Следочистачи на Първанов от фирмата на Лазов налазиха книжарниците в Перник и София

Познайте в кой български град първо се свърши първия тираж на “книгата за Първанов” ( както популярно я наричат вече хората)? В Перник!

Само че това не е породено само от вродената страст на перничани към четенето, но и от безсилието на “засегнатата страна”.

Служители на “Билд инженеринг В.В.Р.”, фирмата на един от главните герои на книгата “Президент на РъБъ” Владимир Лазов, са били мобилизирани да изкупуват изданието от книжарниците. В резултат на това днес, 8 юни, само 5 дни след началото на разпространяването на книгата, тя не може да се намери в местните магазини.

Ако това е комично само по себе си, направо грандоманско е усилието на следочистачите на Първанов да изкупят на едро и книгите в…София ( утре и в други градове и села?). Въоръжени с пачки, днес те обикалят софийските книжарници в опит да ограничат достъпа на колкото се може повече читатели до “Президент на РъБъ”. Очаквам информация дали ги закопават във варници, претопяват или ги горят по частните си вили. А може би се канят да спечелят спекулативно с по – висока цена като ги пуснат на пазара, когато печатницата върти нов тираж?

Провинциалният напън да бъде спряна истината ми напомня на стария виц за американския взвод във виетнамската джунгла от едната страна езерото, който по командва пие вода, за да го пресуши и да хване виетконгците на другия бряг, откъдето обаче долита командата: “пикай”!

На нашенските “американци” – наздраве! И специални благодарности от издателите, които са във възторг от гениалната идея на полазилите книжарници купувачи, изпратени от Лазов.

89 мнения за “Следочистачи на Първанов от фирмата на Лазов налазиха книжарниците в Перник и София”

 1. Радвайте се г-н Инджев, и пускайте тираж след тираж всяка седмица. Все някога ще им писне. И да се надяваме, че ще има за всички.

 2. Феодална държава – щеше да е много смешно, ако не беше достатъчно жалко и тъжно.

 3. Всичко друго настрана, това вече е смешно. 🙂 Ще се.. мисля, че потретя: елементарните методи, с които се опитва да възпрепятства тази книга Първанов служат само за демонстрация колко отдавна му е време да си ходи обратно на село да бърка казана с лютеница.

 4. Г-н Инджев, защо не пуснете и електронен вариант на книгата след като свърши и вторият тираж? Срещу заплащане, разбира се. Така много повече хора ще имат достъп до написаното, включително и българите зад граница.

 5. Честно казано, онзи ден си мислех, че това ще се случи (има светъл пример – изкупуването на вестник Капитал преди време от местен дерибей), но не съм го коментирал в блога, защото някои можеха да го разтълкуват като даване на идея или по(д)кана да се върши това Гьобелсовско безобразие.

  Е, сега, след като сирищниците са скочили да създават изкуствен дефицит на тази книга, нямам угризения да коментирам. Първо, в една пазарна икономика (а у нас все още такава се намира тук-там, и книжният пазар работи точно на тези принципи) подобно начинание е обречено на неуспех от самото си замисляне, та до изпълнението си. Кухите червени глави скоро ще го проумеят.
  Второ, това само доказва със силата на физичен закон адекватността на тезите, застъпвани от Иво Инждев в книгата – напр. за нечистоплътността на принципите на властване на съществото, което някой в нета беше нарекъл много на място “второ поколение с обувки”; или за обримчеността му с всякакви земляшко-олигархични дружинки и “лица” (споменатият напр. в статията пернишки герой Лазов).

  А сега съществото с клозет на двора и интернционала в главата, което ВСЕ ОЩЕ обитава Дондуков 1 (гнус ме е да му споменавам името), се готви да тресне още един пирон в ковчега на демокрацията, като се провикне по татовски от … Правец, друго място с висока разпространеност а външните клозети и интернационала на глава от населението.

  Ако обаче тези башибозуци си мислят, че като изкупуват книгата, ще забият пирон в ковчега на свободното слово, грешно са си направили сметката. Байчо и тетка от Пернишко няма да разберат така или иначе за тази книга, но хората в интернет, или тези, които ползват съвременни методи за пазаруване, няма как да бъдат лишени от свободното слово.

  И в тази връзка, г-н Инджев, ако кампанията на комунистите продължи (а тя сигурно и ще се разшири към други градове и книжарници), обмислете с издателите и вариант за “пътуващо” представяне в български градове (кои – ще си решите Вие) на книгата, съпроводено с директната й продажба на място (както беше в “Синия лъв”). А също и вариант за четене в интернет, след изпращане на смс (например на цена 10 лв.) и получаване на код за достъп до сайт, където тя може да бъде четена индивидуално. Подобен бизнес-модел отдавна работи и в България, и той е доста успешен.

