Шарани или “от един гьол мренки” край Белене?

“Централата „Белене” не е замразена и вие ако сте искали да я строите, тя щеше да бъде на много по-висок етап, особено когато в бюджета на Руската федерация е имало 3 млрд. евро заделени за този проект, чакали да ги вземете вие. Не сте ги взели, а сте взели кредит, който сега по 10 млн. на месец плащаме лихви. Така че ви моля, не си играйте със страховете на хората. Проектът „Белене” го привеждаме във вид да махнем всички тези паразити, които толкова пари са изсмукали от него. И той ще стане. И затова сега и ДАНС, и прокуратурата проверяват много неща там, вие много добре знаете. И след като, господин Станишев, сте били там, сте видели какъв гьол има на мястото, където трябваше да има реактор”. ( Дарик Радио)

Това е поредното изявление на Борисов, с което изпада в противоречие със себе си по въпроса за АЕЦ „Белене“. При последното му изказване ( май вече никой не ги брои) той основателно посочи липсата на каквито и да било разчети за ефективността на инвестицията сред основните причини проектът да не може да бъде реализиран. Нещо повече, той заговори за разходи от 26 милиарда и невъзможността държавата да поеме абсолютно непосилна част от тях като достатъчно основание за замразеното строителство.

Сега, както се вижда, отново със същата лекота заявява, че централата „ще стане“ и препраща Станишев към гьола като доказателство, че за несвършената от неговото правителство работа. Само че това променя ли с нещо констатацията му, че не се знае как ще се изплаща готова централа, в случай, че все пак бъде построена?

Хубаво е да бъдат отстранени паразитите около заровените там големи пари. Не знам за шараните от гьола в Белене, каквито по думите на Борисов сме се оказали през годините, но тази метафора вече ми се вижда хипербола. Превръщаме се все повече в дребни риби. Мренки някакви, които държат на кукичиката с пререканията си уж жестоко скараните политици.

Подигравката поставя българските граждани в положението да бъдат „от един гьол мренки“.

34 мнения за “Шарани или “от един гьол мренки” край Белене?”

 1. Омръзна ми от противоречивите и некомпетентни мнения на Борисов. Необразована и не много умна фурнаджийска лопата е. Време е да се помисли дали не е по-добре да си ходи. Не може да помогне повече от това, което направи ( не много).
  Няма ли една сериозна дясна партия в тази държава??????

 2. Не мренки – слънчевки сме! Никой и за стръв не ни брои. ПожарникарЯт изглежда напълно удовлетворен от словоблудствата замесени с недоразумението със Съветските ордени – Quo Vadis?

 3. Дано да успеят да го забавят толкова, че да не могат да го съживят после този проект за АЕЦ Белене – Втора атомна.
  Когато сметките не са верни човек не продължава да хвърля пари на вятъра. Или го слага в графа неуспешна инвестиция(пари хвърлени на вятъра), или се опитва да минимизира загубите използвайки вече направеното за други цели.
  Защо държавата да не направи като всеки разумно мислещ човек. Така, че приветствам всеки който по някакъв начин осуети абсурда с построяването на Втора атомна.

 4. Има. ДСБ. И СДС донякъде. Но инфантилните избиратели предпочитат да плащаме по 350€ та газ ( другите плащат по около 150€ ), но да не позволи на И.Костов да изведе катастрофиралата държава ( за кой ли път ) от блатото. И да се кефи на маймунджулуците на Б.Борисов. Стилно.
  Мисля, че ни е необходима ценова или продоволствена криза – за оздравяване. Когато парното през зимата стане по 300лв и повече месечно, ще включим. А дотогава – на море. Кеф !

 5. Бойко продължава да се мята от крайност в крайност, явно не умее да взема отговорни и трудни решения – и затова се опитва да шикалкави по най-тъп байганьовски маниер. Да беше имал поне една дарба, именно, да мълчи, щеше да е цвете, ала ето, и нея няма, както се забелязва. Напротив, има дефекта много, прекалено много да говори, което страшно много му вреди; за неговия случай мълчанието наистина би било злато; ала къде ти, сърце немирно трае ли пред тия хубави репортерки?!

