Медиите у нас минават за нормални

Макар гладуването да е част от служебните задължения на „миските“ ( как не са се сетили още за конкурс „Мис и мисис миска“?!), евентуална гладна стачка на някоя манекенка би взривила българските т.н. медии. Сутрешните блокове биха я разкъсали от ухажване – един да я покани в студиото, втори пряко да я включи, а трети „ в уста да я целуне бърже“.

В ефира на ТВ 7 тази сутрин направиха пробив в „забелязването“ на гладуващия български ядрен физик в Брюксел Георги Котев, но с това изключение изпъква още повече въпросът: защо „случаят Котев“ не е водеща новина за „водещите медии“ в България?

В СССР любимият похват за усмиряване на „инакомислещите“ бяха усмирителните ризи. В буквалния смисъл. Дисидентите, които не бяха по затворите, биваха затвярани по лудниците. На гладуващите в знак на протест пъхаха насила маркучи с храна в гърлата.

Както вече стана дума, ако някоя миска протестираше днес, щеше да бъде обгрижена в днешна България : и насила биха й натикали микрофона. Но на ядрения физик Георги Котев, който гладува за кауза в Брюксел- нула внимание. Макар тази кауза да е свързана с твърденията на експерта за подмяна на гориво в АЕЦ „Козлодуй“ и с темата за самата сигурност на ядрената централа, щом там са възможни далавери.

За ядрената ни енергетика са позволени всякакви майтапи, „ку-ку“ предавания“ около една лъжа за ядрена авария, но не и да се търси сериозно истината за действително ставащото в тази област, което е от жизнено значение за оцеляване на всяка една биологична единици ( независимо дали има мозък или не) на Балканите и други части от континента.

Запитаха ме дали вярвам на Георги Котев и интуитивно отвърнах, че му вярвам интуитивно. Доста по добър, премислен отговор, дава на същия въпрос Атанас Чобанов:

“Аз също му вярвам при това не интуитивно, а съм убеден, че има подмяна на горивото. За да стигна до това убеждение се запознах с десетки страници документация публикувана от Георги Котев тук: http://bit.ly/cLarxt

Освен това разкритията на Котев бяха подкрепени от колегата му Александър Белковец, който беше уволнен от АЕЦ, макар че страда от рак на щитовидната жлеза.

Прочетете какво казва Белковец тук:

Александър Белковец: Моето уволнение от АЕЦ е за урок на останалите

Както в доброто старо чекистко време гадовете се опитват да изкарат Котев едва ли не луд. Само че неочакването “полудяване” и на неговия колега Белковец им развали схемата.

Освен това би било доста тревожно ако се окаже, че двама ядрени физици с многогодишен стаж в АЕЦ Козлодуй, които наблюдават поведението на ядреното гориво са с психически отклонения, не мислите ли?

Доста по-вероятно е няколко министри и директори на АЕЦ да се окажат престъпници, да им се повдигнат тежки обвинения свързани с националната сигурност и да търкат наровете и гърба на шефа на килията поне 10 години.”

Да напомням ли, че открай време „свестните у нас“ минават за луди, както е забелязал от собствения си опит Ботев?

Така че отговорът на въпроса за позорното мълчание около гладната стачка на Георги Котев, може да се формулира много кратко. Защо? Ами защото тук това е нормално!

17 мнения за “Медиите у нас минават за нормални”

 1. Г-н Инджев,след като на чист български език,личи,че един посланик,не се е впечатлил особено от президентски назидателен тон,и подчертава кога започва нашето бъдеще за диверсификация и прозрачност в енергетиката,разшифровано и в дух
  на “шеврон за рима!”,би било желателно,в Москва,да не вземат “за мезе” българин гост – хегемон в Югоизточна Европа,а да прогледнат поне половин век напред!
  В блога Ви не минавам за нормален сред “куките” и няма да съобща следният ход,тъй като и проницателните сред тях,дори и да са патриоти,ще си мълчат удобно като подгизналите медии!
  Но Ви четат,нали?

 2. Няма по-гнусно нещо от българските съветски подлоги! Установявали са го многократно редица видни българи-патриоти преди и след 1878. И тях са ‘вземали за луди’, както е “забелязал” Ботев приживе, или просто са ги убивали.

 3. Възхитен съм от книгата на Иво Инджев “Президент на РъБъ”. За първи път чета такъв тип книга от български автор – задълбочено разследване и интелигентен анализ, които демаскират изградения пи ар образ на българския президент Георги Първанов. Това, което Иво Инджев е направил, за да разкрие стинското лице на Първанов, е повече, откокото цялата десница успяла да стори. Браво, Иво, продължавай все така!

