Покрай рождения ден на Борисов и правителството му “играта занежня”

Не знам дали и заради рождения му ден, за който получи жив ягуар и жив италиански премиер на гости, но около премиера Борисов поне за ден – два се образува аура от положителни емоции.

Симеон Сакскобургготски се скара безадресно на онези, които наричат Борисов “бившия бодигард”, макар адресът да е известен: така го нарече германското издание на “Файненшъл таймс” , ядосано от атаките на българския премиер спрямо чужди инвеститори.

Друг Симеон, вицепремиерът и министър на финансите Дянков, обясни жизнерадостно как той бягал и казвал “не” при искания за повече пари, а пък Борисов после казвал “да”. За напрежението в отношенията му с колегата му Цветан Цветанов научихме, че всъщност нямало такова. Дори си били добри приятели със “Цецо”. Това малко ми напомня на репликата му на излизане от кабинета на Първанов на 5 март, когато каза пред репортери, че разговорът бил конструктивен ( а после се оказа, че е бил взривоопасен, та чак предизвика процедура по отстраняване на Първанов).

“Цецо” от своя страна подхвърли доста по-сдържано, че със “Симо” си говори. То и авторът на тези редове си говори с кого ли не. Миналата седмица влезе в диалог в студиото на “Неделя 150” с бившия вътрешен министър Румен Петков с думите “ мерете си приказките” ( след като Петков си позволи лични нападки).

Да, по темата “всички ( които трябва) обичат Бойко” няма нищо ново. Но нека да напомня: измина година от възкачването на Борисов на върха на българската политика със съкрушителна, но недостатъчна за пълно щастие изборна победа. България се управлява от правителство на малцинството. От готовността на съюзниците да гласуват солидарно с управляващото малцинство зависи кворумът в парламента. В тази ситуация, независимо от големия спад в одобрението за управляващите и дори лично за Борисов, се откроява решаващият за здравето на властта факт: няма алтернатива. Никой не иска избори. А вече и Борисов не плаши опонентите и непослушните, че ще ги предизвика.

Това е причината да установим, че въпреки видимите гафове и противоречия около и във връзка с Борисов, от клетката на властта се дочува не толкова рев на ягуар, колкото мъркане през зъби. Както се казва, покрай юбилея на Борисов и годишнината от неговото управление играта занежня. Но при хищниците човек никога не знае…

30 мнения за “Покрай рождения ден на Борисов и правителството му “играта занежня””

 1. Все пак, Бойко Борисов прави и много добри неща за страната, което автоматично го изхвърля на светлинни години над предишната тройна коалиция и царското самоуправление на комунистите. Да е жив и здрав!

 2. Междувременно и Инджев “занежня”….

  Борисов вече “не се прави сам за посмешище”….

  и той вече не е “резултат на мистериозността на българския избирател”

  Инджев сигурно е объркан ….Борисов каза не на Белене…

 3. Миналата седмица влезе в диалог в студиото на “Неделя 150” с бившия вътрешен министър Румен Петков с думите “ мерете си приказките” ( след като Петков си позволи лични нападки).
  И аз миналата седмица влязох в диалог с водещата посоченото предаване(http://bnr.bg/sites/horizont/shows/obzorni/sunday150/Pages/default.aspx

  Ето къде е ЦЕНЗУРАТА!!! Вчера Иво Инджев бил ли е при Лили Маринкова???Преди около чад разговарях с нея и отговорът беше по-скоро въздържан,отколкото сдържан:ще кажа на колегите………..no comment!
  Благодаря за прекрасната кнага.
  Най-сърдечни поздрави

  Posted by Пламен Николов | юни 7, 2010, 13:30), но,ако някой мисли, че има нещо добавено в сайта на БНР,е явно толкова блаженно вярващ,като мен.Е, как да вярвам на българските медии?Ама нали Запалков е първа дружка но Гоцэ?!И аз съм седнал да се надявам.Както се надявах да падне и комунизЪма…
  И така: някой да знае линк към това предаване???Ще бъда безкрайно благодарен.Поздрави

 4. “Занежня”, и няма как да е друго,така официозите се отнасят към у-ните дупета. Нали има вече “Е-мека”. Не че по-рано не гиползвахме само за това.

