Тук да” е “не” и обратно – за улеснение на гражданите в избора на правилна позиция

Ами сега! Дали пък Димитров да не се извини за извинението, след като има „разбирането“ лично на г-жа Цачева, която е на върха на законодателната власт в парламентарната ни република?

Очаквам и нея да оприличат на Славейков, както някои се опитаха да оправдаят самия Божидар Димитров, сравнявайки го с възрожденския поет заради възклицанието му „не народ, а мърша“. Така ще си имаме нови Пенчо и Петко Славейкови, разнополови при това, за да могат момченцата и момиченцата да се разпознават по-лесно в тяхно лице , изучавайки класиката на българския преход. Класици на новото българско възраж…да…не! „Да“ е „не“ у нас. И обратно. Така се улеснява гражданинът симпатизант и избирател винаги да има избор на правилна позиция -която и да избере, ще бъде вярната.

13 мнения за “Тук да” е “не” и обратно – за улеснение на гражданите в избора на правилна позиция”

 1. Баш патриотът БД най-вероятно е говорил на гръцки ( всички патриотари “говорят” или “ползват” този език най-вече във византийския му вариант ) – “не” на този език означава “да”. И Цачева също го ползва – няма как иначе. Утре най-късно ще ни разясни защо “да” е “не” или обратно. А и надписите под мощите са също на гръцки. Проблем е думата “шибан” защото “ш” просто няма в гръцкия. Най-вероятно е от тракийски или старобългарски произход – трябва да питаме в Памир и то по-скоро, защото има вече намерени пари за нова екскурзия дотам ( познайте от кого ! ). Ако не е просто от руски – чувал съм думата “шибойски” – на “ски” при това. А може и да е кодова дума някаква – четвърти прякор от Второ Главно Управление – някакъв там шибан агент.

 2. Госпожа Цачева дори да не одобрява все пак разбира г-н Димитров.Жега е, август е, една година напрежение и си изпуснал нервите човека.
  Не разбрахме за сега дали обаче генерала не одобрява но и той разбира,одобрява но не разбира или одобрява и разбира думите на своя приятел без министерски портфейл.Щото ако не одобряваше и не разбираше как министъра ни нарече шибаняци до сега щеше поне да му е отправил второто китайско предупреждение.А то така като мълчи затруднява и госпожа Цачева.Стана като при строежа на аец Белене, когато тя заяви,че ще се строи по правилния начин.Някой някога ще каже ли най после кой е правилният начин и има ли той почва у нас.

 3. Г-н Инджев,моето изложение е в страни от тематата,но ми се струва ,че е част общото състояние на духа , обладаващ в момента по-голямата част от обществото ни.Става въпрос за следното : преди време чешкия художник Черни нарисува държавата ни като тоалетна чиния на картата на Европа.Тогава много хора се възмутиха ,включително и аз.Оказа се ,че този художник е много близо до истината.Навсякъде по света тоалетните са необходима част от дома и обществените места.Не се допуска за употреба обект без санитарен възел.Оказа се,че в заведенията за обществено хранене у нас,както и крайпътни такива, НЯМА ТОАЛЕТНИ!!!ИМА ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ,ПОЛЗВАНЕТО НА КОИТО ВАРИРА ОТ 0,20лв(по малка нужда) ДО 1EUR (по голяма нужда).ТЪЙ КАТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗИСКВАНЕТО ЗА РАБОТА В ТЪРГОВСКИТЕ ОБЕКТИ ДА ИМА ТОАЛЕТНИ,БИ СЛЕДВАЛО СЛЕД КАТО В ОСТАНАЛАТА ЧАСТ(ТЪРГОВСКА ЗАЛА,СКЛАДОВЕ,КУХНИ) НЯМА ТОАЛЕТНА,ТО ТЯ ДА СЕ ЗАТВОРИ И ДА СЕ ЗАБРАНИ ДА РАБОТИ.Това смешно и унизително положение в българските заведения е единствено по рода си в Европа.Поради трудния достъп на гражданите до управляващите и политиците,се обръщам към Вас с молба да отправите искане до Министъра на търговията и туризма,Министъра на народното здраве и Министъра на финансиите за спешни мерки за да бъде прекратена тази практика.Този ,за някои маловажен,въпрос е част от цялостния облик и манталитет,с които се сблъсква всеки чужд гражданин.
  Поздрави.Климент Николов

 4. Никой няма право да се подиграва със великото търпение и саможертва на достойната Българската нация, защото въпреки мършавите си водачи и управници тя винаги е успявала да запази Българската си държава.Сега Българската държава е окупирана от организирани бандитски формирования на ДС- Олигархията в Ръ Бъ и ако избраният от народа за водач- генерал се окаже мършав, тогава новото велико търпение на Българската нация свършва.

 5. Кратко и прекрасно, г-н Инджев!

  А за цецка – то не че човек не очаква точно такова поведение от една стругарка от село, взела виШе с рабфак през социализЪма (за по-младите – РАБотнически ФАКултет в съответния ВУЗ – там, където Партията-майка отглеждаше от СВОИТЕ работнически пилци, ЕнтелЕгенция от предани накокошинени, но празноглави петли и ярки).

