Гражданската вуйна

Хиляди зрители станаха днес съпричастни чрез пряко включване на Би Ти Ви от село Калище, община Ковачевци, Пернишко, как се поддържа жив култът към 9 септември 1944 г. и неговите символи Георги Димитров и Тодор Живков ( “кълнехме се в тех”, казва баба Цецка). Събраните на мегдана жители, начело с кмета и дошлите за случая от Ковачевци поддръжници на същия култ, единодушно отрекоха при комунизма да е имало нещо лошо: похвалиха се с приноса си за освобождаването от “фашисткото иго” : не пожелаха да пожалят жертвите на комунизма ( защото преди него е имало също жертви с обратен знак, когато , по думите на баба Цецка “убиваха всеки прогресивен , който каже нещо за Русия”) :нарекоха управлението на БСП “идеално” – за разлика от сегашното (“защото станаа много чорбаджии”- баба Цецка).

Две неща откроиха като най-голям проблем за селото митингуващите днес: отливът на хора от селото към градовете (няма да споря задочно, защото няма смисъл явно, за обезлюдяването, често насилствено, на цели региони по време на социндустриализацията, при зарибяването на язовири и т.н.). Но най-вече, както многократно се чу, проблемът бил, че едно време ( “когато при Тодор Живков “имаше всичко”- друга баба), имаше “ядене, пиене, свирки”. Днешно време нямало такова нещо, заявиха те на фона на цвъртящи кебапчета, които обаче ( досущ като днешното управление, на фона на идеалното на БСП), бяха обявени за лоши, сравнени с едновремешните.

В помощ на изпадналите току-що в беда жители на с. Калище ( а не след десетоноемврийския преврат, извършен от техните началници от БКП), публикувам чудесния репортаж на в. “Стандарт”, в който има много ядене, пиене и свирки.


“Ветерани към Първанов: На вас разчитаме

сряда, 08 септември 2010
Симитли
5-6-има ветерани от Втората световна война посрещнаха президента Георги Първанов на площада в Симитли, където държавният глава се здрависваше с хората.
Той бе тук за празника на града. “Оредяхме вече ние. На вас разчитаме. Иначе където сме ходили, не сме се изложили”. Това каза 86-годишният Стоил Янчев на Първанов.
“Важно е вас да ви поддържаме и да ви пазим. Хората са най-важни” – отвърна президентът. След това старецът каза, че различни управници са им давали ордени за заслуги.
“От държавата са ордените. Няма значение кой е бил премиер и кой ги е дал”, каза държавният глава. И попита ветераните дали им стигат парите. Стоил Янчев си призна, че са му малко. “Важно е младите да са добре” – успокои го Първанов.
Ветераните пак го увериха, че разчитат на него. “От мен не зависи, но каквото мога, правя. С общи усилия ще се справим. А вие се стегнете малко. На 9 май бях в Москва и там на парада вашите връстници от Русия бяха наперени и изпънати с униформи”, каза още Първанов. Стоил Янчев го успокои, че на три дати в годината и той не пада по-долу от напетите си руски връстници – на 3 март, на Гергьовден и на 9 май.
“Не ни забравяйте” – призоваха накрая ветераните, а Първанов ги увери, че няма да ги забрави. След диалога с тях Георги Първанов седна на една от масите в центъра на града и се подкрепи с халба студена бира.
Преди това той се срещна в кметството с кмета на общината Апостол Апостолов. Със сядането край отрупаните с вкусни гозби маси Първанов каза: “Впечатлен съм от богатата програма. Много обикалям страната, но чак такова нещо не съм видял”.
“Правим го напук на кризата” – отвърна с усмивка кметът на Симитли…
Владимир Симеонов”

Припомням някои подробности към казаното от президента: на същия този 9-ти май 2010 г., направо от парада в Москва, Първанов отива на сватбата на сина на своя близък приятел от Перник Владимир Лазов в НДК в София ( написах това в книгата си “Президент на РъБъ”, но дори на “жълтите вестници” май не им се видя интересно). Охраната му плътно пази някой случайно узнал за събитието външен човек да не съзре височайшето посещение. Защо? Какво има за криене?