  Поздрави! Много хора сме с Вас!

 6. 😀 😀 😀 😀 много креативно 🙂 така издаделите ще се натискат да ви издават ттворбите, тъй като имат гаранция, за 100% печалба :):) хахахах а как биха процедирали при интернет продажбите?

 7. Това е безценно! Звучи прекалено наивно обаче, за да е истина – какви са уликите, че именно за това са изкупени книгите?

 8. ахаха, респект значи. тва червените кратуни нямат узряване.

 9. Много добре. Айде като се завъртят няколко милиона броя, ако може да се пусне и онлайн книгата, от там няма как да я изкупят.

 10. “Всички знаем,че книгите горят,но знаем също,че не се унищожават с огън.”

  Франклин Рузвелт

 11. Ех, Иво, ако всичко това ставаше в Америка сега щеше да си милионер!

 12. Тия хора така ще я направят тази книга Бест Селър 🙂 Може да я публикувате после и по Интернет

 13. Да дава Бог всекиму! Уникална идея! Като се замисля колко много пари имат за трошене, заформя се световен рекорд в тиражите! Ха-ха! Честито!

 14. Това е разплата, но и отплата г-н Инджев, за всичките тези години…

 15. А май този Инджев си прави реклама, че пак да се издава книгата му. Както е казал бай Ганьо, каквото и да ти говорят, става дума за пари

 16. Поздравления за книгата!А за “копоите” на Гоце,като я изкупуват ,значи е “им” е интересна.Ако не, е значи за да не си я купят повече хора?!Тогава предлагам г-н Инджев да я прати английската версия на електронната поща на президентството .Иначе Гоце как ще я прочете?Дали не му е интересно какво пише в нея???

 17. Това е “Пернишкият край”…
  Бомбардирайте с тиражи!!!
  И да не забравите да снабдите хоремага в село Сирищник с повечко бройки :-)))

 18. г-н Инджев, в тези времена на криза Вие имате гарантирано изкупуване на тиража. Издателите мечтаят за автор като вас 🙂

 19. И аз това да добавя – някой ден я пуснете онлайн като ebook. Там вече няма изкупуване.

 20. Срещу 800 000 лв. родилният дом в селото на Първанов става старчески
  3000 лв. на квадрат струва ремонтът на сградата в с. Сирищник, която е с размерите на голям апартамент

  Диян Моркин

  Бяла спретната къщурка с ламаринена табелка най-отпред. На табелката пише: “Реконструкция на сграда за изграждане на дом за възрастни с увреждания и дневен център за възрастни, село Сирищник, община Ковачевци”.

  Февруарският сняг е засипал най-красивата сграда в най-известното пернишко село. Известността му идва от това, че българите го знаят като рожденото място на президента Георги Първанов. Именно в тази сграда и в това село на 28 юни 1957 година проплаква малкият Георги. Това е единственото в района здравно заведение.

  През годините тази сграда е била и детска градина. И така до края на 2007 г., когато от община Ковачевци предлагат да бъде ремонтирана основно и в нея да се полагат грижи за възрастни хора. Това прекрасно намерение бързо намира подкрепа в социалното министерство, което по онова време се оглавява от Емилия Масларова (БСП). Намира се и бързо финансиране на обекта – от Социалноинвестиционния фонд. Той е второстепенен разпоредител на кредити от МТСП, като използва финансиране и от Световната банка.

  “Много ни се иска този дом да отвори скоро врати, за да може хем в него да бъдат настанени нуждаещи се възрастни хора, хем да се отворят нови работни места. Има един проблем, че не може да се намери финансиране за изграждане на дворната част и за обзавеждане”. Това обясни пред “Сега” секретарят на общината в Ковачевци Ани Цветкова. Тя не успя да се сети колко пари са били изразходвани досега.

  От социалното министерство обаче отговориха на “Сега”, че този проект предвижда реконструкция и преустройство на съществуваща сграда на два етажа и сутерен в дом за стари хора. Застроената площ е 250 кв.м. Проектът е финансиран на два етапа, в две последователни инвестиционни програми.

