Левият гейконсерватизъм и дясното хоморазкрепостяване

Навсякъде в демократичния свят, където гей общностите претендират да защитават правата си с публични демонстрации, тези изяви се натъкват на съпротивата на консерваторите и получават подкрепата на левичарите. За да докажем още веднъж, че у нас десните се борят за разкрепостяване на обществото, а левите са истниски закостенелите, у нас се случва обратното.

От страна на ДСБ прозвуча дясноцентристка подкрепа за либералните нрави. С това партията застана редом с оповестената позиция на посолствата на САЩ, Великобритания и Холандия. Докато председателят на БСП Сергей Станишев ни осведоми днес, че не му се нрави гей парадът в София ( още преди да се е случил).

Ако в това може да се съзре опит за хетеросексуално външнополитическо позициониране, Станишев определено заема ортодоксалната поза на Москва. Там хомофобията е зле прикрита официална политика. Банди нашисти, както демократите в страната наричат финансираната от власта организация „нашисти“ , бият по улиците и площадите безнаказано реални или мними хомосексуалисти. За кеф. А този вид кеф в Русия е традиционен.

Какво се получава? Станишев, Расате, „Атака“, БПЦ са в един отбор ( Първанов използва конституционното си право да се крие).Сред тях като изключение се очертава известният с разкрепостеността си червен депутат Корумбашев – той е сред пионерите на „розовия“ бизнес с плътски желания , като платените телефони с пъшкащи жени ( както отбелязах в книгата „президент на РъБъ“).

Колкото и някому да се привижда, че е преувеличено да се търсят международни измерения на някакъв си гей парад в българската столица, истината е, че за развитието на нашето общество в демократична посока съдят по такива „дреболии“ като търпимостта към различните. Никой посланик не прави изявления на своя глава. И не от любов към хомосексуалността се изказаха по темата тъкмо пратениците на американската, британската и холандската държави.

А аргументът на Станишев, че демонстрирането на гейовете било все едно хетеросексуалните да правят същото, показва само голямата му обърканост. Така се говори по кръчми и дискотеки. Но един лидер на (пре)зряла столетна партия би трябвало да измисли нещо по – убедително, за да се хареса на антифашисткия форум, където се е изявил малко след като е изрекъл тези „мъдрости“.

Повече от очевидно е, че Станишев си дава сметка към коя част от населението трябва да направи политически реверанс – на пенсионерска партия, пенсионерски „аргументи“ й трябват! Което всъщност е парад на цинизма. Тъкмо столетницата има огромна заслуга българите да са сред най-застаряващите нации не само в Европа, но от това БСП вади политичски дивиденти, като се подпира с електоралната патерица на същото това застаряващо население.

94 мнения за “Левият гейконсерватизъм и дясното хоморазкрепостяване”

 1. САЩ не са пример за либерална и демократична държава. Русия също. Моля амеликанското посолство да запази позицията си за себе си. Защото и аз имам позиция по отношение на уволнения американски генерал, който си позволи да каже някои истини. Не искам да ме поощрява и поучава в толерантност държава, в която допреди 50 години е имало робство. Държава с 250 годишна история, да поучава друга, с 1330 годишна история (с добри и лоши неща, естествено), с традиционна толерантност към “различните”. Колко държави спасиха своите евреи? Айде няма нужда от братски потупвания по рамото, откъдето и да идват те.

 2. Подкрепям изцяло демонстрацията на хомосексуалните в България, като приемам този парад за отдавна необходима демонстрация за повече търпимост към различните маргинализирани общности в България. Търпимостта към гейовете навсякъде в развития свят е белег за зрялост на обществото – хомофобията и мизогенията нямат място там. Това не е морален, а политически въпрос. Това е естествена и необходима съставка в коктейла на свободата на човека. Дискусията за моралната страна на този въпрос в зрелите общества се разглежда под формата на обществен дебат, а не с налисилие. Такъв дебат все още има на “Запад” и той няма да приключи скоро. Ключовата дума тук е “дебат”, който вече също се е превърнал просто в тема на консервативните религиозни общности, защото отдавна е прието и доказано, че (хомо)сексуалността не е стойностен израз на личността и нейните способности и качества.
  Що се отнася до мизогенията в България, достатъчно е човек да се заслуша в текстовете на 90% от чалгите, за да чуе зле прикритото женомразко съдържание. Колкото и да си говорим за прословутата “толрантност” в България, ако сме честни, трябва да си признаем, че това, което наричаме “толерантност” всъщност е чиста проба непукизъм. Българската толерантност се изразява в цикъла “имаш проблем – игнорираш го – нямаш проблем”. Това не води до решение на проблемите, особено за онези, които са набедени за извор на проблема. Точно това е причината за демонстрацията на гейовете – цяла демонстрация не може да бъде игнорирана толкова лесно. А хомофобията е основна съставка на мачизма. Колко е доминантен той в България, моментално се вижда в примера на премиера и президента: единия набил приятеля на дъщеря си, а другия хойка на жена си. И двете се приеха като пример за мъжественост. Не случайно постоянно се подчертава “мъжеството” на Б.Б. (което многократно се е случвало и във форума на този блог). Хомосексуален кмет на столицата или лидер на партия (която в момента участва в управляващата коалиция – въпросният политик е външен министър на Германия, канцлер на която е жена!), както в Германия е нещо, което още много време няма да се случи в България.

 3. “Станишев, Расате, „Атака“, БПЦ са в един отбор”
  че те кога пък са били различен отбор. едните са червени, другите са изпълзели от червените.
  батко махно го е казал най-добре – бий червените докато побелеят, бий белите докато почервенеят.
  ъъ, това не беше призив към насилие де, просто констатация.

 4. Колко по-честно би било,да не си играе с националистичесически карти когато Барак Обама и Дмитри Медведев,маркират
  .. нов епохален политически климат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  неподходящ за ничие имперско перчене и още по-малко за парии като Иран и КНДР,но и с укротяване на излишни регионални страстни амбиции,близо до нас.
  Жалко,че не е разбрал какво става,когато слон влиза във витрина с финна съкларска бижутерия.
  От друга страна и късметлийсокото използване на конституционните права от президента, е не по-малък
  и премерен ход,д а о т л о ж и неизбжното с Интуицията!.
  Тестване на най-мощни “двигатели” във виртуално космическо пространство,не е измежду най-желаните поводи -ДЖАНЪМ!-за НЕ-равнение в евроатлантическата общност.И следва мъмрене!
  Просто планетарната команда е друга за сверяване по много критерии….

 5. Хаха, според мен нещата са далеч по-прости, що се отнася до Дмитриевич. Но както и да се опитва да ни баламосва тоя боклук, ние знаем – Сергей е педераст.

 6. В последните две публикации става дума за “търпимост”, в предната търпимост към парада на комунистическата символика, а сега, за търпимост към парада на гейовете в София. Аз лично не харесвам поведението “търпимост”. Един от коментарите относно паметниците на комунизма, беше да се преместят някъде на едно место, и на който му харесват, да ходи там и да се покланя. Прекрасна идея. Същото трябва да е и с гей парадите. Такива шествия се правят примерно на Слънчев бряг, или Златни пясъци. Нямам нищо против самите хора, но да “парадират” по централните улици на големите градове, мисля че не е правилно, специално за България (все още). В едно сте много прав, това, че никой посланник не прави изявления на “своя глава”. Затова трябва да се внимава…..Относно поведението на “политиците”, ясно е, че всеки от тях се опитва да вади дивиденти на гърба на хората, независимо от “сексуалната ориентация” и в голяма зависимост от “изявлението на съответният посланник”.

 7. На Ива: Казват, че и нашият външен министър бил с не съвсем “правилна” сексуална ориентация, така че сме наближили германците в туй отношение – ако е истина това де. Не знам, изобщо те ме интересува каква е сексуалната ориентация на този или онзи, но като психолог знам това: който прекалено натрапчиво демонстрира пред обществото своята мачистка или хомофобска същност, явно сам не е съвсем сигурен, че това е точно така (има някакви съмнения в това отношение, но да ги прогони, му се налага да се представя за “супермъж”) С това не намеквам нищо за никой, особено пък за нашите най-първи държавни мъже. Б.Борисов обаче благоразумно си замълча за гей-парада, вместо, за да се хареса на мнозинството, не ги заклейми; явно някой му е дал съвет да не дразни Европа и Америка, което е правилно… ала за сметка на това загуби некой и друг пункт от рейтинга си, брях, да му се не види, какъв ужас?!

 8. Г-н Инжев,знам,че си компетентен по всякакви въпроси,но твоята основна тема и призвание трябва да бъде отстраняването на гоце Остави ги гоце и серГей да се изказват по тези въпроси.Темата им е до болка позната.Няма место за коментар.Всеки е свободен да прави каквото си иска,стига да не пречи на другите.Поне тук е така.А на този който прави сравнение между годините на USA и НРБ(все още)ще му кажа,че още 1300 години няма да можем да ги стигнем и е по скоро срамно да сравняваме къде са те за 250 год.и къде сме ние за 1300 год.Поздрави на всички.Махайте гоце,това трябва да бъде основна и несменяема тема на всички които обичат България.

 9. Георги Георгиев,позволявам си да отбележа ,че Вие не сте наясно нито с историята,нито с настоящето, нито с политиката, нито с реалноста.Объркани мисли на бълнуващ човек.Единствено сте прав/ако наистина го мислите/,че Русия не е нито демократична нито либерална държава.Но трябваше да се укаже ,че тя е феодално олиргахична федерация.

 10. Предлагам,истинските антикомунисти изобщо да не обръщат внимание на сексуланата ориентация на никого. Кой ,когото иска нека да чука,само да не пречи на никого.Ако ще и с животни да се таковат… И ако ще, всички министри и лидери да са хомо,това не е проблем за мнозинството от народа. Ама,педерастите правили парад,ОК,нека си правят и фестивали и концерти и актове,и класации,наградни игри,каквото знаят,това да правят. Нито един педер ,нито една лезбийка няма да се повлияят от нищо и от никого.Нали никой не допуска,че поне част от педерите и лезбийките ще се откажат от своите пристрастия. Когато пресата и други фактори се занимават с хомосексуалистите,те ще бъдат постояно фаворизирани. Най-добре е никой да не се занимава с тях.ККБ трябва да се лекува първо от комунистическата зараза,а педерастлъка може и да почака,педерите не влияят на нормалните хора,които живеят в недоимък и ограниченост.

 11. Бог ми е свидетел,че едва ли не преди броени дни и часове коментирах изцепките в Истанбул,
  след непонятни напъни в светлина
  на приемственост от 30-те години на миналия век и по-специално обстоятелството за липсата на анлиз и прогнози,по “балканска общност”,която е загатната от нюза вече като Мини-Шенген.
  По въпросите на държавността ничия сексуална ориентация не ме интересува,както не съм очарован от модни тенденции за престараване
  с “клиторната” дипломация,
  но не изпитвам и велика радост, когато със статут по-различен от нащия в ЕС, замахът и прозорливата
  визия на страни като Албания,
  Македония,Черна гора и Косово по отношение на Вльора,транзита и Шенген,не се вписва най-удачно,
  нито в успешна инициативност,нито
  в присъщата степен на политическа
  ни зрялост ответна на тази на Полша,Унгария,Чехия,Молдова и дори Грузия….
  Разбирам и предполагам,че е имало съгласуване,но в по-креативен
  вариант на евроазийска ни политика,няма защо-зорлем- да се върваме безусловно с тежкото бреме на миналото и мъглата на неясната бъдеща еволюция…
  Откроявайки точно Ердоган и Тадич,на фона на поуките от Атина,с Потемкин,имах предвид това,което е чуждо на салтанати и показно комсомолско усърдие за подранило интернационаизиране на този “КЮП” и още повече на източната мъдростт “яваш,яваш!,
  ефенди!!!
  Когато се тръгна по плоскостта усърдие за Скопие,Охрид и спасявнето на Спаска,разбрах,че някои намат търпение за естествено съзряване на плодове и млечни продукти….
  Иначе А.Грънчаров е прав,добре поне,че интуицията не подведе премиера,че щяхме да цъфнем и завържем…

 12. Струва ми се, че е добре да се припомни за първото си посещение в България на известния руски писател и дисидент Владимир Буковски Владимир: Гейове и феминистки превзеха властта. Започна нова Оруелска епоха: Зад маската на политическата коректност се крие по-злобната версия на марксизма, казва дисидентът, 26.09.2009, http://e-vestnik.bg/7218
  Така картинката на този ден ще е по-пълна, според мен.

 13. Г-н Инджев,извинявайте,че Ви говоря на ти,но вече толкова дълго Ви чета,че го намирам за естественно.Надявам се това да не ви обижда.Изкарвайте кирливите ризи на гоце и неговата клика,и бъдете сигурен,че цялата емиграция Ви подкрепя.

