Сидеров потупа Борисов по рамото и му се качи на главата

На многократните опити на водещите на „Тази сутрин“ по Би Ти Ви да накарат Волен Сидеров да каже ясно, дали е бил хващан от милицията в НРБ г. с белязани пари при опит за изнудване,Волен Сидеров днес нито веднъж не каза „не“. Отказа да отвърне ясно също толкова много пъти, колкото беше попитан, заявявайки само,че няма криминално досие. А тъкмо това твърдят и опонентите му от ДСБ: че (е бил заловен, но) не му е образувано дело, което поражда съмнение са сделка с тогавашния репресивен апарат и произтичаща от нея зависимост. Сидеров, повтарям, избегна прекият отговор за залавянето му , а сам акцентира върху факта, че няма криминално досие ( и най-злите му врагове казват същото, но питат защо е така, ако е бил залавян).

Знам, че както и да коментирам спора между Сидеров и Костов по тази тема, няма да избегна етикетите. Но нека всеки, който ги лепи, се замисли върху фактите, като този, който споменавам. Защото тази форма на бягство от прекия отговор е практически живо потвърждение на тезата на противника.

В телевизионната си изява Сидеров обаче опроверга други неща. Например разгроми твърденията на Първанов и Станишев, че и днес управлявала „тройна коалиция“ защото, според тях, на власт , освен ГЕРБ и „Атака“ , били и сините. С многобройни примери за това, как на сините нищо не било дадено от ГЕРБ, Сидеров не само отхвърли тази интрига, но и на практика направи най-категоричното досега лично заявление за дуалистичния характер на днешното управление, като се обяви за негов гарант, който нямаше да е такъв, ако имаше сини в него.

Предизборният лозунг на БСП „Гласуваш за Бойко, получаваш Костов“ днес окончателно се спомина и прозвуча, след уверенията на атакиста, еднозначно: „Гласувал си Бойко, но получи „Атака“.

Дали тази претенциозна откровеност е от полза за самия Борисов, когото Сидеров толкова ревниво обгрижва и защитава от чужда близост, е въпрос без никаква трудност.

Както вече отбелязах, няма да избегна упреците, че взимам страна ( макар да посочвам очебийни факти).Но за баланс ще нападна и аз Костов. Значи така, а? Той бил човекът, който в таен сговор с Първанов е оказал натиск върху Би Ти Ви, довел до моето напускане? Това излиза от твърдението на Сидеров, че Костов бил сред собствениците на Би Ти Ви.

Но се питам: ако останалите твърдения на Сидеров са толкова достоверни, колкото „разкритието“ му за Костов като съзаклятник с Първанов, къде отива държавицата ни с такъв гарант на управленито й?

32 мнения за “Сидеров потупа Борисов по рамото и му се качи на главата”

 1. Ами да Ви отговоря на въпроса в края на статията – отива на рожден ден на т.нар. акад.А.Дончев в НДК. Там отива – при Гоце, Гранитски и сие.

  Друг е въпросът къде ние за ходим…

 2. Съвсем сериозно но “белото” съвсем му е размекнало мозъка.Пароноичните и истерични пристъпи ще зачестяват! Боко поне това може да види щото е отворен!?

 3. Гледах предаването, но колкото и да ми е неприятен Волен Сидеров, а и в интерес на истината, той каза “Не”, но двамата водещи бяха заети да го надприказват и не се чу добре.

 4. Точно в десетката!Ако всичките упреци към г-н Костов бяха вярни досега за десет години управление на комунистите ,той трябваше да е излежал вече прлисъдата си/ако имаше такава/в затвора!Кабинетът на борисов се крепи само на подкрепата на атакистите и всеки разумен човек би си направил съответните изводи от такава подкрепа!No comments!

 5. Къде отива държавицата ни с такъв гарант е все още мътно, но че въпросният гарант много иска с помощта на руски и сръбски служби да натика държавицата ни и формално под мужишките сапоги и “православните” дъги, е ясно на всеки.

