Хит на тяхномузиката: “времето е тяхно”

Решенията на съда не се коментират. А нерешителността може ли?

Съдът днес решително оправда братята Маргини. Невинни са. Не са подготвяли никакво убийство. Не и лично. Някакви техни приближени имали такива помисли. Но самите братя – не.

Сега ще кажете, че се заяждам с един човек, който не им е виждал очите. Но как да не припомня, че на 12 мрат, на пресконференцията си в София, без някой да го е питал, провокирал или интервюирал президентът Първанов избра да отговори на въпрос на министър Цветанов за убийството на съветника му Емил Кюлев така: „ На братята Маргини не съм им виждал очите“!. Ако ви звучи идиотски, не обвинявайте мен. Аз само цитирам. И си мисля, че за държавния глава е било толкова важно да се разграничи от братята, че щеше ди ги спомене по същия начин, дори и за мезонетите да го бяха питали.

Съдиите по делото, приключило на този етап така щастливо за подсъдимите, си приличат по нещо с президента. И те не са виждали очите на единия от братята, който се укрива. Невинен е, но се укрива. А другият пък се гърчи пред телевизионните камери, но не от срам, а от болка. Телевизионните зрители могат да не вярват на гримасите му, но съдът се е съгласил, че трябва да се оперира.

Тази светска комедия напомня на една съветска. Във филма дребните мошеници( едри не попадаха на прицела на критиката по съветско време, те махаха от мавзолея на Ленин) на края си получиха заслуженото. При влизането на съдебния състав скочиха на крака и издекламираха: „ да живее съветският съд, най – хуманния съд в света“!

Както се вижда, принципите на хуманизма, завещани ни от най-хуманния човекоядски строй, тържествуват и в наше време.

Наше ли казах? Май си е тяхно. Както е тръгнало, време е да запеем по площадите: „времето е тяхно“. Нещо кото вариант на техно музиката. Тяхномузиката е композирана на класическия принцип: който плаща, той я поръчва. И знаете ли кой е „той“? Това сме ние, които си плащаме за търпеливостта да ни разиграват.

35 мнения за “Хит на тяхномузиката: “времето е тяхно””

 1. Не е неочаквано развитието срещу Маргините.Може пък наистина да са невинни за тези поръчителства.НО!Тогава възникват няколко въпроса:
  1.Кой имаше интерес преди 3 год. да ги натопи и извади от бизнеса?
  2.Ако не е било натапяне,защо следователи и прокурори нищо не доказаха,а и не вмъкнаха други обвинения?
  3.А ако те са отвсякъде чисти,защо ги държаха затворени,а не ги освободиха веднага и да ги задържат когато имат РЕАЛНИ обвинения?
  4.Гл.прокурор Велчев все пак ще вкара ли гол след 5 год. разиграване на топката?
  5.Защо президента като ужилен споменава имената им,когато съда постанови,че те не са по-големи престъпници от него?

 2. Много добро:

  def. тяхномузика – музика, която е поръчвана от този, който плаща 🙂

  Не е смешно, но друго не ни остава. Да ги бяха пробвали поне за укрити данъци. 🙂

 3. „ Да живее съветският съд, най – хуманния съд в света“…Това не беше ли от “Кавказка пленница”?

 4. “Металните” и др. отпадъци,в т.ч. и на “Темида”,са желязна “щафета” с уважавани и овластени граждани;
  обикновенно ги пройзвеждат възрастни,в тоги,а ги събират и бели и мургави деца!
  Той и хирургът е хуманист с нож в ръката!
  То затова, и на Рим, и на др.
  империи,им се такова,таковата,
  ако тя не благоволи,”нежно” да свали превръзката от очите си!
  Както “казва?!” Волтер,!!само истинската любов /”другарки и другари!” -б.м./,е в е з м о на въображението,върху вътъка на природата!

 5. Време е да си припомним, че това дело започна преди пет/5/ години.
  Да си припомним, кой от днешните медийни герои какво правеше тогава.
  И да помислим от къде се взе “волята” да се разследват и изправят пред съда тия двамата.

  Без грам симпатия към съда ви напомням, че съдът е последната, крайна линия на защита на “невинните”
  Започва се от полицията, която “не вижда, не чува и не знае” за деанията на много “оперативни интересни” лица.
  Ако все пак, тая линия се пропука, то следват прокурори, които “забравят, пропускат”, отказват да започнат дела. Ако “дейността” на лицата обаче е много “мащабна” та да не може да се избегне прокурорско преследване, то следва да се “събират и анализират” “доказателства”, на които никой нормален съд да не може да стъпи.

