(Фа)шизофрения

Понякога една дребна случка, свързана с дребна душа( ще я нарека галено „Мими“), води до размисли „ на едро“. Защо вбесените от критиките ми срещу Първанов ме псуват на Америка? Тя нито ми е майка ( бил съм там няколко пъти по няколко дни) нито има някакво съществено присъствие в текстовете ми. Давал съм положителни примери с много други държави, но ненавиждащите ме читалели не ме „пращат“ в Холандия или Швейцария, а именно в Америка.

Тези изблици на импулсивна омраза издават истината за това какво си мислят същите хора за самия Първанов. Той символизира обратното на онова, което в чугунените глави се свързва с омразната презокеанска държава като източник на всичко лошо в техните представи. Това е неизтребим тумор в мисленето на червените и мазното говорене на президента им Първанов не може да замаже истината.

Било ясно, според него, какъв избор сме направили още с влизането в НАТО. Правилно казано, но май собствените му съмишленици, които го бранят от критиките, не му вярват. Който го критикува „да си ходи в Америка“, казват те.

Този примитивизъм обаче не е характерен само за червената рая. Нейната аристокрация задава тона. Лидери на БСП, дългогодишни управленци като Румен Овчаров и самият Сергей Станишев един през друг се изредиха да заклеймяват Борисов, че работел за „чужди интереси“ по повод изявлението му за завоя към САЩ. Защото за тях САЩ е символ на чуждото , враждебното, докато руският проект в Белене им е близък, роден и любим. Колегата им др. Петър Диминтров пък направо изригна срещу финансовия министър Дянков в едно телевизионно предаване. За да обозначи ясно „слабото място“ на Дянков за пред съмишлениците, Димитров го наруга заради…децата му. Не бил говорел с тях на български. И по този повод, понеже Дянков бил свикнал с „друга ситуация“ ( американската), го пустоса да си ходи в „ситуацията“.

Знам, че антиамериканизмът не е уникално българско явление. Знам и аргументите за него. Но тук не си поставям за цел да споря за основателността му. Споменавам само уникалното българско политическо лицемерие. От най – високота политическа трибуна, президентската, се дочуват процедени през зъби твърдения за нашия отдавна направен избор в полза на Америка ( макар тъкмо лицемерът Първанов да е автор на фразата за еднаквата му близост с Джордж и Владимир, поради което вчера изпадна в противоречие със себе си). Същевременно последователите на първановизма псуват на Америка всеки, който не е съгласен с Първанов.

Да беше шизофрения, да я лекуваш. А то си е чиста подлост: да харесваш до лудост Първанов( говорещ за Америка като наш избор), но да гониш в Америка онези, които не крият истинските си мисли за него е синдорма на „Мими“- „мимикрията“ на мимитата.

59 мнения за “(Фа)шизофрения”

 1. Г-н Инджев, моля приемете поздрави за впечатляващата книга Президент на РъБъ. Пишете все така!

 2. В нормалните държави, тия които работят за интересите на несъюзнически държави им дават 12г. затвор.

  Напр. днес чета: “Българин получи 12 г. затвор за шпионаж в Румъния”

  Мотивите на съда са, че осъдените са предали конфиденциални румънски военни документи на “несъюзническа” държава.

  По тая логика се чудя колко хиляди хора от редиците на ДС, президенството, БСП, ДПС и т.н. трябва да влязат в затвора, защото са посветили целия си съзнателен живот да ни предават в полза на една “несъюзническа” държава.

 3. Темата анти Америка и оттук всичко западно и обрасла като тумор една отмираща група хора.Но иначе “зелените гущери” и живота там винаги са ги привличали като магнит,тях и техните деца.Никой от тях не праща децата си в Русия,нито ползва руските банки,нито си купува техни имоти и стоки/???/ и прави многократни разходки в “необятната велика руска страна”.И това наистина не е шизофрения-шизофренът не може да направи такава перфектна селекция-да обича безрезервно,нещо което неще да види,и да мрази с цялото си сърце друго,благата на което иска да консумира ежедневно.Да,това е висша степен на лицемерие, подлост и коварство.А това,че е вкоренено в човека на РъБъ,пролича и от лекотата с която сложи динена кора на Станишев и го остави да обеснява има ли сестра.

 4. Ваш цитат показва ясно ,много ясно цялата истина. Често се замислям какви хора са тези – дали са толкова затръстени глави че не виждат интересите на страната или са толкова корумпирани че не ги интересува държавата където са родени.Но един Ваш цитат показва ясно ,много ясно цялата истина.

  “Разбираемо е, че Русия си гони своя интерес, който предвижда увековечаването на българската зависимост от Русия в ключовата за икономика област като енергетиката . Но е неразбираемо как това не се разбира от всички тук, които се правят, че не разбират главното: става дума за руския, а не за българския интерес. Президентът Първанов пожела ( изпреварващо, ден преди изявлението на Борисов) да форсираме усилията си за АЕЦ „Белене“. А бившият премиер Станишев обвини настоящият, че работел за чужди интереси. С което за пореден път доказа, че интересите на България са му чужди, щом стане дума за това да се защитава руският интерес в България.”

