Страшен съм, а!

БГРАДИО се осмелиха да ме поканят на екрана на БНТ и си понесоха наказанието за “дързостта”: наложи им се да се гърчат и да ми обясняват часове преди прякото съвместно предаване с държавната телевизия защо… не трябва да участвам. Като бивш телевизионен водещ мога да си представя какво е усещането да кажеш на избрания от теб гост, че е нежелан. Не ми се е случвало, но унижението да изпълниш такова нареждане трябва да е голямо – питайте Карбовски, който ме беше поканил веднъж в “Дарик”, но ми звънна да се оплаче, че началството не му дава и че за компенсация му позволили да покани…Иван Костов ( на 15 октомври 2006 г.) .

Страшен съм, а!

Да измислиш причина за прогонването на госта, която да не е истинската, но все пак да звучи някак приемливо, е роля, която не пожелавам на никой уважаващ себе си журналист.

Преди седмица, когато съобщих в блога, че има “опасност” да се появя във вторник ( т.е. днес) на екрана на БНТ по покана на БГРАДИО в рамките на предаването “Лица в ефира”, явно съм уцелил в десетката с шегата за “опасността”.

Страшен съм, а ( в смисъл, че понякога познавам)!

Обяснението на БГРАДИО (защо оттеглят поканата си в последния момент) се свеждаше до твърдението, че форматът на шоуто “Стартер”, за което цяла седмица им се виждах подходящ, изведнъж се оказал неподходящ, защото щяло да става дума за музика (интересно, кога са си изяснили формата и са сколасали да намерят друг участник?). Щели да ме поканят друг път – като в стария виц за възклицанието на Иванчо “ тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път”.

Честно казано, бях заподозрял, че “нещо се мъти” с (прекалено любезната за такъв като мен) покана за участие, защото ми бяха обещали да ми пратят въпроси, на които да отговарям духовито(!). Но нищо не е изпратиха. Като непоправим позитивист и оптимист бях склонен да отдам това на прословутото българско трудолюбие, както би казал Симеон ( не водещият на предаването, съвпадението на имената е случайно). Но…

Впрочем, дори и обаждането за отказа не беше по инициатива на домакините- усъмних се и им звъннах да разбера какво става, защото се бях наканил да пропътувам стотина километра, за да спазя уговорката. И едва тогава, след няколко прекъсвания на разговора ( “лоша връзка”), изплюха камъчето. Камък ми падна от сърцето- толкова са любезни, а да ги злепоставям пред властта!

Страшен съм, а!

Стана ми обаче интересно да си отбележа кой е събеседникът, който е преценен като по-подходящ за ролята в “музикалния формат”. Някой певец? Композитор? Музикант, най-общо казано?

Бях “аз” : мъж на приблизително моята възраст и ръст, с летен загар, с набола брада, многодетен, с тъмни очила, с ясна склонност към каламбура и “син”! Направо мой двойник. Но само в това отношение. Защото се оказа политик, макар и с артистичен вид и поведение – Любен Дилов-син.

Да не би пък това е да някакво специфично отмъщение, че го споменах в книгата си “Президент на РъБъ” като главният редактор на “Новинар”, който спира отпечатването на броя заради статия на Иван Бакалов в моя подкрепа след като напуснах Би Ти Ви ( с репликата “ няма да си влошавам отношенията с президента заради Иво Инджев”)? Едва ли. Не очаквам в БНТ да са чели книгата. Но други явно са я чели и са взели мерки авторът да не се показва по държавната телевизия.

Страшен съм, а!

Послеслав: за онези, които решат, че нещо си въобразявам и че ги “занимавам” със себе си заради “славата”, пожелавам много славни дни и нощи в четене на омразни текстове на омразни автори. Сигурно е готино, но не знам с какви хапчета се постига!

74 мнения за “Страшен съм, а!”

 1. Bravo g-n Indjev,

  Da ne vi puka.

  Agent Goce ot sirishtnik, nedonosenite mu chengenca, koito podskachat kato palioshi okolo nego, pak i cialata t.nar. politicheska klasa sa produkt na kompartiata, zakarmeni s cennostite na kompartiata, lajite, bezmoralnostta i podlostta na kompartiata.
  Nishto ne me uchudva.
  BG zagiva kato darjava.

  Niakoi beshe kazal che tova koeto turcite ne mojaha da storiat za 500 godini komunistite shte go napraviat za 50-100.

  Hora kato vas sa dostoini za uvajenie. ne znam s kakvo jiveete i kak se prehranvate, no vasheto povedenie na jurnalist e istinsko.

  Respekt i kurage.

 2. Унизително, но не за Вас, г-н Инджев, унизително за т.н. свободно слово, за слугинажа в журналистиката, за пошлостта и ужасно е, че става въпрос за “БГ радио”, а може би просто “КГБ”…

 3. ахаха уникални са българските медии. Шапка ви свалям, г-н Инджев!

