Нивото на културата в сантиметри-по скалата на Вежди

Аз мисля, че министърът на културата Вежди Рашидов не беше прав вчера, 1 септември 2010 г., само в едно: че не сме били изкарали напоследък нито едно голямо име ( в културата). Ето, вече го изкарахме. След изявата му спокойно можем да си отдъхнем, че си имаме Вежди!

Със страхопочитание научих новини по отношение на други големи имена в големи култури, като „Линдо Вентуриани и Арманди във Франция“, посочени от него като примери. Бях чувал за актьора Лино Вентура и за модния корифей Джорджо Армани, за холивудската звезда Арманд Асанте, но не и за двата колоса Вентуриани и Арманди.

Само предложението на Вежди значимостта на книгите да се мери чрез съпоставяне на дебелината им в сатниметри да беше, пак е достатъчно да остане в историята. И не само на България – поне на Балканския полуостров. В бъдеще в 15 ч. всички балкански държавни радиостанции ще могат да обявяват всекидневно нивото на културите си в сантиметри по скалата на Вежди. „Орхан Памук, който е жив и продължава да пише, се покачи с десет сатриметра спрямо покойния Иво Андрич, а при покойния Йожен Йонеско има спад спрямо рязкото покачване при все по-живия Иван Славков – батето, който ни заплашва с наводнения от продиктувани думи и с предложения творчеството му да се изучава в училищата“.
Ще се запомни и саможертвата на министъра Рашидов, който си призна, че и той, като типичен творец, не си е запазил документи за стаж. Това вече няма как да не стане основание за овъзмездяване на всички творци, които не могат да докажат трудовото си минало. Но само ако са големи , като майстора на малката пластика Вежди.

А кой ще определя големината им? И това (почти) стана ясно. Вежди се възмути от сегашното „селективно избиране“ на кого да се даде орден. От което се подразбира, че неговата идея включва „неселективното неизбиране“. Т.е., както реши. И вероятно вече е решил, щом знае, че именитите българи били 150. Точно 150!

Предполагам, че да си именит означава да имаш име, да си известен ( може и посмъртно, все ще се намери опечалена вдовица с невръстни сирачета да се възползва). Тези дни научих чрез средствата за превръщането на обикновените българи в именити още два прякора : „шперплата“ и „фашиста“. Единият бил уволнен като заместник шеф на митниците, а пък „фашиста“ бил началник на онези, които проверяват останалите митничари. Именити ли са? Именити са. Ще бъде некултурно да ги пренебрегнем в списъка. А той гъмжи от именитости : напоследък се прочу „културиста“ ( културното министерство веднага да го награди!) .

Във висша степен ще бъде справедливо идейният подбудител на новия ред в културата да бъде възнаграден също – с държавна п(о)ръчка. Пожизнено да изработва вече големи пластики за големите имена на България.И никакво пенсиониране докато американците не завидят и започнат да цъкат с език : „брей, как ще ги стигнем българите, искаме и ние един американски Вежди“ – нали тъй заръча Вежди, да не казваме „българския Майкъл Джексън“, а да накараме американците да викат „ американския Пешко“.

Само че кой съм аз, че да ме чуят-една пешка в големия политически шах. Тук трябва да се намеси царицата, самият Борисов, като оцени самородния къс злато в реликвария на своя кабинет, способен на чудеса.

38 мнения за “Нивото на културата в сантиметри-по скалата на Вежди”

 1. tolkova prostaci na edno miasto ne biah vijdal skoro. Govoria za pravitelstvoto na pojarnikaria, koito sega e premier-ministar. V krachmata na Zabardo polojenieto e dosta po-dobro.
  Predlagam sledvashtiat premier da e TIRadjia.

 2. Да, метър, килограм и секунда са първите сред основните мерни единици и дори само те са достатъчни да мерят постиженията на РБ-културистите.Генийче е Веждито и най-важното – мяза ни!А на всички тези, що са ходили да му се жалват и молят, пожелавам да помислят що е Достойнство и що е Справедливост!

 3. Рахат локум

  Направят сироп от една ока (1.225 г) добра захар и три оки(3.675 кг) вода, който щом сложат на огъня в една тенджера, объркват го малко по малко със 75 драма(294 гр.) добре трито нишесте и за да не стане на топчета и да не се залепят отдолу, бъркат го непрекъснато. След като го варят доста, слагат на една бучка ситна захар от него 1-2 капки, които ако се попият от захарта, трябва още да ври. Ако останат на бучката, тогава слагат стрит малко миск(истинска дъвка) заедно с 25 драма(98 г ) розова вода, разбъркват го няколко пъти и го снемат от огъня. После намазват една тепсия(тава) с миндалово(бадемово) масло, изсипват в нея този варен сироп, който като изстине, нарязват го както искат и половината от него оставят в пресеяно нишесте, а половината в захар и за да не се слепи, разбъркват го. Този локум е най-добрият.