 14. Мразя тази тема за хомосексуализма. Чувствувам се както по времето на строителството на “светлото комунистическо бъдеще”, принуден да приемам и живея с неща които не харесвам и с които не сам съгласен.
  Дразни ме агресивната показност и неуморното налагане на разбиранията, претенциите и нуждите на едно малцинство над ежедневието и общоприетата ценностна система на мнозинството. Не приемам безкрайното нагаждане и напъна да ce представи изключението като правило, противоречащо на очевидното: нормалната природа на човека.
  Това че някой се чувствувал по различен начин (по природа мъж, но се изживява като жена и обратното или, че има различни сексуални наклонности и навици) по никакъв начин не е мотив за мен да приема изключенeтo пред правилотo.
  Да, в западните демокрации хомосексуалнaтa общност се приема с толерантност и разбиранe. Нямам нищо против или почти нищо против това, но определено сам на мнение, че безкрайните и претенции трябва да се сведат до съизмеримo съотношениe с ценностите на обществаoтo в коeто живеем.
  Що се отнася до Гоце, Станишев и сие,….. най-добре е да спра до тук c темата хомосексуализъм.

 15. Не,е че имам нещо против хора с друга сексуална ориентация…
  нека се изявяват…
  против съм,обаче,такива хора да
  обвиняват всички нас,и да се опитват да печелят евтини дивиденти-само защото(види те ли)били различни…
  Бих попитал:-кво ви е различното бе???-
  вие не сте хора или сте свръх-хора;
  защо изобщо искате някакво по-специално отношение????!?!?!
  какъв е смисъла да ми натрапвате вашите сексуални предпочитания с парад???
  еле па се чувствате и дискриминирани…
  не приемам такива иширети…

 16. Уважаеми Г-н Грънчаров,говорите за толерантност,ама не я прилагате към критикувания от Вас,автор. Написаното от него е изключително правдиво и толерантно. И не бъркайте политическите убеждения с отношението към педерастите.Педераста си е педераст,Вие познавате ли някой близък,който е педераст? Е,аз имах един началник,който сега е на около 42г.,не може ли,не иска ли,но не се жени. Сестра му здравословно не е добре,майка му и баща му си скубят косите всеки ден,плачат и се чудят накъде да хващат,цял живот се трудиха упорито ,с една-единствена цел,разчитаха на него(сина) да остави поколение,да се радват на внуци,да приемат гости за рождени и именни дни,Нова година и религиозните празници.Уви,срам ги е от комшии,роднини,колеги. Те са категорично против педерастията,защото тя е чума в тяхното семейство.Тя остявя техния род в тупик(по ваш стил ползвам руска дума). Опитайте се да се поставите на мястото на тези родители и ако искате,ще Ви свържа с тях,за да изложите Вашето мнение. Няма да искат да Ви чуят,ако изразите позотивизъм към педерастията и педерастите. Изглежда нямате и дано нямате в бъдеще такъв проблем,тогава ще забравите и морал,и десни,и консервативни убеждения. Как въобще може да смесвате биологически(сексулани) притиворечия,с политически и идеологически убеждения. Я си представте,че имате дете,което гледа такъв парад,или се запознае с педераст и един ден Ви каже,че много му харесва педерастлъка и че иска да стане и то такъв. Ама не бързайте за реакция,спокойно и трезво разсъдете. Имам друг познат,лекар-кардиолог,завършил в Щатите,перфектен лекар и преподавател. Гониха го от поне три болници,вкл. от клиниката на проф.Чирков.После отиде в МА,и от там го изгониха,не може да се въздържа човека,сваля и пациенти и колеги,иначе е като артист,гаджетата го бройкат,ама докато го усетят. Баща му се поболя и сега е скелет,други деца няма,а сина му е роден 1963-64г.не помня ,но това не е важно. Не знам,може да има и родители,които много са доволни,че синовете им са педери,дори да се гордеят с тях,аз лично не познавам такива. Ако познавате подобни,дайте пример. Педерастлъка винаги води до негативни резултати-бездетие,болести,маниерии,неадекватност и др. Ако Вие лично имате позитивни впечателния,моля дайте ги веднага на нас-публиката. БПЦ въобще не трябва да се занимава с педерастлък,защото тя не знае,дали хомосексуалистите са вярващи ,или не са,при това от източноправослвна църква ли,са католици,протестанти и пр. Да си се занимава само с вярващите. Но сте напълно прав,че БПЦ е комунистическо творение и подкрепя комунистическата сган,в това няма спор. При лезбийките,нещата са по-леки,последствията,също.Може би не може да се избегне напълно педерастлъка,може би никога няма да свършат педерите,нбо категорично съм убеден,че е по-добре да са по-малко. Особено за ККБ,тази държавица има такива проблеми,че ако някой пердер иска да му обърнат внимание,никой да не се занимава с него ,ако ще и дърветата по парковете да чука. И не по един,по двама и трима любовници да има,ако ще да не слиза “от коня”. Абе народа е изгорял като угарка,а ние се занимаваме с педерасти. Много пенсионери не могат да вържат двата края,лекарства не могат да си купят,отоплението също,а нашето полуобщество се занимава с педерите. Нека да са живи и здрваи педерастите в България,ама да не се правят на отворковци и да занимават хората със своите страсти.

 17. Пък Бойка Башлиева смята, че Иво е само едно АТЗ (азотно- торов завод). През последните 3 години той само яде и сере и не полга обществно полезен труд. Права е жената!

 18. Г-н Инджев,България ще се поуспокои поне малко,когато елитът й като управленски екип си постави дългосорчната задача по примера на канадския премиер призовал страните от Г-20,да възприемат просветения суверенитет и не натрупване на обществено напрежение,които само побъркват хора,администрация,
  правораздавателни органи,полиция и т.н. с пощурели фенове на мачове,”гей-паради”,помия от чалгаджийница и т.н.
  Този софийски кенеф е остарял и е от мналото;Лондон си има Хаид парк,както и Торонто улици и Центъра си,но между вълненията и вилнеенето,отдушникът би бил подходящо място за “полюции” и търговска изгода…
  Това,че и в стара партия мъждука закостенял мозък,забавящ гъвкавото мислене,не е новост,но България изостава опасно…..
  Време е вече за един проект “Монклоа” по примера на Испания,в която още Ел Греко увековечава вековната братоубийствена борба на хора,със сопи заловили се до колене в земята….
  Ако имах възмжност бих препоръчал Н.Пр. Хорхе Фуентес,да работи по-усърдно над прекръщаване и “побългаряване” на този проект,защото идат тройни избори и плодовете от еуфорията при приемането ни в Европа,ще започнат да “намиирисват”!!!!
  Нататък води и логиката за изводи от камбанарията на президентското усърдие,обслужвано и от един артист….
  Натрупаната пара да обслужва локомотивни,а не гейови свирки….за правилното разкрепостяване….

 19. Госодин Инджев, бих искал да ви задам няколко въпроса, като искрено се надявам, че ще получа честен отговор.

  Не Ви познавам лично, харесвам Вашите публикации и не съм запознат с личния Ви живот. Този въпрос е хипотетичен.

  Представете си, че синът Ви на около 20 годишна възваст Ви представи интимният си приятел, с когото е решил да живее като свободен брак. Освен това, момчето е от ромски произход, но от много възпитано семейство. В бъдеще се надяват да си осиновят момченце.

  Въпросите са следните:
  * Как ще реагирате?
  * Няма ли да Ви се стори, че тук нещо от морална гледна точка куца?
  * Не стоили моралът на обществото по-високо от законите на държавата?
  * И последен въпрос – може ли толерантността да бъде различна – веднъж обща (към група непознити гейове) и индивидуална (към близки хора)?

  Можете да ми отговорите на личния ми е-mail адрес: pslavkov@gmail.com

  С уважение: Славков

 20. Към post scriptum:

  По принцип никога не коментирам интимни лични въпроси. Винаги съм се учудвал на хората, които се лигавят по вестниците за неща, които трябва да си стоят заключени в спалнята- особено когато се отнасят до двама души, единият от които като правило не е бил питан за съгласие да се описва живота му сред чаршафите…

  Но в случая изобщо не ме за труднявате. Имам лесен отговор на привидно адски трудния ви въпрос ( и неговите разклонения) , който е перефраза на известнтия американски лаф: “лесно е да си борец за свободата на черните, трудното идва, когато дъщеря ти доведе черен у дома”.

  А “моралът на обществото” е толкова разтегливо понятие и променлива величина ( в негово име са разстрелвани милони, горени на клада стотици хиляди и т.н.)., че не ми се зачеква темата. Не се променя само вечният стремеж на човеците към свобода. В този смисъл няма как да се съглася с насилниците над различните от тях, включително и с онези, които се ласкаят от мисълта , че са толерантни, но ( “пасивно”) не биха имали нищо против да изолират в концлагери циганите, хомосексуалните, евреите, негрите, турците, психично болните, ( американците или руснаците – по избор начмитателя), простите, глупавите и грозните, за да останат само те да греят като слънца на белия свят!

  Като казвам “пасивно” имам пред вид, че има “пасивни” и “активни”….За активните пък изобщо да не споменавам.

  Като човек, който поставя свободата си на първо място като ценност, смятам за справедливо децата ми също да се ползват от правата си на личности. Уважавал съм всеки техен избор още в не съвсем зряла възраст, макар далеч да не съм бил очарован от всичко. Така че ги приемат такива, каквито са.
  А на родителите, които се опитват с насилие да превърнат децата си в свой образ и подобие, мога само да съчувствам, макар и не много искрено.

 21. Тонът на “нашата БКП”,в качеството
  й на добър коментатор,е различен от този на другата,която превърна България в жалка кранта и ми напомня един отчаян призив на ЦК,когато липсваше фураж и ППО-тата трябваше да спасяват горките добичета “поне” на кости и “до зелено….”
  Предполагам,че ,като българи,
  колеги на умни момчета от средите на “нашия” БКП, ви се свива сърцето от тъпотиите, но стискате зъби,за да оцелеете и се реализирате в чумно време…
  Не разбирам от техника много,но бдителността ви бе прецакана,
  както казва ше Р.Петков от “титани
  на мисълта”,сред оцелели сенки /и като мен и др.,рано или късно/, ще опрете пристана на свободата,
  която според зрелост и подготовка на поредния набор от “пушечно месо” крачите осъдени на
  духовно и др.заколение към скотобойната….
  Но и да се сетите за подранилата поява на Индже кял файда!
  …защото Гоце бил каза,да не се върви пред вятъра:Ум да ти зайде от такова стратегическо мислене!

 22. Ех, Грънч., това за външния министър беше голяяяма простотия! Нали не се интересуваш кой-какво-как-защо? Ама не пропусна да плюнеш, по-зле си и от в.”Уикенд”.

 23. До първан дянков: уважаеми, самата бойка башлиева (б.б., хаха), е най-обикновен паразит, който в живота си за една копейка работа не е свършил.

 24. много хора празнуват най различни поводи,на не излизат да го обявяват по улеци и площади.Какво толкова значими са хомосексоалистите?Какво толкова хубаво показват,че искат да го покажат на всички хора?Тях винаги ги е имало,но се криеха.На мене ми се случи да се срещна с някой от тях.Веднъж бях излязал да си чета в идна градина,когато един такъв ми налетя.Разбира се аз избягах.С друг се срещнах в басейна на баня.И за трети път ми се случи,когато се къпъх в реката.Дойде при мене един майстор мебелис с две момчета,били чераци при него.Още като се съблякаха,започнаха да си играян един на други с пениси те си.

 25. Аз съм за пълна толерантност към различните,но категорично против тяхната демонстрация.Независимо дали се касае за полова,религиозна,етническа и пр.Нима някой би приел съществуващите около 100 официални секти у нас да почнат да правят шумни паради?Всеки един такъв “парад”нарушава правата на останалите.В това отношение и някои страни в Европа не само залитнаха, но и въведоха двойни стандарти.Във Франция забраниха носенето на забрадки и други мюсюлмански символи,като неправомерна агитация и нарушаване спокойствието и правата на другите,но пускат гей паради?!?!За мен това са егоистични политически ходове с цел привличане на гласоподаватели.Такова е и решението за т.н.гей бракове.Те могат да си живеят заедно,да си приписват онаследяване или делби,но бракът е акт с основна цел репродуктивност на човечеството.Защото когато такива бракове станат 50% човечеството ще се самоунищожи.А един от пътищата към това е тяхното ПАРАДиране.

 26. Аз в момента съм в значително по-добро физическо състояние от баща ми, който е с 30 години по-възрастен от мен. Това обаче не ми дава никакво право да го поучавам. Най-малкото от уважение към това, което е направил през живота си. Макар сега да не може много. Да му помагам – да. Но не и да го поучавам и наставлявам.

  Иначе да се плюе е лесно.

 27. Само се чудя защо не правят парад пушачите или любителите на канабис, та нали проблемът е сходен? Но разбира се канабиса ще се разреши – защото това е дясна политика, въпрос на избиратели, когато консерваторите станат гейове и наркомани… Следва дясно одобрение..

 28. Доводите на Пилат Понтийски не стават две хилядолетия по-късно за всеки пореден недостижим и непоклатим”,Агамемнон” от “Илиада”-защото в глобалния свят, такива индивииди се замозабравят и пренебрегват писаните и неписани закони,а чувствата им за контрол и преценка замъглени.Дори моят герой Ахил е за пример и подражание,поема отговорност
  спрямо колектива и не напуска бойното поле,а се оттегля в края на лагера.
  Не след дълго ще ни се наложи да доказваме,кажи-речи като известна африканска държава,че не живеем в джунгалата,а на принципа на естествения подбор,и без “добрите” услуги на лабораторна ченгесарска менажерия….

