“Стършел” кастри – остров на свободата, но не като при Кастро

Събрал съм голям наръч от трески за дялане, критикувайки българските медии. Това е една от вероятните причини да имам честта да не бъда цитиран от тях. Но винаги съм твърдял, че напук на всичко в България има достойни журналисти и дори, о небеса, цели редакции, които измиват лицето на българската журналистика. Такъв е случаят с вестник “Стършел”. Ако моето мнение има някакво значение за вас, ви призовавам: купувайте този вестник!

Давам само един пример със статията на Михаил Вешим, озаглавена “Не купувайте тази книга”.

НЕ КУПУВАЙТЕ ТАЗИ КНИГА!
„Сензация: Иван Славков проговори! И прописа!“ – така крещи вестник „Труд“ и рекламира собственото си издание – книгата със спомени на Живковия зет. „Батето“ е озаглавен „мемоарът“, а „мемоаристът“ обикаля по медиите да представя книжното си тяло. Мина като скъп гост в „Нова телевизия“ и „Дарик радио“, а в съботното предаване на „Хоризонт“ журналистът Петър Волгин му се наведе чинно и му лъсна патъците. Разговаряха двамата половин час на „ти“, Волгин не му зададе нито един неудобен въпрос, а накрая пожела успех и продажби на книгата.
Обратно на венцехваленията „Стършел“ ви предупреждава: не купувайте тази книга!
Освен ако не искате сами да се уверите, че системната злоупотреба с алкохол се отразява на мозъка. Като в някакъв делириум Иван Славков разказва избрани моменти от живота си – понякога по три-четири пъти, сякаш стърже изтъркана плоча … Че животът му е бил хубав като зет на Живков, едва ли някой се съмнява – ядене, пиене, лов, мацки… Безкраен празник! Човекът имал възможности – пътувал, когато другите не можеха да пътуват, живял по резиденции, когато другите живееха в панелки, кефел се в мерцедеси, когато другите чакаха по петнайсет години за жигули… Цялата държава му била бащиния. Ял и пил с богати хора от целия свят. „Реално погледнато, аз бях по-богат от тях. Защото те идваха тук – аз им уреждах самолет. Кацат – аз им предлагам резиденция „Бояна“, морето. Хайлайф!“ – спомня си „мемоаристът“… Открехнал на „хайлайфа“ по морските ни курорти сина на монголския партиец Цеденбал… Цеденбалите, от своя страна, му организирали чудни ловни излети на монголска земя… Кеф ти Аржентина, кеф ти Индия, посрещат го българските посланици там, кланят му се… Пие тук със съветските другари, те съответно го канят в Москва. Живее, без да плаща наем, в Лондон, наемът се плаща от българската държава… После се вдигне до Мексико или пък прескочи до Куба, където пурите и жените си ги бива.
Е няма как след такъв живот Батето да не заяви в книгата си: „Аз съм комунист. Като казвам комунист, всъщност съм член на Комунистическата партия.“ За него Горбачов е „комсомолски пън от Ставропол“, защото е ликвидирал СССР, тъстът му Живков е велик държавник и патриот, американците са империалисти и се месят във вътрешните ни работи, а „ако някой започне да ви говори за Европа, изберете най-голямата цепеница и му разбийте главата! Под път и над път, под път и над път: Европейските ценности, Евроатлантическите изисквания, Евросъюзът… Какви ценности, извинете!“..
. Такива са възгледите, които споделя с читателя „мемоаристът“ Славков. Здрави възгледи, формирани по резиденции и ловни стопанства в най-хубавите времена на зрелия социализъм…
В книгата може да намерите много откровено самохвалство, доста плейбойски масали, както и здрави псувни, но никъде няма да срещнете и ей толкова покаяние… При Батето няма покаяние дори за скандала с филма на Би Би Си „Да купиш игрите“, заради който бе шутиран от Международния олимпийски комитет. На тоя скандал Славков отделя две изречения и те са: „Не ме яд, че ме изгониха от МОК. Яд ме е, че не взех пари!“…
А пък мен ме е яд, че си загубих времето с тая книга!
Не се минавайте и вие!
П.П. Издателите от „Труд“ замисляли и втори том на „мемоарите“. А „мемоаристът“ Славков замислял десет тома. Така е, като не го осъдиха навремето – нито юридически, нито морално – сега ще ни се качва на главите, барабар с томовете си.
Михаил Вешим

48 мнения за ““Стършел” кастри – остров на свободата, но не като при Кастро”

 1. На зета на бай Тошо отдавна му видяхме кирливите ризи, не мога да разбера как може този индивид да получава трибуна по медиите? Нямам думи.