 6. До г-н Инджев
  Няма как да не се включа, защото след указаната ни “чест” да го слушаме и гледаме Волен се учудвам на спокойния тон на статията. То в същност не бива да се допуска хора като Волен Сидеров да ни ядосват. Искам да Ви кажа да не се питате къде отива държавицата ни, по една проста причина тя не е тръгнала на някъде и няма как да тръгне със Сидеров, Борисов, Симеончо (не казвам цар защото не е никакъв цар и това е от художествените ни измислици)и др. господа, госпожи и госпожици.
  А пък аз имам един друг въпрос. Какъв е този невероятен страх от Костов, та хора като Волен Сидеров изпадат в паника?

 7. Сидеров е цвета, каймака на българския избирател! Е, беден е, но е “умен и честен”! Цъфти…и връзва.
  Щеше да е много смешно, ако не беше толкова тъжно…!!!

 8. Инджев, как ти беше агентурното име в ДС, че не го помня?

 9. Когато говорим или пишем своите лични преценки, за българските политически лидери трябва да се орентираме по това кой от тях е полезен за България и кой от тях е вреден за България.За добрите си политически дела в България- Иван Костов и Цар Симеон Втори сега са изолирани от заслужените си лидерски умения- да управляват Българската държава, но това няма да продължава дълго време, защото Българската нация ще отвори очи и ще види, че Иван Костов е новият ни Стефан Стамболов, а Цар Симеон Втори е всъщност Н В Цар Симеон Втори, истинският държавен глава на Българската НАЦИЯ и ДЪРЖАВА.

 10. За мен е по-важно, по-грозно, по-вредно и по-излагащо, че Сидеров е един двуличен посредственик, на когото
  се дава думата в публичното пространство, за когото гласуват хиляди и разполагащ с властта да прави много по-големи злини на България, отколкото е някакво изнудване за 1000 лева.

  Доган получил “законно” един милион лева като експерт в ресор, от който си няма хабер. За какво говори това?

  За законите, за морала и за държавата… За отвращението, с което трябва да признаеш съпричастност към всичко това.

  Ето, защо са лоши революциите… Всичко се повтаря, но на много по-ниско ниво.
  Философите ни са като питека Желю, антикомунистите като преподавателя Костов, културтрегерите – като Вежди, Крали Марко – като бате Бойко, Райна Княгиня – Цецка Цачева, триглавата ламя – многоглава, а рокерите – като Сергейчо…
  И на евреи не случихме – виж само Никито Младенов, Надето Михайлова и Мони Паси…

  А Октоподът ни едно, че не предсказва, ами и така се разпада, че няма да дочака Октомврийската революция, та да празнува юбилей.

 11. Като тъмносин простосмъртен избирател със съжаление ще отбележа,че г-жа Евдокия Манева е зам. министър в това правителство. Надявам се,че работи там само като експерт, а не като политическо лице. Но този дребен факт показва,че всяка дума казана от Сидеров подлежи на проверка. Наистина горко за управление, което има за гарант “Атака”.

 12. Може и да има истина в целата тази история, на Костов е иаключително двуличен , алчен за власт и тайно се надява Дянков да се провали.

 13. Толкова много думи изговори известния в някой телевизионни предавания по ТВ скат като хайдут Сидер атакист Сидеров само и само да не отговори на един простичък въпрос. И колкото повече го усукваше с приказки за някакви гномове, толкова повече влизаше в приказката за лъжливото овчарче така нареченият гарант.И до колкото ми е известно неговите избиратели са го пратили там да гарантира други неща от предизборната им програма.Но както се казва по нашите ширини “Гаранция Франция“

 14. Аз не гласувах за Борисов но се надявах да получа повече Костов.А какво получих???-повече Сидеров,повече Б.Димитров,повече В.Рашидов,повече ДС.Все неща които съм искал най-малко.

 15. Да, с такъв “гарант на управлението”, който плямпа и се държи така, че сякаш е избягал от отделението за тежкоболни на някоя клиника за душевноболни, нашата държавица и управлението й съвсем закономерно получават лудешки характер, сиреч, придобиват характера на лудница.

