Об(не)виниха Станишев

Сергей Станишев получи обвинение от прокуратрата заради административни нарушения като бивш премиер и нарече това „нелепо“.

А кое е „лепо“?

Съгласен съм. Ако му бяха лепнали обвинения за големите далавери в държавата, за която отговаряше, щеше да е много по-справедливо. Нима не беше той началникът, под чийто (без)отговорен поглед са разграбваха ценни имоти на местно и държавно ниво?

Кой да отговаря за курса към все по-пълно задоволяване потребностите на Кремъл да задуши България икономически с газ – само газовиците от „Газпром“ ли са виновни или местният персонал край газовата камера също е солидарно съпричастен?

Не трябваше ли Станишев да потърси правата на държавата за вероломното спиране на руския газ през януари 2009 г.? Или подчинените му по ресори са единствено виновни?

Но…това са намерили, така са решили. Ако е вярно, че Темида мижи, ние ще трябва да помълчим.

Нелепо е Станишев да получи „адвокатска“ защита от арестувания Алексей Петров, който не само го защити с аргументи, твърде подобни на изтъкнатите от него ( че ставало дума за нещо, което всеки премиер можел да допусне), но и му делегира…адвокатите си. Не е ли „малко“ странно двамата обвиняеми, Петров и Станишев, да споделят услугите на адвокатския тандем Ина Лулчева и Васил Василев?

Като става дума за тандем и колко „лепо“ би било да узнаем истината, няма да е зле уважаемите следователи и прокурори да се поинтересуват какво е свършила двойката Станишев-Първанов по времето, когато пишеха писма до Милошевич. В доклад на ООН БСП се оказа замесена в международната далавера (най – после нещо голямо и значимо с участието на България!) в аферата „Петрол срещу храни“. Ако Първанов, селско момче без необходимата квалификация, като шеф е взимал решенията, отговарящият за външната политика млад кадър Станишев е бил ключов изпълнител.

Тодор Живков, който беше готов да даде България на СССР, го осъдиха за раздаване на апартаменти. После му възстановиха паметника в Правец.

Ще превърнат ли Станишев в поредния “мъченик” на демокрацията?

31 мнения за “Об(не)виниха Станишев”

 1. Аре – врътнаа ни по още едно (поредно) театро и ни пуснаа да пасем. Почти да повярвам, че има правосъдна система в България. Още само една хилядна ми оставаше … Птюх, не стана и този път.

  Що ли си направиха и този труд.

  Или както беше казано, не ме е яд, че ни лъжат (и бих добавил, че ни мислят за не по-умни от овца), яд ме е че искат да ги обичаме.

  Лично мен ме е яд и за първото.

 2. Страхотен текст, поразителен по правдивостта си! Няма начин, ще го отпечатам във в-к ГРАЖДАНИНЪ – по-добро изобщо не може да се напише…

 3. Станишев: ” Нелепо е премиер да бъде съден като деловодител”

  Питали Радио Ереван:
  – Какво е “нелепо” на български?
  Отговорът:
  – Нелепо в България е:
  Руски рези-дент да е прези-дент.
  Трайно безработен, разбиращ само от униформите на Съветската армия, да е премиер.
  Р. Офч да е министър
  и т.н.

 4. Поредната PR акция на Б.Б., прах в очите на всички нас, който бързо се разсейва под светлината на анализа на Иво Инджев…Въобще, в България, когато си некомпетентен и не можеш нищо да свършиш и многото празни приказки вършат работа, доказано е…И Б.Б. отлично се възползва от този факт.

 5. Едни лоши мисли са ме налегнали от едно известно време. ГЕРБ както са тръгнали да се излагат ще направят така, че след 3 години да се върнат тези хайдуци отново. Вчера го гледах Бойко да прави препитване на Д.Гогов – Булгаргаз и А.Семерджиев- ДКЕВР какви са тия показности като на деца ни прави.
  Съжалявам, че гласувах за ГЕРБ отново останах излъган.

 6. Само и само да се прикриват по-важните проблеми, бившите и настоящи властващи и челна стойка ще направят за пред публиката – не бе цирк, не бе чудо!

 7. Към ТОНИ ТОНЧЕВ:
  Идейте са като яйцата и трябва най-напред да се излюпят,за да проговорят,а зрялата възраст тази,
  когато човек е достатъчно възрастен,и осъзнава грешките си,но доста млад,и п р а в и нови.
  Тъй като е вероятно до Нова година, И.Инджев да окомплектова”
  още 5-6 кандидати за “Великолепна седморка!”,може и да се наложи и снабдяване на някои селища, с канадски спрей срещу мечки-стръвници!
  Ще отбелязвам попаденията:засега са двама!

 8. Четох че Сергей може да бъде наказан административно, защото имал чисто съдебно минало. Е как може да се размине само с администртивно наказание, при положение че е “изгубил” документи съдържащи държавна тайна?

 9. Не е дадено на човеците да раздадат Справедливостта за делата им. Поне не в България. Да се оповаваме на Божията воля за справедливост.