  Петко Рачов Славейков, “Готварска книга” (1870 г.)

 4. Г-н Инджев, не сте много точен! Излезе най-после нашето голямо име в науката, не в културата! Макар, че научното постижение на внезапно изгрялата звезда, Вежди засяга културата (и то как само я засяга!), но си е научно постижение. Най-после е предложен обективен метод за измерването на културата! В сантиметри, метри и килограми! Това е то! Не някакви си мъгляви популярности, философски значителности и други дрън-дрън та пляс мъгляви увъртания на школските даскали да се сипят над нищо неподозирашите ни и невменяващи се глави! Имаше навремето някакви съопбщения за наши изобретения за меренето на саждите в кюнците и комините със саждомер на Бижев, който мерел саждите по скалата на Бижев, ама дребна работа е това за световната наука. Нещо, като чушкопека, не може дип да предизвика световна техническа революция. Но това да измериш неизмеримото! Това вече е друга работа. Абе тоз Вежди също като Менделеев, сънувал нещо, събудил се и хоп, гениалното откритие-готово! просто да не появярва човек! А и откритието е многопластово, сиреч с много приложения. Може да се използва и за оценка на музиката (само да се добавят и децибелите към измервателните единици), а така също и в науката, за оценка на научните трудове. Може да се приложи и за оценката на ерудицията на всеки един, като се измери по съшият революционен начин това, което е изчел, изслущал и извидял. Така вече всичко си идва на мястото! Няма да се чудим, как ученивт Доган е взел 1.5 милиона лева хонорар! И сега да докажел квалификациите си! Абе вие не чухте ли, когато Данчо Ментата ви разправяше, че в стайчето си в Дръндар 4 на 4 на 2 метра има 10(десет)хиляди тома бе, михлюзи с михлюзуи! Знаете ли колко метра книги са това! Ами нашите учени от БАН. Имат по цели метри трудове! А то какво, на Пол Дирак Нобеловият комитет му присъдил Нобелова награда за две три формули и четири изречения написани на четвърт страница! Нещастници! Но сега вече ще е по-друго. Просто светът вече не е същият. А нима книгите дето написа другарят Тодор Живков не са нищо! И Вазов трудно може да му се опре! И нима с тях той не ни е забавлявал и развеселявал толкова години! Ама така си отиде без да види пенсия за голямата култура дето я насади у нас. Жалко! То другата му пенсия не беше малка де, но не получи признание и достойни старини. Просто не случи на Вежди! Ама и вие Г-н Инджев, къде се слагате с Вашите 3-4 сантиметра? Няма да видите пенсия. От мен да го знаете. Има си там едни 150 човека. Но бъдете спокоен! Те не могат да окрадат кой знае колко хазната. Сам Вежди го е изчислил, да.

 5. Работата стана както в приказката за щуреца и мравката. Щуреца само свирил, а мравката събирала…Дали и Мик Джагър чака на пенсия от кралицата? Защо пак искаме да вземем от неизвестните мравки и да дадем на “именити и известни” българи? И колко са известни-от Елхово до Видин?
  Какво пречи на тези люде както всички други граждани да тичат по учрежденията и да си търсят стажа? Най-вероятно акъла…
  не е истина, че все още има такива предложения при положение, че България е капиталистическа държава от 20 год. Но лошите комунистически порядки ( и мислене) нямат изкореняване. Не може Вежди да е толкова ужасяващо глупав и елементарен и да е министър! То и за ББ не може ама…
  Дали шлосер или певец, за държавата няма значение-приноса се измерва с данъци и осигуровки. Това е. Пяха по СДС митингите, а сега искат привилегиите на Бай Тошо.
  И кой тогава ще компенсира нашите родители, които години наред финансират държавата като получават по-малки от изработените си пенсии (все още има таван на пенсиите, което значи, че има хора, които вземат по-малко от изработеното!).
  Лошото и непълно налагане на капитализма е една от причините за мъчителното ни развитие. Вежди, Божидар и ББ обаче също не носят достатъчно интелектуална сила и надежда това да се случи.
  Дори само заради това гадно (гадно защото определя категории хора на “заслужили” и незаслужили) този глупак трябва да си отиде.
  Лично аз не съм повлиян толкова от Стефка Берова ама това е друг въпрос.
  Рокаджията маричков, бунтаря се моли за пенсия.
  Да живее рокендрола!

