Медиен гаф на медийния феномен Борисов

Слушах и гледах Диана Дамянова в едно ранно телевизионно предаване на 9 юни, в което тя буквално обяви за гениален ( точно “гениален” каза тя – дори и да влагаше лека ирония, водещият съучастнически не я репликира) премиера Борисов. Тя има служебното задължение да се грижи за премиерския имидж ( в превод – да изглежда добре пред публиката). Дамянова, възхитена от уменията на своя началник да обръща в своя полза упреците на противниците си, ще трябва този път доста да се потруди, за да защити тезата си за гениалността на шефа.

Малко по – късно, пред друга телевизия, Борисов не се представи особено гениално. Озъби се на репортерка, говорейки й ( в неговия си стил) на “ти” през зъби и през рамо: “точно на тебе ли ще ти кажа”. В смисъл, че има нещо лично срещу нея по въпрос, който тя му задава без никаква агресия, но по повод водещата новина на деня за предстоящото поскъпване на живота като производна на скока в цената на природния газ. Как се връзва това отношение с грижливо градената представа за Борисов като фен, приятел, съмишленик, закрилник и изповедник на медиите, които винаги са готови да му дадат думата да каже каквото си пожелае?

“Нова телевизия”, която излъчи репортажа за тази ”дреболия”, припомни как груби реплики са стрували скъпо на политици в САЩ и във Великобритания, където лейбъристите получиха тежък автогол на изборите от собствения си лидер Гордън Браун, изобличен от медиите да ругае една домакиня заради зададен от нея неудобен въпрос.

В България няма нищо великобританско, а САЩ могат само да бъдат сащисани от подобно премиерско поведение. Добрата новина е обаче в това, че една телевизия с достъп до широката аудитория се осмели да защити своя репортер ( и медийната си чест, при цялата условност на това определение). Защото не спести факта. А можеше – всички останали медийни свидетели на случката щяха да си траят на принципа “ това е реклама на конкурентите”.

Някой трябва да каже на Борисов, че да си на “ти” с медиите не означава, че трябва да им говориш на “ти”. Умилкването на журналистите пред властта доведе дотам, че вече публично им подвикват като на куче, което не е никакъв пазач, а “влачи, но диря няма”. Изключението, демонстрирано от “Нова телевизия” чрез излъчването на сюжета, е интересен прецедент. Заслужава си да се проследи неговото развитие.

42 мнения за “Медиен гаф на медийния феномен Борисов”

 1. За съжаление този човек не е никакъв феномен, а е един най-обикновен простак в премиерски одежди. Колкото повече българи достигнат сами до този извод толкова по-добре!

 2. Бат Бойко си е Бат Бойко! Пожарникар, каратист, кадър на школата в Симеоново, бодигард на Тато и Симеон Горския. Полицай, лафаджия, ненаситен за медийно внимание и всенародна любов. По съвместителство – политик! Отнася се със симпатия към светлото минало, флиртува с носталгиците, националистите и е популист до безсрамие. Няма ясна политическа позиция и ценностна политическа ориентация,която би го определила къде е в политическото пространство. Не е десен, но не е и ляв. Не е твърдо прозападен,а по-скоро декларативно европейчещ се! Уж иска да скъса унизително слугинските ни отношения с Москва, но пак на думи. На практика сал един Дянков не стига! Репчи се наляво и надясно.Ръси закани и заявява твърди намерения. На практика обаче е хлъзгав, уклончив и колеблив спрямо политическите си противници,ако усети по-сериозен отпор. Прилича на каратист,който избягва по всякакъв начин преките сблъсъци за сметка на демонстрация на техники и упражнения. Бойко не обича да се бие! Бойко предпочита да играе ката! За предпочитане пред огледалото. И задължително с публика. Добронамерена. Аплодираща. Възхитена.
  На фона на всичко това се пита той ли е алтернативата спрямо Станишев, Първанов, Доган, Волен и Янето? Отговорът е тъжен, но неизбежен – Той е! И вината е основно в единствената прозападно ориентирана и последователно демократична политическа формация с ясна дясна физиономия,която упорито и последователно се превърна в електорален лилипут със затихващи функции. Оцветена е в синьо и знаменосец и е един от най-мразените политици на прехода,който така и не разбра,защо срина доверието в себе си и своята партия. За което се разсърди на народа и журналистите,но след това се разцепи,клонира и самовъзпроизведе,като единствената дясна алтернатива.Не му пука,за дясното а за егото. И на неговия фон Бат Бойко е симпатягата на електората и единствената алтернатива на лошите! Какво е виновен тогава човека? Хората го искат и харесват. Имат го!

