Свежо компроматче ме освежи

Това е коментар, който би трябвало някой друг да напише. Защото става дума за Иво Инджев, който купил…Svejo.net. Така твърди някой си и не къде да е , а в …Svejo.net. И защо в Svejo.net ? Ами защото някой го е публикувал в Svejo.net, която е ако не най-голямата, то със сигурност една от най-популярните социални мрежи на български език в мрежата. И доколкото знам е дело на млади хора(а не на някакви чичковци с незнайно откъде натрупани торби с пари), чиито успех заслужава адмирации.

Но понеже друг няма да напише опровержение на твърдението, че Иво Инджев е купил въпросната успешна социална мрежа, залавям се сам като един балкански барон Мюнхаузен да се вадя от тази лепкава смешка, в която неизвестен писател на фантастични разказчета ме е побутнал.

За разлика от друг път, когато ми вменяват несъществуващи “вини”, този път съм приятно ядосан на този нескопосан комплимент ( не съм ли велик – хем без постоянни доходи, хем си лапкам социални мрежи като понички!). Как не се бях сетил да си купя Svejo.net?! Сега, когато ми подсказват идеята, сигурно друг ме е изпреварил на гишето : “Може ли едно Svejo.net? Какво, свърши ли се? И нито една дупчица от социалната мрежа в мрежата не остана? Жалко! Айде, заплетете една нова. Като стане, обадете се. Оставям ви капаро и без това се чудя какво да правя с натрупаните от писане в собствения блог милиони.”

Сигурно така си представят пазаруването на социални мрежи някои писатели фантасти. Въпросният конкретно е бил подразнен, че мои статии се появявали прекалено често в Svelo.net и като не могъл да си обясни това явление иначе, стигнал до научно обоснования извод: Иво Инджев си е напазарувал Svejo.net, за да си се публикува и да си се чете не само в блога (и в още десетина сайта, където също често, дори редовно го публикуват), но най-вече в социалната мрежа. Кеф!

Положението е малко като във вица за Иванчо, на когото татко му обещал да му купи велосипед, ама друг път. Защото има нещо вярно за покупката, но в обратния смисъл: чувствам се “подкупен” от читателите, които ми оказват честта да ме публикуват в Svejo.net толкова интензивно и с това поддържат в мен желанието да “продам” нещо от себе си на “сергията” на текстописането.

42 мнения за “Свежо компроматче ме освежи”

 1. Опаричи се ти от продажбата на книгата в Перник и сега на – сайтове купуваш 🙂

 2. Чудя се защо Свежо оставят тази глупост да се върти при тях. Това на практика е клевета, която разпространяват чрез собствената си мрежа.

  Ако разгледате коментарите на ‘Barmolino’, авторът на клеветата, ще видите колко му е акълът. Разбира се, свободата предполага широк терен на хората да се излагат колкото могат. 😉

 3. Към Barmolino:

  Аааа, ето значи кой бил клетникът, който се гордее с глупостта си! Че и заплашва да не го предизвиквам, че можел много! Сигурно може да спретне и още по-голяма идиотщина!

 4. Аз пък не виждам нищо лошо да го оставят да си се върти 🙂

  Няма лоша реклама , нали?

  А, колкото до опровержението – доста ме развесели :))). Добро начало на петъчния ден 🙂

 5. Ха, честито! 😀 Много хора работим за закупуването и на фейсбук от вас, очаквайте го в близко бъдеще…

 6. http://news.ibox.bg/news/id_1189031338

  Демократите пак са в действие – за войни могат да дават милиарди но за екология нито цент! Свобода на слово има но няма свобода за живот!

 7. Всеки има право на избор!Оставете човека да работи спокойно!

 8. Юруш на маслините…
  Утре отивам пък аз да си купя Google и Facebook. Да видим тогава кой ше се перчи най-много 🙂