 29. Нека да има свобода, ама тук ще се съглася със Серго. Свободата е едно, парадите друго. Кой с кого спи си е лично нещо и не знам защо трябва да се “парадира” с това. Имам познат в щатите, който го уволниха /по-скоро освободиха/, защото единият му колега е чернокож и ако уволнят него ще е дискиминация, другата му колежка е гей/която първоначално са искали да уволнят/, ма онази отворила уста, почнала да плаши със съд. Та накрая уволнили белия хетеросексуален. Случаят е истински /2003г./Познатият ми е преподавател в колеж. Там има изискване за определен брой чернокожи преподаватели. След 1 г. го наеха отново, но можеше и да не е така.

 30. Напълно съм съгласен с Гари Бекет – толерантността към хомосексуализма не изключва нетърпимостта към откритата му пропаганда, прибягваща до най-различни некоректни тактики. Последните дни медии, политици, посланици и кой ли още не, ни натрапват идеята, че нетърпимостта към парадирането на едно неестествено явление, каквото е хомосексуализма, е равносилно на расизъм, омраза, отричане на основни човешки права и какво ли още не. Това НЕ е вярно. Чисто и просто, когато някой не може да обори опонента, най-лесния начин да се “справи” с него, е да приравни позицията му с друга, която е незащитима. Колкото стар, толкова и некоректен прийом.

 31. Публикуваното в http://e-vestnik.bg/7218 изказване на Владимир Буковски е много точно като наблюдение върху влиянието на комунитаризма (най-общо казано) в съвременното общество. Дали ще се разглежда в неговия социо-политически, социо-етнически или социо-културен аспект, комунитаризмът се ползва от принципа на „свободата-равенство” (теоретизиран, от гледна точка на политическата философия от Джон Ролс в неговата „Теория на правосъдието”). Като подточка на този принцип е и принципът на различието третиращ проблема за неравенство, което трябва да бъде справедливо – Социалните и икономическите неравенства (в това число и подложените на дискриминация миноритарни групи формирани по общностен признак) трябва да задоволяват две условия: да позволят на възможно най-голям брой от най-неоправданите да получат възможно най-много ползи; и това да става в условията на справедливо равенство на възможностите. …
  Мотивът за настоящето парадиране (гей-парада) от поредната маргинализирана все още група в обществото не е в основанието си по-различен от този, с който са започнали да празнуват деня „8 март”- изкарването на преден план на една специфична проблематика. Лично аз съм склонен да разглеждам тяхната манифестация в светлината на лозунга на ЕС „Единство в многобразието”. Това, което ме притеснява обаче е, че в случай като този, на активна защита на различието, често пъти от „Разпни го” се преминава директно към „Осанна”. Не би трябвало в името на абстрактни (надстроечни) критерии, на „политически коректното” да се пренебрегва природния фундамент на човешката същност. Според Буковски, чието мнение и аз споделям, гейове и феминистки се настаняват във властта, основателно от гл. т. на равнопоставеността, но със съответните за това явление изкривявания в представите на масата. За да бъде „нормализирано” в съответствие с това неприродно по същността си явление (хомосексуализмът например), обществото е подложено на поредната идеологическа обработка с левичарски привкус – идеологията винаги е била приоритет на левицата, която поради противоестествената си същност, застава зад ценности наложени изкуствено, докато десницата застава зад такива, които традицията е утвърдила.
  Или за да дам един, резултат от активността на феминистките движения, конкретен макар и частен пример, който аз лично съм изстрадал. – Както не е подходящо в името на социалното (но не и биологично) равенството между половете мъже да заемат длъжността на възпитатели в детските градини, така и жени да изместват мъжете (което обаче е повсеместна практика) в съдебната сфера, където много по-силно подвластните на емоциите си жени могат да осъдят някого (на мен лично ми се случи) не защото е престъпил закона и има рационални доказателства за това а поради собствената си фрустрация от преживяваното в семейството си и оттам и произтичащата им „вътрешна убеденост” (термина е юридически и позволява на съдията при липса на достатъчно доказателства да съди според собствените си убеждения) за „порочната” природа на мъжете.

 32. За Гари Бекет.
  Поста ти е изразява мнението на голяма част от българското население и е още едно потвърждение, че наистина има нужда от паради, прайдове и демонстрации. Ако ти си се оженил, само за да осемениш една жена – това е твой и на цялото ти семейство проблем. Проблема на обществото е, че трябва да променим именно това мислене. Ние, хомосексуалните в България имаме задълженията да спазваме закона, да плащаме данъци и правото, всъщност задължението, налагано от вас да се срамуваме от това, което сме. Ако получавахме равни права, както се полага на всеки български гражданин, нямаше да правим прайдове, вместо да почиваме на спокойствие. И още нещо, на едно дете му е необходима любов и подкрепа, за да се чувства добре в семейството си нещо, което изключително малко “нормални” семейства дават на децата си днес. Аман от тая българска черта – “Не знам защо мразя, ама нали не мога да обичам, та затова.”

 33. Собствено име като Сергей е много подходящо за комични подхвърляния,особено ако съвпада с името на не особено успешен бивш премиер.Затова г-н Станишев използва случая да афишира пред евентуалните си бъдещи избиратели/предимно възрастни хора/,че няма нищо общо и дори не симпатизира на гей общностите.Така името е чисто ,а и ако някой избирател нещо си е помислил,трябва вече да му е станало ясно,че няма такива работи.Може ли да си представите как би звучало ако г-н Сергей Станишев се изкаже в подкрепа на гей парад!

 34. Каза се какво ли не за “техните”
  ??!! полюции,оргазъм и т.н.,та ако щете чак до Сафо,и преобладава
  съхранена българска толерантност към цетнокожи,юдеизъм,с включване на ерудирани участници,но ви връщам към разликите между призивите на сините от Бургас по енергийните проекти и тези на отговорни парламентарни ръководители,в които съзирам контури на нови вероятни “бракове”
  – замисъл на Интуицията – за копиране на следизборни резултати в стара,Централна и Югоизточна Европа -още повече- ако домакинството на следващата G-20 бъде дадено на Москва….
  Или греша,че гигантите сред тях,
  ще са обзети от манията,да не прилапат милиардни инвестиции….
  Като рекох брак имах предвид и любовта и увертюрите към него,
  които не случайно се свирят като самостоятелни пройзведения…
  Самите любовни приключения са най-малката слабост на жените,
  които са “се отдали само на любов”,както казва любимецът на г-н Инджев, др.Ф.Ларошфуко!!!….

 35. Господин Грънчаров, много е интересно да се знае, от къде имате информация, че външният ни министър е хомосексуалист. Или по стар комунистически обичай клеветите хората, без те да имат възможност да се защитят. Уверявам Ви, че ако господин министърът на външните работи се научи за Вашите твърдения, ще Ви отговори по подобаващ и достоен начин.

 36. Мария,не личи много да си лезбийка,въпреки,че се правиш на такава. Основна грешка се прави тук,като се говори за морал ,по отношение на педерите и лезбите. Никакъв морал няма в това направление,ама грам морал. Хората си ги бие съчмата,болест ли е ,неутолима страст ли е,желание за неортодоксалност ли е,само те си знаят. Второ,думата свобода ,също е неприложима,в тесния смислъл на хомосексуализма. То,за всичко има свобода,реално погледнато. Трето,едва ли всички участници в парада са били хомо,според мен са участвали и много хетеро.Просто,за кудош,нали видяхте бой с възглавници,все се намира някой да измисли нещо тъпо у нас,утре ще има бой с чорапи,после бой с презервативи,пострадали няма да има,повече от сигурно е. Четвърто,казват,че са били по-различни,ами откъде да знаем,че са по-различни,никой не им свети. И защо трябва да занимават другите хора,с това ,че са по-различни. И аз псувам комунистите всеки Божи ден,по най-различен начин ги гугая,кълна ги,ама не организирам парад на псуващите тази сган. Такива като мен ги ругаят постояно,но полза никаква. Ония,хомото си се чукат всеки ден,резултата пак е същия,ами да се чукат и в бъдеще. Хайде някой ,който е много толерантен към педерастията да каже ,какво положително нещо вижда в нея.Щом като я толерира, би трябвало да смята,че има нещо стойностно,привлекателно, за пример. По-добре е ,ако има начин тези хора да се оправят и да си имат семейства и деца,ако пък не е възможно,да лъскат по пет щанги на ден,тяхна работа си е,но без да тръбят,че са по-различни и се борят за правата си. Кой и как нарушва правата на два педераста,като се затворят някъде и никой нито ги чува,нито вижда ,какво правят.И после излизат на улицата и казват,ние сме педери ,по0различни сме,ако обичате,не нарушавайте правата и свободата ни. А то,никой нито ги познава,нито зане какво са правили и ще правят в леглото,или в парка. Имах един шивач,който опипваше по-симпатични и млади момчета,ние,по-старите и по-несимпатичните нямахме комликации,но много “пострадаха”,от опипванията на шивача,учудваха се и им беше неприятно,но после се бъзикаха с него. Какво ли няма под Слънцето.

 37. Първане,няма такова нещо като “обществено-полезен труд”. И никога не е имало,нито ще има някога. Такъв “труд” има само в безмозъчните глави на комуноидиотните свине,които не се измориха да ядат лайна на българска земя. Нямате ли умора бе,гадове такива,няма ли да се чукнете веднъж в плесенясалите си глави и да кажете,край на дивотията,били сме наивни,били сме глупави,оставяме комунизма там,където е,в канализацията на живота,в блатото.Не ви харесва,че Иво Инджев разобличава комунистическата сган на най-високо ниво. Ами ,не е виновен той,че някой твори историята на ККБ по този начин. Вие,комунистите се ядосвате на този,който показва смърднята,а не на тоя,който смърди. Странна логика имате вие,комунистическите гадове,Господ ,всеки ден,си бърше задника с вас,но вие умирате от кеф,вие сте свикнали да живеете в кенеф,така ще си карате и до края.

 38. Както виждам, повечето мнения се обединяват около това, че са не против хомосексуализма, а против неговото открито прокламиране. Това е и моето мнение.
  Нека припомня онзи стар виц за разговора между диригентите на Московската и Ню Йоркската филхармонии. Руснакът решил да се направи на много толерантен, и казал: “В моя оркестър свирят 25 евреи и никой не ги закача. Даже много ги уважаваме.” При което американецът свил рамене и казал: “Аз нямам никаква представа колко евреи има в моя оркестър”.

  За това става въпрос. Просто никой да не се занимава кой е педераст и кой не е. Защото това да ги броим и паради да им правим не е същото. Това дразни. Аз не парадирам със своята хетеросексуалност, те защо ми навират в носа своята хомосексуалност?
  Абе педерастка му работа.

 39. Само за антикомунисти!!! Владимир Буковски,прави две фудаментални грешки. Първата е,че смята комунистическата диктатура и пропаганда за вид философия. Това е пълен абсурд,комунизма е най-кървавата диктатура в човешката история и няма ( и не може) да има нищо философско в нея. Комунизъм и философия,в научния смисъл на думата,ПЪЛЕН АБСУРД,това е направо обидно за науката “Философия”. Втората грешка,е че се подвежда под комунистическата пропаганда,че преименуваните комунистически организации се определят за “леви” партии. Как,откога,защо,къде отиде борбата им за най-справедливо общество,не все още не са се отказали от основите на марксизма и не са обявявали,че отхвърлят комунистическата демагогия ,по принцип. Резултатите са налице.Някой да е чул,че някой комунист се е отказал от строителството на комунизма???? Такъв няма. Те само казват,че се връщат към капитализма,но съвсем не казват,че комунизма не предстои никога да се строи. Те все строят нещо. Точно ,колко построиха комунизма,толкова качествено строят и капитализма. А мнозинството им вярва и все още ще вярва. Обикновените комунисти смятат,че сегашния строеж е само временен,бях на едно партийно събрание в квартала и по-възрастните точно това говореха,като най-тъпите вярвахя,че един ден СССР пак ще се възроди,като птицата феникс. Точно това го пише в предсмъртното писмо ген. Стоян Савов преди да се самоубие с американски,нелегален ,полицейски пистолет,през 1991г. пред паметника на комунистически терористи. Нищо няма да излезе,ще склопим очи в свинщината на комунизма,всичко е загубено. Българския народец,като цяло ,обича комунизма и неговите дивотии. Той не може да живее без лъжа и кражба и винаги е готов, най-дисциплинирано да иавади джобовте си за поредно доизтърсване . Щом книга,като тази на Инджев не разбуди мнозинството от заспалата маса,нбяма никакъв шанс да се случи нещо положително. Родения да спи,не може да се бори!!! Може само да бълнува, в нашия случай,много успешно.

 40. Само за философи !!! Философията е наука,която учи,това е основното предназначение на всяка наука.И всеки студен и уче все учи и учи… Е,на какво може да учи комунизма. Комунизма изпиваше кръвта на стотици милиони,избиваше безмилостно невинни хора, аз не виждам нищо поучително,най-искрено моля всеки комунист и всеки човек да посочи нещо поучително при комунизма.

