Американците пак ни вдигат газа -да се вдигнем на протест пред Паметника на американската армия

Алчните за печалби американски компании извиха ръцете на България с повишаването на цената на природния газ. Монополистите в снабдяването на страната ни потвърдиха с това прогнозата на своето проамериканско лоби тук, че предстои газова война между България и Америка. В смисъл, че могъщата Америка наистина се кани да смачка зависимата от амерканския газ от поколения България заради наглостта да не приема безпрекословно американските енергийни проекти на местна почва.

Гърч и уплах основателно разтърсиха нашата малка държава при новината, че с близо 25 на сто скача цената на основната за индустрията ни суровина, която традиционно ни продават американците. Поскъпването е шоково и влече непредвидими като параметри, но явно катастрофални последици за икономиката ни, обединиха се в коментарите си най – големите телевизионни канали.

Американската телевизия Би Ти Ви, както обикновено, не спести обективния си поглед към американската пета колона тук и предупреди, че се очаква поскъпване на хляба ( „насъщния“, както се изрази репортерът Димитър Анестев). Репортажи показаха работодатели, които вече обмислят нови съкращения, както и работници, които се канят да обявят гладна стачка срещу вероломните американски попълзновения.

Сред най- тежките преки последици за беззащитното пред американския произвол българско население се очертава поскърането на топлата вода посред лято. Особено в София, а и в други градове. Това се отнася и до парното отопление, което през новия сезон ще се окаже непосилен лукс за толкова много жители на нашата европейска столица, че топлофикациите най-вероятно ще фалират под ценовишя натиск на янките.

Крайно време е Америка да престане да спекулира с освободителната си роля в нашата история. Да, като българи сме благодарни за бомбардировките над София, които разполовиха на две националсоциализма по нашите земи и допринесоха за утвърждаването на социализма по-късно, унищожавайки национализма чак до негово уродливо възкръсване в епохата след благотворния Чернобил. Но на тази цинична, типична, уникално американска търговия с исторически капитал, натрупан от позицията на велика сила спрямо една пионка в междунардния шах ( каквато, уви, България е), трябва да се сложи край.

Във връзка със създалата се напрегната газова ситуация предлагам гражданите с българско национално самосъзнание да протестират пред Паметника на американската армия, който арогантно стърчи над българския парламент, както и в подножието неговия пловдивски еквивалент , известен като „Чичо Сам“.

Долу ръцете на американския империализъм от хляба на българите!

И докога далечна Русия, с която сме в близки съюзнически отношения, ще гледа безучастно на американските наказателни мерки – нима не споделяме общи ценности в рамките на евроазиатските организации, към които взаимно и абсолютно равнопоставено принадлежим не само по договор, но и по призвание?

47 мнения за “Американците пак ни вдигат газа -да се вдигнем на протест пред Паметника на американската армия”

 1. Така ли ми се струва, че ако заменим Америка с една друга държава от нашето минало ще се получи многооооо добро попадение. Поздравления господин Инджев … право в десетката. 🙂

 2. Ха Ха Ха Хааа! Много добро! Много!
  Жалко е, че редовите тъпаци в България така или иначе не четат, камо ли да мислят…

 3. Нищо изненадващо в поведението на тази държава – беше пределно ясно, че това ще се случи, особено след нагледната демонстрация с натиска над Беларус. Сега ни казват: “Държа ти здраво дясната ръка и ще стискам все по-силно, докато не си дадеш и лявата (разбирай АЕЦ Белене).” Е, не се научиха, че насила хубост не става!

 4. В. Филипов – бивш директор на “Булгаргаз” -“Три пъти по-скъп газ от Европа плащаме тук”

  При нас плащаме най-скъпите цени в цяла Европа, запази се отдавна отхвърлена формула. Тя е измислена в Холандия, но се прилага вече само у нас. Холандия днес е просперираща държава. За онова време, когато трябвало да се развива газопотреблението, е облагодетелствала монополисти. У нас това става и досега, затова плащаме близо три пъти по-скъп газ отколкото в Европа. Ние обявяваме цената, никой друг в Европа не го прави. Тук само се краде и прахосва; те работят за Газпром, категоричен беше Филипов. И т.нар. прокуратура беше леко бандитска организация, продължи той. Сега дори не си търсят и парите от продадения газ от длъжниците, съобщи Филипов.