 5. Често се замислям какви хора са тези – дали са толкова затръстени глави че не виждат интересите на страната или са толкова корумпирани че не ги интересува държавата където са родени.Но един Ваш цитат показва ясно ,много ясно цялата истина.

  “Разбираемо е, че Русия си гони своя интерес, който предвижда увековечаването на българската зависимост от Русия в ключовата за икономика област като енергетиката . Но е неразбираемо как това не се разбира от всички тук, които се правят, че не разбират главното: става дума за руския, а не за българския интерес. Президентът Първанов пожела ( изпреварващо, ден преди изявлението на Борисов) да форсираме усилията си за АЕЦ „Белене“. А бившият премиер Станишев обвини настоящият, че работел за чужди интереси. С което за пореден път доказа, че интересите на България са му чужди, щом стане дума за това да се защитава руският интерес в България.”

 6. Какво ли още не е за пустосване около ситуацията,но за МФ-ондове, тригълнци,ребести ъгълници във външната политикта,и т.н. и т.н.,ХА,на Бас /Хакер?/,че след 15 юли в Москва Бойко,би трябвало да нададе бойният вик на команчите!!!,
  именно благодарение на Интуицията!

 7. Петър ДимИНтров – истинско удоволствие от този каламбур.
  Наистина има твърде много архаично
  комИНтерновско в това “момче”.
  Халал да им е на мозъчния тръст на Позитано, в комплект с незабравимата “Мими”.

 8. Г-н Инджев,на всички им трябва почивка:като млад бай Пеко ми се обади,да посрещна Янчо и Лили,…радваше се човекът на снаха,а чуждоземните му идейни другари почиваха недалеч от Валпараисо,с дълрбокото според тях,убеждението да съберат сили и победят буржоазията!!!
  Не е ли така!
  Вие все ме връщате към чудесата господни,когато се препирали Варлаам Копринарката и Тоно Крилатия относително смъртта на Максимилиана в Мексико,докато Иванчо Йотата не внесял успокоение,че “рожковете са ползотворин,в Сибир владее ужасна зима и политиката на Горчаков е много тайна…!”
  Бай Мичо Бейзадето е несравним с господата от БКП,защото обучавал бея,кой е Николай “миразчията!” комуто “било предопредеелно сладострастно,да вдигне милион храбри солдати въз Туркия,
  майки…!”
  Немам думи,ща би било,ако некой си Мирончо,посмеел да разкаже тогава истината в Дафковото кафене за,това кой е надвит в Кримската война в Севастополя…
  Става дума за 1862 г.,когато е била “семдесе милиона,и съги ще требе да е порасла!”
  Ако можете,отвреме-навреме,
  включайте булка Варлаамица,булка Селямсъзка,Фачка Зобдренката и др.
  Имаше виц за нтимпериалистическото
  движение през 70-те години в градската му част,…селската ще Ви умори с марксистко-ленинската си визия,”как да познаеш Маркс по брадата!”….но върхът е, че като кръшне гаджето и одма се трошат прозорци на американски легации,
  за да плати след това държавата …/справка ФСО отдел на достопочтено социалистическо ведомство…..!/
  Все “чичовци”! но издание 2010 г. майки!

 9. Как ще го изтраеме гоце хабер си нямам.Голяма радост ще бъде когато си отиде.Дръжте се,малко му остана.

 10. Съгласен съм с Вас, но г-н Инджев, от поколения имаме по-голям проблем от конкретните “фили” и “фоби”.
  Те са едни осъдени души, неспособни на нищо положително.
  Трагиката ни е в липсата на родолюбци. Националисти. Тази последната дума успяха истинските националисти, че е лоша. Ама само, когато не те я ползвт. Те (истинските) заклеймиха национализма в чистата му форма, в безмерната обич на гражданина към родината му.
  У нас не останаха хора, които да обичат България.
  Останаха тези искащи да си я разделят… а другите? Другите ги е страх да кажат “обичам” за страната си. Страх ги е да я защитят пред бясните погледи на “леви”, “десни” и прочие не-българи.
  Докато това е така и живеем в старана на “фили” и “фоби”, няма кой да защити Република България.

 11. До инж.Лазар Маджаров:
  Преглеждах коментарите за “вацовото Белене” и ме радвате така както и будното желание на Доко,Веселин,Ред Ник,Киров,Мео,
  Карандаш,Цветан Димитов,ДСБар,
  Танар,Балтимор,Лозан Бизов,Зелен Бетон,А.Грънчаров, и т.н.,но по понятни съображения,няма
  да влизам в безплодни спорове,
  още повече че не са и необходсими
  -за късмет на всички-
  но желая в правилната България като основна цел на всички,да не се налага никога,хората по рождение,труд,умения,талант и професионални заслуги – в която и да е област-да се чувствуват обременени от перфидни печалбарки изобретателства,в т.ч и на Европа,
  към която сме се запътили.
  Редно е не Сърбия,да я сърби,а нас да ни боли,че си правим харакири!
  Със сигурност един ден,Иво Инджев,
  ще бъде и надминат,но това не е основание,да забравяме никога,че само свободният човек,може да бъде полезен на Родина и народ,
  когато не го души Утопията!
  И когато и ако трябва,да бъдем поне признателни!