 4. Във вчерашния брой на Handelsblatt прочетох статия озаглавена”Russen ködern RWE”.От написаното става ясно,че Газпром е направил “unmoralisches Angebot”(неморално предложение) на RWE да се присъедини към проекта “Южен поток”.По този начин руснаците,опасявйки се че губят част от влиянието си на европейския газов пазар,форсират битката си срещу конкурентния проект “Набуко”.RWE не е правил до момента никакви официални изявления във връзка с тази оферта на Газпром.
  По повод гладната стачка на г-н Котев мога само да изкажа трагичната констатация,че “малкият” човек е безсилен пред “големите” играчи ,зад които стоят финансови интереси и власт.Случва се групи от хора да видят и чуят повече отколкото на някого му е изгодно.Ако решиш да надигнеш глас най-лесно е да те изкарат ,че са ти болни очите и ушите,а да не говорим ,че винаги имат експерти, които твърдят че всичко е в рамките на допустимите граници.Чудо трябва да стане ,за да излезе истината на светло.
  Когато става въпрос за финансови интереси всички очички могат да лъжат, независимо дали са руски,германски или български.Освен всичко друго управляващите в България, казано на народен жаргон, винаги гредат да ни “набутат” колкото се може повече и да приемат неморални предложения от руснаците е едвали не въпрос на чест.

 5. Браво г-н Инджев. Много силна и точна статия. Право в десетката.
  Оказва се, че руската енергийна мафия използва АЕЦ Козлодуй като експериментален полигон за рециклираното си горива. Интересно ми е да видя реакцията на Б.Борисов за гладната стачка на този истински българин – Г.Котев. Както Борисов се изразява, сиреч ние българите, сме му по-мили от руснаците.

 6. The divided Democratic Forces are very worry in anticipating some how,that the PM may not jump in the pool B e l e n e,moreover without previous plumbing how deep might be.
  In any case was necessary to wait and test faced challenges in Moscow,
  more over, after other lost chances for Bulgaria.

 7. Проблемът, за който говорите, не е само в медиите. Същият въпрос, за мълчанието, може да се отправи не без основание към десетките, да не кажа стотици, неправителствени организации. Като претенденти за “гласът” на гражданското общество в България тяхното мълчание е не по-малко странно.

 8. Г-н Инджев – винаги сте на предна линия,познаваме Вашият стил и характер-приляга Ви всичко, което публикувате. Ние подкрепяме Вашите изяви-но защо нищо не се случва? Няма действия-няма промени, как да ги инспирираме?

 9. Ех,Инджев,Инджев!Медиите у нас минават за нормални….Нееее, Инджев, медиите са такива каквито са журналята дето ги списват!Тук ми идва наум вица за двете маймунки дето си седяли на едно дърво-едната на по-горен клон,другата под нея.По едно време тая дето била отдолу възкликнала:”Яяя,какъв топъл дъждеч заръмя!!!”, адругата отгоре промърморила:”Какъвто си искам ,такъв го и пускам!!”.Ами и ти беше във властимащото обкръжение и пишеше другояче,преди да се изпуснеш за мезонета,бе Инджев!А сега гледаме си се попроменил и попременил с други дрешки,бре Илия!!

 10. @Gygri: Ne zashtitawam nikogo prosto iskah da razbera koga Indjev e pisal drugoiache, che neshto ne si spomniam? Ako moje da dadesh konkreten primer!?

 11. Ежедневно,а не след дълго и е ж е ч а с н о ,ще нараства и нечие нетърпение с непоносимо остроумие,
  а как ли ще се “к ъ д р и” тшеславието,когато се сбъднат прогнозите на ДПС за изборна формула 3:1 с присъщата й опасност:
  Според В.Юго,точно тогава атеистът призовава Б о г,а
  р о я л и с т ъ т – р е п у б л и к а т а!
  По принцип има време до м.октомври 2011 г.,но не се знае знае ли се!

 12. Дай му на Гъгри да бъбри…може да са глупости, но пък от сърце!

 13. По-страшно!? засега е мълчанието на европейските медии.
  За нашите знаем – вие сте потърпевш и техен перфектен анализатор.

 14. При наистина позорното мълчание на пресата защо ли си спомних знаменития стих на Радой Ралин как поетесата ставала поетеса…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.