“Плеймейкърът” подаде на Станишев за автогол

Лидерът на БСП Сергей Станишев прогледна за истината като си загуби паметта, но проговори…

Като отрече в кулоарите на парламента да е предлагал на Първанов през 2005 г. да става премиер, Станишев на практика го обяви за лъжец. Бившият премиер можеше да отхвърли претенцията на Първанов и по друг начин. Щеше да е достатъчно да каже, че не коментира и това щеше да означава, че не е съгласен с Първанов. Но той избра да заяви,че „няма спомен“ да е молил Първанов да става премиер. Това, макар да не беше произнесено изрично от него, означава обвинение в лъжа.

Самият Първанов на пръв поглед няма проблем. И друг път му се е случвало. В книгата си „ Президент на РъБъ“ давам доста примери, сред които е и докладът на Държавния департамент на САЩ за правата на човека от 2006 г., публикуван през март 2007 г. В него на практика се опровергава лъжата, че Първанов не се месел в медиите в България. Защото докладът посочва, че Иво Инджев е бил принуден на напусне БиТиВи под натиск – а тъкмо от името на президента беше направено изявление срещу мен, което доведе до напускането ми. А и други примери за намесата му в медиите цитирам в тази книга…

Случаят с реакцията на Станишев обаче е различен. Тук не става дума за някакъв си журналист, обграден с презрително мълчание, нито дори за някакъв си американски дипломатичeски доклад, цензуриран в българските медии. Думите на Станишев са морален шамар с опакото на ръката, която ще остави болезнен червен белег на иначе невъзмутимата политическа физиономия на претендента да дърпа отново конците в БСП. Няма как да бъдат скрити този път. Този удар ще задълбочи противоборството срещу самия Станишев в партията, за което усилено рият президентските къртици. Явно Станишев е решил да им даде отпор като им покаже, че вождът им не е недосегаем за контраатаки.

Случката се разви в рамките на часове, след като от безкритичното към думите му студио на БиТиВи Първанов „скромно“ обяви, че винаги е играл „плеймейкър“ и че подавал на другите да вкарват голове. И се оказа донякъде прав – подаде, но за автогол.

38 мнения за ““Плеймейкърът” подаде на Станишев за автогол”

 1. Станишев е предлагал друго на Гоце, но Гоце му отказал, имал си Зорка 🙂

 2. Ивчо,нещастно,ъкащо,фъфлещо човеченце,вземи си книжките,статийките,блогчетата,злобата и завистта,и…Бегом в Америка!А пред хора като Президента само щестоиш на колене!!!

 3. Към стоящата на колене МАРИЯ!

  Марийке, злобата и завистта са изключително твой приоритет – съдейки по неграмотното ти послание! Няма ли по-подходящи блогове, в които да ги упражняваш?

  И поради каква причина г-н Инджев трябва да стои на колене пред хора като ТВОЯ президент? Ти и подобните на теб – не сте ли повече от достатъчни?!

 4. Мария, иаправи се, ще си ожулиш колената…

 5. “Ивчо,нещастно,ъкащо,фъфлещо човеченце…”– Марооо, направо го разфасова 🙂

 6. Брей,тая Мария май от фенклуба на Гоце!Мария,когато стоите на колене пред Президента,с лице ли сте обърната към него или с гръб?Прощавайте за любопитството,ама жена съм все пак…

 7. Мария #2
  Да не си онази обременената ?!!

  А защо вие цялата русофилослагаческа шайка, крадяща България, не се изметете и заживеете в любимият Сибир при великият вожд Путин ?!
  А за коленете … май говориш от личен опит и имаш наколенки, много чифтове

 8. Който е лъжец винаги му личи по очите.Това го усещат и най-обикновенните хорица.И въпреки предварително добре претоплените въпроси,нашият човек от РъБъ често бе смутен и в типичния си стил натрупваше поредици от безсмислени думи.Отказа се от съветника си Кюлев,от приятелите си/?!?/ и натопи Станишев/както се разбра малко по-късно с откровена лъжа/.Щял да напише книга с извадки от вестници/!?!/ и като капак щял да предложи човек за президент на ТЕЗИ,които се занимавали с това?!?!?Уникат!!

 9. Мария, обсъдихме с д-р Тайсън Вашия случай!