 3. Забелязвам, че „Нова телевизия“ показва учудващо свободомислие и в други случаи, особено Иван и Андрей, които ,очевидно, не желаят да си траят и да играят в хорото на „националноотговорните“ медии.

 4. Този клип и държането му показват много, твърде много. Ето как един въпрос е в състояние да разруши медийната аура на Първанов, за който той и мутренските кръгове около него изпотрошиха луди пари, плащайки за това за това да бъде представян какъвто не, а именно, че е “милеещ за България”, “кротък”, “хрисим” човечец, “на буболечката сторващ път”, “кристално честен”, дори “безобиден” и “общо взето приемлив нормален политик”.

  А той всъщност е една овластена безскрупулна политическа мутра, досущ такава, каквито са и другите ни мутри: медийните (да не споменавам имена, но все пак едно ще спомена: Слави Учиндолский), “бизнес-мутрите” (все приятели на Първанов, олигарсите, такива като Гергов, Кюлев и пр.), съдебно-прокурорските ни мутри (много са, цял легион са, затова и съвсем нямаме правосъдие!), кои ли не мутри, овладели и диктуващи нещата във всички сфери на живота у нас. Та Гоце е един от тях, той е нещо като тяхна еманация, символ, квинтесенция, апотеоз…

 5. Ще извадя от контекста само това за скокобразния начин на живот и бих попитал фърст министър до кога ние влечугите в Ръ Бъ ще живеем скокообразно.От скок на горива, през скок на ток и парно до скока в дълбокото.И ако може отговора да не е от типа “точно на тебе ли ще кажа “ понеже не съм журналистка-репортерка.

 6. 1.Ще Ви отговоря точно,ясно и загрижено,но винаги ще си остане и Ваша лична, и задача на Съдбата.
  2.Без да уточнявам с тежък кемер от поразителни факти от Историята,след като претеглих и столетия и хилядолетия,Ви казвам,че наред с други,само Нелсън е ударил направо страхоната “армада” или “вълна”,
  например…но Линкълн е предпочел,да не си отваря друг фронт когато в касите на капитансктите каюти на руските императлорски кораби на кей в нюйоркския залив,вероятно е имало и по-интересни секретни заповеди на Александър II…..
  3.Дарданелите провалиха Чърчил,
  Солун бе зла орис за български цар,но всичко е в умението да изчакваш и чакаш…
  4.Дали външна министър ще танцува румба или на друг,ще слагат пластове грим,не ме интересува кои са гримьорите!!!.
  5.Тези дни пих кафе със сок за 0.90 стотинки,изчаквайки писмо за действия на “екзотици” още от 1996 г. и Росица е свикнила да връща 0.10 стотинки,защото хората изнемогват,както и малкият й внук,който разбира баба си,само когато му разкаже уроците със свои думи…
  Отсреща да кефемашината се мъдри копие от музейна снимка на съратници на Левски и дарители за килийното училище…и вече се знае преди ноемврийски избори,на друго място,където разбират как да говорят с ловци на миди,ако могъщата Бритиш Петролиум
  ….посегне на хляба на децата им…
  Е n t i e n d e? защо ефектният израз къде кого ще срита един мулат е разбираем!!!и хваща дикиш

 7. Браво г-н Грънчаров.Бях чел този”отговор”,но съвсем друго си е на видеозапис.Отговърът бе желязно комунистически-все едно не са го питали за “съветника”му Кюлев.Уникат!

 8. На мен не ми изглежда докрай достоверна внезапно пламналата любов на Нова към истината, верно е добре случката да се проследи в развитие, за да се види има ли подтекст. Пък и смелостта на Нова в случая не е безгранична, няма сблъсък на тези по същество, те просто казват, че обноските на премиера не са аристократични…с това самият той кокетничи… Така че, вероятно ще бъде отнесено в графата “дребни недоразумения”. Във всеки случай изглежда професионално, че медията застава зад репортерката си.