Лазов, откакто придобива два мезонета в София в кв. “Гоце делчев” 53 Е през 2006 г. започва да печели с шеметна скорост държавни поръчки за строителната си фирма “Билд инжинеринг В.В.Р.” ООД и поставя вероятно световен рекорд с ръст от близо 2000 процента успеваемост за 4 години в спечелването на търгове за харчене на държавни и общински пари ( включително в родното на Първанов село Сирищник за ремонт на свързана с детството на президента порутена сграда, обновена на космически цени на квадратен метър). Същият Лазов е ремонтирал и личното жилище на Първанови в София още преди президентската им ера. Но явно днес има защо да крият дружбата си.

Защо се спотайва един такъв виден чорбаджия- не трябваше ли да е горд от близкото си приятелство със самия президент? Или не е удобно по някаква причина пред селяните от Калище, Пернишко?

Но колкото и да се крият, лакомията е страшно нещо; не могат да се удържат: в момента същата фирма тихомълком ремонтира не друго, а …резиденция Бояна ( имате новина, уважаеми колеги, подарявам ви я, колкото и да не я искате!).

Дали това е известно на самия премиер Борисов, който, по мои сведения, е прочел книгата ми “Президент на РъБъ”, където подробно съм описал чудесата на дружбата между Първанови и Лазови? А и доста други подобни…

Понеже кметът на с. Калище, макар и с половин уста ( да не кажа с четвъртинка) призна като единствена заслуга на демокрацията свободата да се пътува, предлагам му да натовари съселяните си за Симитли. Софрата може и да е опоскана след пиршеството, но все някоя свирка ще да има за съмишлениците му.

Разбирам журналистите от медиите, контролирани от некоронования крал на медийната реклама ( да е крал, да е крал – колко ще да е ?) Красимир Гергов. На тях им е невъзможно, дори и да имат желание, да разследват нещо по сигнал от моята забранена за споменаване при тях персона. Наскоро дори съпругата ми, която беше дала съгласието си за участие в една от тези телевизии под контрола на Гергов, се оказа там “нежелана” (току-що бил станал вече скандал, че на екрана “пробила” певицата Ирина Флорин, виновна с това, че била близка с Кеворк Кеворкян, който се съди с Гергов). Това ми е ясно – при този ключов за тайната власт на Първанов олигарх нема лабаво…

Но пък останалите медии могат да се поинтересуват: вярно ли е, че приятелят на Първанов от историята с мезонетите Владимир Лазов сега ремонтира боянските сараи на властта? Все пак герговизацията не е като цифровизацията на телевизиите – не е съвсем неизбежна и повсеместна, което прави възможно все някъде да се избегне гегата на герговата цензура.

Едно ще ви кажа: лъжата, скръбно повтаряна от кого ли не на днешния 9-ти септември, че гражданската война продължавала и днес, но с други средства, е много удобна тъкмо на споменатите по-горе чорбаджии. За война трябват поне две страни, а тя е спечелена едностранно. Тази лъжа замазва  истината за всепобеждаващата шуробаджанащина. Тя е на власт: приятели, роднини, вуйчовци и вуйни управляват в името на личния си интерес.

Това си е “гражданска вуйна” и селяните трябва да го знаят, ако има кой да им го каже!

57 мнения за “Гражданската вуйна”

 1. Ето и нещо “с праздником!”:

  “Премиерът Бойко Борисов и кметът на Москва Юрий Лужков ще открият детския оздравителен лагер “Радуга”. Обектът е част от инвестиционния проект на правителството на Москва за изграждането на международен детски санаторно-оздравителен компелкс в курорта “Камчия”.

  Ами, всичко е ясно!Да здравствует “дясното” европейско развитие на България под мужишки ботуш и московски мафиотски каскет!

