Комунизмът си отива по команда “кръгом”

Не са прави твърденията на изнервени другари и другарки, че темата за паметниците на комунизма не интересувала никого, освен “лошите” (като мен). Ето, техният вестник “Дума” помества по въпроса ценна информация на 23 август:

“И докато германците все повече се разочароват от капитализма, французите се захванаха да издигат паметници. В Монпелие от септември вече ще има паметник на Ленин. Поне така обяви местният политик Жорж Фреш, който е известен със социалистическите си възгледи. В миналото той е бил член на Социалистическата партия, но през 2007-а е бил изключен от редовете й заради расистки изказвания. Фреш бе заявил, че в националния отбор по футбол на Франция има прекалено много емигранти от Африка. Една година по-рано пък той бе глобен 15 хил. евро за обида на алжирци, които са се сражавали на страната на Франция по време на войната за независимост в Алжир.
Бронзовата статуя на Ленин, която Жорж Фреш се надява да получи, тежи седем тона. По-рано паметникът е бил в Сиатъл и наскоро е предложен за продажба.”

Не са прави също и онези, които си мислят, че нещо преувеличавам по повод цитираната в моя статия експертка Дюлгерова ( интервюирана от в. “Република”), която прогнозира подстрекавани от САЩ социални бунтове в България заради злобата на Чичо Сам в безуспешната му борба с руските проекти в България. Явно има “окръжно” по гарнизона в червените редици да се обяснява на трудещите се ( и безработните) за злодейската роля на Америка именно във връзка с руските намерения на българска територия. Тя не е сама в този почин. Ето какво пише същият ден, но във в. “ Труд” ( бившият главен редактор на в. “Дума”) Пламен Енчев:

“Елате в България – родината на “Белене”

Водим безсмислени спорове за АЕЦ “Белене”. Щяла да бъде нещо като реклама на Русия в Европейския съюз.
А централата “Бушер” в Иран сигурно е реклама на Москва за пред ислямския свят…
Истината е проста. Иранците имат пари и си платиха за проекта, който, между другото, бе започнат преди 30 години от немската “Сименс”.
България няма пари. Затова търси чужд инвеститор за “Белене”. Засега имаме нещо като положително заявление само от Сърбия. Но не знаем дали то се покрива с някакви финикийски знаци.
Ясно е, че все някога трябва да разполагаме с нови ядрени мощности. Американците ги стяга чепикът, че “Белене” ще се прави по руски проект. И затова натискат за 7-и блок на площадката на “Козлодуй”. Както и за голям фотоволтаичен парк в Северна България.
Русия може да чака колкото си поиска. Така “Белене” ще става все по-скъпа. А колкото до рекламирането и в Евросъюза, Москва и сега си го има – “северни” и “южни” потоци, голяма рафинерия край Бургас, собствена територия при устието на Камчия, солидно участие в третата металургична база в Дебелт (това последното малко хора го знаят).
Продължаваме ли обаче да гледаме на АЕЦ “Белене” като на руска централа, рискуваме тя никога да не бъде построена. Проектът трябва да бъде облечен в “български дрехи”, да си го припознаем. Иначе има опасност той да остане в съзнанието ни като оня “гьол” или онази “полянка”, където са закопани милиарди..”.

Позавехналият лозунг на червената пропаганда “Ние пак сме тук” отново ни напомня за истинския си смисъл: “ Ние пак сме напук”. Също като президентът им Първанов, който продължава да отказва да подпише указа за назначаване на нов началник на военното разузнаване, но твърди че не той, а военният министър Аню Ангелов проявявал инат. Днес обаче от екрана на Нова телевизия министърът потвърди позицията си, че няма да отстъпи пред президента, който си превишава пълномощията и се прави на кадровик без да има право на това.

Комунизмът може и да си отива, но го прави с маршова стъпка. И по команда “кръгом”.

17 мнения за “Комунизмът си отива по команда “кръгом””

 1. За да се оправи военното разузнаване, министърът на културата трябва да обяви конкурс на тема “Архар под Вола” за префасониране на монумента в центъра на София.