 4. Всъщност от Бг-радио ми се обадиха миналата сряда за това предаване… изобщо нямах представа за случилото се с теб. Единственото, което мога да направя в случая е – интервю в Новинар, но ти предлагам да е около 9 септември sic!, защото сега тиражът е изключително нисък. А както ти казах вече, няма как да съм спрял текст на Бакалов, защото по това време той беше главния редактор на вестника, аз съм председателна редакционния съвет и се занимавам веднъж месечно с това…

 5. Ами те и в БГРАДИО и в БНТ са все хора от народа. А за народа или хубаво, или нищо.

 6. репликата „тате каза че ще ми купи колело, ама друг път“ не е от виц, а от филма „Куче в чекмедже“

 7. Страшен си, наистина!
  Голяма забава, ейййй 🙂 Чудя се какво ли си мислят тези хора? Сякаш не познават Иво Инджев?!? Дали не им е светнало, че ще бъдат публикувани в този блог? И че това ще бъде прочетено от хиляди посетители тук?
  Голяма забава, ейййй 🙂
  Страшен си, Иво!
  Страната ни има нужда от безстрашни хора като теб!

  Up, up!

 8. Господин Инджев, вие виждате емейла ми от задължителното поле за кометар. Ако ми се обадите, мисля, че може да се направи нещо по темата “страшен съм”!

 9. И Дилов ли бе? Както казваха навремето Замунда бенд, Ами, к’вото е, т’ва е. Мгуана уна.

 10. Г-н , Инджев, според мене са Ви необходими само здрави нерви , за да издържите до 2011 г / год. на президентските избори/. Жалката ситуация , в която са изпаднали т. н. журналисти от БГРадио, само потвърждава това , че сте СТРАШЕН / за някои Ваши герои от ,, Президент на РъБъ,, и че журналистиката ни е ялова. Очаквам да Ви видя скоро по някой телеканал , може и по СКАТ- там горе- долу няма цензура.Желая Ви успех!Бъдете спокоен – един ден ще сте отново на върха/ не че сега не сте , но тогава ще Ви виждаме/ и ,, В десетката,,. Сигурна съм !

 11. Г-н Инджев Вие сте безстрашен защитник за свободата на словото в България и страшилище за лъжите и кражбите на староновите тирани в Ръ Бъ.Всички хора в България трябва да разберат че те са господарите на властта в богатата Българската държава и че неоправданото им търпение е причината да са бедни слуги в собственият си дом-държава.

 12. БГ Радио и БНТ явно не са се разбрали дали си страшен или безстрашен.И докато се разберат кога ще бъде другия път аз ще ги накажа като слушам само чалга и гледам турски сериали по чуждестранни национални медии.Хак да им е.

 13. Действително сте “страшен “!А ние всички, РъБъ-гражданите, живеем на страшно място !

 14. Явно с рубриката – Къде ще гостува Инджев следващата седмица – която на шега предложих да водя от името на автора, за да му спестя неудобството да се самоизтъква (за което продължавам да настоявам, че е неуместно – неудобството, имам предвид, доколкото посетителите на този блог и форум, включително и тези по служба, се интересуват тъкмо от мнението на автора) – та с рубриката, казвам, ще се издъним още от самото начало. Ако приемем да е във формата – “предстоящо”, “блоговести”, “новини” или нещо толкова банално. Обаче очевидно ще пожънем грандиозни успехи, ако зададем езотеричен или пък търговски привкус, като организираме гледане на кристално кълбо и залагания – нещо в смисъл “Ще се появи ли Инджев следващата седмица в предаването, в което е поканен предната седмица? Прогнозата на Маг Магда…”
  Преди време направих следния коментар по темата за независимостта на българската журналистика “Оооох”. Явно е бил точен и изчерпателен …

 15. Така е, който не се подмазва и не хвали Негова Милост Президенто, он нема да се показва по телевизоро! Това е! Виж Дилов как са го поканили, щото с Негова Милост Президенто е в отлични отношения и нищо чудно и на лов да го покани: а Вас, драги ми г-н Инджев, ще Ви покани на лов друг път, дръжки!

  Моя милост откак стана блогър – то това беше в далечната 2006 година; впрочем, тогава създадох блога си във връзка с вълненията на президентските избори, когато трябваше да избираме между Гоце и Сидеров! – и то не какъв да е блогър, а такъв, който също не цепи басма на управляващите, а най-малко пък на Негова Светлост Гоце, установих, че от този момент не само че никъде не ми публикуват статиите, но и ония, които ме поканиха в разни телевизии – в БНТ, в “Нова”, в Битиви даже съм се показвал! – повече не повториха да ме канят, явно някой им дръпна ушите.

  Чат-пат тук-там ме канеха, а в последните години, откак съм и чест гост на този блог, вече никъде, абсолютно никъде не ме канят. Дали пък и мен не ме е сполетяла част от Вашата слава, г-н Инджев, на проклет, несговорчив, непредвидим, опасен събеседник?! Гледам, Едвин Сугарев също изобщо не го канят. Иво Беров тоже. И други такива “капии” не ги канят никъде.

  Явно всички тия симптоми идат да потвърдят добре известния факт, че свободата на словото и на медиите у нас в последните години е напреднала толкова много, че вече се позволява да има само едно мнение: именно онова, което изобщо не вреди на управляващите… а камо ли пък на Свещената Особа на Негова Милост Президента!