 2. Между бившият възпитаник на милиционерския ПУЦ в Симеоново и настоящ некоронован крал на медийната реклама Красимир Гергов и бившият ветеринарен фелдшер и настоящ почетен консул на Русия в Пловдив и собственик на Пловдиския панаир Георги Гергов няма роднински връзки. Това е просто съвпадение на фамилните имена двамата. С това съвпаденията се изчерпват!

 3. Г-н Инджев, “Гражданска вуйна” е вторият Ваш израз, който няма да забравя докато съм жив!
  А към гражданските вуйни от село Калище, като баба Цецка, мога само да кажа: “О СВЩЕНА ПРОСТОТА!”

 4. Гледах тази сутрин репортажа от с.Калище и се убедих окончателно,че комунизма е нелечима болест.
  Баба Цецка каза нещо,което ме изуми:”И преди се крадеше,големите крадеа ама и на нас даваа”.
  В коя нормална държава някой ще каже такова нещо?
  По тошово време били построили две Българии,а гадния Костов ги бил откраднал,да ама не,и аз живях 40 години при “социализама”,ама две държави не видях.Тези хора нямат мозък в главите си,а кал,каквото е името на селото,не напразно сирищника само там обикаля около Симитли,явно там се чувства в свои води.
  Когато горя влака София-Кардам,сирищника беще на лов там,но никой не го издаде,мълчаха като истински комунисти

 5. * * *

  Едно ще ви кажа: лъжата, скръбно повтаряна от кого ли не на днешния 9-ти септември, че гражданската война продължавала и днес, но с други средства, е много удобна тъкмо на споменатите по-горе чорбаджии. За война трябват поне две страни, а тя е спечелена едностранно. Тази лъжа замазва истината за всепобеждаващата шуробаджанащина. Тя е на власт: приятели, роднини, вуйчовци и вуйни управляват в името на личния си интерес.

  Това си е “гражданска вуйна” и селяните трябва да го знаят, ако има кой да им го каже!

  * * *

  Браво, браво!!!

 6. “Тази държава е обречена на комунизъм”
  Тъжно е, но е така. Нищо, че Ренета Инджова го каза по време на “Правителството на Мултигруп”(пак нейи думи) – “първото” правителство на Доган.(има и “второ” такова)
  “България никога в историята си не е имала толкова просто население” (констатацията не е моя)
  Странно е! Феодализмът много се тачи в Родината ми. Също като във феодална Русия. Мисля, че не е от българския ни корен, а от славянските примеси!

 7. ИВО, точно е определението ти за водещата се гражданската вуйна в България.Едно от многото доказателства, че гражданската вуйна продължава е антинародната атака на главният прокурор Борис Велчев, който е призовал депутатите да оттеглят законопроекта за създаване на специализиран наказателен съд и да обмислят как този съд да не съди депутати и други обществени политически личности и така закона ще съди коня а не червените крадливи чорбаджии в Ръ Бъ.

 8. Бих искала да внеса малко оптимизъм в тази така мрачна картинка. ИСТИНАТА винаги побеждава! Най-радостното в случая е, че тази зловеща дата 9 септ. все пак остана в миналото!!! Всички трябва да осъзнаем, че това е минало, край, свърши се! И колкото и да е труден животът ни днес, той е стотократно по-добър от преди 89 год., всички ние сме наистина СВОБОДНИ, дишаме свободно, говорим свободно, пътуваме свободно, пазаруваме свободно, избираме къде да живеем свободно, избираме къде да учим свободно, …
  Благодаря на Бог, че поне това видяха очите ми, много хора не успяха да видят и това, не успяха да чуят “Долу комунизма!”, …
  Изобщо не се съмнявам, че един ден няма да остане нищо от комунистите – лакоми и некадърни, крадливи и цинични – каква следа да оставят след себе си? Никаква.

 9. Искам някой от вас да овясни на шивачките във Видин които работят за 120 ЛЕВА на месец,че сега се живее по-добре.

 10. др,Инджова,
  Вървете в П……..М…а!Вие от
  коя част на населението Ни,се мислите,че сте?Всички сте САМО ченгета и СЛУЖБИ!!!