  Абе как да не се разтапя сърцето му, как да не говори каквото му скимне пред тия постоянно подхвъркващи по петите му репортерки с така нежни светлоруси коси и с толкова игриви пламтящи очички, които, имам предвид репортерките, както казваше Иво Беров, си имат една-единствена мечта: да му опипат некой ден мускулите?!

  Смятам, че ако изобщо около него има разумни хора, на които той поне малко се вслушва в думите – макар това много да ме съмнява! – то тия хора трябва да направят максималното, за да почне да мълчи особено когато се налага да се вземат трудни, тежки, отговорни решения, касаещи държавата и нацията за години напред. При него е валидна поговорката “Език мой – враг мой!”, щото приказва като махленска клюкарка и на всяка манжда гледа да бъде мерудията. (ОЩЕ, прочети докрай, щото стана дългичко >>>>)

 6. Май,че”комунистическите строежи ще продължаткакто на времето се е строял”кремиковци” например-без суровини,без переспектива и резултата го знаем…Пиша за тези неща и в Blog.bg,но нямам таланта на г-н Инджев за писане и не знам дали ще става за четене,но поне като фактология е истински.

 7. Надявам се че в главата на Борисов всичко му е ясно.Но тази борба е жестока (може би опасна) и затова противоречията бих ги възприел като игра т. дипломация.Така никой не може да разбере какво мисли Борисов,което може би е най-правилното за момента.

 8. Ако някой очаква герб да изведе българия от кризата-заблуждава се!единствено синята коалиция може да го направи,но с този български избирател няма да се случи никога!жалко,но е факт!

 9. Че е много важно и полезно Костов да стане първи вицепремиер,това няма съмнение.Но по отношение на Борисов мисля,че някои колеги доста праволинейно разчитат поведението му.Според мен той си прави целево гаргара с червените лобисти и поставя доста натясно руснаците,защото и ТЕ както и ТОЙ ЗНАЯТ прекрасно,че тези проекти НЯМА да станат.И не им дава козове да грачат.Путин още миналата година дръпна Бургас-Гърция,по Южен поток имат само меморандуми/т.е. намерения/,основния партньор ЕНИ практически обяви оттеглянето си,а Набуко е с точно разписани договори,дялове и трасето през България е описано с точност до 100м.АЕЦ Белене може и да стане,но НИКОГА с руска технология,а с френско-американска.На руската технология НЕ се дава разрешение за строеж в ЕС като стара и небезопасна.Нямат и скоро няма да имат лиценз от Евр.комисия по ядрена енергетика.И Борисов е прав като казва-НЯМА да има Белене/премълчава по руски вариянт/ и ЩЕ ИМА Белене/премълчава-по върхова западна технология/.

 10. По-някакъв начин всеки политик е подложен на натиск, в това число и Б. Борисов от страна на руските интереси /чрез нашите отявлени защитници на тези интереси, всички ги знаете, кои са те/. Но истинския държавник си личи, като не се огъва пред този натиск, а Б. Борисов още не се доказал, като такъв. Доколко си спомням, “най-мразения” политик Ив. Костов, подписа с руснаците дългосрочен договор за газа, който беше много изгоден за България, но Р. Овч., го преподписа под давлението на руските интереси, в ущърб на България. И сега затова е това изнудване от страна на Русия, за увеличението на цената на газа, за да принудят Б. Борисов да играе по тяхната свирка. Дали ще издържи не знам, както и не знам дали е държавник от класата на човека, при който България си промени корено посоката на политиката. Колкото и заелите след него поста му да се стремят да се подмажат на Русия. Процеса е невъзвратим и те го знаят, затова се стремят, колкото е възможно, да си осигурят с всевъзможни средства/а те ги имат предостатъчно/, да използват статуквото за да продължават да грабят България безразборно. Именно тук Б. Борисов трябва да оправдае интересите на избирателите си и не само на тях-и на България. Но времето ще покаже.

