Надеждата (за справедливост )тук умира първа

“Говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска не потвърди, но и не отрече появилата се в медии информация.
Преди дни пред в. “24 часа” близки на лидера на партия “Българска левица”, който почина внезапно през август на 54 години, заявиха, че се съмняват, че смъртта му е естествена. Според официалното заключение на съдебните медици той е починал от панкреатечин шок.

Още през февруари обаче, той разкри пред медии, че е бил заплашван от Алексей Петров, да не му пречи да придобие таксиметровата компания “Такси С-Експрес”. Божинов беше член на борда на директорите.
Той разказа още, че е бил притискан от хора от БСП да спре да се занимава с бившия съветник в ДАНС.

“Смъртта на Илия е не по-малко случайна от случайната стрелба срещу Манол Велев”, заявява пред “24 часа” Пламен Николов – кум на сина на Божинов. Николов беше парламентарен секретар в кабинета “Виденов”, но напусна поста си след скандал с премиера.

Дали смъртта на Илия Божинов ще бъде вплетена в обвинението срещу Алексей Петров и групата, която е ръководител, ще решат наблюдаващите прокурори, заяви днес прокурор Немска пред bTV.“
БГНЕС.

Налага се да припомня отново какво заяви пред Радио Дарик ( а по смисъл – не само там) Илия Божинов: „Когато имахме такива противоречия с Алексей Петров за такситата, тогавашният секретар на партията Васил Калинов ме извика и каза: „Илия, не се занимавай с тази работа. Другарят Първанов, той тогава още не беше президент, а беше ръководител на БСП, е обещал да го подкрепяме и не трябва ние да се замесваме в тази работа“.

Както се вижда Божинов лично и изрично посочва Първанов като кукловод на Алексей Петров, но това обвинение на покойника днес е модифицирано като посочване на „хора от БСП“. Отгоре на всичко Николов прави аналогия с Манол Велев, но и по този повод никой не смее да спомене съответно аналогията с Първанов, макар да е видно, че „сюжетните линии“ се преплитат.

Понеже вече няколко пъти съм припомнял твърдението на Илия Божинов за Първанов, включително в книгата си „Президент на РъБъ“, нека да „разнообразя“ малко цитата, за да не си помисли някой, че съм „зациклил“ на няколко приказки, „случайно изтървани“ от Божинов ( когото съм посочвал нееднократно, като първият проговорил ляв политик, вътрешен човек в БСП от високите партийни етажи на организацията, по темата „Първанов“):

“Алексей Петров се договарял и с Първанов
вторник, 16 фев 2010 г.

BNEWS, Димитър Кьосемарлиев
Хора като Алексей Петров вършат черната работа на всяка власт, смята Илия Божинов от Българската левица
„Аз пречех на Алексей Петров да влезе в борда на директорите на такситата, на който бях председател, и той ме заплаши, че ще ме убие”. Това разказа в специално видео интервю за BNews Илия Божинов от „Българската левица”.
 
На следващият ден пък му се обадил червеният Васил Калинов, който тогава бил секретар на БСП, и му казал следното: ”Ти недей да пречиш на Алексей Петров, че той се е разбрал с председателя”. Лидер на БСП тогава беше настоящият президент Георги Първанов”.  

Дали прокуратурата, която малко закъсня да разпита Божинов, няма да се поинтерсува от това видео? Като гледам как прокурорката Немска не смее да спомене Първанов, а го слага в графата „хора от БСП“, това ми се вижда малко вероятно. И няма смисъл да се надявам на друго. Надеждата ( за справедливост) у нас обикновено умира първа- отровена или застреляна, няма значение. Просто я убиват методично и безнаказано.
 

15 мнения за “Надеждата (за справедливост )тук умира първа”

 1. Г-н Инджев,
  във всичко това сте много прав, и имате основания да акцентирате върху проблемите, които е създавал, и които вероятно ще продължи да създава Гоце на българската демокрация.

  Но според мен това лице ще става все повече бита карта, а основната опасност за българската демокрация и въобще за нашия живот е, и ще става все повече, едно друго лице – охранителят на правешкия диктатор, съдружникът на дузина мутри в началото на прехода, понастоящем примиер, ББ.

  Разобличаването на (все по-бързо) пълзящия авторитаризъм на симеоновския възпитаник е според мен много по-здравословно за все още неслучващото се гражданско общество, защото потенциалът на (позагубилия руската имперска подкрепа) Гоце да върши злини се изчерпва ускорено с наближаването на края на мандата му, докато зловещият и навярно пагубен потенциал на аматьорския футболист от Банкя върху обществото и свободата ни, все повече ще се засилва (едновременно с нарастването на руската имперска подкрепа за неговата персона и политика).