  Сидеров и преди да влезе в Парламента хич не си беше наред и страдаше, милият, от тежки психични разстройства на основата на своята крещяща сексуална незадоволеност (писал съм за това в блога си още преди президентските избори през 2006 г.). Но откакто отчаяни немислещи хорица го натикаха с вота си в Парламента и “фюрерчето” почна да прави далавери, пълнещи банковите му сметки (та той продаде за хубави пари, и то на два пъти, евродепутатското място на Слави Бинев, тъй ли се казваше оня колоритен бандит, който за срам на България е днес неин представител в Брюксел?!), вечният аутсайдер Сидеров, може би и заради системна злоупотреба с алкохол, горкият, съвсем грохна психически и сега с просто око психиатрите могат да му поставят диагноза, която няма да е от леките.

  Затуй Сидеров, от друга страна погледнато, е най-красноречиво и очевидно доказателство за правдивостта на поговорката “Пази Боже сляпо да прогледа!”. А пък шоуто вече почна да набира обороти, щото дуетът Борисов-Сидеров може да устрои такива великолепни изпълнения, че за пореден път ще станем за пълен резил и срам не само пред цяла Европа, ами и пред целия свят. Стой па се дръж за това какво ни очаква тепърва, леле-мале, представям си, много хляб има в тоя дует, спор няма в това!

  Единствената надеждица е в това Бойко Борисов да има все пак някаква капчица здрав политически инстинкт та да бие шута на лудия фюрер (който има безрезервната подкрепа на правителството на ГЕРБ съвсем не безкористно, няма начин тази подкрепа да не е платена с купища финикийски знаци, щото Сидеров може да е луд, но се е настрадал от бедност щом така активно си осигурява старините!), щото Сидеров иначе може да придаде такъв гротесков характер на управлението, че самият Борисов да стане хептен смешен и жалък; а нали знаете какво става със смешните кумири и “богове”?!

  Ами излъганият народец ги разбива с чукове, това става с тия фалшиви кумири на тълпата, когата загубят силата и обаянието си, сиреч, харизмата си.

  Та да завърша: Бойко ще го спаси ако се опре на единственото разумно нещо, що е останало в българската политика от периода политико-популистичната чалга, който изживяваме, именно, ако се опре на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ. Иначе неминуемо ще го последва съдбата на един един загубил магическата си сила кумир, сиреч, ще го сполети съдбата на предишния му тартор, съдбата на “Негово величество” Симеон Втори Български!

 16. Държавицата за момента на никъде не се е запътила, г-н Инджев. Защо? Защото след така развилия се скандал става ясно, че един бивш съдружник (с оговорката, че това е почти 100% сигурно) на ДС е гарант на, върховния господар на българските сърца(Б.Б.), за успешното дотътряне до края на мандата. Каква политика, в разрез от тази на автентичната тройна коалиция, би могла да бъде прокарвана?

  Никаква?!?

  Разбира се!!!

  Енергиините проекти не са загърбени, присъди за бившите няма, реформи- няма. Всичко си е както беше. Жалко за хората хранещи нови надежди- поне за известно време. Дано след бюджет-два се пробуди нещо в главата му. Дано най-накрая започне да различав комунистите. Срамота е все за тях да се гласува…

 17. Г-н Инджев ние българите, не отворихме досиетата, както всички соц.държави. Но също така и за осем години след 2002г.по ЗЗКИ /Закон за защита на класифицираната информация/ не отворихме нито един документ след 1990г. В ДАНС има 21 808 документа с премахнато ниво на класификация, но не можещ реално да ги прочетеш.А колко ли има в МВР,ГДБОП и т.н. Тази автентична и документирана информация плаши нашите политици, но и дава възможност за спекулации и шантаж.До 2008г. нямаше контрол на службите за сигурност и службите за обществен ред. Едва сега през 2010г. имаме доклад на ДАНС пред комисията в Парламента за първото шестмесечие на 2010г.Доклада е с гриф за сигурност “поверително”.Представете си ако днес можехме да четем доклада на Нац.Сл.Сигурност -МВР от първото шестмесечие на 2004г.

 18. Много ми хареса “…и му се качи на главата”, защото днес Сидеров доста силно и многозначително акцентира, че Ал.Петров е внедрен в службите още в началото на 2001г., през лятото на която Бойко стана гл. секретар на МВР.
  Естествено, това негово залитане целеше оплюване на други, но определено напръска и патрона си!