  Първата е за “Реконструкция на сграда за изграждане дом за възрастни с увреждания и дневен център за възрастни”. Стойността на договора за строителство е 407 458.58 лв., става ясно от първото министерско постановление за проекта. Главен изпълнител е фирма “Билд инженеринг – В.В.Р.” ООД – гр.София. Периодът на строителството е от 11 септември 2008 г. до 9 юни 2009 г. Проектът включва конструктивно укрепване, подмяна на гредореди със стоманобетонни плочи, нова покривна конструкция, дограма, фасади, топлоизолиране на сградата, вътрешни мазилки, настилки и облицовки. От инсталациите са включени частично само вътрешни ВиК инсталации, част от електроинсталацията, както и защита на сградата от мълнии.

  Второто министерско постановление е за довършване на дома срещу нови 328 936 лв. Главен изпълнител е фирма “Владимекс” ООД – гр. София. Период на строителството – 19 август 2009 г. до 15 декември 2009 г. Проектът включва вътрешни довършителни работи – боядисване, настилки, облицовки окачени тавани и всички ВиК, електроинсталации, котелно, частично оборудване на кухнята, вертикална планировка, външни връзки и асансьор, както и рампа за инвалиди и септична яма.

  Според дадената справка досега сградата е глътнала близо 800 000 лв., като за ремонт средната цена на квадратен метър е около 3000 лв. Това са цени като за “Бурдж ал Араб”. Най-скъпото ново строителство у нас върви по 400 евро на квадрат, обясниха предприемачи.

  Как са отпуснати точно тези суми за ремонта на малката сграда в село Сирищник?

  Според нормативната уредба на Социалния инвестиционен фонд всеки може да кандидатства и да защити проект. Както е посочено и в устройствения правилник, класирането на предложенията се извършва по формални критерии и се одобрява от управителния съвет.

  По-просто казано, важното е да имаш точен човек в комисията. Може би затова не е случайно, че за ремонта на първия етап е избрана фирмата “Билд инженеринг В.В.Р.” ООД. В нея собственик с 50.98% е перничанинът Владимир Лазов. Според електронното издание ipernik.bg Лазов е сред бизнесмените, приближени на президента Георги Първанов.

  В този сайт се твърди, че слуховете за апартамент, подарен на президента преди изборите през 2006 г. от Петър Манджуков, се отнасяли по-скоро до пернишкия бизнесмен.

  Името на същата фирма излезе и от проверките на комисията по корупция за дейността на Агенцията по заетостта. “Билд инженеринг В.В.Р” ООД е и дарител на “Българската Коледа”, която е под егидата на Първанов. Вярно, не особено щедра. През 2005 г. е дарила 1500 лв. Преди време шумен скандал предизвиква и ремонтът на покрива и подпокривното ниво на сградата на Бюрото по труда в Смолян. Наета е “Билд инженеринг В.В.Р” ООД, а парите са осигурени от Световната банка. Поправката на покрива е толкова качествена, че след време той се пропуква и започва да капе.

  “Билд инженеринг В.В.Р” ремонтира и сградата на Агенцията по заетостта

  на бул. “Дондуков” в столицата. Направени са две последователни поръчки за смяна на дограмата на предната и на задната фасада. Според сините депутати Кирчо Димитров и Цветан Костов същата фирма е правила и прословутия ремонт на тоалетните в Агенцията по заетостта. Санитарните възли през 2008 г. са глътнали 32 694 лв. На следващата година са преработени от друга фирма, която е взела за същите тоалетни още 104 672 лв.

  През лятото на миналата година новият министър на спорта Свилен Нейков обяви, че е замразено изграждането на новата национална лаборатория за допингов контрол, което бе възложено също на “Билд инженеринг В.В.Р.” и трябваше да струва на държавата между 6 и 10 млн. лв.

  “Ние много искаме този дом, защото в него ще работят 9 души, а обитателите ще са около 30”, поясни Ани Цветкова. Общинарката от Ковачевци се надява да бъде одобрено и кандидатстването им по програма към Агенцията по заетостта, според която 20 трайно безработни ще могат да чистят гробищните паркове и да получават минималната работна заплата.

  Според мъжете, заседнали още преди обяд на ракия в заведението на мегдана на Сирищник, бялата спретната къщурка е просто “добра къща”. “Няма значение какво е, да се прави нещо”, коментират местните. За сравнение в момента в Сирищник се продават двуетажни къщи с няколко декара двор за около 10 000 лв. По цени за ремонт бившият родилен дом на Първанов със сигурност ще влезе в историята, не само на пернишкия край.

  В момента в Народното събрание върви процедура за закриването на Социалноинвестиционния фонд.

