Спете спокойно (с) деца

Истината напоследък ни залива като сахарски водопад. Сипе се всекидневно от устата на световни авторитети. Един от тях, Фидел Кастро, ни разкрива сега, че Осама бин Ладен бил агент на ЦРУ. И не само че Осама бил, но и че продължава да е.

И как не, щом Хитлер е заподозрян (почти научно и почти официално) в най-страшното престъпление (според теориите на конспирацията): имал еврейски гени! Кой друг , ако не евреите , ще искат да се самозадушат с милиони в газовите камери, за да дишат след това оцелелите евреи във врата на човечеството от позицията на някакви си жертви на нацизма и да обявяват национален таур в Израел за всеки загинал израелски войник.

Ами у нас какви прозрения заваляха? Премиерът Бойко Борисов, който и преди е зявявал, че харесва разни диктатори ( като Сталин и Хитлер) и че се учил от техни ( бледи, все пак-но все пак…) подобия, като Тодор Живков, наскоро нарече в едно интервю Владимир Путин „голям демократ“.

Прозрения, достойни за нашето възхищение с тяхната искреност и достоверност, сипе и президентът Първанов. В едно едничко интервю за вестник „24 часа“ на 16 август се изхитри да съобщи, че бил загърбил руските енергийни проекти в България ( макар на практика да е отстранен като лобист от тях и унизен от Путин с отказа му да уважи енергийния форум в София през април 2009 г.); бил си (едва ли не ) близък с президента Буш, защото няколко пъти му звънял; както и очаквал да обедини в своя политически проект не само леви и центристи, но и десни.

Да се чудим ли тогава на другите по-дребнички чудеса? Явно не е странно, че МВР едновременно разобличава колбасарски далавери под шапката на земеделското министрество с кодово название „дупетата“ и арестува служители на същото ведмство за педофилия. Защо ли не добави нещо по този повод към „дупетата“? Например: „Спете спокойно (с) деца“! Щеше да е много подходящо за попълване на абсурдната картинка.

21 мнения за “Спете спокойно (с) деца”

 1. Айде стига с тези критики!!!Хората се скъсаха да се борят за доброто ни а то все не спират недоволните мрънканици.Също като недарена сватя!Що не опита поне един престъпник да хване и да докаже вината му , адори и да го осъди-накратко да извърви целия път .Да видим тогава какви ще ги пее.Държавата се управлява с ред-това са думи на Дао дъ дзин.

 2. Ха! Прас! Стрелата отново трпти забита точно в центъра на десетката! Чудна мистерия е това България! Как да не е! И най-мистериозното е, най-магическото е, че у нас вече се говори истината и само истината! Как да не с3е възхити човек от новите ни реклами! Не само българските гласове, цяла България е самата мистерия. Сещам се за един стар сръбски виц, който можем сега да перефразираме така: “Као политик е као дупе. Као дупе е фантАстичен!” Или Као вестник (или друга официална медия) е као дупе. Као дупе е фантАстичен!” Или “Као журналист е као дупе. Као дупе е фантАстичен!” И така нататък. Но има и мегдан за осавършенстване на рекламите ни. Спомням си един също така стар европейски виц за това, как да познаете къде се намирате (нали там отдавна няма граници). Та, ако видите, че мъжете започват да “цъкат” повече по кравите отколкото по женските дупета, значи вече сте в Дания! Мисля си, че можем да добавим към рекламите следното: “Ако усетите, че започвате да се впечатлявате повече по политиците (вестниците, бизнесмените и така нататък) дупета повече отколкото по женските такива (макар, че според световното мнение последните съвсем не са за пренебрегване), то значи вече сте пристигнали в най-мистериозната страна на Европа, България!

 3. Филмът, в който сами си отреждаме ролята на статисти, е с ужасно пошъл сценарий – нешо средно между хорър с порно-мотиви, а в ролите на главните герои след поредния налудничав кастинг участват предимно комедианти. И на всичко отгоре – очакваме “Оскар”…

 4. Октоподлости с децата на България е опасно и неизлечимо заболяване на недосегаемите лакоми дупета в олигархичната Ръ Бъ и това налага срочно да повикаме на помощ българският военен доктор ГИЛОТЕН.

