Белгийската полиция и българските медии – рамо до рамо срещу гладуващия Котев

Протестиращият в Брюксел български ядрен физик Георги Котев е прекратил гладната си стачка. Ето какво ми написа по този повод:

Аз самият не съм решавал да прекратявам гладната стачка. АЗ БЯХ ПРИНУДЕН ДА ГО НАПРАВЯ! От белгийската полиция.

За мен така проведеното мероприятие е успешно, защото показа още ведъж възможностите на ядрената мафия. Аз утре формално ще се опитам да подам искане в община Брюксел за разрешение за протест, на която следва да ми се отговори до 10 дни. Но съм свръх песимист, след случилото се днес. Междувременно продължавам трескаво да мисля с какво да ги изненадам пак. Очевидно е, че те не могат със законови средства да ми запушат устата”.

Освен за дравето и живота на г-н Котев, намесата на белгийската полиция произвежда най-после добра новина и за българските медии. Сега вече могат да се присмеят открито на протеста, „пострадал“ от „приятелския огън“. Няма да имат нужда да се позовават на анонимни обвинители, които обявяват ядрения физик в „лудост“, за да неглижират протеста му.

Е, не всичко е чак толкова удобно. Защото Георги Котев твърди следното:

Със сигурност случаят ще търпи развитие”!

В писмото си от Брюксел Георги Котев обяснява, че не желае анонимно да гладува ( към което го принуждават със забраната), защото целта му не е самоубийство, а разгласяване на аргументите му. Така че осигурената му от българските медии анонимност е по-важна за спасяването му, отколкото дори намесата на човеколюбивата белгийска полиция.

Голяма сила са медииите. Докато пишеха активно за отвличанията на чужденци в Ливан през втората половина на 80-те години, вълната от отвличания не спираше. Но щом секна медийният интерес, спряха и отвличанията. Този ценен международен опит вече е пренесен успешно у нас като оръжие срещу опитите на Георги Котев да „похити“ общественото внимание върху някакво си ядрено гориво и някакви си далавери за някакви си стотици милиони евро.

15 мнения за “Белгийската полиция и българските медии – рамо до рамо срещу гладуващия Котев”

 1. В предишен коментар мисля, че писах , че след като се построи една атомна централа тя излиза от коментара и контрола на хора които са извън тази сфера. Не искам да кажа , че не бива да се интересуваме какво става в АЕЦ но въпроса с горивото могат да го решат шепа хора. Няма как в Белгия да не са обърнали внимание на г-н Котев, какво ще е становището на атомните специалисти е друг въпрос. та мисълта ми е да коментираме Белене преди да се е построила, че сега Б.Б. се обърна на 180 градуса и съобщи , че пак ще я строим.

 2. Те другарите ченгесаро-кагебистки медийни олигарси в България изобщо не се нуждаят от усвояване на международния опит за мощната сила на премълчаването; та нали цели 45 години преди това бяха практикували пълна информационна завеса и изолация от целия свят и от самата реалност, в резултат на което можаха да промият толкова много плитки мозъци и кратуни, повярвали в “сияйния облик” на комуно-социализма. И такива до ден днешен си продължават да си вярват в някакъв илюзорен облик на техния мил-предраг комуно-социализъм, пред който се разтапят от умиление сърцата им. Примерно гоцевото, примерно сърцето на нашия любим президент Г.Първанов, който продължава да си обича комунизма, СССР, т.е. Русия, продължава да изпълнява заповеди от КГБ и т.н. …

 3. Медиите мълчат. Но защо и евродепутатите мълчат. Става дума за сигурността на цяла Европа?

 4. Глас в пустиня, това е! Разбира се, пустинята не е
  световноизвестна като Сахара, да речем, а скромната комунистическа пустиня носеща гордото име Република България.

 5. Г-н Инджев, а каква е реакцията на еколозите? Имате ли информация? Това също е много интересно! Имам предвид световните и европейските организации, а не нашите “еколози”, които в по-голямата си част са също подставени лица на Руските интереси.