 9. От време на време освен да почитам, се сещам и да попрочитам класиците:
  “Че голям мурафет ли е един вестник да се издава? Тури си едно перде на очите (па и няма нужда), па псувай наляво и надясно. Ами как!…- Тъй, ами как! Ще викаме Гуня Адвокатина, той е майстор на уводните статии, па ний – кое дописки, кое антрефилета, кое телеграми. Нали е работа да омаскарим тогоз-оногоз – за туй нещо не се иска кой знае каква философия…- Тоз хайдучага видите ли го? – каза бай Ганьо, след като излиза Данко Харсъзина. – За псувни като бъде – остави го! Ще те изпсува тъй, че бъбрека ще те смъдне. Мати-маскара направя човека. Ама било право, било криво, и окото му не мига. Страшен вагабонтин!
  Гочоолу и Дочоолу не може да се каже, че са били възхитени от тия качества на Данка Харсъзина… У тях все се съхраняваха възпоминания от друго време и от турско време, когато печатното слово все пак мътеше водата им, но не изригаше тая лава от адски хули и проклятия. Но бурята на диви страсти, бушующа в течение на цял ред години, но деморализующето влияние на деморализуваната преса, но грубият всепоглъщающ материализъм, но възможността за леко обогатяване при едно приспиване на съвестта по примера на ръководящите елементи – всички тия явления са покрили с такъв дебел слой техните по-чисти чувства, щото е нужно една цяла, не по-малко дълголетна и нова в същността си епоха да разкопава този слой от мерзости, додето изпъкнат като остатъци от минало величие тия заровени чисти чувства. И сега, когато бай Ганьо им излага плана си за издаването на вестник, за неговото направление и за лицата, които ще вземат участие – Гочоолу и Дочоолу усещат, че нещо ги смъдва в един затънтен край на техните сърца, сещат те, че има нещо опак в тая работа, има нещо таквоз, което не трябва да бъде; но върху тежкия слой, който притиска към дъното тия чисти чувства, бай Ганьо при-бавя нов пласт и ги задушава. Той сладкодумно, с увлечение, със страст им излага материалните изгоди, които ще се получат от тяхното предприятие. А по-убедителни аргументи не са нужни за Гочоолу и Дочоолу… -Какъв вестник да издаваме – за правителството ли, или опозиция? – Сега там е цаката – дали правителствен, дали опозиция? Не знам, дявола да го вземе, колко ще изтраят днешните…- Аз мисля сега засега да я караме с правителството… Па сетне, като подушим, че им се разклатят краката, да им ритнем едно текме и с новите пак на власт, а?…
  Взема се решение да се съобразяват с времето и с обстоятелствата, па и с келепира, ако е “рекъл господ”. За Русия “ще пущаме по едно: нашата освободителка, братския руски народ, да живей Царя Освободителя (бог да го прости), ама инак, като видим зор, ще си караме пак старата 3адунайская губерния”. За Македония ще се поумълчаваме, знаеш, не иде някак си, времето не помага…”
  А. Константинов “Бай Ганьо журналист”
  Удивително беше да установя как “идеалите” на бай Ганя абсолютно пасват на днешните “журналистически идеали”. Аз поне не можах да открия разлики, ако вие сте по- наблюдателни, направете го :))

 10. Г-н Инджев, видях въпросния блог вчера, но това което ми направи впечатление е, че навсякъде имаше реклами. Целта на постинга е да предизвика реакция на обществото, блогът да се посети многократно и авторът да спечели от рекламите. Няма нужда да се дава гласност на тази глупава провокация, защото най-много авторът да постигне целта си. Поздрави.

 11. давай давай можеш все интересни неща четем Политика кой дава 5 лева за мръсните гадове
  Дето съсипаха държавата

 12. Това със “свежо.нет” е много хубаво.Наистина се очакваше след книгата ви,злобарите да извадят някакъв компромат,но…напънала се планината – мишка.Ако и за това вече не ги бива,спукана им е работата!

 13. Да си го кажем по-просто,г-н Инджев!Делото Ви на оцелялия от блатото,заради повярвалите,
  заслужава,да не се тикате зорлем между “песъчинки”и “бримки
  на чорапите”.
  Държавността е друго с години го повтаряме и нека А.Доган слуша!
  Скоро нашите “местни пехливани”,и
  регионалните,европейските и евроатантическите гримьори и режисьори,ще развъртят “калъчката”
  за новия “халиф на народа”,след като се поизлъска генералския образ и петровски кокошчици и петлета “с грим и без грим”накарат
  и Оли Рен България да бъдат доста озадачена “и с румба и с непремерени изцепки!”.
  Ердоган изчака да “натрупа лой” а евразийска външна политика,не е въпрос дали “кучето Бойко от сараите,било изяло паун на Ахмед…настрана от факта,че тонът на Генерала и в “Десетката”,
  когато хвали постъпката на каракачанчето…!!!
  Но има едно,но!
  Турция може и да се ежи с неоосманска политика,но то и Ахил си има ахилесова пета…
  Само шантави българи се бъхтят и обезсилват предпремиерно в хаоса,но вдигне ли се завесата
  …нямаме равни …
  Такъв спектакъл ти трябва,
  останалото си е гола вода!!!
  Какъв фейс бе джанъм,пикадорите те дразнят като бик на арената!
  Заеби ги!

 14. Напълно съм съгласен с Иво Инджев
  100% Подкрепа

 15. Един готин руски виц:

  Когда чиновники расхищают быстрее, чем народ производит, они заявляют, что народ не умеет работать.

 16. След свежо.нет няма ли да се навиете да купите и застояло.естъ? 🙂

 17. Г-н Инджев, извън темата е, но не мога да си купя книгата ви!

