Котев гладува, България пасува

Българският ядрен физик Георги Котев, който поднови днес гладната си стачка в Брюксел, обвини българската ДАНС в съзнателно прикриване на организирана престъпна група в ядрената енергетика. ДАНС са отлично информирани за манипулациите в АЕЦ „Козлодуй“ , от които престъпници извличат огромни печалби, каза той в телефонен разговор.

Нашият сънародник изрази съжаление, че в няколкото минути, отделени по Би Ти Ви по темата за гладната му стачка в предаването „Сеизмограф“, не се е осъществило включване на Волен Сидеров. Щях да го попитам в ефир, дали като началник на комисията за контрол над ДАНС е уведомен как там прикриват високопоставената престъпна група в АЕЦ „Козлодуй“, добави физикът.

Георги Котев потвърди, че нито една от т.н. големи телевизии в България не е проявила интерес към гладната му стачка, а с вестници, като „Труд“ и „ 24 часа“, е прекъснал отношенията си, тъй като изкривяват информацията.

Твърдението на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков пред БНР, че се опитал се срещне с него на площад „Шуман“, но не го намерил, Георги Котев определи като „истинско театро“. Нещо повече, ядреният физик е убеден, че белгийската полиция го е прогонила от площада тъкмо, за да не се състои такава среща, което е било съгласувано със София.

По думите на Котев, здравословното му състояние в момента е добро, но до края на седмицата ще бъде принуден да отиде в хостел, за да може да продължи стачката си под лекарски надзор. В момента той протестира през деня само чрез надписите на фланелката си пред централата на ЕС в Брюксел, а нощува при приятел. Нито един български политик не е направил реално усилие да се свърже с него.

Георги Котев декларира, че е решен да „стигне докрай“.

От себе си добавям: мога да помогна на министър Трайков или на друг желаещ български политик , ако наистина иска да се свърже с гладуващия учен ( макар той никак да не се крие) чрез мейл, или по телефона.

36 мнения за “Котев гладува, България пасува”

 1. Леле, ще умра от смях – Котев бил учен според вас…… Откога един инженер (не е ядрен физик), завършил специалност “Атомни електростанции и установки” в Москва и работил цял живот като “разчетчик” се провъзгласява за “учен”. Ми вие скоро и академик ще го изкарате…. За тези, които не знаят пояснявам, че Котев се занимавал да пресмята характеристиките на активната зона на реактора чрез готови програми. Т.е. неговата работа е била да подготвя входните данни и да натиска копчето. Ако на това му викате “учен” …..

 2. Към Розовата:

  Публикувам вашия смях с надежда, ако ще мрете, да е от срам от осъзнаването на факта, че се надсмивате над един гладуващ за кауза сънародник.

 3. Към Иво Инджев:

  Това че някой гладува за някоя кауза, не значи че тя е справедлива. Именно поради този факт не мога да приема вашата теза, че щом някой гладува (и на всичкото отгоре е сънародник), то ние трябва безкритично да заявим своята подкрепа.

 4. Към Розовата:

  Това, че сте розова, не ви прави пантера, а нещо друго, доста мрънкащо срещу някого, който има дързостта да се изправи и да рискува.
  Вашата подкрепа не му е нужна, но присмехът ви е достоен за презрение.

  Ще ви бъде ли смешно , ако обектът на вашата лична омраза наистина доведе гладната си стачка докрай?

  От за(д)явката ви става ясно, че сте точно този тип анонимни хихикащи, по-скоро хиени.

 5. Бе ти не си никаква розова пантера,а си чисто червена бабичка,а иначе и аз съм против гладната стачка на Котев – с такива сънародници не става,мили човече!

 6. От това, което съм прочел до тук от Българският ядрен физик Георги Котев, за него и около него съм склонен да му вярвам и го подкрепям за смелостта. Но в същото време ми се струва, че няма да е лека мисията му. За сега го игнорират;)

  Намерих Петицията за тези, които се интересуват. Все пак не е сам;)

  http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2009_2014/documents/peti/cm/784/784441/784441en.pdf

