Замлъкна завинаги червен обвинител на Първанов

Почина бившият член на Висшия съвет на БСП Илия Божинов, който е бил член на директорския борд на таксиметровата фирма „С-Експрес“ и в това качество стана първата публична личност сред червения политически и бизнес елит, която пряко обвини Първанов във връзки с престъпността.

Божинов напусна през 2009 г.не само ръководството , но и самата БСП, основавайки партия “Българската левица“. През февруари 2010 г. той разказа пред медиите за вдигане на капитала на фирмата зад гърба на шофьорите в таксиментровата компания. Алексей Петров го повикал и го накарал да се оттегли от управлението, каза той пред БНТ.

Пред Дарик той поясни: “Когато имахме такива противоречия с Алексей Петров за такситата, тогавашният секретар на партията Васил Калинов ме извика и каза: “Илия, не се занимавай с тази работа. Другарят Първанов, той тогава още не беше президент, а беше ръководител на БСП, е обещал да го подкрепяме и не трябва ние да се замесваме в тази работа“.

Както коментирах тогава, по повод на „похлупената“ от медиите доста сензационна новина на Божинов, възникна въпросът: ако Първанов е бил в състояние да рекетира бизнеса по този начин като соцлидер в опозиция, на какво ли е способен от позицията на президент? Междувременно написах книгата „Президент на РъБъ“ , в която ( освен , че цитирах Божинов) посочвам още много от онова, на което Първанов е способен. Но вече трети месец въпросите от тази книга се натъкват да дружно политическо мълчание.

За Божинов то вече е вечно.

За протокола: вторият проговорил висш представител на левицата е Красимир Премянов. Бившият шеф на парламентарната група на управляващите от времето на Виденов декларира пред мен, че през юли 2003 г. е виждал „оперативно интересния“ Младен Михалев- Маджо на рождения ден на висшия соцфункционер Евгений Узунов в сградата на Интерпред в София. Самият Узунов пък потвърди пред сайта Bnews, че Първанов е бил там негов гост.

Посочвам тези факти, защото се съмнявам, че ще бъдат припомнени във връзка с внезапната кончина на младия Божинов ( само на 54 г.) – споменаването на Първанов у нас е забрането дори и посмъртно.

17 мнения за “Замлъкна завинаги червен обвинител на Първанов”

 1. “..ако Първанов е бил в състояние да рекетира бизнеса по този начин като соцлидер в опозиция, на какво ли е способен от позицията на президент?”
  За мене отговорът е кристално прост – рекетира страната ни в полза на Русия чрез неговия си “голям шлем”.
  Някои твърдят, че е по-правилно “шлем” да се чете “член”…..
  Иначе, в сферата на научната фантастика е да се очаква, че в страна като нашата някой някога ще повдигне обвинение за държавна измяна. Всички прогнози са да си гладуваме и да си мълчим..
  Молодци ………

 2. Хм, той и Николай Добрев си замина така – набързо, изненадващо. А кой беше Николай Добрев? Човекът с име и позиция, уважаван и от своите, и от противниците… човекът, който се очакваше да оглави и поведе БСП.
  Интересно, Премянов от какво ли ще… Дали стомашно заболяване, комар-убиец може би или ще се наръга 20-30 пъти с нож в сърцето…?
  А Вие как сте със здравето, г-н Инджев?

 3. Хайде стига! Не го коментират, защото няма смисъл предвид отмъстителността му и факта, че както му свърши мандата, има-няма година-две, и ще бъде навеки забравен. А дори и джуджетата се помнят.

 4. Към една от статите на г-н Инджев, забравих как се казваше, относно получена информация от прокуратурата за покушение или заплахи срещу него, бях коментирал че гоце и путин са от една и съща порода, тази на безмилостните псета от КГБ, за която принципа „няма човек, няма проблем“ е основен постулат на партията която ги е създала. Така че винаги трябва да има едно на ум, примера с г-н Божинов го доказва. Но да предположим че това е част предчувствие предизвикано от шизофрените условия в които живеят повечето българи.
  Дочуват се слухове из нет-а, че един от възможните варианти за кандитад на следващите президентски избори който ще бъде подкрепен от т.н. левица, дпс и царските мекерета ще бъде предложеният кандидат от настоящият гоце. Което колкото и да е случайно, прилича на реализираният проект на путин за избор на президент на русия на др. медведев предложен от него, за да може след 2 г. самият путин отново да яхне коня.
  Шизофрения или проста ДС логика?