 5. Поне,за Вас,като заслужил и най-отговорен да внимава с нюансите, ще допълня само в частта за обитателите на клетката:ягуарите може и да
  мъркат кръвожадно,но лъвовете,
  дори се усмихвят мило пред -не по-малко опасен – скок.
  Колко месеци изминаха,откакто в блога Ви,се заговори за “тесния връх на иглата”?
  Не било гъвкаво и пластично,че и твърде академично за разбирания,
  които са колкото на зурлестата от кладенчовата вода!
  Как само ми допадат,особено безадресните караници!
  Нали си е висящ въпрос само между нас двамата?
  Но не по едноименния разказ “Иде ли?”,а по “версията” му Up to 2010-2011 !!! -т.е. ….
  Дошъл е и чука на вратата на България!

 6. Страхувай се ти от Русия…

  Един слуша чалга, друг – чете “Труд”, трети се препира с блондинки, а всички останали незнайно защо се имат за интелектуален елит.

  Къде сте, бе, елита?

  Къде е подкрепата ви за премиера, който се изправи сам пред Октопода?

 7. Символният подарък „Борис” за Борисов (в превод от старобългарски – голяма, благородна котка) ми напомни за надписите – не ги дразнете, пред клетките на тези животни в зоологическите градини. Актуален текст, като се има предвид, че рожденникът е по природа каратист и само по стечение на обстоятелствата политик. След като руският лобист Трайков ясно показа по какви критерии е съставено българското правителство контрирайки шефа си, че той (в първо лице) не е взимал решение за оттегляне от енергийните проекти на Москва, и следователно очаква и министър-председателят да мисли като него, самочувствието на майстора на катите очевидно е трябвало да бъде подкрепено и “играта занежня” дотолкова, че в поредния си финт, Борисов отново си “призна” за липса на окончателно виждане по въпроса за проектите. Вместо Трайков да бъде изяден с все парцалите му, Бойко отново “замърка” почесан по егото от всички ония, които продължават да се съобразяват с лобистките пипала на политико-финансовия и репресивен апарат на ДС. На българските избиратели, отдавна сведени до ролята на разноцветни фенове на византийския стадион на българската политика, не им остава нищо друго освен да се надяват, че срещу спонсорството си, ще бъдат свидетели и на по-зрелищни изпълнения от подкрепяния от тях фаворит.

 8. ще уважавам ББ, ако не клекне пред руснаците за Белене и прочие проекти. Нека си говори като на събрание на домсъвет с 10 думи речник /повечето от които са “завиждат ми”, бихме ги и пак ще ги бием”, легендарното “пари няма”/.Слушали ли сте как говори Гоце за “осребряване на геостратегически позиции”, “възраждане на България” и т.н.? Ма какво дар слово!
  Ами сещам се за вица за учтивия лос. Много е учтив, но и в заешка дупка ще те изклати щом го пуснеш в гората.

 9. Палмата за първенство с малко думи,но
  всичко,се пада на Вас,г-н Танушев!
  :съобразяване с “политико-финансовия апарат на ДС!”

 10. В тая жега и заглавието е „занежняло“ с една грешка само.

 11. Петимни бяхме да се намери български премиер, който да е в приятелски (“нежни”?) отношения с някой европейски лидер (а не само с руски такива). Сега го имаме – нека се порадваме поне за малко на момента.

 12. Кой казва, че ягуарите реват! Ревът на ягуара е по-скоро съскане, мъркане, мрънкане, дрънкане – нещо да ви напомня това?