 11. “И преди се крадеше,големите крадеа ама и на нас даваа”
  Всички са се наредили и си чакат реда да гепат!
  Няма как от разбойник да излезе читав политик и честен водач!
  Просто докато не си отидат поколенията с подобни мисли в главите тази територия ще си е един кенеф!
  За съжаление не може да се каже кога ще изчезнат тези поколения, доколкото те се самовъзпроизвеждат…
  Тук това е социален феномен – парадокс!
  Възможно най-деградилата общност в света е приета в цивилизационен клуб номер 1 – ЕС.

 12. Гади ми се…
  Но баба ми и дядо ми отдавна казах, и онзи ден пак го повторих – докато гласувате за БСП-ото няма да се върнем да живеем в България!!! Пък те да си решават…

 13. NIKI, ти обясни на шивачките във Видин, че живеят със 120 лева на месец, т.е., живеят като скотове, защото разсъждават като скотове, т.е., гласуват с красната бюлетина, така скъпа на сърцето им. Както виждаш, за всяко нещо си има елементарно обяснение: разсъждаваш като скот – живееш като скот. Това е!

 14. До Росица: Така ми се иска Вашият заразителен оптимизъм да се окаже истина – имам предвид последния абзац. Надявам се да дочакаме времето, когато Кръпката изпее на площада “Комунизмът си ОТИДЕ”!

 15. До Ники

  Що не си пратиш въпросчето в центалата на БСП, бре? Или на Красимир Гергов? Ама, че шгаджия! Намерил къде да пита.
  Ние тук се за това само говорим от доста време вече – само едно, как всъщност да помогнем на шивачките във Видин, а Ники все не разбрал…

 16. Днес няколко пъти отварях интернета и останах приятно изненадан, че не намерих да пише за празнуване годишнината преврата, с който дойде авторитарната власт. Знаех си, обаче, че не е минало без свирки, плюскане и осанна. Е, аз пък отново ще напомня на моите деца, че трябва да се учат да разпознават комунизма и да му се противопоставят.
  Колкото до желанието на първанов да скрие някои от дружбашите си от старците, не съм съгласен. Вие го казахте, г-н Инджев наскоро – те не само че не биха упрекнали първанов, но дори и го уважават, че е ченге. Със същото уважение биха подходили и към имането му на апартамент от .. лазов ли беше (четох книгата Ви, но имената и някои факти малко ме затрудняват, което ме кара да проявя съчувствие към Бойко Борисов, щото казахте, че я е (про)чел), те така са свикнали, откакто са се родили – роболепно да почитат имането на господаря и същевременно да надничат завистливо в паницата на съседа.
  Още нещо, с извинение, повръща ми се…айде, това как да е…срам ме е, не съм чул за друга нация, където тази безсрамна селяния “шурабадженащината” да е толкова на почит. Няма да е честно да спомена само Борислав Михайлов, за него се сещам, защото излагацията му е твърде актуална (прЕсна, прЕсна), иначе това отвратително явление за съжаление е национална черта.

 17. Знаете ли този виц?

  “Бабо Гицке, защо гласува за Кольо? Нали знаеш, че той е комунист!” – попитал журналистът една възрастна жена. А тя му отговорила – “Мчи как няма да гласувам за ниего, бре момче! Я глей ква къща е дигнал, а и жина му и идна работна…!”

  На мене лично ми се плаче. На вас ако ви се смее. Смейте се;))))))))))))))))

 18. До ДСБАР.

  Ти виж коментарите отдолу;))))))))))))))

 19. Днес един караб с Бг моряци беше освободен, г-да и дами Костовисти.

  Чакайте да помисля как да плюцна сега този прос пожарникар дето си няма друга работа, а освобождава други сънародници само за да се покаже пред камерите.

