Путинизмът е в нас-тук всички пътища водят към Белене

“Галъп интернешънъл- България” измерила, че 55 на сто от българите искат АЕЦ “Белене” да бъде завършена. Само 11 процента били против. Изследването е поръчано от в. “Класа” , където днес, 1 август 2010 г., в централните новини на Би Ти Ви препоръчаха да го прочетем.

Каква верига от “случайности”!

Андрей Райчев, един от собствениците на агенцията, “случайно” е съдружник на олигарха Красимир Гергов в осъществяването на проекти за голф игрища. Гергов “случайно” е съсобственик на Би Ти Ви и “случайно” притежава в. “Класа” . Двамата “случайно” са близки на президента Първанов. А той “случайно” се натиска да услужи на Путин и е нещо като самоходна реклама на АЕЦ “Белене.”

Не е случайно, че тук няма конфликт на интереси. Защото те се преплитат и допълват. Може да е противозаконно, но е закономерно. Такава е волята на безволевите хора, които населяват тази територия, която случайно все още се нарича България.

20 мнения за “Путинизмът е в нас-тук всички пътища водят към Белене”

 1. И хич няма да е случайно, ако скоро се закичи с орден “за особени заслуги за развитието на социалогическата наука”.Но всички си знаят,че защото е манипулатор номер едно от социолозите/при сериозна конкуренция от Кънчо и Живко/.Но след поредният нокаут миналата година,когато “титана”до последно “прогнозираше”равенство ГЕРБ-БСП,не остана и кьорава баба да му вярва.Да му мислят тези,които снасят пачките….

 2. +18
  Лявото мъдо случайно попитало дясното:
  -Случайно да си виждал члена?
  -Случайно да-отговорило другото-дай да го събудим.
  Станал члена и рекъл – Голям шлем,сигурно е случайно.

  П.П. Вица е тук случайно.

 3. Чесно да споделя, аз спрях да гледам БТВ. Не знам дали това има някакво, дори и минимално, значение за тях, но се оказа, че така си спестявам доста нерви. При тях лобизмът е на много високо ниво и много трудно се усеща като че ли. Но всеки път когато кажат “Четете утре във в.Класа” и се сещам за Гергов и се отвращавам.

 4. a shto ne pitat znaiat li balgarite kolko struva AEC Belene?
  I ako znaiat – znaiat li po kolko se pada na vseki ot taih da plati?

  E tia 2 vaprosa niama li niakoi da gi pita?

  Neshtastni prodajni chengesarski kopeleta

 5. Г-н Инджев, имате ли новини от г-н Котев?
  Поздрави!

 6. “От никъде взора надежда не види…”Види!Това,енергиините проекти,руската колонизация на черноморието ни,медииното покритие на тези неща, са толкова старомодни неща, че шансът да се реализира нещо от тях е нулев.Нищо от тях не е по мерките на ХХІ век.Енергиините проекти са пирамиди и историята с тях ще приключи много бързо.Това, на което се крепят е Кремъл, но тази власт е тотално нелигитимна и няма теоретичен вариант, това нещо да стои.За това е и този бяс за имоти по крайбрежието-плъховете си гласят убежища.Е, ще острижат още някой и друг милиард от овчедушните българи и с това ще си останат.За българите обаче, тези въпроси висят със страшна сила.Защото енергията, с която се храни комунизмът е човещината.И въпросът дали е останала човещина по тези земи е отворен.

 7. Този израз, а именно “Първанов е нещо като самоходна реклама на АЕЦ “Белене”” е чудесен и напълно верен; той, он, нашият (п)Резидент, е самоходна двукрака реклама не само на АЕЦ “Белене”, но и на другите руски енергийни проекти, той е също така ходеща двукрака реклама на руските интереси в България изобщо; той е ходещ двукрак пълномощник на Русия по управлението на Задунайская, и то тъкмо в периода, в който страната ни уж е член на ЕС, което е истински скандал: Русия благодарение на продажници на същинския български интерес като него превърта България в унило пасящ, невчесан, беден и презрян руски троянски кон в Европейския съюз и в НАТО! Ала какво друго да очакваме, та друго изобщо не можеше да се случи, щом като допуснахме агент на ДС, филиал на КГБ, да стане държавен глава на България; ченгето-президент направи това, което е правило винаги: предаде българския държавен интерес на господарите си в Кремъл, той това може, за това е обучен, друго той съвсем не може, а пък нещо добро и изгодно за самата България да направи не само че не може, напротив, то е пълен абсурд, то е непредставимо за човешкия разсъдък.

  А пък че путиновите креатури, като се почне от Гоце, лъжат постоянно и друго освен да лъжат не могат, то това си се знае, то си е в реда на нещата и изобщо не е чудно; и че те лъжат също си е в реда на нещата; лошото обаче е, че има идиоти из Нашенско, които се поддават на нескопосаните им ченгесарски номерца, че се връзват на лъжите им – ето това е най-лошото…

 8. Сигурно социологическото изследване е проведено сред сипатизантите на БСП, които са на възраст над 80 години.

