Социални бу(н)тове на американски огън? Не дай, Бойко!

С интерес и благодарност научих от енергийната експертка Дюлгерова какво ни чака. На врачки не вярвам, но на експертки- да. Пък и я цитира в. „Република“ ( не е някаква „Монархия“, която да ни обещае да ни оправи за 800 дни).

Експертката Дюлгерова прогнозира социални бунтове, но не какви да е, а организирани от САЩ. Аз си знаех досега, че „партията е организатор на масите“, но явно светът е дръпнал много, а съм пропуснал да го забележа. Но експертите са затова-да ни дръпнат след себе си ( може и в пропастта, ако решат и им позволим).

Експертката обяснява простичко. Американците били ядосани, че не могат да се преборят с руснаците за енергийни проекти в България. Явно са решили да приложат тактиката на „изгорената земя“. Но на наша земя. Да не мислите, че ще седнат да организират демонстрации във Вашинготон под надслов „Руские, идите домой“ и „ Руки проч от РБ“?

Като не им дават руснаците да лапнат изключително атрактивните енергийни проекти в България, за които иначе паралиите по света се избиват, американците щели да подкокорсват българите да се бунтуват социално. Как? Като използват влиянието си по линия на вечната американско-българско дружба, дълбоко вкоренено в главата на всеки български лумпен? Експертката загадъчно мълчи. Но аз се досещам.

Няма съмнение, че американците подло подпалиха половин Русия, а после онзи лицемер Обама им изпрати самолети да гасят пожарите. Бойко Борисов, на когото американските тайни служби докладват за опасностите от гангстески посегателства срещу живота му ( според в. 24 часа“), също се включи, макар и само с човешки „матрял“ под формата на пожарникари. Нима това не доказва в аванс вината на американците?

В резултат на пожарищата, сравними в руската история само с организираните палежи през 1812 г. при нашествието на Наполеон, беше засегната реколтата от зърно (и рейтинга на Путин). Това предизвика напрежение в цените на зърното и макар те да се отнасят до стойността на хляба за следващата година, явно още през тази американците ще направят всичко възможно да ни се стъжни с поскъпването на насъщния.Така се потвърди вековното основание за дружбата ни: когато в Москва кихнат, в София хващат тройна бронхопневмония (или коалиция, зависи колко и на кого кихнат).

Амераканците май успяха и с цените на газа- руснаците обещали били да ги понамалят като за нас ( пак по линия на дружбата). Ама американците не дават, подбиват дружбата с предложения да търсят български газ. Това предизвиква основателния гняв на Газпром и неговото правителство в Кремъл. Най-вероятно т.н. понижаване на цените на газа ще се окаже руски коьорфишек за българска консумация, но по вина на американците ( че кой друг!).

А да не мислите, че Обама случайно изтегли последната си бойна формация от Ирак? Къде ли може да я прехвърли, освен тук – я под формата на туристи, я на терористи? Палнаха, сигурен съм, руския торф, защо да не драснат и клечката на аморфната и безчувствена българска масовка, която не се сеща да си я драсне сама?

Американците няма как да не са завидели на руснаците също и затова, че туристите им пълнят хотелите тук и не оставят място за американските, които много искат да дойдат, но не могат да се вредят от братушките.

Освен това руснаците изкупуват де що видят български недвижим имот. Всичко опоскаха. Не че много им трябват, но едно парцелче или хотелче не оставиха за подредените на опашка американски милионери. Сън ги хваща в Белия дом!

А иначе екстраеспертката може и да познае за социалните бу(н)тове, които се пекат на бавен огън у нас. Но е важно да се знае, че те нямат нищо общо със скъпия руски газ ( който е основно ценообразуващо перо в българската икономика), нито с падащото домино на вдигащите се цени на зърното на световните пазари след руските пожарища. А най-малко пък може да се очаква Русия да осъществи заканите си да ни съди – я за някакви дългове, я за неустойки ( от около 3 милиарда евро) заради АЕЦ „Белене“. Неее, това няма отношение към соцнастроенията на народа.