 5. vchera chetoh edin electronen vestnik i v komentarite horata bqha napisali dosta neshta za vas, G-n Injev, za vas i DS, verni li sa?

 6. И още “истини”: Близнаците са съборени от евреите, революцията в Русия от 1917 е дело на световното еврейство, СПИН е пуснат от ЦРУ, за да измори света, американците не са кацали на Луната,не е доказано/казано от учител пред ученици от 8 клас/,”Курск” е потопена от американците, пожарите в Русия също са тяхно дело. Кой ли пуска горните бисери и защо ли?

 7. Това е положението. Траките са били анархисти, не са били в състояние да се организират и създадат държава. Сега, последните изследвания сочат, че голям, дали не беше и 25% тракийски ген се разпорежда в тялото българско. Еми, няма начин да си самоорганизираме държавата. Най добре е да замесваме погачите, да приготвяме шарената сол /барем на това сме свикнали/ и да се обръщаме едновременно в четирите посоки на света, може пък някой да дойде да ни организира. Само да си има куража де.

 8. Третият абзац е построен около игра на думи, но го прочетете пак, за да откриете смисъл.
  Бойко харесвал Сталин и Хитлер, че го и заявил.
  Хитлер пък май бил евреин…
  Свят широк, много тероии и теории на конспирациите.
  Явно е необходима абсурдна статия, за да се покаже мнгообразието на светогледа по света и у нас.

 9. Абсурди, абсурди!…Това, че Бойко е нарекъл Путин демократ (“голям демократ” май беше), не ме учудва, той не знае значението на думата демократ, както и на всички думи от българския език, след първите хиляда. А това дори не е българска дума. Нейсе. Първанов “загърбил” енергийната тема. Говорил си с Буш. Боже милостиви..

 10. г-н Инджев, предполагам че знаете приказката: “На всяка маджа, мерудия”.
  за мен сте такъв

 11. Това че Хитлер е евреин, е верно, че Сталин е грузинец, е верно, че цялата сталинска “банда” са грузинци и евреи, също е верно, че избиха милиони е верно, че първият президент от руски произход на СССР е Горбачов, е верно, че “Курск” е потопен “нарочно” е верно, че Чернобил НЕ гръмна “случайно” също е верно, че “падането” на сградите НЕ е поради “природен кактаклизъм” е верно, че Осама е получавал пари и оръжеие от САЩ по време на войната със “съветите” е верно, че сега още е на свобода, въпреки че е “търсен” от 200 000 армия, сателите и самолетоносачи, е верно, че пожарите в Русия, даваща 1/5 от зърнените култури на планетата Земя са случайно явление не го вярвам, както не вярвам и на “случайното” поскъпване на нефта преди 2-3 години (и в двата случая “борсите полудяха”), че НЕ свободата на черните, а плантациите от памук на Юга са били “по-голямата причина” за Гражданската война в САЩ е верно, дали Путин е “демократ” е толкова “спорно”, колкото и кацането на Луната, че “човечеството” има технологии да “променя” климата е верно, че целият архив на геният Никола Тесла е “прибран” е верно, че има “установки” по земята (САШ, ЕС, РУСИЯ) наречени TESLA COIL и HAARP(http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=1078594), които могат да променят НЕ-САМО климата, е верно, че “причината за положението в БГ” НЕ Е САМО “шибаният” народ, е верно, че вървим напред в развитието си, макар и бавно, е верно, че всеки иска да знае “истината за нещата”, също е верно, че пържени пилешки дупета (трътки) е много вкусно, но не на всеки се харесва, е верно, както е верно и написаното по-горе.

 12. Към Vasko:

  За маджата не знам, но надничането в чуждата паница, с цел да се изплюеш в нея, ми е странно.
  Сгответе си собствена маджа и си плюйте в нея. Наздраве!