 16. Към Любен Дилов-син:

  Излиза , че, без да знам, съм бил на кастинг, от който съм отпаднал часове преди да се излъчи предаването ( около 18 ч. научих, че няма нужда да идвам в 7.30 сутринта на другия ден, т.е. днес).

  Колкото до статията, може да звучи заядливо, но разполагам с факсимилие на свалената статия от спрения брой. Иван ме помоли да не го публикувам в книгата заради вашето приятелство. Той искаше да запази достойнството ти и аз се съобразих с това.

  Благодаря за предложението – знам , че си широко скроен, но поради номерата, които са ми скроили, съм стеснил възможностите си да мълча.

  Впрочем, не се съмнявам, че нямаш нужда да ти подсказват предварително въпросите, за да си духовит. Но за протокола: изпратиха ли ти въпроси?
  Отдавна съм престанал да се интересувам дали това звучи “самохвално”, саможално и т.н.

  И да кажа ясно: не тълкувам случката “анти” (спрямо теб), но е поразително какви нещица стават в нашите медии. Въпреки неудобството да “занимавам” читателите със себе си, смятам, че трябва да се знае!

 17. Към palpurina:

  Страшен, но за “чорбаджии и турци” е един друг Индже(в). Аз съм си обикновен и нямам претенции за “страшност”.

  Истината е, че ги предупредих, че съм разгласил поканата и отказът им ще се изтълкува еднозначно като цензура. но това не ги стряска.
  Явно има по-“страшни” неща, които ги карат да се самоунижават.

 18. Г-н Инджев, рядко съм в България, но редовно следя какво става у нас; с голямо желание чакам всяка ваша публикация, защото сте искрен, неподправен; перото ви е остро, а анализите – блестящи! Няма друг журналист у нас сега от Вашият калибър! Желая Ви здраве и упоритост в отстояването на благородната кауза – свобода на словото!

 19. Хаха, ами страшен сте! 🙂 А това “БГ” в наименованието на въпросното радио дали пък не идва от “БезГръбначно”?

  Дилов-син като обича каламбурите, дано се е сетил в ефир да спомене, че всъщност се явява на мястото на Иво Инджев. Това би било наистина страхотен каламбур… и шамар за някои хора.

 20. Намесата “отгоре” е чак банална вече.Тук интересното е това, че вече имаме тенденция.Както в случая с Петър Сумистов, така и сега медиите безупречно застават зад Гоце.Излиза въпросът-къде е Б.Борисов?Дали го нямат за нищо,или и той е в заверата.И в двата случая пътят му е само един – право надолу.Подобна грешка (ако е грешка) допусна и Костов, като се сдуши с Гергов и Златев.Резултатът за Борисов ще е същият.Жалко.

 21. той Бойко Борисов не иска да си разваля отношенията с Гоц заради теб, та Любен Дилов ли, който е толкова си, колкото очилата му са класически.

 22. Всъщност с този “номер” сами хвърлят още един камък към грамадата “Проклет да е президентът !”, А тя май доста нарасатва и вече е по-висока от резиденцията в Евксиноград…

  Бъдете здрав, господин Инджев!

 23. Нямам никаква ориентация в българските медии и ми е трудно да преценя доколко е страшен за тях г-н Инджев, логично е да е страшен, от многото далавери и безумия на прехода е много вероятно един симпатичен, влюбен в професията си добряк да наплаши всичко живо. Но за мен най – страшни са именно БНТ. Пребивавам в чужбина и единствения български канал, когото мога да хвана, е БНТ Сат. Ей Богу, сред другите ТВ канали този прилича на специализиран канал за душевно болни, поразени от Регъномиката!

 24. Добър ден г-н Инджев, провокацията е най-добрият начин за “сверяване на часовника”.
  БГРАДИО направиха идеалната провокация към БНТ.
  Отсреляхя ги като козел на въро.
  Утре ще ги слушам за първи път.
  БНТ показаха как управляват парите на хората в РъБъ.
  Г-н Инджев, “и при доктор Гарабед всеки чака своя ред”.
  Бъдете здрав !

  Г-н Любен Дилов – син е трябвало да попита кой и защо е бил поканеният гост.
  Той няма нужда от участие в провокации или замазването им.

  Към г-н Дилов-син:
  Вие говорите все по-добре.
  Браво ! Усилията Ви са увенчани с успех.

  Поздрави на всички в блога

 25. г-н Инджев,
  Толкова ли е силна мафията,т.е президента гоце първанов?Цензура или автоцензура имаше по времето на социализма,но оттогава са изминали 20 год.!Това си е чиста проба страх и безропотно робско подчинение!Това са същите господари от 09.09.1944,които поръчват същата “музика”.Благодаря ви за храброто перо!

 26. Иво Инджев: “Явно има по-“страшни“ неща, които ги карат да се самоунижават.”

  “За каквото и да говорим, накрая става дума за пари…” – Не си спомням кой го беше казал.

 27. Г-н Инджев, желая ви много медийни участия, колкото повече наближават президентските избори 😉

 28. “Явно има по-“страшни“ неща, които ги карат да се самоунижават.” Не са страшни, а много тъжни. Демокрация, а? Наклонена главица сабя не сече, като в турско.
  Харесва ми предложението на Ралица Ковачева, само че няма нужда от кристално кълбо. Нека “свободните журналисти” отгатнат ще се появи ли Иво Инджев следващата седмица в предаването, в което е поканен предната седмица…
  Браво, господин Инджев, и горе главата! Все повече хора четем Вашия блог!