 11. Виждате какво е силата на свободното слово и ви моля понякога,да се връщате към др.статии и коментари,
  защото г-н президента,вече призова
  да се мисли стратегически,а и от
  усилените му срещи с БСК и БТПП,става ясно,че цяла икономика
  потъвала и за развитие на
  икономическата криза,не били намерени стратегически параметри,
  както го правели в Европа със “Стратегия 2020”
  Ще забележите,че пред ген.Аню Анев стои нелека здача в САЩ,да избира между “Ф16”,шведските “Грипен” и италианските “Аления”,за да се уточнят и нови форми на сътрудничество на Балканите,които и без нас,ще бъдат правилно разчетени -от когото и където трябва – в американския Сенат,за да сме по-мовилни и надеждни.
  Особено по Афганистан,където карловската 8-ма рота ,вече ще си има нов главнокомандващ ведно с др.19,500 комуто са поверени няколко стотин млрд.бюджет за ИСАФ.
  В енергетиката има много политика,
  но вече чухме за референдуми,
  които и без това притесняват!.
  Трябват ни стабилни трайни партньори,а ако забележите,че първият консул “кривне от правия път”,пак ще поговорим,и ако трябва,освен славните български ВВС,ще се молим и за ВМС със спомените от Балканската война и оперативен театър,но без театър в заливи …с грешници!!!
  Блогът,да помага за мислещи избиратели,това ни казва Васко Мановски!

 12. Знаех си аз, че завоя на БоБо е на 360 градуса.Никакви завои на запад няма, има само един гъол и един шаран дето си мисли,че може да плува на сухо.И от време на време подскача и се обръща а насам, а натам, за да може слънцето да се оглежда в люспите му,понеже гъола е празен и то горкото няма къде да се огледа.Мине не мине месец и шарана ни заплашва, че ше предизвика напълване на гъола и ще отплава.Ми па земи го напълни да наскачаме и ние в него,че да се свърши веднъж завинаги.Така и така не можем да разберем какво значи и тако и вако, да не говорим кои бяха тия Чики и Пики…

 13. Кардинале,не забравяй Син,Валентин,
  Ангел Евстратиев и другия Ангел….а “слънчевките” за мезе и по чашка със Стойно….Иво ще опитва във Варна тлъсти пържени попчета!

 14. Стойно,в ККБ няма нито една политическа пария,нито пък дясна. Има само една почти истинска партия-тази на комунистите,другите са нейни производни,или компилации. Никой не може да се противопостави на тях. Всичко е бетонирано с половинметрова плоча . Дорие по-добре ,отново да се забранят партиите,видя се,че мнозинството от народа,нямаме полза от никаква партия,само нилъжат,само избирамеи само комуноиди избираме. България сама не може да е държава,ние трябва да сме винаги под чужда власт,нямаме възможност,нямаме душа. И това сме го доказали безброй пъти в миналото. След 1934г. България постига най-високи ръстове в рзвитието си. Да се върне старото статукво,да се обедини народа около организацията на комунистите и никой да не смее да се бори срешу тях,само губене на време и нерви. То се видя,че само те са някакъв фактор у нас.Кое не е тяхно,къде няма тяхно присъствие,кое се върши без тяхно участие. Всичко е тяхно.

 15. че сме рибоци рибоци сме колко големи според рибаря май сме доста големи щом му е кеф да ни лови най смешното е че не се появи един зарибител да ни множи щото изчезваме отиваме в по дълбоки и трудни за улов води или при създателя кой знае

 16. Много е точен коментара на Ангел Грънчаров.Картината,описана от него е показателна. Забележете каква физиономия има,на фона на сложил ръка на рамото на дамата до него и бръкнал с другата ръка,дълбоко в десния си джоб. Красота и изисканост на Българския МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ.Тъпи,тъпи и тъпи ще си останем.