  Друго си е то Костов: когато, след като месеци нашите мед. сестри бяха в неизвестност, без никой от външно да си мръдне пръста, накрая като се разбра, че джамахирията ги обвинява той с интилигентна усмивка усмивка каза нещо от сорта – Е, щом са ги обвинили сигурно има защо.

  Птюх как не съм доживял да съм толкова интилентен и да намирам това за нормално, а аз да симпатизирам на един прос пожарникар.

  Мамоо, що не си ми пускала Моцарт като си била бременна.

 20. За пръв път гледах предаването. Трябва да ви кажа, че съм неприятно изненадан. Интервюиращите журналисти бяха пристрастни, преднамерени, агресивни. Имаше много неща за чуване от хората, които се подминават с надсмешка, противопоставяне или мълчание. Аз не съм далтонист, различавам цветовтете. Разделянето на света на черно и бяло – приоритет на един психопат, на едно психопатно общество е чуждо за мен. чао

 21. Беше позорно !
  Позор е да трябва да храня тези хора !
  Позор е да трябва да плащам лечението на тези хора !
  Позор е да трябва да плащам пенсиите им !

  Позорен страхът ми да емигрирам и да ги оставя в историята …

 22. Опасявам се че са били много пове4е от две българийте 20 годиниги грабите и още има ….

 23. Ако тези от БТВ са журналисти аз съм Спайдърмен.
  НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ТЕЗИ НЕЩА(казаното в репортажа по бтв), ТЯХ ИЛИ ГИ НЯМА ИЛИ СИ ОТИВАТ.

 24. Млад човек съм и наблюдавам ,че повече от 50% от връсниците ми почитат тази дата почти като национален празник,ето защо аз съм обнадежден.Мой приятел имигрира в америка там 9 септември е ден на трудещите се(нашия 1 май) по снимките които ми праща съдя че левите идеи търпят ренесанс зад океана.

 25. Обратното броене за КОМАНИСИТЕ е вклюено.Но докато изчезне и последния дали няма да доведат България до географско понятие?В същност отдавна не слушам новините за да не ме облъчват с глупостите си.По оправните от нас /които могат да смятат с калкулатор/,НЕКА пресметнат колко от дохода си плащат на държавата и какво получават срещу това от нея.Ако някой реши да отпраши от страната го съветвам да избере страна с много мъчен език та да не им чете вестниците нищо да не разбира ,така няма да се ядосва и може да си удължи живота.

 26. До LUTCHEZAR

  6 септември – денят на обединението на България е денят на труда в САЩ и Канада. Не 9 септември;))))))))))))))

 27. Пак за Лъчезар
  ЗА ЛЕВИТЕ ИДЕИ НА ЗАПАД.

  Християн Демократическия Съюз на Германия има по-социална политика от БСП. Справка – плоският данък;))))

  Идеологиите изчезват, защото изостават по отношение на все по-сложните обществени отношения. Те биват заместени от принципите на демокрацията и хуманизма. Обама не прокара здравната реформа, защото е с леви идеи, а водейки се от принципа, че здравеопазването не може да бъде поставено 100% върху пазарни регулатори.

 28. Ох, ами другарят Вълканов като се жалваше днес, че едвам преживявал със 700 лв. пенсия…

 29. До Luchezar. 20 години следя Америка и за 9 септ. нито съм чувал нито съм виждал. Ренесанс?? По точно балансиране след силно дясната политика от епохата Буш. Там системата от “cheks and ballanses” между трите власти работи добре за разлика от нашата където ролята на съдебната система е все още никаква. Аз лично трудно правя паралел между модерната лява партия от (Америка или Западна Европа),която цени човешките права и другите демократични ценности и между политическата мафия в България която се нарича БСП. Силна лява партия в Бг ще има само след пълно дистанциране от престъпленията на комунистите и тези на БСП. Или може би имахте в пред вид 9 септемврийският кокоши и патешки фестивал в едно малко градче до Вашингтон?

 30. Абстрахирайки се от моя си монолог Борисов – Костов, изгледах репортажа и също бях шашнат.

