“Президент на РъБъ” акостира във Варна на 29 юни

“Президент на РъБъ“ ще гостува на варненци, варненските гости и всички останали ( без книгата) на 29 юни от 18 часа в кафе-сладкарница „Кристал“ – на ръба на морската градина.

Заедно с въпросния „Президент на РъБъ“ на разположение на приятелски разположените гости сред домакините от Варна ще бъде и авторът на книгата.

30 мнения за ““Президент на РъБъ” акостира във Варна на 29 юни”

 1. Чакаме Ви!
  Добре сте дошли!
  Супер!

 2. Господин Инджев, поздравявам Ви за книгата! Успях най-после да си я купя, с доста притеснения (но стресът бил полезен за здравето, казват). Бъдете жив и здрав и Бог да Ви пази!

 3. След обиколката започваща във Варна,да се отскочи и до Велико Търново,но и Иво Инджев, и Бойко Борисов,да не забравят,че Сергей Станишев подаде правилния пас на големия плеймейкър,когото “Мара” отварачката? изложи моменска гръд като “Матросов” на амбразурата.
  Вижте за своя си идеал!
  Издигам И.Инджев близко до ръста и интуцията на премиера,защото Станишев е прав относно капацитет
  на президентски екипи,отгледани, с възможности на държавата,но поздравявам и “Октавиан” ,за закъснялата смелост.
  Който чете,а не шари само за злостни пръски,помни,че преди месеци,побеснях в словосъчетание на глагола “късмет и пърдене!”
  Какво ли ще да съм забелязъл?
  Вярно,по-добре късно,отколкото никога,но порозорливото прозвище,
  на Д.Буш,няма как да не се припомни отново,поне заради изсторическата истина….
  Аз разбирам добре,защо “двете партий!! не са се споразумели??? /НДСВ и БСП/,имам и интересни спомени,но ПР-ът на нечий гръб,рано или късно,подхранван от
  духовното сиромахомилство в БКП,рано или късно, ще реши въпросът,защо с такова,непростимо
  късогледство,дори и да им се завира откъм някои, не до там весели части,Бог хилядолетия след Адам е подсказал пътя за изпитания,и коригира париите!!!
  Особено когато напират за държавнически светоглед и го отрежда,когато,комуто трябва и където има “уравнени сметки” срещу съответната непосилна цена!
  Как и с какво иначе,да се оправдае Вярата,че Всевишният бави,но не забравя.
  Това и за Вас г-н Инджев и за понятните тежки моменти на неверие,когато дойдат и такива за кардинални решения,тъй като няма да закъснеят,по същите причини,
  защото България НИ е само една и е Земя навеки!
  Последното си е мой спомен от кардинален разговор с талантлив режисьор,когото титани на мисълта, объркваха между “двама братя” и “Аспарух!”….
  Казвал съм ви я тази за Валери Петров и прочуттия му стих: за др.Мара “в Париж,скитала се между тез и онез,т.е между Плас Пигал и Пер ла Шез,докато накрая я спасили френските прогресивни сили!!!”
  Но благодаря и на режисьора,че …послуша!
  Докато “турнирате” слушайте тедеума,като Гарибалди,когато ще трябва да е “виждал” правилната Италия!!!,и е бродил с бъдещия “командирин Петко войвода!”

 4. Dano da se zrodi grajdansko dvijenie za spasenie na rodinata ot kommetastazi!

 5. ъъ, момент – а самата книга ще се продава ли тогава? или да чакаме новия тираж?

 6. Към chaotic:

  Не вторият, а четвъртият тираж вече е отпечатан и в момента, поне в София, книгата я има на много места. А специално за представянето във Варна издателите са заделили съответно количество. Доколкото разбирам от тези неща ( с които не се занимавам) разпространението зависи от търговците по места- ако имат желание, могат да си набавят книгата от София.

 7. Г-н Инджев,малко освежаване в морската столица и докато само Яне се отличи с по-интересна прочит около,случващото се в триъгълника България-Турция-Израел и евразийска външна политика,в частта евроатлантическа
  солидарност….
  Хвърляйте по един поглед и по отношение на доказани нашенски си нрави за “полицейска дисцицплина” при о б р е ч е н и
  и м п е р и и….
  Някои просто ще пощръклеят,ако дори се подскаже всичко,но вярвам в блога и във Вас,ще успеете!!!
  Иначе залогът е до време и думата “бойно поле”,да добие гражданственост!