  През 1997 г., когато България беше опоскана след грабежите на банките, Булгаргаз беше на същото положение, нямаха пари за заплати, както и досега. Отидох нелегално в Тюркменистан и подписах договор за голяма квота по 36 долара директно с държавата. Русия тогава ни го продаваше по 104 долара, каза Филипов, който се помолил на руснаците да не ритат паднал човек в криза, но те не проявили никаква милост.

  От криза в криза ходим, защото не съумяхме да прокараме една проста тръба от Турция. Газът от там бил шарен – алтернативен – от 2-3 места, каза Филипов. Освен Р. Овчаров има цяла една кохорта, която държи контактите с продавача, добави той. Булгаргаз плаща неизбежно високата цена, но нямаме откъде другаде да докараме газ, каза ексшефът на дружеството.

  Настоящата власт е наследила отвсякъде капани, констатира Филипов. ние сме обречени заради една злоумишленост. Трябва форсмажорно премиерът да разпореди изграждането на връзка с Турция, предложи той. Спешно да се обвързваме с други източници на газ като национална задача, завърши той.
  http://frognews.bg/news_24988/V_Filipov_V_Bulgargaz_samo_kradat_i_prahosvat/

 5. “Долу ръцете на американския империализъм от хляба на българите!”
  Това не беше ли лозунг от в. Раб. дело?
  “И докога далечна Русия, с която сме в близки съюзнически отношения, ще гледа безучастно на американските наказателни мерки – нима не споделяме общи ценности в рамките на евроазиатските организации, към които взаимно и абсолютно равнопоставено принадлежим не само по договор, но и по призвание?”
  Е, тук вече много стана! Защо ли в такива моменти Русия се оказва “близка, родна , мила” /да ме прости Вазов за цитата/ и длъжна пак да ни закриля?! И ще се сбъднат думите на поета:
  …в мрака бива нам светило,
  надежда – в нашите злини!…
  Поговорката ни „Приятел в нужда се познава”, изкривена от погледа ни през XXI век

 6. Г-н Инджев,Вие наистина за кой ли път сте гениално „ПРАВ”.Изтървали сте обаче една малка подробност.Ще скочи не само цената на газа ами и на нефта и то не само с 25% а може би и десетократно. През август месец когато САЩ и Израел ще нанесат удар срещу Иран за което се подготвят много сериозно с войски в Азербайджан и с учения в Средиземно море.И най-страшното е че не само ще скочат цената на газа и нефта, но може и да се стигне до световен конфликт.

 7. Е, това вече е много тъпо. Тъпо и плоско. Вие нямате никакво чувство за хумор.

  На всичко отгоре можете да си навлечете още един влиятелен неприятел- американския посланник.

 8. На американците никога няма да простим това че те ни освободиха, тъй или иначе, от комунизма – и ни натикаха в презрените демокрация и свобода, с което съсипаха нашия прекрасен комунистически рай; а това, че благодарение на руснаците цели 50 години благоденствахме под сянката на кремълските рубинени звезди (както преди това цели 500 години бяхме благоденствали под сянката на султанския трон!) ни дава моралното право и задължение да им прощаваме всички тия прищевки цените на газа, щото всичко това е все за наше добро: като се вдигнат всички цени, като пропищи народо от свободата, демокрацията и капитализъма, като възроптае и като избликнат копнежите му по комунизма, тогава пак благодарение на Русия ще се доближим на сантиментри от комунистическото благоденствие и добруване; требе жертви от наша страна, таваришчи, не действайте първосигнално, помислетете, че Матушката Русия не прави нищо ей-така, за едното нищо, нейният замисъл по повод на газа, АЕЦ “Белене” и пр. е дълбок, стратегически, с далеч отиващи цели; а същинската цел на Русия е добруването на нейните братушки в морета от ракия и водка, в падащи като манна небесна от небето кебапчета, като течаща от чешмите превъзходна бира, като лееща се в несвършек и стискаща сърцето прочувствена чалга. Затуй, таваришчи, да излезем на демонстрация и да благодарим на братята-руснаци, че, вдигайки цената на газа с цели 25% ни дават ясен знак, че требе да се освободим най-сетне от презрената свобода и от демокрацията, както те се освободиха от заплахата да бъдат свободни, и ето, вече цели 10 години благоденстват под трона на таваришч Путин. Да изкрещим гороломно: не щем Европейски съюз, Америка, НАТО, искаме си СССР, Варшавский дагавор, камунизъма! Ура, таваришчи, мигът на паметното начало на светлото възвръщане, на светлото бъдеще – нашето вечно добруване при потоците от описаните благинки иде, сполай ни, че доживяхме мига на нашето обръщане към безсмъртните ценности на робството, на неспирното лапане без да се работи, на пиенето на всички алкохолни еликсири, на слушането на руска музика, примесена с чалга и прочие, и тъй нататък, и ала-бала…