 6. Ако сега не спрем руските енергийни белезници – после ще става все по-трудно и трудно да го направим. Мисля че се използва лятната летаргия на българина. Трябва да се организираме и да протестираме – пред Президенството, Руското посолство, Министерски съвет и Министерство на енергетиката – и трябва да правим тези протести редовни – да кажем всеки петък следобед. Така всички, които искат да се присъединят към каузата ще могат да го направят – ще знаят предварително кога и къде..
  Знам че много от читателите на този блог са скептични към протести, но не виждам друг начин ясно да заявим мнението си и да видим дали има и други които мислят като нас..

 7. МАЙ НИКОЙ НЕ МЕ ЧУ!
  За АЕЦ КОЗЛОДУЙ ги е страх цяла Европа. Тук не става въпрос за наши ниви с домати или завод за краставици Ако това е опасно то вярвайте ще довтасат всички от МАЕ и ще затворят централата.АЕЦ Козлодуй е на р.Дунав, ако стане нещо ще са потърпевши всички.

 8. Много съм съгласна с Котев, че случаят ще има развитие. Да си призная, следях случая с едно, полузатворено око, защото не съм наясно с материята, ако и да не съм съвсем технически неграмотна. Но когато един човек се решава да прави гладна стачка, значи има нещо важно и напълно отхвърлям всякакви опити на Котев да се вмени недобро психическо здраве или каквито и да са други,лични причини. Като прочетох вчера защо Стаматов и Божинов не подкрепят гладната стачка на Котев, изстинах, тръпки ме побиха. Много хора не подкрепят Котев, но никой копче не казва против аргументите му.Там е заровено кучето и работата май е много по-сериозна отколкото можем да си я представим. Хайде да го оставим Котев на мира и да видим за какво се бори, какво казва и дали наистина в АЕЦ Козлодуй се спазват правилата за безопасност. Истината този път трябва да излезе на светло, защото ако истината не излезе, пораженията след това няма да можем да ги оценим; просто няма да ни има нас, децата ни, да не говорим, че внуци няма да ни се родят,дори тревичка няма да поникне. Сигурно има много проблеми, но за мен най-големият е, когато технически въпроси трябва да се решават с политически средства. Много искам да видя как, например, т. нар. Народно събрание или Европарламент ще седнат и ще суспендират Втория Закон на Термодинамиката. И понеже много от тях не са и чували за такова нещо,колко му е да го направят. Ясно е, че в България няма никакъв респект към каквото казват специалистите с аргумента, че каквито са ни политиците, такива са ни и медисите, сигурно такива са ни и инженерите, за журналистите да не говорим (извинявзм се на домакина на блога), но хайде да опитаме поне в този форум да говорим с аргументи и факти, да забравим за Котев, кой е, какъв е, ще стачкува ли, няма ли да стачкува.и т.н. Нека да видим какво казва и дали е истина. Аз интуитивно му вярвам и интуитивно приемам аргументите му. Е, и какво от това. Ще бъдат ли отстранени нередностите в АЕЦ Козлодуй и ще бъде ли потърсена отговорност за това. Защото ако в Чернобил е имало един да надигне глас и обяви гладна стачка, можело е да няма авария. Хайде да оставим Чернобил, вижте какво става в Мексиканския залив – и Бритиш Петролеум нарушили правилата за безопасност. Едва ли ще се намери някой да не се съгласи, че с безопасността на една атомна централа е абсолютно недупостимо да се правят компромиси. Друго ме тревожи – сега пък и ядрена мафия, не просто българска и родна, а европейска, а защо не и световна! Хора, какво става. Не станаха ли много мафиите в нашия живот.