 29. Абе, както рекоха некои ора: Лош материал от шибан народ!
  Между другото, кои са тези БГ Радио? Пак ли някои комсомолски деятели?! Тези нито съм ги чувал, нито ще ги слушам някога.

 30. Леле, тук става вече ни(з)ско (нивото)! А плюехме преди няколко дни по (“кадрите, като няма вече капиталисти”) полиморбидния… пардон, политехническия пернишки…

 31. @ Ангел Грънчаров
  washiat komentar kakto i statiata tuk me navejdat na slednata idea – dali niama da e dobre za BG da se organizira TV ili radio kanal, po koito da goworiat imenno tezi jurnalisti: “horata koito nikoi ne gi kani nikude”
  moga da se obzaloja che za po-malko ot godina shte e edin ot nai-gledanite kanali w BG a i izwun neia.
  Sponosri i rodolubivi bulgari winagi shte se nameriat.
  Zashto da ne…

 32. “…Единственото, което мога да направя в случая е – интервю в Новинар,…”
  Иво,не го познавам този скромен ,но предпочетен хубавец:) /трябва да е някакъв… партиец по-скоро/ и си мисля,че за нищо на света човек не би се полъгал да си купи този негов вестник -“новинар” и то не за друго ,а защото щом сега тиража му е нисък към 9-ти съвсем ще се изгуби по света ,но от това гражданите у нас няма да загубят -напротив :предостатъчни са за народа ни и другите вестници,с които го манипулират както си знаят и за какво ли ,да ги пита някой :сега всичко се обръща срещу тях и по-рано от 2025 със сигурност ще си спомняме за тях така ,че никога да не ги забравяме 🙂 ,че/да не чува Господ!/ току виж пак ни споходи техният зъл гений: не комунизма,който ги въодушевява и до днес-завидната им скромност! И този от новинар и той -много ,ама много скромен -чак да не повярва човек!

 33. Г-н Инджев,съпреживявам всичко, което поубликувате, а то е свързано с Вашето човешко достойнство. Всички сме уязвими, но не всички сме смели да покажем лице пред проблемите и да заявим ясно какво мислим.Уважавам поизцията Ви на достоен човек и много способен журналист.Бъдете жив и здрав!

 34. Е-е, Господин Инджев! Тейк ит изи! Знам, че не се чувствате комфортно, независимо колко сте страшен в предсказанията си. Като прочетох горното даже се зарадвах, защото до момента само се косях, че не успях да гледам сутрешния блок на БНТ. Значи нищо не съм пропуснал! Всичко си е така, както винаги си е било. Няма промяна. Но да Ви кажа, мисля че тия сглупих много. Нима не четат блога Ви! Нима не бяха наясно, че се канехте да изпраскате някоя похвала към управляващите! Даже се обърнахте за съвет по въпроса към нас. Не ги разбирам тези наши журналисти. Та Вие непрекъснато сипете похвали и към президента, и към всички други! Не ли? Че как да не е така! Съвсем наскоро президентът беше най-недвусмислено похвален от най-високото място! От самият Него! Затова колко е добър, как се справя със задачите и колко много се старае! И тъй като похвалата е от място, което не буди никакво съмнение, не не остава нищо друго освен да ревизираме понятието си за задачите на президента на Ръ Бъ. А именно, че той трябва да действа в интересите на чужда държава-Русия и да ги брани с всички сили именно от такива михл’зи, като нас, които нахално си позволяваме да мислим, че трябва да действа в наш, на гражданите на страната и негови избиратели интерес. Затова мисля, че Вие непрекъснато сипете похвала след похвала, само дето Вашите са дребнаво подробни и по-конкретни. Ама това не е чак толкова голям недостатък де! Е имаше едно време един момент, когато аха, за малко да изберем Христо Бойчев и Иван Кулеков за президентска двойка, ама те явно нямаше да се спртавят толкова добре със задачите и затова партиите се намесиха светкавично и те оттеглиха кандидатурата си. Жалко, защото те се поддадоха на натиска, а ние не можахме да се порадваме на “неправилен” президент! Ама нейсе, идат избори догодина. И затова предлагам да подемем инициатива за намиране и предлагане на следващата президентска двойка тук и сега! Хайде да не оставяме тая работа на партиите, защото те всички доказаха, че не могат да мислят по “неправилния” начин!
  Поздрави!

 35. Интересно, че се опитах да напиша коментар във фейсбук страницата на Денят започва, и не го приема по никакъв начин. Ама че цензура, а?:)

 36. предлагам на г-н ИВО ИНДЖЕВ да опресни на публиката хронологията на запушване устата на малкото достойна журналистика, като започне например с изгонването на 6-те журналисти от БНР/стачките мисля 1995 г.- Волгин и Силв.Стеф-много активни и напористи/,затриването на “ГОВОРЕЩИТЕ ” частни радиостанции/Св. ЕВРОПА/и отказването на BBC от предавания в България- дано проумеем защо т.н.”медии” сега са на този ХАЛ! БЛАГОДАРЯ!

