(Не)извинено отсътвие в час по лицемерие

И на мен мощно ми се ще да е истина твърдението за автентичността на мощите на Йоан Кръстител. Ползите са очевидни – още от първия телевизионен репортаж за откритието се заговори откровено, без грам примес от лицемерие, колко добре би било това за туризма. Така че министър Божидар Димитров е последователен, когато днес заявява по Би Ти Ви, че не желае да лицемерничи и си говори, каквото си мисли. А си мисли разни неща за цици, зърната им, руските курви, шибания (български) народ и неговите също такива археолози ( това са негови думи и няма да ви се извинявам).

„Няма да се извиня на никого“ , отсече днес министърът и поясни, че обича жените и те него, но трябва да знаят кога да се разголват. Отново е прав. Самият той даде пример навремето пред в. „Нощен труд“ като се разголи със спомени за орално любовните си подвизи с германки по морето.

По принцип г-н министърът е прав: не бива човек да се извинява. Иначе ще постигне ли това, което той е постигнал? А и не само той. БСП прие позитивите ( ще рече банките, банката с кадри и информация и т.н.) от БКП, но не пое вината без мезета. Авторът на тази реплика Филип Боков е емблематичен с житейския си просперитет. Не можаха да си го поделят като съветник Първанов и Станишев поради което го пратиха посланик в Словения.

Първанов лъже, че не кадрува и не се меси в работата на правителството, но демонстративно се опитва да противопостави военния министър Ангелов срещу премиера Борисов ( давам само най-пресния пример).  Да не би да се извинява? Никога! И си кара без проблем втори безоблачен мандат.

Станишев да се е извинил, че нарече „циркаджии“ по-голямата част от сънародниците си, които очевидно не го харесваха като министър-председател? Или пък да е казал едно „извинявайте“ на онези, които определи като „ненормални“, щом се интересуват от досиета?

Ами Доган- да изреждам ли наглите му изяви, за които всеки средно възпитан човек би се извинил?

И Дянков, който е прав за нуждата от реформи в БАН, трябваше ли да говори за „феодалните старци“ в академията без да се извинява?

Освен това Божидар Димитров отговаря за българите в чужбина, а не за останалите – в смисъл, остатъчната част от народа, решила да остане засега. Мъдро е с вулгарните си изявления да изгони още българи, че да му се разширят отговорностите. Може и вицеремиер да го направи тогава неговият приятел, който пък да се разтовари и да остане да отговаря за нас, останалите в малцинство спрямо избягалите.

Сигурно по тази причина Борисов го подкрепя в начинанието му. Иначе щеше да го накара да се извини, както го принуди в случая с приказките му по адрес на Турция в навечерието на двустранните преговори. Защото Божидар Димитров може да се извинява, но ако му нареди неговият приятел. Такава заповед явно няма този път. Ами да, логично е: това да не ви е Турция, с която на Борисов му беше важно да преговаря и да не обиди чрез своя министър? Това си е неговата, т.е. шибаната България. Така си мисли, така си говори.

Изобщо, позволете да се произнеса за причините, поради които беше постигнат изборният успех на сегашната власт. Не бяха толкова в жаждата за „силна ръка“, нито пък беше избуяло кой знае какво желание за „мъст“ спрямо предишните. Народът, комуто е писнало да го лъжат, избра тази власт и това лице именно заради факта, че лицето на властта не е лицемерно и си казва простичко каквото си мисли. Може да си мисли, че сме шибани, но това не е важно за тукашния избирател. Важното в случая беше да не го лъжат, за да не се мине в избора си на откровен човек.

Не правете обаче това вкъщи. Ако си кажете откровено за някои помисли, разводът ви е гарантиран.

25 мнения за “(Не)извинено отсътвие в час по лицемерие”

 1. Two wrongs don’t make a right. Грешка беше, че се изказа така грубо (не коментирам дали има истина в думите му), грешка ще бъде и ако се извини. Ако се извини, ще налее вода в мелницата точно на тая част от народа, чиято заслуга е епитетът “шибан”. Шибан народ се избива по пътищата, шибан народ сам себе си прецаква с кокошкарски кражби и измами, шибан народ търпи политици, бандити и мутри да го тормозят десетилетия наред, шибан народ гледа отвисоко на всичко и на всички, а не вижда нещо толкова очевидно – че е шибан народ.
  Не, няма да се извиня за изказването си. По лицемерие имам слаб (2).