  Едва в най-краен случай се стига до съд и нуждата съдиите да “правораздават” по “съвест”. Не е трудно – да раздаваш от името на нещо, което нямаш. Каква ли е “съвестта” на оня съдия оставил “сирота, бездомна” дъщеря си, та се наложило тя “през сълзи” да моли за едно “парцелче” на морския бряг? За хотелче, че е бездомна!

  Днешната съдебна пародия е визуализация на НЕСЪЩЕСТВУВАЩАТА държавност.
  Искам да заплюя съда, ама се питам – другите защитници на правото дали са си свършили работата?
  Вие вярвате ли на полицията и прокурорите?

 6. Kogato Boris I tragva da evrropeizira Bulgaria cenata e bila 400 zivota na prabulgaskata aristokracija, no bulgarite oceljavat kato kulturen narod pres sledvastite 1000 godini. Ne e li sega sashtoto polozenie : 500 izrodi spirat bulgarite da budat prieti kato ravnopravni v Evropa. Kakvo da pravim, krasta na izbora e tezak , no istorijata uchi che si zasluzava zaradi budeshteto na naroda ni.

 7. Да бяха казали какви са доказателствата,ама са….секретни,мухаха

 8. Драги Иво, не бяхте ли заплашен преди време от едно ченге, че Ви остава един месец живот? Случаят има ли развитие, търсихте го със спецсредства, ако не ме лъже паметта? Или всичко е било тяхномузика?

 9. Далечни тътени преди гръмотевици и светкавици по време на “опипване” с наркоза,чието въздйствие се превръща в единственото средство,лекарят, да се избоави от “съветите на болния!” по време на незабележимо активирана на тъмно операция!
  За Троянската война,датата също се установява чрез затъмнението!

 10. ех,де да бяха откраднали една кокошка,че да ги осъдят,много интелигентни това маргините ей,поздрави г-н Инджев

 11. Тез борчета са по- ” интелигентни ” от Супермена ” Борисов III-ти” Няма надежда никаква поне за близките 20 години. Търсете летище София там нейде е разрешението на вашият проблем.

 12. well done,
  г-н Инджев!

  не е техно музика,а е-тяхна музика…
  маймунката танцува на музика.
  на маймуни ни обърнаха…
  ама ние си…ДАНСиме

  поздрави

 13. Аз лично бих оставил това съдебно решение и не бих го сложил към греховете на новото правителство.

  Но да видим какво ще стане с тракторите, багерите, мошеницте и пр. които Цецо е подкарал.

  Нека те да бъдат истинският тест за намерението им гонят престъпноста и корупцията.

  Кога ли ще да му дойде времето (на теста де) ?

 14. Само на основанията ,посочени от Г-н Инбджев,нескромно твърдя,България не е декомунизирана страна,просто комунизма малко се е поогънал и претърпял метаморфоза, страната си е комунистическа кочина,моля за корекция.

 15. Само на основанията ,посочени от Г-н Инджев,нескромно твърдя,България не е декомунизирана страна,просто комунизма малко се е поогънал и претърпял метаморфоза, страната си е комунистическа кочина,моля за корекция.

 16. Оня анонимник, който стори наскоро мерзост срещу г-н Инджев, след като получи отпор от възмутените, тази сутрин се опитва някак да се оправдае, ала оправданието му е доста нескопосано; ето моя отговор на неговото писание; който се интересува, може да го прочете: При анонимната пишурковщина, разбира се, не става дума за “идеи”, а за най-обикновена склонност към правене на мизерии и подлостчици

 17. Ах, ах… и днес гледаме пак същите “стойки” от същите актьори… “това е нереформираната съдебна система”.

  Да, така е по-удобно. Вместо да се замисли гражданското общество КОЙ влиза на заседание с доказателства “вестник и статия в него”, “показания – от ненадежден свидетел”, същите които сякаш тенденциозно винаги провалят и протакат досъдебната фаза на производството.

  Трябва да сме будни към действията на съдебните състави, но кой и кога ни забрани да се съмняваме в МВР и прокуратурата?

 18. ;Днешната съдебна пародия е визуализация на НЕСЪЩЕСТВУВАЩАТА държавност.;-Това ми хареса много!
  Питам се – защо медиите не ни запознаят с този съдебен състав,да видим техните лица,да се запознаем с техните близки и в последствие да проследим как това дело ще се отрази на имотното им състояние?…

 19. “…едри не попадаха на прицела на критиката по съветско време, те махаха от мавзолея на Ленин…”

  I sega e taka samo che poradi lipsa na mavzolei mahat ot malkia ekran!