 41. При инаугурацията на управленската
  двойка на САЩ,януари 2009,нямаше как да се предполага,при каквито и да е обстоятелства,че завист и засегнато честолюбие ,ще осуетят посешение за изпозване и работно активиране на прогнозни умения,
  пред:
  -настъпваща криза;
  -недолюбване на МВФ им
  -и отказ,да се мисли за по-висок дефицит към края на юни 2010 г….
  До “екскурзия” на руския президент
  успешни срещи и привличане на инвестиции за високо технологични продукти обаче, още тогава в частта:работеща прогнозна формула стоеше името на губернатора на Калифорния А.Шварценегер.
  Ако случайно се чете от завистници
  и неприятели,точно те биха могли,да припомнят на премиера,
  това което му казах на 26 юли 2009 г. :
  ” Господине,при деноноощие от 25 ч.,предизвикателствата,
  ще са такива,че за успех,е необходимо,да се става час по-рано
  но не съм свикнал с тази дума-неуспех!”
  Надявам се,че ако не за друго,
  поне за “преразглеждане” на енергийни проекти в уязвимата им част”,би било по подходящо нестандартно интегриране на националния потенциал,което не беше измежду на-силните страни на г-н президента.
  Илюзии и тшеславие няма,а останалото ще е грижа на Съдбата,защото и Времето не си губи времето!
  Молбата ми е да няма заяждане,тъй като няма да има отговори!
  Времето ще покаже!

 42. Към Иво Инджев:

  Разбирам, че Вашата толерантност към мен се изразява в това леко да ми се насмеете над “адски трудния ми въпрос”, който никак не беше насочен към личния Ви живот, а както съм написал е хипотетичен.

  Аз се редвам, че сте възпитали едни добри и свободни деца. Аз се старая да правя същото. И когато пиша за морал в обществото разбирам, че живеем в обществото на “личната истина”, личните вярвания и морал, но също така разбрам, че през човешката история каквито и закони да са създавали обществата и каквито и системи на управление да са имали, всеки човек лично за себе си е могъл да направи разлика между добро и зло, да знае, че убийството е зло, че изневярата разрушава семейството му, че завистта съсипва човешките взаимоотношения, че сексът между еднополови е извращение (не мога да намеря по-толерантна дума)… Малцинствата не изключват общото правило на ценностите на хората. Това, че има рецидивисти не означава, че ще им дадем права от време на време да убиват… или това, че Хитлер и Сталин през 20 век са унищожили повече евреи за цялата история на човечеството не означава, че евреите нямат право да живеят.

  Затова бяха моите въпроси и се опитах да ги поставя като лични. Не защото исках да Ви разпитвам за личния Ви живот, а с цел да почувствате в една екстремна ситуация как кореспондира тя с Вашите ценности. Аз се поставих на това изпитание и ще ви кажа какъв е резултатът – аз бих приел наистина всяко решение на пълнолетните ми деца, но дълбоко в себе си винаги ще зная, че те са потъпкали ценности, които правят човекът Човек, дават му достоинство и себеуважение. Моля се, такава ситуация да не ме достига и дълбоко съчуствам на родителите, които са разбрали тъжната истина, че техните деца са престъпили естествените морални норми на човека и са изпбали жовата на хомосексуалността.

  Гей-парадите не просто призив за получаване на права – те са демонстрация, че не е проблем да се прекрачват моралните норми, не е толкова страшно, а може и да е забавно… В дългогодишен план обаче, това води до дълбок човешки крах.

  Наскоро в един форум един гей заяви – дайте ми за приятел едно 14 годишно момче и за няколко години ще бъде истински гей като мен.

  Препоръчвам Ви (в този контекст) да направите едно журналистическо разследване и да се убедите, че насилствения хомосексуализъм се практикува в домовете за сираци и се започва още от 10-12 годишна възраст.

  Отново с уважение: Славков

 43. Г-н Сотиров, от подмятания в жълтата преса знам това, което написах по-горе за външния министър, Вий четете ли такива вестници?! За такива неща никой не може да бъде сигурен на 100%, нали така? Но това съвсем не означава, че твърдението е непременно лошо; говорехме за германския министър, който съвсем не крие какви са му сексуалните предпочитания; защо това нещо за германците да не е лошо, а за нас да е непременно лошо, ето това не мога да разбера?! Вий лично защо смятате, че това, ако е така, е непременно лошо? От изследователски интерес Ви задавам тоя въпрос…

 44. БКП, не говори за философията, пожалуйста, ако обичаш, а? Гледай си обущата, обущарю, става ли? И БКП-то си гледай, не мешай философията в тия работи, та не е лъжица за всека уста, ако ме разбираш що искам да кажа…

 45. Аз пък съм за още по-голяма толерантност! Защо не направим догодина парад на ексхибиционистите – така де, не заслужават ли и те уважение поне колкото и гейовете?
  А какво ще кажете за парад на зоофилите? Те могат да си доведат и животинките, много колоритно ще стане. Как мислите, господин Инджев?

 46. Господин Славков, моля приемете виртуалното ми ръкостискане.

 47. Ами я си представете: гей и на това отгоре пушач.
  Определено самите педераси се чувстват комплексирани и с парадите си избиват комплекси. Дано това да е по малкото зло, но като се има предвид, че ищаха им е да заримяват колкото се може повече народ, до пълното изтребление на човешкия род / поне за сега няма друг начин за възпроизводството му, освет хетерото/, та докато не затрият човешкия род, няма да мирясат.
  пс. От историята се знае, че до сега са затривали само империи. На дневен ред е човечеството. Няма коменисти, няма демократи, няма фашисти, няма… никой няма.

 48. Аз пък не съм съгласна 300 полицаи да се занимават с парада. Равните права трябва да са на законодателно ниво – т.е. нека се женят като искат. Но какво става -хейтъри и гейове се надцакват /самият факт , че се пада по полицай на 2 и нещо участници/, а обществото плаща. Писнало ми е така наречените малцинства да точат пари от баламите данъкоплатци. Храним 1 мил. цигани, както изглежда ще строим атомни централи, що да не спонсоираме и гей паради. Да взема да се обявя за гей циганка тогава. Като правят паради, да е на място без обществено значение – поляните по Витоша. Ако имат нужда от охрана – да си я плащат. Нали целта е да се съберат – ето решение.

 49. В подкрепа към post scriptum относно “дайте ми за приятел едно 14 годишно момче и за няколко години ….”

  Аз познавам двама хомосексуалисти със синове, като и двамата сина са също хомо. За разлика от бащите си обаче които смениха ориентацията си след като бяха женени и имаха деца, синовете нямаха този шанс.

  И аз също мисля, че толерантност е достатъчно, не е необходимо чак и паради да гледаме. Като, че ли се празнува нещо.

  Защото по тази логика ще попитам – Кога ще е парада на хетеросексуалните ?

  Мисля, че зад този парад и биене на тъпаните те се опитват да се скрият от тяхното си отчаяние (или да речем по-голяма част от тях).

  Много сменят ориентацията си защотото да речем са от тези дето не се котират. Знаете, че в човешкото общество на мода са и са харесвани приятно изглеждащите,екстровертните и тарикатите. Тихите води като поизживеят една две изфантазирани но несподелени любови накрая обръщат ориентацията

  Та мисълта ми е че обикновено някаква травма е факторът за обръщане на ориентацията.

  Защо трябва да се перчат …

 50. Към Първан Дямков:
  А ти, ДРУГАРЮ, с какво се отличаваш от един ХКМТ (химкомбинат за минерални торове), че безсрамно си присвояваш правото (ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ МАНИЕР) да наричаш автора със синонима на АТЗ?

 51. Не знам какво би донесла пълната свобода на човечеството, вероятно и добро и зло, но съм сигурен, че единственият път пред човека е пътя към свободата.Не само политическа или национална, а просто всякаква, в това число и такава, която не ни харесва.Протестът и негодуванието срещу хомосексуалността са осъдени на неуспех, не го ли чувствате? Съпротивата срещу този все по-разкрепостяващ се факт е по-противоестествена от самия него, т.е. от хомосексуалността – още ли не го разбирате? Битката срещу гейовете е вид тоталитаризъм – не чувствате ли? Едно малко преживяване, което весело споделям: при едно мое ходене в чужбина отидох от любопиство на един шумен уличен гей-празник. Беше пълно с хора и цареше чудесно настроение сред музика, викове и артистични изцепки. В един момент водещият се провикна в микрофона от естрадата – “Нека присъстващите хетеросексуални да вдигнат ръка за да ги видим!” Вдигнахме ръце. Бяхме мнозинство. Това беше един прекрасен за мене миг.Един ден така ще стане и в София, бъдете сигурни в това!

 52. ПП. Въпросната жена не е права, но ти определено прав си се оцапал – до глезените.

 53. Към svetla:

  Мноого смешно и ” оригинално”. Напълно в духа на инквизицията и нейното чувство за хумор.

  Нацистите са избивали хомосексуалисти ( не че в обкръжението на Хитлер не е имало и такива).

  Лично познавам съученици, които се хвалеха, че като отрядници ходели да “ловят” по градските тоалетни в София хомосексуалисти, за да ги бият (хвърляли ги били в езерото “Ариана” за кеф ).

  За засекретените съдебни процеси срещу хомосексуалисти при комунизма пък да не ви разправям…

  Ако изключим индивидуалните актове на насилие, историята не познава обратния случай на масово, организирано от религиозната или светската власт насилие на хомосексуални над хетеросексуални ( макар около десетина процента да са “обратните” открай свят светува, както твърдят някои статистики, което не е малко – болшевиките завладяват огромната Русия със статистически пренебрежимо малък поцент хора от населението на страната).

  Тъкмо позиция, като вашата, легитимира парадирането на хомосексуалното малцинство, защото то се чувства осмивано, мразено, отчуждено и заплашвано.

  Или може би сте от онези, които не виждате нищо нередно в парадирането на овластените с техните хетеросексуални мускули, които те благоволяват да покажат и позволяват на такива като вас да пипнат?

  И да попитам всички възмутени: какво точно ви възмущава? Игнорирайте възмутителната за вас изява като гей парада.
  Наслаждавайте се на чалагата си, на класическата си музика, на техното, на регето, на театъра, на киното , на книгите, на жените и т.н. Някой да ви забранява? Толкова гадости ви се натрапват, но ги търпите и през ум не ви минава да се възмутите ( имате ли на балкона си чучур, миете ли си балкона с кофа вода, която тече по главите на минувачите – в България това е масово явление, новите сгради се строят със същите тези чучури, символи на средновековното ни отношение към “минувача”).

  Ама били демонстрирали себе си! Ужас направо, няма що!

  Отминете ги, щом ви е толкова нетърпимо и си вършете хетеросекуалните подвизи…

  Държите се точно като софиянци по време на Първата световна война. От прабаба ми знам, че когато по софийските улици се появили италиански войници и офицери с невижданите дотогава тук ръчни часовници, били обявени за педераси заради “гривните”.

  Модата с чантичките, които се носеха по едно време на ръката ( някъде в края на 70-те и началото на 80-те години) веднага беше нарочена за “педераска”. Този манталитет виждам в злополучната ви подигравка.

  Изглежда няма особена промяна в провинциалната комплексарщина от векове насам по нашите уж европейски земи.

  И много държите да ми го навирате в очите – недейте, знам го и без вашите първосигнални закачки.

  Дайте си сметка само за това колко често и настойчиво думата “педерас” импулсивно се употребява като универсална обида в нашия език. И се чудите защо има желаещи напук на всичко това да демонстрират, че са такива, кавито са? Та те се доказват като хора, напук на вас и подобните ви, които поддържат в тях усещането, че са дискриминирани на всяка крачка дори на вербално ниво.

 54. Какво е ляво, какво е дясно? Освен това, защо гей общностите са свързани с такива думи? Нека за избягаме изобщо тези понятия, за да фокусираме същността.

 55. Бившия ни министър-председател очевидно, напълно осведомен за многото гей-клюки по негов адрес, прави превантивна защита „това на мен не ми се нрави”, без да уточнява това само негова лична позиция ли е, или на цялата БСП.
  „аз нямам нищо против гейовете, но да не ми се натрапват”…
  „Аз съм за пълна толерантност към различните,но категорично против тяхната демонстрация”
  „нищо лично против тях, но да си правят ненормалния секс у тях и да не парадират с това”
  Всички тези фрази са всъщност зле прикрита хомофобия.
  Основната отправна точка във всички мнения, разгорещили дори и като цяло политически ориентирания блог на г-н Инджев, е че хомосексуалните живеят живот изцяло ориентиран към функцията секс, която не е обвързана емоционално с някаква личност.
  С други думи, очевидно нямайки близки приятели гей, изказващите такива „толерантни фрази” не допускат по никакъв начин, че един хомосексуален има същите житейски стремежи като това да има добра кариера, да може да се самоусъвършенства, както и че може да се влюбва и има желание и нужда от това да има човек до себе си както за секс, така и за споделяне на трудните моменти в ежедневието, както и на добрите – същите нужни, които имат и хетеросексуалните. За повечето „специалисти” по хомосексуалността, гейовете са болни хора, които ежедневно и по 24 часа мислят за секс, без значение с кого, а това е дълбоко погрешно, тъй като просто не е вярно.
  В тази връзка т.нар. гей-„парад” (поставям кавички, тъй като български еквивалент на думата pride като че ли повече съотвества на „шествие” или „демонстрация на гордост”), няма за цел да „демонстрира” или „парадира” специалност или елитарност на една определена сексуална ориентация (В случая- хомосексуалната).

