Министърът шего(у)биец

“Протестирам, че Наоми Кембъл не ми е секретарка, но какво да правиш“ , пошегува се министърът на културата Вежди Рашидов като отговор на протестите на театрали и музиканти за реформата в ръководената от него област. В смисъл, че едно е да искаш, друго е да можеш, намеква твърдо министърът шего(у)биец.

Не на шега обаче същата Кембъл може да бъде привикана като свидетел в Международния наказателен съд в Хага, съобщи в. “Сън” в Лондон, цитиран от неговия български братовчед „Труд“в София.

Ха сега, де! Как ще си я поделят?

Кембъл трябва да даде показания срещу бившия президент на Либерия Чарлз Тейлър, но тя се дърпа. Дали пък предложението на Рашидов няма да е по-изгодно за нея?

Тейлър е обвинен, че продавал оръжие за гражданската война в Сиера Леоне в замяна на диаманти. Наоми се похвалила, че е получила “кървав” диамант като подарък от него ( забележте, не по време на, а) след прием в Южна Африка през 1997 г. Издаде я актрисата Миа Фароу, която също била на приема. Наоми се похвалила с подаръка на сутринта.

Ех, културни ми Рашидов, голямата ти е устата, но ти е малка пластиката!

4 мнения за “Министърът шего(у)биец”

 1. Културбей Рашидов се бил изпуснал. Не му е нито за сефте,нито кой знае какво. Такива му идват изотвътре.Човещинка,какво да го правиш!

 2. А помните ли като се провъзгласи за “баджанак” на всички софиянци.

 3. Ех, културни ми Рашидов, голямата ти е устата, но ти е малка пластиката!
  Ех, бедни ми Й-н Инджев, страхотно сте го написали! Точно в десетката! Дано го прочетат, които трябва. Защото проблемът е принципен и този случай е стряскащо показателен! Как така се появяватъ все министри с толкова малки “пластики” -(разум, креативност, находчивост). Това имам предвид, за други аналогии не знам.
  Предишните културни не бяха далеч по-различни. Чак и малки симфонии се писаха за фанфари! Ама така някаква смислена реформа да се направи, не би! Пак добре, че не предложи на мястото на сатирата да се отвори голяма чалга кръчма, та чак и последния етаж в блзкото МВР да се озвучи (може и с химна му) и кръста на “Св. Седмочислници” да падне! Макар, че това сигурно ще е икономически ефективно, а и сатирата и гротеската ще са пълни!
  Ако не беше от турски произход, (съдейки по името) щях да кажа, че е жив Бай Ганю изкочил от Алековия роман! АЯко не беше и с претенции за изтъкнат творец бих казал крилатата мисъл на Масларова- Толкова си може!
  Лошото е, че съдейки по един министър човек може да направи по-обши заключения, та дори и за цялото правителство, и то не само това! И тогава мисълта може да се обобщи в “Ех, Бедни ми народе, големи ти са хората, ама малък ти е материалът!”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.