КТР воскресе из мертвих!

Бях останал с погрешното впечатление, че властта си почива, както обеща. Но с появата на премиера Борисов в радиотелевизионно интервю в националния ефир заблудата ми се разсея. Какво е станало, какво налага това? Да няма някакво голямо бедствие или авария, което ( в отсътвието на съответното министерство, закрито от кабинета) да налага лично обръщение към нацията на най-овластения човек в държавата.

Нищо подобно- има успехи. Много успехи. И няма по подходящ да ги съобщи на слънчасалата публика от самия министър-председател.

Интересен феномен е, че радиостанциите най-после признаха известната на всички и най-вече на Бойко Борисов истина, че нищо, което хората не са видели по телевизора, не се е случило ( знам от личен опит – книгата ми „Президент на РъБъ“, ако не беше „Канал 3“ и „Нова телевизия“, нямаше да е факт, макар и да се допечата 3 пъти в рамките на първите две седмици от излизането). Така, с многократно усилено ехо, насложено едновременно върху радио и телевизионния ефир, узнахме от „Дарик радио“ и БНТ едновременно за изключителните постижения на правителството, поднесени сбито, прямо и категорично, но без излишна скромност от човека, който лично има заслуга за тях.

Например вече знаем, че Борисов е спасил парите за проекта „Дунав мост“ ( каквото и да значи това). Пак той е настоял Европа да обърне внимание на магистрала „Хемус“ и тя , в лицето на нашия приятел ( съответният комисар, натоварен да обръща внимание върху финансирането на транспортни проекти в ЕС), има изгледи да се трогне.

За да туширам в зародиш несправедливите подозрения, че с иронията си работя за връщането на Доган и Станишев ( както самият Борисов отбеляза вчмера по адрес на вероломните лекари с техните превземки да стачкуват), ще се съглася напълно сериозно с казаното от премиера по адрес на Станишев. Натри му носа за репликата от Бузлуджа по адрес на „пожарникаря“. Доста тъпо е, особно ако претендираш да си ляв лидер, да с подиграваш с една такава уважавана професия (по света – в Америка тъкмо пожарникарите водят класацията на най-уважаваните от обществото хора в държавата). Така че Борисов на място сложи Станишев на мястото му, като го „прати“ да види в Русия дали е лесно да се гасят пожари. Точно Станишев и точно в Русия!

Но едно не мога да разбера: защо, щом толкова ни уважават и Америка, и Европа, и Русия, както заяви Борисов ( във връзка с големите успехи на неговото правителство), това впечатление не се споделя от някои западни медии. „Кронен цайтунг“ взе ,че написа тази седмица: „България се управлява от мафията“. А „Уолстрийт джърнъл“ се подиграва с най-святото ( на Божидар Димитров) : „Светец ще спасява България“. И твърди най-сериозно, че в България имало криза!

Изглежда тамошните медиии не разбират много от работата си. Само дуднат. Не са като нас. Или конткретно като колегата Бареков, който в интервю за „24 часа“ съжали Борисов, че няма равен в политиката, с когото да се съизмерва. И го провъзгласи за най-подходящ за президент. Понеже е стратег, а и за баща на нацията е по-добре да му е дълъг мандатът, препоръча колегата и заплаши, че пак иска да се връща на екран, стига да си избере къде ( можело и в Би Ти Ви, от него да мине, защото имал там много близко хора).

Аз пък, понеже съм поканен от „БГ радио“ за събеседник следващия вторник и има опасност в това качество да се появя по БНТ като такъв ( заради общия формат на излъчване), отсега събирам сили да прасна няколко похвали на властта. Или пък на себе си.

Подсказвайте, че не се сещам какви да бъдат!

Впрочем, забелязвате ли, че идята на шефа на СЕМ Георги Лозанов за сливане на радиото и телевизията ( по модела на Би Би Си) вече е факт и без да се (съ)гласуват някави промени в закона? А уж нямаше поддръжници! Друг е въпросът, дали това води до ефекта, който постига Би Би Си.

Комитетът за телевиизия и радио ( КТР) воскресе! Воистина возкресе из мертвих! Ако не самият той, то неговият дух е жив отново.