 10. Толкова ме е срам!
  Моите сънародници по ДВА пъти за последните 15 години свободно избраха ДПС за мандатоносител на правителството си, Гоце за президент, веднъж – чужденец и шест пъти от 1944 – съетски граждани за премиери.
  А Станишев е просто лична обида!
  Както казваше един нередовник: “Егати държавата, щом аз съм и министър!”
  Егати сънародниците, щом Станишев им е премиер!

 11. идея – идеИ
  идеята – идеИте
  Не стига, че разговорния български придоби “странно” звучене(топУо, ОбУачно, сУадко, миУо, пртфейУ, сУух, сУадолед, Уук…), а сега и писмения!!! (“идеЙте)

 12. Arthur, точно за това ми е въздишката по-горе!!!

 13. до: Евгени Евстратиев | юли 15, 2010, 9:26
  чудя се гоподине как може човек с мозък в главата да гласува за гербчо, освен ако няма някакъв интерес.
  не искам да Ви обидя с това мнение!

 14. @Евгени Узунов – Хак ти е, като не си мислил кога гласуваш!
  Всички, като Гоце имат право на “развитие”!Признай си , че преди това си гласувал за Симеон!

 15. Може защото си писаха законите както им харесва. Нали като влязохме в ЕС трябваше да хармонизираме – приравним законодателството спрямо ЕС.
  Да ама не!

 16. ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ…
  ББ хем се “отчита”, хем се пази да не “разлайва кучетата”, защото…и на него “не му е чист косъмът….

 17. Поредната нелеп коментар на Иво Инжев. И разбира се, както винаги със „ СДС-арски уклон” с вечното викане „Всяка крушка си има опашката и тя е Русия-КГБ!”. Така нарежда на СДС неговия работодател САЩ – „Отворено общество” и неговата нова външна политика в Европа за противопоставяне с Русия, да не позволи тя да не обедини ЕС и Европа с енергийните си източници – това е станало първа политика на САЩ и неговия долар !
  Отдавна Станишев и БСП нямат нищо общо с Русия и КГБ, а със САЩ и неговия икономически и обществен модел, с неговата олигархия. Щото и самата Русия и руска олигархия е родена под четката на американската олигархия. Такова отроче се роди от плана „Ран Ът”, чийто първи автор е БСП-Луканов и който се е изпълнявал неотменно от 1990 г насам, от всички правителства и управлявалите им партии, като СДС е бил най- разносния му изпълнител. Последствията от този план са видни сега -напълно унищожена икономика на България и загубата на 3,5 милиона унищожено население. А щом няма икономика, нямаш и държавата, ставаш пълен сателит в американски ръце, за да те доят финансово и те използват за живо месо във войната си в Афганистан.
  Да, ама СДС никак не иска да признае, че и тя е участвала в това разоряване на България, та за това с гьосуратлък те препраща в глухата улица –„ виновни били Русия и КГБ!”?!
  И децата вече знаят ,че БСП роди СДС( и ДПС ,НДСВ), СДС пък роди ГЕРБ, сега СДС се е преродило в ГЕРБ. СДС е най ревностния хрантутеник на инструмента на външната политика на САЩ в Източна Европа и България.”Отворено общество” на Жорж Сорос. Поради това, че беше купено от Сорос, СДС хвърли първоначалната си демократична идея отдавна на прасетата. Какво е последствията от прилагане” Плана ран ът” в България ще прочетете в нашия анализ ОТ ПЛАНА ‘РАН ЪТ’, ПРЕЗ ‘МАРШАЛ’, ОЛИГАРХИЯТА, БСП, ДО ЕВРОПЕЙСКАТА РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ.
  А „Опозиционното противопоставяне” на ГЕРб и БСП е нещо като играта” хърбел срещу щърбел”- един вид фалшива игра. И такава ще бъде и „присъдата”-Не се съдят за реални неща като крадене , лапане и плячкосване, вършено цели 20 години неотменно от всички, а за неща, по които въобще не може да с е произнесе присъда . ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ- една народна поговорка…Прочетете памфлета в нашия сайт „БСП-ДПС-ГЕРБ-“ХЪРБЕЛА СРЕЩУ ЩЪРБЕЛА”. ЕВРОПА НАЗИ ГЛЕДА…” ideyazabulgaria.org

 18. Ето така се неглижират сериозните проблеми.Един издава агент под прикритие и нищо.Друг губи секретни държавни документи и нищо.Трети изпълняващ длъжността Главен прокурор преди година с идването на новата власт каза,че вече не може да има извинения за несвършена работа от прокуратурата.А, то май можело.Един мандат не стига дето се казва,може би трябват 3-4 да се направи една проста съдебна реформа.Пребиваването във властта не може да е само за трупане на трудов стаж.То трябва да носи и удовлетворение от свършена работа.У нас нито работа, нито удовлетворение,само празни приказки и пиар под налягане.

 19. Аз пък и мнозина други преди изборите предупреждавахме да не се гласува за менте-“политици” като Бойко, ама ето, сега тия, дето са се поддали на “народните копнежи” по нов мераклия за “оправяч”, нека да му берат срама…

 20. A eto i scenaria na treto deistvie na tragikomediata:

  Traktorat i sergei se okazvat natopeni ot Ivan Kostov.