 6. Да се допълня, че забравих в бързината и залисията. Да сме стигнели американците! Глупости, те да ни стигат! Та ние имаме вече Вежди! Ние сме по-велики от великия Гетсби! Ще ни стигнат, ама друг път! И да си изядат дупетата (на колбасите де)пак не могат да ни стигнат! По-добре да ги пласират на нашия пазар. Все ще изкарат някой лев да се подпомогнат за пенсиите.

 7. Откакто господин Рашидов спомена на 4 очи, че ранния Вежди е отнесъл няколко шамара от тоталитарния режим по вратлето става ясно, че това е трасирало пътя му от Главен мултак на Републиката до Културен министър на културата.Но в ония тоталитарни времена,когато майстор пластика е месел глината други са следили творчеството на Вентура, Лорен и Великолепната седморка/да поясня, че това не са седемте козлета или седемте джуджета/.Рашидов е попивал творчеството на 150-те твореца и още тогава сигурно им е завиждал тайно за бохемският живот.А трябваше само да им рече като един американски Пешко „що ще чините зимъска като сняг забръска“.Но като не им го е рекъл навремето сега ще раздава медали с пари за старини.А шибания народ от първия ред като едно време ще ръкопляска и мляска.

 8. Г-н Инджев,
  Турските МЕКЕРЕТА/вкл.г-н Рашидов/ не са се свършили.Не вярвате,ли??????????

 9. Веждито е типичен представител. С Божидар Димитров са правени по един калъп. Той и калъпа е ясен – приятелство с ББ.

 10. Всичко е толкова подло.. за 640 лева е думата “заслужил”. Знаете ли, колко “заслужили”, но неизвестни учители, например сега се пенсионират с 240 лева пенсия? Няма справедливост, то и никога не е имало…Да не ставам и по-конкретна.
  Утре като се пенсионира учителят, подготвил младежите които ни класираха на 5-то място в света по математика ще вземе 240 лева и ще си мълчи.Като не може да пее /разбирай да проси/, кой му е виновен, “заслужил” е 240 лева…
  Няма справедливост в България, или има справедливост на парче…И друго, всички училища им предлагам да си подпалят уж , или наводнят /пак на уж/ архивите, така се прави
  сега!

 11. За пореден път се убеждавам колко се подценява значението на психиатричната помощ у нас. Това, което от вчера не мога да реша обаче, е дали аз да вземам хапчета, за да устоя или да се моля политиците да си ги вземат по- редовно. Защото очевидно този дисбаланс е пагубен. Което ражда втората за деня дилема – за кого ще е пагубен – за мен или за политиците. Да си призная – всеки оптимизъм, дори моят пословичен, си има граници…

 12. Дали сред тия 150 именити герои на нашето време присъстват техни скромности инж. амет санков стоун и жоро жета (може би правилното е джоро джета, не съм сигурен)?

  Г-н Инджев, Вие помислете по-сериозно по тая тема! Щото, нали, ако от корицата на следващата Ви книга гордо свети “Иво Шперплата” (примерно :] ), нищо чудно тиражът да се удвои. Така де, Рачко Пръдлето хубаво го беше формулирал… 🙂

  – Гранитогрес, скива ли, Шперплата издал книга!
  – А, верно ли бе, Винкел? Е кво пише у нея?
  – Ми не знам, копеле, ама съм поръчАл два стека. Мислим да пратим у аресто на Репата, Жицата, Принтера и Щепсела да четът, докат чекат да ги пуснат условно, хъхъхъ…

  И… така 🙂

 13. Редно е също да се настоява (освен за редовен прием на лекарства) клиничните пътеки за психиатрична помощ на политици да се предвидят достатъчно широки, че да не се блъскат по тях министрите от кабинета докато спринтират. Зер и двамата пациенти са едрички, а по дефилетата на новия политически сезон сигурно ще изгреят и други корифеи с многобройните си мании и недоразумения… Даже без да броим Линдо Вентуриани и Арманди…

 14. Доживях и този резил, рокаджии като Щурците да се редят на опашка за медалче и да рИват за пенсия!!!
  А ги мислех за истински бунтари …

