Кайма сутра

“Прясна ли е Старата“? Такива приказки предстоят по магазините във връзка с решението „истинската“ кайма да се нарича вече „Стара планина“.

Нищо случайно няма в нашата Родина. Президентът ще награждава Кирил Маричков с орден „Кирил и..“, а Йорданка Христова със „Стара…“. Шегаджия ни е той.

Столичната кметица Фандъкова пък изригна в състрадателна емоция към родилките в най-скъпия град в света. В смисъл- не само, че й е скъпа Москва, но и че оглавява световните класации по скъпотия (например на хотели). Г-жа Фандъкова покани московчанките да се попреместят хиляди километри и да дойдат да раждат тук. Това намирисва на откровена русофобия, на нескопосан опит за целенасочен геноцид среду бъдещето на Русия. Освен, че е съмнително родилките да достигнат до болниците ни като такива (т.е. вече ще са родили по принуда пътьом), но и по същото време премиерът Борисов подхвърли на лекарите у нас да си стачкуват, щом толкова искат. Пък после – защо ще ни го връщат поголовно с АЕЦ „Белене“!

Успокоително е на сравнителна почва обаче, че руските власти имат още по-екстравагантна идея заради задимяването над Москва : направо заговориха да си преместят столицата. Не у нас- Фандъкова да не се притеснява за поста си ( иначе Лужков би се кандидатирал) . Лужков, впрочем, доказа пак , че си заслужава несменяемостта като московски кмет. Той предложи в България да бъдат изпратени не бременни, а направо готови деца. Около 10000. Фандъкова да се учи как се прави!

И премиерът Борисов, който не дели хората на други , освен на „будали“ ( които си плащат здравните осигуровки) и „останалите“( вероятно по-големи будали, щом са останали в България), отишъл в Делиормана и предизвикал почти делириум сред местните. Те, разбираемо, се събрали да го зяпат в жегата. Той им го върнал като прегръщал активисти на ДПС ( в. „Труд“, 15 август 2010 г.). Направо им е образувал жега пред Доган. Той сигурно ще лудне от заглавието във вестника, според което Борисов печели Делиормана ( преведено е на края на статията дори на български като „Лудогорие“ ).

Пози от „Кама сутра“ демонстрира на любознателните читатели другият вацов побратим. Не е кама и не е кайма, но е сутрин. На плажа на морето. Воайорка щракнала неприличното поведение на една двойка по време на сутрешен секс, след което в. „ 24 часа“ направи оредяващите си воайори съпричастни. С всички подробности за фетишистите (ако сами не са разгледали с лупата) – къде точно са бикините и т.н. Че онези от плажа са за бой, е ясно. Но какво са виновни децата ни? Или от вестника искат да кажат, че семейните трябва окончателно да се откажат от тях заради рисковете от порнографски провокации срещу детското (под)съзнание?

В тия жеги положението тук е доста (с)порно, направо Кайма сутра- сутрин, обед и вечер!

9 мнения за “Кайма сутра”

 1. Дали така е в другите държави – с имена на държавни отличия да има същата марка хранителни продукти.

 2. Мда, за нашата преса е много по-важно какво се случва на пясъка, от, например, 65-годишнината от края на Втората световна война*. Кой го интересува какво се е случило миналия век; я гледай какви шегички си разменят кметовете, и какъв сеир става на плажа!

  * На 15-ти август Япония обявява капитулация, с което приключва една от най-кървавите войни в историята на човечеството.

 3. “…Нищо случайно няма в нашата Родина. Президентът ще награждава Кирил Маричков с орден „Кирил и..“, а Йорданка Христова със „Стара…“. Шегаджия ни е той…”
  Иво,докато ни обогатяват шегите и с тези за нашия министър ,който обиди народа ни типично по мутренски-в православна България днес православните християни днес празнуват УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО.Дано Кирил и…Йорданка както хубаво пеят също така хубаво да отстояват достойнството си и със сигурност българският народ в тяхно лице може да види пример единствено за това ,което се пее в песните им :”…аз не съм комунист…” и “…ще продължавам да пея…”, другото …това с награждаването е техен проблем -не е изключено народът ни бързо да забрави какво са ни пяли. Каквото изберат -това ще е !Освен това другата Йорданка-столичната кметица вече избра за себе си:половин мандат-толкоз е достатъчно,но не за московчани -за столичани!

 4. Описаната от ИВО Инджев тъжна порно действителност в България все повече ме обеждава че е време да затворим политическото кабаре на Ръ Бъ в Българската държава.Всички знаем че една птичка пролет не прави и затова трябва да се обединим зад Българската гражданска кауза на смелият Български журналист Иво Инджев.Построяването на мирният граждански легион, за справедливост в България трябва да започне пред президенството на олигархичната република в България.Надявам се да видя в редиците на легиона и вътрешният министър Цветанов и премиера на Българската държава- генерал Бойко Борисов.Нека всички български граждани помнят че са отговорни пред БОГ и БЪЛГАРИЯ.

 5. Иво,Иво,нали знаеш-“умните у нас считат луди…”.Не е от жегата,човече,от простотията е със сигурност…

 6. И на мен ми се видя малко глупаво това предложение на г-жа Фандъкова за родилките – няма как бременна в деветия месец да се качи на самолет, ако е с всичкия си и ако лекарят и разреши. Без писмено разрешение от лекар не допускат на борда. И пак казвам – трябва да не си много у ред, че да изложиш плода на повишената слънчева радиация. Иначе, погледнато от чисто човешка гледна точка, желанието на г-жа Фандъкова да помогне, е похвално. Похвално би било и да приемем в България руски деца – нищо лошо няма в това, дори и някои да твърдят друго. Помня как преди години след едно жестоко земетресение в Пакистан Индия изпрати самолети с хуманитарна помощ. За незапознатите ще уточня, че Индия и Пакистан се мразят в червата и от години постоянно са на прага на война. Но азиатците, към които така пренебрежително се отнасяме – зер ние сме големите европейци, а Европа – то е ци(ли)вилизация – са далеч по-добри хора от нас.

  Мисля също така, че е време г-н Инджев да се съсредоточи върху съставянето и издаването на книга с каламбури. На практика материалът е готов, само трябва да го подреди малко и да пуска за печат 🙂

 7. Другото име на Стара Планина е Балкан,а той до скоро лаеше.

 8. към Ivan:

  По повод основателната Ви експертиза: нека ( за краткост) новата кайма да се казва компромисно “Мурджо”.
  Други предложения?

 9. Навремето всички се оплакваха от каймата,а сега плачат за тогавашната.И тогава и сега въпросът е един и същ- Какво слагате в каймата.Важно е човек да не преяжда за да е доволен от храната.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.