 2. КомунизЪмът никога не си е отивал, защото е дълбоко в нашите умове и сърца!
  Спомнете си вица за милиционерското училище – на въпроса колко е 2+2, кандидатът отговорил първо 5, после 6, после 7..и накрая председателят на комисията казал – “Става, приет е, може да е тъп, но е прогресивен!”
  Божидаре, братко (созополски), нищо ново не си казал, само си перифразирал казаното през годините от почти всички УМОВЕ на България – Ботев, Левски, Вазов,Захари Стоянов, Раковски, Славейков и кой ли още не.
  Казал си това, което всички често прецеждаме през зъби при поредния провал (къде ли не?)
  А партийният секретар казал накрая на едно събранието – знаеме, тежко е, почти непоносимо е, но за сега трябва да удържим.
  После тихичко продумал на себе си – а след това сигурно ще се влоши…..
  П.С. ОТ УМА СИ ПАТИ – стара разговорка

 3. На времето покойният професор Исак Паси в лекциите си даваше следния пример за това, как едно и също понятие или събитие може да бъде представено в различна светлина с помощта на думите. Например, събитията на 24-ти август 1944 край с. Жабокрек може да се опишат по (най-малко) два начина:
  1. Героична битка на партизани (народни синове, патриоти и пр.) срещу омразни на народа хитлеро-фашисти
  2. Варварско и жестоко убийство на беззащитни, невъоръжени войници от банда нехранимайковци, терористи, изнасилвачи.

  Така че, дали във Монтпелие “ЩЕ” има паметник на масовия убиец ленин, ЩЕ видим. Аз лично не вярвам, въпреки наивността на доста французи-еврокомунисти (доколкото все оше ги има, познавам няколко такива).

  И още, със абсолютна сигурност, изразено в проценти числото се приближава до стойностите на процентно изпълнение на петилетните планове по времето на цъфналия-та-вързал развит социализъм, германците не са разочаровани от капитализма. В най-лошия случай германците са разочаровани от правителството или в частност от някой министър, но не от капитализма.

  Толкова по въпроса за рeториката на последователите на йозеф гьобелс и прасето квик от “Животинска ферма”. Лошото е,че по тези географски ширини много хора се връзват на номера. Напоследък доста често чувах: “Как да не е вярно? Ми във вестника го пише.”

 4. “Елате в България – родината на „Белене“!
  И Мирио Спасов ще ви подсигурим.

 5. Първановите разрушители-апашите на съвремена България са на всеки километър в Ръ Бъ, защото Българските стражари все още мислят как да испълнят дългът си към Българските граждани и към Българското ни Отечество.

 6. Добрият комунист е само мъртвият комунист. Това, разбира се, не означава, че трябва да избием комунистите като бесни кучета. Нали сме демокрация, макар и млада, но демокрация и не можем да бесим комунистите по уличните стълбове. Но со кротце, со благо и со малко кютек и работата може да стане.

  P.S. Всъщност, бесните кучета не са виновни, че са бесни, за разлика от комунистите. Така, че е нужно разбиране.

 7. Резултатът е налице. Колкото по-послушни на Москва бяха нейните сателити,толкова по-подобен на руския е техния преход. Барабар с мутрите,назначените бизнесмени и контролираните партии. Мутиралите в социалисти бивши гробокопачи на капитализма в крайна сметка си останаха с голата истина – да бъдат завинаги слуги на имперската политика на Кремъл. Всичко останало е демагогия, позьорство и откровено лицемерие относно заиграването с “лявата” идея. Така стават напълно разбираеми и прозрачни събитията свързани с приоритетите на БСП. А те са следните:
  1.- Интересите на Русия.
  2.- Интересите на руския бизнес.
  3.- Интересите на родната червена олигархия.
  4.- Интересите на БСП,като партия,защитаваща интересите на всички гореизброени.
  5.- Интересите на всичко останало не представляват интерес.(В това число – държавата България, населението на тази държава, Европейското бъдеще и всички други.)

 8. Много ми е интересно, точно тези функционери ,които изпълняват червеното гарнизонното окръжно, да ми разяснят най-после, като на един прост, безработен в България “трудящ се”, защо трябва да смятам Руските намерения на българска територия за чудесни, а ролята на Америка във връзка стях за злодейска! Ама ми се струва, че много ще им е трудно, защото след всичко преживяно в момента съм на точно противополжното мнение. Смятам руските намерения на наша територия за злодейски, а ролята на Америка срещу тях за един чудесен шанс за нас!

