Червеният килим е осеян с мотики

Който е срещу АЕЦ „Белене“, той работи в полза на Турция, заяви във Варна бившият премиер Станишев и възкреси интригите около Източния въпрос. Преди около век и половина той е бил актуален заради апетитите за разпределяне наследството на разпадащата се Османска империя. В наше време се разтури съветската. И нейните адепти гледат да запазят за себе си някоя отломка влияние в рамките на възможностите си, базирани на съветското минало.

За разлика от Русия като приемник на разкапалата се „империя на злото“ ( както я нарече нейният гробокопач Рейгън), днешна Турция е в добро здраве и има амбицията да разраства регионалното си влияние. Русия губи милиони свои граждани поради драматичната демографска криза, свързана с общия упадък на държавата и дължи статута си на важна световна сила на оръжията от съветско време и на износа на природни суровини. Но както отбеляза един руски коментатор, това не е достатъчно, за да бъде уважавана по света. Признава го и президентът Медведев, който все по – настойчиво говори за необходимостта от модернизация на неговата страна.

Интересно е, че на местна почва в България в това съревнование ( съчетано обаче с все по-интензивни икономически контакти между Турция и Русия) тъкмо политик като Станишев се опитва да извлече пропагандни дивиденти от антитурско говорене. Докато съпартиецът му Румен Овчаров недвусмислено обвини сегашно правителство в изпълняване на американска поръчка за спиране на руските стратегически енергийни проекти в България, Станишев ни остави да се досещаме за нещо подобно. Досега той се произнасяше неясно с прозренията си за „чуждите интереси“, стоящи зад буксуващите руски амбиции. И ето че червеният лидер реши да наелектиризира енергийната тема с антитурски внушения, отдалечавайки се по този начин от чисто антиамериканската реторика, в която основателно беше заподозрян с реакциите си след изявлението на Борисов за завоя към Америка!

Този ход обаче не само не прикрива проруската същност на червената позиция, но я откроява още по-ярко. Защото демонстрира на какво са способни в БСП, за да услужат на постколониалните интереси на Кремъл. Който не ще руските проекти, ще си готви манджата с турски ток! Брррр, ужас!

Примитивно и издайнически паническо е това послание. Откакто настъпиха изборната мотика в БСП се чудят как избегнат повторението на болезнения челен удар от нейната електорална дръжка. Президентският разбивач на червени пенсионерски сърца Стефан Данаилов ( призовавайки Станишев да си ходи в близките месеци от лидерския пост) им го каза на пресконференция днес: дори и да пада рейтингът на ГЕРБ, нашият на БСП не се вдига! То и на Първанов не се вдига, а пада дори, но по това нанадолнище Данаилов е готов да служи, както служеше на Станишев в онзи телевизионен рекламен клип със спускащия се нейде допотопен трамвай.

На „Позитано“ са измъдрили рецепта за заобикаляне на мотиката, залагайки на позната стара рецепта от времето на открито спонсорирания от партията червен национализъм с дъх на 19-ти век.Може ли това хапче с изтекъл срок под надписа ОКЗНИ да е ефективно, макар да е примитивно?

Питайте милионите български зрители, приковани пред екраните по време на турските телевизионни сериали. Моя милост не ги гледа ( по принцип избягвам заробващата дневния и вечерния ред „изкусителност“ на телевизионните сапунки), но чувам как децата на улицата играят на Инджи. Не на на Индже…Това добре ли е? Вие кажете. Но е факт. Не виждам някой да е пострадал от него, нито пък да получава турски токов удар при мисълта за внос на електричество от юг. Защо обаче в страната на Инджи се радват на прираст и (заразителна за българските зрители) жизненост, а в страната на Индже страдаме от униние ( също заразително, но чернобилско по своя произход) ?

Не казвам, че трябва да заимстваме. Турският модел не е приложим за България. Но да ни плашат с „Туркия ке падне“ в днешно време е опит да ни наврат обратно там, откъдето уж сме се измъкнали – в нишата на етнически мотивираните страхове заради защитата на стратегическите планове на бившата ни колониална владетелка по някаква налудничава формула : „По добре да се държим за модерните ни колонизатори, вместо за старите ни поробители“!

Няма такъв избор и такъв филм щом претендираме, че сме пратили слугинското си минало на кино!