  —- КАРИЕРА

  Бившият шеф на Социалноинвестиционния фонд Ерик Рангелов бе кандидат за евродепутат от листата на БСП на последните евроизбори. Роден е в Перник през 1954 г., завършил I политехническа гимназия “Христо Смирненски”, сегашната математическа гимназия. Същото училище е завършил през 1975 г. и президентът Георги Първанов.

  Висшето си образование Рангелов е завършил в Прага. Работил е в различни министерства и ведомства, последното от които е Министерството на икономиката и планирането. След това е работил 5 години в Токио в инвестиционна банка “Никко” и е продължил да работи в същата банка през следващите години в Лондон. Около 4 години е бил в Прага като директор на търговско дружество. От 2005 г. е изпълнителен директор на Социалноинвестиционния фонд към Министерството на труда и социалната политика в България.

 21. Пръванов-Гоце-от Сирещник твърде добре се представя сам, за да може една истина, написана в книга, да го направи по-нещастен и жалък.Лъсна неговата посредственост, отмъстителност, дребнавост, лицемерие, грандоманщина, злоба, тънка ехидност…. Двата мандата му дойдоха достатъчни, за да му запалим свещичка. Но тя вече догаря…” Не посягай да притежаващ нещо, на което не можеш да платиш цената”,Гоце иди си с мир!

 22. То хем е смешно, хем май заприличва на първата реакция на уплашени и паникьосани люде, които осъзнавайки безсилието си, биха могли да станат опасни и непредсказуеми. Безмозъчни гадове!

 23. Това ми напомня за Добрин Митев, когато преди години се опита във Варна да изкупи някакъв весник, в който бяха понаписали някои неща за него. Но наистина не мога да си спомня изкупи ли ги…, или не можа да ги изкупи.

 24. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  Не се гаси туй що не гасне

  Елин Пелин, 1905

 25. Това ми прилича на филма “Невероятна история” как пожарникарската бригада опитва да извземе тиража на неудобния за шефа вестник.

 26. Иво, никак не е зле след срещата в Правец с Тодър…, пардон! с гоцэ сырыщныка дипломатите (от ЕС и НАТОвски държави) да получат и едно любопитно четиво за любезния им домакин. Още повече, че има и английски текст.Те си го знаят, но все пак.

 27. Иво,много смешно и мръснишко е да изкупуват книгата ти ,само и само за да не стигне до читателите,но какаво да кажем за повторното блокиране на Генерала,той е първия,който е получил книгата ти,зад Океана,на третия ден разполагаше с нея.

 28. Мисля, че след такива брилянтни ходове на президента на РъБъ, не му остава нищо друго освен да направи решителната крачка напред, за да се срещне най-после с електората си.

 29. Може да ги събират и после да организират някоя вечер и на светлината на факли публично да ги изгорят.

  Дано имате печалба от увеличеният тираж. Тогава направо им звъннете и ги питайте къде да ходи камиона напускащ печатицата.

  Жалко, смешно и тъпо.

 30. Книгата да не се пуска в електронен формат,а само в книжен.Нека тиража стане 500хил.И все пак,г-н Инджев,наложително е да помислите за по-мащабен интернет проект на излъчване.До няколко години жълто-фалшивите Труд,24 часа,Стандарт и т.н. ще изчезнат от пазара.Тиражите им паднаха 10 пъти и продължават стремително надолу.Интернет е близкото и последващо бъдеще.

 31. Г-н Инджев, това сериозно ли е или се шегувате? Толкова е нелепо, че прилича на бисерите на глупостта от времето на соц-а!

 32. Много малко или почти нищо не се е променило в кратуните чугунени през последните 20 години. Истината е по-голяма от всички ни и Иво ще влезе в историята, като съвременен апостол на моралното възраждане на България.

 33. Към J.

  Шегувам се със самия факт, но той си е факт.
  Запазвам си правото да не споделям начина, по който научих.
  Ако обаче някой се съмнява, нека поразпита в книжарниците в Перник – не е малко градче, но все пак хората се познават там. Оставям на колегите от града, ако им е интересно, сами да се уверят с малка разходка из книжарниците, като поразпитат ( не твърдя, че това е кой знае какво “разследване” от голяма важност, но искам само да покажа, че стоя зад думите си).

 34. Понеже…
  “Your comment is awaiting moderation.
  Posted by чичака | юни 8, 2010, 13:24”
  …и вероятно в навалицата от посещения и коментари сте го пропуснал, сега го поствам пак:

  Честно казано, онзи ден си мислех, че това ще се случи (има светъл пример – изкупуването на вестник Капитал преди време от местен дерибей), но не съм го коментирал в блога, защото някои можеха да го разтълкуват като даване на идея или по(д)кана да се върши това Гьобелсовско безобразие.