 8. отлично, значи ще мога да си я купя с автограф.

 9. Изправен съм пред дилема: искам да си купя книгата(например през интернет), но искам и се надявам, че ще мога да я купя с автограф от автора.
  Г-н Инджев, ще идвате ли скоро в Стара Загора ?

 10. Него може и да не го е срам, но нас не бива да не ни е срам (психоаналитичен профил на Г.Първанов) Намерих тази моя публикация преди време; порових се в блога си и открих толкова много статии, нелоши при това, които съм писал в годините – специално за митарствата на Гоце Първанов. Събрах ги на едно място. С малка редакция ще стане чудесна книга. Какво ще кажете, дали да не я публикувам? Така и така се започна “рекапитулацията” на гоцевото президенстване преди неизбежния му край, дали да оставя текстовете си, които, впрочем, съм ги писал от сърце и душа, да погинат в бездната на интернет, или да ги спася и аз също като г-н Инджев да издам една книга за тази жестока рана на българската душа, наречена “Гоце Първанов”? Какво ще кажете, драги ми дами и господа, а?

 11. “..четвъртият тираж вече е отпечатан..”
  Ето сега, ако “Гоце” е момче на място да бъде “последователен” докато се стигне до 40-сетия тираж – една малка компенсация за злосторничеството му..
  Все пак да сме благодарни (на Партията), че не арестуват камиони с книги като наскоро в Ленинград..

 12. Поздрави, за Иво! Но нека не прекаляваме със суперлативите. Днес, прочетох книгата и мисля, че е на добро ниво, както изразно, така и достоверното излагане на събитията. Но, мисля, че всеки, що годе осведомен гражданин на РъБъ, тези събития, не би трябвало, да са новост /ако се интересува от политика и съответно разполага с др. средства за масово осведомяване, освен натрапените ни печатни официози и трите национални медии/. За да има резонанс в народа, тези неопровержими истини, е необходимо:
  1. Народа да има възможност да чува и др. мнения, освен написани или излъчени от цитираните по-горе. Може би сме на последно място в ЕС по интернет употреба и доставка на широколентов такъв.
  2. Трябва да има смели и жертвоготовни журналистти като автора на книгата.
  3. Не на последно място. Трябва да има, /колкото и да ми е неприятно да цитирам, класиците на комунизма/ и почва /за непримиримост към злоупотребата с власт, както е в цивилизования свят/.
  За да се, аргументирам, ще кажа, че народа ни е създал, /може би е исторически обременен/ една селективност. Н-р: Ако, някой, власт имеющ направи най-голямата подлост или мръсотия, то бива оправдан, защото е от нашите. обаче, ако от опонентите му извърши 1/5 от това, то започват истерични викове за справедливост. Това се отнася, най-вече за бившата и сегашна номенклатура /създадена по съветски стандарт/, и има отклик с много по-голяма сила в народопсихологията /подпомогната от ср. за масово осведомяване/. Ето, това са необходимите неща, за да имаме, някакво, що годе нормално и демократично общество.
  С пожелание към Иво да бъде все така непримирим, към злоупотребите с властта, при всякакви обстоятелства, и да не обръща внимание на разни случайно попаднали мекерета/извинявам се за израза/ в светлината на прожекторите. Всяко, съвпадение с реални лица, като Гоце/Г. Първанов/, е не случайно.
  С поздрав: Ваш почитател от гр. Ст. Загора

 13. Няма национално турне,комунистиочески малоумнико,защото просто такова няма, вие мръсниците триуфирате по цялата страна ,повече от 60 години,никой не може да ви стигне,смрадливци такива. Защо вие,комунистите не пишете,защо спряхте,ами защото нищо не можте да кажете и напишете. И комунизма спряхте да цитирате,нито един комунистически лозунг не помните,затъпяли сте отвсякъде.ама едно си знаете.

 14. Тайлеран,абе какви ги редиш бе човече,кой си ти бе,какъв си,какво искаш да кажеш и докажеш,болна работа….