  Обиколих всички възможни книжарници в центъра на София , и всички казват “утре”. Днес казаха пак “утре” и така…

  Тиражът е напълно изчерпан, което говори за добрата работа. 🙂

 18. До Г-н Инджев, моля Ви мислете позитивно, както казва един велик човечец.Тази история за покупката е много “по-величествена” от реалната. А във връзска с това събитие бих Ви пожелала наистина един собствен телевизионен канал(човек все пак има право и на мечти-не фантазии).Защото не на майтап от тел.екран все повече простотии се сипят и за да не съм голословна искам непременно да споделя как вчера ми идваше да хвърля нещо по телевизора(ама той не е виновен милия). Новини БТВ, коментар -Жени продават децата си, а то било жени стават донори на яйцеклетки, пак БТВ 18.30h. на екрана Митьо Пищова ни обяснява изключително подробно за сексуалните си възможности и как заедно със синовете си споделял любовниците си. Е питам аз как да не стискаме палци, ако това ще помогне, наистина да Ви видим отнова на тел. екран.
  Към Михаил за Пернишкият университет, ами и то няма коментар, а май е и по страшно от тъпотиите на Митьо Пищова, защото в тази работа са впрегнати професори на които поне малко разчитахме, че има здрав разум в главите им. Жалкото е за младите хора на които им се създават излишни илюзии, че са висшисти.

 19. Г-н Инджев,
  Вселената е безкрайна, но ограничена – твърди Айнщайн. Глупостта обаче не е ограничена. Не искам да давам съвети, но се боя, че ако започете да се борите с хорската глупост, ще си загубите аудиторията. Дори и на благочестивият бракониер отделихте излишно много внимание напоследък. Не бих искал се разпилявате, нужен сте ни за сериозните неща. Те може и да не са безбройно много, но изискват много внимание.

 20. Чете Ви и министърът без портфейл проф. Б.Димитров ,защото -още днес- 426 души са станали граждани на “кубратова България”,в т.ч. 175 от Молдова и Украйна,121 – от Албания,14 – от Молдова,/3/трима -от Украйна,по трима- от Сърбия и Русия,по един – от Кипър и Армения и един – от Виетнам.
  Те т,ва е то, мъдра източна политика на хановете,като съставна част от евразийската.
  Остават само и напътствените бащински слова н др. П.Кубадински….ми що не ебете повече тия хубави жени бе!

 21. Към Роланд:

  Наистина бях обещал новият тираж да се появи от днес, но ще стане утре, събота, 12 юни…не искам да коментирам причините, свързани с печат и транспорт.
  Иначе преди час бях на площад “Славейков” и я имаше. Продавачът ми показа последните опаковани под тезгяха, а отгоре имаше още 5-6 книги.

 22. Те и бургазлии разбират от висш генералски пилотаж за “по-малко петролни разливи” и плодородна земя за новодомци от времената на Тервел,Крум,Петър и Кардам!

 23. доста хора май си нямат работа и се чудят какво да правят

 24. Г-н Инджев, не мислете, че сега няма да започнат какви ли не писаници и измислици по ваш повод, за да омаловажат книгата ви. Мисля, че това не ви изненадва и сте го очаквал? Оставете на нас читателите да преценим. А колкото до “свежо.нет“, запознатите читатели си спомнят, че именно собствениците даваха интервю и се знае кои са.

 25. Завиждат, г-н Инджев, не им обръщайте внимание. Поздравления за книгата!

 26. Присъщо и разбираемо е за хора като Вас с по-друга сплав,да са раними,чувствителни и разсеяни,
  но от другата страна притежават очи и нюх,точно за уязвимите слабости….в това е проблемът!
  Иначе,по едно око и за тиражи и за нови “сини лъвове”,”славейкови площади” -разбира се – и т.н. и т.н.,но машината вече е загряла
  … а още спартанците са умеели,да съхраняват силите си,за разстоянето от преход да преход и отпочинали,да проведат успешно решителната атака,за това
  иде реч!Дано да не съм прав!
  Иначе не е проблем, и да спра “благочестиво” – все пак съм само едно око – и да не досаждам,нито на Вас,нито на други,въпреки постоянно поддържаното взаимно уважение,независимо от някои съвсем малки различия!
  Но за всеки ад си трябва по един Вергилий,а силата ми е в мълчанието и наблюденията с изводи,без да се озъртате!
  Привидно всеки режеш език,може да изглежда,непонятен или неприличен,но и на Вас ще Ви трябва,ако минавате и през Деветия кръг!
  Както прецените,на мен досегашният Ви пример и “морален” подслон ми стига!
  Защо -знаете го добре!- някой слова в истински “перли” са непреводими,ако не ги усещаш?
  Ако всичко върви добре,”Синият лъв”,ще ни срещне отново!На добър час!Или до среща в своя тв канал!