  Отдавна спрях да гледам телевизия, и вестници спрях да чета. Знаете ли колко по-спокоен ми стана живота?

 9. И аз спрях да гледам битиви, но долу-горе след като авторът на този блог го напусна. Та това беше единственото предаване, което следях там 🙁

 10. Към Кирилов:

  Чух се с него, но не искам да говоря от негово име, без той да е пожалал.
  Мога само да кажа, че с мен се свързаха да поискат контакт с него от “високо място” и се надявам това да доведе до новини и този път се надявам да са добри.

 11. “Такава е волята на безволевите хора, които населяват тази територия, която случайно все още се нарича България.”
  Ето един брилянтен пример, как с едно изречение може да се каже много, даже всичко по една тема относно съдбата на народонаселението на една територия! Браво Иво, браво Инджев! Браво български юнаци! Като съдя по блоговете бройката точно стига за един баскетболен дрийм тим!
  Последното изречение дава също и представа за закономерността, която определя всички “случайности”.
  Снощи по БНТ-Сат (единствената българска телевизия, която мога да хващам от мястото, където се намирам) гледах за пореден път “След края на света”. Един страхотен филм, който обаче случайно не се разбира точно от тези, които единствено биха могли да го разберат, българите. Защото хората, които населяват страната бяха представени от евреи, арменци, турци, цигани, гърци и какви ли още не, а само българите бяха представени от един поп (в ролята играе Калоянчев) един пернат учител, надъхан от комунистически патос и плеяда от комуняжки сатрапи, а в по-ново време от мутробизнесменокомуняго бандити! Останалите са само едни същества, които безволево и безучастно наблюдават отстрни, сякаш случващото се не е с тях, а някъде другаде! Та като прочетох и горната статия на Иво, която намирам за едно брилянтно постижение на лаконичният изказ, си помислих, че хората са тези, които нагаждат света по своите желания и изисквания, докато останалите, които само се нагаждат по заобикалящата ги среда са само същества. Но най страшното е, че продължавайки с това нагаждане и безволева непричастност ше се продолее накрая съвсем закономерно и последната случайност, наименованието на страната България!

 12. Грънчаров,
  Вие защо допуснахТе агент на ДС, филиал на КГБ, да стане държавен глава на България? Предполагам, че говорите единствено за себе си, в уважителна форма, защото, ей бога ми, аз в тая масовка, дето е допуснала “агент на ДС, филиал на КГБ, да стане държавен глава на България” не участвам. Та ако може, ако можете разбира се, общите лафове да ни (на нас, от масовката) да ни ги спестите. Много ще го оценим.

 13. Парите у нас идват от ограничен брой източници. Хората с пари почти няма как да не са свързани. Интересни са подробностите.

 14. Мислите ли, че заинтересованите от “високото” място, ще са етични към Котев? Колко близки са с енергийните манипулатори, които разобличавете? Ако са от този кръг, надеждите за добри новини е безпочвени.

 15. Ами тсва е положението,как Сийке,както беше писал Чудомир.Проводниците на чуждите /руски/ интереси в тази страна са навързани като свински черва.В голяма степен сме си виновни ние – българите.Пре социализъма,както казваше др.Живков,бяхме под оловен похлупак и никой не ни питаше за нищо.Но сега,при /все пак/ свободни избори направихме президент един безличен продажник,посредствен човек,подлога на чужди интереси.И тъй като тези интереси са много мощни, може и наистина да се сдобием с едно второ Кремиковци,за което българите да плащат през следващите десетилетия,както нашето поколение плащаше за първото Кремиковци,ненужните никому заводи за тежко машиностроене в Русе и Радомир и за безброй безумия на комунистите,които сега и за скрап не стават.Да, но Първановци, Станишевци и пр.чужди агенти си пълнят джобовете а българския национален интерес да се грижи сам за себе си доколкото може.