 2. За съжаление предвиждам, че книгата ще има някакъв успех. Повечето от българите, които в момента са на жителство в Бг са от тези имащи спомена за “Татовото време” и тях носталгията ще ги накара да я купят.

  Много малко от тези читатели ще имат достатъчно капацитет да зацепят, че това е било за тяхна сметка.

 3. Е, няма как. Като се “засякохте” с книгите, сега ще тръбят нависоко и надалеко, само и само да не се говори за РъБъ. Ами може и да не се говори много/в медиите/, но пък за сметка на това се чете. И то много. Резултати-на изборите.
  А дори и да бях решил да си купя книгата на Батето, с откъса на Иво съвсем щях да се откажа. Умен ход, браво!

 4. Трябва да си призная, че си купих и пърия том на Батето (наред с “Президент на РъБъ”). Причините са две – (i) И двамата с Г.П. са на ръба (Славков по отдавна) и (ii) за да знам какво става при врага.
  Разочарованието от Батето (очаквано) е пълно. Бозата в главата му се е прехвърлила и на книга и мисля, че Труд каквото продаде от тази книга, продаде. Вторият том ще е катастрофа, която бързо ще откаже Батето да “диктува” още мемоари.

 5. “За Бога братя, не купувайте!!!!” .. Сега е момента, тази фраза да обиколи страната. Или трудът на “Труд” да се отнесе към поредицата “какъв или какво НЕ ТРЯБВА ДА БЪДА”…….

 6. Колегата ми вече я чете книгата и ми разказа някои от нещата в статията. Но за разлика от “Стършел” ми препоръча да я прочета за да разбера как са си живели комунистите на времето.
  Отказах му с мотива, че няма да издържа повторна гавра от Батето, разказвайки ми, как са се гаврили ПО-РАВНИТЕ С РАВНИТЕ.

 7. Животът на Батето може да се нарече “реален социализъм”.

 8. Към Бат Илия:

  “Батето” се продава по линия на разносната търговия дори в кръчмите.
  Знам, че ще ми се вмени “завист”, но …благодаря, не бих искал такъв “келепир”.

 9. Чудесна статия! Браво! Уважение към автора! Имало значи и такива вестници у нас?! Аз пък мислех, че вестниците ни са все парцали…

 10. Г-н Вешим,както казват еврейте:
  Всеки народ се заслужава еврейте!
  Шепа ,сме оставените на “сухари”
  в охулен блог,когато ни уверяват,
  че България бере душа и кабинетът се нуждаел от помощ.
  Ако премиерът Ви чете и знае що е това на “Ръ бъ!” от И.Инджев,
  остава само да “внуши една волгинова волга” и за мен в ефира!
  Все ще сколасат,да ме немерят,макар и съкратен по “взаимно желание!”!!!
  Или да попитат Иво,как!!

 11. в момента, в който някой спомене това безполезно изкопаемо по прякор или пък като видя муцуната на батето на корицата на “книгита” и ми иде да набия някой от издателите! но това си е мой проблем… Въпросът е в “стадото”, дето реве , че няма пари, по цял ден псува , но нямаше как да не даде 7 лв. за “книгата”, която ще му е единствената прочетена /вероятно донякъде/ за следващите 4-5 г. напред… И може би ще я цитира пред английския си съсед…/четящите Вешим знаят какво имам предвид :)/

 12. Всичко сте казали. Смрад, гнус и отвращение-както казва г-н Грънчаров и за нас всички, че търпим подобна измет да бъде “елит”!

 13. В този случай не съм съгласен с Иво Инджев. За мен Батето – при всичките му кусури – е мъж на място, истински мъж, за разлика от сегашните. Преди да го хулят хората, нека се замислят дали наистина е било лесно да бъде зет на Бай Тошо. Всеки, който има дъщеря, да си помисли как би постъпил със зет си, ако той си позволи да се държи неподобаващо. След това да умножи получения резултат по, да кажем, десет (като за Людмила и Бай Тошо) и…
  Не съм съгласен и че Иван Славков е глупав или корумпиран, или сметкаджия. Никой не е пророк в собствената си родина. И в собственото си време, бих добавил аз. Едва ли ще доживеем ние с вас, уважаеми съграждани и съвременници, да чуем истинската оценка на историята и за Батето, и за Бай Тошо, и за Първанов, и за Станишев, и за всички останали. Иво Инджев е историк ;]