  И само едно доказателство за последното (за празноглавието на ТЕЗИ партийни пиленца) – според други думи от същото интервю на т.нар. председател на НС, България на юг граничи освен с Гърция, и с … Италия, познахте!

  Алекоооо! Добре, че си в един по-добър свят, че тук даже и ти не би понесъл толкова много БЪЛГАРЩИНА за толкова кратко време.

  И пак към г-н Инджев – да сте жив и здрав дълги години, че без такива като Вас това нашето, българското даже и територия няма да може да се нарече (след като отдавна не сме нито общество, нито държава).

 6. Емоционалният изблик, както казва Цачева, за изцепката на БД с „шибания народ„ не е повод за оставка.
  Онзи пък пишман историк и археолог, на всичкото отгоре и министър, вече категорично отрича да е казвал нещо такова. Не, ама как така аз съм такъв националист че да псувам народа-никога! Зависта и злобата били шибани, не народа. Въобще пълна пародия-цачева се оказва че го оправдава и извинява за нещо, което той всъщност не е казал.
  Да, има нещо което намирисва на мърша в тоз народ и то е че продължава да избира и търпи разни малоумници да му се изхождат върху главата и вместо да пуснат водата след това-поне, да си подат оставката например, ама не как така-оставки, и докато се усетим -хоп хайде още едно изхождане върху главата или в гащите, кой както иска, на шибания народ и така докато народа свикне и с миризмата и с вкуса на шибаната…ай да не казва какво, че много ще засмърди-то не бе мърша, че и шибана, че ако прибавим към словесната помия с която ни заливат тези шибаняци и фекална, съвсем ще замясаме на WC-то на онзи чех с което някой толкова се индетефицираха та чак му се обидиха.
  Ако българският народ наистина иска да докаже че не е шибана мърша, трябва да се пребори за тази оствка-поне и журналистите трябва да поведат хорото, а не да се ослушват пак кой ще им даде верният тон за песен.

 7. Към Николов:

  Ох, дано да не четат дежурните свръхпатриоти, но истината е …

  Преди близо две десетилетия един турски професор поде кампания за подобряване на представата за Турция като страна с “клекала”. Подиграваха го, присмиваха му се и изведнъж…държавата взе “неговата” страна.

  Превърнаха подобряването на представата за Турция чрез цивлизоване на отходните места в нещо като национален въпрос. И успяха. Туризмът в Турция “дръпна” страхотно.

 8. Чувал съм да казват “По обществените тоалетни ще съдите за една нация”. От многото обиколки по света си слагам ръка на сърцето и признавам – НЕМЦИТЕ имат най-чистите тоалетни. Даже преди 2 години на една магистрала видях тоалетна, която след всеки посетител се дезинфекцира от робот. Щях да падна;)))))))))))))) Е, в тази връзка бих изказал едно пожелание. В Германия се учат по последни данни 12 000 български студенти. Дано донесат нещо от немската последователност, педантичност, трудолюбие и постоянен стремеж към съвършенство, че имаме да чистим толкова много “шибани политици”, че и още 20 години няма да ни стигнат….

 9. Г-н Инджев, не мисля, че си струваше да се отделя толкова внимание на БД. Аз лично отдавна съм го отписал като историк и не разбирам цялата шумотевица. Не разбрах и кой го е питал относно тези мощи, не се ли е сетил какъв ще е отговора предварително и да си е спестил цялата какафония.

  Той си живее в един негов свят където българи са бутнали едно рамо на земята да се завърти, че другите народи да си имат сезони, после посели семето на живота на земята, дали са писменост на света, религия, наука и т.н. и сега ако се разровим из френските или ватиканските архиви, всъщност ще открием исторически доказателства за това.

  Оценявам желанието му да прави реклама на България по-света и да тръби общоизвестните факти,но при неговото на твърде хамалско жонглиране той минава границите и се получава всъщност антиреклама.

 10. Имам постинг от август 12, 2010, 13:55,който не го виждам.Не е одобрен или по невнимание е изтекъл по канала.
  Той изглеждаше така.
  Госпожа Цачева дори да не одобрява все пак разбира г-н Димитров.Жега е, август е, една година напрежение и си изпуснал нервите човека.
  Не разбрахме за сега дали обаче генерала не одобрява но и той разбира,одобрява но не разбира или одобрява и разбира думите на своя приятел без министерски портфейл.Щото ако не одобряваше и не разбираше как министъра ни нарече шибаняци до сега щеше поне да му е отправил второто китайско предупреждение.А то така като мълчи затруднява и госпожа Цачева.Стана като при строежа на аец Белене, когато тя заяви,че ще се строи по правилния начин.Някой някога ще каже ли най после кой е правилният начин и има ли той почва у нас.

 11. Цецка Цачева до СЕЛЯНИН:

  “Взе ми го от устата.” 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.