38 мнения за “Червеният килим е осеян с мотики”

 1. След като Русия живее в 19-ти век, какви да са съветите и методите на работа на руските политици и техните посредници в България. Като изключим жителите на Москва, Ленингард и още един-два града, останалите още не са излезли от крепосничеството. Към полускритата феодолано-силова зависимост се прибавят и чисто икономическите причини за това, че хората не могат да излязат от своето средновековие.
  При тези обстоятелства какви да са методите на тези хора и на какво ще ни научат нас. От това чудовище трябва да се бяга където ни видят очите, пък накъдето и да тръгне България все ще е в по-добра посока.
  Най-интересното е, че самите руски политици не мислят и не милеят за Русия. За тях е важно самочувствието на всесилни и на “първи” по пари, валст, сила, оръжие … Ако нямат, ще откраднат, ще вземат насила, ще изнудят, но никога няма да произведат сами и да допринесат за хората – нито в страната си, нито по света. Освен политиците в Русия няма други причини да се мисли за страната. Такива са там, такива са и тук…
  Самата България никога не е била държава с братско население, а само предмостие към Средиземно море, на което по случайност живеят малко или много близки по етнически признак хора. Но у нас много хора се заблуждават, че руснаците правят нещо за нас от обич……
  А виж, нашите политици, предсативели на руските интереси са още по-интересни. Много по-интересни. Но явно добре им плащат.

 2. Браво бе, тоя педерунгел немА ли срам да изрече подобни думи, при положение че четири години служи вярно и безропотно именно на турските интереси?

 3. На вниманието на Искра Фидосова:
  Добре е,че не гледате на блоговете като на медии,но от това да си “Индже войвода”,”чаровна Инджи”,или да предотвратиш “листопад” в сбъркана държавност или още повече с побъркан елит,е достатъчно правото на отговор,защото – настрана от всичко останало – г-н министъърът на труда и социалната политика,не е прав,че у нас,нямало качествена работна ръка…Знае защо!
  Като оставим потресаващи факти за обратното,поради причиненото на България,и от БКП зло,в блога
  на нашето Индже/в,отдавна не си играем на:недостиг,спад,тенденции,
  проценти или “курумбашев му Янко”,до опшено ламбено шише: ка “йедан/вожд/ падне други че се дигне”…
  Ако някой връща “позитановски” шут на “депесарски” гяволуци,само една партия по ленински е затрила-вероятно-непоправимо българският живец,през и след войните,но това не значи,че за Кемал Ататаюрк, чувствата му към българка-дъщеря на неговия фронтови неприятел,са били по-важни от Турция и нейния просперитет по килима към неоосманизма…днес!
  За това идеше реч,по другата статия на водещия,а не за избора на Парис и богиня,Елена
  превърнала Троя в клада…
  То ако е за богини,историята от тогава доказва,че в подценяване на искрящите,цената е висока и дано поне сега при сглобяването на Кодекса …не се изпусне ябълката на С т а т у т а!!!

 4. Когато децата започват да си играят на Инджев, това ще е сигурен знак, че се оправяме. Представяте ли си малчуганите викат, айде днес ще си играем на Инджев в студиото на Нова……

 5. Борбата е на живот и смърт сега.Попаднеме ли в лапите на Русия чрез енергетиката няма да има спасение за още 100 години.Ще играем по руската свирка и никога няма да станем европейско развита държава.Горко ни.

 6. Слушайки идиотските доводи на Станишевци и Първановци ме обзема всемирно отчаяние за нашата територия, че все още има хора, които считат, че тези са “много умни” и повтарят като патки чутото. Отчаянието се превръща в безнадежност, когато видиш сериозността и патоса, с които млади, полуобразовани репортерки съобщават новините произведени от тези двамата, без да ги подложат на поне малко критично мислене?!
  А журналистите се предполага да са от живите, отворени, будни и с характер хора в тази държава? И за каква журналистика говорим след като има главни редактори като сегашните?
  Абе…