Не дай, Бойко! А Бойко не дава (поводи). Подписа за „Южен поток“, обеща за Белене и за (ненужния вече на руснаците) петролоповод през Бургас ще кандиса в името на социалния мир и неговото рейтингово измерение.

24 мнения за “Социални бу(н)тове на американски огън? Не дай, Бойко!”

 1. Червената мафия в Ръ Бъ е непобедима, те могат да направят всичко което си пожелаят в България,и ако Българската армия и Българските граждани не ги арестуват на време, те ще запалят гражданска война в България и пак те ще победят но този път ще пазят победата си с руски ядрени ракети. Този последен сценарий го чух с ушите си, от устата на редови български мафиот през 2001г,няколко месеца след като Царя започна да испълнява длъжноста премиер на България и тогава разбрах, че и Царя са успели да вкарат в мафиотският капан на република България.

 2. Става излишно да се крием – професор (!!!) Нина Дюлгерова ни е прозряла. Заверата се разсъхна, язък ! Да се работи по план Б, но бързо, преди Нина да ни е усетила.

  Не съм предполагал, че има такива остри умове като професорката (!!!) в България. Подценихме ги пак…

 3. отдавна съм разбрал че човешката глупост няма граници но все се намират индивиди които да ме изненадат с висотата постиженията си.

 4. Прелюбопитен коментар на публикация във вестник,за чието съществевание научих тук.Очевидно това е поредното издание,стараещо да възобнови спомените в твърдите комунистически глави от времето но презрелия социализъм.Тези редици оредяват по законите на природата,но може би има надежда за “зарибяване” на податливи към манипулации по-млади хора,каквито ,за съжаление,има не малко в РЪБЪ.Къде ли може да се прочете въпросната публикация/дата и брой на тази”Република??!/.

 5. Хей,бунтари :)- бунтът продължава! и не само професоркота е закъсняла да види ,че бунтът и шоуто у нас вървят ръка за ръка/спомнете си за бунта на гражданите през зимата,за бунта на военните…/ и докато едни се веселят и си играят играта 🙂 други развяват българското знаме -кой както избере :важно е да продължим и щом приятелите от америка ще ни подкрепят -можем само да им балгодарим и да им кажем ДОБРЕ ДОШЛИ,ПРИЯТЕЛИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА!Знаем за посвещението : На несполучилите

  На несполучилите във стремежите огромни,
  на неизвестните войници, паднали в първия ред,
  на преданите тихи инжинери, на пламенните пътешественици
  на кормчиите,
  на толкова величествени песни и непризнати картини,
  на всички, повалени преждевременно,
  на всички, обладани от особен огнен дух и утоили жаждата си
  с ранна смърт –
  издигам паметник, покрит с лаври,
  високо, високо, над другите ….
  Уолт Уитман
  Върваме в ДЕМОКРАЦИЯТА И ПРИЯТЕЛИТЕ!

 6. Интересно кой ли налива парички в червеното вестниче “Република”, така че да струва само 20 стотинки, да се продава на отделни щандове в супермаркетите, за да сее деструкторната си опозиционност? А за енергийните проекти мисля, че няма да се случат: Бургас-Александрупулос няма да получи положителна екологична оценка, за Южен поток Путин едва ли ще намери пари след загубите от 15 милиарда от пожарите и 8 милиарда от внос на жито при падащи цени на петрол и газ, а за Белене едва ли ще се навие западен инвеститор.
  Какво прави рекламата на Първановия университет в този блог?

 7. Когато някаква трагедия е сполетяла даден народ иронията е нелепа.

 8. Чудя се докога ще се опитваме да се месим навсякъде, а пряката си работа да не вършим Така никога няма да се оправим. Има хора, определени, които ще решат тези сериозни проблеми. Нека ги оставим спокойно да работят. Всеки опит да им се натрапват мнения води до затрудняване.Когато всяка жаба си знае гьола, като че малко повече ред ще има и по-прозрачно ще стане всичко.Стига манипулации на обществено мнение и разбунване на хората.

