Хетеросоциалистическо или “бисепе,бисепе”!

Добре, де. Нека да се съгласим, че ГЕРБ е Групировка за едноличен режим на Борисов. Някой доказан демократ има право на подобна ирония. Но когато авторът на това остроумие е Станишев, възникват някои въпроси.

Що е то БСП? Преди да нагодим абревиатурата към някой от многобройните възможни варианти в игрословицата, нека да направим смислов паралел.

Българска ли е БСП, съответства ли първата буквичка на твърдението в съкращението? Малък тест пред лидер или симпатизант на БСП чрез каквато и да било критика към Русия, в съветски, царски или путински вариант, ще отговори на този въпрос ясно на всеки, които се заблуждава.

Социалистическа ли е? Това и самите симпатизанти не го вярват, знаейки отлично олигархичния характер на подкрепата за партията от страна на едрия капитал в България. А и не само по тази причина – социализмът в главите на червените избиратели се свързва с “безплатното” ( образование, лечение, летуване) и с платеното псуване- който ругае социализма, да отива да чука камъни. А в днешно време това социализъм ли е? Никоя партия не е управлявала повече от БСП през последните 20 години, а чукането на камъни от антисоциалистически елементи беше престъпно занемарено!

Партия ли е? Ами че ако беше партия, щеше да бъде водена от партийци, а не от патриции ( както се казваше в стария виц). Точно Станишев е типичен червен патриции – от онези, които един ден не са работили в живота си и са виждали мазоли само на картинките в букварчетата в съветското школо. Да ви е известно БСП да е била ръководена някога от пролетарий?

Така че БСП определено не е БСП. Но и не е еднолична. Защото е двулична. И дори трилична беше. Най-личните представители на двуличието се съюзиха в тройна коалиция по времето, когато управлението имаше две лица: Първанов и Станишев.

Така БСП може да бъде разчетена като Бисексуална политпорнография ( някои от скандиращите викат “бисепе, бисепе”). Не твърдя, че такава е членската й маса и електоралната подкрепа ( лявото у нас е консервативно спрямо нетрадиционната ориентация и в това също се различава от европейското ляво). Но че поведението на нейното ръководство е двойствено и обратно ( на собственото му самоопределяне като хетеросоциалистическо), е очевидно.

21 мнения за “Хетеросоциалистическо или “бисепе,бисепе”!”

 1. Ба Си Партията
  То не, че и горе написаното не е смешно, но и това си го бива.

  смях
  Събота, 31 Юли 2010, 11:07:37

  Дааа. . . Р. Овч-милионер-председател на Софийското БСП. Гуцанов-Медузата-милионер, председател на Варненското БСП. Г. Гергов-Свинаря-милионер, председател на Пловдивското БСП. Милионери от всички страни-съединявайте се. Д. Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.

 2. Бебе Със Пуповина (пъпна връв , руска)
  Бегач Със Патерици

 3. Едва ли е необходимо да слизаме да нивото на недораслото зайче.Иво Инджев е направил достатъчно правдива дисекция.Да оставим клепоушко да си припка в гората.

 4. Ох, как искам някий от сегашния им кръжок “Георги Кирков”, с който облъчваха хората преди 20 години, да прочете написаното, ама зная, че не четат Вашия блог – страхуват се , че драстично ще им намалеят и без това рехавите редици.

 5. навремето,
  Маслар(ко)ва май беше,
  се изцепи по въпрос за деца с увреждания:
  *Еми те толкова си могат..*
  (цитирам по памет и моля да бъда извинен,ако не е баш така).
  Само че,тая крилата фраза ,съвсем точно пасва и на завалията С.Станишев…
  Какво да го коментираме човека-ми той толкова си може?!?!?
  То,кво да каже-
  червените бабички намаляват,
  младите моми-също(емигрират,значи),
  той,аслъ,
  освен да ръси мозък на килограм-
  друго не може…
  ама…
  Той толкова си може…
  не му се смейте много,
  моля…

 6. Не може да не се признае, че БСП има истински находки в пропагандното си обгрижване. Първо клипчетата с брадвата и трамвая (и двата със силно психоаналитични елементи), знакови но с обратен знак, а сега и попадението Групировка за Едноличен Режим на Борисов. Ами прав е другарят-преоткривател на бузлуджанския чакрък, наречен за краткост – чинията, веднъж и той да познае (явно, както е във вица, защото много му се иска да ни се отдаде).
  Да пожелаем тогава на обекта на желанието му, когато най-после му дойде времето, и той да преуспява в правенето на подобни семантични упражнения (въпреки, че той, обектът, ни доказва постоянно, че и бипартийната идеологическа любов е възможна, а в този вариант каламбурното занимание би било неуместно).