 7. Спиридонов,не се подпичквий с това възрастно момче,защото,дори и да служи някому,се опитва да каже 3-3 прости неща:
  1.Българино,послущай и малкото умни водачи,за които си спомняш от миналото и се омешай с културни и образовани хора на Вярата и Божийте заповеди,както е извън колхоза!
  2.Като не щеш,на коня! и прав ти път към каторгите и мъртвите сибирски полета,но не осъждай и децата си,да се скитат без дом и огнище.
  3.Кусурите, и негови и наши, си ги знаем но как ще изглеждат мнозина други-защото Вие сте несъмнено,сте почтен човек-когато в студиото на Нова,се установят правилата за успешност на умения и талант,а не мутренско-чалгадийски критерии,
  например!
  И колко ще издържат пазарно,а не от бюджета до други медйни информационни бисери?
  Това,че щъ ни оправят,не подлежи на съмнение!

 8. За нескопосан политик, като Станишев е крайно време да стане ясно, че от 1би Януари 2007 България е пълноправен член на ЕС! Та ако има някакви съмнения относно евентуална Турска икономическа или друга инвазия срещу нас, би могъл да изрази опасенията си пред Брюксел. Там някъде между Меркел и Саркози това повече ще хване дикиш отколкото пред електората във Варна!

 9. Факта,че към 15.00 ч. лидерът на СДС обясни,че натискът на Русия,и България да отстоява своите интереси,са повод и управлението,да разследва и поясни къде са изхарчените повече от 2 /два/
  млрд.
  Освен предстоящи увеличения на парно,газ ток,и за битово потребление,са изведени преди всичко имената на Овчаров,
  Станишев и Първанов,и трябва,да предполага нови и и различни конфигурации от известните в политическото пространство,
  д о с е г а!!!
  Личи и от призивите на Ст.Данаилов!
  Тези и др. като че? ли синхронни белези, във всеки случай,ще доведат рано-или късно до есента към умиротвояване и добро за България!
  А това още повече допълва и аргументира необходимостта от парламентарна подкрепа за бологовото свободно мислене,
  способно да разчупи сковаността и ледовете!
  В него Искра,ще заискри и надежда
  за трайно утвърждаване на прозорливи и успешни управления,с
  естествени съюзници,което бе осуетено в удобния момент преди години,поради тшеславие и личен егоизъм!

 10. Po povod dumite na Ronald Reagan “Imperia na Zloto”, toi sashto kazvashe, che “comunzma shte bude izhvurlen na bunishteto na istoriata” : )

 11. Много правилно подсказа анонимен посетител на блога, че ДПС са най-яркият пример за работа в полза на Турция. Сергей Станишев управлява доста време съвместно с Доган, затова да хвърля сега подобни обвинения е пълен абсурд.

  Имам един въпрос относно тази статия. Какво означава съкращението ОКЗНИ?

 12. Моите поредни поздравления , г-н Инджев. Чудесно изразено-но се чувствувам обезкуражена щом отново забръска вятъра от Мъртвите сибирски полета.Имаме голяма потребност от единение и обща цел за всички честни българи. Явно правителството прави, каквото може,но държава се прави от хора…

 13. Още в началото,ТЕО НО НЕ ОНЗИ ТЕО,както си е именувал,казва ясни и категорични истини,която е само част от тоталната икономически,социална и военна/!!/разруха в РФ.Наскоро на световното военно изложение във Виена,руснаците са представили танк от миналото,който е изглеждал като запорожец пред мерцедесите на другите.В резултат са взели решение,вместо да продължават да се мъчат да направят нещо модерно,спират опитите и ще внасят танкове,хеликоптери и безпилотни самолети.В руските сайтове болезнено приемат предаването на последната крепост за гордост,казвайки,че даже вилиците и лъжиците внасят от Китай.
  Излишно е да коментираме страна,в която средния живот на мъжете е 60/!!/год според официалният им сайт demoscope.ru,което значи,че може би е доста по-ниска ,като се има предвид стъкмистиката им.
  А относно нападки срещу Турция,определено недоумявам.Тя е наш съюзник в НАТО,което означава потенциален защитник,а Русия е противник на НАТО,което фактически означава и наш.На този фон опитите на измекяри като Каракачанов и тв Скат са жалки да ни настройват срещу нашия съюзник за референдум анти Турция в Европа.Друг е въпросът,че нито ще има референдум,нито народа ще го подкрепи,нито нещо зависи от България,съгласно Лисабонски договор.