 2. Дебелогъзец, дебелосерец, псевдоучен, патротарски нож за умряло куче и жалък скимтящ пудел пред господарите си (те от ТЖ до ББ са си все едни и същи), лизач на курортистки неподмитости от времената на соца и дружбата, хвалипръцко, ченге, трафикант, мафиот, пълен интелектуален и морален боклук.С една дума- БЕЗДАР Д.С две- идеални качества за кариера в днешната политическа и медийна среда.

 3. Няма какво да се коментира, Иво е казал точно това, което мисля и аз. Единствената утеха е, че е настъпил момента, когато всеки касзва истината! Народът вика “Царят е гол!” Да ама и царете започнаха да викат “Народът е гол!”, което си е самата истина. Тъжното е, че от цялота тази гадна история нито народът, нито царете стават по-облечени. Става само едно неспирно “шибане”! Народът шиба царете на всеки избор, а царете шибат народа през останалото време, между изборите. От което и народът и царете оголяват и няма вече какво повече да свалят от себе си! Изобщо шибана история и шибан коментар!

 4. Така де, патриот си е Божидар Димитров. Истински! То, не че в България липсват патриоти и патриотизъм. Сакън – дума да не става! У нас патриоти с лопата да ги ринеш. Ама патриоти от класата на Божидар Димитров са малцина. Колко патриоти осребриха патриотизма си като него,а? Само той и още някой като него на подобна синекурна длъжност. Ашколсун! Патриотите и патриотизмът у нас са същите неща като русофилите и русофилството – от всичко по много. Ама колцина от русофилите осребриха русофилството си като Гоце Първанов и придружащата го шайка?

 5. ВЕСТНИК ДЕСАНТ 12.04.2010 10:08
  Брат Динев държал в офиса си късчето от Божия кръст

  Скандал: Дарената от проф.Божидар Димитров светиня всъщност била за частния им храм, който те никога не са планирали да даряват на БПЦ
  Строителният предприемач Йордан Динев е сложил в чекмедже в офиса си частицата от Христовия кръст, която бе дарена на църквата „Свети Власий” през лятото на м.г.
  Частицата от кръста бе дарена в навечерието на парламентарните избори от тогавашния директор на Националния исторически музей Божидар Димитров. Димитров беше по това време кандидат за мажоритарен депутат на ГЕРБ от Бургаския район.

  САЙТА РАЗКРИТИЯ от Мариана Атанасова на 6 август 2010
  Народът шибан ли е скоро? Да, защото правителството го е… всеки ден!

  И всичко това заради някакви останки от кости и един зъб, които прехваленият историк обяви, че били на свети Йоан Предтеча. Ще пропусна подробностите около лиготиите покрай това откритие, което според мен е поредната димка на некомпетентно ни правителство. Слабо ме интересува какво е сребърното ковчеже, в което ще се съхраняват мощите на Йоан Кръстител, но в типичния стил на правителството, ще направя необходимо и задължително уточнение – то е дар от Бойко Борисов, който специално е ангажирал пловдивски майстор да го направи. Малко след това стана ясно, че министърът на финансите Симеон Дянков е намерил 420 хил. лв. за завършване на реставрацията на храма „Св. Св. Кирил и Методий“ в Созопол.

  Само преди няколко седмици Божидар Димитров, заедно с брат Динев в предаването „На четири очи“ вложиха цялото си красноречие, за да обяснят на вечно учудената Ризова, че Св. Влас и Созопол задължително трябва да се превърнат в места за поклоннически туризъм. И докато Димитров обясняваше за туризма, брат Динев наблегна на целогодишния приход. И малко след това се откриват някакви кости, някакви мощи и Созопол е обявен за втори Йерусалим. Колко удобно…

  В случая с поклонниците знам две неща. Първото е „Духът е, който животвори. Плътта нищо не ползва“. Йоан, 6:63, а второто е, че главата на Йоан Кръстител се е съхранявала през вековете от тамплиерите. И понеже цялата работа стана много навързана, вчера razkritia.com публикува статия точно за тамплиерските напъни на брат Динев… Какво съвпадение само…

  Но за разлика от созополските приключения на Божидар и компания, никак не е удобно и изобщо не е съвпадение онова, което ни се случва в момента. Некомпетентен министър, в некомпетентно правителство правят некомпетентна политика. И за да ни е още по-хубаво ни обясняват какъв ШИБАН народ сме… Ние не сме „ШИБАН народ“, г-н Министър!