 5. Социалистическата партия на бившите комунисти в България нее социалистическа партия на социалистическо мислещите Български граждани.БСП е руски олигархичен вид партия и е троянският кон на русия в България. Надявам се че на всички ни е ясно, защо БСП трябва да бъде забранена а политическите и кадри освободени от всички длъжности в институциите на Българската държава.

 6. Гоце след време ще си получи заслуженото от най-близките си.Че няма срам от цял един народ е ясно,но как не го е срам от жена му и децата му.Тепърва го чака тежък разговор с много,много хора.И господ няма да му помогне.Единственият му вариант е Путин,ако като вече бита карта и той не го зареже.Но истината е че той заслужава точно това и това ще получи.

 7. Лека му пръст на Илия Божинов.Той бе с комунистически убеждения,но бе честен човек.Личен познат.Загадъчно все пак е настъпила смъртта-на къмпинг Градина/на АКБ Форест…./внезапно заболяване на стомаха…………..

 8. Партията създаде мафията, за да прикрива партията.

  Мафията реорганизира партията, за да прикрива мафията.

  Създателите на мафията от партията, попадат под ударите на реорганизаторите на партията от мафията.
  Бащите са под ножа на синовете си.

  Така е била, така и ще бъде още 100 години 100-годишната БКП. Така са създадени, така са откърмени, така са отраснали, така са били винаги. Самоизяждането е ЛОГО-то, емблемата, знакът на тази фатална партия в България.

  Колкото и вратове и глави да си разклони тази хидра, тялото винаги ще остане фатално увредено. Едно огромно нещастие за великолепната природа на българската държава.

  Ако този път БКП с производните си остане настрани от политиката поне 15 години, България ще стане държава със сигурност. И нека после хидрата пак да я напада, но никога повече да не я владее.
  БКП/БСП/АТАКА/ГЕРБ/Нова Зора/Българска левица/Евролевица и много други, заедно с гражданските движения на партията са фаталност и нещастие за българската държава, българското общество, българската нация, българската история. И са фатални за развитието на Европа и на света.

  Ужасно е, човек с изключителен ум да работи саботажни операции, вместо да работи за развитието на обществото и науката.
  Мир на праха на Илия Божинов.
  Великолепен математик, който погуби живота с в безсмислени фатални интриги. Мир!

 9. Жалко за г-н Божинов – беше от малцината нормално мислещи видни фигури в БСП – затова я е и напуснал вероятно. Защо ли никой не вярва на “стомашния проблем”…

  Съчувствие към близките…

 10. Не споделям социалистическите възгледи на г-н Божинов и сподвижниците му. Но съжалявам за ранната кончина на един видимо честен и мислещ човек.Мир на праха му!

 11. Мир на праха му !Бегло познавах баща му, който като обикновен турист изглеждаше свестен.Но, според мен, самото присъствие на покойния във Висшия съвет на БСП бе един от многото признаци за имитацията на “промяна” в тази партия.

