Ген(иал)но модифицирана “Партия за всички”

Най-после в Родината беше учредена „Партия за всички“!

Откога я чакаме! Не е като да е партия на някакви си хора с различно образование, ценности, материален и социален статут, религиозни предпочитания дори. НЕ! Тя е за всички. Нещо като БКП, само че е привилегия за партията да се запишеш, а не обратното.

В Националния изпълнителен съвет на партията са проф. Людмил Георгиев и проф. Ваня Матанова, които напуснаха ДПС, съобщава БГНЕС.

Според новинарите, учредителите са интелектуалци. Но явно не чак дотам, че да са наясно с флората и фауната на политиката.

Понеже съм „никой“, не смея да оспорвам правото на всички да са в една партия с претенцията тя да е „за всички“. Но ми се вижда спорно да има такова животно в политиката, което едновременно да е земноводно, тревопасен хищник, летящ бозайник и топлокръвно влечуго.

Освен ако местните интелектуалци са изобретили току-що негов еквивалент: ген(иал)нно модифицираният избирател на „Пратията за всички“.

7 мнения за “Ген(иал)но модифицирана “Партия за всички””

 1. Сякаш се задава конкуренция, ама – не съвсем. Все пак съм оптимист, че наближа моментът, когато партиите ще се конкурират не кой е по-малкото зло, а кой предлага по-добри условия за членовете си.

  Тогава хората ще могат да избират, ще станат по-претенциозни и като видят, че някой ги лъже или не се справя, ще му дръпнат набързо килимчето.

 2. Моите сърдечни поздравления за гениалното Ви попадение,г-н Инджев.То не е зле да си припомним веруюто на османците:”Не ги колете, правете ги предатели”. Едва ли човек би се запътил към бившите от ДПС.То въркът козината си мени, но нравът— никога! Поздравлявам Ви за статията!

 3. Професор Людмил Георгиев, “дясната ръка на Доган” пред БНР на 10 ноември 2009 заявява “Традиция е да се смята, че политическият елит е съставен предимно от боклуци, докато българският народ е надарен с безкрайно много добродетели”.Ама колко си прав и чрез себе си даваш пример на казаното,който иска да е боклук си прави партия.Край на ибрикчийството,да живей буклукчийството.

 4. Do Admin,

  V goliama greshka ste gospodine.
  BG sigurno e teritoriata na koiato ima nai-mnogo partii na glava ot naselenieto. Oshte enda v+ niama nishto da promeni.

  Promenite ne idvat ot broia na partiite a ot tiahnoto kachestvo.

  Po-malko chengete – po-kachestveni partii; tova e zavisimostta;

  Psolednata ne e ot tiah. Tai kato ima pone 1 chnge ot vishata liga… prof ljudmil georgiev.

  pozdravi

 5. Не знам дали Admin коментира сериозно или пък сериозно се опитва да дезинформира, но сарказмът на г-н Инджев е в ясна посока – не става дума за едната конкуренция, а за определен политически проект – за който и от Луната се вижда, че ще да е ГМО. Дали това е Проектът обаче (човек вече има рефлекс – като чуеш “проект” + “интелектуалци” и се хващаш за…) – да видим… Интелектуалци от ДПС – звучи обещаващо! “Към интимния момент прибави, заради мене,
  нов фолклорен елемент – да съм с гражданско звучение”

  А иначе всяко хлапе знае, че една партия не може да е за всички – то и думата “партия” звучи като “част/part” от нещо а не цялото – но да не издребняваме.

  Както навремето Анри ІV е (май) казал (в стила на Батето) – “Париж си струва една меса” (Анри ІV си е сменял вярата няколко пъти, според конюнктурата – църквата е била много силна, само и само да е на власт) – така някои наши видни “политици” сигурно си казват в свой кръг “Властта си струва една партия”…

 6. Интересни коментари. Не за пръв път чувам, че броят на партиите в България е проблем. Някои стигат до там да искат да се ограничи. Доста опасно желание.

  Да, съгласен съм, че има какво да се желае по отношение на качеството, но какъв точно е проблемът с броя?

  Ако имате голям брой доставчици на Интернет, производители на коли, на бира, телевизии или каквото си щете, това само по себе си проблем ли е? Мислите ли, че ще ви е по-добре с 2-3 телевизи, 2-3 марки бира, 2-3 партии? Или направо с по една?

 7. “партия” по-скоро идва от “party” – страна по даден проблем или договор. Все трябва да се заеме някаква позиция, нали?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.