БНТ издаде Първанов

Бащицата на нацията не даде обяснение какъв именно е „предварително поетият ангажимент“ , заради който бойкотира юбилея от свикването на Великото народно събрание. Но го издадоха натегачите.

Камерите на БНТ, където на власт са все още президентските протежета, възторжено проследиха присламчването на Първанов към победните мигове на националния отбор по волейбол на турнира във Варна. И съответно ни „спестиха“ физиономията му, когато загубихме решителния мач срещу Бразилия и отпаднахме от самото световно първенство.

За пореден път Първанов предпочете кефа си пред задълженията на държавник. За него е по – важно да отиде на лов, отколкото да е лично съпричастен към трагедията на жертвите на държавните железници. Ако обаче има келепир в пропагандата на собствената персона, е готов да забави полет до Охрид, за да имат време медиите да го регистрират като скърбящ политик за удавените там сънародници.

В същия стил предпочита да отиде на спортно събитие, вместо да е в парламента ( сред омразните му опоненти), на което услужливи режисьори ( предсказуемо) ще
го демонстрират на телевизионната аудитория като лице на успеха. Докато го има.

Нарекох в книгата „Президент на РъБъ“ това „явление“ преход от комунизъм към хедонизъм. Но за по-кратко и разбираемо, ако някой не иска да схване: това си е примитивизъм.

13 мнения за “БНТ издаде Първанов”

 1. Какъв ти примитивизъм? В него има понякога и нещо симпатично. В случая става дума за простак пар екселанс.

 2. На този сайт http://www.plamski.net/parliament1990 има малко спомени относно „онова Велико народно събрание“ и „тази конституция„ странно че Гоце не е прочел/почел с присъствието си безсмислените тържества по този повод, все пак, както и Търновската конституция тази новата е написана не съвсем без участието на Съветските/Руски представили на демокрацията в България.

 3. Много трудно е точно да се квалифицират проявите на г-н (п)Резидента; аз лично употребявам било метафори, в които намесвам, примерно, нужника в Сирищник или знаменитий архарский козел, било директни квалификации от рода на “арогантност”, “дебелоочие”, “мерзавщина”, “наглост”, “безсрамие”, ама все усещам, че думите са слаби да охарактеризират такова до крайност безпрецедентно и безпардонно поведение; понеже се държи като разгащил се до крайност комунистически дерибей. Смятам, че ще е уместно да се обяви конкурс за изнамиране на най-подходящите думи и изрази, с които по-точно да може да се охарктеризира поведението на таваришч Гоце Первановый. Напълно разбирам затруднението в изразяването на г-н Инджев, комуто като журналист не е позволено да употребява моралните квалификации, които си позволява моя милост, явяваща свободен анализатор и публицист…

 4. Има интересни новини около балкански интеграционни процеси и такива около украинските идеи за ОНД,в които освен Медведев,ще участвува и българският премиер,
  който вероятно няма да закъснее, да се позове на равнище на наше представителство,отредено от Върховния закон на РБ.
  Крайно време е,вече и ловни и спортни страсти,да отшумяват.
  Нащият “каратист”,може и да се прави на,не особено начетен,но само с 2-3 привидни “случайни” хода на балканската шахматна дъска, разбираш,че интуитивно и без български победоносни армии го дава разумно и премерено за турци и албанци и озадачава румънци,гърци и сърби.
  Нямам представа,как ще бъде “любовта” с ОНД,но с възроден дух на Фердинанд I,стратегически капацитет на Малинов и проницателно “учудване” на “Едуард Грей” от Лондон /2010/,
  не след дълго,може би,ще се поръзсъмне и над Югоизточна Европа.
  Вашата статия е от значение и за
  елита на Русия,която е плеснала с ръце и се досеща,че трасирания път и “презареждането” през 21 в. между Медведев и Путин,НЕ Е ЛЪЖИЦА,САМО за лакомата уста на службите или военните в двете страни,за за ръкостискане с достойнство,в т.ч.,и регионално.
  Тъй като досега у нас КЪСМЕТА,
  домуваше от другата страна на подлеза,ще трябва свикване и преместване,въпреки “лай”,”кучата” и “кервана!”.

 5. Някои казват,че волейболистите ни са загубили заради каръка на Първанов.Не знам дали е така,но ако това му е проблема с мед да го намажеш.По-важно е,че продължава да виси като воденичен камък на шията българска.Добре,че вече съвсем олекна и даже неговите клакьори вият фалшиво с вувузелите си комунистическите припеви.

 6. Абсолютен карък.Където отиде всичко се проваля и губи.Ще се промени само когато Гоце си отиде-окончателно и завинаги барабар с цялата си крадлива шайка.

 7. Където отиде гоцето и падаме. Карък, ама се натиска. Я как се изсули и от олимпиадата в Пекин. Мача в Сърбия или Кипър.

 8. Г-н премиер,ако Медведев,Путин,
  Обама са се разбрали и цветнокожият “обезчестява”
  докрината Монроу,а Аббас се ежи на Израел,или за война или за скорошни директни преговори, балканската НИ хегеоминя, би
  могла с подобаващ жест,да възроди позиций още при Тато,които и по “ченгесарски” бяха отровени от хитрия либиец.
  Както е казвала още и майка Ви с “пари като змйски кости”,годеш във Вашингтон не става,но като водиш по-тежки виртуални “сватове,и без колело и македонсоки “Леки”,ще си и “въоръжен”,и по-тежък,но и убедителен!за по една бира до Байдон и шефа му на тревата в Белия дом и без “бургер”.
  Вашият ефектен език надминава и този на цар Борис III,когато описва надуто пернато,пратеник на Мусолини в София,но скоро ще Ви липсва!!!
  В слънчва Калифорания,най-добре се сондират надеждни ядрени централи за успокояване духа на България.

 9. Г-н Грънчаров,не се косете,дори ядосаният и прост селянин Тато е имал кохонес и акъл,да каже на свои гардове престараващи се в търсенето на най-топли местенца за своите отрочета,че са прости селяни като него и не стават за представителни функции….
  Тъй ли рекли,га те прааме и тъ..чиситииме нъли ….можааме,а съги не?,тика ли? и размирисали,
  или цяла околия, или доказали,че ако е за те т,ва ги бива и за коскоджа ми ти републиканско “царство”…

 10. Прав е г-н Първанов, че нито “събранието”, нито конституцията са на ниво, което да заслужава уважение. Лошото е,че същата доза уважение си е заслужила и неговата институция.

 11. До Ангел Грънчаров.Съгласен съм,но при условието че,Гоце се пише с главна буква,първанов с малка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.