 9. Понеже тук се споменава някакво си вестниче, а темата за средствата за масово осведомяване е една от приоритетните за г-н Инджев, си позволявам да споделя с почитаемите читатели на блога, малко встрани от темата, следното: Тази вечер бях възмутен от репортаж за салбоумно (няма как да е друго) изаказване на Станишев за сегашното управление (http://bnt.bg/bg/news/view/35296/stanishev_kritikuva_upravlenieto_na_stranata). Но не това ме възмути, а съобщението, че Станишев се изказва на събор по случай 66 годишнината на т. нар. сражение при Жабокрек. Не е учудващо, че един такъв като Станишев участва на такова “събитие”, повече ме възмутиха въвеждащите думи на водещият емисията новини. Според него поводът бил “… 66 годишнината от сражението на рило-пиринския партизански отряд срещу немски хитлеристи…”. Не е трудно да се осведоми човек какво точно се е случило на 24. август 1944 г., оставям на вас да се осведомите, ако имате желание. Но националната телевизия продължава да представя убийството на 18 невъоръжени немски военнослужащи като героичен подвиг. Срам и позор !
  Коментирах репортажа на http://www.bnt.bg, досега коментарът ми не е публикуван.
  Толкова от мен за “свободните медии” в България на ХХI век.

 10. Дами и господа, досега не бях чувал за цитираната от автора “професорка”.
  Какво направих, просто потърсих в Google “професор дюлгерова” и получих доста интересни резултати – препоръчвам на непознаващите я да сторят същото, защото лично аз онемях и за момент се шашнах от нейната хипер медийна активност, и то само през ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ.
  Благодаря на г-н Инджев, че ми помогна да опозная още един проруски медиен шаман(ка)-“професор”(ка)!

 11. проф.Дюлгерова е рожба на Българо-Съветската дружба и няма нищо по-нормално от омразата и към всичко което е на запад от Матушка Русия. А Иво Инджев правилно е усетил дълбоко вкорененото американофилство в българския бит и душевност. Поколения българчета са възпитавани и принуждавани да приемат американската култура за своя,а своята – за някакъв клон,(по-скоро вейка),на тяхната. Още от детската градина ни набиваха в невинните главици за “братския” американски народ,който така ни освободил,че всички поколения българи докато свят светува са длъжни коленопреклонно да любят,тачат и милеят. Израстнали сме с приказките за добрият чичко Линкълн и свещената българо-американска дружба,която е като слънцето и въздуха за всяко живо същество! Ура и Да Живей!!!
  п.п. Днес прочетох,че някакъв руски политолог(!?!?),съвсем сериозно развил теорията,че големите пожари в Русия и засушаването са резултат от американска атака с тайно “климатично” оръжие,което имало за цел да отслаби икономиката на Русия и азиатските страни!!! Как да не възкликне човек – “Боже,колко мъка има по този свят,Боже!!!”

 12. Да го кажем с думите на руски класик (и “русофобите” също попрочитат руски класици) “Если человек идиот – то это надолго!”

 13. Август е отпускарски месец, но нещо става! Много определено има симптоми, че нещо се променя! По-онази вечер в телевизионно интервю по VTV се появи една “многозначителна” но позабравена персона, Петко Бочаров! Там той съкровено открехна, че казва нещо, до което “напоследък” е достигнал е мисълта, че Русия няма алтернатива освен приобщаването си към западните страни (Европа) и НАТО! Затова какво толкова сме се плашели ако зависим изцяло от нея! Дали щяло да е по-добре ако зависим изцяло от Германия например!!! Аферим, ашколсун на тази “желязна” философия и на такова “прозрение”! Ами няма да е по-добре “драги господине”! Това и дечицата го осъзнават. Нека видим примери и от другите области на нашата държава ЕС! Има ли някой, Холандия, Белгия и така нататък, който да зависи изцяло от някой друг, Англия, Франция и дори Германия? Няма. Но явно сменя се тактиката. За това говорят и “любовните” излияния между премиера и президента. Явно отново е настанало “време разделно” Както винаги сме си пак на Ръ Бъ! Ето и вчера червените жаби пак крякаха от Жабокрек! Нещо в смисъл “ние пак сме тук”! Затова внимавайте много! Калейдоскопът отново е завъртян. Цветовете се смесват. Само дано пак не се окажем със синьо лице и червен задник! Бдете!

