Хим(е)на на МВР

Певецът Веселин Маринов ще изпее на 5 юли химн на МВР. Както самият той твърди, музиката на Тончо Русев и текстът на Евтим Евтимов били „вдъхновени“ от самия него защото бил приятел с министъра и защото искал да има справедливост. Той само щял пее следното ( цитатът е по в. „Труд“):

Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.

Мисля, че това е велик почин. Но не е достатъчно „добре“ за мевере.. Трябва да бъдат вдъхновени и химнчета за всяка дирекция, което да предизвика съответната ерекция ( на духа). Трябва да се конкретизира, че пред ГДБОП ( гедебоп) ще „пропееш като поп“. А във всяко управление знаят „твойто намерение и затуй предай се сам, преди аз да те издам“.

Както едно време имаше виц за милиционера на изпит по история на БКП, който славел „всички бекапета по всички земни кълбета“, така в духа на модерното време трябва да има актуализация на тематиката.Например:

Всички родни меверета
да проникнат в интернета
и да усмирят писачите
дето пречат на задачите,

спускани за изпълнение

с полицейско умиление ( вдъхновение, настървение, нетърпение – по избор на всяко управление).

Девствена е тази област с хим(е)на на МВР. Но след тройката Маринов, Русев, Евтимов вече никога няма да е същата!

36 мнения за “Хим(е)на на МВР”

 1. За недевствен г.. цяр няма, както се казва

 2. Веселин Маринов има богат опит в този вид ангажирано “творчество”. Той успя да възпее с фалшиф патос и нелепи текстове и въоръжени сили, и военноморски флотове, и сухопътни такива и какви ли още не. Интересното е, че си има публика и пълни концертните зали.

 3. Ммдаа, дет се вика „Разни идеали, разни химни”, кат тоз на армейската дружина:
  « На земята всеки ден, светва изгрева
  червен и залязват всичките звезди.
  Тук от вечни времена истината е
  една, никой няма да ни победи. (…)
  Сърца червени, сърца милиони
  на шампиони, само ЦСКА »
  Ама да знаете, прави са ората да си подпяват. Тез пусти основи дето се наливаа толкоз време, барем за темел на една чалга да послужат. Ама че песньовката била такава, онакава и н’ам си ква. Абе я ги зарежи тия. Идеята си е много убава. Ей де са се наближили предизборните жеги. Требе и бат Цецко на изборен проводяк да бъде запомнен с нещо по-така, дет се вика, и да не чуеш кви ги плямпа, само по мелодията да си кажеш – аха, туй е нашто момче! Абе мозъци има, ще знаете, в тая държава.

 4. Боже, толкова съжалявам,че не гласувах за ГЕРБ!!! Обожавам Веселин Маринов…Ако междувременно не започне да пее за друг, на следващите избори ще се “поправя”.

 5. Смешният Веско ще възпява още по смешното ни мевере 🙂
  Лошото е, че имаме най-много милиционери на глава от населението в Европа и в същото време най-голямата престъпност. Явно двете вървят ръка за ръка!

 6. А дали няма и друга причина, освен приятелството с министъра, този да изпее химн за МВР? Не блъсна ли човек с джипа си наскоро в София?

 7. Тоз не пееше ли на предните ? то излезе и те като задните… за Мецената – нищо ? нали така се казва на човек, който спонсорира изкуството .. или няма изкуство – няма меценат, и това прави ли тройката – четворка?

 8. Веселин Маринов се очертава новия Петър Чернев. Помните ли я:

  “Партизани, партизани, легендарни синове,
  над полета и балкани, над села и градове,
  партизани, партизани на челата със звезди…”

  Наистина силно “ангажиран” певец! 🙂

 9. А аз се надявах, че ще надделее агитката от FACEBOOK за отказване на Веселин Маринов от пеенето.

 10. Към Чертовенски.
  Приятелю народната мъдрост има продължение – има един единствен цяр и той е повторението.

 11. До Венцислав Пенчев:
  Ха-ха-ха, още по-страшно! Една група го е изпяла добре:

 12. Цялото това вторачване на българската политика и медии в МВР показва, че все още не всичко е наместено в България. Не може в една страна с по-малко от 8 милиона население, която никога не е била страна на криминалността, където организираната престъпност няма никаква традиция и където всеки познава всеки всичко да се върти около това прословуто вътрешно министерство. Гражданите би трябвало да се интересуват най-вече от работата на съвсем други ресори: социалното, на здравеопазването, на образованието и донякъде на финансите. Бих препоръчал на Веско Маринов да изпее песни за тези министерства.

  Между другото едно решително правителство може за няколко седмици да сложи ред в страната. Какви са всички тези тайнствени, всевластни подземни босове, дето тероризират хората? Има обаче един проблем: цялата организирана престъпност е породена и се поддържа от голяма сила, от която черпи жизнени сокове и сили – Русия. Ако не беше Русия, тези криминални босчета-нищожества щяхме да ги смачкаме като карфици за няколко седмици.

  Между другото субективното впечатление лъже, Балканите според студия на ООН са по-спокойни криминогенно от Западна Европа. Действително престъпността се е увеличила след 1989, но много повече се е увеличил страхът от престъпността.

 13. Брилянтен коментар! Поздравявам ви!

  Не мога да разбера защо Цв. Цв. се излага така. Най-късия път към провала е това да си имаш гъзоблизци с наколенки. А текста на песента е срам за всички т.нар. творци, които формират това вълнуващо трио. Егати материала живее в “редиците на България”…

 14. Сега остава и да разберем от автора как точно МВР пречи на блогърите.