 37. Kam Ljuben Dilov

  Ljuben Dilov e cherven, a ne sin.

  Za men i za mnogo drugi toi e edin nedostoen chovek.
  Bih go narekal mekere v ochite ako imah tazi vazmojnost.
  Ne zaradi sluchiloto se s Ivo Indjev. A zaradi mnogo drugi sluchki.

 38. Г-н Инджев, случаят с вас е от значение за цялата българска журналистика.Не трябва ли да се обърнете с писмен въпрос, отправен по канален ред към току що избраните генерални директори на БНР и БНТ? Удовлетворение няма да получите, но така, както казва Захари Стоянов “ВЪПРОСЪТ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ПРОБЛЕМ”. Особено, ако изпратите и копия от тези писмени въпроси до най-равлични институции – съответни държавни и неправителствени.Към това може да прибавите и копия до различните медии, все някоя ТВ или някой вестник ще публикуват.Да се вдигне аларма, това неочаквано може да свърши работа. Извинете, не бих искал да излезе, че давам акъл, но по вашия повод си спомних за един някогашен съвет на баща ми: “Когато търсиш въстановяване на някакво право прати писмо с копия до всички институции за които се сетиш – това създава върху тях принудата да не ти отвърнат с мълчание, защото се създава неприятна публичност на случката.”

 39. Да, верно е, и аз се убедих, че Иво Инджев е страшен.И как стана ?
  В началото на юли бях в София и отидох в книжарница “Хеликон” (на Патриарха и Витоша) да си купя книгата му “Президент на Ръ Бъ”.След като дълго обикалях по щандовете и не я открих никъде, попитах едно момче от персонала за книгата на Иво Инджев. Дори не споменах заглавието й. Момчето ме погледна отегчено и ми каза да почакам. Отиде до дъното на салона и след това до края на ъгъла в ляво. Клекна и започна да рови – имах чувството че търси дори някъде под дюшемето.Най-после явно я откри и ми я подаде.Почувствах се виновен, че му създадох толкова дискомфорт.
  Та, книгата “Президент на Ръ Бъ” апокрифна ли е ?? Така ли я предлагат на читателите в най- престижната книжарница в София ??
  Как така книга, предизвикала такъв голям интерес, да се продава под тезгяха ? Имах чувството, че ако не бяха побелелите ми коси, младежът щеше да ми каже че я нямат….
  В каква държава живеем ? Значи фанелки със лика на серийния убиец Че Гевара с лопата да ги ринеш, “Моята борба” на “Фюрера” и трудовете на други серийни убийци от сорта Ленин, Сталин, Димитров намираш на всяка сергия, а нашумяла актуална книга на един от най-големите ни журналисти ти вадят с отегчение “под дюшемето” ???
  Изглежда Иво Инджев наистина е страшен.
  За кого – въпрос с доста занижена трудност.Удивителен е обаче страхът у лакеите.

 40. Слава Богу , че не се появихте в този ,, формат,, по БНТ , г-н Инджев !Щяхте да станете за резил с тази компания ! Не ви е било там мястото , изгледах повторението по БНТ САТ !Ами особено ако трябваше да си полегнете в леглото с балдахина /с Мария Илиева/! Опитвах се да си представя как щяхте да изглеждате в тази шегаджийска среда! Може би нямаше да Ви уважавам толкова.Както се казва – вместо да извадят очи, изписват вежди- кукловодите на сутрешните блокове.

 41. Ако са ви свалили само от БГ-радио е ясно като бял ден – обикновен слугинаж,глупави страхливци,ако обаче има пръст в това дело и БНТ с новото си ръководство – въпросителната е огромна!Не ми се ще да вярвам,че някой хора там толкова бързо затропаха казачок.

 42. Нужни ли са още доказателства, че Б и Г са част от една и съща система на БеГе РъБъ?
  Любопитно ми е коя е обратната (скритата) страна на системата?
  Кога ли ще дойде време да се бръкне в тъмното и да се извадят скритите кукловоди?
  Еххх да беше тук Алеко да напише “Бай Ганьо ПреЗмиер”….

  П.С. Тези случки говорят много зле за интелекта на средния гласопродавател, щом такива елементарни схеми все още сработват без проблем…

 43. Благодаря! И аз се възхищавам на постоянството и професионализма на Иво Инджев. А Любен Дилов, например, не успя да се освободи от калъпа, в който са го излели (едно от доказателствата за това, което казвам е, че започна да се обяснява като ученичка в този форум и подразни хората, че да му се вържат). Аз пък, друг пример, никога не влязох в калъпа, затова се наложи да избягам оттам, където съм роден, но не се чувствам у дома си. А Иво Инджев излезе от калъпа и достойно устоява светогледа си. Аз, обаче, продължавам да стоя на моите песимистични позиции, които наричам реалистични и казвам, че журналистика, такава каквато прави Иво Инджев, както и съдебна система, каквато има в Европа и Съединените щати, в РъБъ няма да се случи, защото липсва гражданско общество с тези потребности. А който и да е властимащ ще направи всичко възможно още поколения наред, за да не даде възможност да се развие такова.

