вниквате ли като четете ли или само си давате вид? Какви национални медии по коментарите са ви патили? Дотам ли я докарахте, че обвинявате вече и в криене зад собствено име?! Нещо да ви говорят думички като ирония, иносказание, метафора, да сте чували за влизане в стила на коментираното? Толкова ли непреодолимо ви сърби клавиатурата, че пълните със спам и ценен от всички ни автор като г-н Инджев? Ако не можете да смелите коментарите под една статия, ами не ги четете – и без това те са само отражение на казаното в нея. Моля ви, уважавайте малко повече собственото си участие в този блог, така ще засвидетелствувате уважение и към другите, които по този начин ще имат повече шанс някой и тях да прочете – понякога и те имат какво да добавят към вече написаното.

 17. Г-н Танушев,защо е това дълго словоблудстване за да кажете накрая,че сегашния министър-председател е медиен продукт? Несериозна работа.Та чия собственост са медиите,с кой е бил обвързан преди да влезе в политиката?Защо трябваше да се мине през две правителства – Сакскобурготски и Станишев за да се стигне до Борисов? Той не падна от небето!!!Загубените до сега 8 години за истински реформи ще се превърнат в загубени 12 както предишните 10 и по-предишните 45 години.Когато пишеш или развиваш разни политически тези, наслагвай фактите от миналото и ще получиш картината за състоянието на нещата в момента и подготвяното ни бъдеще.То е повторение на модела НДСВ-ДПС-БСП и ще изглежда ГЕРБ-ДПС-БСП за да се върне БСП.Като пресметнеш,загубените години ще се увелечат още с 8.Това са твоите години,на децата и внуците ти.ЗА ТОВА ПИШИ,ТЕЗИ НЕЩА ИМАТ СМИСЪЛ.СЪС СЕГАШНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ ПОДГОТВЯМЕ БЪДЕЩОТО СИ СЪСТОЯНИЕ.

 18. Към Николов (с извинение към г-н Инджев, че трябва отново да чете коментар извън темата):

  Г-не, не разполагах с повече време, за да напиша по-кратко словоблудстване, като вашето.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.