 12. Иво,е как може да задваш такива въпроси,защо те пращат в Америка. Ами това е манталитета на комуниста,не знаеш ли ,че България е комунистическа, властите са комунистически,а всеки комунист мрази Америка,така му е казано и така прави. И няма никаква разлика,дали неговите гуру-та са в съюз с нея и Запада. Ако ще и утре ,американците да ни защитават от извънземните,или от каквото и да,е,те пак ще мразят Америка.Познаваш ли някой комунист,който да не мрази,или да е спрял да мрази Америка. И покрай омразта към Америка,мрази и теб и такива като теб. Извинявай за намесата,но смятам,че давам допълнително обяснение.

 13. …..”Знам, че антиамериканизмът не е уникално българско явление”…….
  Враждебното към САЩ отношение, си има и Европейска коренна постановка от всичко ЛЕВЕЕЩО се в стария континент.
  ПЕС—майката на червеноидите има достойно и едно от най жилавите си отрочета в лицето ва БСП(БКП-нищо ново……нищо старо не е забравено).
  Е, нищо чудно, щом като един руски дипловат, може да нарече България ТРОЯНСКИЯ КОН на Русия из евроструктурите.

  Много ми хареса изказването на др. Станишев, че не си спомнял да е предлагал ПРЕМИЕРСКИЯТ ПОСТ на Гоце Първанов след спечелването на изборите от БСП (както Гоцко съобщи вчера сутринта пред една от водещите в сутришен блог)…..:)))))))))))))))

 14. Българското политическо лицемерие не е уникално явление. Още по-малко е уникално лицемерието на социалистите по света. А шизофреничното лицемерие на социалистите – бивши комунисти е по-скоро правило. При тях религиозната догма е свещен закон,който е пределно ясен:
  САЩ са Сатаната! Символ на всичкото зло по света и геена огненная за порока и моралната поквара. Основните проводници на дяволовото и злото са Европейският Съюз, НАТО и всичко, което по някакъв начин е свързано със западноевропейската цивилизация, принципите на демокрацията, гражданското общество и пазарната икономика,третираща равноправието на стопанските субекти.
  СССР,(разбирай – Русия) е Царството Божие! Символ,защитник и хранителница на правата вяра и родина на Пророка,(Ленин),чиито свети мощи са изложени за поклонение в мавзолей до стените на Светия Храм,(Кремъл).Руският език е езика на божието слово и Пророка. Руската култура е културата на Светите писания,(комунистическата идеология), радетелите и мъчениците за правата вяра. Имат си своите Свети места, Свети мъченици, Свети подвизи и безпределна вяра в Доброто. По един квазишизофреничен начин символизиращо едновременно Светлото Минало и Светлото Бъдеще,като антипод на Мрачното Настояще – царството на Сатаната и в очакване на Страшния съд,(Световната революция).
  Ако използвате гореописаната матрица на простоустроените червени душици и всяко ляворадикално нейно клониране с лекота бихте си обяснили цялата психология и история на комунистическата идеология. Разбира се задължително е да се имат предвид основни нейни характеристики, като кръвожадност, омраза, йезуитско лицемерие и религиозен фанатизъм. Добавете ядрени оръжия на вкус и да ви е сладко! 🙂

 15. Приемете от един убеден анти-САЩ-ист (Америка не е САЩ, все пак) този много забавен виц 🙂

  В штабе ракетных войск: – Сегодня пришел приказ о сокращении штатов на 10 процентов. Всем понятно? – Да. – А теперь детали: Я думаю, надо начать с Техаса, Флориды, Алабамы.

 16. Трудна тема. Не е проблем, че някой харесвал повече Америка или Русия и нямам за цел да клеймя едните за сметка на другите. Проблема е, че няма българска идентичност и ценности с които днешният българин да се идентифицира. Примитивни пропагандатори навират под носа му: траки, ханове, царе, възрожденски револиюционери и каквот им попадне, но все минали слави и величия и нищо от днешният ден в който всички ние живеем. Едни се срамуват, че са българи (никак не е трудно да се разбере защо), други се гордеят с Гоце и българо-съветската дружба. Къде е общото? Има ли такова? Кой и на къде води, на където и да е поведена малка ти държава?
  Според мен, 66 години крачим по лининският принцип, две на напред – една назад и ако някой все още не е разбрал, обърнати сме на изток. Ако вървяхме към EU (не използувам Америка, “лъбимо” име на другарите и другарките), защото тя и в буквалният и преносен смисъл е много далече), не може да имаме президент който изрича лъжи и работническо-селска партия кято притежава страната на работниците и селяните.
  Автора на статията нарича състоянието ни (Фа)шизофрения, а аз мога да доуточня: Във полу-феодалият строй в който живеем!