 44. Да, Иво, страшен си! И,Слава Богу!

 45. @ Alex, пишете, обръщайки се скъм мен във връзка с моята реплика, следното (да го преведа на кирилица че да се чете по-лесно):

  Вашият коментар, както и статията тук ме навеждат на следната идея:
  дали няма да е добре за БГ да се организира ТВ или радио канал, по
  които да говорят именно тези журналисти: „хората които никoй не ги кани никъде“. Мога да се обзаложа, че за по-малко от година ще е един от най-гледаните канали в БГ, а и извън нея. Спонсори и родолюбиви българи винаги ще се намерят. Защо да не…

  Ще ви отвърна така: имаше такъв ТВ канал, наричаше се РЕ-тв, беше интересно да го гледаме, ама издържа едва една година и… угасна, загина. Ако се направи ново нещо от този род, като се отчетат и грешките на РЕ-тв (щото в един момент и нейният ефир беше овладян от досадни насекоми като Андрей Райчев, Георги Лозанов и цялото онова “кралско войнство” от медийни рицари, което дефилира неуморно от медия в медия!), та ако се създаде още веднъж нещо подобно, то сигурно ще има същата участ; разбира се, не е зле да се опита. Но това не е лесна работа, имам предвид да се създаде телевизия и радио, в което да участват неудобните за сегашните олигархични и продажни медии журналисти, анализатори и пр.

  Аз обаче тук искам да кажа нещо друго: у нас даже блогърите трудно си взаимодействат; нали забелязвате, всеки си стои сам в своята “кула от слонова кост”, мърмори си там нещо, и посреща овациите на обожателите си; всеки сам себе си разглежда за нещо като феодален владетел, а да се обединят, да направят нещо заедно е крайно трудна работа. Безброй пъти съм предлагал блоговете да си сътрудничат, писах за т.н. “блогърско цунами” срещу властта, не, вятър работа, никак не щат да си взаимодействат; българският “индивидуализъм” явно е дотолкова лош, че, както се вижда, сме неспособни на елементарна солидарност. Даже аз, който тук, в блога на г-н Инджев, редовно коментирам, препечатвам негови статии в блога си или във в-к ГРАЖДАНИНЪ, подкрепям го, бивам разглеждан като най-досаден натрапник, и чат-пат някой промърморва “Тоя пък Грънчаров що иска сега тука, що не си стои в блога и не си кюти?!”.

  Още един пример: създадох в-к ГРАЖДАНИНЪ и списание ИДЕИ. Призовах цялата “блогърска общност” да подкрепят, да участват, да си сътрудничим, заедно да ги правим, има нужда от такива издания. Знаете ли какво стана в отговор на моите призиви? Знаете или не? Правилно, оказва се, знаете, вярно е допускането Ви: нищо не стана! Никой не подкрепи, никой не помогна, никой не показа желание да сътрудничи; по тази причина сме всеки сам и поотделно нещо като дон Кихотовци, абсурдни херои, които не могат да си обединят силите. Ето и по тази причина властта и олигархията у нас са съвсем спокойни, щото опозиционни обществени сили и настроения, които не могат да се обединят и да си взаимодействат, съвсем не са опасни за тях.

  А вместо телевизия лесно може да се създаде един ВИДЕОБЛОГ, в който коментари (“на живо”, с “образ и подобие”, с “картина и звук”), в който свои “предавания” да имат и Иво Инджев, и Едвин Сугарев, и Иван Бедров, и Ралица Ковачева и много други интересни журналисти, коментатори и личности. Защо да не се направи това, лесно е, иска се само известна координация и ще стане. Ето, примерно, г-н Инджев може да си продължи да води своето предаване “В десетката” под формата на видеоблог; е, не да кани разни политици, не да поставя неудобни въпроси, но пък да прави свои коментари; иска се една камера и един микрофон, лесно е.

  Българският интернет плаче за едно такова издание, за един такъв сайт, който може да стане твърде популярен, понеже пък има и предимството на двустранната връзка, на интерактивността. Подарявам тая идея на всеки, които иска да я направи; ама ще се намерят ли инициативни хора, които да свършат нещо толкова полезно и добро?

 46. Стана като в приказката: “Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки”…

 47. Г-н Инджев, нека тези да мълчат колкото си щат, а вие говорете както си щете!
  Свободният човек си казва каквото мисли. Лакеят си мълчи. Нищожествата искат да не се говори.
  Поздравления!

 48. Предлагам, всички ние като фенове на Иво да залеем сайта на БНТ с искане той да бъде поканен на този екран, който дявол да го вземе, е на всички българи.

 49. … А какво ли щеше да бъде, ако имаше натиск върху свободната преса!!!

 50. ралица ковачева ме разплака…хайде, няма да завеждам дело, просто ще отида да спя, щото утре съм на работа.

 51. Иво,като чета коментарите на нашите великолепни Български сънародници ми става ясно че крадците от червената мафия в Ръ Бъ най много се срахуват когато крадът някой да не събуди стопаните на Българската държава и за това ти запушват устата а това си е чисто насилие срещу свободата на словото и демокрацията в България.От миналата година си мисля че паралелната недосегаема власт на олигархията в Република България трябва да бъде изгонена мирно от президенството и там да бъде настанена избрана от НС времена граждансковоенна комисия която заедно с правителството на премиера Борисов да възстанови справедливоста и правовият ред в Българската държава.