 9. За да се освободим от “алчните американски компании”, нека НЕ търсим “помощ от Русия”, защото както е казал Апостолът “който ни освободи,той ще ни пороби”.А Левски е бил прав. И Вие, с написаното по-горе сте прав. А аз, като обикновен-ординарен гражданин на РБългария, не можах да разбера истинската причина за драстичното увеличение на газта. Във вестник “Капитал” чета: “Исканията на ДЪРЖАВНИЯТ МОНОПОЛИСТ “Булгаргаз” бяха за увеличение от 29.64% заради нарастването на цените на мазута и газьола на международните пазари за период от 9 месеца назад, както и обезценяването на еврото спрямо долара”. Никъде не е посочена конкретната цифра на алчната американска фирма, която би трябвало да е в основата на ценовият скок. Не виждам и връзката на природната газ с мазута и газьола, които от своя страна са продукти при дестилацията на петрола, който пък последните 1-2 години „пада” в цена. Преди два дена, шефа на Булгаргаз „каза” в медиите, че ще поиска увеличение на газта, защото “фирмата МУ щяла да фалира”. Според btv , някакви “енергийни комисари”(интересно название на професия) постъпили “много хитро”, като „намалили цената на US$”….Имайки в предвид тези “детайли”, аз не мога да определя за себе си, КОЙ ТОЧНО ми “извива ръцете”. Да не се окаже, че алчният гадняр е ТУК в България, носи българско име, НЯКОЙ му е позволил да монополизира бизнеса, а пък ний да го търсим през “девет земи и девет морета, та в десета”…. Накрая ще направя една “плаха” прогноза: МОНОПОЛИСТЪТ Булгаргаз иска 30% увеличение, но след “хитри” ходове на “комисарите”,които загрижени за съдбата на народа, я свалят на 24.6%, а ако има евентуални “протести” сваляне на 15-20%. Както казва народът “и вълкът сит, и агнето цяло”.

 10. Хехехе, Димитър Анестев беше мой съученик в 38мо. Като деца той често идваше и ни разваляше игрите, имаше меко казано неадекватно поведение, и понякога се случваше някой от съучениците да яде шамари от баща му. От известно време, гледам, репортер в БТВ, ашколсун, някой би казал, само че там обикновено наемат… всякакви, нъл се сещате.

  А пък по темата – отлична сатира. Имаше едно време един виц – да обявим война срещу САЩ, че като ни превземат, да оправят страната.

 11. To S T O N I:
  Many thanks!Red and successfully
  m e m m o r i z e d due to same vision before the challenges of Bulgaria.
  Our “cosmic Navy” is navigating carefully in other orbit and everybody obliged to be patient with the General,when are appearing voices for another tube for energy between Turkey and the steps with France- “Shell”are observed by USA,UK and Holland.

 12. Една доста неприятна констатация, като повод за размисъл. Сигурно е доста трудно да се разбере това, което цар Борис е разбрал: една малка държава, като България, не лавира ли между големите, обречена е.
  Та, не бяха ли англичаните и американците, които бомбардираха граждански обект- София? Как се наричат тези, които атакуват цивилни обекти? Май че е по важно тези обекти да са беззащитни /е, не е било баш така, защитавали са се/. Не бяха ли руснаците тези, които обявиха война на една невоюваща страна? Как се наричат тези, които без повод обявяват война и нахлуват в чужда територия? Как се наричат братята сърби, които по време на съединението ни нападат, подтикнати от Русия? А как се нарича Русия, която преди нападението е изтеглила всичките си офицери от българската армия? А как се наричат Румънците, когато ни нападат без повод, за да прилапат парче от баницата / при тях нещата са малко по различни, връщат отнетото почти доброволно/а може и да не е така/. За гърците да не говорим, когато и каквато възможност са имали срещу нас, не са я пропускали. Трудно е да се каже, което е в резултат на набиваното ни в главите от както сме се пръкнали, че врагът ни е Турция, но се оказва, че единствената страна

 13. която не ни е нападала и не е имала претенции към нас, това е Турция. А сега де, кво правим?