  Впрочем, възползвам се от случая да запитам дали пък случайно няма да направи едно национално турне и да намине към Пловдив :] Вече сме двама, които искаме да си купим книгата :]

 14. Към 09/06/2010 когато се говори как президентски спонсор плакал
  в съда,и за сведение на .И.Инджев,
  считано от 28.05.1996г.
  – едва сега – г-н президент,
  получих черно-на бяло,официално от кмет,съд и поп и т.н. !!!! какви трактори са му газили 15 години и разбирам плача човека…Въпрос на избор в живота и въобще на избори!
  Моите сълзи отдавна са пресъхнали,
  когато бях”франкофонин”,но сега
  съм..”very,very B r i t s h” също готов за “волг/ж/ски” изяви!!!…но препоръчвам на другарите,да кротуват и изливат гнева си на партийни събрания..То е ясно,че ако съм предпочел мълчание,явно е !!!Зл/о/ато!

 15. Батето е толкова пропито бунище, че дори на екрана да го видиш, ти става лошо от изпаренията които излъчва. Как го бацнаха в асансьора от Би Би Си. (Скритата камера имам предвид).
  И той е от тези дето трябва да поемат Вината зад Резетата.

 16. Свързвам образа на скота иван славков с датата 9 юни и знаете ли какво си мисля, колеги? Уа-а-а-а!- ще викнат комуноидите- този да не празнува! Ами да, другарчета, аз смятам тази дата за равна на Съединението по важност и историческо достойнство- да е честита! Първо ще кажа, че на тази дата преди 87 години отвратената от простаклъка нормална, градска, цивилизована и европейска България би яко ритника на селяндурската диктатура на простака Стамболийски. На рушветчията и курварина, който например плаща на придворните художници да увековечат трътлестата селяндура-негова любовница на банкнотата от 200 лв.! Как е възпял народът ли този „трибун”? Ами ето как:
  А пък Стамболийски, мамо, голям нерез беше
  И на всички си министри булките еб…еше!
  А как го е описал и пролетарският поет Смирненски? Убийствено, четете, другари, сатирите на Смирненски за народния „трибун” (между другото по доста качества (парвенюшка селяндурщина, безсмислено хойкане на държавна сметка из Европа, назначаване на некъдърни приближени, незнание на чужди езици и мучене пред европейските държавници напомня за гоцэ)
  Та некадърността на Стамболийски за малко не успя още тогава да ни направи я съветска република, я сръбска бановина. Ако не беше проф. Александър Цанков… У-а-а-а! – пак ще нададат вой- фашиста, кръволока! Веднага ги питам, а знаете ли, другарчета, кой е Крум Митаков? Ами той е главният редактор на списание „Български фашист” и лидер на хасъл фашистите в България- един файтон хора. До 30-те години проф. Цанков е социалдемократ, но и като лидер на Народно социално движение и депутат подписва писмото против екстрадирането на българските евреи- де го тука фашизмът и националсоциализмът, че нещо ми се губи?
  За това си мисля, когато казвам, че поне веднъж – на 9. юни 1923 г. самозабравилата се властническа простащина у нас е яла пръта. Днес времената са други, но ни остава поне презрението към онези уроди като иван славков, които могат да благоденстват само когато България е морална, политическа, медийна и кулурна кочина. Поне срещу това можем да се борим. Като Иво!

 17. Аз си купувам вестник “Стършел”. Препоръчвам го!

 18. Към пловдивчанина:
  Колко жалко,че само аз нямам какво да добавя,след като мълча за интересни спомени за него,съпругата,тъста му,шурея му и т.н. и десетки други исторически равни, или по-бележити от тях, на различни места на планетата!!!
  Но никога няма да смущавам нечий сънища или да подсещам кой какво и колко губи….в прединфарктни състояния….
  Ако четете блога на Иво Инджев,не от днес или вчера,ще видите и разберете,че има и правдиви оценки за много личности и периоди,което е заслуга на този журналист….защото с открити гърди напред ни вади от още по-тъмно място….
  Ето ме с името си и съм готов да говоря в Пловдив,където и както пожелаете, в т.ч. и пред най-нахъсана партийна публика на БКП!
  Всеки знае че съм бил в тази партия!Но съкратен като охрантел,
  отново съм безработен!
  Това е!Мили родни картинки другарю!
  В Пловдив съм бил като лектор от т.н. “Просветно дружество “Георги Кирков” в т.ч. и пред военни,които обичам и уважавам,не от днес!!!…Хората в блога разбират защо!!!