 27. Купих си книгата онлайн от Booktrading. С доставката по куриер в провинцията ми излезе 16 лева, в София, доколкото разбрах, е около 12-13 лева в зависимост от района на доставка. Ето и линк:

  http://www.booktrading.bg/

 28. Борисов удари по масата-без проекти на пиянките!Да му мислят резидента и овчарските агентури,които са налапали пачките в аванс.България си отдъхна.

 29. Към Стефан 2:
  Демократите следят пулса на световните събития,бил по някои огнища на напрежение,било по ключови планетарни въпроси на сигурността,било по тези на климатични промени и възобновяеми източници на енергия,но ето след Арканзас ги застигна др. беда с жертви от наводнения.
  Светая Светих са поздравите на Б.Обама за Деня на нова Русия,а от нас се искаше,да предвидим турската евразийска експанзия в арабския свят,което е видял още А.Буров/1929/ със замисъла “да не се врем повече в камъняците на Македония!”или Западните Балкани!
  Носи нетрайна слава и даже туристически командировки за салтанат,но до там!
  Тези и др. предизвикателства ни касаят и пряко,и косвено,но защо се третират без увъртания,само в блога на Иво Инджев?
  Чия е тази България?

 30. Що за въпрос,негова разбира се,щом си е напазарувал и фейсове,а вероятно и бъдещи т.в. канали!

 31. Към Kардинал Ришельо,

  Точно в това е проблема, хората се опитват да се скрият зад една дума – демокрация, която натоварват със задължението да реши проблемите им. Добре, но тя не решава проблеми затова придобива смисъл на граница между нас и тях, между добрите и лошите и това тотално изкривява представите ни за света.
  Реалния свят се движи по икономически закони-съседни на демокрацията релси. Това разминаване се регулира с едно нещо наречено пропаганда, тя прикрива пропаста между реалността и романтизма на демокрацията. Докато господин Буров развява белия флаг на демокрацията рационалността на комунистите завладяха държавата му. Кой е успял и кой се е провалил, в такъв случай, господин Ришельо?

 32. Колкото до проблемите които решават-в статията е кристално ясно какво решават демократите – те са изправени пред екологична катастрофа но изкривените им ценности ги тласкат към пазарлъци докато положението прогресивно се влошава!
  Ако трябва да подскажа: Първо трябва да се овладее разлива, като се използва целия наличен ресурс на 2те страни и после се говори за пари и глоби за да се минимизират последствията за екосистемата!
  Демократите обаче са готови да похарчат милиарди за война(демократизиране) и нито цент за екологична катастрофа!

 33. Господине,в тази и др.статий,
  никога не е ставало дума,че в планетарен мащаб,демократите подценяват двупартийната национална отговорност в т.ч. и и тази на още по-опасен империализъм срещу когото се бориха Рейгън,Бушовци,и т.н.
  Нещо повече,не друг,а държавният глава на САЩ и г-жа Х.Клинтън,
  поздравиха днес!!!,елита на суверенна Русия с националния празник.
  Тъй като освен Вас и един злополучен “военен” скърца и припява ту срещу едни,ту срещу други,би било желателно,на терен от блог на изстадали хора,
  началниците Ви,да направят по-различна и задълбочена “ценностна вечерна проверка”!

 34. В каква връзка споменавате Русия? Не съм обелил и дума за тях, и какво като са поздравили елита? Днес и вие може да хвърлите коричка хлаб на кучето пред входа ви, което не отменя правото утре да го изритате.
  По какво си личи, че Рейгън и Буш се борят с империалзма след като го налагваха толкова години? Всъщност вие с кого разговаряте? Аз не намирам отговор на нито един от поставените си въпроси, или вие си имате заучени реплики и си ги повтаряте без връзка с разговора? Те това вече е демокрация в чиста форма 🙂 политици които си дрънкат каквото си искат, без да се съобразяват с водещия!
  Благодаря за личностните нападки, това е ясен признак за липса на аргументи и проява на слабост, освен несвързаните изречения.

 35. От половин час книгата “Президент на РъБъ” е в ръцете ми.
  Достатъчно ми беше да изчета “Daddycation”, “Култът към (без)личността”, “Българското чер(ве)но море”, за да поднеса дълбоките си извинения на автора. Въпреки, че с удоволствие чета неговия блог, до сега съм го подценявал.
  Незаслужено!
  Прочетете тази книга! Ще си подредите мислите за този тъй наречен преход.

 36. Д.М. има добра идея. Пожелавам ви го. Положителен ефект по 3.14 🙂

 37. Браво на И.ИНджев…а вие,хапливи и неуморни псета на клюките – намерете си друг колкал за глозгане…Неуместно е да лаете толкова много,ако не би имало нужда?!Нали…?!
  Остава да си отговорим и на лаконичния въпрос:А кой ще ни пази от стражите…?!
  Мислете.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.