 14. Към Ралица Ковачева:

  Фразата за това, че роденият като глупак си остава такъв цял живот, е произнесена от Волтер. Но не това е важното…

  По-съществено ми се вижда да припомня по този повод, че уважаваната от мен руска култура всъщност е европейска, “преведена” на руски.

  Ако в руската наистина има величие, то е във факта, че е възприела европейската традиция ( макар и с доста голямо закъснение): в операта, балета, симфоничната музика,литературата, изобразителното изкуство и т.н. НАПУК на мрачния деспотизъм, който и днес се бори срещу европеизирането на руската политика и обществените отношения. На цялата тази култура в Иран с презрение и викат ( от минаретата) “западна” и я отричат от висотата на наистина древната и азиатска собствена традиция. Нещо такова можеше да се случи и с Русия- църковните мракобесници са имали достатъчно власт през вековете в Русия да го направят и не са много по-различни в догматичната си омраза към “западното” от аятоласите. Но са били победени на фронта на културата от сънародниците си и това е същинският повод за уважение към онези руснаци, които са го постигнали. За съжаление борбеността на руснаците не се увенчава с подобен успех в “политическото” съревнование с другите страни и народи поради успешно насадения сред мнозинството от тях мит, че…няма нужда да се съревновават, защото са си велики по своему и няма какво да се правят на европейци.

  Иначе автенично руско изкуство също има – балалайката, казачока и т.н.

 15. Забелязва се разликата,относно интересите на който и да било народ и тези на управляващите-оттам произтича разминаването и нерзбирането на едните ,които изглеждат велики,а другите се правят на неразбиращи и по този повод :това е осъзнаване на индивида на по-високо ниво от неразбирането на очебийните неща и разбира се,че осъзнаването има есеистичен т.е. отворен край :В живота на всеки образован човек идва време, когато той стига до заключението, че завистта е невежество, че имитацията е самоубийство, че човек трябва да се приеме – за добро или зло – такъв, какъвто е…. Добродетелите са по-скоро изключение, отколкото правило…. Моят живот си е за мен самия, той не е спектакъл. Няма разлика дали върша или се въздържам от действия, считани за прекрасни. Смело кажете това, което си мислите още сега, а утре смело кажете онова, което ще си помислите утре, дори да е в противоречие с днешното. „А, но няма ли да бъдем погрешно разбрани?“ Толкова ли е лошо, питам аз, да бъдете разбрани погрешно? Питагор е бил разбиран погрешно, и Сократ, и Исус, и Коперник, и Нютон. И всеки чист и мъдър дух. Да бъдеш велик, означава да бъдеш погрешно разбран…. Вярвай в себе си – всяко сърце вибрира при звука на тази метална струна. Приеми мястото, отредено за теб от божественото провидение, приеми връзките между събитията…. Гласовете, които чуваме в самота, затихват, щом навлезем в света. Обществото навсякъде е в заговор срещу човечеството в лицето на всеки един от членовете му. Обществото е акционерно дружество, в което участниците се договарят, с цел осигуряване хляба на всеки акционер, да подчинят свободата и културата на интереса. Най-търсената добродетел се оказва конформизмът. А конформизмът не търпи реалности и съзидатели, той предпочита имена и навици…. Великият човек е този, който и насред тълпата запазва своята независимост и самота.
  До утре!:)

 16. Такива “експерти” като Дюлгерова, консултират българските политици вече 66 години и това е основната причина България да е на опашката на Европа и както вървят нещата мястото ни е запазено и за следващите 66 години. Без съмнение през 2076г внуците на Дюлгерова ще консултират внуците на днешните ни соц управниците, и те ще вземат съответните политически коректни решения.