 15. “Вежди вежливо надигна вежди, и пое от веждесъщият Илия Павлов грамотата, която го направи “Мултак””. Това е от един видео клип от блога, няколко репортажа назад, Желю Желев води хорото. Та, като се вземе под внимание, че парите за пенсии на нашите родители отидоха “законно” при мултаците, “разбираемо” е един мултак, вече станал министър да ги разпредели “по-новому”, справедливо и при много “прецизни критерии”, съобразени с БДС(стандарта на БГ). Предполагам, че този вид “пенсиониране” ще се запази във вековете, за да може и сегашните ЧАЛГА културни дейци, спокойно да си харчат парите, знаейки, че ДЪРЖАВАТА няма да ги остави да мизерстват. Както казват “по добре паднал под бара, отколкото прав пред струга”……

 16. Имаше една епиграма, вече не помня от кого: “Мен не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра!”

  Май е от Вълко Червенково време. Който знае да каже.

 17. Естрадни плъхове милионери у нас от веремето на Тато са: Маричков, “Щурците”, “Сигнал”, , създадени с постановление на ЦК на БКП, за да отклонят младежите у нас от “Бийтълс”, “Ронингстоунс”, Елвис Престли, а Лили Иванова, стана милионерка още по веремето на Тато и се опита напълно неуспешно да пее в Русия и Латинска Америка! Освен тези нещастни певци у нас, тук влизат всичките останали 147 блюдолизци, който са запланували да “източат” отново Българите данъкоплатци, който ги хрантутиха напразно 50 години, защото нито един от тях не се изяви успешно на Свеовната сцена, а сега искат още пари, без да са ги заслужили!
  Единствените голями Български естрадни певци са Емил Димитров, разнесъл ни зад граница и предимно във франция и Георги Минчев, когото изоставиха да умре, самотен и беден неговите колеги, заяото го мразеха за таланта му!
  И тези блюдолизци и лилипути иската медали с 1000 лева пенсий?
  А вежди да се срамува, че сочи един лилипут като Майкъл Джексън за голям певец, а забравя за титани като Елвис Престли, Ела Фитцжералд, Тина Търнър, Бийтълз, Ронингстоунс и т.н., като 90% от Българите имат техните плочи и СД,а на лилипута, едва 1%!
  Следователно Вежди е един самотен папагал, явно защото трудно изтрезнява!
  Да не бъде!
  Тези “естрадни звезди” у нас, трябва да ги е много срам за това което са откраднали до сега, без да имт светови или поне Балкански титли или изяви!
  А да не търсим истината как така се подпалиха или просто изчезнаха техните архиви за пенсий!
  Но от ткива хора, който цял живот не са работили, очаквай само хитрости!
  Но не е луд този който изяжда зелника, а този който му го дава!
  долу ръцете Вежди, от трудът на Българите! Самите Българи имат смешни пенсий по 60 лева или средно около 150 лева!
  Увеличете първо пенсийте на тези Българи, а едва след това, ако има пари дайте 150-200 лева пенсий на певците, само ако те нямат никакъв друг доход или пари в Швейцарските банки, като Лили!

 18. Нима сте учудени… Неотдавна имахме министър на културата, който говореше ако не греша за художника Владигеров и композитор Лавренов. Май Чилова се казваше културтрегерката. Друг велик актьор и министър написа “Збогом” и т.н. От социализЪма та до днес.

 19. Че какви бунтари са били Щурците? Ако бунтарството им се е изразявало в разправяне вицове срещу власта вечер на чашка в тясна компания то и аз бях такъв бунтар. Концерти, турнета, албуми в огромни тиражи им бяха подсигурени. Текстовете на песните им неангажиращи, беззъби изобщо добре подстриган и спретнат рок. Истински бунтари се появиха чааак през 1988-1989. Тогава изгряха Ера, Милена, Контрол, Хиподил, Нова генерация. Дори Сигнал са по-големи бунтари от Щурците, тогава за една изтървана дума на концерт ги резнаха от всякъде.

 20. Забравих за Кръпката и Подуене блус бенд. Та Васко Кръпката ако не е бунтар, не знам кой друг ще е.

 21. Росене, от Радой Ралин, лека му пръст, е епиграмата.

  Бебо, седни си на мястото. Без да отричам таланта и качествата на всички изброени от теб… но Джако, лека му пръст и на него, е един-единствен. Там, горе, на върха, над облаците.

  А Кирил Маричков… Е, Кирил Маричков. Той, за разлика от амет санков стоун наистина е хидроинженер и е добър музикант, но личните му качества… не бих се гордял на негово място. Ако имаше някой наистина тормозен от системата едно време, това беше Гошо Минчев, лека му пръст и на него. Ей сега ше си пусна “Какви времена”.