 17. Виж какво, ако искаш хващай вапора за Америка, ако искаш тръгвай за където ти видят очите. Добре, ако искаш остани си тук. Плащай си хостинга и домейна и пиши съчиненията си. Изобщо, прави каквото ти душа поиска. Обещаваме ти дори да те четем понякога. Само не се ситуирай натрапливо във фокуса на вниманието ни. Ок?

 18. Господин Инджев, искам да споделя с Вас една идея за референдум относно АЕЦ Белене. Сигурен съм, че след като се запознаете с моята идея, Вие и много наши сънародници ще я приемате горещо. При това провеждането на този референдум, няма да струва и стотинка на хазната, следователно и нас, данъкоплатците които пълним хазната. Дори предлагам, този своеобразен референдум да се проведе под егидата на президента Георги Първанов. Предполагам, че президентът Георги Първанов няма да има нещо против. Както се знае, щом някое горско стопанство боядиса оградата си, да речем, господин президентът Първанов отива и я открива, като същевременно обяснява на присъстващите там горски работници и служители, колко много е закъсняло днешното правителство с реформите, които трябваше да извърши предишното такова. Тъй че, егидата на президента Първанов ни е вързана в кърпа.Та идеята е следната: господин президентът Първанов открива сметка в някоя банка и всеки който желае в България построена нова атомна централа, отива в банката и внася 1000 евро, лева или долари. Може и по-голяма от тази сума, важното е сметката в банката да достигне до 6 или 7 милиарда евро, т.е., колкото е нужно за инвестицията за строежа на АЕЦ Белене. В случая е важно да се отбележи, че след като желаещите наши сънародници съберат нужната сума за централата, нуждата от стратегически инвеститор автоматично отпада и държавата става мажоритарен собственик. И всичките тези благини ги постигаме с един масраф. В смисъл, хем всенароден референдум, хем си оставаме 100% собственици. От туй по-хубаво, здраве! Отделно от това, що пара ще падне от продажбите на ток на турци, гърци, македонци и др., да не говорим. Откъдето и да се погледне тази идея, слабо място няма!

 19. Що, темата е за опиващи се от злоба?
  На РъБъ й трябват не политици-ХХХдавци, които да въртят народния ХХХ на запад или на изток. Малките народи са осъдени да са сателити на големите империи. Номера е да извличаш изгода от тях, не да лижеш задници. Извинете.

 20. Ех, и ако американците имаха същото съветско чувство за хумор, сега Улан Батор щеше да бъде столица на Съветския Съюз.

 21. Ха-ха.
  Тази тема е яко забавна.
  Че то точно червените комуняги са тия дето най-много драпат да се докопат до омразната Америка.
  Я детенцето ше пратят да се изучи в Омразен университет, я къщичка на Омразна почва ше си купят.

  До сега не съм чул да е емигрирал някой червенко къмто Москва.
  Всички партийни книжки много омразно и подмазно се присламчват към загнилия капитализЪм.

 22. Комуноидно говедо,та, я ни кажи коя държава направи съкращенията,САЩ ,или СССР. Съветския Съюз беше нерушим,непобедим,неделим.Айде сега малоумнико,придържайки се към фактите от историята,направи ни анализ на думата “съкращение” на страни,шати,щтатове,пактове… Не знаеш,не си спомняш,мръснико ти мръсен,комунистически. Нерушимия Съветски Съюз се разруши,включително Варшавския пакт и СИВ-Съюз за икономическа взаимопомощ. Е къде е тази взимопомощ. Нито военния съюз се задържа,нито икономическия,всички комунистически държави задружно,зае….ха тези съюзи. Какво направиха Съветските републики,също задружно,също нерушимо,разрушиха нерушимия СССР. А последния,за…ба и комунизма,както вие,българските комунисти направихте с комунизма. И къде отиде този непобедим СССР и неговия болшевизъм,айде,кажи ни плесенясъл комуноидиот,кажи ни. Без бой,Съветския Съюз беше победен и унищожен. Сега се изучава само по предмета история. Съветски Съюз няма и никога няма да има. А САЩ си съществуват,НАТО си съществува,твоите комунисти ви записаха в редиците на враговете -империалисти. И какви ни ги разправяш. Тия ,дето копаеха гроб на капитализма,паднаха в него. Така че,внимавай и с теб да не се случи нещо такова,мерзавец комуноиден.Ти с какво помогна да се разруши комунизма,не си стоял безучастно,нали? Добре,бил си дисциплиниран комунист,следвал си партийната линия,не си се борил срещу ком-та диктатура,ами какво направи за спасяването на комунизма,пак нищо,едва ли си се опълчил срещу БКП ,когато тази организация смени името си и пое пътя на строителството на капитализма и заздравяване на комунистическата буржоазия. И къде си ти,никой не те е…за нищо,остана ти само омразата срещу прогреса. Извод,пълни боклуци сте,с омраза не се живее,но вие друго не знаете,освен да мразите,крадете,лъжете и убивате.