 14. Г-н Инджев,дали станишевото перфидно “събуждане” във Варна по “източния въпрос” и интересния призив на Н.Младенов в Истанбул,Балаканите да станат общност,а не кръстопът за минаване,а за живот в нея,
  ..б и х а б и л и……….
  желания урожай от/и за Турция,
  Сърбия
  … и останалите……след конструктивен диалог с Косово,
  Босна и Херцеговина,Албания
  и др. и тяхното очаквано членство/?/ в ЕС и НАТО за повече сътрудничество,координация в региона по антикорупцията и развитието на инфраструктурата.
  Да се препречи пътя на странни начинания във външната политика, би било толкова неудачно и правопропорционално на природната сила в нейната “светая светих”,
  колкото е и самата уязвима държавност,лишена от вековна приемственост!
  Не се съмнявам,че е координирано,
  както подобава,но капацитета на Батенберг му струваше короната,на дядото на Симеон II,няколко петилетки,на баща му и живота…
  а днес сме в още по-страшна криза и България има нужда от стамболова решителност,макар да е трогната,със свой елит и от дарители завещали свои органи….
  Но до там!Другото се търси и се намира!
  Във време разделно сме и ТЯ чака!

 15. Към Ясен Асенов:

  Искрено се извинявам, че наруших принципа. Всяко съкращение трябва да се разшифрова. Никой не е длъжен да знае всичко…
  ОКЗНИ е “Общонароден комитет за защита на националните интереси” – агресивна структура, съзадена от БКП\БСП и нейната ДС през 1989-90 г. като прототоп на “Атака”, декларативно националистически инструмент за запазване на червеното влияние в т.н. смесени райони, където реакцията срещу “възродителния процес” заплашваше да надигне антикомунистическа вълна.Тя беше овладяна от комбинацията на взаимно балансиращите се и контролирани от Луканов и компания две страни на монетата: ДПС\ОКЗНИ.
  Георги Първанов започна политическата си кариера тъкмо като червен (интер?)националист в ОКЗНИ.

 16. Е, това е проблема, че само претендираме да сме “пратили слугинското си минало на кино!”
  Само погледнете президента на РъБъ.
  Претендира да е президент, а всъщност слугува на интересите на чужда държава и e партиен секретар на претендиращата му да бъде социалистическа, комунистическа партия, която претендира да е партия на работниците, а е слуга на икономическите интереси на бивши и настоящи партийци и техните рожби.
  Претенциите на осъзнати, завършени марксисти, да са демократи и носители на демократичното, съзнателно слугуващи на полу-чистият си манталите и морал.
  Претенциятя ни да сме европейска държава, се изразява в ролята на слугуващ троянски кон, впрегнат в каруцата на Русия.
  И после, защо демокрацията ни е демократура, свободата-свободия, а “Илия, все в тия”?

 17. kakvo li se krie pod licemernata usmivka na pyrvanov ?… podvede li ruskite si drugari s golemia shlem ?… kakvo poluchi toi ot tova i kakvo iskat te v zamiana ?
  predade li pyrvanov Bulgaria ?

 18. Искам да напомня, че Турция като член на НАТО окупира Северен Кипър и се държи там също така, както Русия в Северен Кавказ.
  Нещо не разбирам-нашите национални интереси в това ли се заключават – от кого ще купуваме ток? Не е ли по-добре ние да го продаваме?
  Смешно е една държава в центъра на полуострова да бъде заобикаляна от всички нефто-, газо-,токо- и прочие проводи само защото политиците се карат, а всичките ни съседи да се натискат за проводи!?
  Балтийските държави се държаха като нас и сега “Северен поток” ги заобиколи, а те подсмърчат и
  гледат.
  Да си спомним Чърчил, който казва:”Англия няма вечни приятели, а има вечни интереси”.

 19. Усетиха в Кремъл че правителството ни прави плавен завой на Запад,(макар и с така характерното Бойково хоро -“две напред,едно назад”),и се размърдаха притеснено. Задвижиха дипломатическите и не чак толкова канали и ето как червените лидери един през друг се завайкаха за задаващия се енергиен апокалипсис. Буквално през часове се надпреварват с изявления бившия премиер и настоящият президент. А разните Р.Овч.и компания се заопяваха като пред война!Човек да се чуди,как сме оцелели като държава досега без Белене и Бургас-Александруполис! Запристигаха тежки товаришчи с дебели бърни и сключени вежди да видят какви ги дробят неблагодарните българи в тази загубена Задунайска губерния. От Москва ни махат с пръст и се заканват,а руските журналисти открито ни се карат за наглостта ни да не им играем по гайдата,както те искат.Очаквам и по-сериозни маневри по оста Кремъл – “Позитано” 20.