 9. Г-н Инджев, поздравления за книгата и за блога! Правя го чак сега, въпреки че ги чета с огромно удоволствие, защото имах разни мои си съмнения.

 10. За мен ББорисов СИ ОСТАВА НЕКОМПЕТЕНТЕН и затова вече се забелязва, че България губи позиции в мвждународен план. За да може той да е добре е готов да нанесе удари на най-приближените си хора.
  Освен това имам информация, че в приемна НА ГЕРБ в провинцията са били извикани по ПОРЪЧКА БТВ, Нова и още една кабеларка.
  Да не забравяме, че и двете телевизии са били извикани в едно и също време, а иначе са конкурентни.

 11. Драги колеги,отговорите Ви са тези,които и Иво,предполагам не е и очакал,но са плод на усилията му за събуждащо се общество.
  Въпросът е кардинален,не заради “мое Смирено Високо Преосвещенство”,а защото за Западна Европа с такива съюзници,
  следващото десетилетие,няма как
  да не бъде,обречено дори и с понапудрени нюанси на отречени напъни,тъй като на сълзи,освен Москва и чичо Сам също
  не вярва!

 12. Това поведение на премиера е следствие….

  Преди време, същата журналистка зададе въпрос на Борисов “Какво беше менюто…?” – след като той се беше върнал от среща на високо равнище на която е имало официална вечеря.

  Въпроса си беше жива обида – какво да му задаваме на този тъпак въпроси от държавно значение, я да го питам какво е ял, да се посмеем всички.

  Много умно- няма що. И сега се сърди умната журналистка, че и се отказва отговор.

  В България, освен съдиите, журналистите са другата шайка която не търпи критики.

  Ама с интернета ще се наложи – тъпи сте и сте примитивни български журналисти.

  А Борисов, вместо да отговаря на простака като на простак, ще го посъветвам просто да мълчи, трудно се свиква но е много ефектно.

  По време на мълчаливата пауза, задаващия въпрос – премисля собствените си думи – и поема собствената си отрова.

  Христос го е правил, ще го направи и Борисов.Господ е с него.

  А умниците в България ги видяхме докъде ни докараха.

  Инджев, концентрирай се върху Първанов и ако намериш повече доблест – към Доган.

 13. ЕДИН ТВ ЖУРНАЛИСТ НЕ СЕ СЕТИ ДА ГО ПОПИТА,ЩО ТАКА БЕ РАПОН,ТО ВЕРНО ЧЕ ПОВЕЧЕТО ПАДНАХТЕ В НЕРАВНАТА БИТКА АМА ТАКА АКО ПРОДЪЛЖАВА НЕ НИ ОЧАВА НИЩО ДОБРО.

 14. Напълно нормално си е говоренето на “ти”.Той (премиера) използва доста често често “аз” и вероятно от там идва и говоренето на “ти”.Друго щеше да е,ако при съобщаване на “успехите” на правителството,казва “Ние” направихме това или онова.Тогава ще се получи и обръщението “Вие”.

 15. Какво става с “Нова”? Там беше и интервюто на Иво Инджев във връзка с издаването на “Президент на Ръ Бъ”, сега това… Учудвам се. Приятно, разбира се.

 16. Ами май на Бате Бойко му е простено всичко, той е на ти с всички нас, той е на ти с държавата, просто защото той е държавата, защото на българина му е хубаво някой друг да му е държавата, някой друг да мисли вместо него е най-сетне се появи този, който е Аз-държавата.

 17. Някой спомня ли си как госпожа Дамянова един ден разказваше пред камерата за благодеянията, които в минали времена й направил проф. Кръстю Петков. Как я срещнал на улицата и я поканил да запише редовна доктурантура, та да може да се грижи за детето си и как тя, разбира се, не написала дисертация, но си поживяла като докторант и т.н. На кой ли гръб си е поживяла? По делата им ще ги познаете и по случайно изпуснатите думички пред камерата. О, времена…

 18. И американските президенти винаги говорят на ТИ и не защото YOU e ти и вие.Нека това да е проблема на Борисов.А на такава “журналистка” американски президент би отговорил още по пренебрежително,нещо от рода на”ти пък какво правиш тук”.Както гоце не е свещенна крава,така и журналистите не са.