 23. “Ex-Bischof/владика,епископ/Mixa живее в два различни свята…Той казва едно наляво,друго върши надясно”,каза в интервю по ZDF Eberhard von Gemmingen,бивш шеф на редакцията на радио Ватикана. Изказването беше по повод на това,че подалият преди няколко седмици оставка,епископ Микса/обвинен в медиите,че преди 30 години , е упражнявал насилие върху ученици от католически интернат, изразяващо се в дърпане на уши и шамари /внезапно обяви,че се е оттеглил под натиск и че иска да бъде възстановен на стария пост в църквата.Освен това,след престоя си в швейцарска клиника,той се върна отново в епископската резиденция в Аугсбург все едно,че нищо не е станало. Това,което страшно ме развеселява е,че някои български политици много приличат на Ех-владиката Микса.И те като него,едно говорят надясно с американците,друго вършат наляво с руснаците и не разбират,че трудно се оправят с реалността.За тях също спокойно може да се каже,че живеят в два свята и колкото и да им се намеква, май скоро няма да го разберат.

 24. Penke, Penkee, i ti se chudish kak da svarjesh dvata kraj, ama obviniavash za tova svobodnia kapitalizam, zastoto ti e po-dobre da ne mislish. A nali i taka sa te nauchili drugarite… te misliat za vsichki ostanali i naj-veche za sebe si. Ama de tolko akal…

 25. mislia che goliamata chast ot horata, sled 20 godini prehod, veche imat opit i razpoznavat lyjite i licemerieto na komunistite

 26. Г-н Инджев, прави впечатление, че след новата Ви книга (за пРезидeнта)много яко Ви “налетяха” червени бастуни и бастунеси 🙂
  Хубаво е, че публикувате постовете им – поне мен искрено ме забавляват, много сте им вдигнал “вътрешната температура” 🙂

 27. Към Сотиров:

  Боя се, че това напомня на емитирането на облигации, издавани от т.н. народна власт – нещо, за което се изисква или всенароден идеологически плам, или национално чувство за солидарност ( каквото е имало след войната в някои държави). Нито едно, нито другото не е в наличност на нашия български пазар…Но иронията ви е основателна защото е ясно, че референдумаджиите се опитват отново с чужда пита помен да правят, но си правят тлъстите сметки сами да се облажат.

 28. Лицето Meo от коментарите по-горе, чини ми се, е пратено тук да играе ролята на “краен антикомунист”, та да представи антикомунизма във възможно най-уродлив, отвратителен вид, нещо като психиатричен феномен, да го направи за смях и резил. Та от тази гледна точка не се връзвайте много на приказките на тоя таваришч Мео – по моя преценка ви давам този съвет; бях длъжен да го сторя, прочетете изхвърлянията му по-горе и сами отсъдете дали съм прав или греша. Ще се радвам да греша, ала…

 29. Към Master Yoda:

  На такива, като теб, припомням вица за онази, която сънувала огромен преследвач с видимото намерение да я уважи и когато я настигнал го попитала защо я гони: ” Не знам, отвърнал той, ти ме сънуваш”!
  така че решението е много просто – не ме “ситуирай натрапливо” на фокуса на вниманието си. Пиша в личния си блог и не си длъжен да ме четеш, освен ако не ти плащат да ми пишеш тъпите си коментари.

 30. g-n Indgev iskam da Vi blagodaria za knigata koiato ste napisali i pzoziciite koito zashtitavate. Mislia che otdavna v BG newsroom ne sme sme vigdali hora koito da analizirat sybitiata okolo nas.
  Blagodaria

 31. Не знам конкретиката в описаният случай но прекрасно разбирам за типа хора който говорите. За съжаление целият проблем на “комунизъмът” е в това че позволява душевно ялови хора да бъдат издигнати на ниво и позиция много над посредствеността която им се полага по право. Което само по себе си не би следвало да е фатално ако тези хора не чертаят пътя на милионите нормални други хора. Може би звучи клиширано и вече изтъркано но 45 години тези хора мачкаха своят народ, поставяха го в рамките на своята душевна ограниченост. Но нека да махнем изтърканата плоча. За огромнио съжаление обаче,съдбата на този народ а такава че дори и след тази 45 годишна дупка в еволюцията на България дневният ред на това общество продължава да бъде контролиран от тези хора и техните билогични и идеологични отрочета , но вече подплътени с друг тип власт – икономическа. Неуважаемият от мен президент на РъБъ(ПРъБъ) е флагманът на товя явление.
  Най-смешното е че в типичният си манипулативен и лъжлив стил ПРъБъ насажда че виждате те ли със спирането на Белене и Буграс–Алекадрополис се отнема една прекрасна възможност на тази мила и малка държавица Бъглария да бъде един колос в енергетиката, един Давид който ще победи Голиат на фронта на енергийният пазар. Да това би било много добре и аз бих бил твърдо зад тази позиция ако зад тази завеса не виждахме тънката усмивчица на руските ни “другари”. И си задавам логичният въпрос, как бихме могли да бъдем титани в която и да е било област като дори нямаме право да избереме дали искаме и на каква цена да бъдем такива. Или просто ще бъдем една кукла на конци подплатена с роба изтъкана от добри намерения.