 20. На мен лично, ми омръзна поредният провалил се червен управленец, да раздава ум и разум на ляво и на дясно… Не разбирам защо медиите в България толкова държат да публикуват всяка кихавица на въпросното недоразумение…. За онзи от Сирищник, както и да е…. все пак се води Президент-Председател на РБългария. Ама на Станишев дивотиите що трябва да ни ги навират в ушите катаден?????

 21. Дано с това което ще напиша доста от българите да прочетат и осъзнаят.Погледнете през последните 20-25 години.Има ли държава в която народа да е дал доверие на Лява партия(разбирайте това Комунисти)да не е изпадала в икономическа криза).А относно БСП това си е про руска организация.Винаги ще имаме проблем докато Старият комунист(глупак) не роди млад комунист.А относно Станишев ако прочете това.Усилено му препоръчвам да си ходи в родината макар и да не е желан и там.Той си е заблудена пионка произведен в Русия.

 22. Отначало не повярвах,когато Талейран към 19.30 съвсем витиево засегна странни струни край Босфора,но когато към 21.30 г-н президента стискаше ръка на колегата си Абдулах Гюл и удиви света със свое предложение по нерешени въпроси-все около ПСЮИЕ-с размяна мнения по НАТО и такива от международен характер,по тъмно,все още…не съзирах п р и м ъ к в а щ и се “сенки” наколо….
  Все още Меглена Кунева,я нямаше в ефира и отзвука й продукт на глобализацията за това,как случващото се в Китай или в Силиконовота долина рефлектира у нас за часове ,собено след почетнни знаци,внезапни призиви за общности в нещо като барутен,погреб” дори и от миналото..
  Но стана и светът би могъл,да поразсъждава вече,що е то завой и имало ли го е или не?
  Всичко това,няма как да бъде окачествено другояче,освен като (не особено удачен-Кунева е била по-дискретна????!!!-направо лош!!! сигнал за синхронизация в държавността, липсата на устойчивост в избора на партньори и др.поведение по отношение на “Набуко”,АЕЦ “Белене и т.н.,но е и повод за притеснения,а г-н премиерът би намерил и по-ефектни думи…
  За Късмета вече говорихме,сега е наред и Интуицията!!!

 23. Ааааа,Иво!Ааааааааа МИнджев!Да бе, добре се е типосал там до стената-то там му е мястото,де!Ама преди да се превърне в такъв голямокалибрен лайномет, как само обслужваше ПАрАванов-другият голямокалибрен лайномет.лошото е,че когато два големи лайномета започнат да се обстрелват всичко около тях става в “розово” и “уханието” става непоносимо.Е както се казва в такива случаи:”На печелившите (разбирай-участващите) честито”.От сърце Ваша:Гъгри Галамбош

 24. В добавка към коментара за Ясен. ДПС не работи за турските интереси,това е само фалшив щит,измислен от комунистите,а за самите тях. Толкова ли си наивен,комунистите да създадат ДПС,от средите на българските турци,ей така,свободно и неангажирано и да им се даде възможност да работят за Турция. Точно на такива наивници разчита ком. сган. ДПС не глкаува навремето,заедно със СДС,за да не отидат против комунистите гласовете на истински светсните турци. Я не бъди такъв наивник и не подценявай бандитите,те са написали тритомник за своята мерзост.

 25. Забравих да попитам.Какво означава изказването на нашия мислещ за България президент.Какво означава “голям шлем”след подписването на енергийните договори с Русия.Живея в Англия доста години а тук политиците не играят бридж а за разлика от България цената на газта не е мръднала.И един мноого интерсен момент когато беше газовата криза миналата година и Първанов показа “големият шлем” пред бЪлгарският народ а Станишев висеше като луканка пред кабинета на Путин,получих от Бритиш газ SMS който ме уведомяваше,че от февруари ще ми намалят газта с 8%.Интересно нали
  ,а се твърди,че Руснаците са ни братя и трябва да ги обичаме като такива.Защо?