 19. до Комитата:
  на мене държанието на Иван и Андрей ми прилича на поведение на конкуренти на Слави, единия плюе упорито ББ(не че не заслужава), а двамцата основно Гоце(а той си “реве” за критика) .. и тук-там ББ, ама така .. гъделичкат го само.
  и препоръка към г-н Инджев: няма да е зле да се сложи “reply” бутон за коментарите и отметка за по-нататъшното им следене.

 20. Хе-хе. Не съм гледала точно този “гаф”, ама като знам какви “журналисти” има…
  ум да ти зайде какви въпроси са в състояние да сътворят тези персони. Па като е журналист – какво – да не е получил разрешение да дрънка глупости постоянно? Че и да изисква да се дава смислен отговор на тъпизмите, дето ражда!? Хайде, холан, има журналя, дето долу-горе умеят да списват някакви статийки, ама това, за което пишат – много не отбират от него.
  И каква е тая специалност, по която се обучават – журналистика – това трябва да е като квалификационен курс към някоя ОСНОВНА специалност. Щото.. да си интригант – може и без да си учил специално за това.

 21. KOSTADIN дава най – точната оценка за нашият вожд. По точен, ясен и синтезиран анализ на характера на министър председателя и политическите настроения на българите не съм чул, чел и видял. Поздравления

 22. Б.Б. стана кмет, за да га дават по телевизора.Затова стана и премиер(е, направи партия за тази цел).
  Тези , които са му осигурили медийния комфорт, берат вече плодове
  – получват съответното(заслужено?) отношение.

 23. Ех, знаехме си го! Всички са маскари и само Иво Инджев е целият в бяло. Аман бе Инджев, аман. Как за никого една добра дума не ти се откъсна от устата.

 24. Гледайки репортажа на Н.Т.по повод новината на деня”Повишението на цените на природният газ”за пореден път бях стреснат от просташкото поведение на Б.Борисов спрямо журналистката”посмяла”да му постави въпрос по темата.Тук не става дума за това ,че този ПРОСТАК се е обърна към нея на “ти”,/всякакви аналогии с английския език са просто неуместни/,а за презрителното му отминаване с прехвърляне през рамо на споменатия отговор.Такова поведение,публично,не са си позволявали никои от комунистическите лидери ,пък предполагам-и никои от хората със “синя кръв” в БГ и другаде/може би изключение в това отношение прави сама Фердинанад Кобург Гота/.Впрочем,Б.Борисов бе избран от българите/без мен/,тъкмо защото до този избор ,той даваше добре да се разбере,какъв е манталитета му!А такъв манталитет се харесва от мнозина,зомбирани директно или по наследство от комунизъма!!

 25. До Иван Христов:

  Аз бих и отговорил така:

  – журналистка: г-н Премиер, какво Ви е мнението за предстоящото поскъпване на живота като производна на скока в цената на природния газ?

  – Борисов: Менюто за вечерта беше хайвер от сьомга, а за десерт крем карамел.

  😀

 26. Аз малко като в защита на бат Бойко.

  Дали да се захапваме с него в жестока борба или да да му дадем шанс при всичките му недостатъци.

  Мисля, че в случая проблемът не е в ББ, а във въпроса – Ако искаме да го изтирим от власт, кой друг бихме искали да го замести ?

  И ако няма отговор на този въпрос, а аз мисля, че няма, то не излиза ли, че скачайки срещу ББ, скачаме ЗА всички други за които най-много се говори в този сайт – Гоце, цар, Серго, Доган.

  Самият г-н Инджев в своето интервю по Нова каза, че вече не смята, че ББ е тайната ракета носител на червеният спътник (с други думи разбира се).

 27. Абсолютно точен анализ на Г-н Инджев за “ти”-то на Министър-председателя на Р.Б. Миналата седмица се получи нещо подобно в студиото на една тлевизия,където водещата зададе на един от гостите въпроса “Г-н …,Вие сутен ли сте?” След няколко минути,явно недоволна от разговора с госта,зададе още по-силен въпрос:” Ама ,Г-н …,Вие параноик ли сте?”. След това, изключително високо ниво на гостоприемнство,останах с впечателенито,че ТВ-студиото е кабинет на психиатър-аматьор и изключих телевизора. Иво,какво би казал ти, гледал ли си това интервю и смяташ ли за нормално една журналистка(хост), да задава такива въпроси на друг журналист(гост). Не го считам за колегиално такъв вид отношение между журналисти.Аз, ако бях на негово място,щях да стана и излезна от студиото. Ами,ако госта беше казал,”да,много съм суетен и голям параноик съм”,какво щеше да стане. Българския цинизъм е повсеместен.