 32. Оня,дето се назовал”МАСТЕР ЙОДА” завършва редчетата си с “ОК?”,а по би му подхождало с “ПОНЯЛ?”.Но,явно не му е присърце руския език,макар,че е готов да умре за руската кауза.
  А за АЕЦ Белене вина има и Борисов-нито веднъж ясно не е заявил на бълг.народ,че всяко от 2-та млн. семейства трябва да задели по 5 хил.евро или да му бъдат удържани от заплати,пенсии,социални помощи,медицински услуги.И ако болшинството са съгласни на тази жертва за да угодят на енергийната мафия,тогава да им се добавят и още толкова за Южен паток и тръбата Бургас.Може пък всяко Бг семейство да има по 10 хил излишни евро.И да заделят по още толкова за ремонти и гърмежи,които неминуемо ще се случат.А възвращаемостта на “инвестицията “е уникална-ако се спестяват по 100лв.годишно от “по-ниски”цени на енергоносителите,само за 200/двеста/години ще се върнат 20-те хил.лв инвестиция.Е,ако трябва да се покриват и загубените лихви за тези 200 год,тогава ще трябват 500 год.Цифрата май е позната,нали?

 33. Браво на Инджев, много добре казано! Подкрепяме ви с пълно сърце в борбата против Гоцевата клика в България!

  Сега отивам да си купя книгата.

 34. По повод предложението на Сотиров (юни 19, 2010, 22:54) искам да припомня съществуването на едно нещо наречено акционерно дружество. В нормалните общества хората по-често гласуват на акционерни събрания отколкото в избори за местно или държавно управление. И по-добре знаят как работи едно акционерно дружество, а на държавната и местната власт гледат като на нещо подобно. Затова тези хора имат повече пари и по-добра материална сигурност от нас. А у нас има някаква скрита забрана на акционерните дружества – като словесен израз и като същност. Затова автоцензурата на г-н Сотиров му пречи дори да ги спомене.

 35. Г-н Сотиров, позволявам си да добавя нещо “още по-справедливо” към идеята ви за АЕЦ”Белене”.
  На всеки вложил средства в централата, парите му да се връщат с лихвите, от реализираната чиста печалба на работещата вече АЕЦ”Белене”. Така хем хората няма да бъдат ощетени. Справедливо, нали ??
  Пей сърце, парите си ще получат при всички случаи на…”кукуво лято”…

 36. Единствената печеливша роля на мимикреатурите на болшевизма е тази на пета колона на руските имперски интереси, но те с радост биха се продали и на всеки друг, който плати.
  Политическите им ООД-та, боядисании в лилаво, жълто и розово не са придирчиви към цвета на парите, нито към техния мирис. Напротив – колкото по-гнила е миризмата, толкова по ги привлича. Налитат на всяка гангрена. Разложението е жизнената им среда. Затова и “успехите” им са пропадане за България.
  Националният суверенитет е ресурса от който живеят. Пълната ни енергийна зависимост от големия, източен “брат” красноречиво говори, че за никакъв Европейски Проект за България няма място в бизнес стратегиите им.
  Президентът Първанов е зализаното лице на фалшивия “преход”.
  От този “преход” вони на шумкарски барут и на нужник зад къщата – една “автохтоннана”, балканска воня, която дори трансграничната смрад на газ и петрол не могат да скрият. Ганювщината е Прокобата на България.
  Затова и Алеко бе пратен… “отатък” Америка. 🙁

 37. В еристичната диалектика или “Изкуството да имаш винаги право” (Die Kunst, Recht zu behalten) на Артур Шопенхауер се разглежда начина, по който винаги можеш да изглеждаш прав в един спор. Това умение се основава на разграничението между истината съдържаща се в едно предположение и външния вид, в който тя се представя. Целта е да убедиш другия, че си прав дори когато грешиш (познато нали?). Суетата, непочтеността, желанието да се изкараш винаги прав подтикват спорещия да вади нови и нови аргументи, които имат за цел не да издържат на евентуална проверка, а да омаловажат тезата на противника. “Argumentum ad personam” (персоналната атака) е само един от начините за постигането на тази цел, но затова пък широко популярен сред “масите”. Атакуват се не доводите на отсрещната страна а личните й предпочитания, чертите на характера й, дотогава докато хората си кажат, “абе аджеба, точно този ли е тръгнал да ни поучава”. Така че не трябва да се подминават като безобидни нападките на личностна основа на индивиди завладяни от синдрома на френетичната отдаденост на (фа)шизоидни идеологии.
  И за да завърша (понеже не се включих директно в дискусията по повод писанията на “Чергар”), искам да добавя, че той пък използва, за разлика от еристичния, евристичен подход в атаките си – насочващи въпроси, чрез които участниците сами да достигнат до стоящата зад тях теза.
  П.С. Извинявам се за сухия тон на изложението ми, но емоционалните отговори на „Мими“- „мимикрията“ вече са дадени и към тях трудно мога да добавя нещо, което да не звучи познато.