  Той има за цел да покаже, заяви и да напомни, че по същия начин, по който държавата (обществото – НИЕ) очаква нейните поданици да са съвестни граждани (да не нарушават законите, да си плащат данъците и здравните осигуровки и др.) без оглед на сексуалната им ориентация, така и същите тези хомосексуални поданици имат правото да очакват държавата (тоест – обществото) да им предостави равна възможност да бъдат щастливи, спрямо възможността, каквато тя предоставя на хетеросексуалните си поданици.

  Щастието е многокомпонентна променлива, но условно можем да приемем, че за мнозина то състои от три вектора- професионална реализация, интимна връзка (семейство) и духовно израстване и държавата трябва да осигури пространство за реализация на всички тези вектори, еднакво по размери, както на хетеросексуалните, така и на хомосексуалните.

  Независимо от вида й, интимната връзка между двама човека е обречена на провал, ако не е социализирана. Това важи както за мъжа и неговата любовница, така и за двама мъже, които се „виждат дискретно” без да вдигат излишна „шумотевица”. Тази „дискретност” или по-точно – криене на това кого обичаш от другите, неминуемо води връзката към ориентирана изцяло към секса, без възможност за правене на други неща заедно.
  В този аспект, да можеш да социализираш връзката си е изключително важно за това тази връзка да просъществува по-дълго време. Да се „социализираш” означава да бъдеш себе си, когато си с приятелите си и най-общо – сред обществото. Да се „социализираш”, означава (хетеро) приятелите ти да знаят, че си гей и да им е приятно да бъдат с теб и приятеля ти. Да „социализираш” връзката си означава родителите и родните ти да знаят кой е приятеля ти и да знаят, че тази нощ ти си с него или да му подарят нещо за рождения му ден, както биха направили, ако имаше жена –приятелка.
  Аз съм един от многото “straight looking” гей-мъже, с които мнозина от хората, включително и пишещите „специалисти” тук се срещат всеки ден на работа, в магазина или в автосервиза. Не обичам да използвам чуждици, но е трудно по друг начин как да опиша категорията на момчета и мъже, които имат типично „мъжки” професии и излъчване– от полицаи, пожарникари, строители, охранители,заварчици, готвачи до прокурори, икономисти, университетски преподаватели, учители и научни работници. Няма да ни „познаете” по нищо. Ние не се гримираме, не се държим женствено, също ходим да спортуваме, също пием бира с приятели и също понякога псуваме, когато някой си е паркирал колата пред нашата. Точно както и при хетеросексуалните, и при нас има такива с много добро образование и доходи, както и такива, които гласуват за Атака, да речем, или за Герб. Мнозина от Вас биха се изненадали колко всъщност „мъжкари” около тях си падат по мъже.
  Почти всеки от тази група споделя, че е трудно да намери подходящ партньор, защото, особено след 25-30, почти всеки от нас иска да има постоянен партньор в рязък контраст на масовата хетеросексуална представа, че гей-хората нямат желание за сериозна връзка.
  Защо това е трудно? Именно заради масовия страх на болшинството от тези мъже да се „покажат”. Нерядко „показалите се” са обект на подигравки или на дискриминация например при вътрешен конкурс в някоя фирма за заемане на по-отговорна позиция.
  Защото същите тези хора, които до вчера са били „печения пич от съседния офис, който успява да конфигурира сървъра за 1 час”, изведнъж се превръща в „онзи дупедавец”.
  Хора, които са били сърцето на компанията и да речем наберат нужната смелост и някоя вечер доведат приятеля си на фирменото парти, изведнъж стават персона нон-грата.
  Призивите на всички т.нар. „толерантни” към хомосексуалните „да си траем” и да не „демонстрираме”, всъщност казват – правете си секс там, тайничко, дискретничко и не се навирайте в очите на хората, не се натрапвайте.
  Казвайки това, всъщност повечето хетеросексуални казват „да, гейовете нека да си правят секс помежду им, но не им е позволено да имат социализирана интимна връзка”. Казано с други думи – на гей не им е позволено да бъдат щастливи (доколкото дълготрайната връзка е фактор от личното щастие).

  Основния аргумент за тези съвети тип „трайкане” е „хетеросексуалните не правят паради със сексуалността си, а хомосексуалните само се натрапват”. Не, това е дълбоко погрешно. Хетеросексуалните ЕЖЕДНЕВНО демонстрират сексуалността си, на тях парад не им е нужен, той е ежеминутен. Целуване на обществени места, държане за ръце по улиците, обсъждане на личните отношения на работата, еуфорията покрай сватбените тържества, от които цял град понякога разбира, че тази вечер и поне още няколко десетки години щастливците ще правят безумен секс и тн и тн, са точно демонстрации и парадиране на хетеросексуалността, а не на нещо друго. За безбройните билбордове тип „спиртна напитка и диня” пък да не говорим. Там дори не и за „намек” не става дума, ами направо за „натвърдек”.

  Втори основен аргумент на противниците на различността е, че, видиш ли, ако децата видят как двама батковци се целуват на улицата (не само по време на парад, а изобщо), видиш ли , това ще ги поквари и те ще се „заразят” с хомосексуалност.
  Човешката сексуалност е вътрешноприсъща характеристика, която не се „прихваща”. Ако беше така, всички хомосексуални би трябвало да бъдат хетеросексуални – нали са отгледани в хетеросексуално общество, в хетеросексуални семейства?
  И не, противно на клишето, повечето хомосексуални мъже не са били сексуално насилвани като малки, нито пък са израстнали в „лоши семейства”, нито пък са „подражавали” на някого, за да „станат такива”.
  И обратно, децата, отгледани в хомосексуални семейства, не показват повишен процент на хомосексуалност спрямо децата, отгледани в хетеросексуални такива (Според няколко много обхватни изследвания от последните няколко години в Англия и други държави).
  Хомосексуалността, както и хетеросексуалността, не са въпрос на личен избор.
  Това не е избор какви дрехи да си купиш, за кого да гласуваш или какво да вечеряш.
  Ако хората можеха да „избират” сексуалността си, при сегашната ситуация на Балканите, мнозина НЕ биха избрали да бъдат хомосексуални, ако можеха да го направят. Аналогично, ако сексуалността можеше да се избира, мнозина хетеросексуални биха могли да „изберат” да станат хомосексуални за година-две и после да „станат” пак хомосексуални. Това е невъзможно.

  Тук, в Испания, както и в мнозина други европейски държави, обществото е проумяло, че всъщност няма нищо „особено” или „противно” някой да бъде щастлив с този, с когото иска да бъде щастлив.
  Като направя противовес със ситуацията в една арабска държава, в която живях и работих близо две години като доста отговорен специалист – да, в България не отиваш в затвора, ако си гей, както там.
  Само че: в България продължава да се използва думата „хомосексуалист”от водещи медии. В България лидера на Атака си позволява от парламентарната трибуна да заявява, че хомосексуалните хора са „зависими” и поради това няма как да са добри политици (странно, че именно в неговата партия има най-много „гей-скандали” и странно по каква логика един хетеросексуален мъж е по-малко зависим от една скрита история за трипер, прихванат от ученичка, отколкоко един хомосексуален, да речем).
  В България интернет-форумите преливат от всяващи омраза към хомосексуалните хора постинги. В България няма как да не чуеш злобно изсъскване „мръсен педераст” ако вървиш прегърнал приятеля си повече от две преки.
  В едно изречение, в 21-век в В България, страна-членка на ЕС, „педераст” е синоним на „некачествен човек”, на „човек от по-нисша категория”.

  Същевременно един доста известен чалга-клуб е ситуиран точно срещу националния парламент. От множество чалга-телевизонни и политически предавания децата биват облъчвани от образи на доста разголени и предизвикателни жени (на които малките момичета подражават) и на „лоши момчета” с много мускули, които се гордеят, че не говорят чужди езици, но въпреки това се разбирали перфектно с чужди министър-председатели (заради които много млади момчета си казват – защо да се образовам, като с далавера мога да стигна далеч (по примера на миналото на хората с мускулите, които сега са „отговорни бизнесмени” , застрояващи крайбрежни алеи, а други дори и в Министерския съвет работят)).
  Странно защо, българското общество е безкрайно търпимо към всички тези явления, водещи до прогресивно оскотяване на нацията, и безкрайно нетърпимо към опита на една сравнително малка група хора да живее малко по-щастливо и да не се налага да живее цял живот „дискретно”, доколкото да живееш с някого далеш не се изчерпва с това да се затваряш с него/нея за половин час в някаква стая, а има далеч по-сложни и широки обществени измерения.
  И в обобщение:
  – Хомосексуалност е имало във всички човешки общества без изключение, всред всички социални групи, в приблизително равен процент. Това не е ново, нито пък разрастващо се социално явление. Хомосексуалността не е заплаха за броя на бъдещите данъкоплатци. Хомосексуалността не е „заразна” точно както не е и хетеросексуалността, очевидно.
  – Призовавам всички специалисти по гейове, педери, педерасти и тн да си представят поне за момент, че живеят в едно хипотетично общество, в което е неморално или дори опасно да целунат приятелката си на улицата или да я прегърнат както и да си представят как биха се чувствали, ако в продължение на десетки години се налага да крият кого обичат, защото биха загубили определен социален статус. Щяха ли да стоят безучастни и да оставят любовта на живота им да си тръгне просто защото й е писнало да крият за тази „връзка” от роднините, приятелите и колегите си?
  Такива, подчертавам, хетеросексуални общества, съществуват.

  Намират се малко след Турция и на юг от Русия, както и в различни региони на Африка.
  Тези, които твърдят, че хомосексуалните в България са всъщност добре, ги призовавам да отидат в някоя от тези държави заедно с приятелката си и да започнат да я целуват на улицата или да я прегърнат, или да й хванат ръката.

  След като им се случат определени случки с местните „толерантни” граждани, може би ще придобият поне малко представа за начина, по който мнозина хомосексуални се чувстват в България днес.

 56. В подкрепа на подмятането на Светла. ОК,нека засега да се съгласим с хората,които смятат педерастлъка,(педерастията,хомосексуалността,обратността и пр.), за нещо добро и положително. Не може да не е добро,след като толкова много хора проявяват толерантност към педерите. Нормалните хора са толерантни само към към нормални неща,независимо от какъв характер. Ако не е така,нека някой да каже за някаква своя толерантност към явни негативи в живота. Страшна грешка правят тези,които наричат педерите и лезбите,че са аморални,а педерастлъка неморален. Такова нещо няма ,морал може да има навсякъде ,но в леглото,или на пейката,на бюрото,в колата(каруцата) ,на брега,в хотела ,в студентското общежитие,където двама или трима водят секс,МОРАЛ НЯМА,не може да има и няма как да има. Това е една физиологическа нужда,при която се задоволява някаква човешка потребност,или чувство,ако щете. Ако някой помоли някого да го почеше,какво ?, морал или антиморал търсите. Може да го почеше всеки близък-родител,дете,приятел,колега и пр. При педерастията също става нещо като почесване,но кръгът на чешащите е силно ограничен. Но морал?-айде холан. Морал не може да се открие и при хетеросексулните. Правят се какви ли не изпълнения-двойки,тройки,смесени,фантазия ,колкото щете. Къде е морала. Лично имах позната от института,която,след като се омъжи най-добрта й приятелка,започна да участва в интимните отношения заедно със семейството-приятелката и съпруга й. Иначе тя е учителка,завърши Българска филология. После се омъжи и тя роди,дали продължават онези неща,не знам,тяхна работа,ама никакъв морал нямаше там. Но да се излага на показ такова нещо,не е редно. Така и педерите,били различни,ОК бе пичове,бъдете си различни,ама най-различни бъдете,мен обаче тази различност не ме интересува. Ама обществото не ме приема-кой и за какво не те приема,къде и пр. Нарушавали са правата ни,ОК,кои права,кой и как ги нарушава. Досега няма случай някой педераст да е хванат от властите,или от обикновени хора в момент на акт и да му е збарнено на води еди-какво си. Идваме и до основната теза на Светла,права е жената. Има и некрофили,трябва ли да се фаворизират и те. Има и хора,които ядат изпражнения,какво и подобен парад ли да има. Някой не вярва,ето случай от Студентския живот. Случая се развива през 70-тте години в София. Млада студентка припада и я карат незабавно в “Пирогов”. Свестяват я,правят изследвания,нищо смущаващо в кръвната картина,лекарите питат момичето защо е припаднала,тя не казва нищо определно,чуди се заедно с тях. Викат психолог и без да встъпвам в подробности,той я подвежда-убеждава, да си признае,защото е застаршен живота й. Тя казва ,че гаджето й е арабин и я карал да яде само Еврокрем,наричан в България “течен крем”. Разбира се,имаше само в “Кореком”-италинаски,западногермански,гръцки,югославски. Руснаците не правеха такива незначителни глезотии,те правеха бомби и космически ракети.Никакъв алкохол,никакви цигари,само вода,кока-кола и Еврокрем. Месеци наред. Да,изключителен случай,може би такива хора са единици у нас,може и въобще да няма. Има и фетишисти,ОК и с тях ли изтерзаните българчета да се занимават. На този етап,у нас не е небходимо да се губи нито една минута,нито една стотинка,нито грам бензин и пр. за педерастите. Нека да правят каквото си искат,ако някой им пречи да се чукат,има полиция и прокуратура. Подават жалба-прилагат показания,свидетели,дата,място,участници и пр. И накрая,да посочат този,който не им е разрешил да се таковат. Но в ККБ ,всичко е въздухарско,дори и педерастлъка. Да се върнем към толерантността към педерите. Добре,у нас тя не е на високо ниво,съгласен съм.Но това означава че трябва да се повдига това ниво,всеки ден,на всяко място,който не е толерантен с педерите,не е добър човек,не е достаъчно интелигентен,да му се помогне да стане интелигентен и толерантен.А на педерите да се препоръча да увеличават своите редици,да зарибяват всякакви момчета и момичета,които се чудят с кого да се таковат.Да се открият клубове за повишаване на толерантността към педерите. Е,клубове ,в които да се анализира книгата на Иво Инджев и да се повиши разобличителната й сила срещу комунистическите мерзавци,засега няма,скоро няма и да има. И както народецът е толерантен към комуноидиотите,да е толерантен и към педерастите. Все е толерантност. Г-н Инджев показва съвременния идиотизъм на комунизма,толерантност,почти никаква към позицията му,а към педерите,о,ама как може да не сме толерантни към тях,ние сме толерантни към убийците,крадците и лъжците на целия народ,та да не сме толерантни към едни болни хора,ако въобще са болни. Да живее педерастлъка в ККБ и през следващите петилетки да постигнем още по-високи резултати в толерантността към педерастите и лезбийките и така,по пътя към всенароден педерастлък. Да издигнем педерастията като непреходен фактор в строителството на комунизма,пардон,на капитализма…. Успех драги сънародници в усвояването на педерастията. Ако това не е толерантност,здраве му кажете.