 28. Гари,нещо като излагане се забелязва в коментара ти,изглежда не познаваш добре американските президенти,не ги унижавай така.

 29. Благодаря на Г-н Грънчаров за пуснатия клип. Не бях виждал скро интервюирания,ама той бил съвсем пропаднал,той е за лекар,вижте погледа му,и движенията му,гласа му. Не бива да се подиграва никой с него,явно са налице сериозни здраволосвни проблеми.Само състрадание към такива хора,пардон, комунистите….

 30. Всъщност чак сега се зачетох и забелязах, че Kostadin е казал доста по-точно от това, което аз по-горе казах.

  Само, че мисля, че той влезе твърде рано и твърде непотготвен срещу организираната престъпност. Първо защото още не си е заформил място в политическата среда и второ със съдебната система чийто членове са си сформирали групички “ти на мен, аз на теб” още от преди далечната 89-та правосъдие не става. Те че пиха по едно кафе с престъпниците и си ги пуснаха по живо по здраво, пиха. Е, поне малко се озаптиха.

  Да, де знам, че големият зор е да изстрелят догодина Цветанов за президент ….

 31. Президента колко пъти се обръща наляво (замисля се полза логическото полукълбо) т.е. опитва се да измисли нещо, какво да каже. А останалото, ами какво да кажа не го догледах, че почва да ме хваща срам – това е президента и народа го е избрал.

 32. И моите поздравления към Костадин. Споделям анализа му, особено в частта за «катата» на Бойко. Работодателят му се снишаваше пред нападението, а този само го маркира. Напомня ми за едно шоу за борците от преди промените на Миодраг Иванов. Героят му, докато се изповядваше, че ранъта праи борбъта и затова се борил за ранъта, непрекъснато следеше дали втора камерка лови профилът му в кадър.

 33. А бе г-н Крантов, защо не се … разкараш от тука!