 38. Вижте, има една категория хора в нашето общество, които така са обработени по времето на “социализма”, че думата патриотизъм е свързват със СССР. Ако обидиш техен представител във властта в личен разговор с тях, те не се засягат толкова, но не дай си боже да засегнеш с нещо Русия, разбирай и СССР, тогава освирепяват срещу теб. Гоце /Г. Първанов/, много добре знае за това и знае, че те са още достатъчен контингент за решаване на избори /въпреки, че все повече намаляват, поради напредналата си възраст/, и все по-нисък процент на гласуващите, особено по-младото поколение, и играе на тяхната струна. Или, той им е патрон/любимец тъй да се каже/ и има съответно висок рейтинг, защото защитава руските, а не американските интереси, а за българските, то те са второстепенни.

 39. Когато в една дискусия, едната от страните започне да създава “личностни” нападки, това говори само за нейното безсилие. Приказки от рода на ” …ми като не ти харесва, МАХАЙ се…”, в Америка пък използват “…ми като критикуваш, защо си ДОШЪЛ тука”, ми напомнят детските години в махалата и големите спорове по пейките в градинката. Мисля че е време, интелигентните хора на България, да зпочнат да изкарват онези положителни черти на нацията, които ни обединяват и въпреки различията по редица социални проблеми, ни направят ефективни в създаване на по-добър живот тук в България. Защото по-хубава земя от България няма. Доста съм обиколил и видял.

 40. Дянков каза, че ако не бяха те, сигурно ГЕРБ, сега едва ли щяхме да гледаме и слушаме на живо Елтън Джон, а сме щяла да се радваме на Ала Погачова, .. Интересно.. Интересно.. Първано да не би да се изкаже, че ако сега беше социализъм и бяхме още със СССР на Путин, със сигурност щяхме да караме, тоест всеки работник, щеше да притежава и да шофира нова Ока, не съм сигурен точно какви ги произвеждат, но не би притежавал и шофирал Голф2, втора употреба, при това взето на кредит.. Интересно.. Интересно ще е и колко продукти са се употребявали тогава и се употребяват сега, колко сирене…. …. …. …

 41. И понеже става дума за референдум, а други са си формулирали мнението вероятно по-добре отколкото аз мога, то моят вот е:
  ДА-за Иво Инджев;
  ДА-за Тодор Узунов;
  ДА-за Сотиров.

  А към Мео имам предупреждение (подобно на Ангел Грънчаров) – ПО-ПОЛЕКА! ЕДИН ВЪТРЕШНО УБЕДЕН АНТИКОМУНИСТ НЕ ПРИЛИЧА НА БЯСНО КУЧЕ! ТОЙ НЕ Е ЯРОСТЕН И РАЗПЕНЕН – ТОЙ Е ПРОСТО УБЕДЕН И НЕПРИМИРИМ!

 42. Едно забележително интервю, което ще зарадва искрените русофили: журналистът Леонид Радзиховский в програмата на радио “Ехо Москви”, Особено мнение от 18 юни. Заслужава да се види и чуе.
  Адресът е: www//echo.msk.ru/personalno/687586-echo

 43. Дончо,животът ни се мина бе,братле,за кога да съм “ПО-ПОЛЕКА”. Ти ако си на 20-30г.,няма проблем,ще се бориш още много години срещу комунистическата сган,аз си отивам,ще склопя очи,както и Илия Минев. Такива като него вярваха,че бандитите и убийците на българския народ ще бъдат дисквалифицирани от живота. Е,дисквалифицирани ли са,или не. Аз прочетох два пъти книгата на Г-н Инджев и не намерих ниаква следа,че комунистите са се оттеглили ,или са в пенсия. Какъв е извода,или материалите в книгата не са верни( и аз греша в същото време) ,или са верни( не греша). За справка и доуточнение се обърни към Г-н Инджев,ако той лично на теб ти каже,че е убеден в достоверносста на своята книга,значи,аз не греша.Или искаш да сме пак кротки,а не разпенени,да не сме яростни,а примирени. Е,точно на това разчитат комуноидиотите,точно на тези препоръки,които ги даваш.(Затова създадоха СДС,за шунт на антикомунизма….) Те умират от удоволствие като знаят,че такива убедени и непримирими като теб,са пасивни. Както и обратното,знаят че самите те са комунисти,но строят капитализма. И строителството продължава с помощата на такива спокойни като теб,желая ви успех. Ама после да не се чудите.