 52. Към Петров относно – Това си е чиста проба страх и безропотно робско подчинение!

  Не не е така. Някога може да е било страх, сега е раболепие и лакейство. Защо да да сме ръбави и да си създаваме врагове като можем да се мазним и да си взимаме паричките. Защото от Гоцината усмивка доста неща зависят, а там из тия национални телевизий и радия се преплитат доста възли на разните дебело калибрени връзки и връзчици.

  Г-н Инджев проговори някои неща дето не бяха за говорене и ей го изгуби си заплатата, сега ако рекат да го оплюят винаги ще могат да кажат “изгонен” от еди къде си.

  Колко хора имат смелост като него да се изправят пред такъв избор и да поемат неравният път, пред … “царския”.

 53. от кога истината в България стана страшна/май винаги е била/? Иво е страшен за наакалите се политици, а те всички до сега са в кацата и за това ги е страх.Иво е роден за водач и може би един ден ще го подкрепят в такова начинание и всички ние ще се лишим от най-значимият поне за мен и за сега журналист в БГ.

 54. Ама чакайте бре хора, говорим за БНТ в крайна сметка (не-че бТВ са много по-стока, но все пак..), нещо изненадани ми се виждате?
  В БеНе-Те всичко е възможно, или по-скоро напоследък нищо не-е възможно. Освен всичко останало и да имат нормални и адекватни предавания, не-сричащи водещи и множество други не-ща..
  Иво, по-добре си си, с блога/интернета, какво се косиш..

 55. Уважаеми г-н Инджев,даже е много добре,че има такава гоцевиада в БГ медиите.И че има такива като Л.Дилов-син/червен/.Благодарение на Бил Гейтс, интелигентната част от населението така широко си отвориха очите,че тези архаични комунистически похвати са здравословен регенериращ мехлем.Нима,въпреки свенливото мълчание на всички БГ масмедии,отчетливо не се видя,че Русия е една столетно изостанала територия,собственост на феодалите мултимилиардери Путин,Лужков и сие?И че реалният рейтинг на Първанов е 5%,а не 55,като настойчиво втълпяват дворяните Андрей Райчев,Кънчо,Живко и други платени куртизантки?

 56. Кой е по-добър на джета – президентът или Зорка?

  Полюбувайте се. Посмейте се. Тъпотия до шия! Чак е невероятно, че е възможно.

  Селяндурщина колкото щеш! Подлизурство и простотия в n-та степен! Подлизурство и простотия в синтез!

  Човек трудно може да намери думи за да охарактеризира чутовния текст на “24 часа”; приказка, същинска приказка, умилителна идилия, бравос!

  В тази връзка искам да разкажа една история, която сега ми хрумва; истинска е, чел съм я, показва морала на комуниста най-изразително.

  Известният комунист Тодор Павлов – известен-известен, но младите сигурно изобщо не го знаят: той беше най-големия комунистически “философ” и идеолог, след 9 септември 1944 г. е бил назначен за регент на Царство България, а пък после 30 години ако не и повече беше все член на Политбюрото им – та същият този “пролетарски деец” обичал много да се хвали; правел го с тия думи:

  – Когато се оженихме с моята Пена, й обещах да я направя царица. Е, не можах да я направя цяла царица, но поне на една трета царица я направих! (Казвал го така, щото регентите са били 3-ма.)

  На това му се вика комунистически “морал”. Представям си в тази връзка Гоце пък как се хвали пред близките и познатите си, щото он, за разлика от Т. Павлов, направи Зорка цяла царица, а пък себе си – цар. Е, не изцяло и завинаги като същинските царе, ама за 10-тина годинки само. Тоест направи главозамайващ скок от селския нужник в Сирищник чак до царските покои в Евксиноград! Най-съкровената мечта на комуниста е да стане от “големото доброутро”, а пък ако стане цар като наш Гоце, значи е успял да хване самият Ленин за… шлифера!

  Затуй нека да бъдем великодушни спрямо неовите изцепки и слабости; простено да му е чат-пат да превърта или се прави на интересен. Нема начин: това е психология…