 19. До другаря с трите звезди (те по вашата система, другарю, са ст.лейтенант, та ако не е тайна за колко се подписвате на ведомостта при другарите от позитано/ дондуков 1 и 2/ симеоново?):

  Като верен боец на партията и ДС се държиш, другарю. Мирррно! За по-чест!
  Но какво дириш тук?? Иди си дочети алкохолните словоблудсва на любимия ти Славков, после помечтай отново за връщането на вашите времена отпреди 20 г., и накрая удари една влажна целувка на омазнения портрет на Сталин в кухнята.

  Марш оттук, другарю, бегооом марш!

 20. Батето е част от политико тарикатската чалга.Добре, че поне не броди по телевизийте с ромския оркестър.Иначе с интерес бих гледал ВИП Биг Брадър Фемили с участието на семейства като Бате Славковото и Жоржи Ганчевото.И дано до новия сезон Яне намери останалите 2\3 за създаване на 3 тата двойка финалисти.

 21. От години купувам само три вестника-Стършел,Седем,Про&Анти.

 22. Британски журналист пита шефа на “Панорама”(разбира се, че не мазнярската, бойковасилевска):
  – Чухте ли, че Иван Славков щял да Ви съди?!
  – Препоръчвам на г-н Славков да покани милеещите за спорта българи на националния стадион Васил Левски, да се събуе бос, да коленичи в центъра и да им поиска прошка!

  Дори Стоичков, Азис, Слави, Андрей Райчев и жена му Виза взети заедно не ме карат да се срамувам, че съм българин толкова, колкото мюхлюзинът Славков, когото покорната рая галено нарича “Батето”!

 23. Вестник Стършел е един от малкото, които могат да отговорят честно на писмото на премиера, дали се оказва натиск върху тях. И да е така, те не се поддават, но за сметка на това, здравите сили са им дигнали мерника. Като препоръчвам на Стършел да напишат материал със заглавие “Купете си тази книга”, предлагам на този форум техния апел:

  От доста време насам вестникът ни се сблъсква с негласния бойкот от
  страна на разпространителите, което доведе дотам хартиеният тираж да се изсипва изключително в София и големите градове, а да не достига до цели области на България. Големи разпространители започнаха да забавят и дори да спират плащанията, да свиват необосновано тиража, да опитват
  да ни смачкат.
  От днес започваме кампания за абонамент за електронното ни издание – абонирайте се – така ще стигнем до повече читатели, без това да зависи от решението, прищявката или конюнктурщината на който и да е.
  Всеки нов абонат за нас е нов приятел, всеки нов приятел за нас е нов съмишленик, всеки нов съмишленик за нас е още един българин, решил да даде отпор на войнстващата тъпота. Много сме, нека станем още повече!
  Всички обяснения как можете да се абонирате можете да намерите на
  страницата на вестник “Стършел” в интернет – http://www.starshel.bg .
  Бъдете здрави!

  Стършелите

 24. Обръщам внимание, че в България от много години има култ към тарикатите – това са хората, които се уреждат да живеят не много гот, а страшно гот без да бачкат.Върховния пример за тарикатлък е Иван Славков и никой на тази земя не е в състояние да го свали от този пиедестал. Това е българския народ – за Левски се сеща само в един ден от годината, през февруари, но във всички останали 355 дни той привежда глава пред подвига на Иван Славков както и пред останалите негови подгласници, които вече са доста и то със силни доказателства за успех.Съжалявам, но времето продължава да принадлежи на крадците и няма да се очудя, ако някои си пожелаят да го мумифират след смъртта му… ил поне да му вдигнат един бюст в Борисовата градина.Помислете си колко атрактивно, а и уникално за света би било ако се създаде една Алея на тарикатите…от благодарния български народ. Дори виждам местото й – канала на Перловската река от моста на Граф Игнатиев до моста на бул. Янко Сакъзов. Предлагайте имена – скулптори ще се намерят начело с министъра Вежди Рашидов.

 25. Каква колизия – две книги (на Иво Инджев и на правешкия зет), два коренно различни свята!
  Затова не се срамувам да се определям като осъзнат антикомунист.