 14. ехп,искаш да кажеш,може би в центура на десетката….

 15. Господин Инджев, когато прочетох във Вашия материал израза “исторически капитал”, почуствах (почуствувах!)плах напън да се позамисля. И като така, реших да се обърна към Вас с неангажиращо предложение – дали няма да посветите поне мъничка част от таланта си на публицист на историческия път, чак до наши дни, на някои от кредитните милионери (поне десетина), на Синдиците в периода…, на председателите и на най-видните членове на Ликвидационни съвети (много успешни!), на бивши дейци на комунизЪма, сега капиталисти, и на още такива, благодарение на които моята страна е на РъБъ. Защото мълчанието било първи братовчед на премълчаването. Или не?

 16. Както казваше някога Левски “Свободата трябва да се изстрада! Трябва да се заслужи! Тя даром не идва.”
  На животните в зоопарка храната се дава даром! Лесно я получават. От тях се иска само ДА СИ СТОЯТ ЗАД РЕШЕТКИТЕ! Даже могат и да реват страховито понякога, но зад решетките. А решетките какво са, ако не ЖЕЛЯЗНА ЗАВЕСА!
  (Басня – четиво за Българските управляващи)

 17. Към Mitifasa:

  Теми има много, но достъпът до “доказателствения материал” е доста труден. Не случайно овладяването на медиите беше основна задача на господарите на днешна България. Много пъти съм писал и ще повторя: след контрола над банките ( чрез който ограбиха хората през 1996-97 г.) най-важната задача за тях беше усмиряването на медиите. Ако трябва да посоча кауза, за която си струва гражданите да се надигнат в своя защита, това е именно свободата на словото, защото сама така може да се постигне пробив в омагьосания кръг на “раздаването на порциите”. Няма да има истинсксо правосъдие без да бъдат изобличени публично “големите играчи”, а тъкмо те са властелините на медиите.

 18. Гротеската е чудесно написана.Дали обаче хората са готови да се бранят?

 19. Трябва да е ясно, че едва ли има отрицателно събитие в българската история след 1878, в което Русия да няма пръст. Няма и критичен исторически момент в българската история след Освобождението, в който Русия да не е изоставяла или предавала България. Самата Руско-турска война също не е водена от човеколюбие, славянска или православна солидарност, а поради користните, завоевателни стремежи на руския царизъм. Русия просто е искала да завладее част от турската територия и българският народ да смени турското с руско „робство”. Като съвсем не е сигурно кое е за предпочитане – турска или руска власт. По онова време Руската империя в някои отношения е била по-назадничава и от Османската империя. Показателно е също така, че Русия се отказва да се бори против разкъсването на българския народ на Берлинския конгрес, след като разбира, че Европейските сили няма да допуснат руска задунайска губерния. На моменти се питам дали Освобождението е било толкова положително, след като половината български народ остава извън границите на България. В Османската империя българите поне са били национално обединени.

  Ако не беше Америка, играта на демокрация в Европа и ОНД веднага ще свърши. Америка е единствената преграда пред световното господство на Русия и Китай. Причината за това са американската икономическа и военна мощ и най-вече обстоятелството, че Америка е единствената страна на света, в която части от политическия елит са успели да се опазят от руското влияние. Европа не е заплаха за Русия, тя отдавна е инфилтрирана и купена от Москва. Именно в това се състои безобразието на европейците, вкл. на българите: че живеят един хубав хедонистичен живот така да се каже на гърба на американците. Европа не е готова на никакви жертви при своето благосъстояние, охолство и спокойствие, за да изгради по-мощни въоръжени сили например. За отбелязване е между другото, че почти няма европейска медия – нито в Източна, нито в Западна Европа, – в която да може да се прочете нещо положително за Америка или по-точно – за американската политика. Антиамериканизмът е разпостранен дори сред европейската десница.

  Иван Костов в едно интервю отбелязва, че след 1989 Америка не направила нищо за България. Това е вярно в смисъл, че американски инвестиции в България почти няма, а американските НПО, доколкото въобще присъстваха, много бързо се изтеглиха от страната. Но Америка със самото си съществуване е гарант за демокрацията в Европа, оттам на Балканите и оттам в България. Да не забравяме и намесата на американците 1995 в Босна и 1999 в Косово. Европейците се оказаха абсолютно неспособни да се справят с проблемите в бивша Югославия. Ако не бяха САЩ, Милошевич щеше в крайна сметка вероятно да подпали целите Балкани.