 10. маре, помниш ли жан виденов ???
  Помниш ли марийке / с “м” / какво оставиха черевните при виденов ???
  Същото оставиха и сега !
  Пфу !

  16.01.2009 19:59 – Ще напусне ли бсп и г-н Станишев ?

  Г-н Станишев е млад човек, с отлично образование, с опит
  и няма да се учудя ако и той поиска да изчисти името си като хвърли книжката .
  Г-н Виденов разбра, че е наложително да го направи.

  Всеки разумен човек би го направил.
  Нека изчакаме.
  Тези пари / милионите евро от еврофондовете / не ги взеха от нас,
  работещите, а от пИскащите еректорати от бсп.

  Те чакат на шубера за помощи мечтите си.

  http://vladimiryosifov.blog.bg/politika/2009/01/16/shte-napusne-li-bsp-i-g-n-stanishev.278230

  Тагове: пазар,криза,имоти,владимир йосифов,позиция,реституция,бкп,бсп,партийна книжка,сергей станишев,жан виденов,криза,електорат,еректорат,помощи,пари,кражби,червени,ляво,милярд евро,грабеж,заменки,замени,присъди,наказание,бягство,червени бабички,плъхонете напускат потъващия кораб

 11. Тази партия трябва да я обявят извън закона,отврат

 12. Една провокацийка и последва абсолютно отколняванване от темата. Те, другарите, не само на колене, но в коленно-лакътна пред президента си най-добре се чувствуват….
  Въпроса,обаче е, че Гоце е лъжец и вече все да писва със селските си номерца и на съпартийците си.

 13. мАРИЙКЕ,КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАШ,ПАК НЯМА ДА УСПЕЕШ ДА СКРИЕШ НЕВЪЗМОЖНОСТА първанов,станишев и компания да бъдат успешен фактор в ДЪРЖАВАТА,ЗАЩОТО ТЯ СИ ОСТАВА “БИВШ СОЦ ЛАГЕР А НЕ ХОТЕЛ”….КОЛКОТО И ХОТЕЛИ ДА ПОСТРОИТЕ ЩЕ СИ СТОИТЕ ЗАД БОДЛИВАТА ТЕЛ….

 14. Ейййй, Марийка ли си, Марийчо ли си / че то там при вас никога не се знае кой кой е – нали все под прикритие “работите” / направо ми взе акъла с призива си! Ашколсун! Много “мъдри” кадри е “раждала” и ражда таз майка Столетница!!! А за призива ти “на колене” пред “бог Гоце” не знам дали си даваш сметка какво рамо даваш на Иво, потвърждавайки доста от написаното в книгата му, щом знаеш как трябва да се “стои” – на колене- пред Него!
  Иначе, така,като се замислям, блазе му на Иво къде го пращаш!
  А ти,междувременно, внимавай, че “лъскането на килимчето”, на колене, дълго време, води до необратим отлив на кръвоснабдяване на мозъка!

 15. Мария, Мария!

  Вие наистина сте на всеки километър.

  Добре поне, че петлите ви са женски…

 16. “Сбогом Мария, не плачи на тръгване…”
  Като всяка нормална компартия в Европа със символичните няколко процента на избори,скоро ще ви изпратим с тази песничка…
  “Трудна стана вашта,
  народа взе да схваща….”
  (по Радой Ралин)

 17. “Какво ще остане от Путин? Спомен като за лошо време, за банална епоха, в която нищо не се случва освен всеобщото неудобство да се живее.” Едуард Лимонов (руския Волен Сидоров)А, какво ще остане от гоце? Само безсрамни лъжи и безродно лакейничене на лилипутин!

 18. Марийка написала някаква глупост и всички станахте Ивановци. Темата е много по сериозна от лакардиите за Иванчо и Марийка….

 19. На първаноолу сега основното му занимание е да включва собственото си име (или заместващо го лично местоимение от първи род, единствено число) и думата “премиер” в състава на едно и също изречение. Да свикват полека-лека поданиците, де.
  Инак, Мария, не на колене да застанем, по очи да легнем всички ние от този блог, пак ще сме по-високи от граовското недоразумение.

 20. Гоце е един хитър селянин, това е безспорно. Но точно затова успява да се представи в положителна светлина. Разбира се с всеотдайната помощ на Ани журналистката. Но се страхувам, че пак ще успее да заблуди много хора и отново да му повярват. Трябва повече хора да разберат какъв тарикат е.