  Е, сега, след като сирищниците са скочили да създават изкуствен дефицит на тази книга, нямам угризения да коментирам. Първо, в една пазарна икономика (а у нас все още такава се намира тук-там, и книжният пазар работи точно на тези принципи) подобно начинание е обречено на неуспех от самото си замисляне, та до изпълнението си. Кухите червени глави скоро ще го проумеят.
  Второ, това само доказва със силата на физичен закон адекватността на тезите, застъпвани от Иво Инждев в книгата – напр. за нечистоплътността на принципите на властване на съществото, което някой в нета беше нарекъл много на място „второ поколение с обувки“; или за обримчеността му с всякакви земляшко-олигархични дружинки и „лица“ (споменатият напр. в статията пернишки герой Лазов).

  А сега съществото с клозет на двора и интернционала в главата, което ВСЕ ОЩЕ обитава Дондуков 1 (гнус ме е да му споменавам името), се готви да тресне още един пирон в ковчега на демокрацията, като се провикне по татовски от … Правец, друго място с висока разпространеност а външните клозети и интернационала на глава от населението.

  Ако обаче тези башибозуци си мислят, че като изкупуват книгата, ще забият пирон в ковчега на свободното слово, грешно са си направили сметката. Байчо и тетка от Пернишко няма да разберат така или иначе за тази книга, но хората в интернет, или тези, които ползват съвременни методи за пазаруване, няма как да бъдат лишени от свободното слово.

  И в тази връзка, г-н Инджев, ако кампанията на комунистите продължи (а тя сигурно и ще се разшири към други градове и книжарници), обмислете с издателите и вариант за „пътуващо“ представяне в български градове (кои – ще си решите Вие) на книгата, съпроводено с директната й продажба на място (както беше в „Синия лъв“). А също и вариант за четене в интернет, след изпращане на смс (например на цена 10 лв.) и получаване на код за достъп до сайт, където тя може да бъде четена индивидуално. Подобен бизнес-модел отдавна работи и в България, и той е доста успешен.

  Поздрави! Много хора сме с Вас!

  Your comment is awaiting moderation.
  Posted by чичака | юни 8, 2010, 13:24

 35. Здравейте, Г-н Инджев,

  тези действия бяха повече от очаквани (поне за мен). Дори очаквах подобно нещо да се случи и в София, но май не успяха. Така или иначе те са в ситуация, в която нямят полезен ход – не могат да изкупят толкова бройки, колкото може да отпечатате и все в някой момент ще се откажат. Да не забравяме и факта, че доста хора вече имат книгата и това също е необратим факт извън нечий контрол.

  Имам предположение и за други техни действия, но няма да ги споделям засега, за да не им давам идеи.

  Дали имате вести от днешното рандеву на Г.П. в Правец (‘що ли точно Правец)

 36. Сега вече Интуицията се изправи срещу Късмета!
  И пътувах в автобуса към родния Балкан в хубав ден за разкриване началната нишка от кълбо с измами през 1996-97 г. … замириса на тройни избори.
  Хубав ден за “личната демокрация” на участник в блога…
  Докато се врна и вече на върха на иглата останали двама!!!
  Сега вече г-н Инджев спрягайте глогола “режа”,съществителното “платно” и бройката до 9!!!

 37. Хаха, наистина е велико! Г-н Инджев, тъй като нямам време да чета коментарите, възможно е да са го предложили вече, но и аз да кажа – пуснете си книгата онлайн! Много хора вече са си купили четци за електронни книги и ще бъде много хубаво ако я продавате в такъв формат.

  Това още веднъж ще покаже на комунягите, че Интернет е свободен.

 38. NISHTO drugo ne mogat da izmislyat tezi zhalki zabludeni cherveni kratuni…Nay-elementarno-
  to -urush ,da svarshat knigite!!
  Ha- ha- ha- ha…
  U vara shapka gorit…

 39. Щом гоце е започнал да си прави собствен политически проект,аз предлагам друг алтернативен на неговия.Иво Инжев-президент.

 40. Както изглежда президентската мафия разполага със доста излишни пари, така че няма да е лошо да подготвите още един тираж, и ако все така продължават да изкупуват дори може да помислите и за още допълнителни тиражи.

 41. Извинявай Иво,забравих.Поздрави от Детрот пич.Ако имаш път към щатите ще се радвам да се видим.Знай,че всички които сме в емиграция те подкрепяме.Цялата гоцева клика е виновна за това,че сме тук,а не в Родината си.Искаме да ги изритате от РЪ БЪ.Успех.