 15. А във ВРАЦА, ще ли намине Иво И., за да мога да си я купя и аз.
  Десетина и повече приятели от София замолих и всеки ми отговаря, че не може да я открие никъде……

 16. Някой пита защо не дойде г-н Инджев в Пловдив? Ами защото ще попадне във врящия първановски котел. Не ви ли е известно, че от времето на т. нар. цар Пловдив е владение на един човек – Гергов, т.е. на Първанов. Шашкънията на сините в този град направиха от него едно жалко подобие на Пловдив от 90-те – градът се управлява явно от Гергов – т.е. БСП плюс някакви МВРО-ойци и като се прибави и Мара Капон-мисса картинката става пълна. Да не говорим, че няма нито една медия, която да е е собственост или да не е основен спонсор също въпросният Гергов. Така че – докато този град е собственост на Гергов и Гоце – няма нужда от автор като г-н Инджев, пък и няма кой да разбере тази прекрасна книга.

 17. Към Павел Маринов:

  Има такава идея, но за свое “оправдание” трябва да си призная, че не знам как точно да си организирам и подредя графика, който зависи от твърде много подробности. А и поначало организацията е работа на издателството…

 18. Към Harvey:

  В интерес на истината тъкмо във Враца имах представяне на предишната ми книга “Мълчанието е злото” и се надявам с това да съм показал, че не деля градовете по някакъв признак… Но дали пак? Имам желание, но не зависи само от желанието ми , а от още куп неща. Изповядвам принципа да не обещавам нищо, което не мога да изпълня. Дори претендирам, че отдавна съм минал в една “крайност” като за нашите доста ориенталски нрави: избягвам уклончивите отговори.По-честно е да си призная истината,че не знам.

 19. Днес получих книгата и я прочетох на един дъх. Стискам ви ръка и ви свалям шапка за доблестта, майсторлъка и езика.
  А ето и извадка от WIKIPEDIA:
  The report of the Special Commission of the United Nations into the misconducts of the Iraqi “Oil for food” suggests that in 1998 Saddam Hussein took bribes from the Bulgarian Socialist Party, then lead by Parvanov and companies close to the party.

 20. Г-н Инджев,
  Стила Ви в “Президент на РъБъ” е нещо уникално.Радвам се за и с Вас!

 21. г-н Инджев,здравейте и поздрави от Варна!!Няма да е зле да донесете на варненци и някой и друг брой от книгата Ви,вече 3-та седмица нулев резултат от издирването по книжарници !!!!Доста често получавам и отговори от сорта на “да,много хора ВСЕКИ ДЕН питат,ама шефа/шефката казаха че няма да я продават отново!!!Много странна пазарна логика-продукта се продава отлично,ама ние напук,ей така няма да го предлагаме…е,за зетя на диктатора т.ж…може,може ..дали да не го предлагаме и като бонус някак си към шпек народен???!!!

 22. Към митака:

  Има предвидени количества специално за представянето на 29 юни във Варна, което обявих за 18 ч. ( в кафе-сладкарница “Кристал” на входа на Морската градина), но вероятно ще изместим с половин – един час по-късно. Ще обявя навреме промяната, ако има такава.

 23. Dobre ste doshul vav Varna. Vie ste naj-kadurniat i naj-druzkiat bulgarski journalist. Dano ne vi mine kotka pardon mechka pqt.Jelaya vi dulug i polzotvoren jivot.

 24. Към chernomorec:

  ИЗПОЛЗВАМ СЛУЧАЯ ДА УТОЧНЯ, ЧЕ ЧАСЪТ НА ПРЕДСТАВЯНЕТО СЕ ИЗМЕНЯ – ЩЕ БЪДЕ В 19 Ч. ( вместо в обявениия преди 18 ч.)

  Мястото остава същото, кафе-сладкарница “Кристал” на входа на Морската градина.

  НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ПОМОГНЕ С МЕДИЙНОТО РАЗГЛАСЯВАНЕ НА МЕСТНА ПОЧВА?

 25. Цялата история около диктаторите е като Сатирата на Философите, надсмели се над тях! Само Титаните на Мисълта са Достойни да бъдат Боговете на Олимп! Никой не е като Прометей Първият Просветител, или като Атлас СветоНосецът! Те ще останат Идолите за хората, искащи да са безсмъртни! Но безсмъртието е утопия, и напразен блян за Човечеството!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.