Какво къкри в ядрения ни тиган под налягане?

В отговор на запитване на читатели, които помолиха ядрения физик Георги Котев да обясни популярно същината на неговите твърдение за, меко казано, нередностите в АЕЦ “Козлодуй”, той изпрати следния коментар:

“Ще се опитам да обясня накратко за какво се боря. Нека си представим, че аз съм си купил нова тенджера под налягане, за да си готвя вкусни манджи. След известно време, обаче, започвам да забелязвам някои странности в нейното поведение, нехарактерно за поведението на предишните ми подобни тенджери. Например времето за приготвяне на едно и също ястие е различно от преди. Тогава решавам, със закъснение, да прегледам ръководството за експлоатация на тенджерата, където са посочени и техническите й характеристики. И какво виждам там??!! Вместо инструкция за тенджера под налягане аз намирам такава, но за обикновен тиган!!!! Да, да- точно така, за обикновен тиган. От тук нататък вие сами си отговорете, как с инструкция за тиган се обслужва тенджера под налягане.
Точно същата история се случва в АЕЦ Козлодуй, от 2004 г. и до сега. С тази малка разлика, че става въпрос за ядрено гориво. А това за което се боря е да докажа, че руснаците, в сътрудничество с наши продажници, си правят експерименти с нова тенджера под налягане, на наша територия и за наша сметка. Когато и ако това се докаже, то тогава те би следвало да ни върнат парите, които сме им плащали, като за изпробвана тенджера, а не за експериментална, плюс парите затова, че са използвали наша база за експериментите си. Сумата надхвърля 500 000 000 (петстотин милиона) евро.
Всички останали детайли и подробности около престъплението можете да научите на блога ми: http://gikotev.blog.bg”

А ето и още един интересен коментар, този път на Севделин Панев от Чикаго:

“Преди два дни тук в Чикаго беше министър Трайчо Трайков. На въпрос за рециклираното ядрено гориво за АЕЦ отговори приблизително следното: „Аз не съм специалист по енергетика, но имам много добри впечатления за Георги Котев и много бих желал да проведа един човешки разговор с него. Ако успее да ме убеди в правотата си ще застана на негова страна.“ На мен лично министърът ми се стори интелигентен млад човек.”

Може и да съм пропуснал, но не забелязах в българските медии да е цитирано това твърде съществено изказване на министър Трайков.

Ами ако утре ( т.е. тези дни), както съобщи в мейл до мен Георги Котев, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма наистина даде думата на Георги Котев на специална пресконференция и така “легитимира” неговата теза в очите на медиите, които си ги държат удобно затворени?

Очаквайте чудодейното проглеждане – ако министър Трайков нареди да се надникне в загорялата тенджера на ядрената ни енергетика. Но да не слагам тигана, защото рибата е още в гьола ( край Белене).

8 мнения за “Какво къкри в ядрения ни тиган под налягане?”

 1. Блг на г-н Инджев и на г-н Котев за разясненията, от които ми се смрази кръвта.
  Чудя се, в държава ли живеем? И дали тази държава е България?

 2. М-р Трайчо Трайков, в Чикаго е казал каквото са очаквали от него да каже. В София няма да обели и дума.

 3. @ Росица – и дали това е живот? Или – както пееше един руски бард “жизнь, которую вьI не живете, потому що нельзя это жизни назвать…”… В в момента не мога да си спомня името му, но си спомням, че го застреляха като куче по време на концерт – тази справка е за русофилите, които ще коментират великите българо- руски енергийни проекти, които са като слънцето и въздуха и т.н бълвоч – справка – Станка Шопова пред Столетие. ру (С извинение към добрия вкус):
  http://www.stoletie.ru/slavyanskoe_pole/stanka_shopova_amerikancy_strojat_vojennuju_bazu_a_rossija–nashu_kamchiju_2009-12-24.htm )

 4. Към Ралица – о, това е един ужасен живот! Но в сравнение с живота преди 89 година, е направо доста добър. Ще дам един пример – на приемен изпит в СУ 6 /шестица пълна/ – не бях в списъка на приетите, в който списък повечето хора бяха с тройки…, внимавах не само какво какво говоря, а и какво мисля, не можех и да мечтая за ЧУЖБИНА, защото такива като мен не ги пускаха дори и в страни от “Соцлагера”…
  Сега съм СВОБОДНА, /въпреки че философите казват, че свободата е състояние на духа и са прави естествено/, сега мога да отида където си пожелая и мога винаги да кажа: аз съм антикомунистка, тези приказки са за друга публика, не за мен.
  И накрая малко ОПТИМИЗЪМ – каквито и пари да имат комунистите, каквито и конспирации да правят, те са обречени, защото не са творци и съзидатели и защото им липсва морал, историята ще ги изхвърлли, дано е по-рано. И колкото и мрачно да изглежда времето, в което живеем, винаги се намира един СВЕТИЛНИК /може да е Георги Котев, може да е Иво Инджев, може да е отец Никанор, може да е някой друг, ще разберем и това/ да разпръсква мрака и най-накрая, нищо не е такова, каквото изглежда.

 5. Обречени, аха. Страхът е пътека към страната на злото(така каза грандмастер Йода). Нека има повече Светлина!

 6. Г-н Инджев, не ви работи бутонът с връзката към Twitter.

 7. към victor:

  Да, признавам, че съм небрежен към “техническата” страна на блога…А и не гоня “бройка”, колкото и да ме подозират в това някои мнителни читатели.

  Дано не ми сърдят всички добронамерени към моите текстове домакини на сайтове и блогове, които ме публикуват ( някои много интензивно) и на които не отговарям с взаимност: не е от липса на желание: май съм си създал стеротип на работа ( събиране на информация и писане), извън който не успявам да “огрея”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.