 26. Интересно защо на г-н Славков му е било нужно толкова писане. Това, което цялата му прогресивна биография съдържа, е казано достатъчно ясно в едно изречение от героя на Петър Слабаков във филма “Самодивско хоро” (Георги Мишев): “Тоз’ социализъм тъй го разбирам аз – всеки да си построи личния социализъм, онзи, големия, няма къде да избяга” (следва типичен смях).

 27. Е, г-н Инджев, този път не сте в десетката 🙂 Знаещите отдавна се ориентират и спасяват със “Стършел” и с достойната позиция на нормални българи – тази на стършелите – и Вашата.Здраве и успех за всички ви!

 28. Стига обиждахте бе! С какво сте по-добри от него щом храните и плюете наляво надясно като обезумели кучета? Славков може да е всякакъв, но нарича нещата с истинските им имена и кой от Вас тука, ако е бил на негово място по онова време би се занимавал с нещо сериозно? Същото щяхте да правите и вие всичките, които сте тука. Винаги ще има хора, които живеят такъв живот, независимо дали са българи, шотландци или каквито и да е. Вместо да се лаете по И-Нет сайтове, вървете си намерете някаква работа, която да ви носи достатъчно пари, за да се отървем от мозъчните ви напъни, че току виж се получил някой срамен звук. Когато народа изземе функциите на институциите се получава 1944 година и летящ старт за най-големите тапири, мързеливци, дървени философи и използвачи. Сега пак натам сме се запътили.

 29. Добрева,все пак,какво искаш да кажеш,нещо като нищо,само да си тренираш мускулите на пръстите.

 30. Това, което казва николай Христов, е самата истина. “Стършел” е единственият вестник, който винаги купувах, но не и сега – поне от половин година вече не се намира и в Пловдив!!! Жената от будката до офиса ми обясни, че разпространителите не го доставяли, защото няма интерес, точка по въпроса. Аз няма как да обикалям града да го търся…., много ми липсват стършелите.
  Колкото до Батето – най-долнопробен извратеняк и циник – едно от лицата на долнопробната ни комунистическа върхушка – аз го виждам като човекът, официализирал чалгата в България…. и няма защо много много да се чудим, че обществото днес е напълно деморализирано. Но най-отчайващото за мен в момента е фактът, че този абсурд продължава…………..

 31. “Мемоарите” на оперативно интересното лице Иван Славков, не бих ги взел дори да ми ги подаряват, камо ли да ги купя и чета. Четат се мемоари и автобиографични книги на ЛИЧНОСТИ, а не на деградирали, алкохолизирани типове.
  По-горе някой е написал, че оп.ин. лице Славков е “мъж на място, истински мъж” и “дали наистина е било лесно да бъде зет на Бай Тошо”. “Другарю”! Нали ако той не беше “зетя”, само за една малка част от простотиите които е сътворил, щеше да бъде въдворен на съответното място.
  Прав е колегата който е написал “в България от много години има култ към тарикатите – това са хората, които се уреждат да живеят не много гот, а страшно гот без да бачкат” и т.н. Аз бих добавил: или имитиращи дейност, заемайки “синекурни” длъжности и постове, осигурени им от партията кърмилница, дъртата проститутка БСП(к).
  Лицето Славков, Иван е интересно и от медицинска гледна точка, както е препоръчал М.Вешим:”Освен ако не искате сами да се уверите, че системната злоупотреба с алкохол се отразява на мозъка.”
  За съжаление, както е заключила Росица: най-отчайващото е факта, че този абсурд продължава…

 32. в.Труд отдавна не е никакъв фактор-тиражът му от 300 хил се сгромоляса на 30-40 и от тях половината връщат за претопяване.Само благодарение на Кр.Гергов го четат всяка сутрин по ТВ правейки му реклама,но реално почти не се продава.Е,все пак повече от стенвестника”дума”.

 33. Защо се защитава човек който освен че е пълна илюстрация на неморалност и парадира с това? Ползвал и доил системата с всичка сила. Той не е просто циник. Той е най-висшата форма на комунизъм така както беше неограничени права и възможности за 5% -10% и безправие и лишения за останалите.
  И сега и тук има хора които го хваля. това същите тия търтеи дето живяха добре и без напън. Защото професията им бе “да обичат комунизма” и да го славят естествено.
  Долнопробници които искат да превърнат в пример едно махленско нищожество и тарикат, чийто единствено достойнство е че е свалил царската щерка. Свалил, а не дори оженил се, защото съм работил в ТV и знам добре че се изказваше отвратително за жена си. Не го упреквам че не я е харесвал. Не е първият оженил се по сметка или отегчен, но само един простак плюе пред хората.
  С хваленето му искат да изтъкнат че всички “ценности” на комунизма са се завърнали.
  Не окаяници, най-важната ценност на комунизма бе страхът. А той свърши. И затова не сте просто жалки и смешни. Щастлив съм, че някои идиоти ще я купят тази книга. С това те ще налеят пари на същите боклуци зареди които са живяли в ограничения.
  Всеки си има Богове и идоли. Явно за някои това са изплавалите по онова време махленски лайна!
  Браво на Инджев, браво на Вешим!