  Доста често съм на село, в дома на нашите, и си имам работа със хора на село, но това си е тотална умствена уродливост. Напомни ми за последният ятак тук, който ходеше по време на едни избори малко след демокрацията, гол до кръста, със смачкано партизански таке и със един пищов ТТ на колана. И със бившият селски милиционер обсъждаха на висок глас колко нищо не струвало пред Тулският Токарев. Което даваше повод на същият този ятак да тегли пищова от кобура и с треперещи ръце да показва колко лесно се разглобява. Представете си 70 и нещо годишен дядо с такава “униформа” и ще се сетите, че беше пародия отвсякъде. И така беше цялата сутрин. Демек опичайте си акъла за кого гласувате. Добре, че не направи някоя бела.

  Бившият милиционер беше с интелекта и килата на 160 килограмово прасе, но за това не беше виновен той, а беше просто вследствие на безбройните семейни и партийни банкети на които беше върховна чест да го имаш като гост. Що разкази за разкрити от него престъпници разказваше. Тоя за целият си живот сигурно е преработил храна и алкохол колкото за 16 бедни китаеца.

 31. Зомбита.
  Има една книга “Фашизмът” от Желю Желев. В нея най-общо казано се описва политическите и законодателните промени, които фашистите налагат в Германия, за да смачкат опозицията, като я забранят със закон (четох книгата отдавна и не помня конкретни примери). Интересното е че след като идват на вляст, комунистите правят почти едно към едно същите политически и законодателни промени.

 32. Благодаря Ви,че отговорихте на предишния ми въпрос-очаквах да чуя точно това и страховете ми се разсеяха!Знам,че не сте кокетка,но все пак поздравления за статията!Не съм гледала репортажа,но от години насам знам кой какво казва и какъв отговор получава-комунаивизма не си отива лесно!

 33. до Lutchezar : Едно уточнение . Не май приятел , а аз лично живея в Америка и честваме Дена на труда / Labor Day / на 6 Септември / Деня на Съединението / , а не на 9 септ , както са ви подвели

 34. О не.Не си познал.От 20 години във Видин няма червен кмет.Като не си осведомен,не пиши глупости.

 35. Posted by Бат Илия | септември 9, 2010, 21:04

  Симпатизираш, защото си неграмотен и “ПРОС”.
  Харесваш себеподобните, а умните, различните – мразиш! Така е в Родината ми от векове! За това е бедна. Най-бедната. Не всеки е “ПРОС” като теб, обаче.”Костовист” не се пише с главна буква. Къде беше, когато другите ходеха на училище?!
  Хем си “ПРОС”, хем не те е срам да го заявиш на всеослушание! Бъди жив и здрав! И Костов и “костовистите” – също, разбира се! Нищо, че мира не ви дават и денем и нощем 🙂

 36. До Бат Илия:
  Това с медицинските сестри беше активно мероприятие на комунистическия интернационал, и трябва да си сляп, за да не го видиш. Той така работи, с това се занимава, за това е създаден – да дестабилизира правителства, да извършва преврати и да подчинява държавите им след това. А той все още съществува, колкото и нелепо да ви звучи това. Както казват – най-големия успех на дявола е, че е убедил хората, че не съществува. Толкова е просто когато имаш неограничено финансиране и си нестихващо, безкрайно зъл и подъл.
  А тук се корени и нашия неуспех да се нормализираме като държава – просто рУСИЯ никога няма да ни го позволи. А нашата борба срещу нейната вечна лакомия е нещо като на коренното население на Америка срещу испанските завоеватели – невъзможна и смешна. Просто противника е хиляди пъти по-силен и по-подъл. Това не значи, че трябва да се предаваме, разбира се.

 37. г-н Инджев,моите уважения,но откъде събрахте цялата тая бълвощина?!?!?!?
  Интересно ми е ,въпросният олигарх, при който “нема лабаво” , не даваше ли заплата и на вас????