 9. ako komunizmat si beshe otishal shteshe da e mnogo hubavo. Niamashe da ima Goce Sirishtnika kato prezident.
  niamashe da ima Mitjo Gestapoto kato expert.
  niamashe da ima Sergo Stanishev kato premier. Niamashe da ima Simeon kato premier (ako e verno che KGB sa mu platili komardjiiskite dalgove).
  Niamashe da ima agen Medi Doganov Sokola da razpredelia porcii.

  Ako komunizmat si beshe otishal niamashe “tozi shiban narod” da naricha Sokola “nai-dobria politik” samo zashtoto e edin hitar kradec i izmamnik. Iavno naroda obicha da go “shibat” i kolkoto poveche shibashtiat go shiba tolkova poveche mu se izdiga v ochite. a shibashtite sa otiavleni cherveni drugari ot blizkoto minalo.

  Tova e isinata za BG. koiato bavno si zagiva pod “madroto rakovodstvo na Partiata”.

 10. Те, нашите наставници и ментори по “демокрация” и “толерантност”, разбират само от езика на силата и принудата – затова и толкова тачат паметниците на окупатора с оръжие в ръка!
  Това и само това могат да родят болните им робски мозъци – да бъдат помощници и пълномощници на окупарота с цел облаги.

  В никакъв случай не се имам за краен човек, екстремист и не споделям насилието като средство за решаване на проблеми, особено политически. Но колкото повече време минава, толкова по-натрапчиво се очертава истината, че тази червена измет без бой няма си отиде и че победата над тях С БОЙ И САМО БОЙ няма алтернатива. Не го ли направим колкото може по-скоро, загиваме като нация бавно и необратимо. И тогава историческата отговорност за гибелта на България остава единствено наша – тяхните вяли и хилави противници!

 11. някой май още не могат да преживеят падането социалистическия социализъм..

 12. когато бяхме по митингите и викахме долу комунистите да ги избием желко предателя каза леко и кротко нали сме демократи и си казах леле и след 40г.гадините ще са тук минаха 20 и съм прав с един китаец разисквахме комунизма и той накрая призна че тези отрепки като нашите в китай ги избивали на стадиона заедно с продавачите на дрога и други престъпници и накрая каза колко сте найвни кат народ и се чудеше че сме по древни дори от тях и все още оцеляваме а за му казах ела след 20 и ще е останало само името ни за народ но той ще е друг а той и това е нещо а аз но и това не е много сигурно си мисля че в книгите на тези другите ще пише благодарение на комунизама и социализама нашия народ стана по черен и твърд от желязо и за това доминира над малцинсвото което се припознава като българи но да знаете че това не е вярно и може да са прави дано не съм жив дано

 13. Някой беше казал, “ВНИМАВАЙТЕ, тоталитаризмът е мечта за всяка управляваща партия”. Това го прочетох много отдавна, когато “вятарът на промяната” духаше силно от Будапеща до Москва, от Рига до София, и “народни представители” по тези страни “ковяха” закони, които трябваше да гарантират “новото време”. Тогава, не можах да схвана какво иска да каже този НЯКОЙ. Сега, когато чета за еднолично направени от ПРАВИТЕЛСТВА сделки(като АЕЦ-и, хеликоптери, каскади, милиони за консултации, самолети и т.н.), които обременяват цели поколения с плащания и гарантират ОГРОМНИ КОМИСИОННИ за управляващите, започвам да си изяснявам това “предупреждение”. Преди няколко години, още Буш беше президент на САЩ, неговата “администрация” излезе с предложение да се продаде пристанищния контейнеров комплекс в Ню-Джърси (един от най-големите в света) на арабска фирма за “много пари”. Само че, в САЩ, когато президента или “кабинетът му” решат да сключат “някаква сделка”, тя трябва да се ОДОБРИ последователно от КОНГРЕС и СЕНАТ и това създава един ГРАМАДЕН обществен дебат, на гребена на който стоят журналистите. Естественно, че тази “сделка” не можа да “мине”, или с “две думи”: Америка има създаден такъв “инструментариум” от закони, който много трудно (не винаги) ще допусне УПРАВЛЯВАЩИТЕ да сключват самоволно сделки, без хората да са наясно, кокво би следвало за тях от това. И сега възниква въпросът: Защо в България, и КОИ поименно са онези, които ЦЕЛЕНАСОЧЕНО направиха ЗАКОНИТЕ така, че в продължение на десетилетия народа да бъде използван само като “дойна крава” за плащане на “проекти” договорени на “четири очи” и затворени врати, за които научаваме вече поставени пред “свършен факт”?? И може ли това да се промени, вземайки “пример” от други по-ефективни ЗА НАРОДА ЗАКОНОВИ системи, които ще позволяват да има достатъчна прозрачност и обществен дебат много преди “сделките” да бъдат подписани?? Защото е наивно да си мислим и да очакваме от УПРАВЛЯВАЩИТЕ да имат “съвест”, “национално достойнство”, “мисли за бъдещето на България” и т.н. при положение, че пред тях стоят “куфари с милиони”, които, при съществуващите закони, ТЕ ЗАКОННО си ги присвояват, знаейки че друг ще ги изплати. Трябва да се промени “технологията” на работа на “двигателя, наречен България” така, че той да има “неограничен ресурс” и под всяка “операционна карта” да има минимум три подписа-на “създателя-законодател”, на “изпълнителя” и на “контролният орган”. В противен случай “двигателя ще блокира” и ВИНОВНИК за това няма да има, освен народа, който винаги е виновен.