 26. Чета горният пост на “Гъгри Галамбош”, която няма как да прикрие руският си произход. Това обаче не е толкоз важно. Чудя се как и с какви уста можа да изрече толкоз гнусни и гадни думи подхождащи по скоро на неук каруцар-кираджия отколкото на участник в този БЛОГ.Благодаря на Иво, че не е резнал коментара на тази особа за да можем и ний да прочетем какво е нивото на русолизците в България. Жалко за родината ни и то точно на днешната дата дето двамата сатрапи решиха да се сбият СССР и Германия 22.06.1942г.И тогава са се обстрелвали не с розови ухания и миризмата на барут много бързо я забравихте драги ми наколенковци- социалисти, комунисти и всякакви там артисти.

 27. Не е хубаво, да не кажа че е и престъпление, когато някой обществен деятел, в името на политическо-финансови лобистки интереси настройва хората използвайки някаква “националистична карта”, било то към близки или далечни страни. И да не забравяме, че и в двата случая килимите са червени, а никой не знае колко и къде са подставените мотики. Трябва да се пристъпва много внимателно.

 28. Как не могат да разберат, че нямаме нужда от втора атомна? Как тази дъвка може да бъде дъвкана толкова време? Турция има голяма нужда от атомна централа> Там където смятат да бъде строена има голяма нужда от енергия град Мерсин.
  Защо не дават публичност на изказванията на диспечери в НЕК – имаме свръх производство на ел.енергия и скоро не се очертава да има недостиг. Сега всички усилия се насочват към възобновяеми енергийни източници. Към енергоспестяващи машини и т.н.
  Да сега е скъпо, но като всяко едно ново нещо в началото е скъпо. При развитието на технологиите цените при изграждането на такива източници бързо ще паднат и тогава какво?
  Ако направим втора атомна и нямаме на кого да продаваме тока за какво ни е? Тези които смучат от този бонбон – енергийната мафия какво си мислят, че са безсмъртни къде ще ги носят тези пари?

 29. Помня още внимателното отношение и уважение на руската преса по време на посещение на Н.С.Хрушчов,
  в САЩ,поканен от ген.Д.Айзенхауер
  в частта деца,внуци и др.близки роднини,да стоят настрана от Белия дом,за да “не се подхлъзнат от тшеславие и хлътват опасно и вредно за страната и за себе си!” и ги сравнявам с усета на г-н Медведев,гост на американсикя президент запътил се към Белия дом и трасиращ епохално значение на Силиконвата долина,но намерил време да уведоми Русия и света,че точно интернета е бъдеще
  на демокрацията…
  Тъй като между двете посещения стои повече от половин век,бих искал да се надявам,че ГЕРБ и народният представител Искра Фидосиева,точно сега!! и никога повече няма, да имат същото историческо право да се кандилкат по поетия път,още по-малко по друг,отречен и от история и от човешки прогрес!
  Той постоянно затлачван и от пещерна утопия и от нейните и най-модерни превъплащения…
  Мнението на руския президент още при присигането и посрещането на летището в Сан Франциско от съпругата и губернатора А.Шварценегър,настрана от възприемането му в света по ред други критерии,отдавна е отчетено в блога на българския журналист Иво Инджев,и ще подсили тезите на Искра в парламентарните прения…
  Ако е въпрос за националистическа карта,то Карандаш-овото е най-точно:
  И Ал.Томов скочи безпрецедентно тази сутин срещу Станишев,но знае
  ли човек,къде са поставили мотиката в ловната хижа,други!!!

