Мечка страх, мене-също

В други страни има демонстрации, разпръсквани с водни струи. У нас основните проблеми са други, но също се решават с пръскане. Тройната коалиция пръскаше пари, за да си купи спокойни старини, но сега мнозина нейни дейци се пръскат от яд, че не ги оставят на мира. Европейската комисия дори се възмути в доклада си, че арестите се пръскат по шевовете, а съдилищата ги изпразват без да пълнят затворите.

Поощрена от доловения в Брюксел реформаторски устрем, властта пристъпва към действие. От днес, само ден след решението да бъде измислен екшън план на правителството, започва пръскането срещу комари в крайдунавските общности. Митичният един милион, необходим за тази цел, явно е открит и така се слага точка на титаничния спор по въпроса в парламента, за който бяха пръснати толкова депутатски усилия.

И мечките ще си получат заслуженото пръскане. На по-нахалните от тях ще бъде въздействано със спрейове. Ако и това не подейства, на застрашените българи, които и без това сме в книгата за заплашените от изчезване видове, се препоръчва от компетентните органи, да легнат, да се свият на кълбо и да не мърдат- в случай, че ги срещне несговорчива мечка, която и от спрей срещу мечки не се плаши.

Мечка страх, мене-също. Защото няма открит спрей срещу кризата. А премиерът Борисов даде само 3 месеца срок да си поправят грешките. За разлика от прословутите 800 дни на Сакскобугготски, през които трябваше да сработи прословутото българско трудолюбие и да ни направи ОК, това е революционно кратък срок за оправяне. Наследниците на гори, да си ги взимат като антикризисна мярка с превантивна цел. Който не може да извърти такъв царствен номер, да хваща гората. Но да си носи спрей срещу обещания. Защото логиката на снишаването, докато бурята отмине, подсказва, че неизпълнението на обещанията, за чието сбъдване е обявен конкретен срок, води до друга криза- политическа.

18 мнения за “Мечка страх, мене-също”

 1. Аз мисля,че има “спрей” срещу криза и Иван Костов го предлага от м.април,но няма кой да го чуе,за съжаление!

 2. Напоследък статиите Ви станаха малко безинтересни. Чета Ви от доста време и реших да споделя, след като тази последната я определям единствено в стил пълнеж.

 3. До Богородица най-късно ни трябва,
  не само,Генерален или Екшън-а вече наш си План Маршал,тъй като правенето мже да излезе през носа,но и неправенето -още по скъпо!

 4. Към Божидар:

  Така е, на фона на масовия празнеж в също тъй масовите медии, се старая да предложа малко пълнеж. Нямам претенцията да успявам.

  Но си давам сметка, че това не е интерсно на всеки, особено ако пък става дума за подкрепящите властта, която си позволявам да иронизирам с примери за това, как се бори публично с мечки и комари, докато тайно преговаря с руската мечка за огромни по своето значение, заробващи нашите правнуци, вмирисани на корупция проекти.

 5. Към ДОБАРОВА:
  Права сте,но много преди април т.г.,наред с остналото,на някои им трябваше и историческо мислене в точното време, и на точното място!

 6. Няма никаква криза.Просто едни хора са взели едни пари и сега не могат да ги върнат.А балона бавно се надува.Гледайте да не сте наблизо, като гръмне!

 7. Страхотна главоблъсканица! Поздравления за остроумния текст! 🙂

  И какво излиза накрая – ни в гората, ни на реката, ни в България, ни в Брюк_сел(о), че навсякъде дебнат мечки, комари и полицейски произвол… (тук имам предвид акцията срещу Котев в центъра на европейската столица, приличаща повече на дълбока провинция, отколкото на център на западната цивилизация)

 8. Г-н Инджев мисля, че писах как може да се опитаме да се ликвидира в известен смисъл икономическата криза в Б-я.Това не са мой скромни съждения, а анализ на сериосни икономисти, но то не бе пуснато от Вас може би е скучно и извън темата.
  За съжаление 2011 г. ще се питаме всички наново какво стана. Б.Б. не може и не иска да слуша разумни съвети. На други им доскучава и докога??? Само искам да вмъкна, че такива разговори не се водят по интернет и затова не съм сметнала за необходима да си изпиша името. Ако прецените, че можем тук списващите да се съберем на живо и да видим дали сме в състояние на направим нещо за тази държава (защото всеки един от нас е виновен в известен смисъл да сме на това дередже)с удоволствие ще се отзова.Приятно ми е да си пишем и да чета статиите Ви но за съжаление те няма да доведат до никъде. Пишем бързо не се изказваме както трябва и не винаги се разбираме.
  Специални поздрави от мен

 9. Към Божидар:
  Има историци,които ако са знаели как се избягва грешката на Херодот т.е. бащата на тази тяхна наука,отдавна са щели да му омъстят с издигане на непокорни журналисти,вместо да се грижи, сега за нейната по-нататъшна съдба!