 7. Ограничен съм за изяви само в един блог,а признателен и за това,в декадентски времена и меко казано,незадоволителна политическа
  кадърност.
  С по няколко изречения маркирах вече разликите към историческите предизвикателства за България при Стамболов и Борис III през 19 и 20 в.в. и тези стоящи пред Бойко Борисов до 2030 г.,като чиста енергийна стратегия за газ,нефт,
  пройзводство на електричество и осигуряване на ниско въглеродна икономика,по което САЩ,Япония,
  Канада само се догонват..
  Дилемата е ясна и проста:
  И с хляба чер,но не и с СССР!а с демократична и напредваща с гигантски крачки Русия?
  И не за следващите години,а за следващите десетилетия,но в пакет с общата енерегийна политика на ЕС.
  Ако има пари за ДВА потока,евет ефенди,но ако ще са каумфлаж на съседи за ядрена централа,а външната ни политика,в разрез с по-прозорливи виждания,по-добре да изчакаме и самата История,да ГИ извика на сцената,вместо,да се дърлим ,че Бойко копира.
  Г.Първанов със собствени изпълнения !
  Въпросът не е за иннерционно продължаване на миналото в бъдещето,а за ясна визия с кого ще го градим!
  Това беше сигналът към премиера относно собствения му Рубикон за ясни цели и ииндикатори за развитие.
  Пак ще повторя:Умственият капацитет да определя географските ползи от Божийте кръстопътни дадености,а екологичните,възобновяемите и водните – тези – в областта на Екологията!

 8. Котев се занимавал да пресмята характеристиките на активната зона на реактора чрез готови програми

  Точно защото е бил експерт е могъл да открие аномалиите. А ти си един … незнаещ – нали те питах за ТОБ-а. Сергей Цочев даже е питал АЕЦ-а след Котев.

 9. Тая “пантера” явно съвсем не е розова, а по-скоро, както забелязвам, е кърваво-червена “пантера”, което обяснява всичко: такива “пантери”, по-скоро хиени, се хранят кръв, с трупно месо, със смърт – както ни показа съвсем неотдавнашната човешка история…

 10. Новините от Виена,че се очаква ЕВН,да заработи по обновена “Горна Арда” и с познати правила в Австрия до началото на 2012 г.,ще отстрани набъбващи проекти като “Цанков камък” и държавни дотации за вятърната енергия без “комисионни на вятъра!”
  Нова червена точка за премиера “по пътя, поет от Барак Обама” и пирон в “ковчега на гьола!”
  Малко повече търпение бе джанъм,
  инстинктът работи!

 11. Пасуването на БГ-мафия е ясно, но мълчанието на други отговорни институции тълкувам като нежелание да се сатанизира изцяло “северната бяла мечка”, което да доведе до връщане на студената война, което би било опасно с гореща личност като премиера им. Дано все пак успее Георги Котев да постигне успех, запазвайки се жив и здрав!

 12. Екипът на българския премиер успешно стикова приоритети по отделните външно политически и други предизвикателства, на фона на лансираната в блога на Иво Инджев,”евроазийска политика на България в Югизточна Европа” като фактор за освежаване на евро – атлантическо партньорство с някогашната “Августова Европа”,и особено след като Армения сключи споразумение за асоцииране,а Модова,Украйна,Грузия,Азербайджан,
  са на път!!!Затова и по-кротко с посттоталитарните “престаравания по комсомолски”.Архивите са живи!

 13. Искам да благодаря на г-н Инджев за инициативата, изразена в последния абзац на статията, лишаваща българските политици от опцията да се оправдават, че не са знаели как да се свържат с мен.
  Що се касае до розовото животно, то аз бих си позволил да посъветвам всички читатели на този блог и самия г-н Инджев, просто да не му обръщате внимание. Аз отдавна съм му затръшнал вратата на моя блог и той сега търси други полета за разпръскване на злобата си. Просто не му давайте тази възможност и той ще се задуши в собствената си жлъч, казано образно.

 14. Г-н Котев, доста по-млад сте от мен, но и доста по-решителен.
  Моите поздравления! Имате моята безрезервна подкрепа!

 15. Аз съм от хората,които работят усилено,но намират време и да следят редовно новините.За Георги Котев разбрах случайно,щракайки каналите едва наскоро от едно предаване по “Евроком” с водещ Бойко Станкушев.Бях изумен от данните,които гостите в предаването изнесоха и от факта,че тази история от много време се покрива и неглижира.Без партийна окраска и пристрастия бяха изнесени потресаващи факти,които в нормална държава биха срутили правителството,докато тук съзнателно се замитат и прикриват.И ако Сер-гей и Р.Овч. разбираемо защитават интересите на руската енергийна мафия,то дали Бойко Спасителя има и най-бегла представа за какво става дума? И ако има,защо мълчи и не предприема мерки? А ако не е наясно с грандиозният размер на това продължаващо престъпление,то изобщо наясно ли е какво прави начело на тази държава? И чии интереси защитава? На България и нейните граждани,или на своите нарцистични напъни да играе ролята на Пича на Републиката!!!!