 57. До ***
  Е да, ама и Инджев за 1 копейка работа не е свършил. Той само дращи тука и няма никакви доходи. От какво живее? Явно от някаква престъпна дейност!

 58. Не сме много чудещите се поне в този блог,г-н Инджев но кучето е заровено в свръх институциите,чието фриволно поведение,без да знам,съм изразил като нощна полюция или “чекия” но език по-ефектен от този на “хикикавещия се Дидо” от коментара на Петър Петров…
  Отделен е въпросът,че е и прав за глагола “празня се” като част от свръхинституционалното усърдие “за още и още съчки,било за проекти било за уддържане на каруцата по нанадолнището..”но по отношение на вярата му,че това е било разбрано,само мога да се усмихвам тъжно и без хикикане..
  А още по-различно е, че ще поздравя самия Петров,ако той пожелае,да ми отговори….

 59. Имам питане към г-н Георги Георгиев, коментар първи.
  Имам впечатление, че коментарите Ви в този блог са компетентни и понеже и този път сте много категоричен, интересно ми да знам на какво се основава тази категоричност за демокрацията в САЩ и Русия. Имате личен, непосрествен опит от живота си в тези държави, или съжденията ви имат друга основа.

 60. Здравейте г-н Инджев,
  Темата която сте предложили на читателя е интересна, а отговора (към повечето от коментарите), който сте дали на svetla, е още по-интересен, защото изразява Вашето отношение към този привидно неважен за нашата ухаеща на ориент европейска страна въпрос.Трудно е в страна, в която трите най-големи обиди са “беден, селянин и педераст”, да се обясни, че с тези думи не можеш да обидиш никого в Свободния свят.
  Първото е състояние, много често подлежащо на промяна, второто на случайност, а третото – хомосексуализма, е почти винаги генетична даденост.
  По Свободния свят, нито една от тези думи не носи обида в себе си!! Не искам да се впускам в примери, които показват, че много хомосексуално ориентирани мъже са по-отговорни и достойни МЪЖЕ, от множество “нормални”(kакто обичаме да се наричаме) балкански бабаити (на думи и …дела).
  Човек може да се изуми от мненията на иначе считащите себе си Тук, за интелигентни и всезнаещи, постоянни участници в блога.
  Просто процента на “толерантните” е такъв, какъвто може да бъде и навсякъде другаде по “наш’те ширини”, където мъжаственноста се мери на педя. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно.
  Успех и радост за автор и почитатели, на утрешната варненска среща!!!

 61. Първане, Иво Инджев, за разлика от бб, не е хрантутник на държавната ясла.
  Горе вдясно на тази страница има един надпис “Дарение за блога”… приеми, че има хора, които за разлика от бб и нейния началник, са склонни да дават, не само да вземат. Плюс това, да не забравяме, че книгата на Иво Инджев стана бестселър, вече няколко допечатки пуснаха, в пернишко-сирищнишкия регион например по продажби е номер едно 🙂 🙂

  …Мисля за рождения ден на твоя кумир да заръчам да му изпишат икона – “Свети Георги убива архара” 🙂

 62. Господин Грънчаров, не зная дали е добро или лошо това да си, педал, педераст, лезбийка, педофил или друг извратеняк. Разбира се, имам свое мнение, но не желая да го споделям. Не мога да съдя такива хора, защото нямам това право. Лошо е Вашето занимание да подмятате клюки от жълтата преса. Смятам, че това е неучтиво към господин Инджев, чиито блог ползваме и ние да споделим някои свои мисли. Имате свой блог, там е хубаво да си пишете клюките от жълтата преса. Аз, лично, не чета такава преса, която пък се харесва на Вас. Всеки си има вкусове и прави това което му е на сърце.
  Поздрави

 63. До Славков и Бат Илия-

  сексуалната ориентация на човек не се “избира”. Ако това можеше да е така, немалко от хомосексуалните (чието статистическо разпределение по образование и интелект е абсолютно същото както в генералната съвкупност) щяха да “изберат” да бъдат хетеросексуални именно поради цялостното отношение на обществото към тях. Кой здравомислещ и средноинтелигентен човек би избрал да води прикрит живот, ако има алтернатива и може за една нощ или с едно решение да промени всичко това? Никой.

  Това е по-същество най-дълбоката заблуда с която повечето хетеросексуални се отнасят към хомосексуалните – че видиш ли, техния “избор” е прищявка, глезене или – резултат от неуспехите с жени (или пък другото голямо клише – някоя жена е “станала” хомосексуална, защото е нямала късмет с мъжете и не си е намерила “майстора” който да я “върне в правата вяра”).

  Може би има отделни случаи на хетеросексуални мъже, които преситили се от контактите си с жени, решават да “опитат” с мъже (и такива случаи са най-чести в средите на мутрите), но те са голямо изключение и така или иначе това си остават опити, но не се стига до “смяна” на сексуалността.

  Неслучайно нечия сексуалност се определя не от това с кого прави секс, а в кого се влюбва.

  Аз продължвам да не разбирам защо никой от всички морални стожери, които така яростно се активизират, когато се спомене за някакъв си гей-парад, на който отишли 500 човека, и същевременно ежедневно приемат за нормално децата им да са изложени на профанска пошлост, обливаща ги от почти всяка телевизия или печатна медия.

  Иска ми се да видя деня, в който загрижените за “морала” и “здравето” на обществото родители отидат изненадващо в някоя “нормална” дискотека, където се забавляват децата им под кръшните ритми на Ивана и Глория, разголили телеса и наливащи се с евтин български алкохол.Да не забравят да вземат и кондоми, защото често “купоните” се пренасят към нечий апартамент, където “забавата” продължава, без кондоми.

  Иска ми се и да видя деня, в който в София ще има не анти-гей шествие (в държава, в която има закон срещу дискриминацията, бе позволено някой да държи транспаранти, призоваващи към откровена и директна хомофобия), а анти-чалга шествие от загрижени родители.

  Иска ми се българската православна църква, вместо да се занимава с лицемерни декларации, да вземе да си покаже носа от Александър Невски и да види в какво се е било превърнало обкръжението му преди по-малко от месец.

  Иска ми се и българския премиер да отделя приоритетно пари за образование и наука, и да изявава официално програми стимулиращи младите хора да учат и да могат да издържат себе си и поне едно дете, ако са студенти и имат добри резултати.

  E как това да стане, като хетеросексуалните майки само въздишат по мускулите на премиера, чията най-близка приятелка е именно чалга-звезда?

  Ще стане, но на куково лято.
  А дотогава – дребните души само ще търсят форма да излеят злобата си от високите данъци, застоялата икономика и масовата липса на иновации сред младите към тези, които най-малко са отговорни за това – хомосексуалните.

  Странно, в икономически най-развитите държавии като Дания, Холандия, Германия никой няма проблем с хомосексуалните.
  Пак там живеят и хората най-удовлетворени от (хетеросексуалния) си живот.

 64. На пръв поглед има смушаващи признаци,относно заетост в миналото и внезапна странна компетентност,
  дори когато бележити драматурзи на “Антигона”,”Едип цар” и т.н. те приканват да отговориш дали няма да ти се наложи да опреш до извора за по-чиста вода…
  За пследен път Рим е имал диктатор през 202 в края на Втората пуническа война с Картаген,и само зловещият Луций Корнелий Сула дава външни черти на законност след проскрипциите и
  последвалото безогледно чукане между безброи завователи, царе и царици сред които разликата между най-големите от тях като Цезар,
  Антонии,Клеопатра или цар Митридат например е,че държавническият гений на Юлий,вуйчо на Октавиан, е бил по потентен в ума,а не в гениталийте на командира на конницата Марк Антоний…
  Нашенските изцепки в опозиция и управление под съветски чадър,напомнят тези на популарите на братята Гракхи и филма с реформи,ограмотявен,оземляване и т.н. е познат…
  Върнете се към историческата мисия на Първия консул,ако я е схванал-поне интуитивно-ако ли не
  Историата,ще го направи!
  Относно разбунените духове,ме няма,тъй като още при виртуалното ръкостискане се включва усета ми най-малко за мулатка-хибрид между азиатски жълтурко и негърка….
  Ужас!!!нали,но какъв само?,само българките са по-добри,макар и незаслужено ощетени битово….
  За отношенията САЩ-Русия,не ми се говори,все едно,да сравняващ защо Ж.Желев,П.Стянов или И.Костов не разбраха разбраха дадения им шанс от Историята или защо нашенския “естаблишмън” безумно мандахерцва Царя !!!
  След Б.Борисов и това ще с т а н е
  я с н о !

 65. Това, че не съм хомофил прави ли ме хомофоб?

 66. Държава с 1330 г. история. 480 години турско робство, 200 години византийско, 150 татарско, 45 съветско, и около 30-тина руско(отпреди и сега) робство, стават около 905 г.
  Срамно е една държава с 1330 годишна история, както твърдите да е била 905 под робство, а за слугинажа да не говорим.
  Това определя(за съжаление)културата, поведението, държането, обличането, хигиената, абе всичко у българина, което (пак за съжаление) е съвсем неприемливо.
  А гей парада. Всеки има право да парадира с каквото може, едни правят гей парад, други парадират с ниски чела, дебели вратове и бръснати глави, трети, четвърти… важното е да има паради… да не пропусна някой кръгове в Българската православна църква и най-вече един от активните и говорители явяващ се пловдивски митрополит (без да има право да е такъв) е от тези които най-малко имат право да вземат отношение по тези въпроси, но както казах важното е да се парадира.
  Димитър Димов

 67. Господин Инджев, това че хомосексуалистите са били преследвани жестоко по време на комунизма е много лошо, разбира се. Даването на ексклузивни права на хомосексуалистите обаче няма да ни направи антикомунисти, също както и събарянето на мавзолея не беше окончателно приключване с комунизма. За съжаление обаче, някои твърдоглави “демократи” (за които и аз съм гласувал, признавам)не можаха да го разберат.
  Яростната защита на хомосексуализма не е толерантност, а е същото като яростното преследване, само че с обратен знак. Както и даването на ексклузивни права на дадено малцинство не е толерантност, а опит за избиване на комплекси спрямо него. Толерантноста е да не се прави разлика. Това, че на циганите не им спират тока като не го платят не ни прави толерантни, а комплексирани и уплашени “какво ще каже Европа”.
  Не, не трябва да има разлика. По-горе бях цитирал един виц, това е истината.
  Знам че вероятно ще засегна мнозина, но яростния антикомунизъм е същото като яростния комунизъм, но с обратен знак. Аз обаче вече не искам ярост, искам нормалност и толерантност.

 68. Секса е наркотик! Никой гей не се ражда такъв, него го правят такъв, в казарма, и домовете за сираци, или пък любопитството.