 30. Аз напомням само ясните уроци на историята. България е била силна, уважавана и просперираща винаги при здрава и твърда прозападна линия между София и Истанбул. Пример- Стамболовата политика. В резултат на която султан Абдул Хамид ни даде Македония /колко мъка би се спестила на България при това решение-смъртен удар за мераците на Русия и нейната галена, възжелана и пр. любовница Сърбия!/. Но руските агенти убиха Стамболов.Така че, не ме интересуват дрънканици, а фактът, че изгубването на Турция като твърд съюзник на Запада е връх на политическата идиотщина и вероятна катастрофа, че никоя държава от НАТО не е жертвувала толкова в борбата срещу комунизма, колкото Турция- колко турски войници загинаха в Корея през 1950-? Историята със Северен Кипър е много дълга, но за неосведомените хора /които иначе са рядкост в този блог/ само маркирам напреженията и пазарлъците около едни американски ракетни бази, една безсмислена отстъпка пред Хрушчов пред едно аморално и мекушаво /думи на Жаклин/ леке на име JFK, една възмутена реакция на Турция и т.н. Разбира се, светът е друг, но и предизвикателствата пред разумната ни политика спрямо Турция са по-сложни. А цинизмът на нашенските комуняги е ясен- атакаджийски приказки “Турците вън!” пред О.З.белите червени чутури със зелени фатмашки чорапи марка “Фазан” 1980 г.в клубовете, далавери с ДПС и стремеж все пак някак да се намърда в руско-турския бизнес.Те са ясни, десните какво правят по въпроса!

 31. Относно ДПС – спомням си, че преди години някой от средите на БСП, мисля, че беше Лилов, се изказа ясно, просто и недвусмислено – ДПС е етническото крило на БСП. Всъщност може и друг да беше, не Лилов – може би Ивелин Николов или някой друг от ВС на БСП. Както и да е, то няма какво повече да му се каже на това.
  Относно АЕЦ – според мен от “Белене” би имало смисъл, ако вече беше готова, така че да излезем с нея на енергийния пазар, доколкото го има все още. Но тепърва да започваме да строим – мисля, че е късно. По-добре да разширят “Козлодуй” с един или два блока, по-евтино ще излезе, а и ще даде някакво спокойствие за бъдещето на енергетиката. Разбира се, каквото и да реши да прави правителството, задължително трябва да напусне пътечката, по която България крачи, вкарана от Р. Овч., и да започне на чисто преговорите и договорите – независимо дали с руснаци, французи, японци или марсианци.
  С останалите пари, предвидени за “Белене”, бих построил например едно модерно производствено предприятие за автобуси – така ще се отворят нови работни места, ще се подсили реалната икономика, ще се облекчат общините с преференциални, доколкото е възможно, цени и ще продава част от продукцията навън. Да взимат пример от турците нашите министри – сглобяват автобуси от няколко марки и никак не им е зле.

 32. “Не разбирам защо медиите в България толкова държат да публикуват всяка кихавица на въпросното недоразумение”

  Stamenoff | юни 22, 2010, 21:41

  Ами Stamenoff, щом ти това, с извинение, не си разбрал, как и какво да ти обясня, че да разбереш останалото?

  …………………………….

  А журналистите се предполага да са от живите, отворени, будни и с характер хора в тази държава? И за каква журналистика говорим след като има главни редактори като сегашните?
  Абе…

  Posted by Стойно | юни 22, 2010, 14:27

  ……………………………

  Още един мечтател! Ти ли ще му плащаш заплатата на този живия, отворения, будния?

  ……………………………

  ИЗВОД:

  С реване не става! Предприемете нещо!

 33. В Wikipedia са публикувани всички пълни класации на Failed states index-класация на най-провалените държави.Надутата Русия е цели 46 места след България.Независимо,че 80% от БВП и идва даром от господа чрез суровини,провалът и е огромен.В Европа само Босна е по-зле от тях.Ще изброя само някои по-любопитни държави изпреварващи “империята”-Македония,Монголия,Гана,Албания,Либия,Намибия,Сенегал,Габон,Виетнам,Венецуела,Беларус,Украйна,Ботсвана,Бенин,Гуана,Самоа,Казахстан………Медиите потулват въпроса,за червеният сайт “Фокус” е очаквано,но защо Медиапул пусна непълна и манипулативна информация?

 34. Към Кристиян и Гъгри,комунистическите лайна на блога,убедително прилагам скромната си псувня. Заслужават и по-силната,но ще изчакаме.

 35. BLUENIK,става ли ти ясно какво е нужно на българчетата,да се лекуват от комунистическата плесен,не е ли така. Национално богатство и комунизъм,ха-ха-ха.

 36. “Позволили сте си да се освободите. Връщайте се обратно в робство, за да можем ние да ви освободим.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.