 16. нищо не пречи този човек да бъде изслушан и да се проверят твърдениятя му, да се прецени имат ли основания те.Кой се страхува?

 17. На Георги Котев ще му се обърне внимание ако в Народното събрание някой депутат от която и да е политическа сила поиска отговор по повод на протеста от ресорен министър. Защо това не се прави от никой? Необяснимо ми е и държавното упорство да не се образува комисия, която да проучи дали Котев има основания за твърденията си или си измисля.

 18. И ако аз,който се стремя редовно да бъда информиран,научих случайно за Георги Котев и неговата кауза,то какво остава за огромното мнозинство българи,чиято информираност се изчерпва с вечерните новини по една от трите водещи телевизии.И какво ви говори факта,че безкрайна върволица от астролози,врачки,политически клоуни,мутреси и откровени откачалки пълнят ефира,докато за “лудия физик” Котев не се чува нито звук!!!! Такова информационно затъмнение,че чак тръпки те побиват!

 19. Учен или не,човека е имал очи да види!Лошото е,че гредите в очите на повечето от нас не ни пречат да продължаваме да си седим и да се вайкаме.Мога да му пожелая, да е здрав и дано успее.

 20. Господин Инджев, сигурно сте забеляазали, че винаги ми е било приятно, когато има за какво да поплюцна и срещу европата. Да речем, че ми е станало скучно само срещу “нашите”.

  Та в този смисъл, защо не озаглавихте статията си ” …Европа пасува”. То пак си е така. Даже на един път щеше да включва и нашите.

  Там са вашите колеги, горди борци за свободно слово – или всъщност къде са. Защо не ги попитате ?

 21. Към Бат Илия:

  От заяждането Ви за Европа,която в лицето на Белгия и нейната полиция ясно посочих( дори в заглавието “Белгийската полиция и бг медии рамо до рамо…”), като “солидарна” с българските медии срещу стачката на Котев, в случая оставяте впечатлението, че нямате представа за това какво пишете, ако изобщо четете.
  Тъкмо българските медии са основната мишена на моите упреци по конкретния въпрос, а и не само по него…Да твърдите обратното ви прави “изнъземен” за този блог.

 22. Не искам да се заяждам, но, четейки статията и коментарите след нея ми направи впечатление, че всеки, осмелил се да изрази мнение различно от това на г-н Инджев бива веднага анатемосван и оплюван. Това е нещо, което ме учудва много, все пак виждания има различни… Аз лично не съм запозната много с темата на статията и не мога да коментирам как стоят нещата, но ме дразнят коментари като този на г-н Грънчаров, например, които звучат просто злобно.

 23. Към Мария:

  Не отговарям за ничий отговор, но използвам случая да повторя многократно заявеното от мен:

  Никоя медия не публикува всяка приумица на читатели, още по-малко злобарските лични нападки, които не само подменят темата, но и демонстрират безсилието да се каже нещо по същество . Тоест тези мнения са си чист боклук ( спам, ако ви харесва повече).
  А твърдението , че не публикувам мнения, критични към мои текстове, е просто тъпо. Всеки, който се разходи назад в коментарите, ще се убеди в това. Тъкмо напротив- често публикувам най-олигофренските изказвания, защото нямат нужда от коментар.
  Какво да коментираш на онзи, който пожела на мъртвите ми деца в устата най-мръсния цигански …да не продължавам. Същият има наглостта да продължава да ме залива упорито с настояванията да му пускам идиотщините, защото обратното било цензура.

  Обаче тук не е кошче за отпадъци (спам) нито е санаториум за душевно болни.
  Освен това имам правото да не захапвам всяка кукичка, най-вече когато на нея виси поредната лъжа за нещо, което ми се вменява и трябва да го опровергавам за кефа на някой лъжец, който изпитва удоволствие от резултата на своята тъпа провокация.
  Не си правете труда да ми пишете какъв съм бил, пък какъв съм станал, защото подобни биографични напъни от мое име изискват някои уточнения, каквито нямам намерение да правя всеки път за всеки желаещ да се позабавлява, като изпитва реакциите ми.

 24. Много бих искала доводите на Георги Котев да са погрешни, това което той твърди да не е вярно. Започвам обаче да се притеснявам от факта, че никой не излиза да го опровергае с точни и ясни аргументи. Което значи, че..