 17. Господин Грънчаров, може би не Ви е направило впечателение, но не за млади репортерки става дума, а за съвсем други неща в случая. Ама карай, лаф да пада. Чудна е Вашата логика, министър-председателят трябва да мълчи, а Вие да му давате акъл, според Вас. Бойко Борисов може да тъп пожарникар и всичко което Вие дойде на ум да го наречете, но като министър-председател е на светлинни години пред Станишев и придружаващите го лица. Най-малкото, че трябва да плаща сметките на предишните. И всички ние ще плащаме солидарно за комунистическите золумлици, е това е същественото!
  P.S. За информация – гласувах за Костов.

 18. Какво си представям като чуя поговорката “на гол корем чифте пищови”? Представям си ББ, гол, с пояс на кръста, затъкнал два Колта и търсещ джобове да си пъхне ръцете. Без гащи, но с власт, която не може да канализира в правилна за страната посока. Картинката даже вече не е весела. Времето е пари, а играта “замразяваме, размразяваме” е време, от което големите “шлемовици” ще напълнят дълбоките си джобове, а децата ни ще плащат. И както винаги, победителите никой няма да ги съди.

 19. Прав сте SIN. И Раковски все още е прав – българският народ има нужда от просвещение!

 20. Винаги съм твърдял,че Бойко е страхлив и нерешителен.Затова не ме учудват неговите увъртания и отказ от поемане на истинска отговорност.Все някой друг му е крив,все нещо му пречи…. Но не това е страшното а липсата на алтернатива в момента!!!!!!

 21. Блогът си е твой, можеш да пишеш каквото ти душа поиска.

 22. Вече писах по-горе,но нейсе.Пак ще повторя-прогледнете колеги с двете очи,с едното всеки може.Бойко е прекалено сложен за да му правите елементарен анализ.Нямам предвид червенотиквеничковченцата,те са скопени мозъци.

 23. Българските “граждани” сами сме си виновни за положението си и всичко, което става в страната на президента на Ръ Бъ. Не сме нито, мренки нито шарани. Няма други такива, като нас!
  Това, че сме се оставили на тези най-долнопробни мошеници, нашите “политици”, а че и търсим смисъл в техните дейстия и изказвания си остава за наша сметка, но мренки не сме. Мренките не крадат! А ние крадем, корумпирани сме до дъното на душите си! Иначе как да си обясним това, че си мълчим и безропотно понасяме вече 20 години на преход срещу нас да се провежда най откровено политика на ГЕНОЦИД! Да, политика на геноцид и при това от страна на собствените ни политици, и то от всички цветове и партии! Защото как иначе да се нарекат действията или бездействията на всички управлявали досега през годините на прехода, целящи само личното облагодетелстване чрез разграбване на страната и пълната незаинтересованост и дори обратна заинтересованост от стабилизиране на икономиката, привличане на инвестиции, създаване на стабилни работни места и повишаване на благосъстоянието на хората. В резултат доходите и пенсиите в сравнение с цените са на такива нива, че доколкото изобщо ги има могат да осигурят само стандарт подобен на този на концлагеристите от Освиенцим или Дахау! И това ако не е геноцид здраве му кажи! Младите се разбягаха по света, но ние стоим и кротуваме! Ще кажете “Как така?, Няма такива хора!” Да няма такива никъде по света! Дори в Сомалия пиратите биха се разбунтувакли! Но ние сме по-особена раса! Ние не се бунтуваме, ние си знаем. Не разчитаме на държавата! Интересно, нали уж ние сме си създали тази държава! Тя нас няма да ни надхитри! Ние ще си крадем и ше се оправим. Никой по закона не кара и никой не разчита на него! Той е за улавите само, нас живота на това ние научил! И само си тананикаме песничката:
  “Аз крада от тебе,
  ти крадеш от друг.
  А пък той от друга,
  тя пък от някой друг…”
  И така нататък. Изобщо хитреци сме си ние и това сие! Само ние сме научили това от цял свят и затова оцеляваме. И химн си имаме: “Напред народността не пада там дето знанието живей!”
  И докато си ги пеем тия резултатът, ей го, на вижда се в гьола на АЕЦ Белене!
  Та Станишев бил такъв, Бойко бил онакъв. Те са такива, каквито ние им позволяваме да бъдат! Те произлизат от нас, колкото и да ни звучи невероятно или неприятно!