 20. Kъм Arthur:
  Откакто сте известен с “побърканото янки във Вашия двор”,не ме учудва защо и гледате и виждате!
  Когато премине фазата на “бурните и продължителни аплодисменти преминаващи в нестихващи овации” следете моя коментар,какво и ако е останало!!,би могло,да бъде съхранено в изнасилена и обзчестена държавност на позната,приемлива – по европейски – разбираема а цена!
  Кога?Да не търчим пред вятъра,както казваше нашият тъжно-известен президент!

 21. ” На маймуни ни обърнаха…Нейсе, запуши я!”

 22. Г-н Инджев,УМОРЕНА съм от ВСИЧКО!!!И от писането във форуми също!И от гласуване всякой път уж правилно…Осъдиха съседката ми Мария но пробация и глоба,защото за първи път и единствен-гласувала 2 пъти.Единия път в квартала си и после същия ден я приели в болница…и там я дописали и гласувала,макар че преди това е била на системи ,вливали са и лекарства и малко била неадекватна.ПИТАМ ви българи и уважаеми журналисти: КОЛКО от т.н.”турци” ги осъдиха,вече 20 години гласуват най-малко по 3 пъти! А автобусите идват и ходят по населените места,като преди това сутринта са гласували в Турция!!!КОЙ ЩЕ СПРЕ ТОВА ??? А господа ДУПЕДАТИ…? КОЙ ??? Турция е НЕЕВРОПЕЙСКА, ИСЛЯМСКА страна и диктува нашия живот!!! Справи се с войската и сега войстващия ислям е налице!/справка:Израел/.Г-н Сидеров,гласувах за вас- НАПРАВЕТЕ НЕЩО !!! Ей хора,фъфлещия Доган и компания се подиграва с нас…

 23. Още преди 5 години се знаеше,че няма да ги осъдят,защото ги прибраха не в арест а на сигурно място кадето ще останат живи,и за това заслуги имат някои тяхни роднини по документ

 24. Ако видим дори една ефективна присъда от ефектните акции на “работливия” Цветанов, ще бъда безкрайно изненадана. Нима някой си мисли, че в България има демокрация, или че сме правова държава? Иначе сега болния Маргин със сигурност ще се лекува в някоя чалгатека с поредната представителка на “държавата на Златките”. Крайно време е да спрем да опипваме мускула на премиера и да му видим акъла.

 25. Ако народът ни, беше способен на неподкупоност и отстояваше правото, което, според възгледите на масите не може да ни обезпечи финансово -сякаш това е от значение(!), то съдилищата ни нямаше да са бардаци на свенливи курви.

  Moже би съм разбрал погрешно, но това е мисълта, която предизвиква в мене прочетеното.

 26. Както пише Д-р Тони Филипов, за сегашното ни плачевно положение е виновен Васко “кръпката”. Докато той ни успокояваше: “Комунизма си отива, спете спокойно деца” и ние се кефехме по площадите, някои другари не спяха, а действаха смело и отговорно / отговорно в смисъл пред партията кърмилница, за роднини и близки и не на последно място за собствено благоденствие/!
  Тая “кръпка” колко ли гушна за да ни пробутва този фалшив рефрен?!
  Ама нейсе, не ни е за пръв път!

 27. : „ На братята Маргини не съм им виждал очите“!.
  Това не означава че не им е виждал парите нали?

 28. Днес изпуснахме Маргините, да се готвят Мургините. Как ли ще е с мургавите?

 29. Защо обвинявате съдиите ?
  Не са те виновните !
  Вие гласувахте ли през тези 20 години ?
  Вие / ние не направихме нито една акция за или срещу .
  Ж.Ж имаше два мандата.
  Гоце – също. Какво му е по-лошото на ньега от предните ?
  Защо чакаме / чакате да се изпокрият червените за да викате ?
  Не им мълчете !
  Може и тихо да ги саботирате !
  Те ни научиха ?
  Да ги бием с техните червени камъчета !

  Или мълчете завинаги …

 30. Така е, господин другарю Делижански, прав сте. А големият маргарин е един много, много болен човек. Жал ми става, като го гледам как се присвива в исилията си да се яви в съдебната зала и да съдейства на оная с превръзката на очите.
  Зер МВР и прокуратурата (кой беше главен прокурор впрочем, чий син е?) не са видели очевидното и са се нахвърлили като вълци връз тоз много, много болен човек. Човек с главно Ч, ако питам господа другарите, на които им се струва, че оная все още носи превръзката на очите си.