 34. Pochti ne moga da povyarvam, che dnes Ivo Indzhev e “nameril” povod i toi da priglasya na anti-Boyko Borisovtsite!? Na onezi krugove i hora, koito imat mnogo seriozni prichini da leleyat provala, i to proval chas po-skoro i na vsyaka tsena, na tozi Premier i negovoto pravitelstvo. I to koga? Kogato, vupreki obektivno tezhkata vunshna i vutreshna kriza, vupreki vse po-zloveshtite “prognozi”, dori zaklinaniya, na “nevinnite zhertvi na politseiskiya i sledstven proizvol”…tuk, makar v skobi, ne moga da ne otbelezha, che istinkata razvruzka za kletata ni durzhava she nastupi edva kogato kum voplite za proizvola na tova pravitelstvo se dobavi dumichkata “sudeben”…Da, vupreki otkrovenite luzhi i dobre stukmeni kapani, vupreki pulnata mobilizatsiya na znaini i neznaini profsayuzni i drugi deyateli, vupreki vsichko, obiknovenite bulgari nai-setne zapochvat da vizhdat realni znatsi za nachaloto na kraya. Dulgoochakvaniyat krai na obidnite, napravo podtiskashto unizitelni 20-godishni “uprazhneniya”, povecheto ot koito lovki igri, na upravlyavashtite ot vsicki segmenti na politicheskiya spektur. Sega, kogato, za purvi pat sled 1989, yasnite nachalni zayvleniya sa posledvani ot veche 10-mesechni korespondirashti deistviya, kogato ima i greshki, no grehovete sa znachitelno po-malko, kogato pochti ezhednevno stavame svideteli na tolkova mnogo golemi, a i malki no mnogo znachimi* neshta za koito sum sigurna, che journalisti ot ranga na Ivo Indzhev ne mozhe da ne zabelyazvat. Vazhno e, che ima korektsii, che e nalitse bezpretsedentna za Bulgaria, dori prekalena, komunikativnost na pravitelstvoto spryamo mediite i redovite grazhdani. Vazhno e, che ima chuvaemost, ima raboten rhythm, ima ton davan ot Borisov prez vsichkite mu, veche poveche ot 10 godini vuv vlastta….Bez pretentsii za genialnost, no s garantirani “symptomi na habitualen rabotoholism”, kakto biha go definirali spetsialistite, tozi chovek pravi dobro vpechatlenie dori samo s tova, che na pozdrava “dobro utro” ot vodeshtite v 7.30 ili 8 sutrinta, otgovarya s “dobur den”….Znaem, che pokazatelni mogat da budat detailite, koito sa chesto po-krasnorechivi ot koito I da e dobre rezhisiran i izdurzhan vuv vsyako otnoshenie etiquette, PR, protocol i prochie. Nyama da dosazhdam s vnezapno obzelata me pisacheska logoreya. Shte kazha samo, che az, rodenata v sredata na minaliya vek nepopravima skeptichka, apeliram kum zdraviya razum na vsichki pochteni bulgari. Molya vi da opitate kato men i da povyarvate kato men, che dokato e oglavyavano ot, razbira se, ne-genialniyat, no reshitelen i ubeditelen, nyakak po samuraiski zvuchasht i izglezhdasht premier, nyama da ni podvede…Tozi pat shte uspeyat da sprat svobodnoto ni padane v propastta, do RaBa na koyato ni dovedoha anti-Boyko Borisovtsite. Vyarvam, che vupreki maximata “justice delayed, justice denied”, bulgarskoto zakusnyalo pravosudie shte se sustoi. Tryabva dori nmnogo ot nas da ne go dozhiveyat. Tryabva, v imeto na 5-te detsa na vse oshte uvazhavaniya ot men Ivo Indzhev, na moite 7 detsa i vnutsi, na detsata i vnutsite na vsichki is-tin-ski bulgari. Zaradi onezi, koito prez lyatoto na m.g. glasuvahme PROTIV beznakazanostta pri razgrabvaneto na Bulgaria,ZA ideyata ili proekta GERB, koito otuzhdestvyavame s choveka Boyko Borisov. Zaradi tezi, koito prez tova lyato, a i prez tezhkite sezoni, koito ni predstoyat, yavno trudno shte preodoleyat veche inertsionnoto si, no opravdano, nedoverie kum vlastimashtite. Molya se da sum uspyala, malko ot malko, da predam chast ot kurazha, turpenieto i vyarata, koito si misleh, che okonchatelno sum izgubila. Synergiyata e dokazan nachin za po-ponosimo preodolyavane na nai-nepreodolimi prepyatsviya. Sred poleznite klisheta e tova, che zaedno mozhem mnogo poveche. Mislya, che dokazvaiki silata na natsionalniya ni potentsial, shte se pochustvame po-dobre i, s opravdano samochuvstvie na istinski evropeitsi, shte mozhem da nastoyavame da budem zachitani kato takiva. Nakraya, izpolzvam sluchaya da blagodarya na Ivo Indzhev za toku-shto izlyazlata mu dosta dobra kniga, za chudesniya IVO.BG, kakto i za drebnata mu dneshna provokatsiya, ochevidno ne samo spryamo hora kato men. Pozvolyavam si (1) da povtorya edno ot komentarnite izrecheniya po-gore: А умниците в България ги видяхме докъде ни докараха. Инджев, концентрирай се върху Първанов и ако намериш повече доблест – към Доган….i (2) da napomnya, che zvanite lichnosti, sred koito bih postavila i Indzhev, sa poveche ot prizvani, osobeno vuv vreme razdelno kato dneshnoto, da ne tursyat teleto tam, kudeto ne mu e mestoto. Povodi, izsmukani tochno ot ekrana na edna, za sazhalenie, zatunala v losh vkus, chalga, poshlost i kakvo li ne televiziya, povodi vinagi shte se nameryat, stiga da budat poturseni….Nedai Bog, kato zayavka za uchastie v anti-Boyko Bortisovskiya hor, ne-tvorcheski kolektiv sustaven samo ot mnogo vinovni ili strashno nekadurni pevtsi, ot negramotni ili nevezhi klakyori. Ne moga, a i otkazvam da povyarvam, che Ivo Indzhev ne gi e razpoznal ili ne znae, che tehniyat vse po-zasilvasht se ne predveshtava nishto dobro. Za nikogo!