22 мнения за “КТР воскресе из мертвих!”

 1. Не знам колко много ни уважават в Америка, Европа и Русия във връзка с успехите на правителството Борисово, но истината е , че мафията е поела управлението на България далеч преди то да дойде на власт, още преди десети Ноември 1989г! И понеже съвсем очевидно няма никакво намерение да се предаде лесно (дори и на такъв храбър пожарникар)никак не се учудвам, че някои западни медии продължават да се впечатляват от мафиотщините у нас, повече отколкото от успехите Бойкови! Гледах интервюто, но освен нещата, на които е обърнал внимание Иво и друго ми направи впечатление. Относно спасените пари за Дунав мост две се каза, че Румънската страна никак не е възхитена от строежа на мостове на Дунава между нас и затова започването на строежа дълго е отлагано и е имало опсност да се згубят европейските субсидии за него! Това нежелание на румънците, (ако е вярно) е ново за мен и не мога да си го обясня. И друго се каза така мимоходом относно заплатите на докторите, но то е голям проблем и с пипала на октопода идващи чак от сърцевината му. Отбеляза се че имаме “шампиони” по получаване на пари (за инвазивните кардиологични манипулации), които далеч надминават европейските си колеги! Имам данни, че някои стигат до хималайски рекорди от 35 до 70 хиляди лева на месец! А това са пари по пътеки на здравната каса и затова такива “юнаци” ощетяват колегите си доктори, които “мукат” на по 600-700 лева, че и по-малко и при това нередовно получавани. Да не говорим за комисионните, които се вземат от фирмите производители на стентовете!
  Та Г-н Инджев, понеже искате съвет, похвалете това правителство затова, че се опитва да казва истината (макар и по “Божидаро-Бойковски” начин). Но като го похвалите, го и посъветвайте също така да погледне по дълбоко на нещата и да ги обяви публично така, че всички да разберат, подобно на примера, който посочих за доторите кардиолози. Ако искат европейските медии също да се впечатлят повече от официалното правителство на България, отколкото от мафията и!

 2. За мен най голямото постижение за една година от управлението на гражданите за Европейско развитие на България е откриването на мощите на светеца.И забележете то не стана по някакъв шибан,завоалиран и корумпиран начин на тъмно, както бяхме свикнали по време на Терца коалицията,а по правилния начин.Открито пред камерите и микрофоните на многоуважаваните български медии.По правилния начин вървят и реформите в областта на образованието,здравеопазването и културата,особено в случая с културата на министъра приятел без портфейл.
  На фона на значимите успехи има и все пак още какво да се желае.До кога БГ радио ще пуска само българска музика.Ние европейци ли сме или шибаняци.O,КРT спи ли ,о КРT не види ли!

 3. Господин Инджев,похвали таинственият премиер на Ръ Бъ в БГ радио, за неговата дълга и добре обмисена подготовка при гасенето на опустушителният криминален пожар в Българската държава.Похвали червеният пожарниар че е оставил пламаците на криминалният пожар в България да светят ярко, за да осветяват пътя на Българската Нация към Българската Свобода и Справедливост.

 4. Много интересно предложение. Поне защото сред всички които искат пари се намира един да иска акъл.
  Ето ви го.
  Тъй като властта проглушавайки ушите на всички с “европейското развитие” всъщност решително избира (както винаги) РУСКОТО ПРИКРИТИЕ може да я похвалите за единствено правилния избор.
  Още повече, че заставаме зад най-развитите, най-организираните, най-подредените и носители на цивилизация в света тълпи.
  Защо говоря така ли? Mоже да прверите на следния линк:
  http://newsland.ru/News/Detail/id/537777/cat/42/#comments3937458
  Надявам се че ще ви бъде достатъчен “доказателственият”, “теоретичен” и “научен” материал изложен в това писание. И ще можете да се подготвите за предаването.
  С две думи само, на посочения линк използвайки “научни” методики и подходи се обяснява на тълпата и се претендира че ЦИВИЛИЗАЦИЯТА СЕ Е ЗАРОДИЛА ОТ ВИЛЦИ=РАСЕНИ=СЛАВЯНИ=РУСИ???!!!
  Ни повече ни по-малко. И чак после латинците са я взели ОТ ТЯХ и започнали да живеят ЦИ+ВИЛНО.
  Надявам се също че и на всички участници в блога ще им бъде интересно да прочетат. Така че не само патетична похвала ами смело можете да праснете юмрук във вълнясала гръд или да праснете един казачок в ефир в знак на подкрепа на избора на властта.
  Ще покажете също и на всички цайтунги и джърнъли да си знаят мястото и да не забравят кой им е донесъл цивилизацията.