 10. …само да вметна, че през годините когато ни управляваше БСП в край дунавските градове хората се движеха с клонки в ръце, за да гонят рояците комари. Тогава никой не се интересуваше от цялостта на кожата ни, явно опозицията има намерение да вземе властта и да направи от кожите ни тъпани. Няма и година от както Силистра получи 15 милиона суха пара за софийския боклук, но вече тъне в мизерия и комари. Лесно е само да цоцаш…
  http://boiko-poboiko.info/za-trude6tite-se-i-vredata-ot-loita

 11. С коментара в горния постинг “пълнежа” се преизпълни със смисъл!Благодаря!

 12. Г-н Инджев,вместо коментар,нещо като виц.Млад…ловец,още няма скъпа карабина,а използва стара едноцевка на инструктаж при Шефа на дружин.ата:като видиш мечката стреляш,ако не улучиш,лягаш,свиваш се на кълбо и се намазваш с прясно говно(с извинение).Ами от къде ще го взема,интересува се амбициозния ловец.Ще има,ще има…твърдо отговаря Шефа.

 13. statiata e unikalna, riadko popadam na neshto koeto da me zaintriguwa i da mi e interesno, powecheto ot tia neshta sa w tozi blog – blagodaria.

 14. Иво,
  какви комари и какви мечки, я виж тук как работи китайската капка – още един иска Първанов да си ходи.
  http://frognews.bg/news_25577/Grigor_I_iska_Parvanov_da_si_otide_za_da_stane_tsar/
  Цар Григор Първи изглежда ще да е единствения държавник на територия България, за която няма изгледи скоро да се превърне в държава.

 15. Като малки,общо три деца,докато
  татко изпрати запис на пощата след тежък труд,като майстор,а начислени надници в ТКЗС на майка за стотинки,не стигаха,та,освен за просеник,чегъртахме и хамбара,за пресен хляб,с надежда да смесим нещо като брашно,ако стане…в подницата!!!!
  Сега като гледам напъни,да се изчегъртат нощвите на държавата, за разпределяне на мизерия,
  Арабаджиев,и се питам като една американка от МВФ в София,след поставяне на “Аида” на открито и с живи коне от МВР и полицията:
  “Как можете,да сте неповторими и във Великото и в Мизерното?”
  Още го нямаше нито Обама,нито похваления от него републикански сенатор,”изоставил партийните интереси”,нито Закона му от сегашните 2,300 страници,за да пази Америка от повторна криза след Великата депресия.
  Тук едни или процеждат със свити устни добра дума за”първи пролетни лястовички”,от Брюксел,
  на други едва-едва се разбира, че са пропуснали историческото време,
  което най-им уйдисваше като демократи и оставиха всевдо тоталитаризма,да си разиграва коня,а трети дори се точат за реванш….
  Тази е причината,да напомням непрекъснато,че иде реч за Първи консул,макар да се учи в движение и да напредва на пръсти….

 16. До FYI
  1.Четох,че Н.В. Григор I,искал чрез КС Първанов,да си отиде,за да станел той Цар,въведен във владение на двореца “Врана” и останалите царски имоти,но човекът,везл че се бил обидил и за да няма двувластие,се смилил над държавния глава и му предложил само,да се оттегли,за да може като суверен,да изпълнява своята длъжност.
  2.Госпожа Т.Дончева също смущава съня на господата Станишев и Борисов,окачествявайки ги като рожби на г-н президента Г.Първанов
  след абортирал проект Хр.Ковачки и изчерпана политическа система на нашата “султандемокрация”
  3.Не изглежда “майтап на Уили!”,защото ако през 2008,Хага разчиташе,само на САЩ, за признаване статут на Косово,днес вече не са далеч от от вероятна подкрепа,най-малко 40 държави в ОС на ООН,където с опита на Тито в ДНС,Сърбия би могла,да се “изненада!” и пред завишена бройка от евентуално до 110-120 гласа,в полза на статута на Прищина.
  4.Сагата “Халите” не е измежду прелестите,над които да се подбутват с подряшки якобински възгласи,каквито и да са и когато и да са съвременни талибани,пред ВЛАЛЯКА на свещената частна собственост – последно убежище за надеждата на България,както казва проф.Михайлов!

 17. Талейран, добро правиш на хората в България като ги информираш за тъжното мирно искане на така нареченият Н. В. Григор първи. Справедливостта и достойнство на Българската нация са нарушени и самоосъзнаването на този неуспорим български национален проблем ще обедени отново Българската Нация под короната на Царство България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.