 31. Г-н Грънчаров,няма никаква подлост във въпросите на посочения Чергар,нито свинщина,просто те са съвсем неуместно поставени. Да,има доза опит за ирония,но това е ККБ. Българския език и стила в журналистиката не са много привлекателни за много пишещи,какво е това наприемр “пишурковщина”.Ето един примерен опит на отговор на един от въпросите към Г-н Инджев. За партийното им членство. Аз бих отговорил така,ако ме пита някой. “Първо,аз,моята,професия,моята дейност и моите убеждения НЯМАТ НИЩО ОБЩО,с партийното членство на моите родители и тяхната професия,дейност , политически и публицистически позиции(убеждения). Второ,новата ми книга ,също няма нито пряка,нито косвена връзка по никакъв аспект с моите родители.Трето,родителите ми не са оказали никакво влияние при написването на книгата,нито съм се консултирал с тях. Четвърто,не знам и не съм се интересувал от партийното им членство и дали въобще членуват в политически партии. Пето,техните политически убеждения не влияят на моите. Шесто,предполагам,че ако са прочели книгата ми,може да не са я одобрили,но това няма никакво отношение към стойността на книгата и истиността в нея. Седмо,моите родители и техните политически убебдения(ако въобще имат такива),не са фактор,критерий и пр. в моята дейност като публицист. И точка,твърда точка! P.S. Моите родители са били (или в момента също ) на БКП,или БЗНС,преди 1990г. ,поради простата причина,че нямаше политически живот ,нямаше политически партии,а само една-единствена организация,която нямаше нищо общо нито с думата партия,нито с думата политика. Това е комунистическата банда и техните подгласници от БЗНС,която въобще пък беше едно нищо. Само една абревиатура. И на пълно подчинение на бандитите.” Дори,действително родителите на Г-н Инджев да са членували в БКП,това не ги прави автоматически негативни хора,друг въпрос е,ако действително са вярвали в комунизма. Но дори да са убедени комунисти,това си е тяхно лично право,Г-н Инджев e пълнолетен и отдавна е разбрал идиотизма на комунизма и затова го громи,доколкото може. Боздуганът на неговта поблицистика е тежък,но за безмозъчни глави,той е като перо,дори не се усеща от тях.

 32. Г-н Йосифов,не сте ли разбрали алгоритъма на комуноидиотите. Преди 1990г. те ни караха насила да гласуваме за тях,въпреки че,полза нямаше от никакво гласуване. След тази година,те ни накараха да гласуваме пак за тях,пак успешно за тях ,но не насила а с лъжа. И резултатите са налице. Защо се сърдите на народа.нашия народ е много добър,много послушен,много дисциплиниран народец,абе качествен народ сме. Този качествен субект беше наречен от писателя,публицистъа,поета,книгоиздателя(вестникоиздателя) Петко Славейков,как ,как беше,а ,да -мърша. Какъв е извода-въпрос????? Или Слаейков е бил лъжец и мизерник,обидил незаслужено собствения си народ,или е напълно прав. Други варианти няма,Вие какъв отговор ще дадете?

 33. Продължението на песента “Времето е наше” е партията “България е наша”…

 34. Ако заеманите от съдиите постове бяха и мандатни и изборни, те щяха да кандидатсват за тях публично с постиженията и опита си в житейски и професионален план. Работата им щеше да се оценява в директна връзка с личността им. Докато сега е обратното, системата им позволява обществена анонимност и то за дейност пряко свързана със свободите на гражданите – област, в която обществото е делегирало, в името на социалния договор (и мир), част от правата си на демократично избрани, предполагащо се най-достойни, негови представители.
  Аномалия е обаче назначени на постовете си службогонци по критерия наше момче, селски, братовчед, кариерист, бивш комсомолски секретар, доучил се правист от школата в Симеоново или пък незадоволени и ненаситили се Сульо и Пульо, хванати както те сами се изкарват, едва ли не от улицата с крайно нуждаещи се семейства (едно време парадираха с цървулите на дедо си окачени на видно място в кабинетите им), да се разпореждат с човешките съдби, както Господ- Бог или бащиците от най-прогресивния „човекоядски” (по Иво Инджев а не по Иван Радоев) строй. Тази гавра с принципите на демокрацията за съжаление е разпространена и в други страни, главно в претендиращите за установена социална държавност, т.е. със силен институционен контрол върху индивидуалните свободи, но те поне имат предимството да не са обременени с комунистическо минало и съответното кадрово наследство.
  Единственото, което може да се направи за в момента, за да се озапти поне отчасти безконтролната власт на удобно прикриващото се зад слепотата си родно правосъдие е да се публикуват в медиите, биографиите (като на публични личности) и професионалните резултати на съдиите по знаковите дела, а защо не и по всички наказателни. Знанието на кой кой е в съдебния процес ще позволи на общественото мнение да бъде гарант (или коректив) за прилагането на обективни критерии в правораздаването.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.