  Друг въпрос е, че Америка, за разлика от Европа, определено не е страна на духа. От Америка не може да се очакват стойностни, изтънчени произведения на високата култура и доколкото ги има, те са създадени не благодарение на, а въпреки американската действителност. В този смисъл европейците определено превъзхождат едномерните, елементарни, простовати американци. Ето например една причина за гордост у българите. Българите може да са сравнително малък народ, но народ с голяма духовна сила, която дори комунистите не успяха да пречупят.

  Лошото е, че примитивната американска масова култура наистина едва ли не със сила залива света. А тази американска масова култура е отрицание на всички ценности на американските отци-основатели. Особено Холивуд с неговите в своята по-голяма част безсмислени филми, възхваляващи насилието и ниските страсти, е свърталище на всички декадентни, деградирали и – което е най-опасното – ЛЕВИЧАРСКИ елементи в САЩ, много от които СЪЗНАТАЛНО ИЛИ НЕСЪЗНАТЕЛНО СА В УСЛУГА НА МОСКВА.

 20. Болезненият процес на откриване и ракриване на мекеретата до точно разобличаване на господарите им отнема повече от един човешки живот,а някои с присъщата им перфидност -до където са могли да я докарат!!!-се подвизават и в блоговете,а Времето трупа още забрава и прах върху прашясалите архиви…
  Очевидно за лозунга “Архивите са живи!”,е нужен живот за тях самите,но босовете се окопават до разплитане на омагьосания кръг,а след това я камилата я нейния “отруден!!” собственик….

 21. Ако построим Белене, ще стане съшото. С анекси ще и вдигат цената, докато ние в крайна точка на невъзможност да плащаме, ще трябва практически да си им дадем централата. И тогава ше започнат да ни продават и тока.

 22. Хо-хо-хо! Върна ме години назад, Иво! Я да си припомним говоренето от време оно…

  След като България бе докарана до ръба на газовата пропаст, с помощта на братския американски народ тя направи решителната крачка напред! Всяка ръка на крак, за да построим новия газопровод от Тексас до Куртово Конаре – магистралата към светлото капиталистическо бъдеще! Всеки метър тръба – куршум срещу имперския постсоциализъм, всяка пр*дня в тръбата – кабърче в леглото на газпромския Алексей Милер! Да живее българо-американската дружба между народите! Да живее международното положение! Да живее САЩ – вечният строител на капитализма! Да живеят американските газодобивници – гробокопачи на световния имперски постсоциализъм! От векове за векове, рамо до рамо с братския американски народ! Ура!

 23. Ето това е отговорът на Русия, затова, че България се опитва да се измъкне от енергийните й хватки и не иска да реализира големия “член” който ни осигури Гоце. Това е демонстрация на силата и как чрез зависимост в енергийния (и политическия) сектор, може да се постави на колене икономиката на България. Целта е да се упражни политически натиск от избирателите към днешните управляващи, разчитайки на факта, че повечето българи мислят първосигнално и предприемат действия само като им вземеш хляба и опре ножа до кокала.
  Само че този път протестите и недоволството трябва да са на правилния адрес – пред руското посолство. Там трябва да организираме митинг за да е ясно колко ни струват нашите освободители. Ето какво ни донесе “вечната дружба” и политическия слугинаж към Русия от страна на нашите “Политици”…

 24. г-н Инджев, както винаги сте безкомпромисен!Колкото повече се развива битката за газта и престоящата за нефта,се замислям над казаното преди време от сина ми които е в 6 клас-Мам0,като гледам новините дето ги дават по телевизията ,си мисля ,че е по-добре да бяхме останали под турско робство.Сега щяхме да сме богата държава!Може би е прав?

 25. Случайно попаднах на следното интервю във в-к “Дума”,с някой си Пенчо Зулчев/председател на Национално движение “Русофили”/,представен като връстник на свободата? и победата?,понеже бил роден през 1945г.
  http://www.duma.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0002&n=10172&g=font&var1=139&vis=000056
  В това интервю може да прочетете следните бисери:”Цяла България сме русофили,но русофоби ни управляват…Истинският българин по ген е русофил…А Русофилството ще ни запази.Само ако сме близо до руската духовност като православна държава може да намерим спасение.”Направо се чудя как може някой да говори такива глупости от името на целия български народ!Тези хора изобщо на кой свят живеят!