 24. Раковски се родее с рода Богориди,и на сватба на една от дъщерите м.в. присъствува турският султан без инфарктни последствия за кощунствена обида на правата вяра в християнски храм.
  Няколко пъти обръщам внимание на факта,че в Лом Стамболов курдисва неговия портрет на кея,преди вторият княз след Ал.Батенберг,да слезе и заеме престола на Иван Шишман след 481 г.във Велико Търново.
  Няма как България,да не заври от недостиг на управленско майсторство,но нали самият Б.Борисов неотдавна казваше,колко много му пипсва опита на Царя,от когото се е учил и Станишев, според собсвените му признания в Габрово м.г. на конгреса на НДСВ.
  Ако не бях оценил преди години качествата на И.Костов като стратег,и ако Б.Борисов в Канада,
  не беше потвърдил,че се е разбрал с него,СЕГА,думите ми щяха да висят,но не е така,както не беше и когато БКП от тшеславие и недоооценка на историческия момент,да се оттегли навреме,
  осъди десетилетия цели поколения от кадърни хора да гаснат.
  Утре Станишев трябва да постави пръста в раната,иначе ще се обзаведе с нови ламбовци….които сега душат като хрътки до нови ловци…
  Раковски пренася кажи-речи цяло хлядолетине по-късно униатската визия на Борис I,Калоян и моща на Иван Асен II,а дори Фердинанд I и Борис III се оплитат в руските козни,пък сега Бойко Борисов,бил страхлив и нерешителен….ми той няма и 12 м.на власт….!
  Всъщност някой разбра ли в България въобще,че президента Медведев се опита,да поправи вековна изостаналост от Станфорд в САЩ и самата Силициева долина….
  Предлагам като похапне риба край морето,Иво Инджев да възобнови диалога,тъй като “картинката не е весела”,както казва Киров!

 25. Напълно съм съгласна с Iskar и Гари Бекет. Защото това е истината, хора, отворете си сетивата.

 26. И бат ти Бойко е от същите “леви”,съдете по делата…Единствен който направи нещо за България това беше Костов,И за това беше оплют,да не забравяме – всеки трети българин е бил доносник!!! А кой командва “парада” в БГ…НЕ…НЕ…не казвайте че е ДС.ХА-ХА-ХА.

 27. До Ангел Грънчаров:

  ===================

  ГОСПОДИН ГРЪНЧАРОВ, ПО-ВНИМАТЕЛНО С HTML-ТАГОВЕТЕ, PLEEEASE! 🙂

  АКО ВИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, СЛЕД ВАШИЯТ КОМЕНТАР, ВСИЧКИ НАДОЛУ СА БОЛДНАТИ. ИЛИ НЕЩО Е В ПОВЕЧЕ ИЛИ ЛИПСВА… 😉

 28. А както казват със съжаление за себе си днешните родни митари: “В морето с големите акули ние не сме и планктон…”

 29. Балтимор, прав си, грешката явно е моя; тепърва ще внимавам много повече; извинявам се за проблема, но моя милост е на съвсем дилетантско вино в това отношение, имам предвид боравенето с такива джаджи, та заслужавам известно снизхождение…

 30. Г-н Грънчаров, жив и здрав, от мен го имате 100%! 🙂 😀

 31. Сотиров,а разбра ли,че си гласувал за комунистическа подлога,или още не си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.