Първа първановосигнална реакция на “Президент на РъБъ”

Фрог нюз:

“Иво Инджев и Румен Петков в спор за Първанов

„Аз знам много повече от това, което съм написал, но съм съобщил само нещата за които съм сигурен”, каза журналистът Иво Инджев, който написа книгата „Президент на РъБъ”.
Той не отрече, че има, макар и малка възможност да е бил подведен, но в творбата са влезли неща, зад които той застава с името си. Инджев предвиди тактиката на кръговете около президента, която щяла да бъде “няма такава книга, няма такъв автор”. тезата му предизвика иронична реплика от страна на друг гост в студиото на “Неделя 150” – Румен Петков. Той заяви, че било малко “нагличко” да се говори така, след като вече втори ден национални медии давали думата на Инджев.
Журналистът обаче не му остана длъжен и моментално припомни на Петков, че именно той се е държал по подобен нагъл начин като вътрешен министър и дълго време не си е отивал след разкритията за срещи с “оперативно интересни” хора.
Петков веднага би отбой и заяви, че бил съгласен с Инджев, че за президентите трябва да се знае повече, но това не се отнасяло само за Първанов, а и за предшествениците му.
Журналистът Индежв обаче заподозря, че това е опит да се избяга от конкретност, защото в случая ставало дума за Георги Първанов.

Според него дали има бъдеще за президента, зависи от това, дали хората ще се замислят за много неща, дори тези, които са гласували за него. „Ако прочетат книгата, те ще го направят, категоричен е Инджев.

Авторът каза още, че изявите му в общественото пространство до този момент е бил ограничен, затова приел предизвикателството да се появи именно с продукт за държавния глава. Друга причина била, че все пак се намерило издателство (“Ентусиаст”), което намерило смелост да отпечата неговата творба”.

25 мнения за “Първа първановосигнална реакция на “Президент на РъБъ””

 1. Честно казано тази книга ми дава надежда за една цялостна промяна… Дано!

  Самата книга е много хубава и вече почти съм я преполовил!

  Успех!

 2. Точно така се прави в по-добрия свят, който е измислил журналистиката. Журналистите пишат книги за текущи събития и личности, в които осветяват тъмните страни на обществото и ръководния им елит. И съвсем закономерно тези книги се превръщат в събития и авторите им се канят във всички телевизии, за получи смисъл труда им. И за да могат данъкоплатците да взимат информирани решения. И затова, още веднъж, браво Иво! А гоце, корумпирания лъжец, да се счита за уволнен от народа, щом не иска да си подаде оставката след всичките неопровежими доказателства! И ако България все още се брои за член на Европейския съюз следващата стъпка спрямо него трябва да бъде следствие и съд за корупция и притаяване на истината! За да разбере истинското значение на това да бъдеш публична личност.

 3. Да, но нашите журналисти не обичат да се затормозяват и затова ни предлагат репортажи за силиконки, кой с кого е спал, кой се е развел…………И за какво им трябва да се затормозяват като могат да ни пълнят главите с пикантни нвини, А за тези новини не трябва добро журналистическо перо.

 4. Без да влизам в подбрности… защоот те няма да са нужани као чедата на БКП просот бъдат отрязани съсъ закон до всякакви държавни посотове… защо това не с елсучи… дирижирано… ясно.. къде е мотивацият да се участва в избори къдеот нен ясно дали не галсуваш за бивши и настоящи главорези от БКП…

 5. 10 януарският спасител на нацията не може току така да си подаде оставката.Той е отговорен политик.Освен за себе си,той отговаря и за дружинката админи. Ама как така ще ги предаде,моля Ви се.Трябва да има специални условия,както с върнатия мандат,за да се случи такова нещо.Иначе някои левичари пак ще кажат,че е предател.А той е просто един спасител.