 13. Dobar den ot Evropa. Nemoga da go razbera tova neprekasnato vtorachvane i ochakvane kakvo shte napravi Boiko v krizata. Te neshtata sa po prosti, vseki da si gleda businessa i da raboti dva pati poveche. Ovcheto ochkvane na Godo do nishto ne vodi.
  PS. Tochno sega svetovno neizvestnite Slovenci vkaraha gol i varvjat kam parvata si pobeda na svetovnoto bez da imat zvezdi i tradicija. Taka e v dneshnijat svet koito moze , moze. Za ostanalite ostavat samo komentarite

 14. Може и още по-кратко:
  1. България пред Баязид 1396 г.
  и л и
  2. България от 2050 до 2096 г.

  3. Този ще е – до 1-2 години – политическият ръст и кръстопът по бележитото предизвикателство т.в.

  4. И най-високата летва за скока!

  5. Кораво е било “всичко” на аспаруховите конници срещу нежни ромеи!

 15. Суетата на Борисов има само една мечта!Да бъде винаги в центъра на вниманието.А ние всички послушно се грижим да е точно така.Прости сме и не можем да измислим интересна тема.Или поне да е полезна.

 16. Към КК:
  Точно така драги!…петимни бяхме и ей го на : площада Гарибалди и конник, и Борисовия знак за правилната България,но сред нас,дори гостоприемството в самотния блок и неговия още по-самотен,
  водещ,напомнят че,както казва Петко Киряков,във Варна,стар другар на Дж.Гарибалди…ми “той и порът знае ли защо………..в о н и!!!!

 17. Ако всеки си сложи ръка на сърцето,независимо какъв цвят е,не може да не отчете,че от 10 месеца виждаме толкова лелеяни и мечтани прояви на български премиер,че няма как да не ни стане поне малко гордо,че сме българи,а не селски цървули.

 18. Днес,известния руски портал публикува инересната статия-интервю със заглавие”Всероссийская авиакатастофа”.Тя показва не само пълната разрухана руското самолетостроене/за 2009г.са закупени 119 Боинг и Еърбъси и само 11 руско производство/,но фактически показва пълният колапс на индустрията на тези,които се пъчат,че могат да строят АЕЦ.Да припомним,че в същия сайт преди 1-2 месеца бяха публикувани данните за всички авиокатастрофи в света,където с голямо предимство водеше РФ.

 19. На българските избиратели не им остава нищо друго освен да се надяват

  Ай, надявайте се и всуе ридайте тогава, юродиви, аз напускам. Няма за вас угодия…

 20. Към нашия Бекет:
  Отново сте и прав и прозорлив,но нали именно до цървулите се шматкат и поровете….воня Гари,воня!

 21. ЧРД и…някой спомена ТУК, че много неща бил свършил…Много ли?
  Май по-скоро нищо, което да подобри хала на обикновените хора: и наглите и медузите и всички дребни и едри мушмуроци, хитреци и паразити си живеят “царски” на гърба на всички данъкоплатци… На всичко отгоре пари няма и няма да има, защото правителството и “хранените му хора” почнаха яко да харчат и от резерва -“белите пари за черни дни” като всички готови пари се харчат бързо…
  Дано поне довърши едно нещо/един проект/ дано един приет закон започне да действа преди да бъде променен или…подменен от всички започнати, свършени често като “кучето на нивата” или бързо забравени/променени или изоставени..
  Борисов -Манилов, Борисов – Кихот…време е наистина да порасне и както се казваше в една реклама за набиране на студенти за военните училища: ДА БЪДЕ МЪЖ!!!

 22. Драги Талейран,не само вие,или аз,с извинение,са стойностните и мислещи в този блог.Такива са и кард.Ришельо,Сотиров,ген.Власов,Грънчаров,РедНик,КК,Танушев,Терминатор и още доста други,като всички с извинение не мога да изброя.Убеден съм,че т.н. интелигенция на Бг въобще не се състои от партийно титлованите и медалирани орденоносци,а от мислещите СВОБОДНИ хора.Защото другите са зависими за цял живот,и дори да са умни,те стават лъжовни.И вредни.А светът се е движел напред именно от свободомислещите.Иначе все още щеше да се намира в робовладелческия строй,възхвалявайки величието на главатаря/президента/или държавата робовладелец.