  Какво да добавя.Нищо, просто шибана история, както би казал Карбовски.

 6. Само за съжаление е човек, който дайствително мисли така, и да, някои неща никога не трябва да се казват от държавник. Словесността се отприщи и сега никой не иска да поеме последствията от това, че при БД тя прие своя отвратителен връх. Впрочем нищо изненадващо, някакъв бездарник, пробил си път чрез ДС, след това набързо захвърлил доста тясната си обвързаност и намерил си нови начини за просперитет. Взел простотията отвсякъде (очевидно, че не е взел положителните неща нито от БКП, нито от Герб, доколкото и където ги има) и решен на всичко да превърне своя градец Созопол в центъра на вселената. Определено ще увеличи броя на българите в чужбина (какъв парадокс), например аз рядко се замислям да емигрирам, но тоя байно определено ме кара да мисля сериозно в тази посока.

  Липсата на интелектуалци в управлението очевидно води до това, че се е занижило нивото, а тези които са извън управлението са навряни в *, с фрази като “на овчарчета ще ми станете” и друг род заплахи, защото освен обида, това е и заплаха, и то изказана от министър.

 7. Свободно слово и Иво Инджев, две несъвместимост.
  Продължавайте с цензурата …

 8. Абсолютно е прав г-н Димитров.Дори мисля,че ни спести доста по-точни и силни думи.Може би в РБ не го чувствате,но в емиграция всичко лъсва с пълна сила.Вместо да искате извинение по-добре си задайте въпроса какво е сбъркано в нас.Не ви ли се струва,че всичко това е следствие от”братската”руска прегръдка,а и като си представя,че Гоце все още ни прегръща просто не ми се мисли.

 9. Господин Димитров с удоволствие бих му препоръчал да се лиши от обидното (явно) за него българско гражданство.
  Не е хубаво, човек да е “лоша среда”.
  Нека не ограничаваме г-н Димитров. Той е популярен, има приятели в БСП – ще се справи.
  Нека направим един хубав (каква дума само) жест и директно го лишим от гражданството му, нека не го принизяваме с тази местна (професионална и обществена) среда така не подходяща за него.

 10. А да си спомя някой за показването на България като тоалетна?
  Ореваха орталъка а сега къде спят защитниците на Българщината?
  А пък аз си мисля,че България все повече заприлича на ШИБАН НУЖНИК И ТО НАПРАВЕН С ЧЕРВЕНИ ТУХЛИ И ЖЕЛЕЗНА ВРАТА НА КОЯТО ПИШЕ НЕ WC A ДС.

 11. Този още ли е министър? Нещо не чух неговия началник да каже нищо по въпроса за шибания народ. Или материал, както се изразява. След 3 години отидете пак да гласувате за тези.

 12. Към листопададжиите-ГЕРБ апологети:
  Те ви Бойко, те ви бойковчета…!
  Просто се наслаждавайте и мълчете като “таковани”.
  ВИЕ ГО ДОКАРАХТЕ НА ГЛАВИТЕ НИ!

 13. ПП: Според тълковния речник на Б.Д. “такован” се преведа като третиран, обработен и нищо повече!

 14. МАТЕРИАЛЪТ,Иво!!! Когато дойде време да се научим да уважавме труда на всеки,тогава и нещата може да се наредят в тази държава.Толкова много злоба ли има в тези БеСеПари???

 15. Народа си избра Винету за вожд и ще му търпи аверчетата.Божидар Димитров и Веждито драпат за статута на Поразяващата Уста,но Дянков им дръпна от началото със солиден аванс.Имаха и дива конкуренция с устата,(ах,каква уста само!),на Румянка Желева,но тя рано даде фира!Лъчезар Иванов – Доктора пък си отвори устата само за няколко изречения,но те му костваха статута на баш-аверче и личен гинеколог на Винету.За местните наместници на вожда пък нещата са съвсем трагични.Предизборния сбирток от приятели,познати,приятели на приятелите и познати на познатите доведе до сегашния герберски турлюгювеч,където рамо до рамо се кокорят хора,които ако ги питаш какви политически принципи изповядват,ще хлъцнат и пръднат от изумление!