 17. проф.Дюлгерова(Google):

  1974 – 1978 Висше образование в СУ “Кл. Охридски”- История
  1981 – 1985 Кандидат на историческите науки в МДУ “М. В. Ломоносов”, Москва
  от май 1997 Старши научен сътрудник в
  Института по история на Българската академия на науките
  от 1 септ. 2000 Доцент във Варненския свободен университет“Ч. Храбър”
  от април 2001 Професор на ВСУ

 18. Още едно “компетентно мнение” по въпроса колко ги е яд американците за Белене: http://m.trud.bg/Article.aspx?Id=586874. В този “анализ” любознателния български читател бива осведомен, че американците ги стягал чипика заради Белене. Струва ми се, че това е рефренът, който ще се повтаря дотогава, докато и в последната българска кръчма местните всезнайковци започнат да затварят устите на всеки, дръзнал да спори за ефективността на проекта Белене с думи като: “Абе я си затваряй устата бе, американска подлога такава. Всички знаем, че Белене ни трябва, но американците пречат.” … или нещо подобно. Много експерт, много нещо в тая България…

 19. Интересно защо само американците ги “стяга чепика” ? Има доста страни, притежаващи технология за строеж на атомни централи. Защо точно и само американците са позеленели от яд ? Защо не канадци, французи, японци ?…

 20. Интересно защо само американците ги „стяга чепика“ ? Защо точно и само американците са позеленели от яд ? Защо не канадци, французи, японци ?…

  Sigurno i te se tresat ot iad, no PrUfesorkata ne gi e Fzela pUd Fnimanie.

  S tezi PrUfesori daleche shte stignem. Razbirat gi neshtata.

 21. Абсолютно точен изказ от инж.Лазар Маджаров. За това той получава поздрави от мен. “Развъдникът на осите” се намира на “Позитано”30.Той е известен като “Институт за социална интеграция” с баш шеф небезизвестният червен шаман Ивелин Николов. Тук се “коват ” младите кадри на бъдещето комунистическо управление. Апел: “Братя и сестри.Задава се отново червен терор. Нека се обединим всички останали добри срещу масово настъпващото зло” За БЪЛГАРИЯ!

 22. Историята и образът на тази червена гарга ми напомня прословутата СССРска Нина Андреева от 1988. Онези,които се сещат за перестроечните бутафории,разбират паралела.Тогава тя виеше възхвали за Сталин, за непобедимата и легендарна мощ на СССР /където по това време нямаше буквално нищо по магазините, а по улиците се търкаляха не само пияни, но и мъртви трупове от пиене на акумулаторни киселини, щото и водката свърши/, за злокобната Америка, дето дебне с ядрени ракети мирното СССРско гълъбче и т.н. И светът, т.е.- западните наивници и серсеми си викаха, ау!-колко страшни сталинисти има още, само да не се върнат те, я да подкрепим добрите КГБсти-прагматици хора, млади, перестройчици, бизнесмени, договоримся! И ето ти я елцинизацията като увертюра към путинизацията и съответно- първановизацията, на която се радваме в Болхарската Задунайка.
  Та и с червената гарга Дюлгерова.Който я е слушал, знае резюмето: 1./геополитиката, значи,другари, е тънка работа, 2./ друго си е да си гледаме националните интереси, като се държим с Русия, Беларус, Иран и Северна Корея- я, какви пазари се разкриват! И тук е номерът.Който слуша чугунената комуняга, си вика: че те Станишев и гоцэ са си напълно прилични западни хора. Така партията любима разширява ветрилото- искаш критичната устатница Татяна Дончева- ето я. Искаш московския питекантроп П. Димитров- вот тебе! Искаш патротарското плямпало Б. Димитров-ей ти го!Искаш модерната лява EU-алтернативност в областта на меките китки -there is Mr. Christian VAGININ.Всякакви си имат и затова все още ВСИЧКО си имат.

 23. Благодаря на г-н Лефтеров, който отговари на въпроса, който ме мъчеше.”Кои са историците и юриститите, които съветват Станишев от едно исторически доказано тройно престъпление, да организира помен-шоу на “европейската” лява Партия? Какви политически дивиденти може събере?”
  По красиво ли става лицето на комунизъма, когато заедно със
  склеротирали старци се рови в най-гнусните престъпления?
  Как нацията/въпреки великата толерантност на народа ни/ ще се излекува от старите си глупости?

  ИМА ЛИ НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИ ХОРА В ТАЗИ ПАРТИЯ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.