 5. Г-н Инджев, моля, своевремено съобщавайте кога, къде и в колко часа са гостуванията ви в радио и ТВ, за да можем да ви следим “изкъсо”.
  Благодаря.

 6. Към Иван Иванов:

  Благодаря за предложението, но нещо не мога да се насиля да разгласявам кога и къде ще се появявам. Опитах и рубрика да създам ( “блоговести”), но се отказах- вижда ми се малко тъпо да обявявам си в собствения си блог като очаквани “събития” появи в други медии. Разбирам искрените подбуди на съмишлениците,но не мога да превъзмогна неприятното усещане за “самореклама”.

 7. Абе Бате Бойко си е _ич(ка), та дрънка! Обясни на цялата слънчасала българска порода, че Първанов е “харен човек”(взаимствам израза от човека на който Бойко Борисов разтриваше ушите лично) за който той, Бат’ Бойко относно Гоцето де, никога не е изпитвал съмнения като политик. Цялата работа с политиката на Бате Бойко мяза на тая, когато преди много години, като юноши бледи играхме на покер и залагахме фасулени зърна, наместо пари. Е, сега Бат Бойко залага парите от нашите данъци, с такава лекото сакаш парите ни са фасулени зърна.

 8. Г-н Инджев, личи си, че не четете WSJ “правилно”. Следвайте примера на Труд и 24 часа! Там си е казано ясно: “Мощите на Йоан Кръстител спасяват България финансово” и “Откритите останки от мощите на Йоан Кръстител ще донесат дивиденти на България от финансово естество, пише американският в. “Уолстрийт джърнъл”.

  😉

  Поздрави и всичко най-добро!

 9. Г-н Инджев,не гледайте от негативната страна като “самореклама” оповестяването на някои ваши обществени изяви.Погледнете от позитивната страна-уважение към интерисуващите се от това.
  По отношение на Борисов вие ще кажете това,което считате за значимо.От моята камбанария виждам нещата така:
  НЕГАТИВИ-1.Бавно и нерешително реформиране на цялата управленска система.Накачулените на яслата от Руската тройка трябваше само за 6 месеца да бъдат с 30% по-малко.
  2.Решително активиране на конституционни промени ограничаващи тоталната “независимост” на една от трите независими власти-съдебната.
  3.Спиране със заиграването с “руската карта”.Не може да вдъхва никакво доверие една ограмна страна ,която има само 4 престарели пожарогасителни хеликоптера,не успя никакви евакуации да направи и остави хората си да се пържат.И заема, с голям аванс, първо място в света по корупция.
  ПОЗИТИВИ-1.Никога до сега България не се е управлявала явно и открито-типично по Западен образец.
  2.Запушиха се голяма част от дупките в продънената Тройна кошница-заменки,еврофондове,комисионни.
  3.Наред с горните милиарди се спестиха и огромни суми при обществените поръчки и особено при пътното строителство.За първи път то реално се извършва,а не по документи,както при изписването на милиардите от “излишъците”.
  3.Безкомпромисност към съгрешилите в провителство и парламент свои членове.
  За мен това са трите здрави и трите слаби пилона.За МВР ще дам оценка когато от 67 хил. станат 40 хил. и не ходят разпасани като каубой.И са абсолютно безкомпромисни към вътрешните си многобройни корумпирани и некадърни.