 44. Йероним,убедително си прав. Но повечето българчета не го усещат този момент.

 45. лаоцъ,убеден ли си,че това е точния адрес на линка,дето препоръчваш

 46. Мастер Йода,ти си най-големия мерзавец,който тук се обозначава,на такива комунистически мерзавци,заслужава да се изкаже най-великата псувня в Света за всички времена. Да ти го н…ие най-черния циганин в мрътвата ти,комунистическа уста. Ако още веднъж наругаеш Иво Инджев,ще последва още по-тежка псувня,но за да не те преследва тя,докато си жив,извини се на домакина на блога ,или повече не се вясвай тук,свиньо комунистическа. Марш на м. си в х-та. Смърдежи такива. Нямате ли срам бе идиоти такива,няма ли да мирясат безмозъчните ви кратуни????????????????????????????Извинявам се на почитателите на комунизма,които смятат,че моя антикомунизъм е примитивен,особено на Ангел Грънчаров.Ачка,ако съм накърнил твоите чувства към получовеците,които ти смяташ за съзнателни хора,сори мен,невър уил хепънд,буду ругат всю большевишкую врань,без твоего позволения. Щом като искаш други езици,ето скромен опит и аз да кажа нещо на небългарски език.Если ошибился,прощай товарищ….

 47. Една малка публицистична,гражданска реклама на книгата на Г-н Инджев, когото моля,ако текста ми не съвпада с неговата позиция,да ме обори.Предварително,моля за извинение. Навремето бандитите бяха създали на българска територия верига магазини ВТО “Кореком”. За комуноидите и незапознатите хора ще кажа,че абревиатурата означава Външно-търговско обединение. Но повече от 99% от българските граждани нямаха право да ползват услугите на тези магазини. Защо,ще припомним друг път. Тези магзини,умните българи нарекоха “ключалките”. Защо ли,ами много просто,влизаш в един магазин,с площ 300кв.м.на един ,или два етажа,като този,Централния,на Ул .”Калоян” и се захласваш. Чувстваш неминуемо какво има в страните ,откъдето идват тези няколо десетки *там са хиляди)артикула,плюс автомобилите. Точно тази картина ,тази представа има ефекта на ключалка. Гледа някой през една ключалка,която има размер 3 на 1 сантиметър,а вижда вътре легла,шкафове и др. предмети ,които имат много по-големи размери от тези на самата ключалка. Тази дума я използваше и покойния Радой Ралин. Същия ефект е приложим към последната книга на Иво Инджев. Чете я човек,прелиства около 250 страници,но се досеща безпогрешно че те могат да са 250 хиляди страници. Само едно “книжле”,говори колкото книгите в Градската библиотека. Който не вярва,да прочете още веднъж книгата,прилагайки ефекта на “ключалкат”. Удоволствието от четенето ще се увеличи неимоверно много. Ако някоя комунистическа свиня допусне,мче техните любимци от убития Съветски Съюз ,не са имали таква опция,дълбоко се лъжат. Тяхната вреига се наричаше “Берьозка”.Екзотика,нали. Великия съветски народ,също нямаше право да стъпва там,не да купува,да влиза. Който не ми вярва,да помоли Г-н Инджев за консултатция,злоупотребявам ли,или не. А в столицата на болшвизма, Москва имаше огромен хотел “Россия”,където чекистите не пускаха Съветски граждани, справка,Иво Инджев. Отново моля за прошка Г-н Инджев,ако съм прекалилил,или излъгал. Без лъжа не може да се живее,нали така. Грънчаров,така беше по мое време,братле,поне докато учех в Москва,съжелявам отново,ако съм те обидил. Моля всеки,който смята,че антикомунизма ми е примитивен,да подаде по-друга информация.Дотогава,държа,че съм прав.

 48. До БКП,
  Достатъчно е eho.msk.ru, а в прозорчето за разширено търсене да напишете: Особое мнение. Търсете интервюто от 18 юни. Наистина си струва да се чуе или прочете(налични са двете възможности). Приятно слушане(или четене)!

 49. Има много авторис Особое мнение от 18-ти,коя статия точно

 50. До БКП,
  Ставаше въпрос за интервюто с Леонид Радзиховский, което днес е “необяснимо защо” недостъпно!:)

  Поздрав на всички Путинисти! Очаква ги “светло” бъдеще! А колкото до настоящето им – то просто не може да бъде по-затъмнено 🙁

 51. Познавам една рускиня дето като я срещнах последния път ме попита “Абе вие българите как може да не си знаете интересите? Срещу Путин не се рита, само ръка се целува”. Гледам, че тука е пълно с българи, дето не си знаят интересите и се радвам, че не сме интересчии с промити мозъци. Бог да ни пази от Гоце!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.