 15. Този “творец” в музикалните среди се подвизава с името ВЕЗЕЛИН Маринов- любимият певец на Жан Виденов.Този прякор му го измисли народа, а той в това отношение е безпогрешен. Такъв “гении” на политическата песен ще спасява кожата си за това дето прецака човека с джипа си на улицата с песен за полицаите. Явно и комунистическите деятели Ефтим и Тончо са закъсали осезателно за пари за да се съгласят да участват в това “събитие” или просто нещата в човешките ценности за България са задминали нулата в обратна посока? Нямам друго обяснение за това, че Тончо участва в този пасквил, хаиде другият мишок е ясен, но Тончо? Заради такива “колоси”, като Везелин/ и не само той/ чалгарите се наместиха в освободеното пространство за да може да се сътвори съвременна Чалгария- Педиристан. Сполай ви сънародници и дано да издържите и не изперкате от всичко което се случва около вас. Поздрав !

 16. …сега ще запомниш нещо,което никога няма да забравиш,докато си жив,мръсно комунистическо говедо,да ти го набие в устите на мрътвите ти деца,най-усрания цигански х…

  provo@abv.bg

 17. Към санитарите на provokatora ( Vlasov, Meo,БКП), когото твърде дълго търпях:

  Ако психиатрите си разпознават пациента, който се крие зад многото “самоличности”, моля, да си го приберат.
  Досега беше досаден с натрапчивата си мания да поучава и ругае всички, но вече е и агресивен.

  За контакти с него:

  provo@abv.bg

 18. След Вашия коментар,поне ще стане ясно,защо и аз спрях!

 19. Ето и разсъжденията на моя милост по повод на зачекнатата от г-н Инджев славна тема; понеже понаписах малко повечко – темата е безкрайно благодатна! – та да не тежи текста ми тук, давам линк до него: Простотии всякакви – колкото щеш: обявява се конкурс за най-тъп, но духовит текст на новия химн на МВР!

  Хубав неделен ден на всички!

 20. Иво Инджев все повече ме кефи! Напоследък пише доста забавно и с интелигентен хумор, на който досега сигурно са се радвали само приятелите му. Напълно го разбирам, защото в тая чалга държава сериозните и ангажирани послания се възприемат доста трудно.

 21. Че си ерудит,че си полиглот,че си талант,че си честен,че си многодетен,че си работоспособен,че си информиран,че си интуитивен,че си известен и мн. др. ,всичко е така,но че не си мъжкар,е,не си.

 22. До Кардинал Ришельо,
  Моля Ви, недейте спира. Та ТЕ именно това целят, да Ви накарат да спрете. Винаги, когато чета коментарите Ви, си представям, че сте като един от онези възрастни БЕЛИ американци, които, на “лъскави”, ГРАМАДНИ лимузини, излизат на магистралата, прекрасно потдържана от СОБСТВЕННИКА, заемат лява лента и карат с 55 мили в час, колкото е по закон, “запушвайки” пътя на останалите, които все бързат за някъде. Верно е, че отнсят много обиди, но пък всички се СЪОБРАЗЯВАТ с тях. Е, има и такива, които нвърлят камъни, с цел да счупят предното стъкло, но както казват в Пловдив: “майната им”.

 23. Защо тройката ВМ, ЕЕ, ТР? Къде остана четворката ЦЦ, ВМ, ЕЕ, ТР?
  И за по-добро изпълнение групата на ББ в състав ЦЦ, ВМ, ЕЕ, ТР? Я да вземат да открият още 28 нови окръжни управления на МВР, основно с икономически функции и принос в приходната част на бюджета!

 24. Не иде ли сбъркаността на държавата от обърканото население, което в мнозинството си трепери пред полицаите и силно мечтае да стане някакъв държавно-общински чиновник и, май, най-вече полицай ?Изгледа ми, че, докато БГ-държавата осигурява повече сигурност и защита от частните фирми, няма да има изход от ситуацията.

 25. Представям част от мой проект за професионален химн – този на българските химици:

  Хора, моля, нещо подарете,
  мили хора, помогнете, бре,
  как да служиш (гордо) в редовете
  на химиците във Не-Ре–Бе?

 26. Боже, няма ли да има край тъпотията край нас, в нас, около нас, през нас, отвъд нас…..

 27. Чудесно. Сега бандитите ще има какво да си тананикат докато ви крадат стереото на колата или каквото там им е попаднало. Дребните хулигани едва ли са се смяли така от акция “респект” (2005 г.) насам.

 28. Ето два линка, които ще ви позволят да се насладите донасита на божествените трели на песента на Веско Маринов за полицията, а също и до дъното на душата да се възмутите от подлостта на тия, които посегнаха на светинята: и оскверниха текста на забележителната песен, старайки се да хвърлят петно върху кристално-чистия авторитет на нашата народна, смея да я нарека така (щото е “от народа и за народа!”, както думаше бай Тодор Живков) полиция:

  Чуйте химна на МВР: “Истината е само тази – родната полиция ни пази!”

  Подли народни врагове мигом изопачиха и оскверниха текста на Химна на МВР!

 29. “Има ли мисъл, има ли чувство – само така се ражда изкуство!”

 30. Ха,ха,ха… абсЕлютна малоумщина!!!!
  Творението ме разсмя, но ми се иска да чуя и музиката.

 31. Тяхната милиция – кавър

  Ако някой някъде продава
  твоето отечество и слава,
  ако с Хамър някой те прегази –
  тяхната милиция го пази.

  Знаем всички, че продажно братство
  точеше народното богатство,
  заобиколено от гавази;
  тяхната милиция ги пази.

  Многократно вярата убиха,
  множество престъпници прикриха –
  от ДС и КГБ и ЩАЗИ –
  тяхната милиция ги пази.

  Хора, имайте тъпение,
  хора, запомнете го добре –
  ако жертва сте на престъпление,
  не разчитайте на МВР.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.