 16. Действията и на това правителство са чиста проба ПРОТЕКЦИОНИЗЪМ за руските енергийни интереси.
  Какви продажни цени трябва да фиксира инвеститорът за да му се покрият вложенията и да е на печалба естествено, при условие че всяка година трябва да намалява цената на тока с 5%. И това в продължение на 25 години – пълния срок на експлоатация?
  Ами естествено че ще са ужасни и отблъскващи в началото.
  Говоря за условията които са поставени пред американския инвеститор в слънчева енергия който се мъчел да пробие на нашия пазар и даже ядосал нашия велик министър , защото бил довел посланика си. Великият министър е този за когото руските енергийни емисари възкликнали “тихо , это наш парень говорит” като го видели по телевизията. Такава случка беше разказана тук в блога преди време.
  Как така ЕС прилага поощрения за въвеждане на алтернативни източници на енергия в експлоатация, а у нас се слагат пръти в колелетата. То това е май единственото което могат действително да правят комунистите във всичките си превъплъщения преди и по време на “прехода”.
  Така се слагат прегради , покриви, чадъри, бариери и т.н. за да се обгради и защити от всякакви посегателства руската неефективна, нерентабилна, опасна, остаряла, гигантски тромава и закостеняла , неспособна на каквато и да било модернизация продукция. Във всички области. За последните 66 години всеки от нас е бил свидетел на безброй примери и може да се разказва безкрайно дълго за такива.
  В случая същото се прави за енергията им която не е бяла лястовица в никакъв случай , защото такива нямат.
  Протекционизмът е естествено правилна, ефективна и удобна мярка за защита на собственото НАЦИОНАЛНО производство, каквото и да било то, а когато се прави с цел да се облагодетелстват чужди страни и среди си е точно бойкот или ембарго.
  Това е престъпно спрямо интересите на народа.
  По същия начин ако Западът приложи огледална политика ще се получи че ние няма да имаме компютри , коли, навигационни системи и средства за съвременна комуникация и много още други неща от съвременния живот и бит, да не говорим че и какво да ядем няма да имаме.
  Кибернетиката която беше обявена от комунистите за буржоазна фантасмагория и лъженаука сега се ползва на всички нива от комунистите и без нея не могат самите те , но главно се ползва за затягане на хамута на шията на народа , доведен до състояние на африкански прошляк от преди 30-тина години.
  Та какво могат да направят западните инвеститори в нови технологии освен да се опитат да пробият наоколо, в съседните страни , което и ще направят. Тогава, след 10 години, когато се пръкне новото динозавърче на дунавския бряг и почне да извива снага след като избозае 26 милиарда, наоколо ще бъде вече пълно със станции от алтернативен тип и тогава на кого ще я продаваме тази енергия?
  Естествено че на българския оскотял народ, защото и самите патриции, за това време също ще предпочетат да си вложат парите, окрадени от народа в алтернативни източници – слънчеви , вятърни , биологически и т.н. за да бъдат автономни самите те и за да им е по-евтино и по-лесно. Абсолютно по същия начин както става с гореспоменатите компютри , коли, навигационни системи и средства за съвременна комуникация.
  И така както бяха отритнати от времето съветските подобия на изброените блага така и ще бъде отритнат и този ДИНОЗАВЪР. Ще остане още един ръждясал паметник на жиивотворящата, тази която е като слънцето и въздуха. Който също ще бъде забравен като динозавъра на Бузлуджа. Но това както и да е, българинът е свикнал на паметници даже се мръщи ако посягат да му ги махат.
  Но хамутът ще бъде истински. И ще го тегли народът , ако дотогава е останал по тия места.

 17. Статия от руския сайт Нюзланд http://newsland.ru/News/Detail/id/536198/cat/94/:

  “Миноритарный акционер “Газпрома” Алексей Навальный выяснил, как именно премьер-министр Владимир Путин похищает деньги у российского газового монополиста. Схему хищений акционер опубликовал 22 июля у себя в блоге.

  По сведениям Навального, Путин действует вместе со своим другом Аркадием Ротенбергом, который в 2008 году купил пять дочек “Газпрома” и присоединил их к своей компании “Стройгазмонтаж”. В том же году его компания без конкурса получила заказ на строительство газопроводов Джубга — Лазаревское — Сочи и Сахалин — Хабаровск — Владивосток, а также российской части Nord Stream.

  Роль Путина в этой схеме сводится к тому, чтобы, как пишет Навальный, “толкать “Газпром” к каким-то дебильным, непонятным и явно убыточным проектам”.

  Газета “Ведомости” приводит данные о выручке “Стройгазмонтажа” до покупки строительных дочек “Газпрома” и после. Так, в 2008 году компания заработала 6,91 миллиарда рублей, а в 2009 — почти 90 миллиардов.

  “Стройгазмонтаж” строит газопроводы в три раза дороже, чем европейские компании. Именно эту разницу и получают Ротенберг с Путиным, считает Навальный.

  Так, 1 километр европейского газопровода, который соединит Nord Stream c газотранспортной системой Европы, стоит 2,1 миллиона евро, а 1 км российского — 5,8 миллиона.

  Ранее The New Times опубликовал список членов клана Путина. В материале были перечислены 17 сотрудников “Газпрома”, которые, по сведениям издания, так или иначе связаны с премьер-министром.”

 18. П.С. Посочената статия е със заглавие “Разкрита е схема за обогатяване на Путин” (от бизнеса със строителството на газопроводи)

 19. И аз не гледам бтв.И никога не съм вярвал,на лъжата в началото,че била собственост на Мърдок ,не че не би е купил но комунистите никога не биха я продали на подобен човек.Бтв е много пари,голяма власт ,голяма манипулация,гледат я бълхари а какво по-лесно от тях за манипулиране?И сега някой бълхарин неминуемо ще попита ти какъв си?Ами глупак като вас!И накрая с най-добри чувства уважаеми инджев можете много повече от мен признавам го но едно нещо не сте разбрали макар ,че сте живяли доста и ако позволите да ви обясня.Вие не знаете що е то комунист нещо което и вашето слово е бедно да го формулира,ще се опитам аз да ви го кажа моля да бъда извинен за нравоучителния тон.Мене ме е страх и там където евентуално сваршва моя страх запоява този за децата ми и жалка ми съдба и те имат деца.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.