Мразят се с презерватив

Най- високо поставеният ( цели два мандата по пет години парчето) интригант на републиката отново се изяви като ненадминат в самоопровергаването си. Защото президентът Първанов за пореден път обори себе си. Той обича да декларира „аз не се меся“ или „ не е моя работа“ по отношение на медиите. След което продължава намесата си. На тази тема съм дал много примери в книгата „Президент на РъБъ“.

Но и другаде, където не му е работа, се меси непрекъснато. И още как! Уж не му е работа да кадрува в правителството, но пак показа истинския си нрав като се опита да противопостави един министър на премиера.

В стила на училищния доносник от НРБ Първанов възкликна по адрес на военния министър Аню Ангелов, че бил подвел министър-председателя по въпроса за новия началник на военното разузнаване. „Моля, другарко, пък Аню се закача и освен това не ви слуша и ви подвежда“, ковлади той министъра с надежда да посее раздор.

При цялата очевидност на факта, че играе извън правилата в нарушение на конституцията, Първанов имаше нахалството да препоръча на министъра да прочетял конституцията защото била кратка и лесно се четяла. И това го казва той, който отиде на волейболен мач, вместо да бъде в парламента за тържествената декларация в чест на годишнината от свикването на Великото народно събрание, чиято цел беше създаването на точно тази конституция ( а на обществото обясни чрез своята пресслужба, че имал ангажименти“).

Това далеч не е първият случай, при който държавният глава прекрачва конституционните си пълномощия и не просто взима страна, с опит да повлияе на премиера за отношението му към даден негов министър, а буквално го насъсква. Спомнете си, че Първанов публично подкрепи вътрешния министър Румен Петков, който се беше запънал срещу Станишев и отказваше да подаде оставка, въпреки изплувалата информация за негови връзки с „оперативно интересни лица“.

А какво да кажем за интригата, която Първанов завихри около омразния му вицепремиер Дянков. Финансовият миинистър не очакваше такова вероломство и се опита да сложи край на разправията, като дипломатично определи пред репортери бурния скандал в кабинета му като „констуктивен разговор“. Само че не е предполагал подлия номер, че президентът ще направи публично достояние караницата и след това ще му се подиграе, че не разбирал какво толкова е станало, та нали по думите на самия Дянков „разговорът“ бил конструктивен!

Сред последиците от майсторската интрига на опитния партиен функционер беше и призивът му Дянков да се извини на другите министри, които му били сърдити, че не отпускал пари за техните ведомства. Ако има начин, да се скарат помежду си.

Едно е да връщаш закони за преразглеждане, което е разписано в конституцията като право на държавния глава, друго е да итригантстваш на чужда територия. Най-лютата му изява срещу Станишев, в едно интервю за „Труд“ от 12 юни 2008 г.) всъщност беше формулирана като възмущение от присъствието на премиерски съветници в управата на държавни предприятия. Сякаш самият Първанов няма пробутани къде ли не свои хора в държавата и в частния бизнес, та да се кара на премиера за същото ( друг е въпросът за истинската причина да бъде толкова зъл тогава – това също е обяснено в „Президент на РъБъ)!

Но кавито и примери да давам, явно в тази държава няма сила, политическа или друга, склонна поне да го посочи като отявлен лъжец, който безброй пъти се кълне, че не „кадрува“ и не се „меси“, след което кадрува и се меси. Защото е очевидно, че не само разделението на властите, но и на опозицията от властта е твърде условно понятие. Май си имат по-висши интереси за опазване. Може да си нямат доверие, но се пазят взаимно. Мразят се с презерватив.

10 мнения за “Мразят се с презерватив”

 1. Уважаеми господин Инджев, позволявям си и една препратка на същата тема

  http://www.svobodata.com/page.php?pid=29&rid=29
  Щрихи към портрета на един президент: носът му дълъг, краката му къси

  и едно описание “в десетката”
  Точно това упорство да лъже на всяка цена – дори и когато няма никакъв шанс лъжата му да мине – е прецедент, който се нуждае от обяснения. Възможни са прочее две такива – или българският президент е идиот, който просто не съзнава какви ги върши, или предложението на военния министър за смяна на директора на военното разузнаване е засегнало твърде чувствително някакви негови интереси – и го е извадило от равновесие.
  Поздрави

 2. Ясно е защо кадрува първият лъжец и крадец на мутринската република в България.Не е ясно защо излъганите и окрадени Български граждани не се събират пред президенството, за да свалят мирно главата на мутринската републиканска власт в България.Ако народа иска спаведливост и истински демократиче ред в Българската държава, тогава трябва върши своята част от съвместната си работа с правителството като премахва мирно всички препятствия по пътя на Българското правителсто (което сега има доказана политическа воля),и може да победи (с помоща на народа си) недосегаемата организирана престъпност и корупция в България-ЕС.