 10. БРАВО Г-Н ИНДЖЕВ! ОТНОВО В ДЕСЕТКАТА!!! СПОДЕЛЯМ МОЛБАТА НА ИВАН ИВАНОВ ДА НИ СЪОБЩАВАТЕ ПРЕДВАПИТЕЛНО ЗА ВАШИТЕ ИЗЯВИ ПО РАДИОТО И ТЕЛЕВИЗИЯТА, ЗА ДА НЕ ПРОПУСНЕМ ДА ГЛЕДАМЕ!!!БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

 11. Рекламирайте се, г-н Инджев, рекламирайте се без грам неудобство, защото и малкото останали нормални хора в тази държава /и аз без капка свян се нареждам между тях/ имаме нужда да Ви слушаме и чуваме най -вече…, защото от известно време, май стана повече от година, въпреки, че медиите ама изобщо не се слагат на ББ,слушаме само дитирамби и гледаме удряне в здравите му мъжки гърди. А имаме нужда и от “езоповски език” /цитирам по памет/, и от игра на думи и от коректив. Рекламирайте се!

 12. Г-н Инджев, присьединявам се кьм предложението на г-н Иванов. Тук виждам вашата гледна точка в писмен вид. Живото участие в динамичен разговор по телевизията/радиото на журналиста Иво Инджев ми е не по-малко интересно.

  Скромността ви да не се “саморекламирате” в случая е неуместна. След като (надявам се) нямате нищо против да четем блога ви, нека знаем и кога можем да ви гледаме и чуваме наживо.

  Не виждам друг начин да зная кьде и кога ще имате изяви в други медии освен случайно да чуя анонс за сутрешния блок на някоя телевизия. За радио пьк-сьвсем никак.

  Благодаря

 13. Аз бих гласувала за възкресяването на руските енергийни проекти, акцентът върху АЕЦ Белене е неизбежен.
  То само това да беше възкресило правителството, пак щеше да остане във възкресната история!
  P.S. Колкото до неудобството от самореклама – мисля, че е напълно неуместна – този блог и форум по същество и по право са ивоинджевцентрични, не виждам пречка да се съобщават фактите за участия, а още по- добре да публикуват самите интервюта, което би било изключително улеснение за такива анти телевизионни зрители като мен. Ако пък е тъй проблематично може да ми отворите рубрика, господин Инджев, и поемам ангажимента да публикувам информация за всички публични изяви от свое име… То ако знам кога и къде ще са изявите – ще се оправя и без рубрика – просто ще публикувам линкове. (Надявям се всички да оценят по достойнство приноса ми към култа към личността на Иво Инджев, ако априлският пленум се забави достатъчно, ще инициирам и издигането на паметник:)))))))))))) Може предишната ми реплика да ви заблуди, но всъщност не се шегувам.

 14. Г-н Инджев,бързах да не закъснея на работа и нямах време да добавя в коментара си похвала за главатаря- президента на олигархичната република в България.Похвали червеният дон гоце че е велик политически стратег,кадровик и всемогъщ бос на недосегаемата паралелна олигархична власт в републиката на олигарсите в България.Кажи ако считаш че е необходимо по БГ радио на Българският гражданин Георги Първанов че ще го похвалиш ако доброволно си подаде президентската оставка и като достоен редови Български гражданин защити името си в съда от отправените към президента Първанов публични обвинения, за личните му злоупотреби с демократичната президентска власт на република България.

 15. Много беззъбо интервю беше. И Никодимов и Дюзев само се мазнеха. Явно им е казано, че Бойко иска трибуна като на конгрес. Да говори пред нацията благи приказки, да я утешава и окуражава в неволята. За тая цел не му трябваха журналисти, а пухкави пудели. Не знам дали са такива и извън ефир, но Дюзев и Никодимов така се вживяха, че не просто лиги, а направо лиги с мед им капеше от устите. Но като се има предвид какъв глад гони българските медийни работници, особено в Българското официозно дарик радио или Анкината официозна телевизия, явно инстинктите включват на програма “умилквай се”. Показателно е какво се случи с Милен Цветков, който в ефир се подиграваше на Борисов. “Сутрин ме почва Милен Цветков, а вечер ме довършва Слави Трифонов”, изстрада мистър мускул и мигом програмните директорки отрониха няколко сълзи, с които отмиха остатъците от журналитическо присъствие по екраните. И така и днес Никодимов и Дюзев го оставиха Бойко да си плете кошницата както той си знае.
  По отношение на Гоце – Босрисов много внимателно си прави сметката с кого кога и колко задълбочено да се дърля. И много му харесва да се прави на благороден и да казва “Е, айде, от мене да мине, прощавам ти. Ето дори и ще те поизчеткам малко.” И после да се отметне от думите си и да прави точно обратното. Но дали ще му забие истински нож в гърба на Първанов? Първанов има много малки шансове да остане в политиката като фигура на първа линия. По-скоро ще изпадне зад кулисите при Лилов, Гоцев и другарите-стратези. А зад кулисите играят парите, не морала, партиите и цетовете. Там Бойко и Първанов са първи дружки. Плюс това Бойко и Първанов имат близки хобита: футбол, спортове, ловни дружинки. Нали и двамата са расли на “улицата”, а не като Станишев в луксозни къщи с луксозни коли, както удобно установи Борисов миналата година.