 38. Към Рада:

  Бълвощината, която явно ви е вкусна, щом риете в нея, е с източници, които съм посочил.
  А това с “даването” на заплати е формулировка, продукт на начин на мислене, която издава природата на онези, свикнали да ги хранят в клетката и да целуват ръка на надзирателя.

 39. Към Радa:Значи заплатите се дават, не се изработват?!?!?!

 40. nestinara, едно е какво мислиш и казваш за себе си друго е как те виждат другите. Това важи и за вас.

  И не забравайте, че когато плюете винаги има риск част от течностите вследстие на неконтролираните вибраций на устните да полепнат по вас. Аз може да съм се нарекъл прос, но поне никой не съм обидил освен, че припомних някой ФАКТИ. Това, че вие нямате аргументи и освен да се изтъкнете колко сте Ентелигентен и да обиждате предполагам ви прави много интелигентен .. във вашите си очи.

 41. Искам да поясня нещо относно Лъчезаровият 9 септ. в Америка. Става въпрос за деня на трудещият се (Labor day) който обаче е на първият понеделник на септември (която и дата да се пада). Но няма шанс да се стигне да е на 9 ти септ.

 42. До Веселин Петков. Хайде стига с тази конспирация. Едно време при комунистите не се ли наслуша с историй за диверсанти, империалистически заговори и пр. То се разбра точната причина заради която Кадафи си спретна тази постановка.

  Но това всъщност е без значение, защото няма конспирация на света която да слага думите в устата и да движи или обездвижва ръцете. А ние знаем, че Костов тотално игнорира (начело с убавото Наде) нашите хора.

  Аз точно тогава се падна, че се запознах с Антоанета Узунова, дъщеря на Червеняшка. И знам че баща и стоя месеци пред министерски съвет и ги преследваше ежедневно да направят нещо, но убавото Наде и Костов имаха по-убави и приятни задължения от това да си тровят нервите заради едни мед. сестри.

 43. Към Рада: Аз пък бих желал да ви напомня, че заплатата която е давал олигархът не я е теглел от собственият си джоб, а просто я е вземал от хазната.

  И това си му е част от задължението. Така както всеки друг когато отиде на работа.

  Не виждам как решихте, че тук трябва да се търси раболепие.

 44. Гоподин Инджев, позволям си да не се съглася с Вас относно, целуването “ръка на надзирателя”. Ще се аргументирам. Още по-миналия век героят на Алеко, Бай Ганьо, преминава от целуването на ръка, към целуването на скут, с което целуващият постига по-голям ефект.
  Освен това, целуването на ръка, особено на дама, е буржоазен предразсъдък нямащ нищо общо с възпритети марксистко-ленински норми на партиен живот. Сега всред природонаселението по нашите земи стана много популярно целуването на сапагите на руските господари, или ако господарят няма сапаги, целуването на брезовите му цървули. Хубавото в нашият случай е, че остана целуването на някой части от тялото или облеклото на господаря, което говори за старата култура и традиции по нашите земи.

 45. Ако книгата на Иво Инджев “Президент на РЪБЪ”, с документалната същност на главния си герой Георги Първанов, звучи христоматийно за соц-гоц нравите в днешното ни объркано време, то репортажа от с. Калища се явява като комично-печална илюстрация.
  “Ядене, пиене и СВИРКИ…”
  Хубаво, стринке, но за последното май доста поостаряхме…

 46. Стига бе, ЧЕРВЕН БОКЛУК, си ни заливал със спам!
  Впрочем, къде е грешката в лозунга “Пролетарий от всички страни, обединете се!”?
  И за правописните ти “грешки” се обзалагам, че са хамелионщина – запомни, СЛАБ АКТЬОР СИ!

 47. Г-н Инджев, не разбирам как последният коментар на Дончо Тонев е преминал през вашата модерация.

  Мисля, че такива побеснели песове могат сериозно да навредят на имиджа ви.