 22. Оказва се, че силно съм изостанал от съвремнната обстановка. Аз си мислех едно време че Божи Димитров е най-тежкия случай в това правителство, но постепенно се оказва, че си има доста достойни колеги. Очертава се едно действително “народно” правителство.
  Нищо страшно- другаря Ленин е казал, че всяка готвачка трябва да може да управлява държавата.

 23. Към Бебо.За такива като теб има точно определение “шибаняк”-без извинение.

 24. Не е зле, с оглед повишаване на правописната култура на електората (все пак тук се коментира културен въпрос!) да се отбележи, че “пенсии” (в множествено число) се пише тъкмо така, както съм го изписал, а не “пенсий”, както оригинално го пише последният коментатор с никнейм Бебо.

 25. Наистина, лъха някак на людмилаживковско от този персонаж Рашидов.. Все някакви недодялани напъни.. Но пък така се дешифрира като наш

 26. Тези министри взеха опасно да се мултиплицират. Божидар-нагъл и тъп, че и без портфейл. Вежди-нагъл и тъп на квадрат и още по опасен -има цяло министерство на разположение.

 27. Любимият ми Иво Инджев не е зле да чете коментарите и да разчиства плявата – имам предвид неграмотника Бебо, чиито писания на тази страница са едно грозно петно.

 28. “Невероятната” пожарна команда на Бойко Ментата чисто и просто е така подбрана от самия него, че на никой от подчинените му пожарникари не се налага да прикляква при команда “Равни-и-ис!”.

 29. Е, и защо да не получат пенсии?! Че пък и ордени защо не?! Добрият стар бг-рок си е добър стар бг-рок … Наизуст ги знаем парчетата. И това не става случайно. И не се прави от стругари (нищо против стругарите!). Но така е, за нас е трудничко да признаем нечии чужди заслуги. Да принизяваме можем, че е по-лесно … А отстрани може и да ни изглежда като несекващ купон животът на музиканта, но колцина могат да му издържат? Съгласна съм, че въпросът с критериите е много деликатен, но пък че не са заслужили, не мисля.

 30. Само един спомен. В младежките си години, някъде в края на 70-те или началото на 80-те години, просто ей така, за Life, се включих като техническо лице в едно турне из страната на Стефка Берова и Йордан Марчинков. Бях предварително платен от Концертна дирекция, но след края на първия концерт се разписах и на ведомост за 5 лева полагащи се извънредно за включване в организацията на всеки осъществен концерт. Какво беше учудването ми обаче, когато при мен се появи шефът на оркестъра Здравко (бивш съпруг на Лили Иванова) и поиска парите от името на Стефка Берова. Оказа се, че това е обичайна практика, чийто предтекст беше обстоятелството, че виждаш ли, артистите имали своя звезден миг на сцената най-много в продължение на 3-4 години и в този период те трябвало да натрупат достатъчно капитал за старините си, защото са били осигурени само върху минималната заплата!
  Та така, както се пее, спете спокойно деца, на звездният миг още не му е дошло времето да си отива.
  Колкото до епиграмата на Радой Ралин, мисля, че на Вежди тя направо му се лепи,не по-малко обаче отколкото определението за културата на един далечен негов арийски предшественик.

 31. Брей, че компетентни разбирачи!Тоз Бебо дали е виждал жилището на Киро Маричков или на Данчо Караджов за да разбере дали са милионери? Всички музиканти тогава работеха на заплата 125 лв и за нея трябваше да направят 90 концерта на година.Те много често правеха по 200 концерта и получаваха 35 лева хонорар на концерт. Освен, че държавата си вземаше всичките отчисления и осигуровки от тях лапаше с пълна сила огромни пари.”Щурците” или “Сигнал” пълнят стадион и колко вземат те, а колко остава за държавата? Те не хленчат, а Данчо просто заяви, че е много тъпо заради документация да не получат пенсия и забележете 150-250 лв.Престанете с тази завист и комлексарщина. Кого плюете? Тези, които слушахте и гледахте по радио и телевизия и в празник и в делник и ви даваха малко радост в обруленият живот в България. Ще си позволя да цитирам Сашо Петров: -” Българино, душо проста, що не рипнеш там от моста?”

