Станишев сее кал и ще пожъне (калам)бури

И аз си имам моите слабости. Сред тях е играта на думи. Понякога ме упрекват, че прекалявам. Сигурно е така. Опитвам се да се въздържам, но …нали слабостите за това са слабости. Не винаги успявам.

Преди време не се стърпях и нарекох г-жа Цецка Цачева с измисленото от мен име Аецка. Беше ме подразнила с изявление за ползата от построяването на АЕЦ “Белене” за района около Свищов. Сякаш става дума за свинеферма ( с извинение, защото на острова са заровени, а след това изравяни от свинете костите на концлагеристите на НРБ), а не за обект от национално, регионално и дори международно значение с изключително сложни параметри на сделката, засягаща геополитически интереси. Или пък сякаш Козлодуй е цъфнал и вързал с наличието на гордостта на НРБ АЕЦ “Козлодуй”.

Както и да е. Не се гордея и избягвам да правя каламбури с имената на хората, които и да са те. Но понякога “стават грешки” . В един уважаван сайт днес прочетох следното:

“Румънци атакуват охраната на Цека Цачева
Румънски бизнесмен и негов сънародник са арестувани заради предизвикан от тях скандал с охраната на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.
Инцидентът станал миналата нощ пред хотел “Севастократор” в Арбанаси, където отседнал председателят на парламента след откриването на летния фестивал “Сцена на вековете”, предаде БТА. “

Схванах. Досетих се, че става дума за Цецка Цачева. Но да нарекат точно нея без да искат Цека…Има нещо фройдистко.

А какво да кажем за Сергей Станишев, който изкачил Бузлуджа и като връх на остроумието измислил каламбур с абревиатурата на ГЕРБ. Не че е забранено от политическата логика и че други не са се упражнявали ( и аз съм грешен, но кой съм аз – блогърче някаво!). Обаче Станишев да се упражнява в подигравки на семантично ниво спрямо герберите, като се знае как са му повехнали розите, това е проява на лош вкус. Защото в неговия случай е очевидно, че който сее кал, жъне бури, когато предизвиква каламбури.

11 мнения за “Станишев сее кал и ще пожъне (калам)бури”

 1. Просто Станишев си е останал ученик и първолак в живота.Излишни са каквито и да е коментари за него,просто защото Първанов го задържа, за да му топли стола още година.И след нокуатите другата есен ще го изхвърли на бунището,за да седне той.

 2. Станишев се държи като дете, направило за пореден път беля в гащичките си и от страх мама и тате /разбирай Пекков, Нинова и компания/ да не го накажат в ъгъла се опитва с маймунджулуци да замаже оцапаното. Глупаво, инфантилно и нахално!

 3. Господин Инджев, очевидно е че сте дълбоко наранен от комунисти, социалисти и московски подлоги или както там ги наричате, но струва ми се, изпускате един важен момент – не те управляват в момента! Партията на Станишев се топи и докато самия Станишев е шеф не виждам никаква реална опасност да се върнат във властта. Любимият ви президент излиза от политиката след около година и нещо и колкото и да се говори за плановете му след това, не смятам, че има какъвто и да е начин да влияе сериозно на политиката. Чудя се, зареян в мъстта си към падналите кучета дали не изпускате от очи преврата, който се осъществява в момента у нас.

 4. Към Смелият анонимко:

  Няма да споря по предложения от вас въпрос, но използвам случая да кажа още веднъж: не е задължително човек да е лично “наранен”, за да се противопостави на определена политика или идеология. В противен случай робите в бившите европейски колонии никога нямаше да се освободят ( без помощта на белите, които не са били “лично наранени”, но са били принципни противници на робството).

  И никаква мъст няма в моята позиция, а осмислено противопоставяне на безсмислени доктрини.

 5. Прощавайте г-н Инджев, вие сте титуляр на блога и вие имате право на последна дума в него, затова ще направя само една бележка към написаното от вас и повече няма да се обаждам, поне по тази тема.

  Наистина опитвам се всячески да повярвам, че позицията ви е принципно противопоставяне на определена политика. Проблемът е, че образът ви, искате или не, е свързан с едно събитие, което ви поставя в позицията на жертва. За жалост никога няма да можете да зачеркнете факта на вашето напускане на БТВ, което винаги ще оставя във вашите принципни позиции един нюанс на: “Но той го прави защото…”

  Бъдете християнин, простете миналото и се вгледайте в настоящето. То е това, което се случва днес и на него трябва да регираме.

  Благодаря и простете за безпокойството, пиша най-добронамерено.

 6. Към смелия анонимко:

  Изобщо не държа да имам последната дума ( звучи като на разстрел пред строя).

  Но точно, понеже сте добронамерен, си позволявам да репликирам, че “образа ми” е въпрос на конкретно лично възприемане. Нито мога, нито се напъвам да ви преубеждавам. Но грешите дълбоко. Това , че пиша за неща, свързани с въпросното събитие, не е въпрос на емоция, а на ниша. Попаднал съм нея. Тя кънти на кухо, а е доста голяма. Заемам я дотолкова и дотогава, докато преценя, че има смисъл. Нямам навика да откровенича пред публиката, но ще споделя по изключение, че се смятам за щастлив човек – свободата да правя и пиша, каквото искам, е съществена част от това усещане.
  Пожелавам го на всеки, дори на враговете.

 7. Освен всички гафове на Сирьожка,не знае и това, че Арда наводнява Турция.От цяла парламентарна трибуна се изтъпани да прави забележка на ББ и да обяви,че по геотрафия е имал по милост оценка.Р.Желева за подобна грешка я освиркаха отверд во главе с българските комунисти.

 8. Сергей е такъв какъвто си е. Общо взето Лайньо. Но това си е негова работа. Проблем на България е, че има маса хора, които го харесват, за да го държат начело на партия с голямо влияние. Те са истинските мръсници и измет, която носи злините на държавата ни!

 9. А пък според Гарелов, Станишев и компания ни плашат с комунизъм:

  http://www.novinar.net/news/zlovesht-humor_MzMzNTsx.html

  Защото, както твърдят, в БСП нямат нищо общо с БКП – само че пак празнуват на Бузлуджа сто и не знам колко си години от основаването на партията си… Коя партия? БКП или БСП? Вълкът козината /името/ си мени, но нрава – не.

 10. Не знам…ние ли толкова поумняхме…те ли толкова изтъпяха (не вярвам след 20 години нагла хитрост)…ама вече освен да се смея на Сър Гей-ските им напънчета друго не мога да правя (в началото след последните избори ги псувах мислено на “комунист” като се опитваха да “се обаждат”).

  Понякога, като оставя емоциите, се плаша от това колко слабоумно се държи Стани Шеф. Чак на заговор замирисва.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.