 3. За испечен интригант като доносника и агент на КГБ-Гоце-Сирещника,едно настъпване на интереса, е най-недопустимото, от негова гледна точка, което може да му се случи.Тази морално деградирала личност ,приобщила народонаселението към непоносимост на идейните му планове, се надява да ни надживее…Който сее ветрове, жъне бури – запомни това Първаноглу,предателю на българите!

 4. Лъжец,крадец.наглец,интригант-това е първанов(с малка буква)

 5. Няма ли кой да каже на Гошо Ръ Бъ,да вземе пример от немския си колега.Някой да знае името му??? Но с Меркел се съобразяват всички?!

 6. Иво, предполагам знаеш, че Аню Ангелов е син на ген. Анев, същият оня ген. Анев от заверата с Горуня срещу олигофрена Тодор Живков. И главатарът на руската пета колона, гоце, е бесен защото не му е докладвано за разговорите проведени във Вашингтон за радара. “Вашингтон пост” писа нещо по този въпрос (за радара). А, както е известно, вече “Вашингтон пост” е руската “Правда” в България. Казвам го само, за да ги хваща скомина комунистите!

 7. Отново попадение в десетката! Този път в самия център на проблема. От самата дефиниция за революция (един огромен български принос за науката, поради факта че е дадена от български историк), а именно, че “всяка революция по същество е процес на смяна на собствеността”, следва че участваме в една игра, която Иво нарича “мразене с презерватив”! Щеше да е много забавна тази игра, ако не я играехме със самите нас! Нещо като политическо “ръкоблудство”. Правим се, че се правим, че не забелязваме! Нима има някой, комуто още не е ясно, че е в ход огромен експеримент на “политическата” генетика! Да се премине от социализъм към капитализъм с “мирна революция”, ерго без революция (смяна на собствеността)! Някой още да не е наясно кои са “новите” преуспяли капиталисти и кои са “новите” губещи (лузарите)! Вчера даже и Медведев заговори за промяна на името на руската милиция в полиция! Зашо? Като оставим настрана официалните доводи, че името “милиция на работническо селската власт” е остаряло и не отговаря на “новите” условия главното е, че опитът с “морското свинче” България показва, че това е стъпка в “генетическия” процес на “мирната революция”, който явно ни най-малко не застращава процеса! Ще последват още много подобни примери. Просто гледайте и се любувайте! А онези на запад също се правят, че се правят, че не забелязват! Те и ГМО ядат. Важното е да са сити и нахранени за нищо пари! Та много ме е страх ние пишештите тук да не се окажем “връхчето” на презерватива! Там където се събират опасните капчици, които могат да опропастят “чистотата” на експеримента! Но бих им препоръчал на “генните” политици да попрекороят конституцията и да не позволяват повече такива дълги мандати и да понамалят още првомощията на президенти, като наш Гоце, защото народната омраза и е силна страст и може така да нарастне, че да пръсне презерватива. В техен интерес ше го направят! И все пак аз твърдо вярвам, че природата не търпи сурогати и рано или късно ше се пръсне този мръсен презерватив!

 8. Хорст Кьолер е направо в ерата на Водолея в сравнение с този простак Гоце РъБъ

  Извън шегата, Хорст Кьолер е уважаван в обществото човек и политик с тежест – не само защото беше преизбран, което не се бе случвало досега. А с него няма как да се съобразяват така както с Меркел по простата причина, че компетенциите им са с различна тежест – не личността, а институциите, които представляват/-ха, са причината. Просто президент и канцлер имат различни прерогативи.

 9. П.С. изборите в Германия не се търгуват и решават с летящи автобуси.

  нямам никакъв респект към клечащата в президентстовото вече втори мандат карикатура н

 10. П.С. изборите в Германия не се търгуват и решават с летящи автобуси.

  нямам никакъв респект към клечащата в президентстовото вече втори мандат карикатура на политик

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.