Темида глухо прогледна и замахна срещу Лозанов

Изписал съм толкова за интересния феномен, че над медиите в България витае сянката на абсолютната недосегаемост за разследващи и правораздаващи органи ( както в никоя друга област от обществено- икономически живот у нас), че направо не мога да повярвам на новината:

“Председателят на СЕМ Георги Лозанов и шефката на НОИ Христина Митрева ще бъдат изправени пред Върховния административен съд (ВАС) след доклади на Комисията по корупцията и конфликт на интереси. Пред съда застава и Капка Костова, която е член на Висшия съдебен съвет.

Делото срещу Георги Лозанов е заради това, че не е спазил седемдневния срок за подаване на декларации. Той е встъпил в длъжност като председател на СЕМ на 7.04.2010 г., а е депозирал декларациите си на 25.05. В становище до комисията той твърди, че е подал подобна декларация, съгласно изискване в Закона за радиото и телевизията и е счел, че „след като е изпълнил изискването на специализирания закон, не следва да изпълнява общия закон, за какъвто счита ЗПРКИ”. Делото е насрочено за 11 октомври.” ( Фрог нюз)

Както виждате, най-после правосъдието се размърда с цялата строгост на закона над една крупна медийна фигура. Но не защото разиграва държавата с монопола си като собственик в сянка на телевизии: не заради дългогодишно участие в търговиите на поръчкова журналистика като притежател или началник на влиятелни медии: нито пък заради материални злоупотреби с разши шашми около ремонти и оборудване на държавни информационни институции. Неее!

Темида е решила да размаха меча срещу един от малцината, дръзващ периодично да критикува тъкмо синдрома на безнаказаност и разгула на поръчковата журналистика у нас, който се провини и с това, че не отказа да се върне в СЕМ, при това като го оглави.

Темида прогледна избирателно, макар превръзката й да я предпазваше уж от пристрастен поглед, а ушите й да са запушени за воплите да направи нещо срещу медийните далавери. И насочи гнева си към “лесна плячка”.

Не ме разбирайте погрешно, не адвокатствам на Георги Лозанов и не правя опит да преценявам юридическата стойност на повдигнатото срещу него обвинение. Но на фона на неговото (предполагаемо, преди доказване) “престъпление” да не подаде една декларация, очебийната безнаказаност на схемите по източване, корумпиране, задушаване и обезличаване на медиите в България получават чудесно възмездие за волнодумството му, като на стълба на позора бива привързван точно един от малцината критици на всичко това в България.

5 мнения за “Темида глухо прогледна и замахна срещу Лозанов”

  1. Като чуя темида виждам разгонената и мида и от опит знам, че тя дава удовлетворение на всеки само срещу рушвети.ИВО знаеш по добре от мен, че Съдебната власт в Република България е преустроена в кабаре на ДС и КГБ въпреки, че и там има честни и мълчеливи Български прокурори и съдии, които ще проговорят когато му дойде времето.

  2. Ех, че не съм един медиен бос и да си имам едни телевизии на името на офшорка незнам къде си. Пък да взема да си купя едни добри журналисти, пък те да си слагат една автоцензура когато трябва.Пък да усмиват всички, които може да застрашат благополучието ми в разни Шоа на тоя и оня. Поръчкови журналя винаги мога да си намеря, то сега навсякъде има матриял.Пък да взема да курумпирам като предлагам на националната телевизия рушвети за да сключи с мен изгоден договор.Пък що да не построя и голф игрище за моите приятели от властта.Хем те да разпускат, хем аз да научавам новините от първа ръка.Или пък да стана и областен лидер на любимата Партия.Да приватизирам някои и друг панаир па да видите вие тогава.Пък да сложа мойта медийна стока на тезгяха, да ви останат очите.Па да му врътна една медийна империя барабар с радията му там и с телевизиите му и всичките там контролни и контролиращи органи.При тая съдебна власт ли, система ли, колко му е.Ще видите вие кон боб яде ли, шибаняци.Шибаняци-гальовно обръщение към уважаемите телезрители и радиослушатели.

  3. не може да очакваме от една правосъдна система от комунистически тип като българската творена и създавана за други времена или от хора от друго време да направи нещо свястно и за доброто на обществото наскоро не ме пуснаха в един съд защото съм бил с къси по скоро 3/4 панталони г-н Лозанов няма да има този проблем но ще отнесе някой лев глоба не може да очакваме повече от тези човечета

  4. Вижте сега, ние сме Българи, нали? А българинът е съшество земно, стъпило здраво на двата си крака и винаги трезво разсъждава. Как разсъждава може да се види от един от “арменските” вицове, които ние много обичаме да разправяме: Срещнал Киркор Гарабед много кахърен. “Какво ти е бе?” “Ами всичко ми е наред, ама не мога да разбера тая моя пуста жена изневерява ли ми или не! “Ти пък! Веднага ше ти кажа. Жена ти риба яде ли?” “Да.” “Е, значи ти изневерява!” “Е, как така?” “Ами, така. Рибата е солена и значи пие вода. Пие ли?” “Да.” “Ами тогава значи пишка”.”Еми, да.” ” Е, значи има…таквоз, де!” “Е, ми има, как да няма?” “Е, щом има … таквоз де, значи не може да не ти изневерява!”
    Аз питам тогава Г-н Георги Лозанов има ли сестра? Има, не ми казвайте, че няма! Чувал съм го да го казва лично по телевизията. Е, щом има сестра, значи не може да не е в конфликт на интереси! Я да престанете да обиждате българската съдебна система! Има конфликт на интереси, ама се чудят как да го обяснят по “французки” начин, дето им го натрапиха тези нефели шибаняци от Европата. По нашенският “арменски” начин нещата са вън от всякакво съмнение!

  5. Ако не беше вярно това, случаят с Георги Лозанов,де, щеше да бъде тъп виц.
    А като се замисли човек, няма как да не му мине през ума, че няма наказани с влязла присъда за икономически престъпления. Нали Бойко Борисов точно това щеше да направи – да нахака айдуците в затвора. Надуха тиквите на електората с някакви показни акции и нищо повече. В България има поне 250 хиляди, това е четвърт милион, ненужни чиновници и държавни служители. От 500 хиляди, това е половин милион държавни служители и чиновници, поне половината са не ненужни. Помислете колко струват на заплатите и издръжката на тези търтеи която плащаме всички ние. Бойко Борисов много греши като казва, че тук дал някакви пари на някоя служба, там дал пари на някаква агенция или министество. А пък ако зачекнем здравеопазването, косите ни настръхват. По времето на Костовото управление, за здравеопазване се отделяше около 600 милиона лева, а сега се отделят 2 милиарда и 500 милиона лева. Това е четири пъти повече. Не мислете, че здравеопазването се подобрило, напротив, по Костово време на пенсионерите им се заплащаха 90% от разходите за лекарства, при това държавата беше оглозгана до кокъл от комунистите на Виденовото управление. Сега питайте някой пенсионер, той да ви каже какво му плаща здравната каса.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.