 25. Ако сме хора, ако сме нация ще подкрепим Георги Котев с мощен протест пред МС.

 26. ДОКОГА САМО ЩЕ П(А)СУВАМЕ ВЛАСТИТЕ?
  КОГА ЩЕ НАПРАВИМ НЕЩО?
  НАПРИМЕР ГРУПА ЗА ПОДКРЕПА НА КИТОВ ВЪВ ФЕЙСБУК.

 27. Буди безпокойство факта,че е застрашена сигурността и безопасната работа на нашата атомна електроцентрала. Не ми е ясно защо това не притеснява никого на Запад. Изчетох повечето материали в интернет по въпроса. Обяснението на самия Котев, че не намират сензацията в неговото изявление, не ми звучи убедително. На база собствен опит, допускам в България всичко за възможно. Но да се плюе белгийската полиция ей тъй ми се вижда пресилено. Подкрепям Георги Котев в загрижеността му по толкова важни проблеми. Готов съм да помогна, ако ми се каже с какво. Не одобрявам обаче формата на протеста. Гладната стачка е вид самоубийство и насилие.Против съм и двете.
  Трябва според мен по категоричен начин да се доказва непрекъснато нашата способност да управляваме сложни технологични инсталации, особено ако искаме да строим и експлоатираме втора атомна електроцентрала. И не само на експертно равнище, а и като цялостна организация на работата.
  P.S.Мария бих уверил още един път в толерантността на домакина към гостите.От собствен опит бих и препоръчал да не се захваща с господин Грънчаров или да ползва линка, ако толкова желае.

 28. Никаква червена бабичка не е тая – нямаше да се е разписала на първо място. Иначе жалко ако е сънародничка – мислех че руските проститутки са по-евтини.

  Тезата на Котев е: в АЕЦ се гори гориво без сертификат!

  Тук трябва да звънят звънци в нечовешко-желязните чутури… дали?

 29. Котев е прав в това, че всеки има право на инфоримраност и прозрачност в действията на българските и европейските институции. Не веднъж сме били свидетели на двоен стандарт в политиката и фактът, че упорито се мълчи за протеста му в бг медии, а министърът го търси лично …недвусмислено говори, че някому “косъмът не е чист”. Трайков го търсил на площад “Шуман” в Брюксел, а аз без да го търся, ей тъй както си стоя пред компа и го намерих във Фейсбук.

  http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=137202186310938&ref=notif&notif_t=like

 30. Vinagi se namirat razni kritikari, koito obache ot nisto ne razbirat. G-n Georgi Kotev otdavna alarmira za podmjanata na gorivo v atomnata ni tsentrala i bjaha publikuvani mnogo obstoini i zadalbocheni negovi analizi v Internet. Ujasjavasto e, che nikoi ot veche dve pravitelstva ne vzima merki po tolkova vajen kazus i uchenijat e pribjagnal do takava kraina mjarka, kato gladnata stachka! Ne iskam da mu se sluchi nisto losho i se chudja kak nie grajdanite mojem da go podkrepim, ta pone v Evroparlamenta da se otnesat seriozno po vaprosa…

 31. Не съм виждал по-свободен човек от Георги Котев! За разлика от тези, които призвани да говорят, мълчат!
  Не бихме ли подкрепили Георги Котев по-добре, ако направим като него, малко ли безобразия има край нас, или поне да хвърлим камък в блатото на собствения ни примиренчески манталитет.

 32. Към Кирилов:

  Направо не смея да му се обадя. Какво да го попитам? “Гладуваш ли, давай все така, дерзай за каузата”?!

 33. До г-н Инджев
  Така е. Въпрос на избор. Познавам мнозина, които “хващат бика право за рогата”. Голям е залога (поразиите на ядрената мафия в държавата ни) и затова и Котев е избрал такава крайна мярка. Не знам, дали е най-правилен начин му на протест, но че е достоен, достоен е. Един ден всеки един от нас остава сам, като него, мисля че и вие познавате това чувство и в този момент се познава, кой, кой е. Поздрави! Повдигайте завесата на мълчанието и поздравете г-н Котев, сигурен съм, че ще му се обадите. Да не забравяме борбата между Давид и Голиат! Г-н Котев знае какво прави, а и мнозина са с него. Душите, г-н Инджев, са като скачени съдове и затова подкрепата ни за него е важна, независимо че междувременно си похапваме.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.