 19. г-н Инджев, за съжаление сте прав за всичко, което сте написал. Казвам за съжаление, защото ако не беше описана от Вас ситуация днес България щеше да е в съвсем друго положение. Това обаче няма как да се случи скоро, уви…

 20. Понякога си мисля….
  Не е ли малко смешно, да се коментира по интелигентен начин действията на 2-3 провинциални селски бекове?
  Мисля си, че може би е допустимо само, когато им се поставя диагнозата….

  И може би ако не желаете да ви слагат етикети е добре да ни дарите и с една книжка със заглавие ала “В очакване на Де(я)сно?”

 21. Понеже не виждам поста си, ще го копирам отново, а после имам и добавка, според “новите” развития след т.нар. Консултативен съвет:

  “Ами да Ви отговоря на въпроса в края на статията – отива на рожден ден на т.нар. акад.А.Дончев в НДК. Там отива – при Гоце, Гранитски и сие.

  Друг е въпросът къде ние за ходим…

  Your comment is awaiting moderation.
  Posted by Пейчо | септември 17, 2010, 12:17”

  А ето и добавката – според “новите” (нови са за който не е наясно с това, че ББ и Гоце са две страни на една и съща монета) развития след т.нар. Консултативен съвет заглавието Ви вече може да се чете “Първанов и Борисов се потупаха по рамената, прегърнаха се и се качиха на главата на българските граждани”. Качиха се на главата, стъпили здраво на гърба, впили пети в слабините ни.

 22. Не ми се вярва ББ да позволи на някого да му се “качи на главата”, още по-малко на хора като Сидеров, който си е доста посредствена личност. Направете сравнение с хората от екипа му, на които има доверие и пак не им позволява да му се качат на главата.

 23. Волен Сидеров да е изнудвал, да е изнудвал, колко да е изнудвал? – Хиляда лева на ония пари! На днешните пари за 500 лева те хакват в панделата, а за 5 хиляди ако айдучиш, се смята за особено голямо престъпление. Е, от цялата тая заешка тупордия по Би Ти Ви стана ясно само едно – на Сидеров много му се иска да е гарант. А инак е хубаво Бойко да купи велИсОпедче на Воленчо, ама друг път.

 24. до Интересни досиета има достъп Костов. И употребява ги добре комсомолеца ,не мислите ли ?

 25. Мислим. Нали това му е работата. Мислим също, че точно за това сме го избирали, а не да играе мачлета с Лужков на 9 септември.

 26. ХиХи, е айде още малко помислете, що не ги извади костооглу когато “можеше”

 27. Лилов, помислихме още малко и стигнахме пак до извода, че просто не му стигна времето да си довърши работата. За четири години не е възможно да извадиш страната от помията в която я бяха навряли вашите “колеги” и същевремено да разчистиш хоризонта от тях. Ако не беше скроен номера с т.н.”Цар”(пак от вашите колеги) и беше повторил мандата на ОДС, сега нямаше да има нужда да задавате провокативните си въпроси.

 28. Щяхме да сме там някъде до Словения по развитие и щяхме да сме забравили лицата на хора като Доган…

 29. Аз съм от последните, които биха защитавали сегашната позиция на Сидеров и “Атака”, но нека освен емоционални, в което няма нищо лошо, да бъдем и поне малко реалисти. Статийката е бодряшка и издържана изцяло в стила на г-н Инджев – с факти. Подбрани факти. Тези, които той е представил и в чиято автентичност едва ли някой би се усъмнил, не изключват по никакъв начин един друг факт: в мутренското правителство на Негово Пожарникарско Преосвещенство (да се свети името Му!) комай са намерили има-няма двама от най-верните хора на Иван Костов. И май не като секретари, съветници или нещо подобно, а като заместник-министри. Или греша? Така де, Косьо е приятен и интелигентен човек (това са лични впечатления), Манева вероятно е добър експерт. А сега идва въпросът: колко души от “Атака” има в изпълнителната власт?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.