 14. Червените агитатори настървено обсъждат външния вид на министъра на отбраната Аню Ангелов. Вярно е, че о. з. ген. Ангелов няма фигура на балетист или на атлет. Но когато е бил член на БКП, защо не са му го казали другарите от ЦК? Защо не му го казаха, когато през 1994/1995 г. правеше първия закон за отбраната и въоръжените сили в тясно сътрудничество и под диктовката на “незабравимия” Николай Добрев?
  Значи, когато играе в отбора на червените, не му се виждат кусурите, а като премине в друг тим, изведнъж става дребен, грозен и глупав?!
  Както и да ви изглежда, Аню Ангелов все пак е завършил три военни академии, командваше ПВО /противовъздушната отбрана – една от най-сложните и отговорни системи в страната/, говори доста добре английски, беше заместник-началник на Генералния щаб, началник на Военната академия и военен аташе във Великобритания. Компетентен е многократно повече от Гоце, който изобщо не е компетентен.
  Отговорете си на въпроса: как Н. Прев. президентът ще определи от стотици старши офицери кой е най-подходящ, след като няма РЕСУРСИ, КАДРИ И МЕХАНИЗМИ да кадрува в армията? Само с ДВАМА генерали в администрацията не става.
  МО и ГЩ все пак разполагат със СТОТИЦИ офицери и цивилни експерти, които БИ ТРЯБВАЛО да познават, да прогнозират, да насочват и да моделират съвременната Българска армия.
  Паразитът Гоце от Сирищник използва кухата си титла “върховен главнокомандващ”, за да урежда бъдещето си след края на мандата и да поддържа фалшивия си имидж, който ще използва с новата си партия за защита на АНТИБЪЛГАРСКИ интереси.
  God save the King!
  Само “Ман. Юн.”!

 15. Заради БКП/БСП днес България е страната с:
  – най-ниските заплати и пенсии в Европа;
  – трето място по корумпирана държавна администрация;
  – най-неефективна съдебна система;
  – най-много милиционери на глава от населението;
  – най-нисък естествен прираст и най-бързо застаряващо население;
  – най-голям брой инсулти и инфаркти ;
  – най-непрозрачни и подкупни медии.
  Шесто десетилетие България преживява хуманитарна катастрофа. Сигурно защото е единствената държава, управлявана от шестима съветски граждани: Васил Коларов, Георги Димитров, Вълко Червенков, Гриша Филипов, Андрей Луканов и Сергей Станишев. В оценките на сериозни политолози тя все още се намира между бандитска и провалила се държава.
  Ако обществото и държавата не се избавят от призраците на най-опасната политическа организация в 1 400-годишната ни история – БСП, и на ударния й отряд ДС, ние, злощастното местно население, ще останем заложник на комунистическото минало несвършващо.
  Заложник на генетично модифицирани мутанти на партията-масов убиец.
  На стокхолмския синдром, развит у мнозина през последните 65 години.
  Ще се въртим в цикъла „БСП на власт – национална катастрофа – БСП в градивна опозиция”. Ще седим полупияни на сватбарската маса между роднина, милиционер и ченге.
  Все така ще се лутаме в лабиринта на активни мероприятия и масови психози. И периодично ще се сблъскваме с огнедишащата паст на червения Минотавър.
  Който милостиво ще ни отхапва по някой крайник.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.