  Okazva se che samiat Ivan Kostov e “podhvarlil” dokumentite v offica na Traktora sled kato malko predi tova e proniknal v Kabineta na Sergo Dmitri’eich otkradnal gi e i gi e zanesal pri Traktora.

  Otnovo vinovnia e iasne – Ivan Kostov i negovata klika.

  Iskame spravedlivost za nevinnite Sergo i Traktora.

 21. Не знам, но вчера ТОП И МОП И БОП журналистката на БТВ Миролюба Бенатова с един въпрос към другаря станишев се опита да го оневини и потвърди тезата му. Зададения и излъчен въпрос беше: – Вярно ли е, че според експертизата се е оказало, че половината от документите не съдържали класифицирана информация? А ДРУГАТА ПОЛОВИНА, мила Мира???
  Тя за такъв журналист, като вас, няма значение ли?

 22. PS

  Glavniat geroi Boko ne uchastva v tazi scena. No tia e mnogo kratka. Ne se pritesniavaite. toi shte se poiavi v 4to deistvie pak i niama da vi izleze ot polezrenieto.
  Pak.

  Ne znam kak avtorat go e izpusnal.

 23. Дааа, и само между другото една мила новина – България е рекордьор. Браво! По какво? По пари за връщане на ЕС. От 70 млн. евро 45 се падат на нашта Татковина по разни програми като ФАР, САПАРД, ИСПА за 2009 година. Пък Станишев го об(не)виниха, някакви си там административни нарушения. На печелившите честито!!

 24. Към ИДЕЯЗЯБЪЛГАРИЯ.ОРГ
  Не е страшно, че има хора които мислят като вас, страшното е, че повечето българи мислят така.
  Станишев винаги ми е приличал на глупак, но ще излезе, че верно е такъв. Да вземе да загуби секретни документи. Ако е злоупотребил с тях можеше просто да ги преснима и после да ги върне. Имаше един стар виц. На българин му дали две железни топки да направи фокус с тях и той за 2 секунди едната я счупил другата я изгубил.

 25. До Angel Grancharov. Да, така е, не трябваше да гласуваме за оправяча. Абсолютно сте прав. За Станишев, цар и Доган трябваше, как не се сетих по-рано.

 26. На тия от ideyazabulgaria.org доста бушони са им изпушили.

  Сигурно са следили Бай Шиле Попйордановите изяви редовно и са вникнали в глобалната конспирация.

 27. Седя и се чудя-от жегата ли е или наистина правилно сьм разбрала-Сер-гей шял да има само аминистративно наказание.Боже,защо ли се чудим ,като знаем как работи при нас правосьдната и прочее системи.Преди около 15 години си спомням нещо което тогава ме разтьрси-в Токио,затова че метрото беше закьсняло с около 3 минути ,минстьрьт на транспорта на Япония си направи харакири ,след като подаде оставка веднага разбира се.Затова ,че за тези 3 мин.хиляди хора са закьсняли за работа и са нанесени милиони йени щети на икономиката за тези 3 мин непроизводителност и забавен ритьм на работа.А тук-за милиони левове далавери и-административна глоба, която преполагам,че адвокатите ще я обжалват като сума.Отвратително и гадно правосьдие и система.

 28. Е кой да обвини Станишев НЕЗАВИСИМАТА ПРОКОРАТУРА, която се ръководи от ……….?
  Та въпрос много сложен с много не известни. Ето още един проблем, който може да се реши с натиск от гражданите . Промяна на конституцията Глава VІ Съдебната власт!!!!

 29. Г-н Инджев никога не бих могла да подозирам Вас, че може да се вържете на тази тема “защо ползват услугите на едни и същи адвокати?”. Откога в България когато си професионалист не можеш да работиш на пълни обороти? Откога добрите специалисти по право са неограничен брой? Това, че имат общи адвокати прави ли ги приятели? Ми ако някой ден недей си Боже се наложи на Вас или на някой от нас да използва техните услуги, защото те наистина си разбират от работата, и Вие/ние ли ще им станем баджанаци? Плоско разсъждение г-н Инджев! Ужасно уважавам Вашите анализи и посещавам редовно блога Ви, но е много глупаво да поставите акцент върху това! Влизата в хора на всички платени олигофрени, които си мислят че разбират от журналистика!

 30. Към mariana:

  Извинявайте, но акцентът го поставяте Вие. Аз съм го споменал като част от интересното съвпадение, че същият ден Алексей Петров защити Станишев и то със същия аргумент , изтъкван от самия Станишев- че на всеки премиер можело да му се случи…Но Вие избирате да поставите акцента върху общите им адвокати и ми го приписвате на мен, макар да е ясно, че това изобщо не е центърът на тезата ми. Това е повече от “много глупаво”, защото звучи най-малкото преднамерено, но преди всичко е твърде очевидно за всеки грамотен читател, за да имате претенцията да е вярно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.