  За да не звуча голословно, ще посоча един линк към текст на Николай Слатински (издал и той като Вас две книги за агента Гоце), в който има анализ на Слатински за опасностите, сързани със засилване на едноличната власт на съдружника на мутрите ББ, и с който анализ, за съжаление, аз се съгласявам напълно:

  http://nslatinski.org/?q=bg/node/311

  Ето тук е “заровено кучето”, и ми се струва, че онези, за които свободата е върховна ценност, е добре да насочат енергията си за предотвратяване на един дългосрочен авторитарен и безизходен режим, който ще стъпче свободата ни така, както подобните му са го правили и го правят и днес по света.

 2. Недосегаемата ДС-МАФИЯ в Ръ Бъ продължава безнаказано да убива и заплашва живота на Българските гражданини и националната сигурност в България и от тази фактическа обстановка възниква въпроса,-Имали гражданско общество в България и ако по една или друга причина няма, тогава имали Българска армия в България… ?

 3. Животът ни е абсоурден. Като че ли няма край тая паплач, която опропасти род и Родина !? Това , че поддържате подробности около темата, която изследвате, е добре,но как да променим ситуацията ж-т Инджев? Вие хвърлихте един камък в блатото и вярвам, че ще продължите ,защото това е призванието Ви. Успех!

 4. Г-н Инджев,а вие вярвате ли още на това правителство?!Вие по-добре от много други знаете,че промяна няма и не може да има.За същалени в началото имах някаква надежда в ГЕРБ,въпреки че гласувах ,както винаги за сините. Сега съм убеден,че промяната ще е само в преразпределението на потоците пари на държавата.Нашите пари.Отдавна съм загубил надежда.Примери колкото щете.Цялостното отношение на новите варвари към хората на духа и интелекта.

 5. Иво, има един руски доктор-микробиолог, който се казва Вадим Баранов и сега живее в Лондон със семейството си. Та, той подробно е описал как КГБ (каквото и ново име да си сложат) избива свойте политически противници…като ги отравя. За лабораторията в Иваново и още няколко други, за всички видове отрови, които лабораториите доставят на службите. А, както добре ти е известно, наште ченгета са се учили да убиват само и единствено от съвеските чекисти. С това не съобщавам нищо ново, само като лекар мога да ти кажа, че за да се получи панкреатичен шок (панкреаса е задстомашната жлеза) отровата трябва да е била много специална. Не искам да влизам в подробности и ще спра дотук, за да не разлайвам кучетата (комунетата).

 6. Към Виктор:

  “Още”? Не съм дал основание за това…
  А и вярата приляга повече на религията.

 7. Към Севделин:

  Аркадий Ваксебрг написа цяла книга по темата. Има я на български вече ( сигурно не е случайно, че автори като него, предпочитат да живеят далеч от Русия).

 8. Бойко и Гоце все повече се заиграват в ролите си на “противници”, а те всъщност са съперници за надмощие в един и същ отбор – мафията, чийто виден член, явно, е и Алексей Петров.

 9. Какво да каже прокурор Немска, като знаем как се казва Главният прокурор??

 10. Какво беше това справедливост.Не беше ли нещо такова,когато някой наруши съзнателно или не един закон,да отговаря за постъпките си представен от некурумпиран адвокат пред некурумпиран прокурор и да получи справедлива присъда от некурумпиран съд.Брей за 20 години как се забравят важните неща.Брей.

 11. Онази сутрин в Пловдив заклали една женица в кварталната градинка като отивала на работа. А тази сутрин някакъв изтупан тиквеник с вратовръзка, не зная какъв беше, прокурор ли, полицай ли, ни обясни по телевизията, че нещастната женица се била оказа на неподходящо място в неподходящо време, та за туй й прерязали гърлото на нещастната жертва. Жената е мъртва и сама си е виновна за смъртта. Това е, както се разбра, щом комунистите не могат да обвинят Костов, демокрацията и световния империализъм за това убийство, оказа се, че е виновно мястото и времето. Няма нужда да се чудим, що за простак е този чиновник и кой друг простак го турил на тази длъжност. Знаем само, че последният простак, който е назначил първият простак е избран с вот на народа, да го управлява и да му разяснява нещата от живота с нелепи обяснение. Народ който слуша такива обяснение, с право може да бъде наречен шибан народ. Божидар Димитров, който по подобни нелепи случайности, се оказа министър на подходящото място и в подходящото време, може и да излезе прав, че сме шибан народ.

 12. Що е то обект от ДС, самоопределил се като единствен субект между обектите в оебктивно установена субектокрация?

 13. Кога някой психиатър ще се погрижи за другарката Дончева, която като изявен, убеден и ярък представител на БКП се оплаква от това, че в България най-после била установена истинска работническо-селска власт?

  Другарко Дончева, шизофренията е заболяване, което ако не се контролира може да доведе до опасни последствия за вас като субект и за околните хора като обекти!

  Кога ще задължат БСП да си сложи предупредителни етикети, че употребата и води до психиатрични заболявания за членовете и и околните?

 14. Тази прокурорка е пълен майтап! Не може момиченца да ги пускат да мънкат по телевизиите! Къде е т.нар. Кокича?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.