 16. Напълно закономерно словесно поведение на Божидар Димитров. Защото се вписва в манталитета на сегашните управляващи (както и Вежди Рашидов). Всъщност, характерното за това правителство е, че легитимира (и диагностицира)простащината и опростачването в обществото ни.

 17. Много трагикомично изглежда ставащото на политическата сцена в България.На мен всичко това ми действа подтискащо и е направо тъжно.Българският народ не заслужава да бъде наричан “шибан”.Как е възможно изобщо ,уж образовани хора ,заемащи определени позиции в държавата да говорят така просташки.За мен отговорът е само един-въпроосният историк определено има проблеми с жените и се нуждае от опитен психоаналитик.А как мислите изглежда всичко това в очите на хората,които наблюдават ставащото в България.Ако в Германия някой си позволи да говори такива неща и заема някакъв пост в държавата , незабавно ще бъде принуден да подаде оставка и съвсем ясно ще му бъде показано,че подобно поведение е недопустимо.

 18. Към iron:

  Припомням ви абсолютната ви неадекватност с дълъг ВАШ постинг, в който нито едно от отправените МИ обвинения под формата на ваши твърдения и въпроси не е свъразно с моя текст. Нито едно. Нито едно. Нито едно ( повтарям ви, за да схванете). Всичките ви тези почиват върху мнения на читатели, а не върху мой текст( което показва целта ви да ме атакувате безогледно, може би някой друг ви събира “доказателстват” а вие само ги обобщавате – лошо, ще ви се карат началниците).

  Друг е въпросът колко са адекватни и тезите ви, но това не е проблем – всеки може да изразява различно мение. Но да ми се вменяват позиции, конкретни като “цитати”, за да се спори с “мен”, е абсурд, който няма да ви позволя да ми наложите като пияница в трамвай, който дърпа някого и настоява да си говори с него.
  Издънихте се и не досаждайте повече, няма да ме трогнете с тропане на крак на тема “цензура”.
  С такива, като вас, не може д се спори.
  Ето какво сътворихте ( читателите ще се разпознаят в “мое” лице като автори на “основанията” за нападките ви):

  Въпрос :
  Извинете, но как точно г-н премиера/ правителството смущава съня на червената плутокрация?
  Отговор:
  Като например спря поголовните кражби в инфраструктурата, развали схеми действали от години и не само в митниците и т.н.
  @ Като лови бандити, генерирайки шумни медийни изяви ли?
  Г-н Инджев, безпорен е успехът с „Наглите“ и магистралните обирджии. Да сте чули за отвличане или магистрален грабеж след ареста на упоментатите, аз не !!!
  Твърдение :
  Вие направихте ли си труда да прочетете, становището на т.нар. от вас „трите фукли“, относно исканите мерки за неотклонение по коментираните нашироко полицейски акции?
  Отговор:
  Г-н Инджев малко съм разочарован от Вас. Вие да сте прочели и чули доказателствата по делото ?!!!
  Аз не и Вие също ! Ако от МВР публикуват доказателствата те стават автоматично процесуално недопустими.
  Щом искате да вярвате на съда. Цитирам истински случай от съдебната практика:
  Автокрадеца не е искал да открадне колата, просто се е скрил от дъжда !!!!
  Цитат:
  „Но неможе, първосигнално да се грачи след всяко съдебно заседание по ключови дела.“
  Отговор:
  Мислех, че живеем в свободно онщество, най-вече от автоцензура !!!
  Относно граченето го оставям за Ваша сметка.
  Цитат:
  „В коя нормална демокрация по света, премиерът ще обвини съда в саботаж на държавата и управлението.“
  Отговор:
  ако си мислите, че България е нормална държава да, но ако си правите оглушки за установения олигопол, това пак го оставям за Ваша сметка.“
  Въпрос:
  „Питам Ви и как точно, бивши партийни кадри, прекарали младостта си в тоталитарна държава и формирали мисленето си под въздействието на пропагандата й, ще са способни да донесат нужната ни промяна?
  Отговор:
  А кой най добре знае как функционира тази система.
  Надявам се сте си отговорили на въпроса, кой и защо разглоби СССР. Май не беше външен човек на системата ?!!!