 69. Киров,ОК,бе братко,педерастията все пак е явление в живота,не може никой да се направи на умрял и да каже,че не знае какво е това “животно”. Сиреч,живот без педерасти няма,има ги днес,имало ги е в миналото,ще ги има и в бъдеще. Ти,определено изразяваш позотивно мнение към тях. Това предполага,че си добре запознат с педерастията,няма начин да не си запознат. Кажи ни все пак,добро нещо ли е тя ,или не е,може и да имаш и неутрално мнение. Питах по-горе,питам те най-учтиво ,лично и теб. Какво положително виждаш при педерастите и какви положителни резултати дава смата педерастия. Това е дейнсот все пак,упорита,целенасочена,осъзната,както ти казваш генноопределена и пр. Ако посочиш поне една положителна страна при нея,значи,по пътя на елементарната логика,следва,че е добре тя да бъде не само толерирана,ами пропагандирана,кой нормален човек ще се противопоставя на добрите неща в живота. Да,има сред педерастите много добри хора,много интелигентни,много способни,много честни,но мнозинството от хората не се въодушевяват от сексуалните им наклоности. Пак извод,или това мнозинство е неграмотно,или педерастите не са привлекателни чак до там,че да се котират високо. И изобщо не е нужно някой педераст да казва,че е такъв. И нека си го знаят само неговите хора, от неговия отбор. Който не вярва в негативите, до които води педерастията,нека открие родители на таива палавници и да разговаря с тях. А един родител не може да греши по отношение на децата си.дадох по-горе примери,никой не ги коментира,а нещата са страшни. Забравих да уточня в дългия си пост,че арабина е ползвал,преработения “течен шоколад” за храна,преди организма на момичето да се изтощи и да припадне. Но педерастията не е проблем за народа и бълграското полуобщество,това е неоспоримо,проблем е тоталната простотия и безцеремонност на изедниците на народеца.беше даден по-голям публицитет по медиите за гей-парада,отколкото на книгата на Иво Инджев. Това е проблема.

 70. До Г-н Грънчаров. Братле,ама ти действително деградираш с всеки изминат ден. Не се обиждам от това,да ме наричаш обущар,ако ще и дървар ,или овчар.Не може да се живее без обущари,но без комунисти,педери и простаци може,повярвай ми,кълна се. Проблема е,че си стигнал до някои крайни граници в своите възможности и не можеш да ги преминеш,а има ощо много да се желае. Да,не съм учил толкова много философия,колото ти,само по-малко от две години,но имам някои дребни познания. Второ,не се лигавя нито с българския,нито с руския език,те не са измислени за лигавене. Учудвам се само,как нито един на блога,не те помоли да ползваш само български ,или само руски,ако първия вариант не ти е по силите. Ти се подиграваш с достойнството на тези два езика. Не е много философски(научен) този похват. Трето,подиграваш се и със собствените имена на някои личности. Собственото име не е обект на ирония,защото е дадено на новородените от родителите им и никой родител не е знаел какво ще излезе от детето му- нормален човек,или комунист. Но ти упорито воюваш срещу имента. Дори компонираш съвсем несъществуващи имена,давайки им дори други окончания,често,небългарски. И си мислиш ,че си много оригинален,ха,ха,ха…Четвърто,наблюдава се силна ирония и към названията на села и градове,което също не е силен похват. И много упорито се бориш.Тези конюнктурни неща могат да доведат до по-сериозни изводи,но ще проявя толерантност към теб и няма да давам квалификации. Съгласен съм само с препоръката да си гледам БКП-то. И ще продължавам да го гледам,без него не мога да съществувам. Но подозирам,че не знаеш какво означава абревиатурата на МОЕТО БКП. Само за теб,няма да казваш на никого,моето БКП означава “Без Комунистическа Простотия”. Е,това мое верую никой не може да отнеме, стриктно се придържам към него.Ти също ми помагаш,когато напишеш нещо сриозно и изискано,като започнеш да се лигавиш с имена и названия,прескачам написаното. И не бъди толкоз честолюбив,замълчах си миналта седмица,но не го направи много мъжкарската,като изяви претенции към непосочен твой текст от Иво Инджев. В интерес на общата борба,можеше да бъдеш по-толерантен,поне толкоз,колкото към педерастите.Чети братко,започни с “Критика на чистия разум”,но не забравяй и Хана Аренд. И успокй топката,не подскачай толкоз силно,че и ти напрви половин век…Да си помагаме взаимно,отколкото да се озверяваме,всеки ден,добрия човек може да научи нещо полезно,дори от противниците си.

 71. Към Петър Петров:
  Благодаря Ви господине за Вашето свидетелство, така да се каже, от първа ръка. Подкрепям Ви в правото Ви да желаете да бъдете различен, макар в този си вид то да не принадлежи към естествените права на човека, но пък и ние, като хора обитаващи не пещери а комплекси, отдавна сме излезли от природното си състояние. Присъствал съм на гей-парад и съм ръкопляскал на участниците, за мен това беше вид поощрение към стремежа им да „легализират” именно тези социални връзки, на които и Вие държите, и които ще ги/ви направят действително равнопоставени в обществото. Мисля обаче, че трябваше да спрете дотук с доводите си, достатъчно основателни бяха. Вие обаче продължихте с даването за пример на поведението на хетеросексуалните двойки. Искате да копирате поведението им, добре, имате основание да го желаете, но не привеждайте като сравнение взаимоотношенията им, които са се наложили еволютивно в продължение на хиляди и хиляди години и в крайна сметка са съпътстващи функцията за продължение на човешкия род. Не мисля, че изразът „давам пример с поведението си”, в случая на подрастващите, е изпразнен от съдържание само защото идва от страна на стремящите се към признание миноритарни групи. Все едно порнофилмите да бъдат разрешени за деца в името на защитата на правото им на познание, без да се държи сметка за липсата на развити критерии у тях и най-вече, без да имат изградена ценностна система и съответното стойностно отношение към другия. Или както има една приказка за подобен род ситуации – може, но не бива.
  Ще завърша с напомнянето, че предметът на статията на г-н Инджев все пак е с акцент върху политическото отражение на проявите на гей общностите, и в тази връзка коментирах и аз но спирайки се върху статията на Владимир Буковски. Ако приемате, че има някаква истина в неговите твърдения, то „позитивната дискриминация” от която се възползват на Запад отделните миноритарни групи също би трябвало да е повод за безпокойство но вече с обратен знак. Но както се казва, ние още не сме я докарали дотам.

 72. Старшина Власов, мео, БКП и т.н., аз анонимни “братковци” нямам. Ако имаш пропуски във възпитание, образование, етика, някакви задачи или комплекси?, не е тук местото за навксване на пропуски от ранните години. Ако все пак се интересуваш, прочети още веднъж-два написаното от Петър Петров, може и нещо да поразбереш.
  А от всичко това, което си писал, писал, писал дотук така и не се разбира, какви са ти проблемите. И не придърпвай всеки път Иво Инджев като страна към себе си, защото това не е никак в негова полза, или го правиш именно затова.

 73. Нека привлека вниманието на обективните пишещи тук с една друга гледна точка.

  Като бях малка по времето на Живков се знаеше и за Емил Димитров, Парцалев, В. Найденов, че са гей. От родителите си не съм чувала нишо освен уважение /какъв актьор е Парцалев, каква хубава е песента на Найденов/. След демокрацията нещата се изродиха. Една шепа “гей звезди” алчни за пари и внимание успяха да създадат циркаджийски имидж на гей обшеството /само Азис мисля, че е достатъчен/. Нещо друго, чета в нета неща от сорта на “бившия известен травестит еди кой си, вече има приятелка и отново се казва Боби/.Когато “другоста” се карнавализира, започва да не се взима на сериозно и поради амбиции за известност на малка шайка, която търси слава по метода “да шокираме публиката” губещи са останалите хора с гей ориентация. Като искаш да взимат проблемите ти насериозно, дръж се така. Предложения за промяна на закони, огласяне на реални случаи на дискриминация и насилие. Нека това се прави. Това трябва и да е в центъра на журналистически материали по темата, а не кой затворник е новият любовник на Азис.

  А Станишев е казал така, да не го бият рокерите…;-))

 74. До***

  Видях, че Инджев проси и това си е истинско падение.
  За пасквила…
  Пасквилът му излезе на скоро, а до сега какво е плюскал?

  Не, сигурен съм, че И. И. слугува на някакви мутри. Убеден съм дори! Той от краий време си е известен като подлец и интригант от класа!

 75. Г-н Петър Петров, Вашия коментар е много силен и правдив, затова си позволявам да го препубликувам като отделен постинг в моя блог, с оглед да попадне и в книжното издание на в-к ГРАЖДАНИНЪ, за да се прочете от колкото се може повече хора. В-к ГРАЖДАНИНЪ е некомерсиално издание, излиза в скромен тираж, но пък по много лесен начин може да се разпрастранява чрез препринтиране, и по тази причина нямаме възможност да изплащаме хонорари; моля да ми дадете съгласието си за публикуването на прочувствения Ви и толкова силен текст в моя блог…

 76. До Б. Танушев, по една или друга случайност, образованието ми е точно биологично. В природата няма нищо напразно. Има дълбока причина защо ние хората имаме имаме нокти, защо има 1% червенокоси хора, защо чуваме само определен диапазон от звуковия спектър и т.н. Науката все още не намира обяснение за ред “очевидни” неща, но полека-лека и това ще стане.

  В този смисъл, ако хомосексуалността беше едно “противоествено” явление, самата еволюция отдавна щеше да го е отхвърлила. Факта е обаче, че то присъства неизменно във всички култури и всички общества от всички исторически епохи, както сред хора с нисък, така и с висок социален статус. Също така е явление, което се проявява “многоточково” в човешката популация – тоест не е болест, която тръгва от Западна Германия и пристига след време в Белград, примерно.

  Оттук пък желанието хомосексуалните да имат постоянен партньор (за което, както поясних, основно значение е доколко тази връзка може да бъде социализирана), не е по никакъв начин желание за “копиране” на поведението на хетеросексуалните, а вътрешна необходимост, по същия начин, по който както на зеленооките така и на синеоките хора им се пие вода.

  Стремежът към към лично щастие на хомосексуалните по никакъв начин не нарушава никакво лично пространство на хетеросексуалните или техни права и свободи.

  Интересно как никой от моите многобройни хетеросексуални приятели, нито пък техните деца, са “станали” хомосексуални, само защото понякога сме излизали заедно с приятеля ми и техните семейства заедно?

  Аз не твърдя, че явлението “позитивна” дискриминация не съществува, но първо – то съществува в изключително малки мащаби в утвърдените демокрации, а в България – категорично и по никакъв начин не е социално явление, което дори съществува, камо ли да се тревожим за него и да се вайкаме както приказката за нероден Петко.

  Както се казва, нека първо да се справим с “негативната” дискриминация, пък после ще я мислим “позитивната”.

 77. До Г-н Грънчаров, аз не възприемам написаното от мен като нещо прочувствено, а нещо напълно обективно.

  Всички твърдения, които правя, са обобщение на десетки, а може би на стотици жизнени истории – било то лично или чрез интернет, на мъже, живеещи както в големи, така и в много малки градове.

  Ако имате желание, публикувайте го, разбира се. Ще се радвам повече хора да разберат, че хомосексуалните не са някакви пъстри птици от друга планета, а реални хора с житейски страхове, желания и позитивни преживявания.

  Вероятно за да стане това, ще е нужно хора като мен рано или късно да се появят по разни телевизии и да участват в някакви сепмли опосумски предавания, за да кажат нещата, такива, каквито са.

  Признавам, че от видяното досега от подобни “дискусии”, хомосексуалните хора, поканени в студиото обикновено са млади и слабички момчета, които на десетата минута от “дискусията” им с хора, твърдящи колко е ненормално да си гей, просто се свиват в ъгъла. Това рано или късно ще се промени.

 78. Първане Дянков, аз съм комунист почти до мозъка на костите си, но лицето Иво Инджев ми е в пъти по-симпатично от Вас, да не говорим за рожденика – гоце първаноолу от Сирищник. Дали се наемате да обясните на какво може да се дължи този феномен? 🙂

 79. До г-н Петров:
  С основанията на всеки ваш ред мога да се съглася, но това не означава, че трябва да се възприема като нормативно правило особеностите на Вашата общност. Не съм обвързвал „обратната” сексуална ориентация с някакъв вид противоестествено явление, единствено правя разграничение между правата произтичащи от биологичната същност на човека („правото” на съществуване, на възпроизводство, на защита, на поддържане на жизнените функции) и тези, които са свързани със социалната организация на човешката общност, към които спада и равнопоставеността. Разбира се че, както Вие се изразявате, в природата няма нищо напразно. Щом тя поддържа отклоненията, значи те имат своето място в развитието на вида. Те могат да бъдат възприемани и като авариен изход за еволюцията, в най-добрия случай, и като генетични грешки, в най-лошия, но си остават винаги изключения, от които обществото няма право да извлича принципни положения, които да налага на мнозинството. Не желанието на хомосексуалния да има постоянен партньор разбирам под копиране на поведението на хетеро двойките, а външните знаци на сексуална, а не социална привързаност, която Вашата общност се опитва да наложи на обществени места. Уверявам Ви, на Запад подобно „разкрепостено” поведение не е всекидневна гледка, съобразяват се с обстоятелството, че 99% от децата по улиците трудно асимилират целувките между (примерно) двама мъже. Колкото до призива Ви да се справим първо с негативната дискриминация преди да обсъждаме позитивната, като логична последователност е издържан, но е обърнат единствено към симптомите й. Не виждам в името на какво не трябва да се разсъждава върху дългосрочните последици от преодоляването й, защото по-начина, по който това ни е наложено да го осъществяваме – чрез „политически коректното” действие, много скоро и на нас (както това е и за Буковски) ще почне да ни нагарча тази декретирана толерантност, която преди да се установи в закона, е трябвало да премине през съзнанието ни. – В това отношение, намирам за доста точен поста на Вики.