 23. Ако импровизирам в стил Иво Инджев трябва да стане нещо такова Цъ Цъ Бъ Бь но аз си нямам Цъ Цъ нищо, че съм Цъ Цъ и ако не ме огрее поне с някаква банчица ще усетиш Цъ Цъто нищо че имаш рожден ден въпреки, че от ДАНС ми докладваха, че ти нямаш такъв. Роден си през ноща!

 24. Уважаеми NEWSLAND.RU,че ме поставяте до заслужили и мислещи хора в прозорлив и водещ не само на талантлив,но и всеотдаен човек,когото и добре разбирам и чиято мисия-убеден съм-не е приключила!
  1/Проекцията на кардинала покрива френската еманация на държавността
  в консервативно-класическата й форма,носталгично напомня старата
  правилна България,пометена 1944 г. от “нашите” якобинци….
  2/Талейран е точното присмехулно олицетворение в частта “роб” на Първия консул,който е бил велик човек,но с наивни слабости и Франция,ще се раздира столетия,да го оценява : прав ли е или е сгрешил!
  3/Сега изгрява звездата на една българка в Бразилия,и ако се е поучила от римската история в полицейските участъци!!!,не се изненадвайте,че ще управлява милиони хора в могъща държава на третия свят,защото ще е и Воля на Всевишния.
  4/На нашия “бляскъв и мигновен
  “метеор в еполети,на небосклона,
  му трябва акъл,за шепа хора,чийто дух е освободен от оковите на сляпото подчинение,но кой да му каже,Тошко Колев го няма…даже!
  5/В личен план си почивам с примерите на куция Клавдий оцелял до своя луд чичо-императорът Калигула-със скрит сарказъм
  …..Те са безкрайни,но БКП,ОФ,СДС-тата,и т.н.- просто поредните люпилни!!!
  За Вас лично:щом сте стигнал до тази селекция,значи жена Ви трябва да е много доволна от Вас.
  Нали помните,когато Тиер-същият де!-го пита,преди да запофичи своя неприятел вътршният министър, в Канада като посланик и далеч от Париж!
  – Княже,защо само за жени говорите!
  – Млади човече,ми те са политика и ако и не пийвате по-малко,ще имате тажни старини!

 25. Преимуществото Ви,г-н Борисов е в уменията по източните изкуства:
  -да знаеш,че имаш интуиция,
  забележителен талант и търпение;
  -да продържаваш,да работиш,окрилян
  от факта,че не се считаш за гений,чийто рожден ден обикновено празнуват,100 години,след като си бил хулен,гонен,разпънат,изгорен или унищожен по друг начин!
  -По-малко баклава,стой и чакай,
  …било мораво червени,било позеленели от яд,няма как,да не се скапят до посиняване!
  -Когато те налегнат мисли,че си много силен и непокатим,като челичена БКП ,вече неусетно си тръгнал,от баира надолу!!!

 26. Не знам ББ какви умения има но източни бойни изкуства но пред Путин стоеше като първолак който не си знае урока.Потупването по рамото и похвали за заслуги от Панета учудващо бързо го превърна в мъж който отрича всичко направено и договорено до сега.Тъпите рейтинги той или Цецо е по голям мъж прави политиката ни в цирк играещ по презокезнски каубойски сценарий.Да но съседите ни сърби отдавна показаха че техния сценарий /С сървули по дивия запад/ е много по добре все още работещ сценарий при икономически отношения с “братските” ни благодетели.

 27. Къде сте, бе, елита?

  Къде е подкрепата ви за премиера, който се изправи сам пред Октопода?

  Иво,четеш ли?

  Гениално,Red-nick!

 28. Кой е ОКТОПОДА , кой и кога се е ОПЪЛЧИЛ срещу него. Ако става въпрос за българския октопод,това е организацията на българските комунисти. Я нека някой да каже,кой е този смелчага,дето се бори срещу тях. Нито някой е обявявал война (законна) на комунистите,нито скоро ще се намери такъв воин. По-спокойно господа и без такова примитивно подценяване на комунчетата. Засега са недосегаеми.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.