  Считам, че Вие сам сте си отговаряли на подобни въпроси и не се съмнявам във Вашата интелигентност. Изразяваното мнение от Вас не е от липса й …

 19. Да уточним една важна подробност. В опит да се оправдае министърът заяви по Би Ти Ви, че прилагателното “шибан” няма приоритетно значение в бълг. ез. и неправилно разтълкува прилагателното веднъж като арго – това е жаргонен израз, и втори път като “брулен” – това не отговаря на речниковото значение на думата. В тълковния речник срещу глагола “шибам” са записани следните три значения: 1. Удрям с нещо дълго и тънко. 2. Удрям, бия. 3. Слагам в изобилно количество или безразборно. Това е речниковото значение на глагола “шибам” и както се вижда тук не срещаме думата бруля. Но дори и да бе посочена, това няма голямо значение. Защото в израза “Шибан народ!” се споменава прилагателното “шибан”, а не гл. “шибам”.
  Ето тук е тънкия момент. Речниковото значение на прил. “шибан” е “грозен, лош, неприятен”. Оттук се налага изводът, че народът е окачествен като “грозен, лош и неприятен”.
  Наистина грозен случай, достоен за извинение!
  На базата на езиковедския анализ и нормите на добрия етикет имаме пълно право и основание като народ да го получим.

 20. Ако оставим настрана изказа на Б.Д. за “шибаните”българи,питам се ,дали в същност,това определение не е правилно?!Преди няколко години Мадридският мошенник,дефинира българите със “сгрешен чип”,а настоящият премиер,в среща с българите в Чикаго се изказа нелицеприятно за БГ избирателите с напреднала възраст.А цялото поведение на българите от 1944 г.насам/а и преди това посрещайки “синеоките рицари”германските войски/не говори за едни хора ,които,в голямата си част,доказват своята шибаност!!!….

 21. Не се учудвайте на специалната селекция “интелектуалци” със задължителен работническо-селски произход, верни на линията на партията и с добро хоремашко поведение, които нямат време да напишат истинската история на България от тъки пазарни и политически забежки.Кой ще обясни на младото поколение, как в едно село е могло да има читалище с хиляди томове литература, хор със сто изпълнители, окестри за народна и класическа музика и самодеен театър? Как този нород, с високи естетически стремежи, научил половин Европа на земеделие,
  въпреки забраните произвеждал самолети е бил профанизиран до степен, безропотно да бъде унижаван от чалга-академици,професори и доценти.
  Господа интелектуалци, ваш ред е да започнете да работите в полза роду!
  Ако ви има?! Или вие не сте народът?

 22. Хайде, разказахме му играта на Б.Димитров. Сега е време да подхванем и Славейков. Той пък нали си беше позволил да рече : “Не народ, а мърша.” На мене ми се чини пова нещо по обидно. Ама то си е било и за онзи народ де, не за този.

 23. Добър ден Б.Божинов, интелектуалците ги утепаха с тояги В името на Народа.
  Ако не вярвате- четете.

  Днес г-н румен петков каза по Нова телевизия, че който не е виждал сам зверствата на комунистите да не говори.

 24. Имам един въпрос, не толкоз върху това дали е шибан въпросният народ с пръчка през устата или отзад. Все пак изказването е по повод темата за едни мощи на предполагем християнски светец в чийто контекст шибането отзад, дори на обобщено понятие като народа звучи някак си…не ерусалимски.
  Искам да питам, ако тези мощи все пак са автентични какви чудеса са предизвикали до момента? Известно е че всичко тленно докоснало се до духа и тялото Божие предизвиква невероятни чудеса-слепите проглеждат и започват да четат дори на тъмно,недъгавите щом докоснат или само погледнат мощите мигом се изправят на крака и стават шампиони по фигурно пързаляне, мъртвите се изправят невъзмутимо от гроба и стават шефове на застрахователни компании и т.н. БП църква със сигурност знае повече по въпроса за чудесата, но не я чувам да обелва и дума по този въпрос.
  А и по доста други въпроси на тази тема.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.