 57. Иво, ама страшен си! Страшно безобиден!!! И безобидно страшен!
  Толкова си безобиден, че треска ги тресе. Не знам дали си забелязал, но по едно шреме блокът ти не беше достъпен и си помислих, че май Иво го хакнаха. Да приемем, че нещо по моето трасе не е било наред.
  Това да ти е кахъра, че не те показали по телевизора.
  Какво става, май паниката започва да придобива панически измерения. И в тая жега, вместо да си гледат хората жегата, трябва да вземат решения – да отменят участието ти в предаването “Лица в ефира”. Ако питаш мен, съвсем правилно са те отменили – нали не се полъгваш по заглавието – казват “лица”, но явно имат предвид да показват дупета. Самият факт, че са те заменили с Любен Дилов–син е показателен. Не забравяй да им изпратиш благодарствено писмо за отмяната на участието ти. И да искаше, нямаше да можеш да си направиш такава реклама, все пак бъди благодарен. И не го приемай лично – ами я се опитай да влезеш в обувките на всичките тези хора, да не би да е лесна работа да вдигаш умрял кон, да се изразя по-литературно. Навън е жега, сложи си една мокра кърпа на главата седни и прояви разбиране. Отсега предчувствам какъв кеф ще бъде да те четем.
  Иво, пожелавам ти здрава гърбина, да издържиш на всички простотии, които предстоят. Не знам колко ще продължи, но търкалянето по надолнището е ускорително и не ми е известо някой да е спрял свободното падане, но опитите продължават. Освен това, тук се заформиха толкова много теми, по които можеш да вземеш отношение…. Не ни жали, пиши за всичко за което се сетиш или някой те подсети. Пък и Дилов те чете. Не е ясно в колко часа си публикувал статията, но първият коментар е в 9:40, а Дилов те кани да му дадеш интервю в 9:17. Сън не е спал да ти чете блога. Много духовит човек.
  Бъди здрав.

 58. Г-н Инджев,
  Щом комунистите са “бесни”, значи Вие сте прав! Това е най-точния критерий за всяка Ваша проява. И ме изпълва с огромно задоволство!

 59. Истина е, Иво! Страшен си! Имаш и воюваш с най-страшното оръжие, наричащо се интелект. И още по-страшен ставаш благодарение на хората, които те подкрепят! Поздрави!

 60. Приемете и моите поэдрави и подкрепа!Продължавайте да пишете ,защото и аз Ви чета всеки ден!

 61. Г-н Инджев,
  Кой е този Лю…………син?Българският език е един от най-богатите.Просто-по думите на Наш известен сънародник “МЕКЕРЕ”!!!

 62. Tezi ot БГРАДИО i БНТ sa mnogo zle!!! No nie si znaem kak tam se naznachavat kadri po shurobadjanashki kriterii, a za sajalenie i v drugite televizii e taka, i s malki izkljuchenija nikoi ne si e na mjastoto. Vse pak, vodestite na tova predavane trjabva da si sdverjat chasovnika, ta v koi vek jiveeme, za da robuvat taka na postkomunisticheskata varhushka!? G-n Indjev, dobre che ste vie da pishete v bloga si, za da e vidno kolko e zle situatsijata v Bulgaria sas svobodata na slovoto i vmesto zavoi kam demokratsia teche s palna para ‘restavratsia’…

 63. Да- “българските” “масмедии”- държа да поставя и двете думи в кавички уверено въвеждат стандарти, на които сигурно ще завидят беларуските и севернокорейските.Остава ти да да го извиеш на народна песен с Ботеви мотиви:
  И страшен беше журналист,
  за сырыщнычки подлоги,
  ала за всички нормални,
  всичко бе блогът на Иво!

 64. Здр.на всички във форума.Не се ли замисляте че забраната на Инджев за участие идва от тиквата.Септември трябва да се плаща 1-вия реактор за Белене.А г-н Инджев може пак да говори против това недоразумение Белене.Разберете гоце и тиквата си играят на чичо доктор

 65. Когато се говори за БГ Радио е смешно да се говори за журналистика. Дори напънът за духовитост е доста кух и върши работа само когато слушаш по радиото, защото могат да заместят липсата на изразни средства с музикален ефект. Това, което би могло да ги “оцвети” е интересен гост. Доста жалка работа.

 66. Брей….,това БГрадио било много страшно,бе! Мисля,че Иво Инджев без да иска им прави страшна реклама,защото сега всичко живо що го мрази,(него,американския империализъм и гадните западняци),ще се юрне да слуша с наслада Графа,Мария Илиева и Любо От “Те”. Представям си вече пълните стадиони с куфеещи пенсионери и летящи кюлоти към Графа от червени бабички – фенки!

 67. А какво да кажем ние с гайдите от Провинцията, които чак снощи разбрахме от Канал 3 на Сашо Диков за непоканването или по-скоро отказано присъствие на Иво Инджев в ефира на БГ-радио. А това е наистина новина. Залисани в грижите си, повечето българи или граждани на РъБъ не сме и разбрали, че това се е случило. В търсенето на оня Тв канал, споменаван по-горе бих препоръчал, само да не бъда упрекнат в лобизъм, та бих препоръчал Канал 3. Никой не отрази “новината” освен Сашо Диков. Всички се възхищавахме на 43-килограмовата Диляна Гайтанджиева, която продължава да твърди че е встрани от политиката, дори и в студиото на същия тв канал, но малко са били хората, за съжаление е така, на които събитието с Иво Инджев им е направило впечатление. Не е ли вярно, а?

 68. Господин Инджев, излиза, че всеки човек е шут на служба при съдбата, както е казал моят покоен приятел Уили. Това е в края на краищата, с тази разлика, от кой край е всеки от нас. Гледайте весело на живота и хич да не Ви е еня докъде стига унижението на простаците и лизачите на патъци. Само трябва да внимаваме и да не се успокояваме, че от това не може да стане по-лошо. Може, и хора като нас, преживели развитото социалистическо общество, знаят това много добре.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.