 42. “Иво, никак не е зле след срещата в Правец с Тодър…, пардон! с гоцэ сырыщныка дипломатите (от ЕС и НАТОвски държави) да получат и едно любопитно четиво за любезния им домакин. Още повече, че има и английски текст.Те си го знаят, но все пак”.

  POSTED BY СТАМБО | ЮНИ 8, 2010, 17:03

  ГЕНИАЛНА ИДЕЯ!!!!!!

 43. Президентът Георги Първанов ще проведе днес традиционната си годишна среща с ръководителите и представителите на дипломатически мисии със седалище в София, съобщи прессекретариатът му.
  Срещата ще бъде в комплекса “Правец голф и СПА ризорт”. Той е собственост на фирмата “Тера тур сервиз”, управлявана от Васил Златев, баща на генералния директор на “Лукойл България” Валентин Златев.

  Въпросът е кой плаща?

  Спане, храна, гъдели?

 44. Радой Ралин – неговата книга “Люти чушки”беше изкупена и спряна,единичните бройки по библиотеките иззети.Проста асоциация с малка разлика във времето.
  Подкрепям идеята за електронно издание на книгата!
  Успех г-н Инджев!

 45. Според мен това е доста тревожен сигнал. Никак не е смешно, показва отчаяние, а се опасявам, че в такова състояние гоцэ е способен на доста големи… грубости.

 46. ЕЕЕЕ ТОВА ПЪРВАНОВ СПИРАНЕ НЯМА …..НАВЕЛ Е ГЛАВА И РИЕ И ХВЪРЛЯ НА ГЪРБА СИ …..ДА КУПУВА БЕ …..ОСТАВЕТЕ ГО ….А ИЗДАТЕЛИТЕ ДА НЕ СПИРАТ …ТАКА НЕ САМО АВТОРА ЩЕ ИЗКАРА ЗАСЛУЖЕНИ ПАРИ ,АМИ И ПРОДАВАЧИТЕ И ТЕ ….НЕКА ГО УЖИЛИТЕ МАЛКО ТОЗИ СЕЛСКИ ХИТРЕЦ ….ДААА БЪЛХА ГО УХАПАЛА …НАЛИ ГОЦЕ Е МИЛИАРДЕР….АМА ВСЕ ПАК ДА ГО ПООТРЪСКАТЕ МАЛКО …А г-н ИНДЖЕВ ДА СЕ ЗАМИСЛИ ЗА ТОМ 2 НА ИСТОРИЯТА НА КРАДЕЦА ОТ СИРИШНИК .БИХ ИСКАЛ ДА ПОРАЗНИЩИТЕ СЪМНИТЕЛНАТА ВРЪЗКА М-ДУ СЛ.ТРИФОНОВ,ДОГАН И ДРУГИТЕ ТАМ С ГОЦЕ …МЕХАНИЗМА НА ТОВА КАК ГОЦЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ ,А ДРУГА ТЕМА БИХ ПОДСКАЗАЛ …ПРОСЛОВУТИЯ ГОЛЯМ ШЛЕМ НА ГОЦЕ ….Е ОТ ТАМ КАКВИ ЛАЙНА ЩЕ ИЗЛЕЗАААААТ ……АЗ СЪМ В ЧУЖБИНА ЗА СЕГА И НЯМА ДА МОГА ДА ПРОЧЕТА КНИГАТА ,НО МНОГО ВНИМАТЕЛНО И ПОСТОЯННО ЧЕТА ВСИЧКО ,КОЕТО ПИШЕТЕ ТУК …..УСПЕХ.

 47. Вашият блог не се вижда от интернет доставчик Unex. Има вероятност да са оплескали нещо, ама може и да цензурират.

 48. «Рукописи не горят», а се …купуват… Тези “купувачи” направо влязоха във един от най- готините вицове, които напоследък съм чувала…

 49. А аз се опасявам, че точно гоце ще ни ,,спасява” след ББ. Това, ако се случи ще се откажа от българско гражданство колкото и да ме боли.

 50. Невероятно! Ах, колко са нищожни! Страхотен удар в десятката е тази книга! Не съм я чел, но съдя по реакциите на главния герой!