 12. Г-н Колев, би било безумие да се очаква всички хора да споделят едни и същи възгледи. Всъщност моралът и политическите идеи и/или симпатии са коренно различни категории и по дефиниция не би трябвало да оказват влияние една на друга… поне не забележимо влияние. Честността, етиката, човещината, толерантността (в разумни граници) не би трябвало и всъщност не са са определящи за политическата ориентация на дадена личност. В България обаче оцапахме нещата – още от времето на Алеко са в сила клишетата, че – например – ако си либерал, си крадец, а ако си консерватор, си мошеник… и в крайна сметка и едните, и другите са маскари. И ми се струва, че оттогава насам си я караме все така. Тук не си избираме управленците според техните морални и професионални (ръководителски, политически) качества, а по партийна принадлежност. В България ако си честен, но си от “неправилната” партия – гориш. Пример – Жан Виденов, който за мен си остава единственият честен министър-председател, както влезе във властта, така и излезе, но беше провален от своето обкръжение, не случайно, разбира се, все пак говорим за Р. Овч., Р. Геч. и други подобни. Впрочем неговият финансов министър Димитър Костов също е честен човек и кадърен професионалист. Както и да е, думата ми беше, че тук се оценяваме един друг по цвят, не по съдържание. А съдържанието при представителите на политическата класа най-често е доста гнило. Затова си патим – защото позволяваме на дегенерати и фурнаджийски лопати като пламен орешарски, на мошеници и тарикати като костов и симеон, на откровени его-педо-некадърници като станишев, на отмъстителни низки селяндури като първаноолу да ни управляват. Дори парясниците, грубо казано, в някои държави не биха могли да стигнат много високо в политиката, поради нагласите на обществото относно аспекти от техния морал… Случайно ли е, че в САЩ например политиците показват семействата си по предизборните митинги и кампании? Че дори и Жан Виденов бих включил в списъка с грешките – той не беше готов да се захваща с управлението на държавата, прекалено много вярваше и на съпартийците си… но си научи урока и вече е със съвсем други нагласи, доколкото зная.
  Мисълта ми беше – хайде да започнем да се оценяваме един друг по по-важни “показатели”, не по политически симпатии. Аз не бих чел този блог, ако бях толкова първосигнален… а и авторът не би ме търпял, струва ми се 🙂 Политическата битка би трябвало да е сблъсък на идеи с цел подобряване на живота на хората, не сцена, на която всякакви мошеници, тарикати и малоумници да упражняват красноречието си с цел личното си забогатяване.
  Симеон Дянков и Цветан Цветанов се опитват да свършат някаква работа, да постигнат положителен ефект всеки в своята област, но колко хора в България оценяват усилията им по същество и безпристрастно?

  Докато хора като Божинов, Бог да го прости, правят впечатление в България, то ще значи, че все още не сме нормално общество.

 13. Заради БКП/БСП днес България е страната с:
  – най-ниските заплати и пенсии в Европа;
  – трето място по корумпирана държавна администрация;
  – най-неефективна съдебна система;
  – най-много милиционери на глава от населението;
  – най-нисък естествен прираст и най-бързо застаряващо население;
  – най-голям брой инсулти и инфаркти ;
  – най-непрозрачни и подкупни медии.
  Шесто десетилетие България преживява хуманитарна катастрофа. Сигурно защото е единствената държава, управлявана от шестима съветски граждани: Васил Коларов, Георги Димитров, Вълко Червенков, Гриша Филипов, Андрей Луканов и Сергей Станишев. В оценките на сериозни политолози тя все още се намира между бандитска и провалила се държава.
  Ако обществото и държавата не се избавят от призраците на най-опасната политическа организация в 1 400-годишната ни история – БСП, и на ударния й отряд ДС, ние, злощастното местно население, ще останем заложник на комунистическото минало несвършващо.
  Заложник на генетично модифицирани мутанти на партията-масов убиец.
  На стокхолмския синдром, развит у мнозина през последните 65 години.
  Ще се въртим в цикъла „БСП на власт – национална катастрофа – БСП в градивна опозиция”. Ще седим полупияни на сватбарската маса между роднина, милиционер и ченге.
  Все така ще се лутаме в лабиринта на активни мероприятия и масови психози. И периодично ще се сблъскваме с огнедишащата паст на червения Минотавър.
  Който милостиво ще ни отхапва по някой крайник.

 14. Бог да го прости!Колкото и да съм антикомунист, не съм толкова заслепен, за да не разбирам, че леви хора има и ще има, както има и ще има леви крака и ръце. Въпросът е и те да имат честно политическо представителство- като чешките и португалските комуняги например. А не престъпна олигархия като гоцэвци и руменовци.Божинов даваше надежди, но уви!

 15. Коментарът на Джъстин е изключително точен!!! Ужасен, болезнен, но точен.

 16. И колкото и да се вълнуваме-“работилите” в ГК ОК ЦК на БКП получават НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПЕНСИИ…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.