 13. А ти, васко 26, къде видя повече от една тема, по която Иво Инджев да пише през последната година? И на това ако му викаш на всяка манджа мерудия, не си разбрал поговорката. И друго, ти какви журналисти предпочиташ в твоята среда – такива, които да не се обаждат по актуални въпроси ли?

 14. е, добре е да чуеш нещо от карандаш-1 в събота вечер 🙂 поправя настроението 🙂

 15. Уважаеми г-н Инджев,

  Преди няколко дни във Вашия блог, под формата на коментар, предложих нещо, което, струва ми се, заслужава да бъде обсъдено. Най-вероятно не сте го забелязали, така аз си обяснявам липсата на всякаква реакция от Ваша страна.

  За какво става дума можете да видите тук: Възможно ли е да създадем “блогърска телевизия”, в която да участват неудобните за официалните медии журналисти и анализатори?.

  Много ми е интересно Вашето становище по тази идея; ако личност като Вас се солидаризира с предложението, тогава нищо не пречи то да бъде реализирано. Затова ще Ви бъда благодарен ако кажете какво мислите по тази на пръв поглед екстравагантна идея, която обаче, при по-детайлно вникване и осмисляне, се оказва, че е съвсем друга, а именно, съдържа в себе си една значима потребност на гражданското общество, на граждански и политически ангажираните българи.

  Предварително благодаря за евентуалния отговор: Ангел Грънчаров

 16. Към Ангел Грънчаров:

  Уважеми г-н Грънчаров,

  Не се обиждайте и не го приемайте лично като някакъв упрек срещу Вас ( няма защо!), но нещата, които НЕ съм направил в живота си са безкрайно много повече от онези, които съм постигнал. Сигурен съм, че не съм уникален…Казвам го по повод и на други Ваши предложения и идеи, в които не съм се включил.
  Моят дипломатичен начин да пропусна участието си в нещо е премълчаването- но не защото съм противник на определено начинание, а просто така съм преценил възможностите си. Трябва ли да се оправдавам?

  А иначе идеята за блогърска телевизия звучи отлично, но както всяко начинание изисква съответните усилия и средства. Стига да ги има, всеки е “за”.
  Разбирам идеята Ви да преминем от приказки към действия. През последните двайсетина години съм участвал в толкова инициативи ( и съм претърпял, както повечето от нас, вероятно) толкова разочарования, че се чувствам доста изчерпан. Както се казва, “внимавам” в картинката с какво се залавям. Пример от най – пресните: бях поканен да се подпиша предизборно под петиция в подкрепа на десните ( заедно с още 40 души) и получих злостни нападки от хора, които съм смятал ако не за близки приятели, то поне за съмишленици на принципна основа.
  Би трябвало да ми “не ми пука”, но явно не успявам да се преродя в непукист.
  Така че : правя каквото мога…

 17. Благодаря за отговора! Разбирам Ви и не мога за нищо да Ви упреквам. Просто не разбрах знака с премълчаването, което се дължи, вероятно, на моята собствена недипломатичност и директност 🙂

 18. България има значима потребност от свободни частни и държавни медии и от свободни журналисти които да работят в тези български национални средства за масова информация.Несъстоялото се интервю на Иво Инджев по БНР и БНТ е доказателство че паралелната олигархична-мафиотска власт в Ръ Бъ не позволява и на добросъвестните журналисти от четвъртата медиина власт в България да си вършат свободно своята работа. От снимката и на този случай пак се вижда тъмният силует на гоцевото ДС а това означава че войната между доброто и злото в България не е приключила и за това отчаената но мъдра Българска нация си избра за премиер ЦАР и влезе в Европейският съюз, сега Българската нация си е избрала за премиер генерал и има шанс скоро да влезе във владение на Българската си държава ако Генерал Борисов не се окаже страхлив и глупав генерал.

 19. Дай Боже да сте прав за потребността от свободни медии!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.