  Нека я изкупуват, Вие пък ще я преиздавате. Те пак ще я купуват и Вие пак ще я преиздавате. Тактиката ИМ до сега е да се мълчи и да се ограничи достъпа до тази книга.(затова вижте следващия ми коментар)

 51. Ей това е начин да се източи червената номенклатура. Вие сте цар (в добрия смисъл на думата), г-н Инджев :)))))

  Искрено Ви желая успех. Издърпайте и последната стотинка от червените гадове!

  Това ще е добре за България.

 52. Всеки от нас да пусне в социалната си мрежа Обложката на книгата с връзка(линк) към предварително подготвен за целта Landing Page. На този тъй наречен Landing Page ще бъде представена книгата и автора и. От там ще може да се отиде на Интернет страница, от където да се купи. Всичко се свежда до това да се направи микро уеб сайт на книгата и тя да заживее в пространството. Информацията за нея да се индексира от Гугъл и да стане достъпна и откриваема, та дори и в Патагония.

 53. Г-н Инджев, читатели !

  Напомням ви, че сега, в този момент сигурно поне 10 човека вече са натоварени по партийна линия и напрегнато мислят за ответен удар. Гоцо е отмъстителен, видяхме го.

  Не сваляйте гарда ! Нека да сме бдителни !

 54. Най-преследваната, най-четената и най-унищожавана книга в света е Библията. В момента се вижда колко са я “унищожили” нейните врагове. Библия притежава почти всяко прогресивно семейство и домакинство в света. Защото истината не може да се скрие. Така ще стане и с книгата на г-н Инджев, ако продължават да я унищожават. Не е лошо; повече тираж, повече приходи и по-големи печалби за издателите. Пък и нека автора малко да се пооправи финансово, след като Гоце Седефчоф го изгони от работа. Сега ще разбере този глупак, че Инджев няма да остане гладен, защото е талантлив и умен мъж.
  Идеята Инджев-президент не е лоша, но тогава Инджев няма да е този Инджев, който познаваме. С такава безработа той не е свикнал. Мястото му също си е в БГ, защото там е най-полезен, защото може и умее. Все някой трябва да изрине оборите…

 55. До ***:
  По принцип сте прав – най-големите страхливци са най-жестоките и брутални агресори. Но в случая Гоцето има да мисли за “политическия си проект”, както вече му казват на пенсионирането. А и Иво Инджев не е вчерашен.

  Все пак нека не си губим времето с разсъждения какво би могло да стане, защото може и да не стане. По-смело и по-далеч дори и от индиректни внушения и заплахи, и всичко ще е тип-топ. Знам от опит. 🙂

  _____________

  Дано гоцетата още вдигнат тиража, не им пречете бре! Може пък да са на семинарно упражнение по пазарна икономика и да изследват “приложно” връзките между търсене-предлагане-оборот-печалба. Осваете хората и не им пречете…

 56. П.С.
  а може това да е жест на дискретно овъзмездяване от страна на покъртения пречистен Първанов, готов за ново начало в политиката. Я си представете, че е искал тайничко да се извини на Иво Инджев за годините безсмислена война и сега… хоп! зачел се! в “Президент на РъБъ”! покаял се! И… станал отново човек. A-a-a, ecce homo!

  Хм, не пускайте cледотърсачи след тези факти, защото за момент погледнах какво става в паралелния свят, от там ги донесох… Не, не сте се объркали. Всичко в тукашния си е по старому… Спокойно.

 57. Току-що направих опит да си поръчам книгата от една е-книжарница. Ето какво прочетох.
  Наличност: НЕ

  http://www.helikon.bg/books/302/151672_prezident-na-raba.html

  Няма страшно, следващия тираж се задава. Мастилото няма още да е изсъхнало, като си я купя. 🙂
  Поздрави на другарите Лазов и Първанов! 🙂

 58. Иво Инджев има куража да покаже как се е осрал първия в държавата.Както навремето Радой Ралин открито застана срещу комунистическата номенклатура. Наистинар днес може по-открито да се говори, но дано Пут-off не се разгневи за неговото Гоце.

 59. Да, вкички тунинговани КаГеБисти :
  Путин, Чуркин и Стародупцев ще се засегнат.

 60. До Жоржета Божанова:
  Точно така,Жоржета…малко хумор и сарказъм…и освен мен колко ли други му се чудят на акъла на президента за “чиф крив” му бе тая,това дори “евентуално!!!” изнасилено надмощие във време когато,умни банкери спорят за лихви и клиент-народ по известния начин:
  доброволно ли ке ми дадеш или да те е….?
  Целта не е да се правя на интересен с “цинизми”,а защото още през 2003 като държавен глава,му предадох банкови данни-доказтелства,как ме газят трактори
  и така до днес….
  Вие,която знаете,че аз знам,
  каквото трябва да знам,учудвате ли се когато пиша,че предстои
  гигантска битка между интуицията и късмета…
  Каквото трябва горе-долу го казах на Иво Инджев,а сега и на него да пожелаем късмет,защото от посочената година до днес този обединител на нацията,не намери цели /5 пъти повече от Ивовите прахосани години/,за да се извини или поправи грешката си към съдбите человечески….
  П.П. Все такова разкошно ли е пройзношението на немски?