 21. А бе, абе, вие всички луди ли сте?
  Идва някаква, пише глупости и всички започват да се занимават с нея.
  А в това време президентът казва “че ще инициира референдум в обратната посока”.
  Как се инициира “референдум в някаква посока”?
  И изобщо това ли му е работата на този самозабравил се индивид?
  Президентът има някакви функции по конституция, но в тях в никакъв начин не влиза енергийната индустрия и политика на държавата, която трябва да бъде само и единствено от компетентността на експертите в съответното министерство и специализираните научни институции и в никакъв случай дело на агенти или резултат от народни борби и допитвания!
  Съвсем сте изпушили, щом никой не дискутира това, а се дърли с някаква си Мария…

 22. Луканов,Виденов, Станишев и Първанов ?!Ляво да Видиш и Ставаш Пръв!А народа..тъп, та тъп. Няма да се оплаквате и ще си ручате жабетата. На следващите избори да гласувате вие си знаете за кого. Тоз дет ще ви излъже и ограби най-добре.Не знам дали Първанов е президент на РъБъ, но със сигурност е президент на мазохисти.

 23. dokato nie si govorim za mariika,perekendeto ot pernik-glavata na bgmafiata si pravi politicheskite proekti…i shte se osashtestviat ako go tarpime.

 24. Сори “Red-nick”, ама сигурно добре знаеш, че именно “Мария”(“Мими”) е нещастието на България.

 25. Мария да си обслужва хората на гоцо в стойка на колене: като само толкова& само това може

 26. Прав си, Red-nick, за дърленето с Марийка – и аз се включих в него, съжалявам.

  Лошото е, че изпълняващият длъжността президент на РБ не е преставал да работи срещу интересите на нашата държава.

  Нещо повече – става все по-агресивен, зъл и безпардонен в “клатенето” на държавната лодка с тенденция за ескалация на това поведение през следващата година с крайна цел дестабилизация на страната!

  Да, той няма право да се меси не само в енергийната индустрия и политика на държавата, но и в икономическата, финансовата и всички останали области за работа на това правителство. Не и по този начин – доказано злонамерено и цинично, демонстрирайки сила и влияние в една частна медия – защото човечецът изискал и получил прекъсване годишния отпуск на интервюиращата го Ани Цолова!

  Но кажете, хора, по какъв начин можем да противодействаме на това ненормално поведение? Що за тъпотия е щението да се иска референдум за каквото и да било? Точно в този момент и точно на този хал на държавата? Какви лостове и механизми имаме ние, нормално мислещите граждани на същата тази държава, за да противодействаме на самозабравилия се безумец?

  Ще бъда доволна, ако нашата немалка общност се заеме с реални действия.

 27. По-добре да не се отваря дума за президента, че ме досрамява, че съм българка. А то – втори мандат… безумие някакво…

 28. Мария,комунистическа уруспия,такива като теб са истинската пропастия. Как ви държи ОНЯ отгоре,как не се намери някой да ви пръсне тъпите комуноидни физиономии. Дайте да се снимаме с вас,бе ,изчадия такива,стоп,и ти си болна комунистическа пачавра, болна от комунистическа подагра.

 29. Колкото и да не харесвам Станишев не мога да кайа за него че е льжец както Гоце.Явно Станишев има някакво достоинство и няма особен страх от Гоце или поне ве

 30. е това се случва с нета в бг ама нейсе.Наистиба си вкара автогол Гоцето,мно с какви очи говори за референдум и то по тема която по-добре а не започва.Сиурна сьм че идеята го е осенила сле като е про

 31. чел президент на РьБь.Обаче нито някои го пита какво тои иска,нито се интересува от него-поне нормалните хора.Да си прави референдум при Путин

 32. Извинявам се за грешките и прекьсвания ,но нета го няма,ДАНС го спират и обвиняват лошото време!-)
  За да не пишете и четете!

 33. Иво, най-ме кефиш, когато със словесната и мисловната си класа бъркаш в мозъченцата на разните там Мариии, но не тази от стихото на великия ни поет Борис Христов. Който ,впрочем, толкова фино го нач..ка на сегашната номенклатурщина, като им плясна културната награда в муцуните

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.