 9. Към Сотиров,Гари Бекет,Ралица и много др.:
  Кичът у нас деформира свободното мислене на някогашната прозападна и с буржоазен елит България ,а Европа се затруднява да евопеизира
  българите с “развити личности по комсомолски!”.
  Като криминализирана страна,сме си пустиня при пълно безразличие на държава и общество.
  БКП с малкото оцелели и нормални сред колективната истерия от лениинизма,”довършва” кича-дори и със закъсняло пробуждане на Тато-при Горбачов,но се озорваше
  !! всеки път при появата на “смутители” в собствените си редици,или такива,които жалонираха отделни етапи,
  дори след Ж.Желев,А.Луканов,
  И.Костов,Царя и последните издания от сорта на Станишев и прзидента,който сега,отгоре на всичко, “стиска палци” и на Първия консул,за да няма посредници!Много интересно!
  Признавам,че като ми “прегорят бушоните” пускам по някоя сигнална
  записка на самия премиер,тъй като
  липсва приемственост в днешното държавническо начало при съзнание,
  отровено от кичовската чалгаджийница,което,няма как да пусне корени!
  Дори след безмилостното унищожаване и на някогашните епигони….
  Настрана от факта,че е в обсада и без прословутия опит на сините или Царя,премиерът ще изкрейзи с много пошляци,без сигурно правителство на заможни граждани,и с повсеместна простотия от “силикон” и “цици”….
  За коментара съм ползвал не по-малко ефектни от премиерските твои изрази,с които България отдавна познава утвърдения проф.Иван Славов цар на “вицеотерапията”,
  “смехотерапията”
  “еврейският сатирикон”…и др.20 перли на хумора!
  Ако ме чете,да помни и знае,че той като върхът в хумора и сатирата,стои до другият връх в международното частно право-проф.Владимир Кутиков.
  Честита годишнина със закъснение приятелю!Много поздрави и на Мариана!
  Макар и неустено,остаряваме бавно!

 10. към Kардинал Ришельо.

  “кичовската чалгаджийница” играе ролята на масовата култура на запад. или пътят по който ние се превръщаме в консуматори. масовата култура е висша форма на нихилизъм и е може би единственият доказан начин, за рамиване на същестуващите религиозни, културни и етнически граници между хората. ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ!

 11. Медиите мълчат. Но защо и евродепутатите мълчат. Става дума за сигурността на цяла Европа?

  Kogato si otgovorite na vaprosa kakvo pravi Gerhard Sroder v GAzprom shte si otgovorite i na tozi vapros.

 12. Иска ми се да кажа нещо оптимистично, но макар да не се чувствам духовно беден не намирам точните думи и изрази. Два часът след полунощ е и чета статията и коментарите и замръзвам. Аз съм на 70 км. от Брюксел и все още търся формулата на успеха. Дали ще успея, ще покаже времето. За сега все още търся. Дава ми сила подкрепата на блога на г-н Инджев и на болшинството коментатори. Аз наистина продължавам да търся формата на продължение и се надявам да я намеря. БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!

 13. Явно случващото се в АЕЦ Белене не е чак толкова опасно. Има риск, разбира се, но ядрената мафия е решила, че той не е чак толкова голям. Просто България играе ролята на опитно зайче в експериментите с рециклирано ядрено гориво: новият коз на ядрената мафия, която е силно обезпокоена от факта, че уранът свършва и големите й печалби ще си заминат.
  Но ако реакторът на Козлодуй докаже, че няма проблеми с рециклираното гориво – а досега такива очевидно няма, тогава ще настане едно щастие и радост по цялата земя за ядрената мафия и възобновяемите енергийни източници пак ще потънат в трета глуха – с активната помощ на г-жа Меркел, г-н Саркози, Обама също едва ли ще устои на натиска…
  Какво тук значи някаква си личност, пък била тя и на един съвестен човек като г-н Котев?

 14. Ние сами срещу русия!? Не е възможно без САЩ! Ама за съжаление Те начестно се разбират и без нас…

 15. Чудно ми е защо се говори за някаква “ядрена мафия” сякаш е заговор срещу човечеството. Там където има келепир (оръжие, наркотици и т.н.) винаги кипи борба между групировки. Ако търговията с уран е подобна сфера, то тогава борейки се с едните, работиш за каузата на другите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.