 26. Много малко са хората които успяват да прочетат това а още по малко тези които биха го разбрали!А най лощото е, че повечето хич не им пука.!Много жалко………..

 27. Браво,Иво!Ти, и всички които имат талант да пишат, трябва да се опитате да пробудите тоя народ, и да го извадите от чалгаджииския махмурлък с привкус на руска водка.

 28. Ех, само да можех да махна от този свят Щатите и Иараел, та да му гледам сеира.

 29. На “д-р Бодуров”:
  Уважаеми докторе,моля Ви не диагностицирайте неща,които са твърде далеч от професионалната Ви подготовка/на лекар МОЖЕ би???/
  АМАН от толкова УМНИ “ДОКТОРИ ПОЛИТИЦИ”!!!

 30. Поздравления Иво! Това наистина адски ми хареса. И за първи път един коментар ми напълни душата. Този на Wittgenstein. Имам някои малки забележки, но като цяло е безукорно верен. Поздравления и за него!

 31. до Wittgenstein:
  та на кой дух не е страна Америка нещо не можах да схвана. Пояснете моля.

 32. Един доктор броди из пространството и това е … познахте д-р Бодуров.След като почнаха да го банват от разни телевизии с отворен телефон за връзка със зрителите, господина явно се опитва да намери тука своите пациенти.Докторе явно не ставате за личен лекар, камо ли за обществен.

 33. Към Витгенщайн. Ако българите са с толкова голяма духовна сила, защо сега не могат да се опълчат срещу руската енергийна инвазия , която ще лиши страната от нормално развитие, ще засили зависимостта от Русия и ще ще я сепарира от Запада? Не мисля, че българина е висок дух. Може би е бил с такъв , но преди 65 години.

 34. иво,до тук добре.предизвика полемика,а после.важното е,че после нищо не се случва.аз си мисля,че на нас ни трябва малко демократична диктатура.да се спрат тези обществени поръчки,стратегически инвеститори,и тям подобни.на българина му трябва малко страх,зада спазва закони и правила.трябва не по малко държавност,а много държавност.и много,много прозрачност.но при тези медиѝ,много се съмнявам за прозрачността.иначе статията си я бива.

 35. Браво.Много ми хареса и статията и коментарите по темата.Трябва да успеем да се преборим с тази зависимост ,която , като всяка зависимост , е убийствена за нас.

 36. Румене, Нали затова избрахме силовака Бойко, за да наложи малко демократична диктатура, но нейсе – всички са в играта. Докато не си подменим съда и прокуратурата нищо няма да стане в тая държава!!!

 37. До Валерия!
  Госпожо направо съм шаштисан от писаниците ви че би било по добре за Българя да остане под турско робство от колкото да бъде освобождавана от имперска православна Русия?!?!Възможно ли е да има такива зомбирани мозъци?Колко добре им е било на българите пет века на насилствени помохамедачвания на масови кланета кръвен данък поругавания на жени и деца набивания по анадолски тертип на кол и още ред други робски благинки1Тъпите българи тръгнали да се бонтуват срещу тоя райски рахътлък и да се надяват на православната Рус и на царя освободител Александър Николаевич когото имат” наглоста” да споменават и до днес на всяка велика литургия в православните си храмове! Да споменават пак там и всички руски православни войни паднали по бойните полета с мисълта че умират за свободата на православните си братя Същински ужас!Да му се невиди как не на освободи англия и бенджамин дизраели нали и тя империя и имперски интереси имаше а точно Православната Рус и Александър Николаевич ни освободиха!
  Виж Америката е друго нещо.Там демокрация и права на човека.Там такива светли личности като бащите на демокрацията и на америка собственици на по две хиляди и кусур безправни роби в личните им стопанства но велики демократи!!!!Много сме им благодарни на Америка за тридесетте хиляди хвърлени бомби с убеднен уран хвърлени в Сърбия!По сръбските училища по сръбската теливизя по сръбските детски градини и жилижни квартали по сръбските православни храмовеза да го има днес това терорестично гнездо Косово управлявано от терористичната АОК финансирана от алкайда и САЩ Указа се даже че американските бомби с убеднен уран даже са полезни.Американския уран е полезен много за здравето на хората за разлика от чернобилския за това и така щедро ръсят с него американските демократични бомбандировачи1Как да не сим им благодарен на братските Съветски американски щати САЩ

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.