 16. “…Представете си да беше това правителство във времето на излишъците, ами, аз щях да я залея с асфалт тая държава”, каза Борисов.( mediapool )

  Леле Бойко, немой бате! Немой чедо! Знам, че може да опиташ, та затова ме е страх.
  Само пътищата Бойко, само пътищата!
  Или поне изкърпи дупките. Вземи една 6-метрова лопата и пълни наред – Цветанов го остави да си гледа труповете. Аз ще ти карам камиона с асфалта, ти ще кърпиш, че по те бива! 😉

  И понеже даваш тон, да си “попредставяме” и ние братя, а?

  -Представяте ли си ОТМИНЕ кризата в България? Знам, знам, ама … се едно отмине, а?

  -И после кризата братя, нема вече Гоце Първанов, серГЕЙ Станишев, Р.Овч., Румен Петков, Ахмед Доган, Б. Димитров, няма я и Тетка, няма го и баш Бойко…;

  -Няма я и БСП, и ДПС;

  -Няма “Паметник на Съветската армия”, няма Альоша…;

  -Няма чалга. Българските певци и поп групи се слушат по цял свят, хитове;

  -народът усминат, радостен, доволен, хвали народните избраници;

  -хвали Правителство, Съд, Прокуратура;

  -всеки си гледа съвестно работата;

  -няма корупция;

  -няма мутри, няма Трактори…;

  -няма Чернички Красьовци;

  -държавните служители едни усмихнати, едни вежливи. Обслужват те бързо на едно гише, както е в митниците;

  -а полицаите направо са супер!

  -Бърза помощ идват на 5-10 минута!

  -а болниците… направо ти е кеф да си болен. Всичко свети, всички са вежливи. Няма рушвети;


  To be continued…
  Продължавайте братя… Open source… Знам, че има накъде.

  Еееех, и “ще започне такъв живот”…

  ама, надали.

 17. “Така, с многократно усилено ехо, насложено едновременно върху радио и телевизионния ефир, узнахме от „Дарик радио“ и БНТ едновременно за изключителните постижения на правителството, поднесени сбито, прямо и категорично, но без излишна скромност от човека, който лично има заслуга за тях.”
  Иво,твоят глас е по-силен от който и да било глас на реформиран комунист -какъвто не само според мен е нашият премиер ,но в случая е по-важно силата да я търсим както в словото така и на друго място.Само с писане,говорене можем да постигнем добри резултати -мисълта е дело ,но философията на съвременния свят е действие т.е. рационалният импулс е в нашето знане и затова :вероятно знаеш ,че за промяна става дума всеки път когато се вълнуваме от основополагащите за обществото ни въпроси:”кой” ,”какво”-/”кога” е излишно да се питаме -за нашето време-на съвременните българи, се знае ,че Е:тук ,и сега /.Затова отговорите на тези два въпроса ,главно – са вани и вместо да ги търсим можем само да ги добавим към тях ето така:Кой-от променяшите се Е за Промяна и Какво-именно ТЕ-променящите се, допринасят за Промяната за да се изяви този жизненоважен процес на Промяна и в обществото ни като цяло.Знае се ,че Промяната е неизбежна и всеки ,който се съпротивлява ,който е неадекватен на нашето време -всъщност Е открит враг на обществения демократичен процес у нас .Вигж ги ,тези магарета -на мост! ББ е техен представител :)не за друго ,а защото му липсва смелост да е предвидим политик . Средноевропейска държава,но след три години ОБЕЩАВА днешният премиер-ДОБРЕ!Преведено на езика на посланията това вероятно означава :за малко повече от 800 дни ще ни оправят 🙂 този път и това наистина е завидна скромност! То бива ,бива скромност ,ама чак пък толкоз ! По-добре е да мислим за средната класа у нас и да се вземем в ръцете си ,че както е тръгнало много богатите и много бедните и без хоросан си строят каквото си пожелаят и сякаш не виждат ,че това не е лудост ,а чисто спекулативен подход в отношенията им ,което вероятно този път с намесата на приятелите от Америка,Европа и Русия -НЯМА ДА МИНЕ толкова незабелязано : само по сценария на ДС.Иначе -не говори за това ,че не мислиш да се кандидатираш за президент ,та да мисли излишно /пуши му главата и без това !/ непроменящия се ББ- с кой българин да се съизмерва .