 7. “…( лявото у нас е консервативно спрямо нетрадиционната ориентация и в това също се различава от европейското ляво)…”
  Само поставеното в скоби е достъчно за да се очертаят комплексите на водачите на столетницата ,а нейните глашатаи пришиха “либералното” отношение на десните спрямо различието въобще,което е ценност в Демократичния свят.Нито е израз на либерализъм дясната политика у нас,нито е ляво консервативното на левите-то е ясно ,а скритото е в демократичния стандарт за едните и другите -тези ,които ни водиха към комунизъм сега се представят за първи демократи у нас начело с ББ ,който хвали Путин ,че е “голям демократ”-остава да познаем кой е по-голям демократ :нашият комунист или съветския.Всъщност за единия и за другия целият свят знае ,че са реформирани комунисти ,което означава: по-лошо от преименувани комунисти.И то се вижда -днешният подход в управлението е от лош по-лош!Съвременните българи ,истинските българи са призвани да се борят за по-добър демократичен стандарт на фона на цяата тази порнографска история ,което означава ,че това предизвикателство има исторически характер-комунистите/реформирани ,преименувани/трябва да отстъпят ,вместо да се съпротивляват срещу ПРОМЯНАТА в обществото ни.Съвременните българи ,които искат по-добър демократичен стандарт за сбе си и за обществото ни като цяло всъщност са тези истински демократи у нас,които искат ПРОМЯНА,знаят че Промяната е неизбежна и носят у себе си волята да отстояват именно ПРОМЯНА в посткомунистическото общество.Комунистическите лъжци и демагози трябва да отстъпят на демократите у нас ,които отстояват от самото начало на прехода от комунизъм към Демокрация именно ПРОМЯНА!
  УСПЕХ!:)

 8. Хора,на тези зомбирани младежи им трябва лоечение,а не хулене.
  Точно преди изборите се запознах с младо момиче активист на БСП.Разпалено ми обясняваше как щели да променят нещата към по-добро,как щели да прокарват социална политика и т.н.
  Когато я попитах защо ни спряха еврофондовете каза,че запада е излъгал за злоупотребите на правителството и за това не отпуска пари.
  Пак по същото време БСП организира концерт на любимата ми група “Любе”( върл русофил съм,но това не означава бесепар).
  На плошада същите тези пенсионери,които 4 години реват,че нямат пари за лекарства,за ток,за парно скачаха със закърпени дрехи и скандираха името на Станишев и любимата си партия.
  УВАЖАЕМИ СЪФОРУМЦИ,ТАЗИ ДЪРЖАВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ.БЪЛГАРИНА Е ТЪПО И РОБСКО СЪЩЕСТВО.

 9. Тъжно е че политикоикономическият холдинг на бисепе винаги успява да заблуди и изнасили доверчивите гласоподаватели да гласуват за лигитимиране на олигархичната им власт в тяхната Ръ Бъ и с тази демократична процедура да владее всички български граждани като собствен добитък.Чюдя се дали имаме достойнство колкото една нападната мравка, за да се съпротивляваме срещу бисепе-терористите в Българският ни дом и държава.

 10. Смешното е , че точно Станишев говори за партия на едноличното управление – ГЕРБ, а само преди седмица на техния форум изведнъж отпадна точката в дневния ред за избиране на НОВ лидер на БСП. Хахаха, колко са демократични , не виждат по-далеч от носа си, пък бил той и като на Пинокио …

 11. Днес в едно предаване,по повод думите на Станишев: „ Да кажем на някои пожарникари: не се гаси туй, що не гасне “ възрастен гласоподавател с разтреперан глас убеждаваше вдъхновено,че комунистическата идея не може да угасне понеже е в сърцата на хиляди стари и млади.Тъй като нямаше време не можахме да разберем кога септември ще бъде май и Земята ще стане рай.
  Получава се един омагьосан кръг, в който ръководството лъже избирателите си, че партията е социалистическа, а членовете лъжат ръководството, че му вярват.Много ми е интересно как намират общ език тия хора,може би само в случаите когато трябва да говорят за някое трето лице.

 12. Г-н Инджев,остана ми непубликувана реплика от 19.51 вчера.Не,че е толкова важно,но все пак…

 13. Чудесен аналаиз и свежи интерпретации съчетани с политическа яснота е статията Ви г-н Инджев. За мое голямо съжалние не виждам как останалите тук могат да бъдат полезни за държавата. Въпросът с циганите трябва да се реши, колкото и да го избягваме, той вече тропа като циганските каруци,които кръстосват любимия ми квартал “Изток”,където съм израсла… Или ще се сбъдне и пророчеството, че ще се простим и с Родопите-до гр.Стара Загора земите ще бъдат турски…Не виждам надежда за оправяне,независимо от омразното Станишевско бикомуноидно присъствие…

 14. БЪЛГАРИНА Е ТЪПО И РОБСКО СЪЩЕСТВО

  I zavisttlivo, to mnogo.

 15. Господин Инджев,
  благодаря ви за интересните мнения! Що се отнася до “Хетеросоциалистическо или „бисепе,бисепе“!”, мога да си представя някой роден на изток от Враца/Ихтиман (като мен) да каже бе-си-пе, но би-си-пе едва ли е типично за който и да е езиков район в България.

 16. Ако още има разум в членовете на БСП, то те би трябвало на секундата да си скъсат книжките “само” заради това, че празнуват стотни годишнини и пр.!

  Все едно NSDAP да си смени името, да има 2,5% от населението като членове и да участва в правителството при повече от половината парламенти след 1945. Ужас!

 17. “ТАЗИ ДЪРЖАВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ.БЪЛГАРИНА Е ТЪПО И РОБСКО СЪЩЕСТВО.”
  “Никога” е силно казано. Просто трябва да минат още ~ 30 години, за да си отидат по естествен път тези родени до ~ 1970 и живели в соца за който си спомнят с умиление: как имало за всички работа, как ходели всяка година на море, как бай Тошо … и как … и как …! Другият вариант беше закон за лустрацията още в началота на прехода, но разни псевдо демократи начело с Желев ни прецакаха всички нас, които очаквахме и искахме промяната и не страдахме за оня соц!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.