 48. Към Бат Илия:

  Аз наистина се стремя да отсявам екстремни мнения от различен характер, но и същевременно се опитвам да не се меся в спорове. Имам възможност да изразявам мнението си в статиите си и привилегията да отговарям на предизвикателства, ако преценя за нужно в този личен блог.
  Най-добре ще е да не бъда поставян пред изпитанията на арбитража.
  Къде е границата и какъв е критерият кое е екстремно по отношение да други хора?
  Най-лесно е да се каже: да не допускам за останалите онова, което смятам за недопустимо за себе си. Но тогава се превръщам автоматично в самоназначила се “единица мярка”.
  Не е толкова просто, колкото изглежда, ако човек се отнася сериозно към въпроса- както се опитвам ( при всичките си несъвършенства) да правя..
  За себе си знам границата и взимам мерки…

 49. Но това не е спор господин Инджев. Той слага маркер в текстовото поле и започва обиди без каквато и да е аргументация.

  Както и друг път ви обръщах внимание тук става въпрос за червен провокатор 1000 процента.

  То просто по изказа се вижда, че това е оня (спирам да характеризирам) ген. Власов който се вихреше по едно време.

  Един ден Гоце (ако се стигне до там) ще е безкрайно щастлив да вади негови цитати за да покаже нивото на вашата публика.

  Бъдете сигурен.

 50. Господин Инджев, в случая Бат Илия сам се възприема като ЧЕРВЕН БОКЛУК, защото само той реагира на обръщението на господин Тонев. Всеки от нас може да се почуства засегнат. Аз също имам честта да пиша във Вашия блог и в същото време не се чувствам засегнат от господин Тонев. Нещо повече, аз съм на същото мнение.

 51. Към Бат Илия, по повод българските моряци и медицинските сестри:
  Както вече си го правил, давам ти отново възможност да ме “плюцнеш”, като ми отговориш, защо възлюбленият ти, също Бат като теб, Бойко не си е мръднал пръста за отнетите ми (доказано неоснователно) деца от френските власти?
  П.С. От последните ти коментари-реплики личи, че си тръгнал по пътя на Ген. Власов, макар под друга хоругва.

 52. Мисля, че пропилях доста време тук.

  Танушев аз никага не съм плюцкал, това са мой думи отнесени към вас. Егати и змиорското извъртане.

  Между другото тъй като явно вие сте този когото съм чел от иде.ли след вас някой изкоментира, че цялата причина децата ви да са отнети е, че след като жена ви се е разболяла, дървен философ като вас просто не се е грижил за тях. Но това както и да е. Само за сведние (ако още не сте го проумели) в случая за мед сестрите както и за моряците става въпрос за терористичен акт. Това, че нямате възможност да обвините държавата Франция във същото и съответно да търсите помощ от ББ не мисля, че не нечий друг проблем освен ваш.

  Сотиров аз не реагирам като засегнат. Аз реагирам защото ми е под достойнството моите коментари в които аз се постарах да вложа разум и фактология, изведнъж се оказват до някакви обезумели песоглавски виения.

  Но както казах, явно не ми е мястото тук. Г-н Инджев виждам добре си е оградил терена – схащам, че ми е време да спра да си губя времето.

 53. Уважаеми Бат Илия, сигурно знаеш че отделеното време, за размисъл никога не отминава напразно,също така знаеш че всички ние коментиращите в блога на Индже(в)търсим възможност (всеки със своя коментар) да си сверим българските политически часовници по българско време (не по московско), за това трябва да заобикаляме всякъкъв вид емоционални грешки и да вървим заедно напед, към изграждането на Българско гражданско общество.

 54. 8 и 9 СЕПТЕМВРИ
  РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА И ЖИВОТЪТ НА БОГООТЦИТЕ ЙОАКИМ И АНА ….. Не е ли добра идеята, по примера на нашите деди от 8, 9, 10, 11 век, да започнем едно постепенно “обединяване” на нацията във името на християнските ценности и добродетели и да използваме християнските празници като “основно оръжие” срещу онези “дати”, които разделят българският народ!!!!! Мисля си, че ако “днес” Цар Борис Първи би могъл да “възкръсне”, би приел “отново” подобно решение.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.