 34. Май ще напиша нещо много страшно, но като човек лаик в тази област ми се иска да попитам не е ли необходима някаква цензура или самоконтрол за такива книжки и книжлета.Поне като иска някой да е чак толкова откровен да има някакво изскване да е малко редактиран, че да не е всичко чак толкова просташко.След като издават книга на Батето, която очевидно е изключително важна, защо свалиха плаката на Азис(този невероятен хубавец).Относно това, че страха от комунизма е свършилда така е, но дойде по-голямият страх, страха от простащината, която се прихваща по-лесно от болестта комунизъм.Страха от това, че Биг Брадър е в къщите ни и няма отърване.Да браво на Инджев, ама май го оставяме сам да се бори с всичко това.

 35. Ами така е, като не може да имаме един символ на прехода от нивото, например на Вацлав Хавел, ще имаме два за компенсация – и двамата батковци – Батето и Бат. С единия легитимирахме тарикатите, като почнеш от баш майсторите и стигнеш до зетьовете. С другия, ги пренесохме и в градския фолклор загъмжал от изкопна техника и обитатели на подземния и подводен свят. Въобще, класика на прехода. Тръгнахме от тарикатлъка, минахме през голямото нищо и стигнахме до чалгата. А на входа и изхода му, както и при далаверите на аверите, стои по един батко. И това ако не е роден принос. От огняро-интелигентско дередже го докарахме до тарикатско-чалгаджийско. Еволюция брате, по български!

 36. Гледах интервюто на “Батето” в предаването/мисля че беше на Волгин/.1.Докато има медии,които канят такива събеседници,те ще продължават да ни се друсат на главите/дане би поведението на Б.Борисов спрямо журналистката от НТв да беше проява на различен от този на Славков манталитет?/.2.Батето заяви,че нямало да прочете творбата си/голям майтап-ако и четенето му е като писането/,обяснимо е.3.Диктувал мемоарите си.Че един алкохолик е естествено да не може да пише ръката непрекъснато трепери,и написаното ще изглежда като запис на сеизмологичният център .

 37. Posted by Някой | юни 10, 2010, 8:49
  Не сте разбрал, анонимко! Мъчно ми е, че един хрантутник на цялата нация и се изхрачи в лицето(и в моето, защото и аз съм плащал сметките му) пред цял свят. Хората от МОК го изхвърлиха като употребен презерватив, а такива като Вас го “целуват”!

 38. Някой,ти взе жълтата фланелка,въобще познаваш ли Славков,имал ли си контакт с него,виждалил ли си наживо как се държи. Това е феноменалния простак на комунистите,те,нямат втори като него и не може да имат. Това,че е бил зет на диктатора-мръсник е само допълнителен щрих към портрета му,природата му си е идиоткса. Той,дори да е бил и зет на няко крал,пак същия простак ще си е. Клоуна на политическо-мафитския живот Жорж,като е живял сума си години в Щатите и на Запад,какъв е,пълна шушумига и подлец. И той ли ти харесва. И той ли назовава нещата с точните им имена.

 39. Винаги съм намирал “Стършел” за остров на свестността в българската журналистика. От една страна – поздравления на колегите, че се държат и продължават да работят. От друга – тъжно е, че десетилетия минават, а островът си остава остров, и дори май намалява. А ми се иска да го видя уголемен.

 40. Антонов,засега в ККБ се уголемява само дивотията,определено си прав,че чистите островчета на разбудените хора намаляват. Колко са журбалистите,които акалмираха появата на книгата на Г-н Инджев. Шушумиги и охлюви са,почти всичките.

 41. “Не е важно книгите да се четат, важно е да се купуват” Цитатът е лично на любимият пример за подражание на старши лейтенанти и вся остальная сволоч. Ами който иска акъл от един наглец, изплюскал всичко за плюскане от социализЪма, да му следва съветите. А с парите, които можех да дам за двата тома на батето, що пък да не си направя абонамент за Стършел…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.