 61. към vorbis:

  Новият тираж ще се появи в петък 11 юни. Кога точно в петък – зависи от разпространителите.

 62. Навремето комунистическата сган по същия начин иззе “Люти чушки” на Радой Ралин. Комунчетата са непобедими,дори,когато са разобличени.

 63. Звучи прекалено наивно, но след като я прочета ще ми стане по-ясно. 🙂

 64. Книгата не е толкова интересна в план личността Първанов…Той е една шлагерна и маловажна фигура…Интересна е като съвременния Бай Ганьо.

 65. Дано като купуват и да четат – те обичат така нелегално да си разпространяват литература. Ама се съмнявам з защото това наистина е литература, а не позиви срещу “врага”!

 66. Аз ако бях един добър журналист, бих отишъл да снимам пред няколко книжарници и започвам да правя интервюта с читателите, които си купуват книгата на Иво. Мога да им задавам въпроси от сорта:
  – откъде разбрахте за тази книга?
  – защо си я купувате?
  – какво ново очаквате да научите?

  и т.н. и т.н. а някои купувачи мога да попитам:

  – 20 бройки не са ли ви малко много?
  😉

 67. А сега сериозно – няма проблеми с изкупуването на тиражите – но при условие че издатеството продължава да произвежда. Така, че бъдете готови и им направете капан, ако се опитат да спрат издателството (с камери, граждани, охрана с полиция, посещение на ученици в издателството, като част от стажа им 😉 и т.н. и т.н. бъдете готови, защото инструментариумът им е широк (на вас ли да го казвам).
  Ако прецените не публикувайте този коментар – важно е да сте с няколко хода напред в играта и подготвени за неприятни сценарии.

  Поздрави и продължавайте все така.

 68. г-н Инджев,очакваме книгата в pdf формат с възможност за сваляне от вашия саит за Българите извън родината.

 69. I.Vasilev : Хубаво е, че се интересувате от книгата, но можете малко по-тактично да подходите. Аз ако бях на мястото на Иво Инджев бих искал да получа някакъв доход срещу колосалния труд, който съм положил. Това ЗА МЕН е съвсем естетствено.

 70. Една препоръка към сериозните читатели. Задължително да прочетат поне два пъти книгата на Г-н Инджев.Първия път със силата на емоциите си,а втория,със силата на разума(без емоции,ако е възможно…). Бих казал,че още сега,една седмица след излизането й,тя има и историческа стойност. Невероятно разобличително произведение на болшевиките,страшно е!!!. Останах с впечателние,че навремето комунситическата сган крадеше по-досциплинирано,по-законно,по-правилно,спазваха се много стриктно,йерархично ,правилата на съсипване на народеца. Беше и по-невидимо,по-стегнато,по-отговорно. Абе,както се казва кражба по ред и закон. Сега краденето е много хаотично,безкомпромисно,не оставиха нищо от спестяванията на народеца и авоарите на държавицата.И не се насищат сегашните строители на РКО-развито,капиталистическо общество. Навремето се крадеше до определено ниво и стоп,сега тази дума не същесвува,спиране няма,успешно крадене,българския народ е винаги готов да бъде окраден,абе всеотдаен народ сме. Родения да спи,не може да бленува за свобода и справедливост,също като родения да пълзи не може да лети,няма как. Кой е видял гущер да лети?

 71. хахаха

  ами какво чакаш баце – печатай нов тираж и зареждай книжарниците.

 72. Като и се наситят Първановите хора и спрат да я купуват ще дойде и нашият ред.

 73. На “Славейков” онзи ден получиха допечтка – защото първият тираж се изчерпал много бързо. Тъй че…, абе да купуват слугите на плужека 🙂

 74. Днес се оказа, че допечатката няма да бъде получена, защото била изпусната една кола. Много се съмнявам това да е проблемът. Абе… не спят. Защо ли!?

 75. Това не книга за Първанов, а анализ на цялата медийно-мафиозна политика, която се води в България.

 76. Наистина, ако не беше толкова трагично жалко, щеше да е смешно!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.