 18. Като знам колко са “добри” отношенията на Бойко Борисов и медийната империя “ВАЦ”, не се учудвам на публикацията в австрийския булеварден /според някои колеги на г-н Инджев/ вестник “Кронен Цайтунг”…
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5883994,00.html

  Не ви ли прави впечатление, че болшинството от негативните публикации за българското правителство в чуждестранни издания са именно в медии, притежание на “ВАЦ”?

 19. Росен Йорданов, относно линка за русите не съм сигурна че македоноидите ще се съгласят толкова лесно.;)
  Пако и Румен Великов, не мислите ли, че репликата на Бойко Борисов по адрес на Гоце беше по-скоро иронична, макар и дипломатична? За какво му трябва на премиера точно сега да си отваря още един фронт?
  Балтимор, харесва ми чувството ти за хумор! А кризата все пак ще премине, сигурна съм.
  Елена, няма нищо лошо в това човек да се похвали, ако е направил нещо добро. За коментиране и изтъкване на пропуските и грешките има достатъчно кандидати.

 20. Комплиментите на Борисов към Първанов сигурно са прозвучали на последния като тапии по главата/като малки така се налагаха с юмрук по темето по-глупавите другарчета/.Небрежното потупване по рамото и властното погалване по главата са по-унизителни от директен юмрук.Въобще,от една година насам Бойко приложи такова голямо разнообразие от арсенали,че цялата политическа класа изглеждат като дребни мишки.Дори единствения съизмерим с него-Иван Костов,доста позагуби самочувствие.И Доган,разбира се.Останалото е пустош.

 21. Zdraveite,Uvajaemi/zapoznavali sme se v Operata pokrai Rosi/.
  Iska mi se skromno da oburna vnimanieto Vi,che BB./ot skromnost!/zabravi da se pohvali,che ”reformata” v kulturata ”vurvi ta se pushek vdiga”,kakto i lichijat reiting na Rashidov v ochitrte na BB.
  Eto,veche njama da ima Rusenski Muzikalni dni/Filharm.orkestur izchezna,takiva gradove kato Vraza,Shumen itn. ste sluchat samo Haydn,zashtoto s 35 dushi orkestur poveche ne moje da se izsviri.
  Ot Plovdiv idvat sushto dobri novini, v Operata trjabva da ostanat 152 dushi/pri polojenie ,che vuv Varna,Burgas i Ruse ste sa po 188,kaka che kulturnata obshtestvenost i gostite na Antichnijat Festival ste se radvat na kamerni operni zaglavija,ne njakakvi si Turandot i Aida,zashtoto s tolkova hora -tolkoz.
  a nai -interesnoto e,che BB. propusna da se pohvali,che e postavil na mestata im tezi tunejadzi muzikantite i pevzite,kato ot 6/shest/meseza im e namalil zaplatite ot 20 do 50%/otnasja se za Plovdiv/
  eto tova mu vikam az,skromnost.
  priveti ot edin otmirasht no nezashtiten vid,Bulgarski Operen Artist!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.