 80. Киров,казвал съм ти няколко пъти,казвам ти и сега,ти си пълна комунистическа свиня,ругатнята ми е свързана с посочените от теб мои пропуски във възпитанието. Не съм възпитан,пълен простак съм,но само към простаците и комунистите.Иво Инджев съвсем не го привличам към себе си,нито пък той мен привклича,нито пък някой някого привлича,що ми прилича,че демонстрираш мъжко привличане,абе да не си и ти педераст,аз казах два пъти,да са живи и здрави педерастите в ККБ,но народа може да мине и без тях. Що се касае за блога на Иво Инджев и неговите позиции,повече от 90% съвпадат с моите,останалите проценти не ги спестявам и много пъти съм му противоречал. Затова и много вежливо съм блокиран,има пълното право пак да ме блокира,но колкото и да ме блокира,аз пак ще чета неговите материали. Аз съм първия читател,който получи книгата му в Америка,точно на третия ден от излизането й. Рекламирам я безплатно и ще продължавам тази дейност. Нито познавам Иво Инджев,нито съм му комшия,нито братовчед и е повече от сигурно,че никога няма да го познавам,но дейността му е показателна,силна,разобличаваща комунистическата кочина България.Напълно обективно !!! А тикви като теб не могат да проумеят,че страната първо трябва да се излекува от комунистическата проказа,а после всичко си идва на мястото. Дори педерастите да се увеличават всеки изминат ден,това не по-голям проблем от комунистите. Ако си забелязал,както силно подкрепям неговите позиции,така и силно критикувам тези,които не съвпадат с моите.Той обаче ме блокира,ами да ме блокира,но мозъка и пръстите ми не може. Аз разбирам Петър Петров,чета го редовно,но ти мен разбираш ли ме,досега не си оборил нито едно мое мнение,хайде обори ме,кажи в кое не съм прав. Или и ти,като “философа”,секирата ,без мотиви и точка. Какво повече искаш да се каже и напише,за да разбереш,че България загива всеки ден,слоули,бът шуърли,както казваше Ричард Бъртън.

 81. Петров,имаш пълната подкрепа и от мен,ако покажеш всички позитиви,до които довежда педерастлъка. Ама посочи точно и верно-ей,момчета това и това се постига в живота благодарение на педерастите. И това само те го могат. Има невероятно достойни,културни и способни педерасти,ама живота им е чист минус,след дробната черта. Айде моля те,прочети примерите,които дадох с родителите на някои педерасти,я нека всеки да се постави на тяхно место и тогава се възхищавйте от правото на избор,или невъзможност за избор. Това е пълна житейска и биологична трагедия. Ама,ОК,избрали са да живеят по този начин,евллах им,но защо трябва да казват колко са различни и да защитават легитимните си права. Отделно законодателство за хомосексуалисти няма. И я бъди искрен,поне пред себе си,отива ли му на нашия изтерзан народ да се занимава с педерите и лезбите. В тази повсеместна трагедия,беднотия,корупция и пр.,на нас само педерастите ни липсват ,или по-точно толерантността на обществото към тях.Пълен булшит,на никого не е необходима никаква толерантност,нито към хомото ,нито към хетерото. Нито пък е нужно да се знае кой кого чука. Ако ще и лалетата по парковте да чукат,тяхна воля е. А да се хилят,боядисват,кичосват,лигавят и пр.,пред камерите, о,ама това е страхотно нещо,дайте да сме толерантни към тези лигльовци. Да се чукат не с един ,с двама ,с трима,да не слизат от коня,ама каквото искат,това да правят,на народа това не е необходимо да го знае,добре е ,че не са толкова много,поне засега. Да са живи и здрави българските педери и да се размножават по мултипликационния метод и да постигат все по-високи успехи в своята плодотвирна дейност. Ако това не е толерантност, какво е? Имаш думата Петров,дай на публикта до какви дибри неща води педерастията,не може да няма някакви резлутлтати,все пак,това е дейност,не е спане и мързелуване.

 82. Старшина БКП, ти или си “назначен” към блога, или си малоумник, а най вероятно и двете. Едно е сигурно, че си лъжец, ама от истинските! За премиерата нa “Президент на РъБъ” писа, че си присъствал, но не си се представил, а сега че си получил първата книга в Америка. Записвай си поне кога и какво пишеш, че може и да те накажат!!
  А знаеш ли въобще, къде се намира Америка? Подсказвам ти, не е в Дупница.
  За съжаление във всеки демократичен блог за политика си има по един подставен “Старшина”, който с арогантност и обиди гони почитателите на съответния автор.
  И успяват често. По чувителните читатели се отказват да участват в дискусиите.
  Бъпросът е, къде е границата на толерантност към подобни типове??

 83. Към Kirov:

  Използвам случая да кажа, че на няколко пъти съм предупреждавал този коментатор ( подписващ се с Vlasov, Meo, БКП) да не ругае останалите.
  Блогът няма нужда от ментор, който поименно раздава оценки на “добрите” и “лошите”.
  Ласкателните му оценки за самия мен не ме “впечатляват достатъчно”, за да позволявам това безкрайно…

 84. Уау! Този път Иво Инджев бръкна право в средата на кошера…До сега мислех, че всеки има право да прави и да се държи, както му харесва, но ПАРАДирането ми идва малко кичозно…
  След като прочетох всичко написано дотук, промених мнението си – имаме нужда от провокации и паради, за да се замислим, за да “изкрещим” мнението си, за да чуем “другия”… и не само по темата сексуалност… Шт, приятно слушане!

 85. До голямата душа Петър Петров от една от дребните души само търсещи форма да излеят злобата си от …

  Първо да кажа, че според всичко което съм изчел не повече от 20 проц от хомосексуалните са такива на базата на хормонални, генетични и пр. отклонения. За тях няма какво да кажа. Просто се е случило. Другите са тези обаче които по най-различни начини са включени или сами са се включили.
  Никъде не споменах нетолерантност. Просто помолих да ме извините, че не искам да скачам във възторг, за да докажа колко съм толернтен само защото те са направили парад. Търсенето на признание по този начин само издава слабост. Като разните “звезди” дето набиват силикон само за да са на първа страница или като бабите на комунярски парад дето викат – много сме, силни сме.

  Или все едно някой идва и ми казва, -Аз съм гей, признавай ме. Е, че аз нещо да съм питал …?

  Като че ли думата Парад ми идва кофти. Все едно те не търсят толерантост, а те парадират. Има разлика. Както Георги Георгиев го каза “Аз не парадирам със своята хетеросексуалност, те защо ми навират в носа своята хомосексуалност?” И вица който спомена е точно в този смисъл.

  Към г-н Инджев, далеч от българофил съм даже отдавна избрах задграничното бягство като средство за спасение от българските историй. Но ми идват неприятни вашите тълкования на исторически събития с цел доказване какви простаци и ръбове сме ние българите. Не мога да кажа какво е при другите наций относно разни атрибути, но мога да кажа, че на нашите ругатни от сортовете, които споменахте, те също имат не малък брой само разликата е, че те са се захвани на тема фекалий и около тях.

  Това прави ли ги по възвишени от нас или нещо такова ?

 86. Гн-н Инджев, относно Vlasov, Meo, БКП и пр.

  Смятам, че той е един тези провокатори, чийто еквивалент ходи на митингите и предизвиква сблъсъци, които да дадат повод на полицията да започне щурм. През 2008 мисля имаше един подобен случай при който пострадаха хора. Извинете ме, не помня чий беше и за какво. Но провокаторите бяха с качулки и ритаха оградите срещу полицаите, докато почна мелето. После ги нямаше повече, не бяха нито сред битите нито сред арестуваните.

  Нищо чудно в някоя комунистическа пропаганда да лъснат някой негови цитати като пример за вашата аудитория.

 87. Към ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ:
  Не се стърпявам да кажа мнението си на Вас, защото Вие поне се опитвате толерантно да оправдаете нетолерантността.
  „Яростната защита на хомосексуализма не е толерантност….. Толерантноста е да не се прави разлика” – казвате Вие. Да, така е, но:
  Първо, Вие и още доста форумци не правите нищо друго, освен да правите разлика, понякога именно „яростно” я правите (прочетете само „БКП”! – с разните му там епитети, намеци, намигвания, оригвания, плюнки, мъжествени цинизми и всички други атрибути на всеки уважаващ себе си „анти-хомо”. Само дето не чух изконното “на сапун!”).
  Второ, мисля, че не става въпрос изобщо за „защита на хомосексуалността”(а защо пък и „яростна”?), а за защита на правата на сексуално различните да не бъдат третирани по този начин (вж Първо).
  Аз самият съм по принцип против преекспонираната показност. Да, но това е според мен и според Вас и не е повод даже за дискусия, ние на практика не знаем добре ли се чувстват в обществото тези хора. Ами да вземем да обвиним в „неморалност” и глухонемите,куците и слепите? Няма ли най-после нашата енергия да се прехвърли към порицаването на истинските рушители на душевността на българите и морала (в това число и медиите, какво ще кажете за чалгата и за „Биг Брадър”, този непрекъсваем „парад” на доходоносната помия, превърната в образец на поведение за младите?)

 88. Към Андро. А вие пък само чакате някой да ви каже Добър ден и вече да решите, че се отнасят нетолерантно към вас. Като няма нищо грешно в това да си гей защо толкова се подскачате.

  И оригването ли решихте, че е намек. Това си е простотия, която дразни всеки.

  “ние на практика не знаем добре ли се чувстват в обществото тези хора.” Ха, че някой пита ли ме мен дали аз се чувствам добре. Ако искате вас да ви питат, а пък мен не, тогава ще е дискриманция спрямо мен.

  Почвате да омръзвате с вашите охкания. Че на кой ли му е лесно ..

 89. Към БАТ ИЛИЯ:
  Кой е този, дето ми бил казал „Добър ден”, нещо послъгвате. Към мен лично никой не се отнася нетолерантно. Към Вас, може би – да, иначе нямаше да сте толкова обиден и озлобен. Съжалявам, че никой не Ви е попитал как се чувствате. Ето, аз ще Ви попитам: как се чувствате? Потопен ли сте в простащина? Не може да не сте потопен, защото показвате явни признаци на заразяване.

 90. Ами ето вие показхте как след опитвайки се да ви обясня, че света по един или друг начин не може да е идеален, вие не пропуснахте да ме обидите. Нещо като примера който дадох с Добър ден.

  Но ако това е източника ви на щастие и духовно извисение – да ме изкарате озлобен и простак, нека да е така. Все пак всеки заслужава щастие под небето.

  Нека останалите читатели си направят изводите.

 91. Преди известно време се преместихме и понеже бях забелязала,че до нас живее една сравнително възрастна жена ,предупредих децата да не вдигат шум.Бабата имаше малко внуче,което редовно извеждаше на разходка.Един ден обаче чух как домоуправителя я нарече… Herr .След няколко дни се засякохме в асансьора и аз забелязах,че “бабата”имаше женска перука,дамски обувки №42,имаше дори и гърди.Когато си бяхме в България споделих с една приятелка за тази случка и тя направо се ужаси.Аз побързах да я успокоя, че няма нищо лошо в това и че в Германия се отнасят с разбиране към такива хора,които смятат ,че са родени във “фалшиво”тяло и компенсират това си усещане като се обличат в дрехи на противоположния пол и копират техните маниери.Гледала съм филми за подобни хора и те споделят че им е струвало много усилия да бъдат възприети от обществото и от близките.
  Ако попитате един мъдрец ,защо някои хора имат усещането ,че въпреки мъжкото си тяло,носят в себе си и смътния спомен за женския си полюс и обратното,той може би ще ви отговори с думите от Моцартовата опера”Вълшебната флейта”,където се пее:”Мъж и жена,жена и мъж се въздигат чак до Бога”

 92. Към БАТ ИЛИЯ:
  Е, много извинявайте, ако съм Ви обидил, но изобщо не съм имал предвид, че сте простак, не съм го и казал. И Вие не сте казали, че аз съм гей и че подскачам само от „добър ден”, нали така, иначе какво ще излезе. Именно за това става дума – у нас още да наречеш някото гей е признак за желание да го обидиш. А да обиждаш човек, когото не познаваш, това е…хайде, нека да кажем, само признак за зараза. Всъщност г-н Инджев е отворил дума за различната реакция на политиците, този въпрос добре откроява различната ценностна система. Дали е грешно да си гей или не, това е съвсем отделен въпрос. Дали въпросният „парад” е нахална провокация, дали е борба за накърнени права, дали е средство на някакви деца да кажат: мамо, татко, вижте, ние сме щастливи, не тъгувайте – всичко това тук не е същината на въпроса. А същината е, че дясномислещия не би могъл (като лявомислещия) да толерира забрани на индивидуалните права, нито по расов, нито по класов, нито по полов, нито по сексуален признак. Индивидът е свободен, индивидуалната му ориентация – правно защитена. Спорът е върху това: дали показването на въпросната ориентация накърнява някакви права на другите. Вие примерно казвате „да”, а аз не мисля, че ми се накърняват каквито и да било права. Това е всичко.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.