Продажността се продава при разпродажбите

След дълго умуване, на втория ден, в. “ Труд” забеляза какво пише вестникът на собствениците му “Ханделсблат”. И реши да информира в сайта си все още неосведомените читатели, че:

Ханделсблат”: ВАЦ казва сбогом на Балканите

“Според “Ханделсблат” настъпилият обрат в политиката на ВАЦ се дължи на повсеместната злоупотреба с власт в региона”.

Това твърди в сайта си “Труд”, който открива “обрат” в отдавна обявените намерения на собствениците си. Но това е още нищо. Забележете какво още се налага с прискърбие да признае на местното издание на германския концерн:

Тясната обвързаност на олигарси с политическата власт тровят пазара”, критикува Хомбах. В някои държави от Югоизточна Европа вече липсвали честни конкурентни условия. Единственото изключение била Хърватия.”

Доживяхме да чуем от “Труд” измъчено самопризнание за тясната обвързаност с политическия пазар ( бившият депутат Минчо Спасов вчера заяви, че “ Труд” през годините е тясно свързан с олигарха Васил Божков). И по-нататък получаваме още порция “открития” за известната на всички тук истина:

Олигарси все по-често си купували вестници и списания, за да си осигурят политическо влияние, а не да печелят пари. Срещу такава пазарно изкривена конкуренция нямало никакъв шанс за успех, смятал Хомбах.”

Както винаги обаче, когато един папирус се преписва, преписващият влага нещо от себе си, колко и да е верен на фараона. Така е и в преразказа на “Труд”, в който някой писар се е изказал емоционално и неясно, в желанието си да внуши нещо от себе си, но без да е уязвим пред началника:

“По собствени данни концернът е на печалба в Унгария, България, Хърватия и Македония. Като цяло в задграничния си бизнес ВАЦ не е на загуба. Според Бодо Хомбах, като се теглела чертата, сегашната равносметка била нулева.”

Какво означава в случая изразът “по собствени данни”? Собствени на кого? На концерна ВАЦ ли? Има ли друг, освен собственикът на “собствените данни” , който може да знае това по-добре? Намекът май е, че по собствени данни на “Труд” в България изданията печелят, но началниците в Германия имат нахалството да не оценяват това ( или да “ограбват” труда на българските си ратаи).

Както е известно, ВАЦ от доста време изнася всеки получен в България лев. Това намеква “Труд”, но не смее да си го каже открито.

Кога колегите от “Труд” осъзнаха какво се случва и дали ще направят следващата крачка в своя “бунт” или ще чакат да ги опаковат и продадат на нов робовладелец, за да се опълчат на робството?

4 мнения за “Продажността се продава при разпродажбите”

  1. Г-н Инджев, невероятно точно казано: ще чакат да ги опаковат и продадат на нов робовладелец, за да се опълчат на робството?
    Да точно това ще правят, с удвоен ентусиазъм ще громят робството, с едничката цел да се харесат на новия си господар-робовладелец.

  2. “В някои държави от Югоизточна Европа вече липсвали честни конкурентни условия.”

    Вече? Че то у нас кога е имало?

  3. Темата за ВАЦизмите е интересна,но отдавна е ясно,че най-жълтопоръчкопоръчковите позиви са пред изчезване от пазара.
    По-интересен бе тази сутрин Кольо Колев от агенция Медиана по ТВ,когато червенееше от срам,обеснявайки смутено покачванито рейтинга на Първанов и Станишев.Интересно кои 1005 души е питал,когато от десетките форуми в нета нямат и 5% привърженици,или просто е прибавил още една петица за да ги направи 55%?Явно,триото Андрей,Кънчо,Живко заформиха бетонно каре.

  4. ВАЦ нешо не харесват ГМО и сурогатни продукти. Нищо, че са евтини и засищат сомаха. Държат си на здравето немците и това е! Медии назначени за свободни не им харесват!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.