 35. Любезний г-не инж. Лазар Маджаров

  Какво значи “Такова поведение,публично,не са си позволявали никои от комунистическите лидери”? Не много отдавна бившия премиер Станишев си направи удоволствието да посрещне официална делегация с репликата: “Здравейте, циркаджии”. Или той не е комунистически лидер, може би?

  Погледни и собствения си пост: “просташкото поведение на Б.Борисов; този ПРОСТАК”.

  Не разбирам претенциите ти, човече. Добрите взаимоотношения са двустранен процес, не мислиш ли?

  В този ред на мисли съм напълно съгласна с Балтимор. Има добра българска поговорка – каквото повикало, такова се обадило.

 36. Има ли място в журналистиката за чувства и емоции?

  Работата на журналиста изисква умения и знания в различни сфери. Значителна част от тях са в сферата, с която се занимава самият журналист – доколко е наясно с характеристиките на проблема, възможни хипотези. Освен това, журналистът трябва да има познания и за самите институции, за процедурите по вземане на решения и т.н и т.н.

  Има и едни други умения, които журналистите е добре да притежават – възможно най-ниска степен на емоционалност, от която да се прокрадва съмнение за някакви симпатии или някакъв вид нетърпимост. Същото важи и за политиците в случая, но да не задълбочавам темата в стил „Кое се е появило по-напред – яйцето или кокошката”.

  От репортажа се прокрадва нотка на съмнение за проява на емоционалност на въпросната журналистка. Възможно е в конкретната ситуация г-жа/г-ца Цънцарова да се е почувствала обидена или пренебрегната спрямо останалите журналисти. Това може да е породено от въпрос, зададен в неподходящ момент – сигурно по-опитните в интервюирането са попадали в подобна ситуация, неподходяща за задаване на въпрос поради субективни или пък – обективни причини.

  Надявам се, че журналистите от Нова телевизия, които са сред първите телевизионни медии, не използват възникналата ситуация, за да спечелят повече зрители. Ако е така, това не показва добрите им намерения и техните качества в никакъв случай.

  Благодаря за вниманието!

 37. До костадин: Много добре казано и анализирано, от Вас. Браво! А дясната алтернатива сега се гради нарича се Гражданска Инициатива Справедливост. вижте на ввв.справедливост.нет

 38. Костадин,
  с по-лесната част от анализа, касаеща това дали Бойко обича и предпочита да се “бие” си се справил перфектно, и аз силно я адмирирам.
  Но защо не приложиш същия подход и към втората част, като се позовеш на факти от реалността, или там се чувстваш по някакъв начин персонално засегнат.
  Предлагам ти да пробваш пак, но без да влагаш толкова лични емоции.
  А за Иво Инджев – просто без забележки. Поздрави

 39. Фактът че Бойко Борисов често и лично отговаря на въпросите на журналистите е показателен за някакъв вид смелост и свобода. Защото имахме премиери, които си бяха назначили говорители(по “западен” образец) и нямаха смелостта да се показват много в публичното пространство. Нека “съдим” по делата, а не по думите.

 40. няма да коментирам случката с въпроса.царя дойде на власт благодарение на мен.а аз по принцип не гласувам,за бойко борисов пак аз имах пръст.първия/царя/първо се опита да ме откаже от цигарите,после от тока,газа и пр.сега мрънка…за следаващите избори…след всичко идва девети септември,и станишев го знае.те винаги са тук.а на мен не ми пука кой е вече на кормилото,така и така кризата и цените вървят нагоре:)

 41. Georgi Todorov,измислените от комунистическата сган несъществуващи понятия “дясно(ляво) пространство(движеие)”,са за заблуда на неграмотните хора,какъвто в мнозонството си е целия български народ. Основата на всякакъв прогрес и ликвидиране на простотиятятя и наглостта у нас, е АНТИКОМУНИЗМЪТ. Толкова ли е трудно да се досетиш,че затова бяха измислено нови,непознати,невалидни и пр. фрази и политически понятия. Никой досега не е формулирал какво е това дясно ,или ляво в политико-мафиотския живот на ДЪРЖАВИЦАТА ни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.