 32. Много-много некомпетентно… много зле. Първо: Георги Минчев пя с Щурците в годините когато и те и той бяха наистина бунтари. Справка песента Бяла Тишина на Б. Карадимчев. Присъствал съм на техен концерт в залата на Ректората, когато в есктаз публиката изпочупихме столовете и милицията дойде да ни арестува на пъпа на София… Второ за Вежди: Дали е в състояние някой от горесписващите да предложи дори само едно нещо заслужаващо внимание като Основна задача на един министър на културата? Не се опитвайте! Няма да можете! Никой не е в състояние нищо да направи в никоя област! Защото… да ви казвам ли? Първо се излиза на улицата, изриват се оборите и тогава може нещо да се започне.. но не е зъдължително… O sancta simplicitas!…O holy simplicity!

 33. Когато миналата година стана ясно че Вежди Рашидов ще става министър Пламен Масларов с неотразимото си чувство за хумор коментира новината така :”Тия сме ги търпели 500 години, тоя ще го изтърпим някак си 4″.Пламен за съжаление не е между нас,а тоя дето трябва да го търпим още три години съвсем се оля. На оружие,братя!

 34. Като чета коментарите, нивото на културата и в саниметри е много да се мери!!!

 35. Г-н Инджев, моля извинете ми късната реакция – едва след 5-6 дни ми се заформи какво искам да ви кажа във връзка с тази статия.

  Най-напред, не бихте ли дали на ББ и Веждито поне една точка бонус за това, че се опитват да решат едни проблеми замитани под килима от другите правителства в продължение на 20 години и превърнали се вече в смрадлива купчина.

  И ако се получат абсурдни ситуаций, то не мислите ли, че просто няма земен човек, който да може да направи нещо свястно от една купчина всмърдяни абсурдизаций.

  И тук искам да свържа критиките в тази статия и това, че ми отговорихте наскоро, че е ваша работа като журналист да критикувате. И след като не добавихте нищо по въпроса за това дали би трябвало да сте ангажирал ваша лична позиция излиза, че не задължително.

  Значи първо наясно съм, че още древните римски императори са имали там един скрит в колесницата да им нашепва по-време на бляскави паради, да помнят, че са смъртни. И циркът който Бг медийте спретват за всеки властен и пускането по пързалката както се изразихте също ми е ясен. Даже по пързалката вкупом се впускат всички хванати за ръце и веселбата е голяма поне докато трае мандата.

  Аз продължавам да твърдя, че е прекалено изгодно и лесно само да критикувате без да заложите своя позиция, и сега изтеглям философският отговор за който ми трябваха 5-6 дни (какво да се прави на прос читател сте попаднали). Фактът, че виждате нещо като грешно означава, че “някъде там” имате някакъв базис за сравнение, някакво усещане да го наречем, че това е правилното, а това е грешното. Следователно не би трябвало да е проблем да посочите кое смятате вие за правилно освен това което смятате за грешно. Иначе откъде ще се получи някаква канструктивност.

  И да знам, че ако не ми харесва, да не ви чета.

 36. Към Бат Илия:

  Не ми се води този разговор, в който очаквате от мен да отговарям на Вашите очаквания – точка по точка. Но да твърдите че “нямам позиция” , това е като да убеждаваш вълка, че е тревопасен защото така ти се струва.

  Друг е въпросът, че изразявам позицията си така, както смятам за добре. Лозунгите оставям на желаещите да ги вдигат.

  И ,моля Ви, не ми обяснявайте, че било “прекалено изгодно” да критикувам, защото това вече не е просто неистина, а обратното на истината. Нима ми вменявате търсене на изгода? Ами напуснете си работата, направете си блог, критикувайте и си заживейте “прекалено изгодно”!

 37. Г-н Инджев, нямах впредвид финансово “изгодно”. В търсене на финансова изгода не мога да си представя, че някой би решил да ви обвини … освен платени кретени.

  Исках да кажа, че пред вашите читатели е “изгодно и лесно”.

  Последен сбит опит. Ако пред някой стой чувал пълен с гущери, не би било честно да го прегънем от ирония пред другите ако той бърка и вади гъщер по гущер, а ние се смеем, че не може да измъкне златна статуетка. Още повече ако сме наясно, че такава няма, или не знаем или не искаме да кажем как се вади златна статуетка от чувал пълен с гущери.

  И така не рискуваме да се изложим, ако кажем, че няма, а все пак той я измъкне по някое време, или съответно ако кажем как се вади, а то не излезе така, или просто ако кажем, че не знаем пък иронизираме.

  Исках да съм сигурен, че ме разбирате. Няма да ви тероризирам повече.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.