 6. В блога на Иво Инджев винаги е потвърждавано,че съм бил бивщ член на БКП и деполитизиран служител на МВнР по закона.
  Никога не съм принадлежал по какъвто и да е начин към органите на Държавна сигурност,но изповядвам точната си увереност и убеденост,че те винаги ще са необходими за всяка държава и държавност,главно,като кадърни хора и добронамерени граждани.
  Отделен е въпросът,доколко БКП бе на необходимото историческо равнище,прозорливо да умиротвори
  страната и дали поведението й е било адекватно на перманетната криза в която затъва България,
  опирайки се на съвкупни умения изграждани със скъпи и многогодишни инвестиции на народа.
  Дано започне стопяването на ледовете и към други,за да се види истниската картина,и се предотварти дестабилизация в болно време.
  Сегашните предизвикателства в планетарен мащаб,повеляват лоялно европейско поведение в рамките на евро-атланическоото семейство.
  Това е известно на целия блог и няма защо,тепърва да е предмат на повече перфидни дискусии,но други изяви в общественото пространство,
  по същите причини – посочени по-горе, нямам!

 7. Ето още една “първановосигнална реакция” на многоуважаваемия г-н Президент: Президентът Първанов се изказа за образованието в неподражаемия си нищо не казващ стил “ала шменти-капели” Той просто показва, че съвсем и изобщо не знае за какво е на този пост – и по стар комунистически маниер продължава да стои там само и само да може колкото се повече да обърква нещата и да вреди!

 8. 🙂 Пустият му Ръ Пъ 🙂 Да му се доще на човек и за него да напише някоя книга… не е като да няма материал.

  Обаче, г-н Инджев, на мен заглавието “(П)резидент на РъБъ” от гледна точка на естетиката на фонетиката ми звучи издържано 🙂

 9. рая не може да бъде освободена, раята трябва да си доробува.

 10. Аз искам да бъда максимално кратък:
  Гоце яж лайна и след това изяш на цялата махала.

 11. Здравейте ! Господин Инджев вие наистина сте смел човек. По повод книгата исках да попитам дали има някакви отзиви от президентството? Макар, че не ми се вярва… Все пак трябва да има някаква доблест президента, ама той нямааааа.

 12. Поздравления, истината е тази която трябва да следваме.Моето мнение е, че се нуждаем от президент, на когото да се възхищаваме и подражаваме, човек с чисто алтруистични подбуди и стремежи, Заинтригувах се от новината за книгата по БНР това е действие което ще породи още такива.Браво.

 13. Господа Митко,Панев,Венци и др.,абе няма ли да се излекувате от тази наивност,не може да се борите с “оръжието” на наивността. Как не разбирате,че и сто книги като тази,на Г-н Инджев да излязат,резултати няма да има. Мнозинството от заспалия народ,нито знае за книгата,нито някога ще узнае. Не е проблема за страната нито президента,нито президентството,кажете какви затруднения изпитвате да го разбрете това,все пак,това не е диференциално уравнение. България трябва да се декомунизира,пък после да се оправя. Нали знаете,че който иска да надскочи еволюцията,отива в миналото. Ето,комунистите строиха половин век комунизъм и се върнаха съсвсем доброволно към капитализма.Те го разбраха,вие,грамотни,учени,честни хора,не го разбирате. Само отклонявате истинската борба с някаква си личност. Един ден,нито тази личност ще е президент,нито с овни ще се занимавате и ще разбрете,че сте си губили времето.

 14. Иве,и ти ли си наивна,за каква реакция на президентството говориш,то не е длъжно да реагира на всички книги,които се издават в страната,независимо,че става дума и за Президента. Дори е по-достойно да не реагират. И по-лесно…….

 15. Гоце взел че си разплел пуловера от яд. А после си преместил х.я от единя крачол в другия.

 16. Знам ли ? Със сигурност не съм наивна и стъпвам здраво на земята. Как да го кажа ? Не вярвам и все пак в сърчицето ми се таи мъъъъничка надежда. Първанов каза на една пресконференция, че ще подаде оставка,ако го ,,хванат” в лъжа(нещо в този смисъл беше)….та затова чакам.

 17. Мисля , че ако имаше повече журналисти като вас господин Инджев , държавата нямаше да е това което е в момента! Поздравявам ви за куража и смелостта.

 18. Здравейте г-н Инджев, или Иво – според предпочитанията. Имали сме различни, но и сходни пътища. На сайта на Ангелина Пискова от БНР днес поставих сакрален върпрос. Той ви засяга дотолкова, доколкото похватите на службите са различни към Вас /теб/ и към други. Без коментар само ще прибавя това, което написах на нейния сат:
  Пак здравейте, както казах и преди т.н. конкурс – идеята е, да има дискусия, каквато няколко десетки шефове в БНР не пожелаха, защото щеше да им разклати постовете. Нищо лично – просто обществено и икономично. Не виждам на сайта особено оживление. Да, вероятно повече коментари щеше да има, ако бях описал кой от десетките началници в БНР с каква служебна кола пристига на работа и кой му е шофьор. Ами – това си е реалност. Обществените медии, с решението на СЕМ, бяха отхвърлени в началото на 90-те години на миналия век. Заради шепа 70-80 шефове в БНР пред пенсия, заради трудовашки писания и послания, заради предстоящи политически битки…Ако някой пожелае да ми съдейства, бих завел съдебно дело срещу СЕМ в сегашния му състав. Хем шефовете на БНР и БНТ не бива да са обвързани с тайните служби ДС и РУМНО, хем Милен Вълков, член на СЕМ и даже председател на СБЖ, е щатен агент на РУМНО от миналия век, от 80-те години. Блестяш офицер по Близкия Изток. И това не важало за назначаващия орган – пълна хумореска! Ако получа съдействие, ще инициирам съдебен иск в България за равенство пред закона, а ако не го получа в България, ще го търся в Страсбург. Стига да има съмишленици. Мога да си платя разноските, но не е в това проблемното, да спечеля дело срещу пари. А за кауза! Чакам вашите отзиви.

 19. За ориентир предлагам на сайта да публикувате копие на сборник “КГБ и ДС – връки и зависимости” – първи и единствен на Комисията за разкриване на документи и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народвна армия /отделен проблем е, че честните частници в огромното си мнозинство са …/

 20. Като ви чета коментарите, разбирам колко ви струват ПРАЗНИТЕ ГЛАВИ. Не разбрахте ли какво представляват МЕДИИТЕ и ЖУРНАЛИСТИТЕ в България?! Това са едни продажници – служат на всеки, който им плаща. Мислите, че на този Инджев му пука за ИСТИНАТА. Ако беше така НЯМАШЕ ДА ПИШЕ КНИГА и да ви обира ПАРИТЕ, щеше да публикува всичко в БЛОГ. Това е просто, поредния КОМПЛЕКСАР, който използва ЖЪЛТИНКИ за да си върне на някакъв друг СМОТЛьО, заради когото го били уволнили или както там се изрази “бил принуден да напусне под натиск” – но е решил и между другото да ОБЕРЕ и ВАС! Типичен БГ Журналист. Уцелил е ТОЧНОТО ВРЕМЕ! Не мислите ли?! Използва войната между ПЪРВАНОВ и БОРИСОВ, за да си ПРОМОТИРА ТЪПАТА КЛЮКАРСКА КНИГА! Вие сте големи ПАТКИ! И какво като ПЪРВАНОВ е КРАДЕЦ и МОШЕНИК, като ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПОЛИТИЦИ, БИЗНЕСМЕНИ у нас?! Може би ИНДЖЕВ, ще направиш едно “журналистическо” проучване и ще НИ КАЖЕШ НА ВСИЧКИ – КОЙ В БЪЛГАРИЯ Е ЧЕСТЕН? Ако ми публикуваш такъв СПИСЪК ОТ ПОЛИТИЦИ и БИЗНЕСМЕНИ, дори и най-обикновени да са – повярвай ми – ще ти броя 100-на лева за “книгата” или брошурката, за да го прочета. Някога те харесвах, като журналист – но сега явно си се превърнал в ЖЪЛТУРКО. Да беше поне написал книга в която да ги оплюеш всичките, щях да ти се възхищавам. Да напишеш книга в която оплюваш ЕДИН – някак си ми прилича на ПОРЪЧКОВА РАБОТА, с личен мотив.

 21. Към Енчев:
  Не искам да гадая какво би ви отговорил (ако го направи) на, хайде неутрално казано, писанието ви Иво Инджев, но аз искам да ви потвърдя, че ако не друго (другото, под формата на съдържание, си остава за ваша сметка), то мястото на коментара ви е в “десетката” – блестяща илюстрация на вложеният в заглавието на статията смисъл – “първосигнална реакция”.

 22. Г-н Инджев, Вие сте смел човек, но поне мъничко не Ви ли е страх – дребните духом хора са зли и отмъстителни! Бъдете силен!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.